K-report
 

Archive through 09.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archive through 09.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 09:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občas se na bránách NH kontrolují i autobusy - vejde strážný a po každém chce vidět průkazku; kdo ji nemá, je vyhozen z vozu.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 10:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvy: To je sice hezké, ale mě bylo přímo na DP řečeno, že se jedná o veřejnou linku, takže tam může jet každý. Například chápu, když vleze strážný na hlavní bráně do busu, který končí na Zářičí, tedy v areálu, ale jinak je to nesmysl. Co třeba taková linka 47, která je sice od Connexu, ale jezdí s ní lidi z Lučiny až třeba na Mírák.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 10:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,

tak jsem včera vyzkoušel ty nové chňapky v 1114. Bimbaly mi ještě tak cca 2 cm nad hlavou, takže úraz hlavy nehrozil...
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě průjezdných linek si kontrolu nepamatuji; jezdíval jsem občas a-32 a té si vůbec nevšímali, stejně tak i a-47. Jednu dobu byla úvaha, že všechny veřejné linky budou končit mimo areál, lidi projdou branou a uvnitř pojedou zvláštní linky, ale tento nápad je stále zatím pouze na papíře.
Občas jsme však řešili jiné problémy - po šichtě půjdu do hospody, pak pojedu busem a budu tak našrot, že nevědomky vystoupím uvnitř podniku, kde mě odchytnou a naměří; jak to řešit? Nebo jiný příklad - na a-32 vozil jednu dobu řidič basu s pivem a prodával je, a to i v areálu hutě. Co by se stalo, kdyby při výjezdu bus stopli a zjistili, že někdo uvnitř areálu pije?
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych nezapomněl - d-12 je opět v provozu v celé své kráse.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem NHčkem projížděl 2x. Jednou a-38 z venku na Zaříčí a a-48 ze Zaříčí - Hl. brána - J. brána - atd. a podruhé už nevím čím, ale byl to úplný průjezd a busů si nikdo nevšímal ani nikomu nevadilo, že na zastávce Zaříčí čekají 2 děcka s dědou.

A někdo tu psal, že výluky na webu DPO jsou zašité - proč? Vždyť stačí dvakrát kliknout -Aktuality -> Výluky.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvy: Je to divné. Ale třeba mě se stalo, že jsem si v a-57 točil celý průjezd NH a bylo mi vynadáno, že nemám povolení, ale mi to příjde jako nesmysl, protože jsem byl ve veřejném buse a v tom si pokud vím můžu dělat co chci, tedy to co není v rozporu se smluvními přepravními podmínkami. Nějaký řád Mittal steelu mě přeci nemusí zajímat.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud má papír, že se může po areálu pohybovat (průkaz, povolení ke vstupu atd.), pak tam čekat může. Problém je v momentě, když má jednorázové povolení ke vstupu - to totiž musí při opuštění areálu odevzdat.

A pokud jsi v areálu hutě, byť ve veřejném dopravním prostředku, musíš mít k fotografování a filmování povolení.

(Příspěvek editován uživatelem dejvy duben 08, 2006)
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 12:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těma děckama a dědou jsem myslel sebe, brašina a mojeho dědu a žádné povolení, jsme samozřejmě neměli. Já jsem tam byl tehdy poprvé, takže jsem ani nevěděl, že zastávka Zaříčí už je za branou (uvnitř areálu).
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedete veřejnýma linkama 29, 32, 38, 48 ... adt můžete a vrátný vás nemá právo vyhodit. Jak jinak se má dostat občan bydlící ve Václavovicích a pracující přeba na Míráku? Jediné co mohou, hlídkovat na každé zastávce a kontrolovat ty, kteří vystupují z autobusu. Pokud jede spoj, který v areálu končí, tak by tě měli zkontrolovat až na konečné, ale zdravým rozumem řečeno, když to udělám na vrátnici, mám o starost némě.

Takže závěr: u průjezdných spojů, vás nemá právo vyhodit.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Prosím prosím, nemohl bys naznačit, co bude s linkou č.27?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Jo tak to sedí s tím, co mi bylo řečeno. Stejně by ale někde mělo být něco napsáno nebo třeba hlášeno o tom, že na zastávkách NH jídelny, vysoké pece a Zářičí můžou vystupovat jen zaměstnanci.
P.S.: Tvoje fotky dám na net kolem večera.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psal jsem to v příspěvku č.485

A jak naznačit, buď to řeknu nebo ne. Ale nevím jak se naznačuje. Některé věci hned zveřejnit nelze.

PS: Není tvůj obrázek v profilu focený u Kotvy směr Kino Luna?
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: cca před 5 lety jsem měli poznámku připravenou do JŘ s textem "Na zastávkách ...... je dovoleno vystupovat jen zaměstnancům NH". Nakonec se nic neuskutečnilo, protože jsme byli upozorněni, že by mohlo jít o diskriminaci.

Ta byla třeba na lince č.71 (dnes 271 a 272), kterou provozoval TQM. Jezdila z Opavy přes Hrabyň na Hranečník. V BUSu bylo málo sedadel, protože linkou se dopravovalo hodně vozíčkářů. A TQM mělo v JŘ poznámku, že přednost při přepravě mají cestující na vozíku. A toto diskriminace je. Při další výměně JŘ tu větu myslím stáhli nebo přeformulovali jinak.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Přesně tak. A že nevíš, co je to za linku?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: To máš pravdu, ale jak jinak to vyřešit, aby neměli cestující zbytečné potíže. Na JŘ 71(271) si pamatuju dobře a vím, že to tam tak měli, ale zase chápu, že ta linka je přednostně určena vozíčkářům. Je to složité, ale něco jako s tou NH nebo s těmi vozíčkáři by se mělo tolerovat.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Busman: svůj barák ještě poznám , autobus je vedlejší produkt

ad Ostravák: pokud upřednostníš menšinu (vozíčkáře) to se jmenuje Pozitivní diskriminace a ta je také trestná. Takže jak tolerovat?
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak ty tam bydlíš No je to samozřejmě "moje" 27. A jestli už od května nebude, tak to bude moje smrt Už dost, že nám a-54 přestěhovali do Poruby
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 13:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pojdmě se chvilku zamyslet nad významem linky a-27, v úseku Stará bělá,křižovatka-Klášterského je "prakticky" bez zastávek tudíž je nahraditelná a-26 , a-59. A od Klášterského jezdí a-77 která by se tedy mohla posílit. Zkrátka by přišli pouze lidi cestující usek Proskovice-SNP a Klášterského-Mírák. Což asi nebude velké procento.

No a když už vymýšlím zase změny tak proč neprodloužit d-3 z Vítkovického nádraží na Zábřeh kde by jezdila co 20min v prokladu z d-11, Obě linky se potkávají na Palkovského i v úseku NVV-Mariánské náměstí takže by mohli být využitelné stejnými lidmi jako dnešní d-11 jako optimální vozy na d-11,d-3 bych pak dal všechny K2 + Tria na nízkopodlažní kurzy. Samozřejmě ušetřené vozy posílit jinde protože omezování se mi nelíbí.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 14:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že více lidí jezdí z Proskovic, než třeba ze St. Bělá křižovatka. Většina z těchto lidí jezdí buď ke Kotvě (Nám. SNP) nebo přestupují u Luny na tramvaj. Pro ně by to zřejmě nebyla nejlepší zpráva
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pojďme počkat na okamžik, kdy se z informace neoficiální stane oficiální a Haki to bude moci pustit ven... Aby to zase nedopadlo jako před čtvrt rokem, jak se zde spekulovalo, že d-11 bude celodenně po 20 min.

Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 16:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: No ono se zde spekulovalo o všeličems a nakonec moc změn až tak nebylo. Pokud se nepletu, tak změny na proskovických, starobělských a novobělských linkách už měly být od 26.2.2006, avšak se nedohodli starostové těchto městských částí. No uvidíme co z toho vyleze. Jinak jsem dnes zažil svůj rekord. 4 kočárky a jeden invalidní vozík v Astře.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
aaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 16:38:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co 77 až do Proskovic???
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 16:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aaa: Nad tím jsem taky uvažoval, myslím, že by to šlo
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 17:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L.č.77 by tak nahradila l.č.27 v úseku Proskovice - Hotel B.les - ale to by musela jezdit i sedle. Úsek Hotelový dům Bělský les - Mírák by byl obsluhován 26 a 59. Úsek Vítkovice - Kotva, Luna je zajištěn tramvajemi. Kdyby se l.č.59 odklonila přes Nám SNP a Klášterského - bylo by částečně zachováno i spojení Vítkovic s Nám. SNP, Klášterského - byť by ty intervaly určitě nebyly takové jako u l.č.27. L.č.41 odklonit z Výškovic na Klášterského... - náhrada za l.č.27 v úseku HD Bělský les - Klášterského.

JŘ l.č.26 - špička - interval ve špičku 20 min (+ nějaké posilové spoje do Staré Bělé kostel po 14:00 z Vítkovic resp. na 6:00 do Vítkovic), mimo špičku 40 min.

l.č.59 - JŘ tak jako dosud, ale bez těch spojů co končí nyní ve S. Bělé (část z nich by se přečíslovala na l.č.26)

l.č.77 - ve špičku int. 20 min, mimo špičku 60 min (nebo 40 min) - v obou případech by mohly stačit 2 kurzy.

l.č.41 - 20 min int.

(Příspěvek editován uživatelem Gakon duben 08, 2006)

(Příspěvek editován uživatelem Gakon duben 08, 2006)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím si, že by přišlo tolik změn najednou. Spíš bych to viděl jenom na prodloužení a poslílení a-77
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už změny, tak pořádné, ne? .

Ještě mě napadla jedna šílenost:
1) Zrušit l.č.27 i l.č.77
2) l.č.41 by byla vedena v úseku Proskovice - Klášterského - Nám. SNP - Poliklinika - Tesco - Průmyslová zóna (int 20 min s tím, že by mimo špičku jely něktré spoje jen v úseku Klášterského - Tesco) - otázka je, zda by do Proskovic dojely kloubové busy, ale myslím si, že ano.
3) l.č.48 - prodloužit z Polikliniky přes Tesco a Šídlovec na Hrabovou st. statek (Vratimov). Některé spoje ve špičku by byly ukončené na Poliklinice či Šídlovci. Už tak je ta l.č.48 monstrum, ale co....
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Co dojet.. Dojely by, ale na tom miniaturním obratišti by se neotočily.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Dobrá šílenost no Ale pochybuju, že s 41 se bude hýbat. Jo a kloubáky tam dojedou, dřív se na a-27 dávaly, když byla v Bělé pouť
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Gakon: máš velice pěkné nápady napadlo mě něco podobného jen se mi to zdálo šílené na zveřejnění. a-41 Proskovice-Vratimov (Paskov) s tím že kloubáky by se točili na Klášterského a obyčejné vozy by jezdili do Proskovic. Přece jen ta a-48 už by bylo pro řidiče maso, a a-41 není až tak dlouhá.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Ale otočily!
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by přece byly podstatné úspory na vypravenosti, navíc při zachování stejných intervalů...
l.č.27 - 2 denní kurzy, 5 trhaček
l.č.77 - nevím, jak to je, ale jen odhaduji - 1 celodenní a 1 trhačka
když budu počítat denní kurz za 2, tak se dostanu k úspoře 11 kurzů

l.č.41 - asi jeden celodenní kurz navíc, i když možná, že by nebyl ani třeba..., možná, že by to bylo trochu natěsno, ale aby byly zachovány nějaké ty pauzy, tak by stačilo, kdyby nějaká trhačka z l.č.63 nebo z l.č.31, 60 tam na jedno kolo přejela
l.č.48 - navíc 2 celodenní kurzy (15 m Solarisů bude časem víc než dost...)
= 4(6) kurzů - tozn., že by se uštřilo 5-7 kurzů...
Co Vy na to?
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a-77 celodenní kurz nemá, má myslím jenom jednu trhačku
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A-77 má celodenní kurz, nedávno jsem se na to tady ptal Hakiho... jen nevím, if ten celodenní kurz vznikl z té trhačky nebo je to úplně nový kurz..., ale vzhledem k tomu, že ta trhačka byla kloubová a ten celodenní by měl být, tuším, sólo, tak bych si skoro tipnul na tu trhačku i na to sólo.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešení dopravy do St. a N. Bělé a do Proskovic je mnoho. Teoreticky by šlo prodloužit a-77 do Proskovic a a-41 odklonit. Podle mě by to zároveň se zrušením a-27 bylo nejlepší.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt? A kde ten celodenní kurz jezdí?
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno byl upraven JŘ l.č.77... je tam spousta nových spojů v úseku Poliklinika - Prům zóna v dopoledních i pozdě odpoledních hodinách... If to ještě někam jinam přejíždí - to nevím.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A a-77 jsou podle mě 2 trhačky.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: A proč odklánět a-41? To zas budou mít 2 linky prakticky stejnou trasu?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busman: To máš sice pravdu, ale pokud se zruší a-27 a a-77 se prodlouží do Proskovic, bude potřeba posílit provoz na Klášterského. Tím pádem by se hodila. Možná by šlo třeba odklonit pro posilu a-31 a a-60 místo a-41, ale asi je to fuk.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kurz 77/101 - viz Haki a příspěvek č. 476
../48/76112.html
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď na Kláštěrského mimo špičku stejně nic nejezdí, jenom tam stojí a-27 směr Vítkovice. Vzdálenost zastávek Smrčkova-Kláštěrského a Výšk. osada-Kláštěrského je tak malá, že na Kláštěrského nic končit nemusí. Mnohem více bude a-41 využita tam, kde jezdí teď. S tou bych opravdu nehýbal
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 19:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že do oblasti "Klášterského" se dá dojít i ze zastávky 29.dubna..., hustá koncentrace lidí žije právě mezi těmito zastávkami...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, čím to je, že poslední dny jezdí z wan tak maximálně 1311/2 + jedna z pozdější serie? Není je potřeba vypravovat, zkouší se na nich spřahování, opravují nedodělky, dělají mohutn zaškolování řidičů (v průběhu týdne viděna 1313 jako "L") nebo je ten pes zakopán ještě jinde? A propos: kdypak se vydá do ulic 1316? (+/- týden) ...díky.

OT: web aktuální, ale kapacita nedostačující, takže po Velikonocích bude následovat další obnova fotek
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: jsi nějak zaspal ne? 1316 už v provozu (pokud se nemýlím mě vše zmate ale ruku do ohně za to dám) :-)
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: A nechceš stránky přestěhovat na ic.cz? Měl bys 250MB zdarma.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: jo a při registraci domény zadejte jméno, příjmení, plná adresa, telefon, e-mail - a RČ by rovnou nechtěli? Vsaď se, že tyto údaje "určitě" nebudou poskytnuty třetím osobám k marketingovým účelům... A vlastní tchýni by prodat nechtěli?

Mayg: Ouups, tak to jsem se asi vrátil z doby ledové... Jak to teda je??
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: No to máš sice pravdu, ale to, že bude někdo znám mou adresu je mi fuk. A když mi někdo bude volat třeba ohledně nějakého průzkumu, tak bouchnu telefonem. P.S.: 250MB za to stojí. Ty máš poslední dobou akousi čudnou náladu.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: A kdo Tě nutí tam psát pravdivé údaje :-) tedy kromě svědomí :-) Ja sve jmeno a telefon nedam nikam, misto Ostravy zásadně píšu Uhelné doly :-)
No a teď k tématu. Minulý týden jsem viděl přesun 1316 Martinov => Poruba, a nedávno jsem ji asi* zahlíd na d-3. *To asi znamená že jsi mě zmatl tim že se tváříš že nejezdí :-)
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Tož až bude 1316 zase venku, tak to tu někdo napište A nezačneme dělat tipovačku na to, v jakém nátěru bude jezdit 3w? Předem jsou ze soutěže vyloučeni ti, co ji již viděli (snad nezůstanu sám) Můj tip už je vyweben.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 23:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož já jsem ji už viděl a i pro nezainteresovaného to asi nebude nic složitého.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 08:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1316 v pátek na 3/206 (17:16 Palkovského -> Nádraží Vítkovice)



(Příspěvek editován uživatelem tommas duben 09, 2006)
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 08:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wana 1316 je už více jak týden v provozu. Jurda ve svém příspěvku z 31.3. psal, že jí viděl na nočním kurzu d-3. Ale díky povodním a probíráním reklamních poutek v té době, jeho příspěvek tak trochu zapadl bez odezvy.

V průběhu týdne jsem je potkával trochu sporadicky, ale třeba v pátek jsem napočítal v provozu 5 wan. Fotka 1316 z pozdního pátečního odpoledne.

Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 09:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré ráno,

chtěl bych se zeptat, jak se skládají směny pro řidiče tramvají, tedy zda mají turnus ranních směn, volno, turnus odpoledních směn, volno, turnus trhaček, sem tam noční atd. Čili zda je na to nějaký pevný řád, nebo je to více méně na tom, jak přidělí směny výpravčí či vozmistr...?

Zdá se mi, že některé řidiče vídávám pořád na trhačkách, zatímco někteří zase jakoby preferovali ranní šichty...

Díky...
Kudy chodil, tudy krad',
sociální...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21131
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 11:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon:
Příslušné změny provedeny. Stačí takto?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 11:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: Včera kroužila na d-3 1314.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2365
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 12:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: No na nočních jezdí většinou spešl řidiči a jinak většinou bývají turnusy ranní, ranní, odpolední, odpolední, volno, volno. Někdy se z volna může stát cosi jiného. Popřípadě se to přeháže všechno, ale co já si pamatuju, tak to bylo tak. Ostatní zajisté doplní.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_zlivský: Stačí, děkuji .
Ad Ostravák: Co to znamená "spešl"? To jsou brigádníci?
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Ne. Jsou to normální řidiči, kteří jezdí většinou pouze noční.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Denny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 14:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad turnus: třeba na tramvajích Poruba jsou tři turnusové pořadí:

velký - většina řidičů, směny jdou asi takto R+R+R+R - V+V - O+O+O+O -V -V a tak pořád dokola, pořadí směn je přesně dáno např 1/107,2/106,3/105....

malý ranní-jezdí řidiči od PO do PÁ jen vyčleněné ranní kurzy

malý odpolední- to samé co malý ranní jen odpolední kurzy

trhačkový, především trhačky(pořadí opět pevně dáno, občas tam je ranní nebo krátká odpolední.

býval noční jen z nočních ale ten je myslím zrušen.

řidiči mimo turnus dostávájí směnu podle rozpisu který sestavuje službyvedoucí.
www.helax.cz dance music radio

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace