K-report
 

Archiv do 31.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 31.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Káem: přesně tak.
Ad Dodo a další: Pročtěte si http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/about nebo www.rozhlas.cz I když občas se to proplétá.



(Příspěvek byl editován uživatelem gakon.)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gakon tu reportaž sem poslouchal a ke konci byla znělka radiožurnalu jestli chceš ti tu reportaž
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dodo: Teď jsem si to taky poslechl. Máš pravdu. Je to příspěvek nejspíše z dopoledního Radiožurnálu (identifikováno podle moderátora, kt. byl J. Chum). Rádio Česko, kt. vysílá po internetu přebírá část programu z Radiožurnálu.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 23:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dívali jste se na Sametové vrahy?

1. v 15-té minutě, kdy byla scéna točena na zast. Stodolní, měli filmaři ve směru k Elektře postaven pražský označník a ve směru k HD Jindřich zůstal ostravský.

2. asi v polovině byl rozhovor v autě mezi dvěma aktéry a při záběru na řidiče v polovině rozhovoru skončilo zábradlí na Nuseláku a pokračovali záběry z města, ale při záběrech na spolujezdce byl vždy po celou dobu vidět Nuselák.

------------------------------------
to jen tak ....
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 07:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Haki: když už jsi se tady ukázal tak se tě hned zeptám s jednou skoro aktuální otázkou. Jak to chodí při změnách času v dopravě? Např linka vyjíždějící 2:59 jezdí 2x ???
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 07:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré ráno.

V souvislosti s úvodníkem na Pražských tramvajích bych měl dotaz směřovaný spíše ke kolegům z DPO...

V sobotu byl státní svátek. Nejvýznamnější mezi svátky této republiky. Vlaječky pro výzdobu tramvají došly, nebo už nejsme hrdi na to, že jsme Češi? Když před každou školou a obecním úřadem může být prapor vyvěšen, pak nechápu, proč nejsou vyzdobené městské dopravní prostředky...

Nebo se zase ptám blbě, protože "práce"...??? A pokud argument, že už nejsou držáky na čelech tramvají, pak bych se otázal, proč už tam nejsou...???

Díky.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No třeba na čelech Progress není zrovna moc místa. Podobně jsou na tom Varia, kachny i T6, takže zřejmě proto tento zvyk zanikl.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Například prakticky všechny tramvaje (snad mimo Aster, Trií, a 7XX a pá K2) mají na nárazníku oko na tažení/vlečení tyčí (nebo k čemu to vlastně je). Na něj by se dala udělat "redukce", která by mohla sloužit jako držák na vlaječku/-y - samozřejmě odnímatelná...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I část T3 SUCS dorazila s držákem na držák praporků (používá se např. v Praze) schovaným za levou půlkou nárazníku a na mnoha vozech ten držák ještě je. Nikdy se to ale nepoužívalo a držáky se dávaly po stranách čelního transparentu. Vůbec v Ově byly praporky vždycky někde hodně nahoře, protže někde dole na čumáku by to nevyniklo. Z toho důvodu (a navíc to není ani zdroj finančního příjmu) si myslím, že nikdo nic ani nebude vyrábět, aby se mohly dávat praporky na nárazník.

Příspěvek 1000...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď z trochu jiného soudku:
Po včerejších ukázkách, jak se cca 1/2 řidičů ne**re s rozjezdy na mokrých/zalistěných kolejích (a druhé polovině to problém nedělá), mě něco napadlo (jo, až tak..). Byl by problém uchytit na podvozek (před přední nápravu podvozku) nějaký kus plechu na kterém by byl kus pryže (něco ve smyslu toho hrabla na spadnuvší lidi pod vůz), který by byl trvale opřen o kolej? Dle mého laického pohledu by:
-strhávalo z koleje listí a částečně i povlak vody/břečky;
-se to sice obrušovalo (jak rychle? - bylo by to skloněno ve směru jízdy, nikoli proti), ale posunout tu gumu např. 1x za dva týdny by neměl být až tak problém;
-náklady na montáž a údržbu takového hebla by byly nižší, než přebrušování kolejí a soukolí...
Přibližný náhled zde...


A teď se do mě pusťte a kritizujte
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: taky už mne to napadlo, ale chtěl jsem tam dát smeták, který by byl profilovaný a vymetal i drážku ...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Už tak je málo prostoru pro hubice pískovačů, takže tohle heblo by se tam nevešlo. Proč's to nenamaloval na straně u dveří?

2) Na kolejnicích nemusí být 2cm vrstva listí, ale stačí mírná vlhkost, kterou žádný kus gumy neodstraní; pokud není kolejnice opravdu dokonale suchá nebo čistá, součinitel adheze rapidně klesá, takže by stejně docházelo k prokluzu a smyku.

3) Brousit se musí. Vlnky na kolejnicích totiž nevznikají jenom v důsledku prokluzů, ale jde i o určitý druh únavy materiálu vyvolané valením ocelového kola po kolejnici.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4) Jakýkoliv smeták pohybující se rychlostí např. 50 km/h by nezvládal nápor listí, písku a dalších nečistot, ještě třeba ve žlábku, protože by na něj působily obrovské síly. To by musel ten smeták mít obrovské rozměry, ale problém prostoru už byl v bodě 1.
5) Náklady by byly vysoké, protože žádný smeták nevydrží věčně a pokud by se několikrát týdně musel seřizovat, tak by vozovny nedělaly nic jiného, než seřizování smetáků.

Vím, je hodně obrázků parních lokomotiv s různými smetáčky (počátek 20. stol.), ale v provozu to nemělo prakticky žádný efekt, takže to nikde není.
Spion_v_terenu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MAYG NEHODA 765+757 U USEKOVNHO DELICE MEZI HLUCINSKA-DUL ODRA SMER CENTRUM,STRET S IGK NIC VAZNEHO. TVORI SE KOLONY.
Automatický robot přeposílající emaily z spionvterenu@seznam.cz do této diskusní skupiny. Verze 1.0
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dotaz: Kam by to zařízení strhávalo listí, vodu a břečku?
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris:
1) nemám fotku z té strany (ano, až tak...);
2) ale určitý efekt by to mělo, ne? Resp. nemůže se to píchnout rovnou na objímku pískovače?
3) neřekl jsem, že by se vůbec nebrousilo - jen, že by to nemuselo být tak kritické...

Ale i tak díky za osvětu
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. u pravého pískovače je ten problém, že je dost nesnadné hubici s hadicí seřídit tak, aby při natočení podvozku v oblouku nenarážela hubice do schodů. Tím se snažím říct, že nic dalšího už se tam nevejde. A kdyby to mělo tlačit ještě nějakou kouli svinstva, tak bychom po trati sbírali ještě víc pískovačů než teď.
To důmyslné zařízení by muselo být ke kolejnici přitlačováno obrovskou silou (z toho plynou i rozměry), protože jinak by to akorát to svinstvo tlačilo před sebou a rozmazávalo po povrchu kolejnice, čímž by se adheze nijak nezlepšila.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 16:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton bude zřejmě diverzant.. kdo jiný by chtěl rozmatlat listí po celé síti.. Takhle by si každá tramvajka jako ten hovnivál valila před sebou kuličku..pravda nikoliv z trusu, ale z listí..

Ať nedopadnu jak Káem...myslím to jako srandu, nic ve zlém
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad stačí jen trochu natočit, jako pluh na sníh ...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě stačí, když vím, proč to nejde (málo místa, neefektivnost). Byla to jen reakce na to, jak se mi za kvartýrem už druhý den rozjíždí a brzdí vše, co řídí řidiči (asi) bez mozku a citu v ruce/noze... Kudla se mi z toho v kapse otvírá. By si měli ty hranatá kola a vlnky, co vyhlodají rozjezdem, zaplatit z výplaty
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: nebude to tím, že se začalo sypat listí? Neviděl bych to až tak drasticky...ono to na listí hodně klouže i s gumokolem..a když si vemu, že ocel na oceli má přilnavost nesrovnatelně horší...
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře mě teď poslouchejte, nebudu to víckrát opakovat. Na tohle téma už to asi stačí. Jediný alespoň trochu účinný lék na rozježděné listí je každodenní nepřetržitý provoz vozidla 8204 (kterým se zároveň omezí tvorba vlnkovitosti povrchu kolejnic).
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: Blbý dotaz: kam se vůbec 8204 ztratil? už jsem ho pekelně dlouho nespatřil...naposledy ještě při svozu odpadu ze zastávek. Omlouvám se, ale není tu nikdo jiný, kdo by to mohl tušit.
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 18:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: - nechceš si vzít domů technický výkres podvozku a do něj nakreslit ten smeták, který bude mít samozřejmě všechny atesty

ad Šulu: - 8204 stojí v ÚDu, jenže na středisku Vrchní stavba (jejich starý název, ale do dnes používaný) chodili občas řidiči, kteří nemohli ze zdravotních důvodů jezdit s cestujícími. Jenže ti co tam jsou, již nemohou ani tak. Nezmám řidiče, které by se vzdal 2000,- Kč z výplaty a šel jezdit z Brusem. Je to jízda bez cestujících méně náročná než klasické směny a tím pádem je tam menší peníz

ad Mayg: - já jsem tady stále, ale jen čtu. Nebudu reagovat na komentáře o lince č.6 atd ... o tom, jestli má na výhybce zahnout vlevo nebo vpravo.

Noční doprava tramvajová a trolejbusová plní interval 60 minut. Je úplně jednou jak se posouvá čas. Celou inkriminovanou noc se jede v intervalu 60 minut. U autobusových linek (vyjma 41, 43, 46) se řeší následovně .... podmínka je, že musíš dodržet jízdní řád. Spoje, které jedou mezi 2 a 3 jedou 2x. Ale pokud spoj vyjíždí v 2:59 a konstruktér ví, že to je spoj pouze pro pár lidí na šichtu na 4. Jede 1x. Na jaře se vypouší spoje, které se CELÉ schovají mezi 2. a 3. hodinu. Pokud vyčuhuje - jede.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 18:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna připomínka. Dnes jsem u tiskového sondoval informace o rozhovoru do rádia na téma řidičů tramvají v Ostravě. On jim poskytl asi 2 minuty souvislých a navazujících vět. A pak střihač z toho udělal .

Např. říkal: Máme i sporné stížnosti, kdy stojí proti sobě dvě tvrzení řidiče a cestujícího. Zde nemůžeme 100% určit kdo má pravdu, ale pokud na dotyčného přijde jedna stížnost např. 3x v průběhu krátké doby, asi na tom něco bude. Pak řidiče potrestáme. Výpověd může dostat za opakované zvlášť hrubé porušení pracovní kázně. A co bylo v rádiu? Reporté vlastmími slovy hovořil, že DPO zavedl systém 3x a dost, pak je vyhazov.

... jdu zvracet ... a vyhodím z domu všechna rádia.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3704
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 18:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: No řekněme, že všechna média si občas furt upravují to co řekne tiskový mluvčí k obrazu svému. Že jo?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27017
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 18:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Média hlavně nezaměstnávají odborníky (a dost často ani lidi se všeobecným přehledem :-(), takže při úpravách zdrojů můžou být vynechány podstatné informace, které mohou značně změnit smysl zprávy (a nemusí jít vůbec o zlý úmysl, nebo snahu o senzaci).
A bohužel jen málokdy pak dávají novináři své produkty k autorizaci...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: díky moc za vysvětlení.
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Ad Haki: Bohužel zde uvedu jeden nechutný názor...
8204 stojí v ÚDu, jenže na středisku Vrchní stavba (jejich starý název, ale dodnes používaný) chodili občas řidiči, kteří nemohli ze zdravotních důvodů jezdit s cestujícími. Jenže ti, co tam jsou, již nemohou ani tak. Neznám řidiče, který by se vzdal 2000,- Kč z výplaty a šel jezdit s brusem. Je to jízda bez cestujících, méně náročná než klasické směny, a tím pádem je tam menší peníz...
Podle mého názoru, řidič, který není schopen jízdy i bez cestujících, nemá co dělat ve stavu řidičů, takže marš na údržbu výhybek. Možná pro ledaskoho, který "nemůže ani tak", by to bylo východisko, i ta švestka jako ovoce zdravé v pytlíku coby svačina by nemusela být takovým problémém...

Myslím, že řešení by bylo nasnadě... Platit nikoliv jako mínus, ale jako plus... A myslím, že z hlediska celkového rozpočtu by to byl vysloveně pakatel...

A teď prosím o zastřelení za na místní poměry asociální názory!

Děkuji.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: ne, nestačí: je rozdíl, jestli řidič/ka jde na "plyn" rozumně (s citem) a hlídá si prokluz nebo na to kašle, posune páku nadoraz (prošlápne pedál na zem) a čeká, až se mu to rozjede... Toto je věc, kterou řidič dokáže ovlivnit, aniž by se pravidelně objevovalo na trase hoblo. Brzdu teď neřeším, tam se to nedá tak "odhadnout"...

Pako: před nějakou dobou se tvrdilo, že hobl je mimo provoz pro nějakou opravu, která není provedena (bo chuť/peníze či co)...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako: vidíš to všechno moc osobně (což se Ti nedivím) ale trošku Ti chybí ten obvyklý klid co míváš, asi to bude Těmi bezesnými noci. Jinak argument že to nějaký řidič nebude dělat za menší plat se mi nezdá, vždyŤ je to postavené na hlavu to se nikdo nenajde, tady by půlka diskutujících slintala blahem z teto možnosti přivydělku (ja vím ,že to nejde, ale nezdá se mi to jako nějaká nechutná práce)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technika jízdy samozřejmě hraje roli (uznávám, že sešlápnout pedál až na zem a čekat, který motor odejde jako první, není to pravé), ale když je na kolejích svinstvo a ještě začne mrholit, tak se prostě nerozjedeš, nebo to brzdí a najednou to ujede a už jsou plochy.
Další věc je správné používání písku. Pokud se použije včas, zabrání se smyku nebo prokluzu, ale jsou situace, kdy to uklouzne úplně nečekaně, nebo začneš hrabat s dvojčetem někde v kopci a nemůžeš se na vlastní písek ani vyškrabat.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím kdy, jak a proč, ale 8204 měla mírně pocuchané zadní čelo, ale už je to celkem OK.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg: Ale prd, velebnosti.... Jen uvažuju, kam jdou naše daně a kdo všechno je v rámci nich živen...

Klid... Ale je... V pohodě... Jak jsem již psal, rozhodli jsme se s manželkou, že hluk na Nádražní nebudeme maskovat zvukovými izolacemi za již tak zavřenými okny (zcela nová eurookna) do ulice. Prostě se odstěhujeme na samotu u lesa... A jako rozlučkový pozdrav dopravnímu podniku budiž moje iniciativa u krajské hygienické stanice na Sokolské ulici...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 22:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer všem
je vidět že diskuse se pohla tak postupně k tomu co mě napadá.
Haki: moc děkuju za to, že jsi vyšťáral, co kdo a jak skutečně řekl
Pako: chce to klid..Jo a jestli na samotu k lesu, tak někam k dosahu MHD :-) tak třeba Nová Plzeň co ty na to?

Co se brusu týká, je to divné, DPO a.s. by přece mělo stát o údržbu své dopravní cesty, vždyť na co jsou mi špičkové vozy na zdebastovaném svršku??
Jo a ještě jedno takové OT co mě napadlo. Haki mi kdysi odepsal, že Dubina je cizí dopravní cesta. Komu patří?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 10-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki jedzdím denně tramvají do práce a ještě se mi nestalo žeby řidiči tramvaje jezdily nepředpisově .
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dodo: pochybuji, že znáš dokonale provozní předpisy pro tramvaj a tudíž jsi schopen posoudit jak jede řidič.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 07:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: dokonale je znají samosebou jen řidiči, ale to ta oslovená paní ani ten redaktor určitě taky nebyli.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 08:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne.

Samota u lesa, pokud vyjde, by měla být v dosahu 8 minut pěší chůze na smyčku Hranečník...

Mimochodem, nestálo by něco podobného nainstalovat na ul. Nádražní mezi zastávkami Elektra až Stodolní?
http://preference.prazsketramvaje.cz/obrazky/foto/pdpssz-01.jpg
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako :
Že by Osada míru aneb jak se dostat z bláta do louže

Měl bych provozní dotaz. Zůstávají všechny porubské vozy, které jsou vypravovány na ranní trhačky d-6 (a také d-10) na Křivé nebo se třeba část vrací do vozovny Poruba. Před hodinou jsem zahlédl z protijedoucí tramvaje u Telekomunikační školy sólo wanu v nátěru ala 1313, ale nestačil jsem si všimnout ani evidenčního čísla ani co má napsáno na BUSE, tak nevím jestli to byla 1314 nebo nějaký nový objev (1319).
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako: takže se chceš stát jediný cestující co pravidelně využívá zastávku Teplotechna, to už jsi opravdu skalní šotouš
ad ta zábrana: ve směru Stodolní-Elektra těžko, neprojede tam tramvaj a IGK vedle sebe.

ad MartinS: Zjisti si kurz pokud platí jak zde bylo psáno (snad to zase nepopletu) tak kurzy xy/abc které nají na pozici b číslo 2 přespávají mezi trhačkami v cizí vozovně.

(Příspěvek byl editován uživatelem mayg.)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Projede! Nedávno jsem tam jel autem a v tom nejužším místě naproti Librexu (myslím, že na chodníku je zábradlí) jsem se dostal vedle tramvaje a ještě jsem uvažoval, jestli pustit tramvaj nebo to risknout, tak jsem to risknul. Sice na každé straně asi 10 cm od zrcátek, ale vešel jsem se Spíš jde o to, že v některých úsecích je "jenom" zákaz stání a tudíž tam věčně něco parkuje a tam už by se auto na cestu nevlezlo.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osada míru? Teplotechna? Co takhle směr Botanická zahrada, Kramolišova...?
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 11:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: 1314 to být nemohla, obíhá na d-11. Na d-7 je 1316+1313, takže se někde "poflakuje" 1315, 1317, resp. křivácká 1318. A 1319? Čert ví, kde je jí konec...

Pako: takže to bude nějaký fiňák směr Salma? No potěš... A nebo jsi tak zazobán, že ti roste domeček novostavěný ...nic ve zlým Jen jsem tam kdysi potkal hnědoobčana věku cca 10 let, jak za sebou táhne hliníkovou konev na mléko a ptal se mě, jestli nevím, z jakého to je materiálu ...konec OT
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton:

Fiňák ne, klasický... Reko nutné. A hnedoobčani prý opustili fiňáky v dané části už před pár lety, když to vzali směr Londýn a Dublin...

Ještě bych potřeboval přesvědčit Hakiho, aby trošku posunul a-97 těsně po 07:00 z Hrance na zastávku Na Najmanské s přestupem na t-101 a bylo by to eňo ňuňo... Těch 06:35 je přeci jen brzo... Jinak mě čeká pěší procházka na Hranec, odtud d-9 nebo d-13 na Výstaviště, peší přechod k Elektře a dojezd do Přívozu s čímkoliv... Mimo zimní měsíce a mimo nahánění Pendolina ve 04:00 HptBhf v poho, je to svým způsobem zdravotní procházka. Spíše mám obavu v zimě, to bude horší kovbojka, tam by se mi více líbilo napojení na trolejbus na druhou stranu, ale to už není na pěší courání se...

Sorry za OT...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton :
Před chvílí jsem se vrátil z dvouhodinového šotoušího lovu, ale která wana to mohla být, toť nezjíštěno. Co vím jistě, na krátké výjížďce byla na zkušebních jízdách T3SUCS 934.

Dneska se pokud možno úseku Střelnice - Ferona zdálky vyhýbejte, působí tam asi silně negativní patogenní zóny. Během krátké doby se tam staly tři dopravní nehody. Policajti chudáci neví, kde dřív skočit (jedna nehoda je už vyšetřena). Ale zas nemusí daleko přejíždět.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už tři? Když jsem jel na Jih (cca 9:40), tak v sobě byly zakleslé Fiat (dodávka) a Filcka a cestou zpět (před 11h.) o kousek dál bloncka najela do osobáku před sebou (obojí tuším stříbrné)...

Mmch: u Spáru se bagruje jak o dušu, bagr a Tatra stojí a obsluha pokuřuje a vypráví si story... Alespoň DPO ví, za co je platí (pokud to není na náklady někoho jiného).
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k tomu ještě jedna lehčí plechařina u Střelnice (viděna v 11:45).
Klasika : Osobák jedoucí od Hulvák přejížděl přes koleje na ulici Plzeňskou a přehledl auto jedoucí v levém pruhu.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tu zase dávám "postup prací" na Spáru, jak to je se zdvojkolejňováním smyčky? Rozjezdová výhybka bude kousek za prvým mazníkem nebo se s ní počítá až dále (dát to až za druhý mazník, to by byla kapacitně zvrhlost...)? A ta "budka" pro řidiče, co bude uvitř smyčky, že bude kulatá, ať se na ni "dobře" dělá geometrák ... Se sjezdovou se asi hýbat nebude, to by kapacita narostla o soupravu, že (ale nebylo by kam dát budku)?
 
 
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pako: klidně do mě huč, ale máš smůlu. Časy na 97 jsou společným dílem KODISu a bývalého starosty Michálkovic. Od té doby se nikdo neozval s připomínkou, tudíž nemáme v plánu ani nebudeme tam nic měnit.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki: Je mi jasné. Ale za zkoušku člověk nic nedá a vyzkoušet jsem to musel...

Mám lepší nápad. Prodloužíme trolejbusovou trať pro t-101: ... - Most M. Sýkory - SlOstr radnice - Ústřední hřbitov - Hranečník - Botanická zahrada - Salma - Na Najmanské - Michálkovice... A budu moci jezdit do práce do Přívozu úúúúúúplně bez přestupu... Kdo je pro???
Díky...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: plán jsem viděl, ale už hóóóódně dávno, nejsem schopen říci kde budou výhybky. Pokud se chceš pokochat budkou pro řidiče, tak plánovaná zděná, která měla být, nebude. Bouda nová SPÁRová lze vidět již dnes. Doporučuji navštívit smyčku Dubina.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže mám to chápat, že vezmou boudu z Dubiny a převezou ke Spáru (v rámci úspor doporučuji samoobslužný přesun dispečery v ni pracujícími - sportem ku zdraví). No potěš... A v rámci úspor se stávající zbytek plynové trubky (co se našla po odhrábnutí zeminy) prodá do šrotu a koupí alkohol, ať se v zimě ušetří v budce za topení. A aby se ušetřilo ještě více, tak doporučuji nejprve rozebrat smyčku Dubina a pak to poskládat na Spáru - zisk zaručen

Nějak se začínáme přibližovat balkánu a azbukistánům, což? Letos se snad na opravy a údržbu vydalo nejméně za poslední roky (a navíc se "ušetřilo" na opravách vozidel natáhnutím km proběhů či jak to nazvat)...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budou nekdy v inkriminovanych casech prijezdu studentu VSB posileny nocni tramvajove linky (d-7)? Nebo se vzdy se sveze jen kupa stastlivcu co se vlezou do sola a zbytek bude muset slapat po svych az na koleje? Zima se blizi...nestasnou nahodou se totiz naposledy sjely dva rychliky z Prahy a dva z Brna a dokazete si predstavit ten naval na mostech a take tu snuru nastvanych studaku linoucich se v mrazivem pocasi na koleje...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak copak asi dnes spáchá v MHD ten větérek, co se tady šine od Polska...? Na Opavsku už prý vyvracel stromy a odfukoval střechy...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: pokud vím tak na d-5 položil v Zátiší strom na trolej. Jel jsem z v Vřesinské 16,23 a místo d-5 jela NAD, cca 16,15 jel tím směrem dispečink s majákem. Ale to je na d-5 ve větru docela běžná věc.
www.helax.cz dance music radio
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi mám nemoc rozdvojené osobnosti dvou názorů, ale ten "mir" jsem fakt nebyl!

Nechcete už nikdy zmeškat "svou" tramvaj či autobus na vašem oblíbeném kurzu?
>>> špehujte Ostravu online!
www.OSTRAVA.unas.cz
Podpořme vlastní automobilovou dopravu, zrušme MHD, zapojme se všichni do programu "ODS mínus"!!!
Denis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou kdo vymyslel tu blbost, že když dopravní prostředek v ODISu přijede do zastávky, tak se hlásí pouze zastávka, která je teď. A ne hned zatím která následuje? Jako to mají třeba v Praze.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odnedávna se ale následující zastávka aspoň objevuje v zastávce na vnitřním BUSE.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denis: Blbost? Co mají v Praze asi dělat cestující, kteří nastoupí na zastávce a neví která je příští. Takhle znají příští zastávku všichni.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace