K-report
 

Archive through 27.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 27.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Vesměs souhlas. Obzvlášť s tim trasováním Déčka. Vždyť to je vlastně taková jedenáctka v metro verzi, přiblíží se to centru, a pak to zase uhne pryč, aniž by to na něco smysluplně navazovalo. Žižkov metro nepotřebuje, páč má už na dvě stanice blízko, a zbytek dopraví do centra tramvaj během pár minut. A tuplem už nepotřebuje metro, který pojede do Italský a pak uhne na mírák a pryč z centra. D by bylo ideální od jihu přes hlavák na MasNu, nebo ještě líp to prohození s áčkem, co tu před časem někdo navrhoval. Ale to by asi neprošlo, především politicky, a možná i technicky, to si neodvažuju tvrdit...
Pokud jde o A, já bych ho netahal ani na Petřiny, ale jenom do Veleslavína. Víc metra už Praha opravdu nepotřebuje.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5848
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM McB: K C?????

myšlena alternativa k "D" jako alternativa k "C". Jasnější?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Kuva, je těch bukev nějak moc. Je to alternativa k B podle mě.
Jiří t: 11 smysluplně vede k dvěma trasám metra z obou stran. Dále jezdí smysluplně jako jediná linka ve většině své trasy. Jako 11 by měly být i ostatní linky.
Prox: Osobně bych D ohnul z míráku bez zastávky na karlák a udělal přestup na B. Tím by se odlehčilo Ječný a C a vylepšilo se spojení P4-P5
Žižkovský vestibul Hl.n. - nedovedu si představit, co brání prodloužení JEDNÉ chodby za 7.nástupiště a postavení dvou buněk s pokladnama a zřízení tramvajové zastávky Čurčilák a posunutí Husinecké za semafory do užší části Seifertky. Za dva měsíce by to bylo hotovo.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Stanice na Čurčiláku nikdy nebyla
S ohnutím Déčka na Karlák bych souhlasil. Ale právě že tam by bylo lepší to prohození A/D, tedy A z Dejvic až na mírák, a potom na Pankrác a dál, D z karláku přes IPP a mírák do depa Hostivař...
11 je super, že jezdí skoro celou tzrasu sama, ale přestupy...na IPP nic moc, na muzeu ještě horší, přes Vinohrady dejme tomu v pohodě. Ale do centra to pořádně nejede, páč stanice na Muzeu je od něj slušně odříznutá magosrálou...a i ke vlezu do metra je to slušná procházka...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5849
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuva, je těch bukev nějak moc. Je to alternativa k B podle mě.

K B je alternativa Smíchov - Hlavák - Libeń
K D/C Krč - Vršovice - Hlavák - Libeň.

Čtyřkolejná E-trať skrz centrum skýtá slušný potenciál. Viz Berlín, Brusel, Varšava...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud Déčko opravdu bude, tak v žádném případě přes Žižkov, tady souhlas s Proxem. A kdyby mermomoci to Déčko někdo chtěl dál prodlužovat, tak bych navrhoval:
Hlavní nádraží-Náměstí Republiky-Letenské náměstí-ZOO-Bohnice I-Bohnice II-Čimice.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
neříkám, že se vše musí postavit během příštích 20 let. Ale každý rok by se měly dávat určité peníze na investice, které by nesloužily pouze k obnově vozidel, tratí, zabezpečovacích zařízení, ale také k výstavbě nových tratí metra a tramvají.
Pokud se týká Déčka, já jsem trasu neprojektoval. Východ Žižkova zejména u konečné tramvaje v Hrdlořezích je relativně dost daleko jak od trasy metra A (Želivského), tak i od trasy metra B (Palmovka). Nicméně prodloužení metra trasy D na Žižkov bude spíše otázkou let po roce 2020.
Pokud se týká trasy metra A na západ, jistě v první fázi by se mohlo postavit do Veleslavína, ale poté by mělo pokračovat dál. Možná, že ne v zatím navržené trase. Nicméně intenzita leteckého spojení s Prahou bude neustále narůstat, protože větší přírůstek návštěvníků Prahy nebude ze zemí EU, ale z Ruska a ze zámoří.
Zastupitelem nejsem, ale pokusím se jím znovu stát. Pokud se týká Nového spojení, já jej velmi vítám a rád se na něj chodím dívat, nicméně si nemyslím, že by plně nahradilo trasu B. Je otázka, zda bude postavena stanice Vyšehrad nebo Karlín, tzn. že spojení nádraží Smíchov - hlavního a Libně nebo Vysočan, popř. Rajské zahrady plně nenahradí trasu B. Nicméně může této trase pomoci. Pokud se týká slepých střev tramvajové sítě, pokud se trať do Radlic nezrušila zároveň při stavbě tunelů Mrázovka, naopak se rekonstruovala, potom nemá smysl ji teď rušit, zvláště když se počítá s jejím prodloužením na Radlickou, kde má stát hlavní sídlo ČSOB. Jinak by mi tak rekonstrukce tramvajové tratě připomínala most vlečky do Paťanky přes Podbabskou, který nyní slouží jako místo pro billboardy. Tramvajová trať do Ďáblic je nyní useknutá, ale do oblasti okolo sídliště Ďáblice nepovede metro, to vede jenom do Ládví.
Pokud se týká Vysočan, nejsou dělnickou čtvrtí, ale budou residenční čtvrtí. Tzn. že na dosud volných a nevyužívaných plochách bude nová výstavba, a tudíž i větší intenzita zájmu o dopravu.
Ale jak jsem již uvedl na začátku, nemá smysl chtít investovat okamžitě do všeho, ale je nutné činit neustálý tlak na magistrát i na vládu, aby věnovaly trvale peníze na další rozvoj kolejové sítě pro městskou dopravu v Praze. Jinak já si myslím, že pokud by byly výdaje na nové kolejové trasy ve stejné výši jako v posledních 2 - 3 letech, tak ani za 20 let nebude dokončena kolejová síť v Praze.A městská doprava může být konkurenceschopná s individuální pouze tehdy, pokud bude i do značné míry pohodlná, tzn. s moderními nepřecpanými pohodlnými a čistými vozy, s předností městské dopravy v centru, s krátkými intervaly a s poměrně vysokou přepravní rychlost. Ceny MHD musí být přijatelné, ale v žádném případě nesmí být MHD zadarmo, a to ani pro členy Parlamentu ČR.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Právo)
Depo Hostivař otevře v květnu
PRAHA - Nová stanice metra trasy A plánovaná v depu Hostivař má být otevřena koncem května (...)
Do několika let by tam podle náměstka primátora Petra Hulinského (ČSSD) mohly končit i příměstské vlaky. „České dráhy chtějí v této oblasti postavit zastávku PrahaMalešice,“ popsal již dříve další plánovaný vývoj Hulinský.


Doufám, že jde o přeblebt - představa, že by šlo o plíživou "Dlouhomíliizaci" příměstské železniční dopravy na Benešov, mě poněkud děsí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 16:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Ja až tak, no to pak samozřejmě ano.
Jiří t: No to je důvod!
Martin: Jo a linku 300 Letiště - Metro Bohnice. Zličín stačí.
Vratislav: Až budou Malešice, bude smysluplné prodloužení ML1 z Libně do Vršovic a na Smíchov nebo do Hostivaře a Uhříněvse.
OW: Na letiště bude vlak s připojením na ruzyňské zhlaví Hostivic a tratě na Semmering. Nikdo kromě mě to ještě neví.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 16:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na letiště bude vlak s připojením na ruzyňské zhlaví Hostivic a tratě na Semmering. Nikdo kromě mě to ještě neví.

Nezačínej s tím zase... Na taková polovičatá řešení není nikdo zvědavý...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 16:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To samozřejmě vím a beru, na ML1 do Hostivaře se už těším. Jen jsem se lekl, jestli v hlavách pražských radních nevzniká další děsuplnost, jako třeba ukončení všeho (od Kralup po Beroun) v Malešicích (- a Kladno na Dlouhé Míli). to by byl hustý brutus...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 16:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase by pak následovala defenestrace :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 17:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na letiště bude vlak s připojením na ruzyňské zhlaví Hostivic a tratě na Semmering.

Kam nakonec krom ešusů poženeme i Pendolino.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 19:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw, nevíte někdo, jestli se po prodloužení Céčka do Letňan počítá se zrušením AN Palmovka?

Já jen že tam zůstane jen 109 a 168 a to ještě kdoví jestli ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 19:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: postupně se s tím počítá, po prodloužení ćéčka bude asi dost omezeno, má tam vyrůst obchodní centrum. Celkově by tam mělo zůstat jen pár míst k stání, takže tam počítám zůstane 109+168+1 (maximálně 2) linky ze směru Prosek.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 20:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AN Palmofka: super, obchodní centrum.. moc dobře si pamatuju před lety na "sonntagsrederei" radnice P8 o tom, že zde vznikne nové náměstí. pokud je to teda myšleno jako náměstí+obchody, nic proti, ale jestli se většina plochy zastaví nádherou á la nový smíchov, tak potěš pánbůh.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 22:14:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Ty skleněné baráky mne taky děsí. To co vyrostlo kolem Budějovické a směrem k Michli. Jestli takhle bude do deseti let vypadat celá Praha...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 22:20:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW: Jak to tak čtu, tak většinu peněz i nadále spolkne výstavba metra a na modernizaci ostatní kolejové dopravy nejspíš nic nezbyde.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 07:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Minimálně jedna linka od Proseka bude muset opravdu na Palmovku jezdit, a né že to bude nějaklej blbec s intervalem 30 minut. Jinak totiž asi Prosečáci budou lynčovat někoho na Ropidu, kdo vymejšlí linkový vedení a tak...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 09:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: taky doufám, že to nebude nějakej "vymeták". Ideální by bylo asi nechat tam 140+233, nejlépe sloučené v jednu linku.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 10:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč by mělo na Palmovku jezdit něco z Proseka? Nechápu. Z Bohnic přímé spojení do Libně také není, a to Bohnice jsou na rozdíl od Proseka Praha 8 a mají v Libni úřady.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 10:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono snad ani nejde tak o spojení Libeň - Prosek, ale o obsluhu těch zastávek mezi - něco tamtudy jezdit bude a proseku se to nevyhne :-) ; to spojení je takový příjemný vedlejší efekt. Myslím, že jednu linku si přímé spojení Palmovka - Prosek - (Letňany - ...) zaslouží. Už jenom proto, že nemá cenu vést jednu linku Čakovice - Prosek a druhou Palmovka - Prosek, třeba ve stejném intervalu.

PS: ale Bohnice přece přímé spojení s Libní mají (v ranní špičce - 187) nebo ne?
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 10:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Naopak, to je nejkomplexnější řešení za nejméně peněz. Řekni, který z požadavků toto nesplňuje?
Prosek/Libeň - zůstane tam vymeták typu 210 nebo 151, pojede od Palmovky, pak přes celej Prosek kolem Lovosické a Polikliniky a přes staré Letňany do Čakovic nebo Třeboradic. Taková 166 nebo 158. A do názvu jedné ze zastávek se konečně přidá jedno L :-)))))
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 10:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Otázkou je interval. Pokud by to mělo být 30 min. ve špičce a 60 min. mimo špičku nemusí tam jezdit nic. A jedna linka by to stejně vymetla jen těžko (ale možná je: Palmovka - Prosek - Madlina - Poliklinika Prosek - Výst. Letňany - Letňany - ...), ale vzhledem k tomu, že 151 zůstane tak jak je (na takových linkách vždycky někdo trvá - MČ, místní klub důchodců apod.), doufal bych spíš v linku Palmovka - Prosek - Letňany/Tupolevova (to je mi srdečně jedno) - Čakovice. interval řekněme 10/20/10/30 - to by mohlo stačit, ne?

(předpokládám, že to byla reakce na mě, ne na Dejvice)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 10:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Ale "směrově" přímé spojení z Bohnic na Palmovku máte. (a kdybyste měli tramvaj, měli byste i přímé spojení ). Jak byste z Proseka jezdil na Dělnickou nebo Želivského?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 11:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Odpovím za Lorda: Autem! :-))))))
218: Jojo, taky - obecně o Proseku, protože to psalo víc lidí.
Taky bude 186 vedena ...-Kobylisy-Vozovna-Šimůnkova-Prosek-.... a zrušena 175 :-)))
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 11:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bude 186 vedena ...-Kobylisy-Vozovna-Šimůnkova-Prosek-.... a zrušena 175 :-)))
proti tomu ani popel
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 11:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosek - Želivského? Co takhle 136 + 10/16/19?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 11:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Pravda, 136 potřebuje zahustit
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 12:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Správně to říká KM, do Dělnické bych jel autem. Cestu Bohnice - Rajská zahrada - krátké jednání na úřadě Prahy 14 - krátký nákup v Tescu Letňany - Bohnice jsem právě zvládnul za 70 minut.

Jakpak dlouho by mi to asi trvalo MHD?

A ti, co auto nemají nebo jím jet nechtějí, pojedou z Proseka pěkně 210 na NH a Tramvají do Dělnické, na Želvu 177 + 11 nebo autobusem z Malešic, popř. 136 + 11 (pouze KM tu stanici popojede metrem).
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslel, že spojení Prosek - Želivského bude pomocí C + A ??? slabých 25 minut

Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: No, já bych to jel asi na kole :-) - jak Prosek - Dělnická, tak kolečko, které jste právě zmínil (dokonce je to prakticky po rovině, a i bych věděl kudy, abych se vyhnul provozu (zkuste http://klobouk.fsv.cvut.cz/~vrf/praha_cyklo/souvisle2.gif , trasa X008 a 241 - ale pozor, je to 5MB soubor) ).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: 1. není to rychlé propojení letiště - není to rychlejší než varianta 100+B
2. nevystihuje to hlavní přepravní proud, nevhodná trasa oproti "rychlodráze", která by byla navázána na všechny tři linky metra + velké množství linek tramvají
3. není to komplexní řešní pro turisty, zaměstnance i Kladeňáky, ale pouze pro první jmenovanou skupinu
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Palmovka: To se docela vyplatí stavět na Palmovce obchodní a volnočasové centrum, když k němu nebude zajíždět (skoro) žádný autobus, neb zbouráme "terminál".
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 17:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Metro+tramvaj a blízko také vlak je málo?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 17:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Kde je na Palmovce vlak? Trať možná, ale zastávka (u Kříže?) je hudbou vzdálené budoucnosti pražského Sbahnu...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 18:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Vždyť píšu blízko - nádraží Libeň a Vysočany...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 23:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mmch kdy už bude přejmenována bus nebo tram zastávka u kříže? to je jako někdejší hládkov - od tramvaje na bus to byla pěkná dálka.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 02:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude, protože by se pak určitě našel nějaký moula, který by tvrdil, že to jsou dvě různé zastávky (tramvajoví a autobusová) a že tam tudíž musí zůstat nějaký autobus. I ta stanice o jednu výš (kdysi Kelerka, jestli se tak jmenuje i dnes, netuším) je v docházkové vzdálenosti na Jetelku, takže obě stanice po protažení metra do Letňan bych pěkně prosil zrušit a autobusy z Palmovky v maximální míře vymístit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar. Prosím mohly by jste se prosim vyjádřit k tomuto mému soukromému návrhu?

A : CT,CD,2xT, X 4-5-4-10, So+Ne 15-7,5-10 (dnes l.č.9)
B : CT,CD,2xT, X 8-10-8-20, So+Ne 15-20 ( dnes l.č.10)
C : CD,X 2xT(1xT), 4-5-4-10, So+Ne, 1xT 15-7,5-10
D: CD,X 2xT(1xT), 8-10-8-20, So+Ne, 1xT 15-20
D1: CD,X 2xT(1xT), 8-10-8-10, So+Ne, 1xT 15-10
E : CT,CD,1xT, X 8-10-8-20, So+Ne, 1xT 15-20 ( dnes l.č.5)
F : X 1xT, 8-10-8 cca 5-21, So 1xT 15 cca 6-21, Ne 1xT 15 cca 12-21 ( dnes l.č.15)
G : ( dnes l.č.2)

1) Petřiny...Palmovka-Bulovka-Vozovna Kobylisy ( F )
2) Petřiny...Červený vrch ( G )
3) Modřany...Masarykovo nádr.-Náměstí Republiky-Strossmayerovo nám.-Vltavská...Lehovec ( A )
4) (Sídliště Řepy)-Kotlářka...Čechovo nám. ( C )
5) Červený Vrch-( 26 )-Masarykovo nádr. ...Olšanské hřbitovy ( D ) 5+26
6) Nádraží Braník-Palackého náměstí-Národní Divadlo...Kubánské náměstí ( F )
7) Kotlářka...Černokostelecká-(Ústřední dílny DP) ( C )
8) Podbaba...Vysočany ( D ) 8+15
9) Sídliště Řepy...Spojovací ( A )
10) Sídliště Barrandov-Anděl...Sídliště Ďáblice ( B ) 10+16, 10+19
11) Spořilov...Černokostelecká ( D1 ) 11+14
12) Sídliště Barrandov...Palmovka ( B )
13) Sídliště Barrandov...Smíchovské nádraží ( G )
14) Otakarova...(11)...Želivského-Ohrada-Spojovací ( F )
15) Podbaba...( 8 )...Palmovka-Bulovka-Vozovna Kobylisy ( D ) 8+15
16) Radlická-Anděl-Palackého nám. ...Biskupcova-Palmovka-Vysočany-Lehovec ( D ) 10+16
17) (Modřany)-Nádraží Braník...Sídliště Ďáblice ( B )
18) Petřiny...Vozovna Pankrác ( A )
19) Kobylisy-Bulovka-Palmovka...Strašnická-Nádraží Hostivař ( F ) 10+19, 19+26
20) Divoká Šárka...Smíchovské nádraží...(Sídliště Barrandov) ( D )
21) Nádraží Braník...Jiráskovo náměstí-Myslíkova-Václavské náměstí-Masarykovo nádr.-Vltavská-Dělnická-Nádraží Holešovice-Strossmayerovo náměstí-Náměstí Republiky- Masarykovo nádr.- Václavské náměstí-Myslíkova- Jiráskovo náměstí... Nádraží Braník ( F ) 21+6, 21+24
22) Vypich...Nádraží Hostivař ( B ) 22+23
23) (Bílá Hora)-Malovanka...Kubánské náměstí-Nádraží Strašnice ( B )
24) Spořilov-Nám. Bří. Synků... Masarykovo nádr.- Náměstí Republiky- Strossmayerovo náměstí-
Nádraží Holešovice- Dělnická- Vltavská- Masarykovo nádr.... Nám. Bří. Synků- Spořilov
25) Bílá Hora...Palmovka-Ohrada-Spojovací ( C )
26) Divoká Šárka... Nádraží Hostivař ( B )
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava
1) Petřiny... Strossmayerovo náměstí-Nádraží Holešovice-Palmovka-Bulovka-Vozovna Kobylisy ( F )
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Jo, a prosečáci co jezděj na Palmovku a do jejího okolí Vám pěkně poděkujou. Z Proseka na Palmovku prostě i po výstavbě M-C MUSÍ něco slušně jezdit. Obzvlášť když tam má být místní centrum typu Anděl. A vůbec, jeďte si poslechnout ty spousty sprostejch slov, co na Proseku padají na adresu metra už teď...
Brejšín:Má ten návrh jiný smysl než si pohrát s linkovým vedením? Ovšem zaujalo mě tam zajímavě řešený "kolečko" v Holešovicích.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Stejně tak bych okamžitě zrušil 253, kopíruje tramvaj, všechny zastávky má s něčím společné, a Modřany mají přece tram+B, tak proboha k čemu 253??? Samozřejmě hloupost, stejně taková jako zrišit autobusy Prosek-Palmovka. Navíc nechtěl bych být špatným prorokem, ale BUS+B možná bude do centra rychlejší než objíždět sever Prahy v metru s pásmovým provozem...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 08:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 253 je důležitá. Jednak spojuje Smíchov s Modřany, dále má zastávku (Zátišská), která mimo špičky pracovních dnů není jinak obsluhována a dále spolu s linkou 139 zajišťuje obsluhu sídliště Na Beránku. Obyvatelé tohoto sídliště mají prostřednictvím této linky zajištěno nejrychlejší spojení s centrem (přes Smíchovské nádraží) a já to osobně využívám k návštěvě matky (linka 20 z Dejvic a dále linka 253 do Petržílovy ulice, kde moje matka bydlí).
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 08:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:Souhlas.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 08:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW: Samozřejmě zrušení 253 je nesmysl, stejně tak zrušení busu Prosek-Palmovka. Když to vememe do krajnosti, tak Zátišskou protáhneme 173, stejně ve starých Modřanech se se vzduchem točí v neuvěřitelných uličkách...
No a obyvatelé Na Beránku si přesednou na tramvaj a je to.

Mimochodem i na tomhle případu (BUS na Palmovku) je vidět, že trasování C přes Prosek do polí je k hov...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 09:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Těžká logická chyba - komplexní řešení obvykle nakonec nevyhovuje nikomu a je nejdražší. Na místní obsluhu Ruzyně (obyvatelé, zaměstnanci) stačí dosavadní 119, na převezení 10 miliónů turistů je 100+B barbarství. A o tom se tu bavíme. Hlavní zátěžový proud je tudy, kudy vede nejkapacitnější doprava. Budete koukat, jak bude ten váš proud bude přes Semmering hned s první 471. Kladeňáci dál pojedou po Buštěhradce 714+5*010 dokud se sami nezasadí o elektrifikaci.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 09:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosek-Palmovka: Autobus tam samozřejmě zůstane a bude jezdit v takovém int., jak bude potřeba - viz 102,210 a 201. Ale bude to vymeták 166, žádný rychlík.
Brejšín: Nevidím moc rozdílů, kromě tradičních chyb (14 na Spojovací), redundancí (2 linky do Podbaby, 3 do Hostivaře a podobně), návratů k archaismům (16 v relaci Žižkov-Smíchov, kde je již 9 a 10), nevyrovnaných poptávek (právě ta 16 by měla asi na Biskupcově připojovat/odpojovat jeden vůz, ne?) a šílených souběhů (5+26), přičemž největší současné omyly (12,20) neřešíte. Navíc za sólo od Hradčanské na Petřiny by tě zabili hned po prvním výjezdu. Jedním slovem: šotoušské :-)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 10:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosek-Palmovka: Jasně že to nebude rychlík, ale důležitý je že to pojede stejnou trasou jako jezdí busy teď, a bude to mít solidní interval. Samozřejmě že bude snaha všechno to nacpat do metpa, když už se tam za draho staví, ale věřim že si prosečáci slušně jezdící bus na Palmovku vydupou.
A tímto slavím 100.příspěvek k diskuzi

(Příspěvek editován uživatelem Jiří T. duben 27, 2006)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 12:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak jestli nutně Prosek (Praha 9) musí mít přímé spojení s Palmovkou (centrum Prahy 8), tak pak o to víc ho musejí mít Bohnice (Praha 8). Takže bych si prosil 144 protáhnout přes Vychovatelnu na Palmovku, protože Bohnice prostě MUSÍ mít přímé spojení s Palmovkou :-)

Brejšín: To je na dlouho, mrknu se na to zítra.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
alefuj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.235.147.222
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 12:53:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, kurnik šopa, proč má Spořilov (Praha 4) přímé spojení SLavia+Koh-i-noor (centrum prahy 10)?? Copak jim nestačí 11+6/7/24.
Co JM (praha 11),sakra, dělá v centru Prahy 10?, to jim nestačí C+4/6/22/23???

Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 13:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Bohnice na Palmoffku?
Ale jistě: 712: Zámky-St.Bohnice-Odra-Podhájská pole-Dunajecká-ZOO-Trojská-Pelc.T.-Povltavská-Divadlo Pod palmoffkou-Palmoffka. Int. 60/60/60
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 13:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: A nestačilo by třeba ukončit ten bus od Proseka U Kříže? S přestupem na tramvaj? :-)
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 14:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: No, to by asi taky poděkovali. Ale mohlo by to projít, kdysi tam přece končíval i trolejbus
LV: O přímém spojení Bohnic s Palmovkou už tu někdo psal. Směrově je, a kdybyste nebyli proti tramvaji, bude i bez přestupu.
Holt je Palmovka pro Prosek víc centrum a spádová stanice, než Vysočany, ačkoliv je to jiný obvod. A prostě a jednoduše, přes Palmovku je to z Proseka nejkratší cesta do centra města.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 14:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Hlavní zátěžový proud je tudy, kudy vede nejkapacitnější doprava.

Ale vůbec. To má být přesně naopak, tj. kde je největší zátěžový proud, tudy vede nejkapacitnější doprava. Velká kapacita, velká četnost spojů nemůže stačit ke konkurenceschopnosti, musí být také konkurenceschopná JD a samozřejmě cena. Znovu opakuji, že spojení přes Semering téměř nezlepší současný stav v dopravě na letiště a pro Kladeňáky bude mít nulový význam. Nepředložil jsi jediný argument mimo ceny za výstavbu, který by obhajoval takovou stavbu místo rekonstrukce Buštěhradky...

Brejšín: Zajimavý návrh, ale nedošlo téměř k žádnému odstranění souběhů (12x20, 10+16, 22+23 atd.), ba naopak jich přibylo (5+26, 10+19, 11+14 atd.) což považuji za velkou chybu. Osobně zastávám názor méně linek, menší intervaly, minimum souběhů.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém Palmovka: Jak píše LV, Praha 9 nebude potřebovat spojení na Prahu 8. Přirovnání ke Spořilovu a JM není namístě, neboť spojení JM-Vršovice-Želivského (+ cestou vymetený Spořilov) je důležité pro všemožné tangenciální vztahy. Smysl Palmovky jakožto přestupního bodu po otevření IV.C2 výrazně klesne a k dopravě do centra zde již bude sloužit C. Otázka, zda to bude či nebude kratší přes Palmovku není namístě/je pozdě položena, s trasováním tohoto úseku metra také nesouhlasím, ale to už bychom mohli rovnou nechat všechny autobusy v dnešní podobě, jen by zajížděly do stanice Letňany. Jinak centrum typu Anděl (nejen) pro prosecké vznikne jistojistě u stanice Letňany, kam se svezou metrem. Pokud náhodou někdo bude chtít na Palmovku (kam se mimochodem tak obrovské monstrum, jaké známe z Anděla, nevejde), sveze se jakoukoliv tangeciální linkou na Vysočanskou a dvě stanice metrem.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 15:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Už i tady strašíte?

Jak píše LV, Praha 9 nebude potřebovat spojení na Prahu 8
Aha, takže protože je to jiná Praha a LV závidí obyvatelům Proseka bezpřestupovou dopravu na Palmu, tak se ty tisíce lidí, co tam denně jezdí a pokračují dál tramvají budou mačkat ve 136 a 177 na Vysočanskou, nebo si to objedou až na Ládví (aby tam jeli stejně dlouho jako Bohničtí)

Přirovnání ke Spořilovu a JM není namístě, neboť spojení JM-Vršovice-Želivského (+ cestou vymetený Spořilov) je důležité pro všemožné tangenciální vztahy.
Tohle je tangenciální vztah. Sice tak nevypadá, ale je

Jinak centrum typu Anděl (nejen) pro prosecké vznikne jistojistě u stanice Letňany, kam se svezou metrem.
Kromě toho, že přes pole kilometr a půl daleko od budoucí stanice Letňany je největší nákupní centrum v republice, tak dobrý. Stanici Letňany bych přirovnal k Novým Butovicům. Taky v polích a taky se to za 18 let určitě nezmění.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 16:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Přímej vlak například z Pardubic na letiště je jasné zlepšení než vlak+metro+119. Taxi do hotelu v centru od nádraží v centru je lepší než varianta taxi od nějaké náhodně zvolené stanice metra. Už jsem to tu psal, uštvaná 843 jede úsek Hlavní-Hostivice za 30 minut už teď, svižná 471 to zvládne za 20. Čím jiným se dostaneš z letiště dál za 20 , ale i za 30 min.? Neřeším Kladeňáky, neb ještě nejsou zralí k řešení. a až budou, využijí semmeringu i buštěhradky. Neřeším místní, protože tam 119 stačí, těm se to zlepší samovolně jako důsledek odchodu turistů do vlaku
kapacitní proudy: Omyl, právě z letiště je možnost smysluplně kapacitní proud vytvořit a přesměrovat nabídnutím nové kvality, coý odpovídá i na otázku, proč to není volovina typu 100+B, která je ekvivalentní současnému stavu 119+A
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 16:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:

"Jak píše LV, Praha 9 nebude potřebovat spojení na Prahu 8
Aha, takže protože je to jiná Praha a LV závidí obyvatelům Proseka bezpřestupovou dopravu na Palmu, "


Ale houbelec, Palmě se zdaleka vyhnu, pokud to jen trochu jde. Na Palmě není nic, jen hnusné AN, přestup na metro, a pár vazeb. Hnusné AN zanikne, funkce metra převezme C (alespoň v Ropidím pojetí), a vazby se rozloží na metro, 136 a 177.

"tak se ty tisíce lidí, co tam denně jezdí a pokračují dál tramvají budou mačkat ve 136 a 177 na Vysočanskou, nebo si to objedou až na Ládví (aby tam jeli stejně dlouho jako Bohničtí) "

Ano, přesně tak. Pokud se ti to nelíbí, chápu, ale teď už je pozdě brečet.

Prostě nevidím jediný důvod, proč zrovna spojení Prosek - Palma by mělo být přímé. Má snad Bořislavka přímé spojení na Kulaťák? Hřebenky k Andělu? Prosek na Stross? Bohnice na Staroměstskou? Radotín k Andělu? atd ...

(Příspěvek editován uživatelem lord vetinari duben 27, 2006)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 16:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
na převezení 10 miliónů turistů je 100+B barbarství
Deset minut navíc nepovažuji za barbarství, zvlášť pokud mi to ušetří značný obnos peněz. Že ti nepřijde barbarství tahat lidi z A do BZ přes ČT? Mimochodem včera a dnes totálně zacpaná Evropská. Právě teď jsem se vrátil ZC vyčerpán z cesty, kterou jsem strávil na schodech jedné nejmenované linky. Ta cesta De-NŠ mi zabrala rovných 25 minut. Včera ještě horší. Začíná nám sezóna a Evropská začíná houstnout. Siemens-Horoměřická st. č 4-5, KFC-nádraží Veleslavín to samé a Koospol-Mc Donald´s opět úplně plno. Zítra v pátek raději jedu tramvají.

Omyl, právě z letiště je možnost smysluplně kapacitní proud vytvořit a přesměrovat nabídnutím nové kvality, coý odpovídá i na otázku, proč to není volovina typu 100+B, která je ekvivalentní současnému stavu 119+A
A zaručíš mi, že tvé řešení bude hotové do 30.6.2006? Pokud ano, nemám námitek. Pokud ne, jdi se s tím vycpat.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace