K-report
 

Archiv do 28.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 28.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ale řešení, které ty naznačuješ, tedy "z úřadů do fabriky (a do dolů)" už tady taky bylo... není sporu, že v administrativě je problém taky, a na ten se dřív nebo pozdějc přijde taky. Já ale vidím dvě čtyřicetiminutové pauzy za sebou na konečných a to je podle mě taky rezerva. Tak píšu o ní.
Ovšem ty lidi z administrativy do výroby nepůjdou. To budou radši na podpoře. Jsou prostě práce, které někdo po dosažení určitého stupně prostě už dělat nepůjde. A takových lidí přibývá.
Ale ona ta migrace není jen jev mezi lidma a v oblasti prac. síly. Třeba tzv. "soběstačnost ve výrobě potravin" (sorry za strašlivý odbočení), před sedmnácti lety tak posvátná je dnes anachronismem s otevřením hranic, zjednodušením dopravy a směnitelnou měnou. Proč by lidi v Evropě, schopní vyrábět počítače, měli za každou cenu složitě pěstovat brambory a brát tak práci lidem, kteří počítače vyrobit neumějí, ale brambory jim rostou samy a snadno a lacino?
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je už spousta dopravců,včetně řízení busů s lidmi,kde praxi nechtějí.Soused pracuje u jedné takové a nabízel mi tam práci.Byli bychom parťáci na svém busu,který si můžeme parkovat před domem.Nástupní plat o 12Kč/hod menší než DPP,jestli ti hraje nebo nehraje rádio nikoho nezajímá,jestli si tam kecáš u volantu s manželkou taky ne.
Průser je,že jako výhodu nabízí 250hod/měsíc a více,takže na tom nástupním platu nebudu tratit.
Jesliže moje generace půjde do důchodu okolo 75-80let,tak je potřeba to vydržet.Nemám strach,že bych teď nevydržel pracovat 250hodin,ale co v 50,kdy mi bude do důchodu zbývat ještě 20 let?
Jinak Káeme tvé návrhy o snížení nemocenské nebo podpory v nezam mě přijdou jako asocialní-ne každý je nemocný schválně,ne každému se chce nedělat.Ale podpory snížíme všem,hodíme je do jednoho pytle.
Uvědom si kolik odpracuješ v práci hodin ty a kolik řidič.Pak bych možná taky vedl takové řeči.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Milky: Co kdybyste psal k věci ?

Nedostatek lidí začíná být všeobecně ve všech manuálních profesích a všeobecně se řeší migrací pracovní síly.

Samozřejmě - bez těch Ukrajinců a spol. by nám už bylo hodně ouzko. A jim bez nás (a nám podobných) asi taky.

Koneckonců mám kamaráda zedníka, je šikovnej, pracovitej, vydělá si jako živnostník poměrně dost chechtáků a o zakázky nemá nouzi.

Ovšem z 10 lidí se kterýma chodil někdy před 20 lety na učilišti do třídy se tím živí jako jedinej - většině exspolužáků se to nechce takto pracovat a radši dělaj neco jinýho (nebo taky vůbec nic ), kde se tolik nenadřou, nemusej se vohejbat a nebo naopak dělat s rukama nad hlavou. To učiliště je už dávno v , protože se tam na zedníka X let skoro nikdo nehlásí. Neni zájem.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde nemusej tolik dělat?
Existuje práce,kde se nemusí tolik dělat,kde dneska půlku pracovní doby věnuješ čtení novin a vlastním zájmům? Snad už dneska ne.Možná u nás v Sokolovské.
Jestli o takové práci někdo ví,napište mi:-)))
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli ti hraje nebo nehraje rádio nikoho nezajímá,jestli si tam kecáš u volantu s manželkou taky ne.

No to je vohromná výhoda, fakt

Doufám že mi nepraskne bránice.

PS: Vždycky je něco za něco. Odchod důchodu v 75-80 letech je nesmysl, to by se mezitím musela prodloužit průměrná doba dožití tak na 100 let.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Mě taky bolej záda ze sezení a voči z čumění na monitor a kdoví jaxem na tom s cholesterolem a tlakem když nepřetržitě tloustnu :-)
Asociální to vypadá jen na první pohled, myslím, že kdo je opravdu nemocnej, tak by o něj postaráno bylo. Ale bohužel, troufám si tvrdit že třetina nemocenskejch je zbytečná či zbytečně dlouhá. Stále existují neschopneky od pondělka do pátku. To je přeci skandální. Co se týče podpory v nezaměstnanosti, tam bych přísnej byl.
Budoucnost patří bagrům!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde nemusej tolik dělat?

Třeba ve skladu s ještěrkou. Nebo hlídače.

PS: Všimněte si, že o peníze nejde.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože Akribie, podívej se na některé vaše směny - ty sám, nebo R31 jste to přece i psali z kolika hodin směny je kolik řízení a kolik přestávky. Taková ta 20 co jede půl kola aby pak jela kolo 54 a domů.
Jo hele, přesčasy nemám placený na rozdíl od tebe :-) A když není práce ve 13,09, ale je v 17,00 tak jí musím udělat... Ty prostě zatáhneš nebo se necháš vystřídat :-))
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,je to jedna směna ze 110.Sem tam nějaká polonoc má přestávek více i když to většinou proto,že dělá nad 10h.
Spočítáme-li si kolik % prac.doby oba dva "odpracujeme",tak bych řekl,že řidiči v DPP a vyjdou nejlépe a to jednoznačně.
Mimochodem tu směnu jsem měl jen dvakrát za celý rok.Uznávám,že asi 5x od začátku roku jsem měl zálohu,která nevyjela,nemyla tramvaje,nehlídala výjezdy.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribie: Tak to tě musím pokárat. Na úroveň myčů tramvají a hlídačů výjezdů se nesnižuji. S vedoucím jsem si v tom udělal jasno a ten to respektuje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: To víš že jo. Každej pes chválí svůj ocas. Všichni dřeme a všechny nás málo platěj. Hele, já ještě musím dělat vedlejšák vo nedělích , co toho sežeru, co ty? :-)))
milky: A hele, výhodář! :-)))
Pro milkyho - už nevím, kde se ptal na ty kamióny po železnici - hele že trh funguje: (výňatek ze zprávy ČTK)
CIT:"Firma by chtěla obnovit železniční vlečku do svého areálu v Křimicích poblíž výpadovky na Stříbro. Zajímá se o železniční uzly poblíž překladišť, protože za několik let očekává návrat dopravců k železnici. Po napojení na železnici se zvýší hodnota jejich hal. "Mají signály od zahraničních firem, že začínají převádět dopravu ze silnic na koleje,"
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak,nás v Motole se na tohle nikdo neptá.Jestliže mám zálohu,tak jsem k dispozici směnovému výpravčímu.Zametali jsme i dvůr,ale to už nemusíme,protože k tomu nemáme montérky-tedy vybavení.
Ale běžně se hlídají výjezdy a seřazení vozů na kolejích (tedy,aby ten co vyjíždí dříve byl opravdu první) nebo se myje (ne vnitřky,ale závoz do myčáku+odvoz na stanovenou kolej) či jiná práce (dojet s něčín na ředitelství,výroba tiskopisů,pokud dojdou atd...)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Ale já píši k věci v trochu hlubších souvislostech. Ten slavný trh měl všechny vámi uváděné neduhy eliminovat, ale jaksi se to nekoná.

Ona totiž práce naší administrativy onu tebou vzývanou přidanou hodnotu ani zdaleka nemá. Když je tedy někdo placen, aniž by vytvářel patřičné hodnoty, znamená to, že tomu, kdo je skutečně vytváří, jsou podhodnocovány mzdy. Tak se stane, že na vytváření administrativních míst je neustálý tlak a jsou vytvářena uměle, naopak tam, kde pracovní síla skutečně chybí (ve fyzicky a psychicky náročných profesích), je snaha dohánět manko prodlužováním a zvyšováním intenzity práce.

Dnes lidé nežijí v oddělených enklávách a existuje všeobecná informovanost a vzdělanost. Těch, kteří chtějí od rána do večera jen dřít za málo peněz, bude stále méně. Chtějí také vychovávat děti, být s rodinami, navíc i manželky dnes pracují. To, že nedělají ve svém vyučeném oboru, ale chtějí dělat příjemnou práci, tak jako v administrativě, se jim vůbec nedivím. 90% se nás vejde do inteligenčního průměru a ani v kancelářích nemusí být žádní Einsteini. (Mimochodem, chybí i policisté, a to není žádná fyzická dřina. Budeme je také dovážet z Ukrajiny a Rumunska? Myslím, že by z nich mnohdy byli daleko lepší policisté, než rodilí Češi.)

Vezmu-li konkrétní příklad (podle tvého přání ), tak lidem nebude vadit, když ředitel bere měsíčně 210 tis. a jejich firma prosperuje. Když ale neprosperuje a je jim vyhrožováno, že za svou práci budou mít stále méně, začnou se ptát, zda by tomu řediteli neprosperující firmy nemohlo stačit jen 90 tis.; oč je lepší ředitel neprosperující fi za 210, než neprosperující fi za 90?

Jsem teď dost konkrétní, RadkuŠ.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale firma v podstatě prosperuje. Jenže přijde doba, kdy jí na prosperování budou dávat méně peněz. A o tom tu píšeme - co se pak bude dít. Pokud to magoš zaplatí, proč nejezdit s dvojčatama klidně na všech linkách a celou noc a po deseti minutách.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Není to v popisu práce řidiče tramvají, tak to automaticky nedělám. (Když si potřebuje výpravčí odskočit na WC, tak mu telefon na moment pohlídám, ale obecně jsou zálohy stavěny k náhradě nečekaných výpadků řidičů nebo záskokům při mimořádkách, takže všechno ostatní je protiprávní. Moji práci za mne také nikdo nedělá.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude se muset opravit popis práce. Anebo to honorovat jako "pohotovost na pracovišti". Ježíš, já bych byl kapitalista.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 14:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: A ještě otázka: Proč děláte práci za depo? Vždyť ono za to odpovídá. Proč dobrovolně přebíráte odpovědnost za někoho jiného, který je za to placen??? To se pak necháte jako ovce klidně potrestat, když tam něco po----u.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

totiž práce naší administrativy onu tebou vzývanou přidanou hodnotu ani zdaleka nemá. Když je tedy někdo placen, aniž by vytvářel patřičné hodnoty, znamená to, že tomu, kdo je skutečně vytváří, jsou podhodnocovány mzdy.

A co Vám brání tam nastoupit ?

Vemte jed nato, že většina těch lidí odtamtud tu tramvaj po nějakém zácviku takdy odřídí, otázka ovšem je jestli by to fungovalo obráceně.

PS: Vaše starost o kozu na cizím dvorku je dojemná.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jo! A z RadkaŠ bude také kapitalista jak řemen. Cit.: Řidičům, kterých je permanentně málo, by plošně nikdy nepřidal (co kdyby mezi nimi byli i takoví, kteří by nikdy neodešli, že? Jen nám zapomněl říci, jak by to zjistil). Na druhou stranu nemocenskou by plošně snížit neváhal podle hesla "padni komu padni".
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribus: Existuje práce,kde se nemusí tolik dělat,kde dneska půlku pracovní doby věnuješ čtení novin a vlastním zájmům?

Minimálně každý druhý polostátní či státní podnik, úřady, nemocnice... Tedy to ještě neznamená, že tam není par "blbců" co ostatním kazí morálku tím, že vyvíjejí nějakou činnost, ale může to být taky pěkná zašívárna.

RadekŠ: Odchod důchodu v 75-80 letech je nesmysl, to by se mezitím musela prodloužit průměrná doba dožití tak na 100 let.

A kdo říkal, že se toho musíte dožít a ještě nějaký čas ten důchod pobírat. :-)

KM: Bože Akribie... Ježíš, já bych byl kapitalista.

...nebo s takovou dávkou metafyziky farář. Ale pokud to bylo míněno tak, že Akribus je božstvo, tak byste možná neměl až tak moc oveček... I když člověk nikdy neví.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ale že s tou "pohotovostí na pracovišti" je to nebezpečně dobrej nápad? Nezatrnulo ti? :-))))
Hnidopich: Já sem takovej ateista, až se bojim, že mě pámbu potrestá.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Bez komentáře.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z RadkaŠ bude také kapitalista jak řemen. Cit.: Řidičům, kterých je permanentně málo, by plošně nikdy nepřidal (co kdyby mezi nimi byli i takoví, kteří by nikdy neodešli, že?

Všimněte si, že nepřidávájí ty podniky, já žádného řidiče nezaměstnávám.

Já nechápu že ztrácíte čas řízením tramvaje a nejdete někam dělat personálního ředitele přes odměňování. U soukromých firem velikosti DP základní plat 60-100 tisíc+ služební Mittelklasse fplný palbě.

Howgh
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 19:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda, necháme to na podniky a na odbory, nic jiného nám také nezbývá.

Jen přidám malý dovětek, i když jsem ho už v jiné souvislosti použil, je ale aktuální i v této: naši dědové a pradědové měli 8x vyšší zdatnost, než jakou disponuje současná generace (kdo z nás by vydržel celý den sekat kosou, rubat sekerou, kopat krumpáčem...?). Lidí na fyzicky namáhavou práci bude logicky stále ubývat z jednoduchého důvodu, nezvládli by ji.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni jí zvládli, protože na to byli zvyklí od mládí. Pokud půjdeš z fleku kopat, tak se taky odkecáš po pár metrech. Tělo si na přiměřenou fyzickou zátěž zvykne, to jen mozek tomu nevěří. Přes léto jsem dělal chodník, prvních pár dní jsem to cítil a pak to bylo OK. Teď mě čeká nahodit zeď ve sklepě, kterou jsem oklepal abych si narovnal záda od chodníku a schladil se, a nepochybuju, že první ráno se mi bude blbě vstávat, potom to bude už dobrý.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 14:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, mě taky po prvních dnech v úřadě bolela pr*el, lokty a čelo :-)))) A paxemsi zvyk.
Ale ono fyzicky náročné práce taky ubývá. Řídil bys Milky dvoutisícovák vstoje, s topením jen z odporů, celej den v "kopřiváku" a na každý zastávce zakroutit těžkým kolem aby to zastavilo a z konečný odjíždět na interval, záchody v křoví?
Jinak to byl mj. taky jeden z důvodů profesionalizace armady - ty lidi co nastupovali na základní službu nebyli stále ve vetším počtu schopni dostat jakoukoliv zbrań do ruky pro různý závislosti, alergie a tělesný nedostatečnosti.
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 09:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíši,Káeme je 21.století.To ti tak vadí,že i my,tramvajáci,chceme lepší pracovní prostředí?Snad záchod s tekoucí vodou není v dnešní době nadstandard?
No pokud ano,tak pak jsme vyměnili politickou šikanu za ekonomickou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 10:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíši, Akríbie, copak ho nemáte? Milky psal o fyzicky náročné práci a že jí nikdo nechce dělat pro to fyzično - tak mu vysvětluju, že v tom to neni.
Ale jinak souhlas - vyměnili, a navíc dobrovolně.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 19:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak,Káem: Ono se to těžko dožene, když nevzniknou patřičné návyky. Prakticky do 15 let s fyzickou prací nepřijde nikdo do styku. A jak nyní probíhá výuka tělesné výchovy na školách, to je samostatná kapitola.

Ale souhlasím, že degenerace populace nebude to prvotní, spíš stále stoupající nabídka daleko lehčích profesí a kažení odměny za namáhavou práci dovozem levnější pracovní síly.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 09:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že degenerace populace nebude to prvotní, spíš stále stoupající nabídka daleko lehčích profesí a kažení odměny za namáhavou práci dovozem levnější pracovní síly.

Když dovolíte - nejslabší fyzičku mají v rámci mladé populace v průměru paradoxně manuálně pracující učni, nejlepší vysokoškoláci. V době povinné vojny to bylo vidět a potvrzují to i různé studie. Nesouvisí to primárně s druhem vykonávané práce, ale s životním stylem ( % kuřáků, % vysedávajících po hospodách...). Není to taky rozhodně záležitost posledních let, platilo to i v 70. a 80. létech minulého století.

Co se týče "kažení mezd", tak o tom dost dobře nemůže být řeč v situaci, kdy v tuzemsku prostě není dost lidí ochotných vykonávat určité práce.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 09:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kažení odměny za namáhavou práci dovozem levnější pracovní síly.

Pokud se vrátíme v MHD, tak třeba ve Francii, přesněji v Paříži jsou platy a další sociální výhody řidičů v rámci své profese velmi nadstandartní. Což je dáno sílou odborů a je to pochopitelně neseno nemalou částí Francouzů poněkud nelibě - přestože odborářství a stávkování je zde národní sport . Přes tohle všechno je práce u zdejšího DP doménou přistěhovalců a jejich potomků. Čím to bude ?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 10:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š: Jistě, je to i sociálním hodnocením té práce. Prostě některé práce už "tuzemec" (a jedno kde) dělat nebude, v zahraničí ale ano. Platí to i pro Čechy. Je to stejné, jako proč někdo tvrdošíjně jezdí IAD, i když ho to stojí násobně víc peněz i času, než kdyby vlez do socky (což tady taky někteří nechápou).
Milky: To není kažení mezd - to je prostě proto, že kopáče půjde Čech dělat třeba za trojnásobek toho Ukrajince. Ovšem pak se podnikateli nevyplatí díru kopat, protože za tu cenu jí od něj nikdo nekoupí. A tím ta stavba nevznikne . A tím nedostane práci X profesí na baráku, který by vyrostl nad dírou. A tím bude víc nezaměstnaných (to je paradox, co?) a menší HDP.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7952
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako proč někdo tvrdošíjně jezdí IAD, i když ho to stojí násobně víc peněz i času,

Taková kombinace (jízda IAD je nevýhodná časově a zároveň finančně) se vyskytuje jen velmi vzácně. Já osobně například o takovém případu nevím . Což tady taky někteří nechápou...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3873
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak. Samozřejmě - stojí to víc peněz, o tom není sporu. Ale za to získám nejen úsporu času, ale neskonale větší pohodlí, kdy mám v jakémkoliv počasí auto jen pro sebe a dopravím se od domu k domu. Což KM evidentně nechápe...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízda z Horoměřic (kupříkladu) do buzines centra Těšnov na devátou ranní a v 17 odpoledne zpět splńuje oba tyto předpoklady. Jistě, trasa Jana Masaryka - Škroupovo nám v tobě může vyvolat dojem opačný :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Omyl, naopak, já to velmi přesně chápu, proč se jezdí autem. Ale NEHODNOTÍM TO, prostě se jen snažím smířit zdepřítomné šotouše s tím, že i kdyby jezdily tramvaje po půl minutě 80km/h po letenské pláni, kolony aut vedle nich se nezmenší. Tvrdí-li někdo něco jiného, nechápe to sám.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková kombinace (jízda IAD je nevýhodná časově a zároveň finančně) se vyskytuje jen velmi vzácně.
Co Dejvice-Vinohrady, Dejvice-Pankrác? To bych řekl, že vychází metrem rychleji i pokud jsou ulice úplně prázdné(?). Finančně - čím častěji, tím víc se vyplatí tramvajenka.
Samozřejmě VHD je nejrychlejší v takových relacích, kde cestuji pouze pěšky na metro-metro-pěšky od metra (max. s použitím jednoho napaječe). Stojí za povšimnutí, že to ovlivňuje i ceny bytů - byty v dostupnosti metra jsou dražší (blízkost tramvaje ani busu cenu neovlivní).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 11:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nebo Horoměřice (nebo cokoliv jiného poblíž)-Podhoří, tam je VHD absolutně bezkonkurenční.
Tramvaje přes Letnou po půl minutě by zácpy spíš zvětšily, protože by se hromadila auta v kolizních směrech...
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3874
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 12:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já např. pravidelně jezdím trasu Strašnice - Pankrác a autem je to prostě bezkonkurenčně nejrychlejší, a to jak po tradiční trase přes Nusle a Vršovice, tak po delší, ale rychlejší trase přes Kačerov a Jižní spojku.
A mohl bych uvést tisíc dalších relací, kde se časově vyplatí auto.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 12:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, RadekŠ: Zdůvodnit se dá ledasco, což se také snažíte dělat. A děláte to proto, protože si myslíte, že z toho máte prospěch. Na druhou stranu to nevypovídá nic o tom, zda je to normální nebo ne. A můj názor je takový, že to normální není, a že to společnost rozvrací. Upřednostňujete chvilkovou výhodu od koncepční práce. To se vždycky vymstí. Vám třeba už ne, tak vám to může být jedno, že .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: my ti jen popisujeme, jak to je. Když budeš vědět jak, je to jen krůček k tomu,zjistit proč a pak jen kousek od toho, co s tim. Nemůžeme za to, že to zní ošklivě a nevypadá jednoznačně a tím ti to nevyhovuje. :-)
Quex: Jistě, ojedinělé náhodně vybrané směry s intenzitou do desítek lidí denně se samozřejmě najdou. Jet autem po tarse 188 a předjíždět jí v zastávkách není umění. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7957
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už je tady zase ta přiblblá diskuze. Samozřejmě jsem to myslel tak, že neznám nikoho, kdo by na jízdě autem tratil časově a ještě k tomu finančně. Velká část pravidelných IGK dojížděčů do centra nejezdí za své, takže to je ta finanční výhodnost. A časově vychází IGK také téměř vždy výhodněji, zvlášť, když mám kde zaparkovat (což se pravidelných dojížděčů taky týká). To je prostě fakt. Víc k tomu nemám co dodat, klidně si zde vymýšlejte nesmyslné teoretické trasy Horoměřice - Těšnov a podobně (i když zde musí být auto oproti MHD úplně bezkonkurenční).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: To je prostě neuvěřitelný. Víc se na to nedá říct.
Chápeš, že máš-li benefit ve výši jízdného IAD , nemáš to v odměnách, prémiích nebo dokonce platu? Chápeš, že parkování není jen na jedné, ale na obou stranách (tedy i v místě bydliště?)- že zrovna ty z Vinohrad... Já si myslím, že ty prostě ten čas, co objíždíš čtvrť prostě zapomínáš počítat. Já si tě představuju tak, že už na Míráku stopneš čas a řekneš - už jsem doma, to je jen pár metrů. (pokud parkuješ ve dvoře, nebo jseš invalida, pak pardon). Těch co mají v práci místa pro parkování tolik není, nenamlouvej si to. To je horních dvacet představitelů firmy - pokud tedy firma nesídlí v polích.
Nech si to vysvětlit ode mě, kterej trasu Stross-Orionka jezdí v neděli ráno autem a v neděli odpoledne MHD. Přesně v tom jsou ty rozdíly mezi MHD a IAD, které ty, protože jezdíš jen IAD nevidíš.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7960
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 14:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápeš, že máš-li benefit ve výši jízdného IAD , nemáš to v odměnách, prémiích nebo dokonce platu?

Jenže MHD si musíš platit úplně ze svýho z toho co ti zbyde až po úplným zdanění a odvedení úplně všeho.

Chápeš, že parkování není jen na jedné, ale na obou stranách (tedy i v místě bydliště?)- že zrovna ty z Vinohrad... Já si myslím, že ty prostě ten čas, co objíždíš čtvrť prostě zapomínáš počítat. Já si tě představuju tak, že už na Míráku stopneš čas a řekneš - už jsem doma, to je jen pár metrů.

Ne KMe, takhle to opravdu není. A navíc do práce jezdím metrem. Protože mě by se ježdění IGK nevyplatilo ani časově, ani finančně (nemám v práci kde bezplatně zaparkovat). Chápeš, co tím chci říct? Že lidi, kteří tím autem jezdí aspoň tu jednu výhodu mají. Zabedněných tupců, kteří na jízdě autem tratí finančně i časově je minimum a vůbec nemá smysl se tady jimi ohánět. Tím samozřejmě neříkám, že teoreticky neexistují relace, kde IGK může být takto fatálně nevýhodné. Ale je to úplně bezpředmětné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7961
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 14:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si tě představuju tak, že už na Míráku stopneš čas a řekneš - už jsem doma, to je jen pár metrů.

Pořád je to kratších "pár metrů" než to jít pěšky od stanice metra . Pěšky od metra cca 10 minut, autem i s průměrně jedním objetím bloku při hledání prakování a dojím domů cca 2 - 3 minuty.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne . Opět tady nebereš v úvahu tu výhodu "já na to mám" - je to pomalejší, dražší, ale patří to ke společenské vrstvě, ke které se chci počítat. Tak jako jiný skupiny nosej kapsáče, mikiny s kapucou a podobně. Prostě jsou věci, které čistí technokrati a šotouši nevidí. Pozor, neříkám "nepochopí" aby se tu zas někdo nezprudil :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7964
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě jsou věci, které čistí technokrati a šotouši nevidí.

KMe, nevím, do který z těch dvou skupin mě řadíš. Ale já nikoho takového, kdo jezdí pravidelně autem, a zároveň na tom tratí časově i finančně neznám. Ty ano?
Podle mě je to právě iluze šotoušů (nevím, jestli i technokratů ), že auty jezdí jen omezenci a snobové, kteří si musí něco dokazovat. Většina lidských jedinců se naopak chová maximálně racionálně (ve vztahu xobě samozřejmě) a snaží se pro sebe volit vždy cestu nejmenšího odporu, což se projevuje i ve volbě dopravního prostředku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2003
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Upřednostňujete chvilkovou výhodu od koncepční práce.

Podívejete - pokud jste nespokojen, tak Vám nezbyde nic jiného než učinit to Vámi žádané koncepční řešení a jít za prací jinam. A pokud takových bude víc, DP bude třeba nucen přidat, nebo to nějak jinak řešit. Nic jiného se s tím dělat nedá. Pokud tedy nemáte na mysli, nějakou zbrklou stávku bez podpory většiny veřejnosti.

Jinak fakta říkají to, že v roce 2005 byla průměrná hrubá mzda řidiče MHD 21 658 Kč, což je asi o 3500,- více než průměrná mzda řidičů náklaďáků a zhruba o 1-7 tisíc víc než u dělnických profesí. Průměrná hrubá mzda činila 22 236 Kč.

Přeberte si to jak chcete - já bych jenom dodal, že každý z nás se živí jak chce a umí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo jezdí pravidelně autem, a zároveň na tom tratí časově i finančně neznám
Záleží na tom, co všechno se započítá. Nestačí započítat benzín, ale taky pneumatiky, olej, opravy atd., a taky čas strávený mytím auta/vozením auta z a do servisu... Když vidím, kolik naše auto tráví v servisu , tak se snad nemůže vyplatit ani se na něj jen dívat A teoreticky by se do toho měly rozpočítat taky náklady na samotné auto a taky na řidičák.
Obecně politikou výrobců aut je vydělat na prodaném autě během jeho provozu ještě jednou tolik, kolik stojí.
Samozřejmě naopak se musí započítat (těžko vyčíslitelné) pohodlí a širší možnosti využití (převážení nákladů atp.) u auta.
Jako další hledisko by se dalo taky započítat větší riziko nehody a tím pádem škody/úrazu.
Je tam prostě tolik faktorů, že se podle mě nedá objektivně spočítat.

Já osobně dávám přednost kompletnímu servisu za 4200/rok (+ bohužel dalších 2400 za I.pásmo)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně politikou výrobců aut je vydělat na prodaném autě během jeho provozu ještě jednou tolik, kolik stojí.

Výrobce aut vydělává v podstatě jenom na tom, že prodá auto. Na jeho servisu vydělává z 95 % někdo úplně jiný (dealer, neuatorizovaný servis, výrobci ND). Auto, kde servisní náklady převýší pořizovací cenu nového vozu bych chtěl fakt vidět.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Dobře, asi jsem se navyjářil přesně. Každopádně prodejce, když prodává auto (třeba za 500 000,-), tak čeká, že z něj ještě jednou tolik získá (tj. dalších 500 000,-). Počítá se do toho asi všechno, včetně "autorizované" výměny oleje atp. Já bych tomu u nových aut věřil, vždyť auta jsou dělaná a prodávaná dneska tak, že si sami nemůžete pomalu ani dolít vodu do ostřikovačů.
Uznávám, že to je těžko ověřitelná informace, protože žádný z prodejců aut vám to samozřejmě nepřizná, že. Každopádně nám to říkali kdysi dávno (divím se, že si to ještě pamatuju) v ekonomii - asi v souvislosti s obchodní politikou:-).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw. to, že je to obchodní politika prodejců aut, samozřejmě ještě neznamená, že se jim to musí ve 100% podařit, ale každopádně bych řekl, že se o to usilovně snaží (např. vás různými způsoby nutí používat pouze autorizovaný servis atp.).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To už je poněkolikátý :-) já snad tu 218tku nechám tak jak je :-)))
McB: Oni to nevnímají jako ztrátu, oni nemají potřebu šetřit tisícikoruny tím, že se budou mačkat v socce. To je stejný, jako si někdo koupí džíny u Vietnamce a někdo ve značkové prodejně. P*del zakryjí stejně a ten s těmi ze značkové prodejny nemá pocit, že tratí, jakkoliv ho stojí víc peněz a stojí víc času protože značková prodejna není na každém rohu. Já už nevim, jak to vysvětlit, dodávám na omluvu.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7969
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni to nevnímají jako ztrátu, oni nemají potřebu šetřit tisícikoruny tím, že se budou mačkat v socce

Kdo jsou to ti "oni"? Pokud někdo nemá potřebu šetřit tisícikoruny, tak už skutečně nevím, co by ho vedlo k tomu nejezdit autem a naopak "se mačkat v socce". Já myslel, že se tu bavíme o těch, kteří jezdí auty jenom proto, "aby se předvedli" a přitom na to vlastně nemají (a ještě k tomu na ježdění autem tratí i časově ).
Znova opakuju - naprostá většina těch, co používají auto k pravidelnému přemísťování k tomu má zcela racionální důvod. Jedním z těchto racionálních důvodů je i nechuť "mačkat se v socce". Dalšími jsou finanční a časová úspora. Velká část IGK se pohybuje za peníze firmy, a ne řidiče. Přičemž řidič může být zároveň jediný majitel a zaměstnanec té firmy. Ja už nevím, jak to vysvětlit...

Radekš - Výrobce aut vydělává v podstatě jenom na tom, že prodá auto. Na jeho servisu vydělává z 95 % někdo úplně jiný (dealer, neuatorizovaný servis, výrobci ND). Auto, kde servisní náklady převýší pořizovací cenu nového vozu bych chtěl fakt vidět.

Jistě. IGK realita je prostě trochu jiná, než si někteří "příznivci" MHD myslí. Což bohužel přesně potvrzuje "výpočet" o 2 x 500 000 Kč kolegy 218. Skutečně bych chtěl vidět auto, do kterého jeho majitel vrazí během jeho životnosti jednou tolik co byla jeho pořizovací cena. Tušíte vůbec někdo, za jakých podmínek se dnes pořizují firemní a služební auta, a za jakých podmínek jsou poskytována uživatelům? Mě připadá, že ne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 21:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takových příspěvků, kurňa já si myslel že tu bude nakydáno něco zajímavého na mého chlebodárce a ono tohle
No nic, jdu sednout do auta a jedu do práce. Náklady na MHD 50,-kč za rok, náklady na auto v plné výši. Jen musím vymyslet před kým budu masírovat. Kolega chtěl myslím vzít domů, tak to si se mnou užije. To jsem zvědav kam mě zařadíte.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Chichichi, já koupil před 19 lety zbrusu novou Š120 za 60 000,- a ještě jí (m.j.:-)) mám. Myslíš že jsem na pojistkách , opravách a podobných věcech 60 000 do ní nedal? Jojo, McB, važ svá slova.
jak to tak teď čtu, o co že se to vlastně hádáme? :-))) Jasně že to auto používaj racionálně, to není v rozporu s tvrzením, že je to dražší a pomalejší.
Zdar, v příštích dvou dnech budu pozdravovat v Ostravě.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7973
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 22:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, já koupil před 19 lety zbrusu novou Š120 za 60 000,- a ještě jí (m.j.:-)) mám. Myslíš že jsem na pojistkách , opravách a podobných věcech 60 000 do ní nedal?

Jo, jenže 19 let není její životnost (teoretická samozřejmě ). Prakticky tě možná přežije. A nezapomeň taky uvažovat inflaci .

jak to tak teď čtu, o co že se to vlastně hádáme?

To by mě taky zajímalo.

že je to dražší a pomalejší.

To právě není...

Drak - Náklady na MHD 50,-kč za rok, náklady na auto v plné výši

No jo, jenže ty jsi typický uživatel benefitu zvaného režijka
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 23:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenže ty jsi typický uživatel benefitu zvaného režijka
Přesto jedu autem. Čím to? Teoreticky bych měl jezdit MHD do roztrhání. Kde dělám chybu?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 06:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně prodejce, když prodává auto (třeba za 500 000,-), tak čeká, že z něj ještě jednou tolik získá (tj. dalších 500 000,-). Počítá se do toho asi všechno, včetně "autorizované" výměny oleje atp. Já bych tomu u nových aut věřil, vždyť auta jsou dělaná a prodávaná dneska tak, že si sami nemůžete pomalu ani dolít vodu do ostřikovačů.

Nezlobte se, ale jste totálně mimo. Nemám ale sílu vyvracet tuhle snůšku nesmyslů.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3877
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 07:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, já koupil před 19 lety zbrusu novou Š120 za 60 000,- a ještě jí (m.j.:-)) mám.

No tím se radši ani nechlub... Tvrdit, že ježdění autem je pomalejší, než VHD, je prostě demagogie a v přímém rozporu s fakty.
Trošku mi to připomíná výrok Immanuela Kanta: "Jestliže fakta odporují mé teorii, tím hůře pro ně."
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace