K-report
 

Letiště Ruzyně Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště Ruzyně « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 04.leden 2006Arj60  04-1-06  09:06
Archive through 24.leden 2006R_b60  24-1-06  16:11
Archive through 22.březen 2006Martin60  22-3-06  17:06
Archiv do 25.dubna 2006Knyta60  25-4-06  14:04
Archiv do 20.června 2006Martin60  20-6-06  16:01
Archiv do 08.srpna 2006Martin60  08-8-06  17:33
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 18:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J-Z:
Dále je ještě třeba zmínit.
-Je mylné si myslet, že počet odbavených cestujících nemá žádný vliv na ekonomiku. S každým odbaveným jedním milionem cestujících roste přímo počet zaměstnaných lidí. Na jeden milion cestujících připadá zhruba 1000 zaměstnanců pracujících v okolí letiště. Všichni si dokážeme spočítat kolik stojí náš stát investiční pobídky v řádech několika miliard jen proto, aby tu stála montovna automobilů pro 10 000 lidí.
-Je také třeba zmínit, že letiště mají výrazný vliv na turistiku, která opět přináší do nejen státního rozpočtu tučné zisky. Má obrovský vliv na zaměstnanost a rozvoj celého regionu. Jen v Praze přímo či nepřímo pracuje v turistice na 150 000 lidí. Je to málo? A vemte krk na to, že by bez toho letiště těch turistů v Praze bylo méně. Jistě někodo namítne, že turistů je v Praze beztak již dost a že další nejsou třeba. Není to trochu sobecké vůči regionům, které bojují o každého turistu, o každý dolar, o každého zaměstnance?
-Spoustu lidí tvrdí, že tranzitující cestující nemají na turistiku vliv. To opět není pravda. Ty linky, které sem přistanou z dálných končin sebou nevezou jen tranzitující cestující, ale i velkou část těch, kteří tu nakonec zůstanou. A tito by sem nikdy necestovali, protože by sem třeba neměli přímé spojení. A celková infrastruktura dané země (letiště, hotely, restaurace) mají velký rozhodovací vliv na to, jestli se rozhodnu do dané země přijet. Je statisticky dokázáno, že v zemích kam začali létat přímé línky např. z Japonska, stoupl výrazně počet japonských turistů. Přičemž to pro aerolinie nemusel být rozhodující bod. S rostoucí nabídkou roste i chuť poptávky.
-Dále bych připomněl, že žijeme ve městě a vpokročilé době a že s podobným ruchem tu musíme počítat. Ten, kdo chce žít a pracovat v Praze nemůže počítat s kokrhajícím kohoutem a zurčící vodou u chaloupky. Kdyby takto na každý moderní počin koukali naši pradědové, dodnes tu jezdíme na koních a nekoukáme před sebe na monitor. Parní dráha by byla stále ještě sci-fi a umírali bychom na černý kašel. Moderní doba sebou nese i omezení. Ta fabrika na počítače se také někde musela postavit a zabrat tak pozemky. A k té fabrice muselo pár kamionů dojet, které zase ruší babičku ve vesnici opodál. Nebo si myslíte, že boty ve kterých chodíte ušili indiáni v pralese? Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. A člověk využívající vynálezů moderní doby by neměl kritizovat rozvoj, protože je sám jeho součástí.
-Teď už jen ve skratce dodám, že ti co dnes nejvíce řvou ve věci paralelní dráhy jsou lidé, kteří se do okolních obcí nastěhovali dávno poté, co tam již letiště stálo a co paralelní dráha již dávno existovala v plánu. Pokud se nastěhuji do domu, kde se nachází v suterénu diskotéka, težko mohu za 5 let kritizovat obec, že tam ta diskotéka je.
-Pokud se Nebušicím podaří oddálit výstavbu paralelní dráhy, bude to pro ně znamenat za pár let ještě větší peklo. Současný dráhový systém není nafukovací a letecká doprava podléhá samozřejmě jiným bezpečnostním kritériím, než kamionová doprava na D1. Proto mohou zcela určitě do pár let počítat v Nebušicích s tím, že se dnešní provoz na stávající dráze 06/24 protáhne do nočních a ranních hodin. A nevím, jestli je pro někoho přijatelnější Boeing 737 co 5 minut 24 hodin denně, nebo co 1 minutu v období 8:00-18:00.

Paralelní dráha je nutnost, bez které se letiště neobejde. Stejně jednou stát bude a současné tahanice jen prodlužují současný stav asi tak jako tahanice o obchvat Prahy kvůli několika stům obyvatel. Přestože ostatních 200 000 lidí si nemohou vyvětrat, přejít ulici a pustit dítě samotný ze školy. A pokud budeme chtít udržet krok se světem a mít takovou životní úroveň jako v Rakousku, musíme se smířit i s tím, že se v něčem omezíme. Pokud budeme těmi Pepíky, můžeme to zabalit a těšit se právě z toho kohouta, podojené kravky a vůně sena. Krásná to představa, jen si nejsem jist, že by takto chtělo žít 10 mil. obyvatel.
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 13:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k soucasne situaci - z Heathrow me (predpokladam ani pristi tyden) nedovoli vzit laptop jako prirucni zavazadlo. Muze to ale i v kvalitni tasce "prezit" jako normalni kufr, nebo je sance, ze se k drobnym zavazadlum chovaji slusneji?
Vzdy kdyz vydim na Ruzyni nakladani na voziky rikam si, jak to i jen ty kufry mohou vydrzet...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzdy kdyz vidim na Ruzyni nakladani na voziky

Já bych to nevztahoval jen na Ruzyni, víceméně to platí o kterémkoliv letišti. Moje kufry utrpěly největší škody ve Vídni.

Jinak co s laptopem za stavu "poplach", to je těžká rada. Asi bych si stáhnul všechna podstatná data na CD/memory stick*/externí disk a pak už bych si jen přál, aby mi příslušná erolinka zaplatila upgrade počítače.

* Pozor, ten (a MP3 a jim podobné) se nesmí brát "do kapsy" vůbec.
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tudiz v situaci, kdy priletim na Ruzyn a na pasu mi prijede sice zalohovana, ale hromada srotu (resp.rozsekana elektronika/fotak/ipod v kufru) mam jit na reklamace zavazadel a pozadovat nahradu??
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 15:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mam jit na reklamace zavazadel a pozadovat nahradu??
Minimálně to zkusit - moje zkušenosti jsou tak 50:50.
Ovšem pozor - je to náhrada za opravu, nikoliv za nový kus (aspoň takových je těch mých 50 % zkušeností s uznanou reklamací), bez ohledu na to, že oprava je dražší než nový kus.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:38:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden odkaz na článek týkající se projektované nové "paralelní ranveje", níže též o současné roli jistého komunistického funkcionáře (doufejme, že již v kmetském věku): www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006081306
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 13:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska si z Frankfurtu do Ruzyně odskočil "Duch Austrálie" (fotka z PLANES) - nevíte někdo, co bylo cílem výletu?

Cogwheel: Ten článek je pěkně ujetej. Nemám na mysli funkcionáře, ale autorovo zcestné posuzování hlukové zátěže pomocí měření vzdáleností v mapě. :-) Mimochodem paralelka je navržena jako přistávací dráha převážně ve směru přes Nebušice, viz hluková studie fy Techson.

(Příspěvek byl editován uživatelem m_v.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 16:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od zimního letového řádu přestává Austrian Airlines operovat na lince Vídeň-Kuala Lumpur-Sydney. Nedělám si iluze, že by Qantas okoukával možná teritoria a snažil se nahradit linku AUA, ale co tu sakra pohledává s prázdným Jumbem?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 21:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jumbo, co tu dnes bylo, nebylo prázdé - přivezlo skupinu turistů. Prázdné pak jenom odlétlo do Frankfurtu.

 

Že by sem v dohledné době začali lítat linku, to si nemyslím. Pravděpodobnější jsou spíš Japonci.
www.fotodoprava.com
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 23:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JAL sem chce létat již dávno. Problémem jsou prý sloty na Naritě. Nějaké by byly, ale poskytli by je jen v případě celoročního provozu. A pokud vím, tak JAL chce létat linku jen v sezóně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 11:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=LCLZHQAC&jazyk=cz
Kéž by tento obrázek byl častější
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7097
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 12:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezká fotka. Když tak na ní koukám, taxi říkám - co ČSA, jaxejim pod vedením nového ředitele daří?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 16:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propouští se, což byla nutnost. O dálkovkách nevím vůbec nic nového a na nějaké závěry je ještě hodně brzy. Lašáka bych hodnotil tak za rok až dva.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes před šestou se vracím z projížďky na kole do Prahy, projedu Přední Kopanimou a mířím k Nebušicům, když v tom spatřím nad Horoměřicemi jakýsi nadrozměrný letící objekt Říkám si: Sním či bdím, je to přelud či sen? A skutečně - je to sen, ukrajinsky Mrija
(škoda, že jsem nejel o pět minut později, to bych ho chytil mezi Tuchoměřicemi a Kopaninou)
 
 
 
 
 
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odlet je zítra v 11:00. A určitě si to nenechám ujít.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3720
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Viděl jsem to ze Stromovky a lámal jsem si hlavu, co to mohlo být...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 09:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Tak typické letadlo snad nejde nepoznat. Je tu snad potřetí v životě a opravdu netuším, kdy se tu ukáže znovu. Možná už nikdy, možná třeba až za deset let. Je vyroben pouze jeden jediný exemplář a druhý se snad ještě vyrábí (pokud není již vyroben). Každopádně se jedná o největší dosud vyrobené letadlo na světě.
Tady jsou včerejší fotky:
http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=SUUQLXXH&jazyk=cz
http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=XJUQLTVH&jazyk=cz
http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=ZFHDZFKO&jazyk=cz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3722
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 10:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Odkud kam to letí a co to přepravuje?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 10:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou jsem o AN 225 viděl pořad,tak doplním-původně byl zkonstruován pro přepravu ruského raketoplánu Buran (měl být připoután na střeše). Jelikož se všechno šilo hodně horkou jehlou a ještě přišel v Rusku převrat,tak AN 225 udělal jen pár letů(z toho jeden z Buranem) a pak stál snad 10 let v kopřivách a postupně se rozebíral,mám dojem,že ani nebyl schválen pro normální provoz. Jenže na konci 90-tých let se firmě Antonov začalo dařit s jejich "menším" typem ???124???? a tak se rozhodli oživit i AN 225 pro přepravy největších nákladů-vytáhli ho z kopřiv a kompletně repasovali(nové motory..atd.).Každopádně já bych do toho nesedl..
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 12:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle dokument mám nahranej. Mcbainovi ho slibuju přinýst už pěkně dlouho.
Jednalo se o let z Berlína do čínského Shijiazhuang Daguocun. Letadlo převáží nějaké turbíny firmy Siemens. V Praze mělo letadlo pouze přestávku na doplnění paliva a odpočinek posádky. Dalšími zastávkami jsou Kazaň a Krasnojarsk.

Při startu to byl pěknej kotel, trochu se vzedmula tráva, kterou nás tenhle drobečeke ohodil, ale jinak super.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3723
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 13:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík, tak to celkem nechápu tu zastávku v Praze při téhle trase, zvlášť když má další mezipřistání až v Kazani...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7451
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 18:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos - super Nejlepší je ta poslední za těmi stromy.

Docela by mě zajímalo, kolik může stát třeba hodina provozu tohoto letadla.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 20:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BTW,ted jsem objevil "Čechoviny" na Planes,je to super,musím to pořád číst,ale těžko věřím,že vše je pravda..
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Mě se líbí ten předposlední snímek, nad silnicí. Moc pěkné, tím spíš, že to nebylo foceno cíleně ale náhodou.

Kotelník: Čechoviny taky čtu a s leteckými šotouši to konzultujeme, někteří se s autorem dobře znají. V podstatě to obvykle bývá pravda, nicméně pro lepší čtivost decentně přikrášlená.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 09:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain, Gromit: Dík za pochvalu fotek. Je ale pravda, že na těch fotkách dostatečně nevynikne ta velikost - v reálu to vypadalo úžasně
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 21:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může být toto ze strany ČSA napadnutelný? Přijde mi to hodně podpásový.
http://www1.skyeurope.com/cz/ImgCont/dm/2006_09_12_ZeroFares/CZ.gif
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2334
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 21:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Podle mého názoru by to ČSA měly přejít bez povšimnutí. Čím víc to budou rozmazávat, tím větší reklamu z toho bude SkyEurope mít. No a to přece jejich cílem... :-)

Pokud je něco napadne, mohly by jim to vtipně vrátit, poukázat na slabá místa lowcostů a zdůraznit vlastní přednosti.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7468
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 10:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přijde mi to docela jako docela silný kafe. Hlavně by mě zajímalo, kolik ta letenka za "0 Kč" doopravdy stojí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 12:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud jsem takovým tím typickým "halbmenschem", tak by se asi bránit aerolinky měly. Já to totiž na první pohled přečetl jako ČSA na změnu a nedávalo mi to smysl. Ten font je prostě nezaměnitelný
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 18:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od jara příštího roku máme v Praze další dálkovou linku: Praha-Atlanta Delta Airlines B767.
Je dost možné, že se také na této lince ukáže ojedinělý typ B767-400, který nikde v Evropě nelítá.
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 11:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo dálková linka přibude a u těch krátkých vznikají petice na její zavedení (pro eurokraty):
odkaz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7492
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 11:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se ani nedivím, že "odhadem více než tisícovka Čechů" nevytíží pravidelnou linku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta tisícovka určitě ne, ale vždyť mezi Bruselem a Prahou pořád pendlují i naši ouřadové.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 23:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_tom: No jo, ale pendlujícím ouřadům platí cestu zaměstnavatel, proč by letěli lowcostem? A z té tisícovky jich hodně určitě pojede autem, které se mnohem líp hodí ke stěhování věcí sem a zase tam.

K dřívější debatě o výstavbě paralelní dráhy a Nebušicích: stavební parcely v ose nové dráhy (2,5 km od jejího prahu) Spotteři neváhejte, pouhých 6000 Kč/m2.
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 06:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenže ten zaměstnavatel jsou daňoví poplatníci. Tak proč platit 5.000, když to může být třeba jen půlka?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7498
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 08:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proč platit 5.000, když to může být třeba jen půlka?

Jak dlouho dopředu se musí zpáteční letenka do Bruselu za 2500,- koupit?

No jo, jenže ten zaměstnavatel jsou daňoví poplatníci.

A to tady někomu vadí?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 11:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten článek o "boji za levné lety" je zajímavý. Není mi ovšem jasné, na koho se obracejí - laciné společnosti o tuto linku zájem nemají a polostátní dopravci prostě létají za ceny na své "standardní úrovni" (jinak ovšem dnešních 250 euro, za které lze letenku sehnat ještě nedlouho před termínem cesty, je sranda proti 700-800, kolik taková letenka stála těsně po r. 2000).

Jinak jsem několikrát low-costem taky služebně letěl. Ne proto, že bych chtěl ušetřit peníze daňových poplatníků (národní dopravci létají několikrát denně, businessoví low-costi 1x denně - takže nutno připočítat diety, hotel = prostě ušetřím, ať to stojí, co to stojí), ale kvůli byrokracii - než někdo cesťák podepsal, na národní aerolinkách už byla k dispozice jen "C třída". Kdyby ovšem nebyla ta byrokracie, bývala by letenka se slušnou firmou a bez dalších diet třeba za 300 E, takhle byla low-costová za 370 E + 150 E diety navíc.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mv:
Takovejch, co si koupili parcely v Nebušicích už mnoho let po té, co byla paralelka v plánu a dnes řvou, co že jim to tam chtějí stavět, je bohužel 99% ze všech protestujících. Koupit pozemek, který bude jednou 0,5 km od dálnice a pak nádavat, že mu tam tu dálnici staví, může opravdu jen idiot.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Delta Air Lines a Letiště Praha dnes oficiálně potvrdily informaci o nových nonstop letech na trase Atlanta - Praha. Na lince bude létat Boeing 767-300ER v konfiguraci 214 míst, včetně 35 pro cestující třídy BusinessElite. Delta bude na lince spolupracovat s ČSA a cestující budou moci využít návazných letů jak v síti linek ČSA z Prahy dále po Evropě, tak z Atlanty do dalších amerických měst. Let DL62 bude startovat z Atlanty od 02.05.2007 5x týdně v 19:00, přistání v Praze bude v 10:25 následujícího dne. DL63 poletí z Prahy ve 12:25 a přistávat v Atlantě bude v 17:05. Časem se počítá s lety každý den.
Zdroj: planes.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7518
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 00:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímej let v téhle relaci (a tak často) tu ještě nebyl, že? A proč zrovna Kolalokacity, tam má Delta nějakej svůj hub?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 08:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Přímej let v téhle relaci se už několik let létá ČSA na JFK.

Atlanta je největší letiště na světě a je to hub Delty do celejch Států.
 
 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7519
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímej let v téhle relaci se už několik let létá ČSA na JFK.

To samozřejmě vím. Myslel jsem přímo Atlantu.

je to hub Delty do celejch Států.

To jsem chtěl vědět.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSA sú za august na 1.mieste v rebríčku pravidelnosti letov medzi 26 aerolíniami

Praha 12. októbra (TASR) - České aerolinie (ČSA), a. s., sú za august na 1. mieste v rebríčku pravidelnosti letov medzi 26 spoločnosťami združenými v Asociácii európskych aerolínií (AEA). Za prvých 8 mesiacov tohto roka obsadili 2. miesto. V pravidelnosti letov tak predbehli konkurenciu vrátane spoločností, ako je Lufthansa alebo British Airways.
V auguste ČSA uskutočnili na čas (podľa metodiky AEA s meškaním menším ako 15 minút) 88,6 % letov. Priemer leteckých spoločností v AEA bol pritom 77 %. ČSA boli prvé aj v percente odletov s meškaním do 3 minút, ktorých bolo 71,8 %. Kumulatívne od začiatku roka dosiahlo percento letov na čas v ČSA 86 %, zatiaľ čo priemer AEA bol 78,2 %. Prvé miesto obsadili ČSA v auguste v celkovej tabuľke letov, ale tiež v rebríčku spoločností na stredných trhoch tratiach, na diaľkových a na domácich linkách.
Ako TASR ďalej informovala hovorkyňa ČSA Daniela Hupáková, spoločnosť samotná môže ovplyvniť iba časť meškania, napr. urýchlením prípravy lietadla na ďalší let v prípade oneskorenia predchádzajúceho príletu. Najčastejším dôvodom meškania je však preplnený vzdušný priestor, ale aj obmedzenia na cieľovom letisku, problémy pri odbavovaní cestujúcich alebo zlé počasie. "Naopak, technické problémy lietadiel ČSA sa podieľajú na meškaní len v zanedbateľnom počte prípadov," dodala Hupáková.
ČSA sú s viac ako 5 miliónmi prepravených cestujúcich v roku 2005 najväčšou národnou leteckou spoločnosťou v nových členských krajinách Európskej únie (EÚ). Od roku 2001 sú členom svetovej aliancie leteckých dopravcov SkyTeam. Spoločnosť ponúka spojenie do 113 destinácií v 47 krajinách sveta. Vlastní 50 lietadiel typu ATR 42/72, Boeing 737 a Airbus A310/A320/A321.


Copyright © TASR 2006
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejtišší aerolinkou vyhlásila Ruzyně easyJet

12. října 2006 15:16
Nejméně hluku napáchají kolem ruzyňského letiště letouny britské společnosti easyJet. Nízkonákladový dopravce opanoval soutěž o ekologicky nejšetrnějšího dopravce, kterou pořádala Praha 6 a státní podnik Letiště Praha. Druhá příčka patří British Airways, třetí jsou aerolinky Swiss.
Hlavním kritériem soutěže bylo dodržování letových koridorů při startu a přistání a s tím související hlučnost letadel. Soutěž měla aerolinky motivovat ke snižování hluku dodržování příletových a odletových postupů.

"Umístění na předních místech je pro cestující známkou spolehlivosti a preciznosti letecké společnosti. Společnost easyJet se v průběhu sledovaných 39 týdnů se pohybovala téměř vždy na prvních dvou místech," sdělila generální ředitelka Letiště Praha Hana Černochová.

Výsledky soutěže po jednotlivých týdnech zveřejňovali pořadatelů průběžně na internetu. - výsledky najdete ZDE

easyJet létá z Prahy do několika anglických měst, ale také do Dortmundu, Basileje, Ženevy a Milána. Za loňský rok prošlo pražským letištěm 737 770 zákazníků easyJetu, což jej řadí na druhé místo za ČSA.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové přímé transatlantické spojení Praha - Atlanta

Praha bude mít přímé letecké spojení s Atlantou! Linku budou provozovat Delta Air Lines, spolupracovat budou s ČSA.

Jediná přímá linka zajišťující spojení mezi Českou republikou a jihovýchodem Spojených států posílí postavení mezinárodního letiště Praha – Ruzyně i společnosti Delta Air Lines jako leteckého dopravce č. 1 na trase mezi USA a východní Evropou, také díky novému pravidelnému spojení mezi Prahou a největším mezinárodním letištěm v rámci SkyTeamu ve Spojených státech amerických.

Od nového letního letového řádu 2007 bude Praha spojena s největší leteckou vstupní bránou do USA, s letištěm v Atlantě. Letecké spojení bude jako výhradní provozovatel přímých letů zajišťovat společnost Delta Air Lines – nejrychleji se rozvíjející mezinárodní letecký dopravce. Tato nová letecká linka je nedílnou součástí strategie společnosti Delta, která usiluje o urychlení mezinárodní expanze v některých nejrychleji se rozvíjejících ekonomikách světa. Do této koncepce zapadá i to, že Delta provozuje více linek přes Atlantik do Východní Evropy než kterýkoliv jiný americký letecký přepravce.

Ředitel pro aliance společnosti Delta Air Lines David Bishko k nové lince sdělil: „Těší nás zavádět nové trasy, které rozšiřují náš globální dosah a přispívají k zvyšování komfortu našich klientů. Nová linka mezi Prahou a letištěm Atlanta bude nejen jediným přímým leteckým spojením na této trase, ale také bude nabízet řadu nových významných možností pro business pasažéry a turisty cestující mezi Českou republikou a Spojenými státy, Latinskou Amerikou, Kanadou a Karibskými ostrovy, i řadu příležitostí pro nákladní přepravce.“

"Jsme velmi rádi, že jsme uspěli s naší obchodní nabídkou u tak náročného zákazníka, jakým společnost Delta Air Lines bezesporu je. Po téměř ročním vyjednávání tak můžeme od května příštího roku nabídnout cestujícím atraktivní spojení do Atlanty, čímž dále posílíme pozici letiště Praha jako významného přestupního bodu členů aliance SkyTeam,“ komentuje vstup Delty do České republiky generální ředitelka Letiště Praha Hana Černochová a dodává: „Přijetí našeho pobídkového programu společností Delta Air Lines je potvrzením úspěšnosti nové proaktivní marketingové strategie našeho podniku."

Primátor Hlavního města Prahy Pavel Bém k otevření nového přímého spojení sdělil: „Praha je dnes nepochybně největším středoevropským leteckým uzlem v rámci nových členských zemí EU a branou nejen do České republiky. A zahájení pravidelné linky mezi Prahou a Atlantou je jen dalším důkazem současného významu i potenciálu pražského letiště. Navíc se jedná o první přímé spojení z Atlanty do zemí Východní Evropy. Vedle pravidelné linky do New Yorku cestující z České republiky tímto krokem získají ideální možnost alternativní cesty do USA a současně se zjednoduší transfer cestujících přes Atlantu do dalších bodů v USA. Toto spojení je i předpokladem pro nárůst turistů z USA, kteří již teď tvoří téměř 5% zahraničních návštěvníků naší země a v počtu přenocování jsou na 6. místě s průměrnou délkou pobytu 4 dny.“

Z Prahy do Atlanty bude létat Boeing 767-300ER pro 214 cestujících, včetně 35 míst pro cestující třídy BusinessElite. To je první třída Delty, která vyhrála ocenění pro business třídy. Delta bude tuto novou linku provozovat na základě dohody o sdílení kódu uzavřené se společností ČSA v rámci aliance SkyTeam, díky níž budou mít zákazníci z České republiky a USA možnost sbírat body za nalétané míle podle programu „frequent flyer“ obou společností.

Oba dopravci plánují rozšíření spolupráce na vybraných linkách. Čeští i američtí cestující tak budou moci využít návazných letů jak v síti linek ČSA z Prahy dále po Evropě tak z Atlanty do dalších amerických měst. "České aerolinie a Delta spolupracují na bázi codesharových letů již od roku 2001, kdy ČSA vstoupily do aliance SkyTeam. Rádi bychom tuto spolupráci prohloubili a nabídli našim cestujícím i další vnitrostátní linky v USA. Naše společné přestupní body v Praze a Atlantě umožní cestujícím létat také z amerických destinací přes Atlantu a využívat rozsáhlou síť ČSA přes Prahu do celé Evropy a zpět," uvedl Hubert Pikl, ředitel obchodních smluv a aliancí ČSA.

Nová přímá linka Delty z Prahy do Atlanty bude létat takto:


Číslo letu Odlet Přílet Datum zahájení Četnost
DL62 Atlanta 19:00 Praha 10:25 (další den) 2.5. 2007 5 x týdně
DL63 Praha 12:25 Atlanta 17:05 3.5. 2007 5 x týdně


Vstupem na český trh Delta ještě více posílí své postavení ve Východní Evropě. Letos v létě zahájila přímé lety z Kyjeva na Ukrajině a Budapešti v Maďarsku do New Yorku na letiště JFK a provozuje pravidelné každodenní linky z Moskvy jak na letiště JFK v New Yorku, tak do Atlanty. Pražská linka zvýší počet evropských měst, ze kterých Delta provozuje přímou linku do USA, na čtyři, čímž postaví Deltu v této oblasti na první místo mezi všemi americkými leteckými společnostmi.

Vlajková loď mezi letišti využívanými společností Delta, mezinárodní letiště Hartsfield-Jackson Atlanta, je největší mezinárodní letiště na světě. Delta a její provozovatelé leteckých linek nabízejí víc než 1 000 odletů přímých letů během denní špičky z Atlanty do 236 destinací světa – což je více přímých letů než z jakéhokoliv jiného letiště na světě i více destinací. Letiště Atlanta využívané společností Delta je jednou z nejrychleji se rozvíjejících mezinárodních leteckých bran do USA. Jenom za loňský rok Delta rozšířila počet domácích destinací, do kterých se z Atlanty létá o více než 20 nových míst. Letos v prosinci se Delta na letišti Atlanta opět zapíše do historie tím, že jako první začne létat na nový kontinent, kam se nelétalo od roku 1997, protože zahájí novou linku do Dakaru, Senegalu a Johannesburgu v Jižní Africe (přes Dakar).

Delta Air Lines (jinak OTC: DALRQ) nabízí zákazníkům linky do více destinací než všechny ostatní globální letecké společnosti, protože poskytovatelé přepravních služeb společnosti Delta létají do 292 destinací v 46 zemích. S více než 50 novými mezinárodními trasami přidanými během loňského roku je Delta nejrychleji rostoucími americkými aeroliniemi a je světovou špičkou v oblasti letecké dopravy mezi Spojenými státy a Evropou, Indií, Izraelem s lety do 29 transatlantických destinací. Do Latinské Ameriky a na Karibské ostrovy nabízí Delta téměř 400 letů za týden do 48 destinací. Díky členství v letecké alianci SkyTeam Delta umožňuje zákazníkům také shromaždovat a vyměňovat body za nalétané míle SkyMiles z více než 14 000 letů, které nabízí SkyTeam a další partneři. Delta je zakládajícím členem společnosti SkyTeam, globální letecké aliance, která poskytuje zákazníkům letecké služby do mnoha světových destinací. Včetně spolupráce s aliancí SkyTeam a dalšími světovými partnery, se kterými má uzavřeny dohody o sdílení kódů, nabízí Delta lety do 461 světových destinací v 96 zemích. Zákazníci se mohou registrovat, tisknout si palubní lístky a ověřovat stav letu na adrese www.delta.com.



Část některých letů provozují partneři společnosti Delta: Atlantic Southeast Airlines, Chautauqua, Comair, Freedom Airlines, Shuttle America a SkyWest.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za Přední Kopaninou vznikne outletové centrum.
http://www.pragueoutletcenter.com/login.aspx?ref=Centre.aspx
S letištěm má být spojeno autobusovou linkou a uvnitř centra mají být tabule s časy odletů.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ten link, který jsem sem dával před tím je na outletové centrum ve Štěrboholích. Tohle je to z Kopaniny.
http://www.bconsultingsrl.it/english/outlet_airport_praha.php?iExpand1=44
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 00:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
O několik přízpěvků výše jsou odkazy na tu Mriju na Ruzyni. Já ty fotečky tam ale nemůžu najít .....http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=SUUQLXXH&jazyk=cz
http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=XJUQLTVH&jazyk=cz
http://www.planes.cz/foto1.asp?mode=detail&id=ZFHDZFKO&jazyk=cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 16:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak stačí na tomto odkazu
http://www.planes.cz/cs/photo/
zadat Antonov 225 a místo Praha-Ruzyně
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 00:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dííík .... o letadla se moc nezajímám,ale vědět to dřív tak si vemu volno z práce ......
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 12:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože odlet do Portlandu se blíží, začali jsme v práci studovat bezpečnostní podmínky pro lety do USA. Protože údaje na stránkách letišť, Evropské komise, Homeland Security a leteckých dopravců se poněkud liší, zkusím se zeptat zde, co z následujícího seznamu patří do kabinového zavazadla a co do kufru :

- notebook
- různé "krabičky" k notebooku, s kterými se připojujeme k různým zařízením v tramvaji
- digi foťák malý "krabička"
- digi foťák velký "zrcadlovka" + směs objektivů a příslušenství
- MP3 přehrávač

Do kolonky "velký kufr" jsem již samozřejmě zařadil vercajk, nožík vreckový, stativ a CDčka se servisním SW. Kofolu zahodím ještě před detekčním rámem :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace