K-report
 

Archive through 07.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště Ostrava » Archive through 07.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem našel na stránkách krajského úřadu:
otevření nových mezinárodních leteckých linek z Mošnova je hlavní prioritou kraje v rámci rozvoje letiště. Jednání jsou ale dlouhá a složitá, protože letečtí přepravci vyžadují nemalé finanční kompenzace ztrát z nedostatečné obsazenosti letadel. V tuto chvíli existuje pravidelná linka do Vídně, jednáme o obnovení linky do Mnichova a naším trvalým zájmem je zahájení letů do Londýna.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu vozovému parku: Praha má snad nejhorší tramvaje v ČR, donedávna tam nebyla žádná NP tramvaj, takže v tom je DPO daleko lepší.

Co se týče architektury, tak Soc. realismus je ojedinělý a je to chráněná památka. A mám pocit, že v Praze si ještě všichni myslí, že Ostrava je město uhlí a železa. Jistě, máme tady průmysl, ale uhlí se tu netěží již 12 let a mnoho staveb se stává památkami. Nejsou sice atraktivní jako Eiffelovka apod. ale to neznamená, že je nikdo nechce vidět! Samozřejmě to nebude masová turistika.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák:
Ne, v Praze si všichni nemyslí...

Ano, tramvajový park se v Ostravě dotoval nemalými částkami ze státního rozpočtu. Praha nedostala od státu ani vindru. Mimochodem, Praha má metro!

A nikdo tu nepsal o tom, že to nechce nikdo vidět. Tak se zase prosím uklidni, aby tu zase nevzniklo nějaké hrdé bušení do hrudi, že jen my jsme světoví. Byla tu věcná nekonfliktní debata a kdyby sisi jí přečetl celou od začátku, asi bys těžko napsal něco podobného.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale prosimtě. Neříkej, že Praha by dotaci nedostala, kdyby nakoupovala nízkopodlažní tramvaje (snad je i kvůli tomu nějaký problém ohledně RT6N1 - nejdou prodat kvůli čerpané dotaci). A to, že má Praha metro je sice hezké, ale vozíčkářům a špatně pohyblivým lidem je to úplně jedno.
Jinak v dobrém.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
Nedostala, protože už léta nedostává. RT6N1 nejdou prodat, protože je nikdo nechce, jinak by je Praha už dávno prodala. Stát totiž s dotacemi do MHD na Prahu úplně kašle už několik let.
Já mám pocit, že vozíčkářům metro rozhodně jedno není. Takové Céčko je z většiny přístupné a můžu potvrit, že v metru potkám vozíčkářů víc než v autobusech. Protože stanice metra bez výtahů jsou totiž daleko snadněji dostupné s doprovodem než tramvaje. Není problém vozíčkáře vézt po eskalátorech, ale sám ho do T3 nevyhodím.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě naopak,jsem rád že zde je taková konstruktivní a věcná diskuze. Asi je to tak, že Pražáci si o nás myslí svoje a my o nich taky.
A rozhodně netvrdím že Ostrava je nejhezčí město na světě.

No, nevím, proč by zrovna Praha nedostávala dotace na tramvaje a jiná města ano? Ale zase je pravda, že pro rozvoj metra se toho udělalo v poslední době hodně.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák:
Já si o Ostravácích svoje nemyslím a lidi mezi, kterými se pohybuji si také nemyslí své. To máte akorát vy představu, že je to jinak. Ostraváci mi dali kolikrát najevo, že jsem blbej Pražák, což se mi stalo opravdu snad jen na Moravě. Mně je takový pitomec úplně kradený, protože mi nedělá problém vyjít s kýmkoliv odkukoliv ať má barvu pleti jakkoukoliv. Akrotát s blbcem se setkávám opravdu nerad. A nedělá mi problém si sednout s Ostrávakem nebo s Brňákem na pivo.

No, nevím, proč by zrovna Praha nedostávala dotace na tramvaje a jiná města ano?
No to je jednoduché, protože v očích naší vlády je Praha bohatá a proto přeci nepotřebuje ani cent. Ikdyž se Praha podílí na 25% HDP celé ČR a odvede ze svého rozpočtu do státní kasy více peněz, než z něj dostane nazpět. Další věcí je to, že rivalita mezi pražskou radnicí a vládou je veliká Bém v. Paroubek. A to, že se do rozvoje metra nacpalo mnoho peněz je také pravda, ale z 96% to byly dotace od magistrátu hl.m. Prahy, protože stát už na metro úplně kašle. V Budapešti přispívá na čtvrtou linku metra stát 50%, v Amsterodamu 100%, V Barceloně asi 80% a v Praze asi 4%.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: tak to jsem rád, protože většinou mívám jiné zkušenosti. Problém je ale asi v tom, že lidé z Ostravska nemají Prahu příliš rádi jednak kvůli závisti - Praha je region daleko bohatší, a pak taky protože si myslí že zejména v minulém režimu se na východ dost kašlalo (což je taky poměrně pravda)
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zejména v minulém režimu se na východ dost kašlalo (což je taky poměrně pravda) A taky se v něčem kašle i teď, ale většinou jsou to jen druhořadé věci typu počasí apod. Jinak je pravda, že metro je peníze velmi náročné, ale je to taky páteř MHD, i když bez tramvají a autobusů by taky bylo na nic.
Martin: Třeba ty si sice pražák, ale hovoří se s tebou úplně normálně a jde vidět, že víš o čem mluvíš, ale většinou, když natrefím na pražáka tak je to s prominutím hovado. Např. mamka pracovně volala do myslím pražské nemocnice v Motole v pátek a to si moc dovolila. Na otázku, jestli by jí mohli dát někoho z účtárny jí bylo odpovězeno: No nevim, holky už jsou docela unavený a některý musely vodject na ty chaty. Co si pak máme myslet o pražácích.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Tak, tak. Jak jsem psal, většinou až na vyjímky mám špatné zkušenosti. Ale ty jsi asi hodně velký patriot, když to máš i v přezdívce?
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: Já jsem patriot ze všech patriotů nejpatriovatější!!!
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák:
No právě, ten předsudek přetrvává z doby minulých.

Ostravák:
Ale jdi prosimtě, přesně tyhle hovadiny vedou k žabomyším valkám. Minulý týden jsem měl pocit, že se počasí jinde než na severu Moravy neřeší. Já zas znám názory, že 2X menší Morava má 2 studia ČT, zatímco celé Čechy jen jedno.

pražáka tak je to s prominutím hovado
Ano já mám přesně stejný pocit, jen u Ostraváků. Jak se ti to čte? Asi moc hezky ne, co?
Jo a to je přesně ono, na základě jedné zkušenosti hodíme všechny do jednoho pytle. Já mám zase ze spousty Ostraváků pocit, že jim pořád někdo křivdí, že oni jsou přeci nejlepší a že my Pražáci jsme všichni hovada. Každý člověk je jiný a na hovado narazím tady i v Ostravě. Mimochodem hodně cestuji a opravdu mám pocit, že tolerance na silnicích je největší právě tady v Praze, ikdyž nepopírám, že na hovada narazím i tady.

Když jsem studoval na VŠ v Pardubicích, tak jsem také zaslechl názory, že my tu makáme na polích, aby vy jste měli v kanecářích co žrát. Ikdyž ten debil jediné co znal byl fotbal a živil se jako trafikant. Nezlob se na mě, ale já jsem se narodil v ČR a chci se tu cítit jako doma a věř mi, že do Ostravy spoustu Pražáků nejezdí právě proto, že jim tam podobný hovada nadávaj do debilů. Nevěřím, že se ti něco podobného stane v Praze. I proto mám radši Plzeň nebo Jižní Čechy, kde jsem se s podobnou nenávistí nesetkal.

Každý je strůjce svého svého štěstí a nikdo nemůže za to, jak se má člověk na druhé straně republiky. A hrdé plácání do hrudi, že my jsme lepší anebo, že my doplácíme na vás, je dnes spíše výrazem zaostalosti a vede k nenávisti.

Moji kamárádi z Ostravska, kteří v Praze žijí už pár let, měli podobné názory jako ty. Teď mluví přesně opačně a Pražáci jim vůbe nevadí, ba naopak.

A jako ty máš podobnou zkušenost s nemocnicemi, tak já mám zkušenost z Mostů u Jablůnkva - poškrábané auto s nápisem zasraný Pražák na skle. A neřikej mi, že s tebou v Ostravě každý jedná jako v bavlnce? Nebo se snad liší Baníkovci od Sparťanů?
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Baníkovce nenávidím, dělají nám ostudu.
Ale proč by ti sami od sebe psali na auto? To leda nějací ožralí vandalové...
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak pánové, asi tuto diskuzo ukončíme. Jen vám doporučím nesedět doma na peci a trochu vyjet do okolí +-pár tisíc kilometrů. Přesně podobné hloupé narážky, že já mám podobné zkušenosti a proto je nemám rád... poukazují spíše na zabedněnost či hloupost a vedou jen k nenávisti. Já mám s některými Ostraváky špatné zkušenosti, přesto by mě v životě nenapadlo vás všechny hodit do jenoho pytle. A patriotismus není zamilovanost ke svému městu, patriot můžu být až v době, co poznám celý svět a říct si "tady sem doma a tady to mám rád". Podobné řeči o patriotech, kteří pořádně ani nevědí jak se dostat od orloje na hrad nebo ani nevědí, kde kázal Jan Hus, mi přpadají spíše úsměvné. Čím nepoukazuji na tvůj případ Ostraváku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák:
To bys musel být právě Pražák, abys to pochopil. Ano nejsem jediný, komu kdo poškrábal auto, jen proto, že na sobě mělo "A". Nenávist, zloba a primitivnost. Nic jiného v tom nehledej. Stál jsem na parkovišti a šel se projít městem.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já jsem nechtěl rozpoutat hádku. Já jen, že se takové případy dějí.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano dějí, ale oboustraně. Protože co člově to povaha a na blbce narazím jak tady v Praze tak v Ostravě.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Samozřejmě. Čecháčci (nemyslím to hanlivě jen pro odlišení od čechů) budou vždycky držet při sobě a to platí i pro moraváky a tak to asi i zůstane. Pokud ti někdo poškrábal auto, tak to musel být nějaký debil, protože většina by nikdy nic takového neudělala. Na druhou stranu je zase pravda, že moravákovi v Čechách nikdo auto nepoškrábe.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava dotuje veřejnou dopravu 1 mld. korunami ročně. Pak je i na ty nové tramvaje. Nevíš kolik dává Praha? Docela by mě to zajímalo. A kolik z té častky sežere metro, bo to musí být hodně drahé. Jinak Praha by měla určitě víc investovat do tramvají, protože ty jsou první na očích, ne metro někde v podzemí. Dokonce i busů tam máte hodně nízkopodlažních a tramvaj ani jedna. To že nedostává na nové tramvaje dotace je možné, protože jak píšeš v očích naší vlády a EU je Praha bohatá. Zase na druhou stranu, pokud si dobře vzpomínám, tak do metra byly takové ty "výtahy kolem zábradlí" (nevím jak to nazvat) pro vozíčkáře a viděl jsem to docela často.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karosák: Kdyby ty památky byly přístupné veřejnosti, tak by je určitě chtělo vidět hodně lidí.

Narážím na Vysoké pece, které mají ambice být v UNESCO.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si dneska nedám pokoj
Když jsme se tady bavili o tom, kde turisti jezdí více a kde méně, není to taky způsobené tím, že se určité místa v zahraničí ale i v ČR propagují více a některá méně? Kdyby se třeba propagovala Lysá Hora, tak by Japončíci jezdili na Lysou
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc:
Praha dotuje MHD devíti miliardmai ročně. Jen metro do Letňan bude stát 13 miliard korun. Obnova vozového parku metra jen linky C stála okolo 11 miliard korun.

To je politická diskuze, kam se mají dávat peníze, jestli na metro nebo na tramvaje. Metro ohromně zhodnotí pozemky, půdu, má obrovský přínos pro stavebnictví, které táhne po strojírenství český průmysl. Rozhodně nejde říct, že by se mělo podporovat to na úkor toho. Metro má pro Prahu obrovský význam a bez něj by doprava zkolabovala viz. povodně. Ačkoliv byly tramvaje oproti autobusům a metru pozadu, tak v současné době se situace zlepšuje. Za poslední 4 roky bylo zmodernizováno 250 tramvají a další desítky budou pokračovat. Do roku 2010 přijde 60 nových nízkopodlažních tramvají a je vypsáno výběrové řízení na dalších 250, což umožní v budoucnu vyřadit až 600 tramvají typu T.

Myslíš plošiny pro vozíčkáře... ano, ty se dají montovat pouze do hloubených stanic nízko položených pod zemí, což splňuje hlavně linka C. Do ostatních můžeš stavět jen výtahy. Pokud si dobře vzpomínám, tak náhlady na výtahy do 30 m. hluboké stanice Muzeum na lince A stály okolo 60milionů.

Co se týká propagace:
Propagovat by se měla celá ČR a hlavně místa, která zaujmou. Pak záleží na regionech, jakou reklamu si zvolí. Nemyslím, že je to jen o propagaci. Paříž nebo Francouzská riviéra ji určitě nepotřebují.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 17:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy bude asi hotové to metro do Letňan? Ať vím, kdy na výstaviště pojedu od Pendolina metrem.

K propagaci: Když se někde píše o Paříži nebo Francii, tak se tam na obrázek dá třeba Eifelovka. Když se mluví o ČR, dá se tam pražský hrad, když se mluví o Rakousku, dájí se tam Alpy. To je běžné, je to skrytá propagace, ale ve většině případů naprosto neúmyslná. Lidé potom chcou ty věci vidět, když do té země jedou. Nevím jak moc se snaží MS kraj sebe sama propagovat, ale asi to nijak slavné není. Materiály se s bídou dostanou k lidem kraji.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 18:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro do Letňan - začátek roku 2008

To je pravda, že ve spoustě materiálů, se uvádí hlavně symboly státu a ve Francii je to Eifelovka, v ČR zase Pražský hrad. Ale v takových šotech, které se vysílaly po celém světě, byli vidět i babičky v krojích... A výsledek? Spoustu lidí v zahraničí po odvisílání tohoto šotu, si myslí, že jsme zaostalá země, kde se zpívají lidové písně v krojích, dere se tu peří a něco jako televizi neznáme.

Praha si např. platí reklamu ve světoznámých novinách jako např. The Post. Nedávno točila korejská televize svůj seriál a milencích, který se odehrával v Praze a v Koreji měl obrovský úspěch. Teď sem létá ze Soulu jedno letadlo za druhým... Takže ona ta propagace může mít různé formy. I takový Kolja pomohl k tomu, že sem po obdržení Oscara, začalo jezdit víc lidí.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 18:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Já jsem patriot ze všech patriotů nejpatriovatější!!! Tak to ne! To jsem já, ale já jsem v utajení v Neplachovicích
Co se týče té turistiky, uvědomujete si, že je to jedna z mála věcí na Ostravsku, která by měla smysl? Myslím to z pohledu podnikání! Mám své plány (cca 120 mil. investic bych potřeboval) ale ten nepovím, protože podle jedné agentury je úplně nejlepší - The Best Off! - Nechutně se chlubím, že?
Karosák: Ještě jednou odvolávám ty kecy na Tvou osobu, které jsem jednou napsal. Protože mně neustále překvapuješ svou sčtělostí, informovaností a inteligencí... Klobouk dolů - upřímně - ale ne tak jak Standa Grossů
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 19:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co takhle přejmenovat tuto diskuzi na Ostrava-Mošnov, či Letiště Mošnov? Letiště Ostrava přece není. Jako není no, je, ale není, však vy mně chápete...
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 19:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych se přimlouval za Letiště Mošnov

Tady jde o to, že např. Když se řekne severní Morava, ukážou se hutě a to moc turistů nepříláká. Kdyby se místo toho ukázal třeba Praděd nebo Štramberk, Určitě by to působilo jinak.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 19:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: No ty jsi v utajení v Neplachovicích a někdy taky v Opavě. Jinak Letiště Ostrava fakt neexistuje. Ale já ten název Letiště Ostrava chápu, předpokládám, že to chápou všichni. Docela sranda je pak, když někdo na letišti vystoupí a zjistí, že Ostrava je 30 km severně.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 08:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letiště Ostrava fakt neexistuje

Libi se mi, jak se zde diskutujici ostravaci perou za svuj kraj a premysleji, jak ho zatraktivnit pro [zahranicni] turisty a pak nakonec dospeji k zaveru, ze vlastne Ostrava nema letiste.
Podivejte se na mapu Ostravy a zjistite, ze "Ostrava" (podle tohoto pristupu) nema ani zadny venkov a krome zoologicke zahrady vlastne ani zadnou zelen > protoze vlastne vsechno, kde nestoji baraky nebo fabriky, uz patri pod "okresy" OP, NJ atd.

Jinak Ostravsko ma jeste jedno letiste - Zabreh. V dobe nejake rekonstrukce Mosnova (coz bylo bud tesne pred koncem -ismu nebo tesne po jeho padu) tam dokonce letaly CSA s pravidelnou linkou.

A jeste jedna poznamka - podle vlastnich stranek je letiste 20 km JZ od Ostravy; co ja si pamatuji, tak cesta do centra mesta netrvala az tak dlouho a prvni tramvaje (a panelaky) byly k potkani po nejakych 10 minutach jizdy letistnim busem.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 08:46:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k nedávnému dalšímu prodloužení tramvajové trati v jižní části Ostravy se zeptám: Kolik kilometrů nyní zbývá mezi terminálem mošnovského letiště a nejbližší tramvajovou konečnou? Možná by opravdu bylo vhodné tu tramvaj na letiště protáhnout.
Sponka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 57.67.146.5
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:38:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skromnym odhadem neostravaka jen obcas se vyskytujiciho - 20 km
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 12:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou linky na obe "ostravska" letiste:

Mosnov
http://www.airport-ostrava.cz/technicke-udaje.php
a jako druha odrazka: Vzdálenost a směr letiště od města 20 km SW Hlavní nádraží v Ostravě

Zabreh
http://www.lkza.cz/letiste.htm
a umisteni [v Udajich o letisti]: 12,5 km E Opava, 17,5 km NW Ostrava
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 13:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tram symčka je takových 15 km po cestě. Taky se přimlouvám za tramvaj, spíše se ale asi dočkáme železnice.
Ostrava město má venkov. Takové Proskovice, Antošovice, Polanka, Děhylov,...
To že Mošnov se považuje za Ostravu je způsobeno tím, že na Ostravsku je vysoká hustota zalidnění a obce okolo Ostravy jaksi splývají s městem. Když se zeptáte kamioňáka, který není z kraje, kam jede, tak vám řekne, že jede do Ostravy. Když se ho pak zeptáte na část města, tak z něho vyleze třeba Orlová, Havířov, nebo dokonce i Třinec.
No když má Ostrava ty 2 letiště, tak to tady můžeme rozjet ve velkém. Mezinárodní lety na Mošnov a regionální na Zábřeh
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 16:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když nevím o jaký Zábřeh jde, ale to je jedno. Předpokládám, že ten Zábřeh, který mě napadne ihned to asi nebude (ostravská městská část).
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 19:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Děhylov už NÉÉ.
Ostravák: Je to Zábřeh u Hlučína. Učí se tam jezdit gumokolem( i já-Ať se propadnu).

(Příspěvek editován uživatelem Fucza leden 05, 2006)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 19:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: Díky za informaci. Jinak Děhylov společně s Dobroslavicemi od 1.1.2007 taky.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 19:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapoměl jsem, že se už píše 2007
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 19:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: Pokud se nepletu, tak stále máme rok 2006. To já se pouze snažil informovat.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 20:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Já vím. Taky proto ten koláč nakonec.
Ale máš pravdu, nevěděl jsem to.
Pokud se tedy zeptám, co pak nastane? Název žst. bude změněn na Ostrava-Děhylov? Proč tedy není Ostrava-Polanka jako je tomu např. v Pardubicích.
Dá se potom očekávat i něco jiného než a-69 do Děhylova a dále do Hlučína? (v režii DPO). Spojení Poruba-Hlučín je totiž příšerné, navíc o víkendu žádné, když to potřebuji. Bydlím totiž u dílen a když to jede jen do Dobroslavic.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 20:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že Děhylov a Dobroslavice získají dopravu v režii DPO a jelikož vede Děhylov až hodně za křižovatku na Dobroslavice, tak předpokládám a-69 v podání DPO, ale nezaručuji. Polanka je zajímavý případ. Nevím co bylo důvodem nepřejmenování.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 20:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neodpustím si pár poznámek k soc. realismu.
Bydlím v centru Poruby, nedaleko Hlavní třídy, takže můj názor na tuto architekturu je jasný - je to super . Na tyto domy resp. byty je třeba se dívat i z hlediska kvality bydlení. Když porovnám naše velké a prostorné byty s byty z paneláků na "osmáku" či v Hrabůvce, tak je to trochu někde jinde. Tam mají malé kuchyně, umakartová jádra, povětšinou malé pokoje..., Navíc mluvit o Porubě a zároveň narážet na 50.léta a zvěrstva v té době páchaná je trochu mimo mísu. Vždyť i ty nejhezčí památky (nejen v Praze) vznikaly v době, která ne vždy byla mírumilovná...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 22:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby Hitler nechal v Praze postavit to nejkrásnější a nejlepší sídliště, budu k němu cítit odpor také. Poruba se mi zkrátka nelíbí a nemůžu za to, ikdyž jsem tu asi 5X přiznal, že kvalita sídlišť z 50. let byla a je určitě kvalitnější než z let sedmdesátých.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 23:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíš. Frýdek a Místek byly 700 samostatná města a pak přišel Hitler a v roce 1943 je spojil. A jaký je z nich nádherný Frýdek-Místek.

Ale to už jsme zcela mimo téma.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 23:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

700 let samozřejmě
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 16:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky bydlel v srdci Poruby (Urxova) a musím uznat, že ačkoliv socialisty nenávidím, udělali hezké sídliště, ikdyž se ostýchám použít slovo "sídliště". Stejně jako v Havířově, či Mostě (Jinde jsem neměl možnost shlédnout tento styl staveb). Je to hezké, je tam dostatek zeleňě a hlavně klid (Poruba)...
... No ale ten klid v Neplachovicích dalo by se říct, že tam pes
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktéž bydlím v Porubě v domě z období soc. realismu a rozhodně jsem spokojený - domy jsou cihlové=kvalitní, urbanisticky skvěle řešeno, narozdíl od normálních sídlišť tady máme normální uličky, ulice i bulváry (což hl.třída nepochybně je) dále náměstí apod.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net

Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s Tebou souhlasím, Hlavní Třída je Bulvár!
A myslíš si, stejně jako já, že by ¨se líbila turistům? Ze všemy těmi obchůdky?
Jednou jsem měl "úchylný" nápad, postavit na kruháči v Porubě Eifelovu věž.
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 19:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Maugli: tak to je fakt úchylný nápad . Jinak já bydlím kousek od Urxové - konkrétně na M. Kopeckého nedaleko místa, kde Urxova ústí do ul. Kopeckého...
Jinak zpátky k letišti: Neví někdo, jak to bude s l.č.33? Zůstane v kompetenci DP Ostrava?
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 19:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Slyšel jsem něco o tom, že jelikož je na únor naplánováno rozšíření ODISu, tak linku 33 (pokud tak vůbec bude nazvána) převezme Connex. Předpokládám, že to bude uděláno tak, že se navýší spoje stávajících linek Connexu.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 19:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je škoda... I když to bude asi rozumné řešení...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 20:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: Ještě to nevím přesně, ale něco takového jsem slyšel. Rozumné řešení to bude určitě, jelikož souběh několika linek ve stejné trase je opravdu na nic.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: A řekni, že ta část Ostravy není ráj!!??
Nápad to je úchylný, ale dovedeš si to představit? Těch turistů, ten noční život, který by Poruba zažila? Tu popularitu? Hlavní snímek, který by představoval Ostravu by byla věž a až pak těžní věže!
S tou linkou 33 to asi obrečím
ale opravdu je nesmysl souběh.
Stejně bych hlasoval pro tramvaj!!!
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Věží myslíš který barák? Ten na Havlíčkově náměstí? To víš my jihoostraváci netušíme.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím Eifelovu věž, o které se zmiňuji v příspěvku 452...
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: Aha. Tak už jsem to konečně pochopil.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta představa, ta představa - áááách!!!
Asi ji dojdu postavit
Ale i tak má Poruba co nabídnout. Již zmíněná Hlavní třída, VŠ - celý tento komplex je fascinující, včetně rozestavěné auly - VT Park, Hvězdárna, Zámeček a celé nábřeží...
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Porubě mám asi nejraději Hlavní třídu, potom nábřeží SPB. Rozestavěná aula mě trošku se*e, protože se odtamtud dala kdysi krásně vyfotit celá Hlavní třída, vlastně z vrchu a teď už to nejde.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase musíš uznat, že ta aula je přínosná.
Nábřeží je s celým parkem a výhledem na "holobyty" úchvatné
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uznávám, že aula je přínosná, ale odkud teď budu fotit Hlavní třídu?
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm, z letadla???
Ty si nějaké místečko najdeš... Příští měsíc budu mít digi foťák ready, takže budu fotit, až mi bude blbě...
Vedení dopravních podniků jde vyměnit jednoduše!
Střelbou do hlavy! 8-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace