K-report
 

Archiv do 24.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 24.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 10:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji vyloučit Káema z diskuse, protože svými bagry chce zničit veškerou poesii tramvajové dopravy. Ty krásné melancholické chvíle, kdy poloprázdná tramvaj projíždí zšeřelou podzimní Prahou nebo krásným letním podvečerem...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 11:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: ...minimálně stejné miliony budou muset vložit infrastruktůry tramvajové dopravy...

Mylím, že jsi klepl hřebíček na hlavičku. Pořád se přešlapuje na místě kolem efektivity (kromě Káema, který ví, ale neřekne ; na bagry zapomeň!). Obrovské prostředky - modernizace - efektivnost, ale né tím způsobem, že se nakoupí za miliony výpočetní technika, ale využívá se jen zlomek její kapacity. (Malý příklad: na vozovnu Strašnice dřív stačila jedna účetní, ale po transformaci máme dvě; a jak je to v dílnách, jak je tam využívána moderní diagnostická technika, moderní stroje, přístroje a nástroje???).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 11:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky 11,11: Musíš být strašně schizofrenní :-), protože sice prosazuješ komunální sektor, ale na druhou stranu sám na příkladech uvádíš, že komunál neumí šetřit. Já sice znám jednu instituci, v podstatě komunální, kde se šetří ale také modernizuje (za dobu co jí znám se sloučily 3 funkce do jedné bez ztrojnásobení platu :-)) ale jen díky tomu že vedení instituce je zdravě posedlé ekonomikou a ekonomičností a neváhá vydat peníze, když si spočítá že mu to peníze ušetří. Druhou takovou instituci neznám. Pak znám druhou instituci, soukromou, kde se děje totéž, ale protože vedení jiné číslo než zisk neuznává. A takových podobných znám desítky.
Milky 10,57: Poezie bagru pádícího na dohled od bagru předchozího i následujícího a vysypávající substrát do bezedné díry ti dává poezii jistoty , že nikdy nejsi sám.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7893
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 12:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - je bohužel to, kde tramvaje mají rezervy a co jejich provoz prodražuje a co tedy nakonec devalvuje ukazatel

A to je pořád dokola - kde mají tramvaje rezervy? Bavme se o pracovních dnech, nedělnědopolední provoz je bohužel "nutné" zlo. Předpokládám, že řekneš Florenc - Palmovka, což si já nemyslím, a pak co ještě?

A jedna parádní rezerva metra se nám rýsuje na severovýchodním okraji Prahy. Možná podle hesla "když do pekla, tak na pořádným koni".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rypal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaéme, přiznej, žes prohrál. To, že jsou šaliny dlouhodobě nejefektivnější, je fakt (tedy pokud se náležitě využívají). Myslíš, že se třeba v Germanistánu bohapustě plýtvá?
Mcbain - proč peklo? Až to dokončí, teprve pak bude z Prahy MetroPole.

Poznámka pod čarou - o 2. třídě základní školy bych u některých diskutujících uvažoval dle toho, jakým češtinem tu přispívají.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rypal: To je to město, kde vraždíte zastupitele?
A nepřiznám. Protože neprohrál. Vozokilometry nikdo nezpochybní. a o čem by se tu psalo? :-)
McB: Určitě v Kobylisích přebývají dvě linky v soupravách, jedna na Trojský, jedna v Karlíně (já si to na rozdíl od tebe myslím A VÍM), jedna ve Vysočanech, v sólech jedna na BH, jedna k ÚDDP (v neděli tam přebejvá všechno co tam jede), jedna na Spojovací, jedna na Pankrác. A to přes den.
Ale ani večerní a nedělní provoz není nutný zlo bez možnosti šetřit: Neschopnost udělat na jedné lince 15 minut večer vede k provozování dvou linek po dvaceti minutách (jedna linka po dvaceti je i na mě moc, ale 15 minut večer je interval podle mě snesitelný). Nikdo nemá odvahu zahájit nedělní denní provoz v 6 nebo v 7 hodin. Nikdo nemá odvahu (a asi schopnost sestavit grafikon) nechat noční sóla kroužit alespoň v tu neděli i na prvních ranních spojích. Protože někdo vyznává dělitelnost 7, tak 11 a 7 jedí v neděli líp než v prac den, přitom by místo 7,5 minuty 10 minut stačilo.
Všechno jsou to úspory 1-2-3 vozů/souprav/řidičů a posunutí ze stupně 1-2 na stupeň 2-3 ale v celku...
Jenže ono to přijde a zas to nebudete nazývat "zefektivňováním" ale "zhoršováním".
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na Pankrác přebývá tramvajová linka? Jezdíš tam někdy? Já svýho času jezdil prakticky denně ze Synkáče na Povstání za slečnou, a 18 i 193 jezdily slušně zaplněný. Zvlášť když dlouho nejede nic a pak přijede 193, to je maso. Tady by jakýkoliv zefektivnění bylo asi opravdu spíš zhoršení.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedna k ÚDDP
K ÚDDP přece už tak jezdí jen jedna...nebo je to myšleno, že by stačilo sólo? Jakože by teda stačilo.

Ale ani večerní a nedělní provoz není nutný zlo bez možnosti šetřit:
Nakolik by bylo reálný rozpojovat tak kolem 21 na konečných soupravy s tím, že do večera by se to dojezdilo v sólech (po 20 min.)? 7,8,12,17,18,19,20,26 by to snesly

Nikdo nemá odvahu zahájit nedělní denní provoz v 6 nebo v 7 hodin.
Proč ne, udělal by se noční JŘ speciální pro noc so/ne do cca 7hod., poslední rozjezd na Lazarské by byl 7.15. O vánocích a na Nový rok to taky jde posunout ne, tak by se to posunulo celoročně.

Ještě k těm vozokm:
Chtělo by to ty místa-ve-vozidle kilometry přepočítat ještě podle vytížení jednotlivých trakcí, což by byla nejobjektivnější statistika. Na první pohled dražší trakce může vyjít levněji, pokud je průměrně zatížená na st.4, zatímco ta levnější se naopak může prodražit, je-li zatížena na st.1.

OFFTOPIC pro Káema: Dneska ráno 3 v Pardubicích na st.5N, to by ti určitě udělalo radost. Já z toho až takovou radost neměl, jelikož jsem musel jet uvnitř...
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t: píšu že na Pankrác jedna v sólech. Čili ta 18 vozí druhý vůz vyjma několika spojů ve špičku v úseku Synkáč-Vozovna zbytečně.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: ÚDDP: V neděli by to klidně odvezly ty busy, co MUSÍ k metru Depo H. Ale ať nežeru, :-) každá druhá 7 (tedy sólo po 15 minutách) by byl stále ještě komfort.
To rozpojování bude asi technický problém. Asi by to stálo víc i na potřebných lidech. Spíš provoz některých linek ukončit ve 20.00 a jiné provozovat po 15 minutách. 5,22 a 20 jsou kandidáty na první, 23 a 26 na druhé
Budoucnost patří bagrům!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 13:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou zase uvahy, k tem vozivzduchum predkonecnou. Ta linka vozi vzduch v cele delce v soucastne sestave ? Nebo vono prijde levnejc odpojovani druheho vozu (kde ? Vono se nekde da ?) ci provoz dvou solo vozu, kdy jeden dojede na konec a druhy obrati v okamziku, kdy "netreba" ?
Pocitani Vam tu jde skvele, tak me to spocitejte.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjp: No jsou to úvahy, no :-) . Ale na spočítání jsou někde přece placený lidi. Třeba to opravdu nejde. Ale spousta věcí nejde jen proto, že se to tak nikdy nedělalo. Těch věcí už jsem zažil tolik, že žádná úvaha není nereálná.
Co třeba prokládaný sóla a dvojice? Dvojice v kratší trase nebo na vytíženější konec, sóla v delší.
18/D: Petřiny-Synkáč, 18/S Vozovna Střešovice-Pankrác. 7/D Vozovna Strašnice-Anděl, 7S Kotlářka-UDDP. Napadlo tě to, nebo jsi skončil u toho, že "rozpojovat nejde protože..." ?
Budoucnost patří bagrům!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me napada veci, ze obcas hamba plut.
Ostatne pismenka za linkou, nevim, jak by to prezili kastani a ukoncovani podle potreby na vhodnych obratistich, to by si lide museli nejdrive naucit cist orientace. Ale jde to, zadny spor. Jen se me nelibil predchozi styl projevu, typu je to zbytecne, protoze predkoncem je to prazdne.
A rozpojovani - no, vzhledem k tomu, ze to v HH delaj na S-bahnu, odveseni zadni jednotky a nasledny obrat + priveseni a nemaj s tim vubec zadny problem. Tak nevidim duvod, proc by to same neslo i u tramvaji s vhodnym sprahlem (klasicka T3 asi nee, tam je toho moc, ale treba T6 ?) na miste, kde ale je trosku vetsi obrat techto souprav, takby se tim vcelku v pohode mohl bavit (ne)jeden sofer - odvesit, odjet okolo na konecne a vyckat okamziku priveseni, pripadne v mezicase odvesit u jine linky atd. Pripadne by mohl mit i zalohu, ci jak se to jmenuje. Obratist i nepouzivanych je po praze docela dost.
Problemy - casova souslednost a zpozdeni souprav z centra.
Co se tyce 18ky, tak tam by podle meho 3.5 roky rezidencniho pobytu v te oblasti pomohlo, dotazeni na Budejovickou, jenze to je soubeh s metrem a to je nepripustne. Pak by totiz mozna ani ta 193 nemusela jedit tak casto ci v NP. Zbytek nevim. Ostatne ten soubeh by byl jen na Pankrac, pak by tramvaj mohl uhnout a prijet na budejarnu od Zeleneho Pruhu + zklidneni od aut prislusne oblasti. Proc mit kapacitni Olbrachtovu a pres blok Antala Staska (nejsem si jist jmenem), proc to tam "neumrtvit" ala Karlin ?
Stejne je to s ulici Soud - Budejicka, proc mit kapacitni paralelku k magistrale ? Stejne se tam pres blbe parkujici auta neda poradne projet ...
Ale to uz jsou jine uvahy.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjp: Jen maličkost - jak by vnímali lidi výměnu tichého nízkopodlažního busu, kličkujího sídlištěm až k jejich domům a jezdícího +/- přesně, za dva hlučné vysokopodlažní vozy, přivážející zpoždění z Petřin a jedoucí jen po hlavní třídě?
Jinak děkuji, žes odpojování úplně nezavrhl :-)
Budoucnost patří bagrům!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je to malickost. Protoze po skusenostech s "germanistanu" i T3 umi byt ticha, jen na to potrebuje vhodnou trat a tou nejsou BKV panely.
Nemluve o prkotine, ze tam prece mate 14T, ne ?
Krom toho, neni to jedno, s jakym zpozdenim ta tramvaj prijede ? Hlavne ze jede v nejakem pouzitelnem rytmu. Bo se bezte podivat na Synkac, jak je tam normalni, ze prijede 18ka ci 11tka zpozdena a ba 10m predni odstartovval s nastupni zastavky "presne" jedouci autobus. To se tam tem lidem a i me strasne libilo, to Vam povim.
Nedomyslite kontext presunu lidi, dalsi vytka. Co bude dal ? Nejezdi pouze lide v relaci Synkac -> Alianz, poliklinika, Raifaisen, .. Ale obcas tyto instituce potrebuji navstivit dalsi lide s vlastni Prahy a Praha neni jenom okolo metra. Ostatne staci Nusle, sel jste nekdy s Nusly na Vysehrad na metro ? Na fyzicku fajn, dochazkova vzdalenost prece taky, ne ?
Dobre rejpu, obcas me to neda. Akorat me prijde, ze nektere napady ohledne MHD bez ohledu na trakci zastaravaji a nesleduji vyvoj situace preprav, aspon podle me. Ostatne staci to mnou uz tolikrat zminovana relace Budejovicka/Kacerov -> Smichov. Metrem 35 minut. Narvanym autobusem pres barrandak 25 minut ve spicce, to je to uzasne metro ? A je to "jen" pres reku a kolik je takovych mist v Praze ? A nemusim tam mit ani tu reku mezi nimi ci jinou vetsi prekazku.
Zase pisu blbosti, ze se na to nevykaslu ... :-(
Jo a osobne si myslim, ze je lepsi jedna "hlucna" T3, nez husty auto provoz pod okny vcetne nakladaku.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak v Liberci se rozpojuje a v Olomouci se s tím teď začíná. Jde jenom o to, jestli je na to potřeba speciální mechanik-rozpojovač (což v Liberci není takový problém vzhledem k počtu konečných:-D, ale v Praze by to problém asi byl), nebo jestli to zvládnou dva řidiči v součinnosti rukou společnou a nerozdílnou.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjp: Třeba při současné módě prokladů je zatraceně důležité, s jakým zpožděním ta tramvaj přijede. Protože na Evropské přijede 26 zc včas a 20 zpožděná a rázem máme konvoje. Pak taky někdo neumí udělat grafikon a tak jinde místo intervalu 10 min. je int 8/12 a ta co jede 8 minut po předchozí má delší trasu, takže jede ve skutečnosti 7/13.
Ano přepravní proudy se mění - právě že si třeba v tomto případě myslím, že se daleko víc cestuje po Pankráci. Ale jinak souhlasím, tohle je věc, kterou si řada lidí neuvědomuje.
Ta tvoje relace se stejně bude muset řešit Dvoreckým mostem nebo aspoň prodloužením busu 118 na Anděl a 148 na Palačák.
Diskuse jsou třeba :-)
Budoucnost patří bagrům!
Zdenek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:02:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: v Praze nezvladnou, nekolikrat jsem videl v akci DP slozku pri posunu zdechne TRAM a napojit se byl obcas zazitek. Vyndat zarezlou osicku muze byt problem a krehka ridicka ma casto potize i s tagem.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 15:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje relace to uz neni. Ted mam relace po HH a nestacim se divit, co v te zle imperialisticke cizine jde, co v Praze se najde tisic duvodu proc ne. Az mam takovy divny pocit, ze ... no nic ...
Grafikony, jako cestujici me to nejak nezajima. Proc ? Me zajima, jede/nejede a jizdni rad studuji az kdyz uz to fakt dlouho nejede, teda aspon ve meste. pokud jsem na kraji ci mimo, tak bych tam mohl taky stat do vanoc.
Co na Pankraci ? Tam je akorat posta a ten "Manhattan" ? No, no, na ten jsem koukal a ten ma do 100% naplnenosti daleko. To spis mam zkusenost i s metra, ze frekvence konci na budejarne, prece jenom banky, pojistovny, poliklinika a obchodni dum (Prior) + neco malo zastavek 3xx a busy do prilehlych casti. Co Pankrac, tam bylo, ale uz neni - konecna trolejbusu, konecna tramvaje, kdyz se prestalo jezdit az na Kacak/Antala Staska a samo autobusak, to uz je pryc. Ale "D" tam chtej stavet porad, proc ? Na co ? Hodim prestup na Budejicke, usetrim Olbrachtovu (stejne tam zdechl pes a busy s Dvorcu/Zeleneho Pruhu jedou pres Budejickou kamsi do horoucich pekel tak co) a mezi Budejickou a Synkacem nic neni, co by stalo za zastavku, tak by se usetrilo. Coz je mozna pravda nepripustny stav, aspon v nekterych mistech pracovnich. Nemluve o tom, ze si rikam, zda treba TT na Barandak by nebyla lepsi jako "lehke" metro na Smichov a pak pod Vltavou na Budejickou, usetrilo by se za most, ktery by pak nemel az takove opodstatneni, podle me a "betonova" lobby by si prisla na sve. Nemluve o faktu, ze by tato linka mohl pokracovat jako tangencialni na Zahradni mesto a tam se potkat s "A". Ale to uz jsou fakt uvahy asi krapet mimo.
Co se tyce spojovani, proc jsem asi tam psal, ze spis rozpojovat T6, nez T3 ? Nebo Sacheron (tusim ze to je tak nejak) je stejne komplikovane na rozpojeni jako "prazske" sprahlo ? A dalsi vec, co se "hybe" lepe, to co se pouziva casto nebo to co raz za uhersky rok ? Krom toho, ridic "soupravy" by nemel duvod se akce ucastnit, teda max vypnout elektriku, aby to "lomcovaka" nepokopalo. Takze, neni problem tuhle "sichtu" obsazovat podle telesnych predpokladu. Az feministky ? A co, at natrenujou a muzou se taky zucastnit ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27614
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Chápu dobře, že v duchu kultu vozkm počítáš na dvojici tramvají dvojnásobné náklady oproti samotné?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh rozpočtu 2007:
Tramvaje budou též vybaveny dokonalejším elektronickým informačním systémem poskytujícím širší rozsah informací pro cestující
Mám tomu rozumět tak, že modernizované tramvaje budou mít místo tabulek BUSE nebo se připravuje dokonalejší informační systém doplňující stávající BUSE?
Zdenek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:45:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjp: docela jsi mne pobavil, ale nedovedu si predstavit nadseneho lomcovaka kterak v zime vecer ve tme mrzne na konecne a ceka na soupravu
Kdyz u DP neprosly nocni pruvodci (stejne nechapu z jakeho duvodu) nedovedu si predstavit, jak by prosly lomcovaci.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tady čtu některé vaše názory tak asi budu jezdit autem.Aby denní provoz v so nebo ne začínal někdy kolem sedmé to může navrhnout pouze ten kdo nemusí jezdit do práce v jakoukoli hodinu.
Kerim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj T3 umoznuje modernizovat dle 14T Porsche. Jak se vam to líbí???
 
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, potřebuji vědět název zastávky tramvají 7,24 přímo pod Nuselským mostem. Díky.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Svatoplukova. Stačí:-)?
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Kerim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3-souprava
 
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Syverin: Mnohokrát díky.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: O metru diskutujeme v nepravé místnosti, nicméně dovolím si k Vám pár poznámek:

1) Rozhodně se nedá říct, že frekvence končí na BD, ta je sice podle průzkumů nepatrně více využívanou stanicí než sousední Kačerov, ale zejména ve špičce je Kačerov mnohem frekventovanější stanicí. Na BD se to víc rozloží do celého dne, jsou tam banky, poliklinika, na KC není krom kvant návazných autobusů (=> frekvence především ve špičkách a v podvečer) nic. Nechci být puntíčkářem, takováto informace by byla za normálních okolností nepodstatná, nicméně troufám si drze odhadnout (soudě podle Vašich výroků a formulací), že od dob, kdy jste se vy pohyboval v těchto končinách, uplynulo trochu vody a stav se mírně změnil.
2) C se má s D křižovat na PN, neboť se nad touto stanicí počítá s výstavbou všech možných budov, Pankrácká pláň má být zastavěna takovým "Manhattanem", jak říkáte (pochybuji, že by se ti, kdož chtějí Pankrác "obohatit" o svou budovu, dobrovolně posunuli se svým návrhem o stanici metra dál), což jistě zvýší frekventovanost stanice (v porovnání s Budějovickou). Na Budějovické již není mnoho místa, kde by se daly podobné obludy postavit. Nehledě na to, že PN je i geograficky centrum Pankráce, tudíž je "odevšad blízko". BD se nachází spíše na okraji zástavby.
3) Nevím, kam byste ještě chtěl na Barrandovský most vtlačit tramvajovou trať, ikdyž z estetického hlediska by se toho, pravda, moc zkazit nedalo. Dvorecký most má právě ulehčit Barrandovskému mostu a osobně bych uvítal, kdyby sloužil jen tramvajím, autobusům, které by mohly jezdit po trati, a pěším. IAD ať si kolabuje na Barrandovském mostě, ono by pak možná pár jedinců pod vidinou časové úspory na MHD přesedlalo.

Mimochodem pokud byste si našel čas, mohl byste se vyjádřit (klidně do patřičnějšího tématu) k mému návrhu trasování metra D (v odkaze pod čarou)? Vaše názory bývají většinou zajímavé.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 19:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kerim: Počkej si na wanu. Barevně by se lišit moc neměla.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, v bodech.
1. Ja vim, ze frekvence nekonci na BD, ostatne jsem od tamtud "vysmradl" jen pred asi rokem a ctvrt, ale zase, Kacak je jen prestupni stanice a s ohledem na smerovani busu od nej, lze ocekavat jeho utlum (byt jen castecny, jak moc ?) po zprovozneni linky D.
2. No, budovy, no, co v nich ? ;-)
Ostatne zatim se stavelo na BD a na PN zatim nejak nic moc. Krom toho, pokud mohu porovnat s vlastni skusenosti s lidmi. Tak vetsina lidi prave s ohledem na obchody to bere pres BD, ale zase, pokud se zmeni charakter zastavby okolo PN, tak je mozna zmena. Ale to by asi nebylo jenom o administrativnich budovach. Osobne se priznam, byt jsem chodil na PN ma postu a obcas i do OBI, v tamnejsi Delvite jsem nebyl ani jednou. A mam obavy, ze pokud to bude o administraci, tak to bude jen narazova frekvence pres pracovni dny a jinak zdechl pes a jeste je otazka, kolik te frekvence bude MHD, staci si vzit ten prostor vedle BD, no, at ziji jmena. Osobne si myslim, ze s ohledem na zastavbu v okoli BD ale moc sanci PN uspet v prevalcovani tohoto prostoru nema. Ostatne PN je pokud me znamo planovana nejen na trasu D, ale i na E. Coz by melo byt prave smer Smichov.
3. Nechci davat na barandak TT. Osobne si myslim, ze pokud se nepostavi TT s Dvorcu na BD (ci neco podobneho), tak most pres Vltavu ma v prve rade vyuziti pouze pro IGK. Spis by mozna nebylo odveci se v Praze zamyslet o moznosti "lehkeho" metra v nekterych relacich. Prece jenom TT je bez nejakeho potlaceni IGK v nekterych mistech dost zranitelna. A na potlaceni IGK moc neverim, na to neni vule. Ostatne je otazka, zda by to "lehke" metro nemohlo byt i tzv. prometro, ale tam mam pochyby o rychlostech a kapacite a financni narocnosti. Prece jenom i pneumatiky maj neco do sebe.

Dekuji za pochvalu ;-) Ale nejak nektere temata nesleduji, ostatne tohle tema preziva jen se zajmu ohledne 14T/15T/..., jinak bych jej uz taky nesledoval, nemam duvod.
Taky odkaz pod carou se nejak vytratil ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ano, všude se to tak počítá. I účetnictví o tom je.
Mmm: Ano, i IAD je součást dopravního systému. opravdu je lepší, když jediný člověk jede autem než tramvají. nevím, čemu se divíš, ve vyspělé Evropě tomu tak je již desítky let. A směřujeme tam, nebo ne?
Budoucnost patří bagrům!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:
1) Ano, jen jsem konstatoval současný stav. ;-)
2) Pes je v tom, že na BD již není mnoho místa, kam by se dala nějaká nová budova typu těch, co se plánují na PN, postavit. Na PN ještě prostor je. Jinak konkrétně se o administrativu jedná samozřejmě z největší části, ale ty zbývající funkce nejsou tak nezajímavé. Mělo by zde vzniknout nějaké hyper super, o jehož využití bych se (narozdíl od různých jiných - př.Galerie Butovice) vzhledem k poloze vůči sídlišti neobával, a s rozvojem těchto "makrozáležitostí" se sem možná natáhnou i různí malí soukromníci apod., to právě zapříčiní nová stanice metra. Mimochodem, dnes je hrozně moderní snaha dostat do MHD i zapřísáhlé gumokolisty v kravatách, čili pro politika o další důvod navíc, proč D na PN a ne BD (zajistí jim přímé spojení do kanceláře).
3) Ono, lehké metro, záleží na úhlu pohledu. Pokud by to byla samostatná trakce, silně pochybuji o vhodnosti takového tahu (samostatnou novou trakci je pro pár vztahů zbytečné a drahé zavádět, je to to samé jako např.šotoušké snahy o obnovení trolejbusové sítě v Praze). Spíše bych se snažil o kompatibilitu se současným systémem. (Z tohoto úhlu pohledu se jeví jako vhodná př.podzemní tramvaj, její nevýhodou zase je př.přenášení zpoždění z povrchu do díry.) Investiční náklady na vrtání se v zemi také nejsou zrovna malé. Jinak tramvajová spojka někde v místě plánovaného Dvoreckého mostu by se docela hodila (manipulační jízdy, tangenciální vztahy), pro IGK vždy zůstane lépe situovaný Barrandovský most. Proto si myslím, že by nemuselo tolik vadit, kdyby byl Dvorecký most pouze tramvajový. To souvisí s tím "potlačením" IGK, MHD by "soukromým" Dvoreckým mostem získala v této oblíbené relaci oproti IGK podstatný náskok.

Omlouvám se, zmiňovaný odkaz je tedy zde http://mujweb.cz/cestovani/metrod
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 22:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. Tam je to jasne.
2. No, superhypermegablbost. Na tu moc neverim, i kdyz zase na Andelu funguje. Prijde me, ze v te casti, neni pro ni dostatecny potencial nakupujicich. Aspon ne tech v MHD, ale zase to muze zachranit magistrala, ale pak teda nic moc. Zas ty sidliste nejsou az tam blizko a ta starsi zastavba tolik koupechtivych nevygeneruje. Co se tyce kravataku, tak tam pochybuji, ze to MHD zachrani, bo ego. Krom toho zase mohu srovnavat s podobnou ctvrti v HH, kterou ted i projizdim denne cestou do roboty. Ve spicce cloveka uslapou, ale mimo, zdechl pes. A osobne me spis prijde jako smysluplnejsi, delat prepravni kapacitu tam, kde je to rovnomernejsi, cili frekvence je dana rezidenty, protoze ti jednak jezdi do prace, ale i za zabavou, pripadne deti do skol a podobne. Tuhle pohodlnost, bych spi resil kyvadlova "Shuttle" busem, nez prestupni stanici. Protoze to stejne jen nekteri budou mit naprimo a co ten zbytek ? Nemluve o smerovani zase linky D. Prece jenom je to na sidliste, do prostor, kde uz je pomerne slusna tzv. obcanska vybavenost. Vcetne takovehohle supermegahyper centra. Teda za me to tam staveli, tak uz by to aj mohlo byt v provozu. Cili je to nesmysl, aby lide okolo jednoho prosli a jeli udelat kseft do druheho. Nemluve o "donaskove" vzdalenosti. Ostatne ten "Shuttle" by mohl spojit vsechny, v podstate tri, zony administrativni v dane oblasti. Ale to by musela byt vule. AiB v HH provozuje asi 5 linek takto po meste + mezimesto do Bremen. Jedinna jizdenka je jejich "prukazka".
3. Lehke metro by nejlepe bylo s odbockami podle potreby, ale tak, aby se tyto odbocky dali premenit na samostatne linky podle rozvoje danych lokalit. A samozrejme, kde to jde, aby byli ponechany pro nej koridory + nadzemni vedeni, byt v zarezu, zahrabat se to da vzdycky podle potreby. Co se tyce tr trakce, osobne si myslim, ze v nekterych lokalitach uz by se za ty leta aj zaplatila a jedna s nich je prave Lhotka/Nove Dvory/Komorany, ale to uz je uplne nekam jinam. Vono hledani dokonaleho reseni je sice fajn, ale zase - me staci funkcni, nevim jak Vam, prece jenom, je to otazka, u ceho se doziji realizace a tudiz i moznosti pouzit to. Tangencialni vztahy, na co ? Ze dojede salina s Modran ke Smichovskemu nadrazi ? Dost malo, co tam ? To spis tu 118 a 106 (?) na druhy breh. A pro IGK, no, vite, o objizdnych trasach, kdyz je ucpan barandak ? Takhle by jste akorat jednu doplnil a velmi zatraktivnil ... ;-) U prometra, by to akorat chtelo dostatecnou vmax a nelpet na 50km/h tam kde to nedava smysl - na samostatnem telese (klidne i uprostred vozovky/ulice, ale vhodne osetreno) a pripadne i v te "dire", jenze maj na to soucastne stroje ? Prece jenom, v centru je to o se vyhnout zacpam IGK, ale na okraji to zase chce rychlost, zvlast, pokud tam nehrozi nebezpeci stretu. Dalsi vec je delka souprav - mam obavy, ze pri rozumnem vedeni prometra, by nektere smery, meli v soucastne podobe souprav pravdepodobne kapacitni problemy a zase na metro by to bylo malo, jenze je tu jakesi zakonne omezeni (proc ?).
Pavel
P.S. Odkaz me nejde otevrit, ale v klidu, sedim v DE a mam problemy s nekterymi weby. Mam za to, ze jsem to uz nekde zminoval a komentoval.
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27638
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 08:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Takže tím mj. říkáš, že rozpojením dvojčat získáme poloviční interval za stejné peníze (pro DP/město), nenarazíme-li někde na propustnost tratě?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 09:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Za peníze vyšší o mzdu řidiče.
Budoucnost patří bagrům!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 11:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: na tu bych radsi necekal na foru PT se nedavno objevila fotka. A ten vuz vypada naprosto priserne, predevsim jeho nater, jemuz k dokonalosti chybi jen ruda hvezda nad prednimi svetly.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27642
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za peníze vyšší o mzdu řidiče.

A to se s (Tvým, nemýlím-li se) tvrzením, že za dvojče zaplatíš právě dvakrát víc než za jedno sólo nevylučuje?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Nebylo tam jistě slovo "právě" v matematickém smyslu. Že je rozdíl o mzdu řidiče je jaksi samosebou. Původ té diskuse byl v tom, že někdo netušil, co znamenají vozokilometry a spekuloval, že by to mohlo být dvojče. Nesnaž se mě nachytat na takovýchhle volovinách.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27646
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde jen o tohle. Ale to je spíš k pivu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tudle sem TAM nakukoval voknem, ale nerozpoznal sem žádnej xicht, taxem odtáhl.... :-(
Budoucnost patří bagrům!
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem –kdyby prošli některé tvé návrhy tak bych nebyl sám kdo by přešel k IAD.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 09:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm - ale nepřešel, to jen tak říkáš. Ten samý nedostatek peněz, který povede k zefektivňování MHD by tě přinutil vrátit se zpátky. Zapamatujte si všichni: Lidé, kteří mohli a chtěli přejít do IAD to již udělali v uplynulých deseti letech, kdy klesal podíl MHD z 90 na 60%. Níže to už nepůjde. Tato výhrůžka je tedy obecně irelevantní a je už jen strašákem šotoušů. Dobrý den.
Budoucnost patří bagrům!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 11:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nedelej tu rozumbradu, z nekterejch tech veci co tu navrhujes se mi zveda kybl. Uz treba tim, ze misto abys lidem vyhovel, tak jim budes kurvit jejich trasy a nutit je jezdit uplne jinak, neb tak to zrovna zapada do tve "koncepce".
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 11:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099- chovej se slušně. A zvykej si, kdo je připraven, není ohrožen. Až to přijde, budeš to aspoň čekat. Važ si toho, že ti tu píšu, co bude. To nejsou žádné "moje koncepce". Přepravit lidi efektivně za dané množství peněz neznamená jim lézt do zadku a splnit každé šotopřání. V baráku máš schody a výtah a když budeš chtít lézt do bytu po stěně, taky se nikdo nebude divit, že ti nevyhověj. Chápeš, víš co?
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Akorát že ty jim chceš ten výtah zpomalit a zrušit zastavování v sudých patrech...
No nic, tak to trošku odlehčíme: Hospodou roku se letos stala „tramvaj“. Odkaz zde
To je romantika pro bezdomáče... Takhle se dělá politika pro "lidi", nejdřív jim nějaký chytráci chtěli vyhradit tramvaje ve kterých by se mohli v noci ohřát (proběhlo tiskem) a teď jim tam budou ještě i nalejvat...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: 1)... a sebrat každej druhej schod :-))) Jo takhle řečeno souhlas.
2) jojo, to je dobrá hospa a to bezďák nejsem .-)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Offtopic: V Pardubících na kolejích staví výtav taky jen v každém druhém mezipatře (tj. každý musí jít buď půlpatro dolů nebo půlpatro nahoru) a celkem to funguje
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27656
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poprvý se člověk diví, zkusí druhej, a pak si zvykne.
Ale podzemní (ani nadstřešní) patra tam pro případnou další výstavbu kolejí nejsou

Káem:
Tož to je jakýsi podivný - asi jsi byl jinde/brzy/špatně nahlížel. Já obvykle přijíždívám Košičanem před sedmou do Libně a dál to beru pěšky (a to ještě neproběhla Tebou předpovídaná optimalizace - zejména s příchodem zimy to zase začíná být humus - a půlhodinová procházka člověku neuškodí :-)). Po optimalizaci budu chodit pěšky i zpět - mmch jak to vidíš se zastávkou Rokytka? By se mi tam docela hodila ML :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není divný - já si xichty nepamatuju. Nakukoval sem i dveřma, ale žádný xicht na mě nereagoval, taxem holt táhl dál. Asi v 10.
Jojo, Rokytka a přístup jen výtahama z mostu. Anebo vlastně od vechtra minibusíky k Abatonu, cuže?
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27662
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 17:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žádný xicht na mě nereagoval, ... Asi v 10.

Ozvu se radši na mail
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Offtopic: V Pardubících na kolejích staví výtav taky jen v každém druhém mezipatře (tj. každý musí jít buď půlpatro dolů nebo půlpatro nahoru) a celkem to funguje
Třeba to katedra logistiky vědecky optimalizovala
Jednou čekaly u výtahu na koleji 2 slečny, na výtahu bylo napsáno 8 osob, s kolegou jsme je natlačili do kabiny a bylo tam hodně plno, tak jsme přemýšleli kam by se nacpali další 4.
A ještě jednu si neodpustím. V hotelu ve Valencii nechtěl děda z Nového Zélandu nastoupit do výtahu, protože tvrdil že je přeplněn, přitom tam byli tři osoby a kapacita pro 8. Jenže děda koukal na symbol výtahu, kde byly ve čtverečku se šipkama nahoru a dolů 3 panáčci. Bránil mi v nástupu tak vehementně, že jsem musel jet napodruhé s ním a vyslechnout si jeho cestu po Evropě.
Omlouvám se za kraviny, ale nedalo mi to.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 23:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zapamatujte si všichni: Lidé, kteří mohli a chtěli přejít do IAD to již udělali v uplynulých deseti letech, kdy klesal podíl MHD z 90 na 60%. Níže to už nepůjde.
Můžete nějak podrobněji rozvést důvody tohoto tvrzení?
Zerr0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 23:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jiného soudku: Jak je řešeno trolejové vedení ve splítce - našel jsem si fotku http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/vozyosobni/9111-136.jpg, ta mě ale spíš zmátla. Je tam jedno vedení pro oba směry, nebo má každý směr vlastní? Pro druhý případ - jak se rozezná, které vedení je aktivní a má se z něj odebírat proud? Nebo jsou obě vedení "pod proudem," ale jedno je třeba o trošku výš, takže tramvaje v obou směrech sosají z dolního? Předem děkuji za vysvětlení.
Pokud možno takové, aby tomu rozuměl i tady Lister. Já vím, je to těžké
Jediné, co mně pomáhá udržet si smysl pro realitu, je přátelství s mou sbírkou zpívajících brambor.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 07:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem-Jak můžeš tvrdit ,že to níž nepůjde ty tvoje procenta .Z mého pohledu ,kdyby moje cesta do práce měla trvat díl než dnes nebo ,abych měl víc přestupoval . Tak bych přesednul IAD.
Abych někde v zimě mrznul na zástavce a ještě potom přijel narvaný spoj .To prostě ne.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V_l, Mmm: Souvislost s Káemovou koncepcí. S kaštanama si už můžem dělat co chcem, vždyť nám stejně neutečou do IAD.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 11:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm, V I :
Inu třeba z tohohle: http://www.udi-praha.cz/rocenky/rocenka05/texty/dtp02.htm#k2
Anebo z těchto čísel (nárůst intenzity automobilové dopravy v Praze):
1991-5: +12%
1996-2000: +5,1%
2001-2005: +3,6%
Mmm: Ale jo, zkus si to. A až si to spočítáš co tě to stálo, rád se vrátíš k VHD.
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 16:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zerr0: Jsou přibližně ve stejné výšce vedle sebe, takže ať jede tramvaj z Malostranského náměstí nebo na něj, tak "stírá" oba dva dráty najednou.
Žádná složitá věc v tom není... :-)
(.. nebo jsem jí v tom alespoň nenašel)
Omlouvám se za vyrušení plodné a nikdy nekončící diskuse o VHD vs. IAD.
Zápory najde každý, klady už jen málokdo...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27675
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 22:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba to katedra logistiky vědecky optimalizovala

Nevím, jak nejmenovaná Ph.D., ale Ing. JŠ, Ph.D. se na G (Kreml?) vyskytuje nebezpečně často :-O

Mmch, výtah na D zvládne (i když se mu moc nechce) i 10 lidí. Při jedenácti ale obvykle už jen cukne a (a hned jsou velké úspory, bo všichni běhají po schodech, navíc pak snižují počet svých cest).

Sorry za OT.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27686
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 12:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Taky tady je slibována zachcávka Praha-Libeň U Kříže :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace