K-report
 

Archiv do 02.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 02.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 17:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ale houbelec, Palmě se zdaleka vyhnu, pokud to jen trochu jde. Na Palmě není nic, jen hnusné AN, přestup na metro, a pár vazeb. Hnusné AN zanikne, funkce metra převezme C (alespoň v Ropidím pojetí), a vazby se rozloží na metro, 136 a 177."

Ano. vazby se rozloží na už dnes nechutně napráskané metro, nechutně napráskanou 136 a nechutně napráskanou 177. Takže na auta na prázdné (od autobusů uvolněné) Prosecké. Děkuju, nechci.

"Prostě nevidím jediný důvod, proč zrovna spojení Prosek - Palma by mělo být přímé. Má snad Bořislavka přímé spojení na Kulaťák? Hřebenky k Andělu? Prosek na Stross? Bohnice na Staroměstskou? Radotín k Andělu? atd ..."

Já taky neříkám, že musí být přímé. Stačí jedna linka ke Kříži.

(Příspěvek editován uživatelem syverin duben 27, 2006)
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 17:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: OK, dojde k malému zlepšení. Jenže ty pořád nechápeš, že lidí cestujících z letiště mimo Prahu je minimum. Ostatní ("pražští" turisté, zaměstnanci atd.) na tom nevydělají, protože jízdní doba mezi letištěm a hlavákem při investici do 5-ti miliard nejméně 30 minut a přestupy jsou oproti buštěhradce (nyní 119+A) ubohé. Jinak realizací vlaků letiště-hl.n.-Brno/xxx si nejsem vůbec jistý už z hlediska rentabilnosti. I kdyby po takových vlacích byla poptávka, tak podle mě bohatě postačí cesta s úvratí na Masně. Navíc jsou podle mě hlavní proudy cestujících určeny a jsou jimi relace letiště-hotely (metro A nebo B), letiště-Praha6 a Kladno-centrum/Praha6, nikoli letiště-metro C. Chtít po lidech cestujících z letiště téměř kamkoli do Prahy jet půl hodiny na hlavák a pak ještě párkrát přestoupit je blbost. To je jako kdyby si řekl, že lidé z Vysočan na Ládví budou jezdit B+C, protože je to nejkapacitnější přepravní proud.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 20:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:

Ano. vazby se rozloží na už dnes nechutně napráskané metro, nechutně napráskanou 136 a nechutně napráskanou 177. Takže na auta na prázdné (od autobusů uvolněné) Prosecké. Děkuju, nechci.

To metro (B) se díky přesunutí zátěže na linku C značně uvolní. 136 by neměl být problém posílit (neměla by být nikde vázána) a problémem 177 není kapacita (ta by byla akorát, kdyby autobusy jezdily načas), ale zpoždění, které způsobí, že po dlouhých minutách dorazivší 177 odjede naplněná po strop, za ní přijede další, tou jedou na zastávce zbylí cestující a třetí, vláček uzavírající, jede prázdná. Také jsem odpůrcem tak ukrutně dlouhé linky přes půl Prahy.

Mouser: Už i tady strašíte?

...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 20:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: jenze prepravni proudy se na 177 hodne prekryvaji, jeji roztrzeni by nebylo dobrym cinem.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 21:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177 je v prostřední části, kde by bylo vhodné její "roztržení" (nemyslím, že by toto bylo zrovna to pravé slovo, nově vzniklé linky by se klidně mohly i částečně překrývat) doplňována 145+195. Myslím, že v místě, kde se změna dotkne nejméně lidí (tam, kde dotčený přepravní proud (-y) pokrývá ještě 145/195), by ono "roztržení" 177 ani tolik nebolelo. Ono co je lepší? Mít jednu linku, která mě sice doveze přímo na misto vzdálené přes čtvrt Prahy, ale musím být smířen s tím, že přes den si také mohu na zastávce pěkně postát, nebo více linek, přičemž zpoždění těchto linek by nabíralo ještě přijatelných výšin a stejně budu mít pravděpodobně přímé spojení zajištěno a když ne, mohu jednoduše přestoupit (aniž bych opustil přestupní zastávku, hrana-hrana nebo jak se tomu říká ). Ono jak pro koho, že, ale pro většinu IMHO druhá možnost.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 23:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: je vidět, že bydlíte na druhé straně Prahy. B je obvykle plné už od Černého Mostu, a protože dosud byla největší výměna cestujících právě na Palmovce, tak by asi nebyl nejlepší nápad přidat další cestující už na Vysočanské.

136 taky teoreticky není problém posílit, na druhou stranu právě na ní jsem zažil největší zpoždění, a to celých 70 minut. Takže je otázka k čemu by to bylo. Navíc kvůli vazbě Prosek-Vysočanská přece nebudeme posilovat celou 136, že?

177 je asi nejtěžší oříšek pražské dopravy. Bez seriózního průzkumu budou jakékoliv změny úplně na nic.

Poznámka, že strašíte už i tady - pamatuju si Vás z tram-fóra: http://tram-forum.prazsketramvaje.cz/viewtopic.php?p=54379#54379
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 23:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má snad Bořislavka přímé spojení na Kulaťák?


do dneška jsem žil v naivní představě, že ano
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 23:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B je obvykle plné už od Černého Mostu, a protože dosud byla největší výměna cestujících právě na Palmovce, tak by asi nebyl nejlepší nápad přidat další cestující už na Vysočanské.

Ti cestující pojedou Céčkem ... proto se staví.

218: Když mluvím o Bořislavce, myslím Hanspaulku, to je přece jasné, jak facka :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 23:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_V: Aha... mě napadla Břetislavka, ale tam to pořád nedávalo smysl.

Pokud jde o linku Prosek - Palmovka, doufám, že tam zůstane 1 linka s lidským intervalem (tj. 15/30/20/30, lépe ale 10/20/15/30). Asi tak z 50% kvůli tomu spojení a z 50% kvůli obsluhované oblasti (Kelerka etc.). Ono chodit odtamtud ke Kříži nebo na Jetelku není ideální. To by se mohla taky zrušit 200 s tím, že lidi si to dojdou na Mazurskou na 144 a 177 (pouze příklad, nebrat vážně)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 06:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Prostě nevidím jediný důvod, proč zrovna spojení Prosek - Palma by mělo být přímé. Má snad Bořislavka přímé spojení na Kulaťák? Hřebenky k Andělu? Prosek na Stross? Bohnice na Staroměstskou? Radotín k Andělu? atd ..."

A proč mají přímé spojení Bohnice s Žižkovem, Lhotka ze Smíchovem, Letňany se Zahradním městem, Uhříněves s JM, JM s Vršovicemi atd., proboha co tam ty lidi hledaj, vždyť mají metro, tramvaje, snad proto se stavělo ne?
Co proboha v Modřanech stále dělá 253, kdo si ji vybrečel? Těch pár chudáků směrovaných na SMíchov(Anděl) přece může tram+B, no ne?

Mimochodem s tou Vysočnaskou je to pěknej bláboj, je vidět, že autor na ní nenastupuje, opravdu cestující budou nesmírně potěšení, že místo 5 minutové jízdy autobosem, pojedou 5 minut na Vysočanskou tam sfárají dolů do propasti a počkají na plné metro od Čerňáku. Děkuji vám, nechci.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 07:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: K metru plnému od čerňáku bych ještě navíc doplnil: V pásmovém provozu!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 08:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice, Km
Jenomže vámi označené souběhy 10+16, 5+26, 10+19, 19+26, 11+14, 8+15, 6+21, 21+24 nejsou souběhy linek nýbrž silné linky na svých koncích rozštěpené do dvou větví.
Např.: Když bych udělal linku 26 v půlem intervalu v celé trase tak zhruba až na Olšanské náměstí to je OK ale pak už zbytečné plýtvání nehledě k tomu že stejně potřebuji nějakou linku do Jíčínské. Čili 5 je podvarianta 26 ve zkracené trase kde 26 potřebuje posilit. Pravdou je že Žižkov strací spojení s Náměstím Republiky.
19: je nová tangenciální linka u které předpokládám plné využití.
10: Jsem původně plánoval v půlenem itrervalu za současného zrušení 16 jenomže v úseku Olšany – Ďáblice by byla kapacita předimenzovaná současně s 19 ktrrou prostě chci.
14: l.č. 11 má kapacitní problémy v úseku Chodovská-Flora a naopak je prazdná v úseku Želivského – Černokostelecká.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 09:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - ale DE-DŠ se jezdí tramvají. Proto tam ta 119 opravdu, ale opravdu není. Od 30.6 bych zřídil zastávku AE Dejvická a mám vyřešeno za cenu dvou samolepek. Kdo bude levnější?
No a pak bych změnil podmínky licence těm firmám co tam jezdí s těmi mikrobusy a řekl, že když si do 30/6 nepořídí autobusy, tak že dojezdily. ideální přenos nákladů státu na soukromníka. :-)
Dejvice: Úvrať na MN je to co to právě zneatraktivní. Kromě toho, kdo ví kde bude masná. Navíc na Hl.n. je možný přestup hrana-hrana do "celého světa". Já si myslím, že počet destinací "mimo Prahu" poroste. Jinak se nám může stát, že se do ČR bude vstupovat (jako do r. 1918:-)) přes Vídeň. I když, i zde budou hrát vlaky významnou úlohu. A výši investice bych neviděl tak strašnou - odbočka na letiště se musí postavit tak jako tak, a Semmering stačí zadrátovat a aktivovat výhybny... Pro začátek. A pak už budou lidi sami chtít zdvojkolejnění a další věci... Buštěhradka je politicky neprůchodná a to je horší, než jakákoliv technická nesnáz. Metro bude na letišti pozdě. 119 v int. 2 minuty je ruský způsob řešení.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 09:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177 lze vést v trase Chodov-Opatov-Skalka, a dále jí nahradit posílením a celodenním provozem 145 a celodenním provozem 187 do Bohnic. A kouzlo je hotovo. Nejméně dvě z tří linek začnou rázem jezdit načas. Kdo se vymlouvá, že na ZM nemůžou kloubusy, nemá na svém místě co dělat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 09:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín - jen krátký příklad: na směr, reprezentovaný obloukem na strossu letná-nábřeží odjakživa stačila a bude stačit jedna linka (11,26,8 a 8 i ukazuje, že není třeba aby jej pojížděla linka "přes celé město"). takto ortodoxní souběh 5 a 26 značně ochuzuje směrovou nabídku. Myslím že současná 5 a 26 jsou koncipovány dobře. Ještě bych vedl 26 Jičínskou a 5 přes NNŽ a Želvu na Olšany...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 10:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B je obvykle plné už od Černého Mostu, a protože dosud byla největší výměna cestujících právě na Palmovce, tak by asi nebyl nejlepší nápad přidat další cestující už na Vysočanské.

Ti cestující pojedou Céčkem ... proto se staví.


Pokud by Proseckou nejezdilo NIC, tak:
- Ti cestující, kteří dosud jezdili na Palmovku a pak do centra (ale také na Křižíkovu, Želivského) pojedou Céčkem.
- Ti cestující, kteří dosud jezdili na Palmovku a do Karlína/Nákladové nádraží apod., pojedou přes Vysočanskou. Někteří (než aby fárali a přidávali si přestup) se raději projdou z busu na tu samou tramvaj, kterou by chytali na Plamovce (8 nebo 19, s tím rozdílem, že teď je to POUZE 8 a 19 a ne ještě 10 a 24), někteří (Palmovka, Invalidovna) do metra vlezou, někteří si přestoupí na Ohradě ze 136.
Přitížení úseku metra Vysočansá - Palmovka by asi nebylo zas tak velké.

Podle mě by to linka ke Kříži s 10' ve špičce spravila nejlíp, ale měla by vést až k tramvaji (ten "přestup" je směšný a připomíná různé jiné typu Rádiová - Průmyslová). Potom není problém jezdit z Proseka i nadále jen s jedním přestupem na Urxovu i Dělnickou (dál už to bude samozřejmě lepší C a 12, 8/24, B, A, 136/tram).

Obávám se ale, že snaha nahnat substrát do NOVÉHO METRA se může projevit i tím, že se linka ke Kříži zavede (aby se neřeklo, že se zrušilo VŠECHNO), ale udělá se na ní natolik nepoužitelný interval, že stejně bude vozit vzduch a zmíněné místní relace se budou řešit přes Vysočanskou, Holešovice a Florenc
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 10:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus ukončený u tramvaje jednu stanici od metra je nejlepší způsob, jak nahnat lidi do aut. Další příklad, jak VHD škodí nejvíce její příznivci.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 11:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zapomněl jsem předeslat, že předchozí úvaha vycházela z předpokladu, že přímý autobus Prosek - Palmovka "nesmí nadále existovat". Z úvahy mi (k mému překvapení) vyšlo, že pro relace Prosek - "okolí Palmovky" (ne Palmovka samotná) je skoro jedno, jestli ten autobus končí na Palmovce, nebo U Kříže. To proto, že od Kříže jedou (a pojedou) přímé tramvaje do obou významných směrů (Sokolovská a Dělnická). Krejcárek a Ohradu pokrývá 136. Jako náhradu za řidší interval tramvají na Kříži bych navrhoval nástupní zastávku v zastávce tramvaje a výstupní co nejblíž u zastávky U Kříže.

Samozřejmě, že bych dal přednost ponechání jedné linky až na Palmovku a věřím, že tomu tak bude. A protože to bude courák vymeták, tak bych ho vedl společnými zastávkami s tramvají, čímž by se obsloužila i Stejskalova a Divadlo pod Palmovkou.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 11:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
"Prostě nevidím jediný důvod, proč zrovna spojení Prosek - Palma by mělo být přímé. Má snad
Bořislavka přímé spojení na Kulaťák? Hřebenky k Andělu? Prosek na Stross? Bohnice na Staroměstskou? Radotín k Andělu? atd ...?"


A proč mají přímé spojení Bohnice s Žižkovem, Lhotka ze Smíchovem, Letňany se Zahradním městem, Uhříněves s JM, JM s Vršovicemi atd.

Protože tangenta.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 11:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad LV:To já vím, ale tangenta=dogma???
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 12:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu.
Máme linky diagonální, to je funkce metra a trochu tramvají.
Máme linky radiální či napájecí, to je funkce trochu tramvají a hodně autobusů.
A máme linky tangenciální, to je práce pro tramvaje v centru a pro autobusy v širším centru.
Jestliže má Prosek přímé spojení se ZM, tak je to proto, že ta tangenta někudy vést musí, a ne proto, že by Prosek musel mít přímé spojení se ZM. Jak Prosek, tak ZM k tomu přišli jak slepý k houslím.
Spojení Palmovka - Prosek je spojením napájecím, jeho funkce zanikne v okamžiku, kdy Prosek bude mít vlastní metro.
Jo, kdybyste někdo vymysleli tangentu třeba Čakovice - Prosek - Palmovka - Spojovací - Malešice - Skalka, bylo by to o něčem jiném.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 18:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
ale DE-DŠ se jezdí tramvají. Proto tam ta 119 opravdu, ale opravdu není
Aha a proto má DŠ jak na lince 119 tak na 218 největší výměnu cestujících po Dejvické... Proto je ráno DŠ-bus obsypaná lidmi a tramvajemi jedou 2 lidé. Kdepak, cestující moc dobře vědí, že je rozdíl jet autobusem nonstop 9 minut do Dejvic anebo se ploužit, stát na každém semaforu, připadat si jako sardinka, v lepším případě sedět na laminátu, z Dejvic čekat na spoje značně nepravidelné, protože jedou až z Hostivaře nebo z Barrandova a nakonec se po desíti minutách nacpat do Dvojky a na Červeňáku si vybrat z kolony tramvajových vozů... Bohužel nám letiště přehlcuje Evropskou a zpožďuje busy na ní a časem ty největší asociálové třeba do těch tramvají přestoupí a ty ostatní přesednou do aut. Mám k tomu velmi blízko - dnes jsem jel tramvají a musím říct, že cesta, kde stojím na každé zastávce s následným stáním na úplně každém semaforu mě dnes vytočila ještě víc, než si postát v zácpě.

Od 30.6 bych zřídil zastávku AE Dejvická a mám vyřešeno za cenu dvou samolepek. Kdo bude levnější?
Aha a interval 30 minut necháš taky, když ti nezvládá kloub po deseti minutách? Ne, posílíš AE, přidáš dalších 10 vozů za 75 mega a necháš je stát v kolonách a plemcat naftu! Předpokládám, že bys nácestnou zastávku na Dejvické umístil šikovně ke 119, aby ti lufťáci lezli vždy jen do toho, co přijede první a bude mít na displeji letadélko... Kdo bude levnější? Já si dodnes bláhově myslel, že MHD na letiště potřebuje posilovat a ty bys ty miliony odvezl busem jedoucím jednou za půl hodiny

No a pak bych změnil podmínky licence těm firmám co tam jezdí s těmi mikrobusy a řekl, že když si do 30/6 nepořídí autobusy, tak že dojezdily. ideální přenos nákladů státu na soukromníka.
A necháš je jezdit Horákovou a Chotkovou, viď?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 19:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Jenomže 177 jezdí na st. č 4 po celé její trase a větší výkyvy obsazenosti nemá. Je těžké trhat něco, co jezdí od 6 do 20 hodin od nástupní zastávky po výstupní pořád plné. Co takhle zavést preferenci této linky na určitých křižovatkách a vyhradit bus pruhy - Kobylisy, Prosek, Vysočany, Spojovací, Skalka, Zahraďák? Problém bude u zast. Pod Táborem, tam to stojí celý den.

Btw. víte někdo, kdo bude vůbec jezdit linkou 146? Nečekal jsem, že její provoz bude tak osekaný. Čekal jsem provoz aspoň od 5:30 do 8:30 a od 14:00 do 18:30. Takto s ní bude jezdit jen ten, kdo se chce přepravit v úseku Limuzská-Nádraží Libeň a přijede mu jako první.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 19:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A nestačilo by posílit tramvaje na Červený vrch ve špičce?

Káem: V tom se prostě neshodneme. Ty raději předesíláš rychlá, nekomplexní a dočasná řešení (Semering, AE) před nárazovými investicemi, s delší dobou realizace, které však budou řešeními dlouhodobými a komplexními.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 19:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha a proto má DŠ jak na lince 119 tak na 218 největší výměnu cestujících po Dejvické
pokud má 119 největší výměnu na DŠ, jak se může ze zastávek Dědina a Nová Šárka zaplnit na stupeň 4 a ještě s ní někdo jezdit na letiště... neprotiřečí si tady někdo?
A na 218 taky nebude DŠ zastávka s největší výměnou (před bude určitě Ciolkovského a Brodecká, možná i Nádr. Ruzyně - poslední dobou docela koukám, kolik tam nastupuje a vystupuje lidí).
Nicméně souhlas v tom, že z DŠ jezdí víc lidí autobusem než tramvají

A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 19:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 146: naprosto zbytečná linka co bude vozit vzduch tam, kde 145+195+177 jezdí plné. Jejím účelem má být přestup depo Hostivař - 145+195+177.
Ten rozsah provozu mi taky přijde hroznej, ale na víc asi nevyzbyly vozokm
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 09:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
A kdo psal jen o zastávkách Dě a NŠ? Pokud vím, vždy jsem tam zahrnoval i DŠ!

Z letiště jezdí v SEDLE turisti, ODPOLEDNE zaměstnanci a VEČER a o VÍKENDU opět turisti. Na letiště jezdí ráno zaměstnanci a v sedle, večer a o víkendu opět turisti.

Kdepak, tady si nikdo neprotiřečí. Vždy jsem zde uváděl, že 119 jezdí plná celý den oběma směry - ráno vozí lidi z Dědiny a Šárky DC a zaměstnance letiště ZC. Odpoleden se ten proud vymění.

DŠ na 119 je min. po Dejvické zastávkou s nejvyšším obratem aspoň ráno DC a odpoledne ZC.

U 218 je asi větší obrat na Sídl. Na Dědině i Cilkovského, uznávám.

Přesto se Káem mýlí v tom, že z DŠ se jezdí tramvají. To v žádném případě.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 09:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
A nestačilo by posílit tramvaje na Červený vrch ve špičce?
Stačilo, ale co uděláš s nepravidelností z Dejvické, když ti 20 i 26 jedou přes celou Prahu?
Prefernece tramvají na Evropské je také neprůchodná, protože zrušení zelené vlny pro auta by z Evropské udělalo ještě větší parkoviště než je tam teď. A tam by se asi nebouřili jen taxikáři z letiště, ale i místní s okny do ulice.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 12:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
A kdo psal jen o zastávkách Dě a NŠ? Pokud vím, vždy jsem tam zahrnoval i DŠ!
aha, měl jsem vždy zato, že píšeš jen o zastávkách NŠ a Dě. Asi nepozornost

Přesto se Káem mýlí v tom, že z DŠ se jezdí tramvají. To v žádném případě.
To každopádně. Ono je to ale asi taky tím, že zastávky linek 119 a 218 jsou umístěny mnohem blíž zástavbě. Jinak průměrná obsazenost 20 a 26 na DŠ je tak 1-2 lidi na vůz, ve špičce možná 5
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 17:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Ono to bude převážně tím, že se nikomu nechce jezdit něčím, co jede do Dejvic 15 minut oproti minutám desíti. Je taky pravda, že busy z Dejvický jezdí přesně podle jízdního řádu. O 20 a 26 se to říct rozhodně nedá.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 17:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IV.C2:
187,233 zrušit
140: Letňany-Fryčovická-Čakovice 12/20/15/30
195: Jesenická---Letňany-Fryčovická-OC Čakovice 12/20/15/30
210: Nádr. Holešovice---Střížkov-Prosek-Letňany-Fryčovická-Čakovice 12/20/15/30
186: Zkrátit do trasy Letňany-Fryčovická---Černý Most 12/20/15/30
V úseku Letňany-Fryčovická proklad všech linek 3/5/3-4/7-8

158:Miškovice-Avia Letňany-Letňany-Klíčov-U Pekáren-Vysočanská-Českomoravská 12/20/15/30
274:Letňany-Avia Letňany-Krausova 12/20/15/30

151:Českomoravská-Vysočanská-Krocínka-Letňanská-Poliklinika Prosek-Střížkov-Nový Střížkov-Starý Prosek-Prosek-Kelerka-U Kříže-Palmovka 12/20/15/30
145:Jesenická---Prosek-Letňanská-Poliklinika Prosek-Střížkov 12/20/15/30

181:Nádr. Hostivař-Hloubětínská
110:Dolní Počernice-Nový Hloubětín-Čakovická-Letňany

136,177 a vše ostatní ponechat.

Za tu 151 mě nekamenujte...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 18:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V zásadě souhlas, na kamenování to není:-)

(já osobně bych asi prohodil 151 a 186:
151:Českomoravská-Krocínka-Prosek-Starý Prosek-Střížkov-Poliklinika Prosek-(?Letňany)
186:Černý Most-Fryčovická-Letňany-prosek-Palmovka
v podstatě je to asi jedno, ale to spojení Letňany-Palmovka by se zachovalo; samozřejmě omezené proti dnešku)

PS: co 156? Nechat nebo zrušit? (zrušit)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.89.14
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 23:34:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, IVC2: Nelíbí se mi, že ze Satalic bychom neměli přímé spojení na C, ale pouze objížděním přes Fryčovickou (což znamená cca 10 minut navíc). (Jakoby nám už nestačil ten děsný závlek 186 na Lehovci). Navrhoval bych 186 vést v trase Černý Most - Satalice - Kbely - Důst. domy - Letňany - (- Poliklinika Prosek - Střížkov) a zavést okružní 185: Letňany - Důst. Domy - Kbely - Let. Opravny - Avia - Fryčovická - Letňany. Dále bych byl pro změnu trasy 269: Vojická - Satalice - Kbely - Důst. Domy - Letňany - Fryčovická - Avia nebo ...Satalice - Kbely - Let. Opravny - Boletická - Letňany. Tím by získaly i Horní Počernice (alespoň symbolické) spojení na C. Pokud by neprošla změna 186 do téhle trasy, tak bych byl alespoň pro mírné posílení a změnu trasy 269, aby alespoň ve špičce se dalo rozumně dostat ze Satalic na C.
Samozřejmě se ale nesmí zapomenout na oblast Českolipské, takže 156 asi nezrušit. Počítá se s možností ukončení busů u stanice Střížkov? Poliklinika je docela blízko, ale ne až tak, aby se odtamtud dalo přestupovat z busu na metro.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 06:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ve své zaslepenosti tomu přestáváš rozumět a motáš se do vlastních chyb a přání.
- To že se na DŠ vyměňují cestující není důkaz, že je to tak dobře. Navíc ti to trochu bourá koncepci o turistech ve 119
- co udělat s nepravidelnostmi 20 a 26? Nejezdit přes celé město. Já se ti divim, že na to nepřijdeš sám. A navíc si protiřečíš - na jednu stranu tvrdíš, že 119 stojí na přeplněné Evropské a na druhou stranu tvrdíš, že jede rychlejc než tramvaj. Pokud ano, je prostor i pro posílenou AE.
- A TEĎ POZOR: Nech si ty doplňující a zpochybňující kecy o AE, víš sám, jak to myslím, že je potřeba posílit tak jak to bude třeba. Tvá dogmata o intervalech si strč někam! Ale už vážně!To samé platí o kecech Chotkovou. Víš jak a kudy jezdí busy do centra. Tak nežvaň, už mě to opravdu nebaví. Nepiš nesmysly o prefenci tramvají na Evr. a svez se s ní. Řičič, kterej ví a umí jede jako kdyby preference byla.
218: S těma 2 lidma v tramvajíc na DŠ je to pravda jedině, když ve 119 jedou 3-4 lidi. Asi tak. Prostě když nikde nejezdí nikdo. Dostáváš se na demagogizační pozici Martina.
A ještě Martin: Proč oslabuješ Bohnice o směrovou funkci dosavadní 186? Proč řešíš izolovaně Letňany a neřešíš Šimůnkovu? A nejproblémovější linky (136 a 177) ponecháváš - jde ti o schématické linkové vedení a ne o skutečné přepravní potřeby - skutečněj šotouš, kterej škodí MHD zdaleka nejvíc, jak už jsem tu 1000 v jiných případech napsal. To se takhle prostě nedělá, proto nemůžeš dojít ke smysluplným výsledkům a proto se pořád divíš.
AŠ: nechtěli byste i přímé spojení na A???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 07:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak z jiného soudku: Důkaz, jak když se chce, tak to jde. Začíná busová výluka na Nám. Republiky, a náhle jde bez problémů přesunout přestupní bod tram-busy na Masaryčku. Doteď rozházeno na Nám.rep a B.labuť a prej s tim nešlo dělat, řeči o dýlce souprav a kdesi cosi. Kdybych si pamatoval, kdo z DP mi to napsal, tak bych jednal...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 11:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: tramvaj z DŠ se plní až u Vozovny (tam je takové malé sídliště), ev. u Koospolu (FTVS,...). Z Divoké Šárky je to opravdu bída - rozhodně by to odvezlo 1 sólo místo dvou souprav. To není demagogie, to je prostě fakt.
Narozdíl od Martina ale tu tramvaj na DŠ občas používám a tolik mi nevadí. Kdyby byla prodloužená na Sídl. Na Dědině, bral bych to i jako plus.

S těma 2 lidma v tramvajíc na DŠ je to pravda jedině, když ve 119 jedou 3-4 lidi
Ano, třeba večer - 2 lidi jedou z DŠ tramvají, 4 jedou 119 a 3 218. Ta tramvaj je prostě dál od zástavby. Takže lidi kolem Jenečský choděj na 218, lidi kolem Vlastiny na 119. Na tramvaj zbývá akorát ten hřbitov. Takže aby ta tramvaj měla smysl, je potřeba s ní něco udělat, třeba ji prodloužit.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 20:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
-Pokud to není dobře, tak to min. znamená, že tak lidí chtějí jezdit a jemi úplně jedno, co ty si myslíš!
-ALe kdepak Káeme, turisty od kdy do kdy tu jezdí jsem psal, jen tvá omezenost to stále nechce pochopit. Pro hloupé - ráno Z LETIŠTĚ nikdo nejezdí, jen 119 se zaplní od Dě po DŠ na st. 4!
-Nedělám si iluze, že by někdo vrátil do původní trasy linku 20 z Podbaby, moc bych si to přál. Ale přesto by tu měla jezdit nějaká linka do centra a díký ní nikdy neudělám přesné proklady.
-Ano, 119 bude za pár let pomalejší než ta tramvaj. Pokud bude tramvaj z Dejvic stále na stejné úrovni - rozflákané BKV, 10 zastávek a laminát, tak s tím jezdit nebudu. Nikomu nevyhrožuju, jen konstatuju.
Nech si ty doplňující a zpochybňující kecy o AE
Kdepak milý Káeme, dávám ti jasné protiargumenty, na které nechceš slyšet. Samozřejmě, že posílený AE je řešením dopravy z letiště, ale dražším řešením. A tady se prostě neshodneme, MHD v Praze trpí nedostatkem peněz. Jezdí se po šílených tratích, není na to, aby byly zameteny a umyty přestupní terminály, tramvaje se myjí jednou za měsíc - nikde nejsou peníze. Proto raději upřednostním poslat pár uřvaných Taliánů o deset minut delší oklikou, než tu vyhazovat peníze oknem. O výdělečeném AE si kecej co chceš. Koupit min. 10 nových busů bude třeba a na ty prostě teď nemáš peníze.
-Jo, autobusy nejezdí Chotkovou, ale přes Letenské náměstí a to si dovolím tvrdit je ještě horší než ta Chotkova.
Tak nežvaň, už mě to opravdu nebaví.
Pokud tě to opravdu nebaví, neotvírej to mezi řádky pořád znovu.
-Ty jsi demagog. 218 ti tady jasně řekl, že tramavjí z Šárky nikdo nejezdí. Každý den vidím ráno min. 20 lidí nastupujících do 119 na DŠ a tramavjí jedou 2 lidé. Hlavně tu prosímtě opět nelži. Není to náhodou zase tak, že ty to tak chceš a ne že tomu tak opravdu je, že ne? Jako ten Karlín, viď? Btw. jak často se vyskutuješ ráno na DŠ? Jednou za deset let?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 20:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Proč oslabuješ Bohnice o směrovou funkci dosavadní 186?
Protože těch cestujících z Bohnic, kteří jedou dál do Letňan, do Kbel nebo na ČM je jen mizivé procento. Pokud dnes z Bohnic někdo používá 186, je to výhradně proto, protože jede na Prosek popř k Tescu. Dál už jen těžko. A k tomu mu ponechám 177 popř C+200 nebo 144.

Proč řešíš izolovaně Letňany a neřešíš Šimůnkovu
A v čem jsou Letňany tak izolované? Mají přímé spojení na Céčko s ponechanou tangenciální 195 a starým Letňanům zůstane na Béčko 158! Jak chceš řešit lépe Šimůnkovu, než ponechat současnou 175? Tou "tvou strašnou" 136 nebo 183? Klidně, ale pak neřvi, že se zácpa od Slávie přenáší do Ďáblic. Já osobně bych preferovat TT Vozovna-Sídl. Ďáblice, ale ta 1.Q 2008 stát nebude.

A nejproblémovější linky (136 a 177) ponecháváš
Ano ponechám, abych tě nasral, protože mi to dělá dobře.

jde ti o schématické linkové vedení a ne o skutečné přepravní potřeby
Ne, jen mám jinou vizi linkového vedení než ty. Ta tvá vyhání lidi do aut. Radši preferuju spojení z A do bodu B. Ty z A přes bod B nebo ještě přes bod C do bodu D. Ano, lidi na 177 nadávaj. Zkus jim jí, ale roztrhat a budou nadávat ještě víc.

skutečněj šotouš, kterej škodí MHD zdaleka nejvíc
Potrefená husa se vždycky ozve, viď?

proto se pořád divíš
Já se někdy divil? Ne, jen si stojím za svým názor a snažím se podávat věcný fakta a argumenty. Ty jen dokola plkáš, že to nejde, nejde a nejde a hledáš tisíc zbytečných důvodů, že takhle přeci ne a že jen já tomu všemu tady velím a rozumím nejvíc. Když ti stokrát dokola někdo napíše, že AE nikdo nejezdí, že tramvaje v Karlíně jezdí obě plné, že 119 praská v sezoně ve švech, že tramavjemi z Šárky nikdo narozdíl od busů nejezdí, tak tomu prostě veř, smiř se s tím a nesnaž se tu za měsíc opět vytáhnout, že lidi z JM si našli AE, když vozí stále jen vzduch. Já jen vidím rostoucí počet aut v ulicích a jakýmikoliv dalšími tvými opatřeními v podobě přestupů a škrtáním souběhů, které třeba i fungují 167, pomůžeš aby těch aut bylo ještě víc.

Jen je mezi námi asi generační posun myšlenek a ty tvé za krále Lacka patří už do starého železa
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 20:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
To není tím, že je tramvaj dál od zástavby. Prostě jsou pro ně autobusy pohodlnější a rychlejší. Moc dobře si pamatuju na zast. Koospol linky 119, která byla zrušená, protože přeplňovala 119 a konkurovala tramvajím. Moc dobře si pamatuju, jak si tehdy lidé v novinách stěžovali, že jim vzali přímé a rychlé spojení na Dejvickou. Kdepak, docházkovou vzdáleností to opravdu nebude.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 21:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
156 samozřejmě zrušit.

Nemyslím si, že by se mělo zachovat spojení Letňany-Palmovka. Stačí ponechat spojení Letňany-B (195-Tupolevova, 158-Staré Letňany) a Prosek-B (136 a 177).

Jen je třeba ponechat základní obsluhu zastávek Kelerka a U Kříže a tam by stačila ta 151.

A.Š:
Ale vždyť já řeším oblast Českolipské-
151:Českomoravská-Vysočanská-Krocínka-Letňanská-Českolipská-Poliklinika Prosek-Střížkov-Nový Střížkov-Starý Prosek-Prosek-Kelerka-U Kříže-Palmovka 12/20/15/30
145:Jesenická---Prosek-Letňanská-Českolipská-Poliklinika Prosek-Střížkov 12/20/15/30
Obě linky by jezdily v prokladu jak od Vysočasnké tak od Střížkova.

A pokud potřebují Satalice spojení s C, tak by jim měla stačit linka 376 na Prosek. Na vyšší frekvenci to stejně není.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 21:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No, je to zbytečný. Doufám, že se vzájemně nenase*eme tak, že budeme spolu komunikovat i za 5-10 let a pak si řekneme, kdo měl pravdu a že ty to zkousneš :-)))) Ostatně to počítání 119 někdy v létě (asi srpen, ju?) stále platí... :-)
Jen 2 maličkosti na ukázku že ještě ne úplně máš jasno - Letňany právě nejsou izolované, a ty je izolovaně řešíš - a to je špatně. No a pak kvůli pár plnejm 119 chceš celodenně a trvale směřovat cizince do polí a ti, co přiletí mimo těch pár okamžiků, kdy se sletí víc letadel, si budou říkat: Proč nás cpou do 100, když tady jezdí prázdná 119.
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.89.14
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 23:11:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: 376 je výsměch. Satalice mají cca 2000 obyvatel a 376 jezdí 6x denně. Navíc po zavedení C do Letňan bude tahle trasa atraktivnější a rychlejší pro cestu ze Satalic do centra, než cesta přes Rajskou Zahradu.
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.89.14
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 23:57:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Změna 186 má ještě další aspekt: Českolipská bude chtít zachovat spojení k Tescu a naopak Letňany budou chtít zachovat přímé spojení k poliklinice Prosek. Takže tohle zase mluví pro zachování 186 ve stávající trase (nebo vedení něčeho jiného v stávající trase 186, třeba by se na Českolipskou mohla vrátit 210).
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 04:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zajímalo o jak moc je 119 rychlejší v úseku Divoká Šárka - Dejvická. Já jsem na to míval 11 minut a pravdou je , že když jsem se nachal unést myšlenkama a zapoměl jsem, že mě vypreferovaly semafory na DŠ tak jsem zhruba 90 vteřin trčel na Dejvické. Co se týče pravidelnosti tak 26 je v pohodě na té je přes den času-až moc, večer už je to horší protože zkrácení jízdní doby v úseku Hl. n. - Dejvická o 5 min je trochu silná káva i pro mě a to že jsem byl střelec. No a 20 ...???!!!. Řešení je asi doopravdy naviseni kapacity a doopravdy důsledná preference. Třeba zavedení splítky v úseku Hradčanská - Prašný most abych tam nemusel 10 do výhybek.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 08:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DŠ-Dejvická se dá večer (když je málo lidí a vyjdou světla) jet za 9 minut.
Jinak klasická jízdní doba je tak 11-12 a ráno ve špičce, když je tramvaj narvaná tak 12-14 minut.

největší problém jsou imho SSZ Červený vrch a Nad Džbánem - tam kdyby se přidalo pár vteřin volna pro tramvaje uspoří to minimálně 2 minuty z jízdní doby (přitom z bočních uliček toho moc nejezdí a mají tam nesmyslně dlouhou zelenou). Teď mluvím o 20, protože 26 to vychází o trošku lépe (jde o to kdy se vyjede ze smyčky).
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 10:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bývám s l.č.20 na Dejvické asi 3-5minut pozdě.Pokud chceš jet přesně podle předpisů a být slušný-nepřivírat lidi,tak to snad ani jinak nejde.Problém je hned výjezd ze smyčky-tam by měla být preference.Na nic jiného tam ten semafor není.Hned u Vozovny Vokovice těsně po zavření dveří padne stůj-T3 mají dveře o vteřinku rychlejší a to pomůže.To samé je i Nad Džbánem a u Nádraží Veleslavín.tím pádem si už k ČV vezu asi 3 minuty.Potom ještě zhruba 2-3x po odstanicování stojím a je to.Největší sranda je,že l.č.18,která z Hr. jede se mnou má být asi 4 minuty za mnou a kolikrát si jedeme na kufru.No ale oproti l.č.7 je to lahoda.Onehdá jsem l.č.7 přivezl na střídání o 8 minut pozdě a to jsem v žádné koloně nestál,jen jsem jel slušně.
Brejšín-tvoje jízda tedy musela asi naplnit skutkovou podstatu trestného činu obecného ohrožení,jinak mi to není jasné:-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
-119 platí.
Čím konkrétně izoluji Letňany?
-Kdepak Káeme, já chci směřovat nerovnoměrné tlupy cizinců obtěžkaných bágly do expresního spoje (na tom se shodneme) co nejrychlejší a nejlevnější cestou na metro. Ty je chceš za cenu uvíznutí v zácpě a dražšího provozu lifrovat o deset minut kratší cestou. Tady je to o prioritách.
-Pokud ti vadí hlody moje, pak přestaň konečně plkat o polích a jeď se podívat na mnohonásobně větší letiště na celém světě - jen málokde narazíš na spojení po úrovňové silnici typu Evropská vedené uvnitř zástavby.
-119 samozřejmě prázdná jezdit nebude. Já ji omezím v sedle a o víkendu. Ve špičkách ji nechám, protože mi ji plní zaměstnanci a lidi z Dědiny.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.Š.
Tak obnovíme linku 278 v prokladech s linkou 376, aby byl výsledný interval 30 minut ve špičkách. To už snad Satalicícm musí stačit?!

Pokud tedy Letňany touží po přímém spojení k poliklinece a nestačilo by jim BUS+C na Střížkov, tak ať jezdí přes Českolipskou 210 a 145 ať zůstane tak jak je teď.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín:
Autobusem z Šárky do Dejvic to samozřejmě až na vyjímky (zasekaná Evropská - přiznávám v létě skoro denně) rychlejší je. O pohodlnosti, kdy autobus zavře dveře, já si kecnu na zadek a pak je otevře až na Dejvický, ani nemluvím. MHD má být rychlá, to je v současné době jediné plus oproti IAD. Pokud nalifruju lidi do natřískané T3 po rozbitých BKV a nechám je trčet na každém semaforu, tak mi utečou do aut sami.

Radek 31:
DŠ-Dejvická se dá večer (když je málo lidí a vyjdou světla) jet za 9 minut.
A autobusem za 6 minut, pokud je tedy ten večer a řidič chytá zelenou vlnu. To je o třetinu rychlejší a tak je to i ve špičce.

Stačí mi čekat na DŠ na 119 a po třech minutách, co jsem zahlédl odjíždět tramvaj ze smyčky mi přijede 119, kterou tramvaj předjedeme někde už na SČV.

Akribius:
Tak tak, má zkušenost s tramvajemi z Dejvické na Šárku vždy byla kolem 15minut - krom 51. Preference na Evropské je sice možná, ale pak se bude muset zrušit zelená vlna pro auta, která z Evropské ještě někdy dělá aspoň silnici a ne parkoviště. Teď nevím, jestli je lepší za každou cenu preferovat MHD, když se mi to vrátí v exhalacích stojících aut. V centru o preferenci samozřejmě není řeč, tam mají mít tramvaje přednost 100%.

Hlavně mě teď někdo nezačnětě kamenovat. Dokážu si představit letištní prassaty jezdit naplno, jen aby stihli zelenou, protože současná "50" nebude k zeleé vlně stačit...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 16:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin: tak co teda chceš? expresní bus linku v trase Dědina-(bez zastávky)-Dejvická???
kdybysme všichni požadovali tolik, co ty, MHD se úplně rozloží. pokud ti 119 vyhovuje, jak píšeš, není co řešit. když navíc píšeš, jaká je to pohoda, že si v buse sedneš, tak asi kapacitní problémy nebudou. smiř se s realitou: buď expresní a nacpaná letištní 119, nebo standardní spojení zastávkovým busem, resp. tramvají, jako to má celá Praha.

a ještě typický protimluv v tvojí argumentaci: MHD má být rychlá a preferovaná, jen v případě tramvají na Evropský se preferovat nemůže, aby to náhodou neublížilo tvé 119. co takhle poslat 119 na maličko rozšířené těleso TT, zavést preferenci + zastávky jako pro tramvaje? lidé z jiných čtvrtí by zajásali (např. taková 108,180,174 Břevnovský klášter->Vypich). ty ne, protože budeš vždycky chtít expresní bus jen pro sebe.

jsem s tebou zajedno ve věci nutnosti zlepšení situace na západu Bčka a razantního posílení 100. ale to, co tady dál předvádíš, je fakt šílenství. není divu, že mnozí jakoukoli další diskusi s tebou prostě odmítli, resp. označili za nemožnou. pěkný svátek.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Ne, chci tu to, co tu bylo 20 let. Standartní autobusové linky 119 a 218 bez turistů. Jelikož se nám z Prahy stává meka turismu a z Ruzyně středoevropské Heathrow, tak nám zkrátka přestala stačit bývalá pohodová linka 119. Navrhoval jsem stokrát převést turisty na Zličín a na lince 119 návrat do starých kolejí. To je vše možné, pokud by tady ovšem nebyli tací, kteří v tom vidí obrovský problém.

Nikdo tu nic víc nepožaduje a žádné nároky na express nemám. Jen chci kulturu cestování, která tu vždy byla. Dnes není. O žádných nových expressech se tu nikdo nebaví, jen chce někdo převést neproblematičtější skupinu cestujících z linky 119!

buď expresní a nacpaná letištní 119, nebo standardní spojení zastávkovým busem, resp. tramvají, jako to má celá Praha.
Ne! 119 obsluhující oblast Šárky a Dědiny, na Evropské nekonkurující tramvajím a bez turistů. Žádné buď a nebo tu neexistuje.

Nikdo tu nepsal o zákazu preference pro tramvaje. Jen jsem napsal, co to způsobí. Čekal jsem, že se ozve nějaký tramvajový fanatik a začne mi nadávat Že to budeš zrovna ty, jsem nečekal.

ty ne, protože budeš vždycky chtít expresní bus jen pro sebe.
Ale kdepak, ty víš moc dobře co chci. Levně odvést hromady turistů z linky kam nepatří a kde nikdy nejezdili a když začli, nikdo na to nereagoval - Ropid, město, DP.

K poslednímu odstavci asi tolik: Mám odlišný pohled na MHD narozdíl od fanatických tramvajových bláznů. Tramvaje v Praze chci rozšiřovat a preferovat, ale s rozumem. A pokud mám 20 let pohodlné a rychlé spojení s metrem, tak nemohu souhlasit s tím, že budu od teď jezdit něčím, co pro mne znamená zhoršení. Proč? To jsem zde uvedl, ty jsi mě akorát napad bez jakéhokoliv nadhledu nad tvými milovanými tramvajemi.
Pěkný svátek
A.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.19.224
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:23:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té 278: Já myslím, že místo zavedení 278 by to právě docela dobře vyřešila změna 269 - zkrácení intervalů + vedení přes metro Letňany. Podle mě by mohla tahle linka konečne získat svůj význam a rozumné využití. Podle mě 20/60/60/60 by vůbec nebyl předimenzovaný interval.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 04:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Akribius
tvoje jízda tedy musela asi naplnit skutkovou podstatu trestného činu obecného ohrožení,jinak mi to není jasné:-)
Není. Jenom to musí vyjít. Tj. Nájezd do nástupní cca 1:30 - 2 minuty před odjezdem navolení světel. Pak to trošku mrskat k vozovně a k Nad Džbánu protože tam se ty světla musejí stihnout. Potom pohodlně na Veleslavín a Červeňák. Na Sídlišti ČV si nechat utéct jeden ciklus a pohodlně dojet na Horoměřickou aby jsi stihnul odjet okamžitě na volno. Následně trošku rychlejš zvládnout Bořislavku tak abych stihnul poslední vteřiny zelene na Hadovce. Potom to valit přesně 50 na Thákurku. Jenom to odklepnout a přesně dojedeš k čočkám v okamžik kdy padnou na volno. No a na Dejvické jseš přesně o 30-45 vteřin na před. Pravdou je že toto je možné pouze s vozy T3, protože zde skutečně rozhodují vteřinky. Vozy T3RP a T6 mají pomalejší dveře a proto to nelze stihnout, jak tu někdo psal. Přesně ten začátek ke Koospolu je nejdůležitější. A pravdou je že nejproblémovější světla jsou na DŠ, VoVo, Nad Dž, a ty prostřední mezy Červeným vrchem a sídištěm ČV, kde doopravdy příčná zelená je nesmyslně dlouhá a tramvajím by tam doopravdy pomohlo jen pár vteřin navíc.}
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - vyjet se to dá v pohodě a to naprosto podle předpisů (já například dodržuju předpisy poměrně striktně - nejezdím na stůj, rychlosti nepřekračuji ani o 1km/h atd.) a i s T6 (těch krnováků už ve vozovně moc nemáme)
cestující do dveří nepřivírám, ale trocha výstrahy, aby nastoupili rychleji ještě nikoho nezabila (o prodávání lístků a podobných libůstkách ani nemluvím)- někdy si vyzkoušej, kolik minut ušetříš, když se nebudeš v každé zastávce flákat - jestli si myslíš, že lidi ocení, když si budou moct v klidu minutu nastupovat v každé zastávce a díky tomu pojedeš o 10 pozdě, tak se pleteš - většina je ráda, když jede tramvaj bez zpoždění

a řeči o obecném ohrožení si prosím nech pro někoho jiného - s 26 jak psal Brejšín se to dalo stíhat vždy ještě lépe než s 20 (dají se stihnout světla na VoVo i NadDž.) a ten čas co napsal je naprosto reálný
celá ta trasa jsou dlouhé rovné úseky, kde se dá jet celou dobu 50 (někde je dovoleno i 60km/h) a pár SSZ - kde by jako mělo být to obecné ohrožení? to zrychlené odbavení cestujících v zastávkách? jezdi si jak chceš, nikdo ti to nekritizuje, ale laskavě přestaň hodnotit ostatní tímto stylem
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:07:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: Jak jsi to popsal již není řízení tramvaje, ale jízda pilota F1 s coomputerem v hlavě, musím-li mít již dopředu v hlavě, co přesně kde musím stíhat, abych byl v čase. To je řízení tramvaje převrácené naruby a rozhodně by se nemělo tímto směrem ubírat. Naopak vidím perspektivu v pohodové a nestresové jízdě po preferované trati.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu odjinud - výluka Anděl:
Jaký má smysl 36 z Ratlic k SN? Nebyla by smysluplnější přes Anděla na Kotlářku:
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 MK - dnes když chce řidič stíhat (kromě pár linek, kde se naopak musí celou trasu brzdit, aby se nepředjel - třeba 4,9), tak to umět musí - znát většinu SSZ, vědět která linka patří před něj, kterou naopak nemá podjet atd.
na preferovanou trať si ještě pár (desítek) let počkáme
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 11:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
myslíte si, že by bylo možné a vhodné po prodloužení trasy C do Letňan převést příměstské linky 3xx z Českomoravské někam ke stanicím trasy C a zajišťovat spojení mezi Vysočany a Prosekem autobusovými linkami od Harfy tak, aby bylo možné autobusové nádraží na Českomoravské zrušit? Přece jenom úsek trasy autobusů Vysočanská - Českomoravská nemá význam, je tudíž ekonomicky ztrátový a autobusové nádraží na Českomoravské by se dalo jinak využít.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 11:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Práce řidiče není jenom v řízení-rozhodně nelze začít s výstrahou pokud ještě někdo viditelně nastupuje.To nemám rád honit lidi jak nadmutou kozu,abych stihl světla,protože když je nestihnu,tak už mě tamhle něco předjede a budu pozdě.
Za další-u starých bab,těch co se jen tak tak vybelhají do schodů-a těch je v okolí ČV dost-je nutné počkat až si i sednou nehledě na světla.
Když tady byl známý ze Švédska tak říkal,že jezdíme strašně rychle,ale celou trať městem projedeme za stejnou dobu jako oni.Je to v preferenci,kterou oni mají a tak si mohou dovolit tyto libůstky a nikoho (ani sebe) nehonit.To samé při návštěve Atén-i když trať byla perfektní-u nás by se jezdilo maximální rychlostí-tak zde se jelo mezi 35-45km/h,ale na žádném semaforu se nestálo.
Na sermafor,který je za zastávkou se koukám až po odstanicování,teprve v tuto chvíli mě zajímá.Jen kvůli nějakým SSZ a JŘ vycucanými z prstu se nebudu honit.Mimochodem ten vokovický na Karláku byl včas (hned jak se paní Kuchařová tímto v TV pochlubila mě bylo jasné,že musel jet jako prase,což následný rozbor tachografu prokázal)jen zabil dva lidi.
Jedině v čem s tebou mohu souhlasit je poměrně pohodová l.č.4 a l.č.9 pouze ve špičkách-jak začnou víkendové a noční časy,tak se nestíhá.Tím myslím i to kolo,když neprodám ani jednu jízdenku.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner:

Zrušení AN Českomoravská po prodloužení C do Letňan považuji za naprostou samozřejmost. Pouze se musí přidat nějaká tangenta typu ... Sídl. Letňany - Letňany - Vysočanská - Harfa - K Žižkovu a někam.

Co takhle odklonit do Letňan 136?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace