K-report
 

Archive through 24.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archive through 24.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5706
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 16:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákazy potkávání T - T jsou u Letenského tunelu odjakživa

tak to si tedy nejsem jistej.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákazy potkávání T - T ... tak to si tedy nejsem jistej.

Jsem rad, ze mne nejaky "svec" podporil. Mam pocit, ze tam zakaz kdysi (70.leta) byl, pak byla krizovatka posunuta, takze se znovu objevil ve variante KT-T na konci 80.let.

Mozna by nekdo byl schopen dat dukaz, treba z predpred- a predposlednich oslav prazskych tramvaji (1985, 1995)
MS Dopravák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.3
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:08:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

vím, že to do téhle tramvajové diskuze moc nepatří, ale zkusím štěstí. Mohl by mi, prosím, někdo poskytnout fotografii vozu CITELIS pražského DP za účelem uveřejnění do časopisu Moravskoslezský Dopravák?

Děkuji,

ms.dopravak@seznam.cz
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 20:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MS Dopravák: Jednoho jsem ti hodil na mejl.
www.fotodoprava.com
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 12:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U letenského tunela byl zákaz T-T pouze v místě křížení koleje od Čechova mostu a levé koleje od Jaroše. Zbytek oblouku nebylo NIC, později pak T-KT.

T-T bylo prodlouženo na celý oblouk až po dodání T6 8731-8750.

Teď už to bude JPP, můžete upřesnit. Prý se tam štrejchly T6 oné III.série držákama na shůdky. T6 do 8730 ten držák a: nemají, b: je umístěn jinak? Ale od té doby je to celé T-T.

Ostatně při svém brigošení tam od mostu najíždím jako za starého značení. Ale už jsem tam i nováčka nepříjemně překvapil, zastavil a já ho musel přesvedčit že musí jet dál, k mostu. Neboť právě v té poslední třetině oblouku od mostu já rozpárám jeho.
Měl sólo, tak se lekl. Při míjení dvojice to vychází tak že když čekám u světel, rozjedu to co mě mine protivodič. A oním původním zákazem už jedu sám. Nesmí však proti vůz náhle zastavit, ale to už se vidí, ne. A samozřejmě nesmí jet další TRAM od Jaroše.

Dříve se to v kurzech a na školení takhle podávalo, dnes už asi ne. Tak se tam čeká na mostě u světel do alelůja
PeS
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 13:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxe koukám na starší informaci, že výluka Klárov měla trvat od 14/3 do 15/4 a ejhle, ona se stihne za dobu třetinovou: 7.4.2006 -19.4.2006. Taxi myslím, že tady někdo zatraceně odkryl rezervy. A tak to bude asi se vším, že.
Ovšem vypravení 20 ze Strašnic bych tvůrci grafikonu dal zaplatit.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 13:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Strašnice přišly o 23, kam nasazovaly docela dost vlaků. Vynahradily si to na 4 a 20, což není zas tak hrozný. Jsou horší věci ve vypravení.
S dobou trvání té výluky je to ale vážně zajímavý.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 13:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona taky ta výluka původně měla zahrnovat kompletní výměnu kolejovýho trojůhelníku a bůhvíco ještě, zatimco teď se tam tušim dělá výměna jenom dvojice výhybek plus pár drobností. Ale nic jsem neřek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 15:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Ale mě je jedno, o co Strašnice přišly. Tak mohou dostat 11, které jezdí z Kobylis, a Kobylisy ty 20. Anebo by holt 10 dnů jezdily Strašnice méně nebo z jiných vozoven. Ano, jsou strašnější věci (21), ale tohle jsem viděl dneska ráno.
Jiří t. Větší úvahu jsem o tom napsal ke konkurenci...
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 16:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tento pátek doufám v polonoční 23
A kdyby nějakej motolák neměl chuť na zítrejší odp. 13, tak brigoš se hlásí.
PeS
Honzaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 16:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Letenský tunel. Na vlastní oči jsem ze zadní plošiny dvojice T6 viděl, jak na konci oblouku ve směru Nám. Rep. - Nábř. Kpt. Jaroše vůz přišel o zadní blinkr kvůli protijedoucí T3, která už si začala najíždět do křižovatky. Pravda, T6 už byla prvním vozem z oblouku venku, takže už nejela nejpomaleji...
Ad Klárov
V sobotu odpoledne už byla demontována kolejová kostrukce celého oblouku od zastávky směrem k Letenské, včetně výhybek (ale zachovaný provoz Letenská - Klárov). Ono je i docela zajímavé, že takováhle výluka může začít ve všední den ve 20:00 a ne jen "ranním výjezdem".
A doplněk - o víkendu 22 ve směru zc naprosto nezvládala. Obzvlášť úsek Malostranská - Pohořelec stojí za to. Pokud si chcete zavzpomínat na X-A/X-B, doporučuji.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 17:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó, přesně tak. Od Jaroše NENAJÍŽDĚT, tam to drhne.

K 22: Na příští wekend je již připraven tento jízdní řád s CD z Hloubětína atd.

To zahájení ve 2000 bylo vkusné, T3P a T6 co jezdily na 20 i na 23 už od rána, vtipně převlíkly na jinou trasu a dva vlaky z 12 na Barrandově přejely též na 23
PeS
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 17:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

by holt 10 dnů jezdily Strašnice méně nebo z jiných vozoven

Pokud by "Strašnice jezdily méně", pak by musel podnik platit řidičům za to, že nic nedělají, protože podnik pro ně nemá práci. Odpověď na otázku, zda "by mohly jezdit z jiných vozoven", závisí na tom, zda místem výkonu práce v pracovní smlouvě je "Praha" nebo "Strašnice". V prvním případě je to jednodušší, ve druhém se jedná zase o nějakou formu převedení, se kterou musí souhlasit i dotčení pracovníci.
Mind
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 17:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tam PRG, ale asi je lepší přerozdělit výkony i za cenu delších nájezdů. Ostatně s řidiči by na dobu výluky musely do jiné vozovny i vozy. A to by už bylo horší. Viz. situace při uzavření některé provozovny při letních výlukách. Vozy na dvoře, přechodná výpravna pro návštěvníky atd...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 20:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem se dozvěděl, že Kobylisy vypravujou 13! Helejte to přeci není možný. Jak to magistrát podniku platí? Jde až na grafikony? Tzn. platí jen to co je v jízdním řádu? Pokud ano, kam DP schovává tuhle režii?
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 21:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Dotčení pracovníci by s tím asi moc nesouhlasili, zvlášť pokud to mají do Strašnic kousek.
Káem: Kobylisy nemají ve všední dny žádné pořadí na 11. Pravda že o víkendu by to zoptimalizovat určitě šlo.
Jó 13, dnes navečer jsem viděl dvě KObylisské třináctky na Nár. Třídě jak si to hasí domů.
Petrpes: Tak ono to fakt začalo od 20:00 a já myslel, že je to chyba.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 23:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

13: DOPO pořadí 10 a 11 jsou DVOJICE !!!

ŽI a MO tuším, zbytek KO, MO. ODPO KO, MO, něco málo, 2ks ŽI, PA nic.
PeS
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 07:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, u začátku výluky ve 20:00 jsem byl. Vtipně se (ne)osvědčil digitální panel v přístřešku na Klárově, kde bylo psáno že směrem k Újezdu pojedou ještě dvě tramvaje, ale ty si to přihasily Chotkovou a uhnuly na nábřeží. Chvilku trvalo než lidi pochopili, že se tam už tramvaje asi nedočkaji...
Káem: Kam ke konkurenci?
nn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.135.154.27
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 16:17:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoda 14T Hroch
http://img126.imageshack.us/img126/6258/14hroo4nn.jpg
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není špatná přezdívka I když pro tramvaj trochu zvláštní...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tramvaji by spíš slušela přezdívka ženská. Takže co takhle hrošice?
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nevim jesli by se to ujmulo... Ale mě by se to líbilo
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se pobavil nad kuriozní vizáží kachny 9021 - zadavatel reklamy vyjádřil svůj názor naprosto jasně. Na bílé skříni na první pohled upoutají přes dveře prsknuté barevné kontejnery na tříděné smetí. Takže každý, kdo nastupuje, leze do popelnice . A my všichni, co tím jezdíme, jsme odpad... .

Pokud to tu už proběhlo, omlouvám se.
Blizzard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 23:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Balik: to už jezdí docela dlouho a navíc je to jeden z těch lepších reklamních nátěrů, je to dobrej nápad a má to docela vtip
Potkávám jí docela často, ale zatím se mi jí nepodařilo vyfotit
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 11:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem se tady řešilo jestli na R.P radši T3M nebo SU, tak doteď bylo na R.P přestavěno 7 ks T3M a SU ani jedna.
Nová čísla R.P:
8503 - 6976,
8504 - 6875.
KT 9002 jde na 9052, takže letos bude 6 ks.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 09:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T je Saranče :-)
Pass
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.217.139
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 15:54:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Saranče? Proč Saranče? Vždyť nemá žádný tykadla ani nic podobnýho.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 20:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ten čumák.
pass
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.217.141
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 00:02:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslíš ten hroší čumák? :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ten hroší čumák, co vypadá jak čumák sarančete :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak vlastně vypadá saranče?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale prd, jedine porsetra :-)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21405
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Jako kobylka :-). Ale nemá kladélko a je větší .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufal jsem v názorní příklad, popř. webový odkaz...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21415
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je těžký, když neznáš základní druhy zviřátek... :-) A při tom jich jsou všude plné (nejen) louky...
Něco je zde:
http://www.naturfoto.cz/fotografie/ostatni/kobylka-2520.jpg
http://www.horydoly.cz/foto/digifoto_makro/img00009.jpg
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Zkus www.google.com a do obrázků zadat heslo "saranče" a vyplivne ti to několik odkazů, například: http://www.zoopraha.cz/lexikon.php?i=95
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Znám ty nejrozšířenější: zajíce, kocoury (ty mám nejraději), medvědy a potom třeba krávy, či kuřata. Jak vypadá saranče pouze tuším, proto mi nedošla podobnost s 14T a proto jsem se zeptal.

Jinak díky moc oběma!
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 10:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Saranče je taky rozšířené, Afričané by mohli vyprávět. A když se bude oteplovat, bude i u nás. :-)
Blizzard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zde připojím k diskuzi o sarančeti:
předně, není pravda že samice sarančat nemají kladélka, samozřejmě je mají, ale narozdíl od kobylek nenápadné... Dále se liší kratšími tykadly a dalšími věcmi které jsou pro nebiologa nepodstatné
Pro zájemce zde uvádím odkaz na biologický server:
http://www.biolib.cz/cz/taxon/id189
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21440
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Njn, už si to pořádně nepamatuji...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Někde už je otepleno docela slušně (např. Praha-Vinohrady) a stále jediné saranče tam je 14T a to se ještě objevuje jen někdy...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes prej na trati z barandova hořela nějaká T6A5.
AV 15-30
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: nebyl to nácvik evakuace lidí při mimořádné události na estakádě?
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 17:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, je to na iDnesu jako video.
Imho. mooc pěkná fotka je na neviditelným Psovi...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:41:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reportáž je i na www.dp-arena.cz.
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O wekendech 29.4.-1.5. a 6.5.-8.5. má 14T jezdit na 17/39.
Linka 39: Sídl.Barrandov-Na Knížecí smyčka-Bertramka-Sídl.Řepy.
Linka 36: Laurová-Smíchovské nádraží. Provoz budou zajišťovat 3ks sól, která přejedou na noční 39, další sóla na noční 39 vyjedou až večer.
Důvod: výluka křižovatky Anděl.
PeS
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 10:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak budou ty 2 Wany nebo nebudou?
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=095&r=mfpraha&c=483852&tisk=1
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=095&r=mfpraha&c=483867&tisk=1
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 14:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak podle tohodle to vypadá, že určitě ne. No uvidíme, v tom dalším článku se třeba píše o 60 kusech 14T uplně s jistotou, což mi přijde trochu divné.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MFdnes nemfdnes, dvě wany budou.
Ukaž mi cestu a dohodneme co za to.
RadimV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 09:57:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký máte názor na budoucí plzeňské K3R-NT? Mě to přijde jako velmi dobrý nápad. Možná větší kapacita než 2xT3, nízká podlaha alespoň někde a odpadne modernizace toho druhého stanoviště řidiče, která mi stále v pražských podmínkách tak nějak uniká. Musí to modernizaci T3-R.P řádsky prodražovat a přitom je to k prdu, bo stejně tramvaje v Praze jezdí z 99% ve dvojicích a jak je vidět podle T3A, ani se neprohazují, protože na nich je to zadní stanoviště stále v původní podobě.
Prostě škoda že se tohle asi neobjeví i v Praze. Ale pokud je tam někde nějaký zásadní zádrhel (kromě toho, že to není vyzkoušené) rád bych ho slyšel.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadimV: Stanoviště ve druhém voze potřeba je, protože se soupravy často rozpojují na sola.
Zádrhel, no to asi ne, ale přibudou tu wany a asi se nechce začínat s něčím dalším novým. A DP o tom nejspíš ani neuvažoval.
RadimV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:27:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik se jich rozpojuje a zase spojuje? Řekl bych, že na to je vyčleněných pár čísel. Ale přesné informace nemám. Jak jsem ale napsal, klasické T3, kterých jezdí jako dvojic zatím dost, mají zadní stanoviště v původním stavu, tam roky nikdo neseděl. V jejich případě bohužel spíš desítky let :-(
Wany budou dvě, to je fakt obrovské číslo :-)) A to se k waně bude připojovat jako druhý normálně podlažní vůz, nebo ty tvě wany budou jezdit ve dvojici nebo že by sólo? :-) Úžasná koncepce...
Je to furt na jedno brdo, modernizace T3 neni žádná modernizace, jen prodloužení životnosti těch chuděrek starých olítaných. Cestujícímu je jedno, jestli jsou tam nové sedačky.. nebo spíš na to nadává, protože normální cestující nejezdí z konečné na konečnou, aby mohl polstrovanou sedačku ocenit, normální cestující by spíš ocenil, kdyby ta sedačka vypadala aspoň tak čistě, jako ty laminátové. Zamaštěné a smrduté potahy těch nových musí stát při výměnách slušný balík a kolikrát jsou v takovém stavu, že si normální člověk rozmyslí do ní sednout, bo se toho prostě štítí.
Sakra, to jsem se zas nasral :-)
Prostě normální cestující prdí na novou výstroj a pohodlnější místo řidiče, pro něj je ta tramvaj pořád stejná, možná líp natřená. Ten vnímavější si ještě tak všimne, že lépe popojíždí krokem (pokud za klandrem nesedí nějaký na celý svět nasraný tuhoň). To je asi tak všechno. Kloubová tram s nizkým středním článkem a větší kapacitou už by přece jen byla o něčem jiném. Jen můj názor...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadimV: Kdo říká, že wany tu budou navěky jen dvě ?? Navíc wana+T3R.PV má snad stejný podíl np jako K3RNT. Nejsem proti těmhle tramvajím, jen nevím, jestli má cenu tady s nimi začínat.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 11:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Motole se to moc nerozpojuje.Ono některé T6 ani nejde pořádně rozpojit a potom zase spojit.Sola na noce a na linky jsou většinou pořád stejná.Jedinou vyjímkou jsou víkendy,kdy některé linky jezdí solo,ale zase jsou to většinou soupravy,které se rozpojují pravidelně.
RadimV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 12:02:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: A dá se wana+T3R.P vůbec kombinovat? Navíc nebude tahle kombinace ještě dražší než jedna K3RNT ze dvou starých T3?
Navíc wana má mít údajně stejný průjezdní profil v obloucích jako KT8? Což není nejšikovnější...
Já vím, není to jednoduché, jen mě mrzí, že takovou tram v Praze neuvidím. Ideální by pak byla s vyklápěcími dveřmi a zadeklovanými podvozky a spřáhly :-) To už by vypadala skoro moderně :-) A kdyby přidali ještě stropní okénka místo reklamy (jak to měly kdysi výletní autobusy), to už by skoro bylo lepší než nepraktická poršetra nabitá elektronikou jak výpočetní středisko. A to nejsem žádný zastánce starých dobrých časů...
Akribius: vždyť jsem si to myslel. Na to by jim bohatě stačily ty tram, které stihli zatím "omladit"
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 12:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadimV: Wana+T3R.PV (nová skříň) je běžně provozovaná v Liberci. S T3R.P by taky neměl být problém. Ten průjezdní profile má být lepší než má KT8. Viděl jsem výkres, skříň wany je na koncích trochu zúžená.
Nepraktická Poršetra - no jak se to vezme. Je to přece jenom nová tramvaj s pořádným podílem nízké podlahy a ne nouzové řešení jako různé wany, K3 atd. Fakt ale je, že na kočárky atd. by tam mohlo být více místa. A nabitá elektronikou je vlastně dneska i ta T3R.P.
RadimV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 12:41:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman: Jako že by existovaly další značené úseky s ještě jiným průjezdním profilem? To už by byl docela zmatek :-))
Každopádně má oblíbenkyně K3RNT má průjezdní profil standardní ;-)
No a poršetra - já vím, je to úlitba doby a spotřební společnosti, všechno musí být komplikované, drahé a nesmí to dlouho vydržet, aby se uživilo víc a víc lidí a točil se kapitál. Osobně se myslím že vzhledem k faktu, že tu po kolejích jezdí snad 40 let staří veteráni, tak tram s kamerovým systémem, několika softy, řízeným pojezdem a televizními obrazovkami jak ve velíně atomové elektrárny za 57mega snad ani nepotřebujeme. Stejně to samo jezdit neumí. Někdy prostě méně znamená více.
Navíc mi uniká, proč by nová tram měla být za každou cenu 100% nízkopodlažní, když to ten werk zbytečně prodražuje. Stejně každý musí ten první schod do tramvaje zdolat, tak snad by nikoho neubylo, kdyby někde uvnitř narazil ještě na jeden? Myslím tedy ralativně zdravého uživatele MHD. A vozíčkáři a maminky stejně i v té poršetře využijí jen ten jim vyhrazený prostor, kočárek prostě nikdo nikam dál neprotlačí.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně má oblíbenkyně K3RNT má průjezdní profil standardní ;-)
To zalezi s cim to budes porovnavat, a co je to standardni profil. Napr. u T6 se uvadi stejny prujezdny profil jako u T3, ale neni to pravda. T6 vychazi hur a to melo za nasledek doplneni zakazu mijeni T3-T3 na nekolik mist v Praze. Samotneho by me zajimalo porovnani wany a T6, co se tyce prujezdneho profilu. Mozna by se zjistilo, ze T6, je na tom hur.

Prostredni clanek K3R.N ma uplne stejne roztece podvozku jako wana, a vzhledem k tomu, ze ma skrin sire "klasicka T3" (= vic nez wana), tak vyboceni stredu dovnitr oblouku bude vetsi, nez u wany. Naopak vyboceni predku vne oblouku bude stejne jako u T3 (= o neco lepsi nez u wany). V pripade wany a pouziti cela "pelikan" na wanu je vyboceni cela mensi, nez pri pouziti (zastarale) klasiky.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 16:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T6 vychazi hur a to melo za nasledek doplneni zakazu mijeni T3-T3 na nekolik mist v Praze.
T6 vychází hůř než T3 a proto se nesmí míjet T3? Prosím objasni.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 16:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3> zhruba pred 14 dny se tu diskutoval zakaz mijeni na krizovatce Nabr.kpt.Jarose x Letensky tunel. Zakaz mijeni T-T zde byl instalovan po dodavkach vozu T6, protoze zde doslo k urazeni zrcatek na leve strane + odreni laku. Prujezdny profil u T6 je horsi, nez u T3 (sice o malo, ale je).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace