K-report
 

Archive through 18.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archive through 18.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale, Peno, upřímně, alespoň máš další typ, který lze fotit, že? A také si vezmi, jak je to fain, mít krom wan i tady prolézačku a navíc to můžeš mít i s rozběhem...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo no, ale když mě prostě ty vaše jednosměrné kačeny nesedí, to je všechno. Víc už do toho rýpat nebudu.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 22:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že vypadají trochu jako lepší dobytčák (tím, že to má tak čisté linie při tak velké délce bez optických předělů) a kdyby se vystrojila serepetičkama jako pražské (při zachování 1směrnosti), tak by to vypadalo docela jinak, ale fakta jsou neúprosná: investice vs. užitná hodnota...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co proti jednosměrným kačenkám máte ? Já přímo chrochtám blahem. Minimum sedadel v protisměru jízdy, zvětšená užitná plocha pro stání či sezení, oproti T3 okna jako obří akvárium, krásné ladné tvary. Nejraději bych ještě další přikoupil, kdyby to bylo prakticky možné, ale to je v dnešní době nereálná myšlenka. Tady by nepomohlo, ani kdyby DJ Alda přiletěl do Pchjong-jangu v An-124 plném potravinových balíčků
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: šlo mi jen o to, že to je prostě takový "tunel plný sedadel". Kdyby se tomu zakrytovaly podvozky, resp. alespoň vyřešilo drnčení plechů na ostravském svršku (stačí cesta ÚAN - Karpatská a málem ti to vytřese plomby), tak bych byl spokojen na 100%. Takhle jen 99% Do OVy rozhodně jednosměrnou a nikdy obousměrnou kačenu!

Jsem zvědav, jak se s tímto výstřelem techniky bude srovnávat (resp. bude srovnávána) 3W (tedy 1401, jak již bylo psáno). Doufám, že prvé fotky, které se rozletí mezi lid lačnící po informacích všeho druhu, nebudou až z CZ Raildays...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 00:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já říkám že kačeny se dělali obousměrné a mají obousměrné zůstat, neb je to jejich největší výhoda. A pokud ji v Ostravě nedokážete využít, tak jste je raději měli prodat tam, kde ji využijí. Ale dost už o tom, akorát bych se zbytečně rozčiloval.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 07:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Město, které má smyčky a není tak blbé, aby neumělo při opravách traťových úseků jezdit jednokolejně po etapách, nepotřebuje obousměrné vozy. A až bude mít za 15 let Ostrava příměstské linky ukončené úvratí, tak budou i nové vozy. A na nějakých 15 let navýšení kapacity a komfortu zjednosměrněním kachen za to stojí!
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 07:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Absolut a Martins: Přesně tak. Tímto se taky přidávám na stranu těch, kterým se jednosměrné kačeny líbí. To uspořádání interiéru starých (obousměrných) kačen bylo ne moc povedené...

(Příspěvek editován uživatelem Gakon březen 16, 2006)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 08:32:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki, v pondělí budu v Ostravě. Po 11 hod. bych měl být v trolejbusové vozovně, pak (cca kolem 13hod.)bych se rád stavil v Martinově. Potřeboval bych se předběžně domluvit na vypracování cenové nabídky pro případnou, spíše částečnou, renovaci tramvaje (konstrukce PCC - něco mezi SO a VP). S kým se mám kontaktovat? Děkuji.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci to psát sem, rozebereme to přes mail jenki zavináč post.cz.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno na d-12 brouzdala vskutku originální souprava 782+742. 742 oproti 782 vypadá jako hodně chudý příbuzný.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: Docela zajímavě vypadá i souprava, která má zadní vůz 745 (reklama na Vítkovice tours), ale na přední vůz si nevspomenu.

Norton: Včera jsem fotil na d-5 kolem v okolo 15:20 na zastávce Horní Lhota K2 ev.č. 806.


P.S.: Sice jako správný fotič bych měl asi chtít i obousměrné kačky, ale pro Ostravu jsou lepší jednosměrné.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut, Gakon, Ostravák: Mě prostě nepřesvědčíte. Třeba taková Praha by Ostravákům za ty jejich kačeny určitě nějaké své T3 dala. A kapacitně je 2×T totéž jako jedna kačena. Prostě Ostrava zničila největší výhodu kačen a hotovo. Ale vás Ostraváky (+ jednoho Pražáka) o vašem omylu nepřesvědčím. To je totéž, jako hádat se s váma o menší čitelnosti inverzních čísel na BUSE. Ach jo.
Přesto si ale jeden dotaz neodpustím. Co komu vadí na vnitřním uspořádání obousměrných kačen? Mě naopak připadá naprosto geniální.

(Příspěvek editován uživatelem peno březen 16, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co komu vadí na vnitřním uspořádání obousměrných kačen?

Výběr z názorů cestujících, které začaly docházet na DPO po prvních předělávkách KT8 :
- spousta místa na kulturní sezení
- dokonce i když stojím mám se kde chytit
- konečně nemusím sedět proti směru jízdy, nedělá mi to dobře
- když stojím tak nepadám furt do nějakých schodů
- méně dveří = méně průvanu
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spousta místa na kulturní sezení
To je i v obousměrných, ať mi nikdo neříká že ne. Natozdíl od T3 se dvěma řadama sedaček kolem oken rozhodně. Akorát uznávám, že ty sedačky mohli být pohodlnější.
dokonce i když stojím mám se kde chytit
Tak s tímhle jsem v kačenách (narozdíl opět od T3) problém nikdy neměl.
konečně nemusím sedět proti směru jízdy, nedělá mi to dobře
když stojím tak nepadám furt do nějakých schodů
méně dveří = méně průvanu

To je bohužel daň za obousměrnost.
Jinými slovy, vzhledem k tomu, že se jedná o obousměrnou tramvaj, je řešení interiéru přímo geniální.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se delaly jednosmerny KT8 uz original , nemuselo to dopadnout jak to dopadlo. Konecne je z toho vuz pro lidi a ne nouzovka pro vyluky.
Proti obousmernym KT8 mam tu vec , ze s nima musim denne jezdit. A to ze budto nekomu koukam do obliceje, nebo se mi pokousi sani stahnout rifle dost nesnasim .
A ve spicce sou protidvere uplne na ******* . Kdyz si stoupnu na schody, tak se mi okamzite k hlave zacnou priblizovat ruzny tasky a batohy, pac jedna z tyci vhodnych k drzeni na vetsim place je akorat ta u dveri. Pokud zvolim pohodlnejsi variantu , zaprenim se nohama o hranu schodu a zadama oi dvere, musim doufat ze nebude prudce brzdit , nebo nenajede do zatacky rychleji, pac bych se letecky prepravil kam nechci.
Ve spicce je to skoro nepouzitelnej vuz. Opravdu dobytcak.
O neco lepsi jsou uz KT8D5N ,kde je usporadani 2+1 a da se tam i ve spicce stat.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs+dalsi: to usporadani 2+2 je opravdu dost nestastne. Takze chvalu ohledne uzasneho usporadani bych si odpustil. Rozhodne i u obousmerne verze by bylo mozne to usporadani radove zlepsit.

Osobne je mi daleko prijemnejsi K3N, nez klasika KT8. Predpokladam, ze jednosmerna Kt bude z pohledu cestujicich skoro to same jako K3N.
xxxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:17:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám rad obousměrné kačeny pro všechny důvody které tady byly napsány,kdyby jeli současně dvě kačeny jedna obou a druhá jednosměr tak raději jedu jednosměrem a myslím že ne jenom já. Nazor normálního cestujícího.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, uznávám, že uspořádání 2+1, které je u brněnských KT8D5N je lepší. Ale celkově se mi obousměrné kačeny líbí a považuji je za nejlepší tramvaje, které u nás jezdí.
Pvvs: A to ze budto nekomu koukam do obliceje
Teda, člověk který se nevydrží chvíli dívat jinému člověku do tváře nepatří do slušné společnosti.
Kdyz si stoupnu na schody
Na schodech se nestojí za žádných okolností!
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že kdyby měli diskutující, kteří nemají "jednosměrky" rádi, možnost delší dobu využívat jednosměrné kačky a také zdejší obousměrné (resp. reko typu Brno), tak si asi více oblíbí jednosměrné.

Je to klasické: dokud nepoznáš výhody lepší věci (ať je to cokoliv), nenadáváš na tu horší...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:40:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki, nějak ten e-mail nefunguje. Pokud můžeš, zkus to v opačném směru: kocman@technicalmuseum.cz. V pondělí se každopádně pokusím v Martinově zastavit.

Dík
Tomáš Kocman
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno tady nejsi v Praze tady jsi v Ostravě a každy Dopravní podník si muže s kačkama naložít po svém když nevyužije pro dvousměrny provoz tak je předěla aby byly předělany na jednosměrný provoz kdeje využíje lépe a také jsou pohodlnější.
Norton souhlasím stebou lepší jsou jednosměrné podle mě vejde větší kapacita cestujícich
Tramvaje všech zemi spojte se
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: To bylo asi na mě s tim Pražákem... jojo když jsem zrovna v Praze tak jezdím KT denně a je to fakt na pytel. Jak píše Pvvs. Nevím proč seš z nich tak unesenej, asi že je to už zažitej typ a moc jich neni, tak je z nich šotoatrakce. A protože klasické KT8 bez nízkočlánku časem zmizí tak už po nich šotouši fňukají předem. Z hlediska cestujícího je fakt v klasické KT8 fakt několik nevýhodnejch věcí. Nepřesvědčíš mě, zvlášť od doby, co sem jel ostravskym rekem.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 17:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, já se Kačenami, hlavně těmi brněnskými, taky najezdil dost a nemůžu si stěžovat. Neberu vám, že se vám jednosměrné kachny líbí, ale pro mě je to likvidace toho, co je na kachnách jejich největší výhodou. A skutečně si myslím, že by bylo lepší, kdyby je Ostrava prodala někomu, kdo je využije tak jak jsou. Praha, Brno i Plzeň by po nich skočili všema deseti a možná by za ně DPO získal i víc, než za ně dal.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 17:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je věc názoru. Jako dopravce bych třeba taky preferoval 4 sory proti jednomu shitelisu protože by mi víc vydělaly. Takže Ti to taky neberu, žijme v míru.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by je měl DPO proboha prodávat ? Vždyť touto modernizací za pár melounů získál velkokapacitní nízkopodlažní vozidlo, které se hodí na páteřní linky na které se nehodí žádná jiná NP tramvaj ve vozovém parku. Představa Astry na d-2 nebo Tria na d-8 by tak vzrušovala markýze de Sade, ale obyčejného cestujícího jen nasere.
Ve světě techniky existuje spousta výtvorů, které se postupem času začaly používat k úplně jiným účelům a prioritám než k jakým byly původně konstruktéry vyvinuty. Některá protiletadlová děla se uplatnila ve své době jako nepřekonatelná protitanková děla (tzv. otvíráky na konzervy), z některých stíhaček vznikly efektivní lehké bombardéry nebo noční stíhačky.

Dneska vyrazily do terénu cvičné jizdy. Ráno jsem u polikliniky v Hrabuvce zahlédl 968+948 a kolem 10.hod nedaleko zastávky Palkovského cvičila bulwa s vlekem.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: nezapomeň ještě na mikrého vlny A odpoledne už byla souprava našich europuclů na d-7 (nebo 17?)...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim mistni diskutujici, několik aktuálních dní trávím na fototoulkách ostravskými ulicemi a okolní pustinou. Musím pochválit zdejší tramvajáky, neboť jsou k fotičům velice přístupní. Bohužel mám i nemilou zkušenost s jakousi uklízečkou či vrátnou z garáží na Hranečníku, která nás (mne a Ostraváka) začala nevýslovně prudit při focení zdejšího areálu, ikdyž jsme striktně dodržovali odstup od brány.
Kupodivu dnes ráno hranečnické autobusy zářily čistotou, takže zřejmě byla naštvaná že je musela při noční směně pucovat či co...

Mimochodem, kam jste schovali wany? ...ještě jsem na ně nějak neměl štěstí
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1311, 1313 (odpoledne) na d-3...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: 1313 jsme viděli, ale nějak nám furt kamsi mizela. Na 1311 jsem s Proxem nějak štěstí neměli.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Prox: 1315 na l.č.6
Ad Peno: prodávat kačeny za pár šupů a kupovat misto nich bůhvico není zrovna moc ekonomické...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton, Gakon:
Dík za tipy :-) horší je že u vás končí odpolední špička moc brzo - po půl páté jsou v Ově intervaly jako mají sobí spřežení na Sibiři. (Doufám že se nebudete zato přirovnání zlobit, už mne za něj právě škrtí Ostravák ). Já jsem holt z Prahy zvyklý na vzduchovoziče do půlnoci.

Nicméně se mi líbí, že ostravští tramvajáci umí při zatahování přejet na jinou linku a ne jako v Praze kde tramavaje zatahují nesmyslně mimo svou trasu přes celé město.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox chtěl samozřejmě napsat toto: Nicméně se mi líbí, že ostravští tramvajáci umí při zatahování přejet na jinou linku a ne jako v Praze kde tramvaje zatahují se stejným číslem linky nesmyslně mimo svou trasu přes celé město. Haki to holt dobře vymyslel.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20498
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Interval metra deset minut je snad nějaký luxus?? To radši tramvaj po půl hodině (a co jsem byl v Ově, tak do půlnoci bývá interval spíše kratší), na tu se nemusí fárat a má víc linek/zastávek...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ale v metru je o něco tepleji než na tramvajových zastávkách já už mám za poslední týden, kdy jsem každý den na focení v ulicích Prahy a Ostravy, naprosto omrzlé klouby na prstech téměř do fialova
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 19:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: pokud i zítřek je vyhrazen OVě, tak akci "hledá se wana" doporučuji začít v ranní špičce (takže vstávat brzy) tam, kde se kříží linky s potenciálními kandidáty: d-3, 6, 11. Tedy: nádr. Vítkovice, Palkovského, před Ostravicou - když se štěstí sejde, tak ani auta nestíní ve výhledu. Před osmou pak prvé zátahy přes Zahradu (viz. archiv), rychlý přesun na Plynárny a zatahující wany, Astry, KT, T3... dopoledne lovit na Vřesinské či trajfy, odpoledne nádr. Vítk., Zábřeh vodárna... Ale člověk u toho zkosne fest
Já vím, už mlčím...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 21:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem viděl jako služební jízdu škodováckou 1011+937, nemá náhodou taky trochu pozměněnou reklamu?
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 21:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to docela možné, protože už v minulosti na reklamě přibyly některé doplňující informace.
Čekám, čekám, a 1511 stále nejede a nejede
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 22:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměla už vyjet někdy v únoru? Je konec března a stále nikde. Myslím, že někdo tady už v únoru psal, že vyjela z Martinova, ale teď se po ní slehla zem.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 23:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem dobře dneska na d-12 K2?
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 00:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také čekám kdy vyjede 1511 už se ji nemohu dočkat
Tramvaje všech zemi spojte se
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 09:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na znalce: proč se liší uchycení předních dveří ve wanách prvé serie (1311/2) a novějších (1313 a dále)?
O co jde: "prvá serie" má trubku, na které je uchycené dveřní křídlo (já vím, odborný to název) uchycenu dole přes ložisko do podlahy. "Novější serie" už toto uchycení nemají v podlaze, ale na boční stěně. Pročpak byla tato změna? Jen tak, z rozmaru, asi ne-e, že?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 15:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože ta dlouhá trubka má větší průhyb než kratší trubka a paxe ty dveře různě třepou a nedoléhají a je to na ...... A i tak je ten systém takový, že ho radši nebudu komentovat. Dveře vyčnívající z obrysu vozidla jsou prostě velké mínus konstrukce a víc k tomu nelze říct.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele Boris, přesně na tohle mám dotaz. Jak moc velkej problém by byl udělat Wanu s předsuvnejma dveřma typu Trio? Čili vešel by se tam někam jejich pohon a uměl by výrobce dveří udělat výrobek na míru waní kastle?
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udělat by to asi šlo, ale výrobce by se zřejmě nevešel do ceny stávajících dveří, protože by to dělal někdo jiný (třa BODE).
Jakékoliv stávající dveře, které se otevírají ven, mají jednu zásadní chybu - když jsou otevřené, vyčnívají a hlavně se nedá dostat k podvozkům.
Už to tu zaznělo, nový výrobek by měl mít lepší parametry než jeho předchůdci a ne naopak. Platí to i pro údržbu a ne jenom pro měkkost sedadel.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Proč mi bereš otázku číslo 2 (která by následovala)?

Boris: Asi je to všeobecně už známé, ale ony ty trubky jsou křivé tak jako tak (navíc, cigoši se na tom docela rádi a často houpají - úplně jak v osazenstvo kruhového pavilonu v OV zoo - čímž tomu jen "pomůžou"), takže průhyb neprůhyb, tomu by spíše pomohl hranatý profil (víc, než 4hran), než kulatina (resp. na ni navařit pásovinu, jak na hrazdách od špíglů). Udivilo mě to hlavně proto, že u prvních dveří je to zkrácení a další už jsou původní délky...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 18:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad jedine vozy z CKD s predsuvkama v CR sou brnenske KT8N s dvermi od IFE - jenze tam byl pozadavek kvuli ulici renneske ktera ma zvysenou hranu nastupiste a vyklopky se tam proste nevlezou...a instalace na T3 apod. by mozna byla problemova pac predsuvky sou vyssi a T3 ma narozdil od KT zakulacenou strechu a nekam se bohuzel musi ta vodici lista nacpat...navic kdyz uz DPO nechtel na svoje T6 ze III.serie vyklopky proc se tak vytahl u wan kdyz moderni doba speje k predsuvnym dverim - Trio/Astra/Anitra/Vektra/14T a vetsina zahranicnich vozu...

(Příspěvek editován uživatelem izzy březen 17, 2006)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPO nechtěl výklopky na T6 proto, že v té době převážil názor, že výklopné dveře jsou na prd, i když vypadají moderně. U wan převážil názor, že na takovéto tramvaji by lámací dveře vypadaly jako pěst na oko.
Předsuvné dveře CZ produkce existují (IGE), jsou na 14T a budou na Triu Olomouc. Ovšem jak správně podotýká Boris budou mu na vozovně furt překážet v otevírání plent. Jenomže lámecí dveře (které jako jediné toto neudělají) jsou v nemilosti, protože panuje všeobecný názor, že přes ně táhne a neumí se zavřít do roviny. Sice existují i lámací dveře které umí těsnit i být rovně (třeba naprosto geniální Düwag Doppelfalltüren z roku 1951), ale v ČR se o nich jaksi neví.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki a IGE je vyrobcem dveri nebo je vyrabi Pars Komponenty a pohony k nim dodava IGE CZ? Na Anitre 1805 sou totiz puvodni treti a ctvrte IFE dvere nahrazeny prave temi z Parsu s pohony od IGE...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevím, ještě nám nepřišly. Ale kupujeme to celé od IGE - jestli něco z toho dělá PARS-K nevím. Nicméně u dveřních křídel je to docela pravděpodobné.

BTW na waně je to tak, že od IGE je pouze motorek a táhla z něj - je to obdobné jako to co dávají do T3 a celkem bezproblémové. PARSí jsou křídla + zavěšení a není to žádná sláva - při konstrukci někdo asi zapomněl, že v tramvaji se o dveře opírají cestující, sem tam do nich někdo kopne nebo se o ně opře, že tramvaj vibruje a že výrobní tolerance KOSích skříní jsou na úrovni zdění domku svépomocí. Prostě typický laboratorní výrobek, který se do reálného světa moc nehodí.

BBTW na Anitře nejsou původní IFE ale BODE.


(Příspěvek editován uživatelem Jenki březen 17, 2006)
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj mas pravdu sou tam Bode...ale tim padem mam pocit ze ty kridla budou z Parsu pac IGE pokud vim vyrabi jen dverni pohony ktere se v Brne strkaj snad do vseho...a tim padem bylo by technicky mozne do modifikaci T3 nacpat predsuvne dvere nebo spise byl by prostor kam nacpat celou tu listu kterou predsuvky musi mit? Viz. KT8N ktere maji vyrez pro dvere vyssi prave kvuli te nosne liste...

(Příspěvek editován uživatelem izzy březen 17, 2006)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2107
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 22:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lišta není nezbytná - viz BODE. Nezbytné ale je, aby ten výřez byl vyšší - dveře kryjí i část motorku hlavně proto, že musí držet na nějakém pořádném kusu železa který se pohybuje i s křídly (u IFE lišta, u BODE jezdec na trubce) a dole je jen malá vodící kladka která ve svislém směru nenese nic. To u Pragoimexích skříní nelze, protože hned nad dveřním prostorem je zakulacení střechy jako u T3 a směrem dolů narážíme na hlavy cestujících.
Navíc předsuvné dveře neřeší podstatný nedostatek těchto dveří u tramvají Tatra a odvozených - otevřené křídlo je v kolizi z výhledem řidiče do zpětného zrcátka. Proč asi soudruzi z NDR u různých Tatra - modernizací přední dveře zužovali na jednokřídlé, že...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 22:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže logicky asi může zaznít otázka: budou se nějak radikálně u dalších Wan/3wan překopávat dveře a nebo už se budou jen snažit "soudruzi inženýři" tomu vychytat mouchy tak, aby to bylo na tu bídu co nejméně problémové? Resp. bude se s tím ještě nějak vůbec laborovat či se nad tím mávne rukou a řekne se, že chyby jsou takové a makové a musíme se s tím smířit?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2109
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 22:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překopávka určitě ne, vychytání je pravděpodobné, mávání rukou ještě pravděpodobnější.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 10:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem byl na Stodolní a vracel jsem se tramvají ve 2:00, přijela kačka, která po odjezdu ze Stodolní byla narvaná k prasknutí a tento stav vydržel +- až do Ředitelství Vítkovic, kde část substrátu přestoupila na d-19. Začínají horší časy, ještě, že klaustrofobií moc netrpím.
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 10:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se zeptat na vaší linku č.5 do Zátiší - na začátek musím říct že s't se jde Liberec zahrabat,protože toto je fakt hustý ... ,ale proč tam jezdí jenom T3?Ne že bych proti nim něco mněl...Taky to tam roztáhnou na 65 KM/H,ale proč třebo takový K2 nebo anitry se tam neukáží-nebo odkoupit dvoudveřové T3 z Ruska....Dále k trati k Nové Huti...prosím vás opravte mě někdo z mýho omylu jestli je ta trať využitá jindy než při končení směn....Ale jinak taky nádhera
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 5 : jezdí tam stabilně 2xT3, večer měněná za sólo. V pracovní den tam na dělené směně jezdí K2. Mít na tuto linku speciální vozový park by bylo sice hezké pro šotouše, ale jinak by to přineslo víc problémů než užitku (zálohy a tak).

Anitry nemáme, takže tam jezdit nemůžou. Astry se tam nedostanou, protože ty patří pod vozovnu Ostrava a na d-5 jezdí jenom Poruba. Jinak ráno je pár spojů co pokračují do Ostravy jako d-9 a d-8, a tam se může objevit kde co, třeba 2xT6; jednu dobu tam takhle pravidelně jezdilo Trio.

Trať na NH je skutečně nejvíce využitá při střídání směn, ale i přes den se tam jezdí ve 20 -40 minutovém intervalu pro místní obsluhu Kunčiček, kde bydlí sice většinou jistá diskriminovaná menšina, ale i pár nediskriminovaných.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rezny: Do Zátiší v poslední době jezdí na některých kurzech i K2.
Trať k Mittal Steel Ostrava (NH) je pojížděna mimo špičku v intervalu 40 minut (úsek Hranečník-NH jižní brána).
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když už jsme u těch dveří tak jsem kdysi slyšel fámy (možná ani ne tak fámy) ,že by se z waních prvních dveří udělali okrasné dveře alá solaris takže první půlka by se neotevírala. Jak to vidí konstruktéři nyní?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by se do toho deklu nade dveřmi musely narvat 2 dveřní motorky místo jednoho a to se tam jaksi nevejdou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace