K-report
 

Archiv do 29.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv do 29.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29811
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 10:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Vodu ne, ta by musela být chráněna před zamrznutím (nebo mu přizpůsobena). To fakt radši obyčejný „pytle s cementem”, nebo betonový sokly.
Ale na to by už snad někdo přišel, kdyby to opravdu mělo smysl...

PS:
Nejen žigulíky, ale i „moderní” Transity potřebujou dozadu balast (já tam dávám ocelové cívky), pokud nechceš uvíznout na prvním kopci...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 10:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono někdy ty nejjednodušší nápady se nerealizují, protože přece "to musí napadnout každého" a proto v tom musí být "něco jiného".

Zdání klame a někdy to je skutečně v tom jednoduchém nápadu.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 10:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevymejšlejte tu blbiny. :-) Kdyby to šlo a kdyby záleželo jen na hmotnosti, tak už by to snad bylo vyřešený. Jenže on je celej koncept vozu pro Ústí naprosto nevhodnej (jak tu někdo psal - i Citelisy/ Citybusy 18 tu mají problémy). Přijde další výběrový řízení, napřesrok to bude nejspíš dvanáct nových vozů, takže teď by to chtělo si opravdu uvědomit, co tu chceme za vůz. Snova si říkám, proč nikdy v ÚL nebyla předváděčka Trollina 18. Možná je načase.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2556
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 13:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: ...zase další mýtus. Přece když dojde při nehodě Citybusu/Citelisu k poškození pár profilů, neznaméná to, že se celý autobus vyhodí...

Podle mě to není mýtus. Měl jsem kdysi na autě lehoučce ťuklej blatník. Profesionálně vyklepáno, natřeno základovkou, pak přestříknuto doztracena (kvůli deseti centimetrům v rohu jsem nechtěl platit stříkání celého blatníku). Zezačátku to bylo vidět jen proti světlu, během let se rozdíl mezi původním a opravovaným lakem zvětšoval, no a když jsem auto prodával, tak tam už byla díra skrz. Přitom mnohem exponovanější prahy byly v té době jen lehce "nakvetlé" na několika málo místech a druhý blatník měl lak naprosto netknutý.

Původní odolnost proti korozi se po dodatečných úpravách už nikdy nedá čekat! To by všechny modifikace museli udělat dřív než tu kastli strčí do kataforézní vany. V opačném případě by dostáhli stejně neuspokojivé kvality jako u 21 Tr. :-(
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V opačném případě by dostáhli stejně neuspokojivé kvality jako u 21 Tr.

Ta kvalita není zase tak tragická, jako se o 21/22Tr pořád dokola nevím proč mele. Jsou shnilý podběhy a nějaký jekle v oblasti oken, tak jako na každým voze, ošetřeným klasickýma metodama, základ drží bezpečně pohromadě. Rozhodně to není neuspokojivé, za neuspokojivé se dá považovat 14TrM, kde po 10ti - 11ti letech provozu v poměrně solidní brněnské údržbě prolamují schody, samy od sebe upadávají dekle schrán a dělají se díry v plechu. 21/22Tr nerezne o nic víc ani míň než 14/15Tr, kterou všichni považujou za "starý dobrý bytelný stroj". 22Tr už je zespoda navíc "pogumovaná", zatím jsem nazaznamenal, že by na nich i po 200 000 km něco nějak extrémně hnilo, pokud vůbec se dá mluvit o nějakém hnití.

k zatížení 25Tr - i když ji zatížíte lidma, ty lidi se po voze rozprostřou víceméně pravidelně, takže poměr hmotnosti na nápravy se nikterak zvlášť nezmění. O co víc je lepší adheze hnací nápravy, o to hůř se stejně tak "táhne" střední náprava, nad kterou je holt furt výzbroj, lidi nelidi. Ten trolejbus je do Ústí apod. prostě na hovno a hotovo.
Bára!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 18 na předváděčce. No jo, ale jaké? To Ostravský má taky hnanou jen poslední nápravu. Tedy totéž, co Tr 25.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono není jen Solaris a Škoda. Ona koncepce Van Hool s hnanou druhou nápravou taky není od věci. Náprava je díky výzbroji zatížené a zadní část díky nehnanosti nepodláhá vybočení. Stejně tak by se dalo uzpůsobit Trollino.

Možností je více, jen to provozně, finančně a technicky posoudit.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já myslel že když u Vás byla 25Tr na prezentaci, tak jezdila také na sněhu...

PS: 3801 by myslím o moc větší vítězství než 25Tr nebylo.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass také si myslím že někteří tady spolehají na trollino jako na spásu.Spíš by to chtělo jednat s výrobcem současného trolejbusu jak situaci řešit.Navíc tady je vidět že o zakázkách rozhodují většinou nekompetentní lidé bez obecného přehledu.To že v Ústí jsou kopce a mohou tyto problémy nastat se dalo předpokládat.nedá se srovnat trolejbusový provoz třeba v ČB a Ústí.v Budějovicích nevědí co je to kopec,v Ústí je tomu jinak.Vše je v lidech.a nemůžu se ubránit dojmu že v Ústeckém kraji se poslední dobou na úředech vyznamenávají co se dopravy týče.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zasněžilo jednou a stála. Ale nějak se tomu nahoře nevěnovala pozornost..

Mimochodem, další veselá novinka z fóra ČNDS: dnes dvě 25Tr na nejkratší, nenevytíženější, ovšem ale také jediné rovinnaté lince - 62. Ta jedna 15Tr a jedna 14Tr se zřejmě budou hodit jinde. :-))
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o zakázkách rozhodují většinou nekompetentní lidé bez obecného přehledu.

Naprostý souhlas...

Zlín_24Tr a spol.: Jenže Solaris ústí nabízel dvoumotorové vozy, které dnes jezdí ve Švýcarsku.

Mám ten dojem, že 25Tr nejde jen tak jako dvoumotor. To by museli vymyslet jinak (kam s motorem) už Franocuzi. A kvůli pár trolejbusům do nějakého městečka v horách??
Škodovka je pouze dodavatel výzbroje, oni nic nevymyslí...

Koncepce 3801 je samozřejmě v podstatě stejná jako 25Tr

O Van Hool by se na DP museli zajímat...oni sami se do VŘ nepřihlásily
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 17:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Profesionálně vyklepáno, natřeno základovkou, pak přestříknuto doztracena
Těžko z toho dělat nějaký závěr - byla práce skutečně profesionálně odvedená? Všechno řádně očištěno a neohmatáno? Já mám taky nějaké zkušenosti s autorizovaným značkovým servisem - no musím říct, že tam pracují taky jen normální lidi, ne stroje...
Vzheldem k tomu, jak je kataforéza v autoprůmyslu rozšířená, tak nějak automaticky předpokládám, že existuje i způsob na vytvoření rovnocenné ochrany po lokálních opravách, ale třeba se pletu no . Ale teď by mě opravdu zajímalo, jestli v Plzni při dosazování el. pohonu zasahují do skeletu a jak to teda mají vyřešeno?
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 17:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: To by museli vymyslet jinak (kam s motorem) už Franocuzi.

No ty to opravdu vymýšlet nebudou, to měla být právě práce Škodovky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29824
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 17:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono není třeba kopců, stačí nahrnutý sníh u zastávkového zálivu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při objemu výroby je asi těžko vytrhne pár trolejbusů.

Podle mě (a pohledu v interiéru) do toho škodováci moc nehrabou, spíš jenom dosadí el. výzbroj, sběrače a je to. Konec konců to má i nízkonapšťové obvody už od Iveca.

A Solaris, si myslím, má dvoumotoráky jenom proto, že to byly jedny z prvních trolejbusů, kdy Švýcaři myslím na dvoumotorech dokonce trvali, a potřebovali se prosadit.
Každopádně machrovina navíc to je :-) A vyrobitelná taky
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a co 15 těm se daří jek v Ústí?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2558
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Profesionálně = v servisu, kdybych do toho praštil párkrát kladivem a přestříknul si to sám sprejem v garáži, tak bych se nedivil ničemu.

je kataforéza v autoprůmyslu rozšířená, tak nějak automaticky předpokládám, že existuje i způsob na vytvoření rovnocenné ochrany po lokálních opravách
Já tak nějak automaticky předpokládám pravý opak. Proč? Kdyby existovala rovnocenná metoda nevyžadující drahé investice, tak by se asi používala (i za cenu mírně vyšších provozních nákladů). Kataforéza díky svému principu vytváří rovnoměrnou vrstvu povlaku i v těch nejhůře přístupných místech. Pro dokonalou polymeraci je nutno lak vypálit aspoň na 160 °C. Tohle jsou podmínky při malých lokálních opravách nesplnitelné.

Ale možná je pro Ústí akceptovatelné mít levnější trolejbus s tím, že pár dní do roka bude MHD paralyzovaná. Já si taky nekoupil auto 4x4 jen proto, abych se jednou za rok snadněji vyhrabal ze sněhové závěje. Auto s pohonem jedné nápravy je o dost levnější a navíc s menší spotřebou (což ocením 364 dní v roce), se svoji volbou su spokojen.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jedna věc.Nevěřím tomu že by Škodovka neuměla ten problém vyřešit.Spíš vidím problém v tom jak to kdo zadal.Nikdo to po nich nechtěl tak proč by to nabízeli v jiné verzi než prodávají jinam třeba Budějovic.To musí někdo dát do zadávacích podmínek,jinak nedostanete nic.Mě jen udivuje debilita některých úředníků jak na kraji tak na městě.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M-v ALE CENA ST18 s dvěma motory byla při výběrovém řízení nižší než jednomotorová Tr25.Rozhodující byly chytré hlavy ve vedení DP,které jsou určitě technickými kapacitami.Přece nebudou kupovat nějaký polský šmejd,na rozdíl od Švýcarů a Italů.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: No třeba,....ale pokud si vzpomínám, tak DPmUL zadal pouze VŘ na trolejbusy bez specifikace. Přihlásila se škodovka, která (když po ní nikdo nechtěl dvoumotory) logicky nabídla to, co má jediné v programu. Solaris stejně tak. Podle zadání pak byla nejvíc ohodnocena cena a naopak nic o "lepší koncepci" tam nebylo, pokud si dobře vzpomínám. Chtělo by si to pročíst zadání VŘ, už si to nepamatuju.
Ale vše proběhlo v pořádku a škodovka vše vyrobila. A na podniku to nikomu nedošlo :-)

Fik: Nene...Solaris podal nabídku za vyšší cenu, konkrétně myslím o milion a půl dráž. Největší váha totiž byla přidělena u VŘ právě ceně. Možná to byla chyba....
Další otázka je, za kolik by šest motorů navíc nabídla škodovka. Pak by ty nabídky byly srovnatelné. Možná, když by se to jenom teoreticky rozpočítalo, by to nakonec vyšlo líp pro Solaris. Ale důležité bylo číslo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 19:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkej ale píšeš že solaris také nabídl stejnou verzi jako škoda?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 19:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, jestli to tak někdo pochopil: Solaris nabídl dvoumotorovou verzi.

Měl jsem namysli, že škoda nabídla to, co má v programu a Solaris též to, co má v programu - dvoumotory
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 19:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře otázka je kolik by za to chtěla škodovka.Pak se to dá porovnávat.Jinak nikde není psáno že by tu byl Solaris v provozu úspěšný.Byl bych velmi opatrný to tvrdit.Ale pokud byli takto nastaveny zadávací podmínky že se nic nepožadovalo tak je Škodovka z obliga.Nadávat že je 25 tr krám není na místě.to někdo konkrétní zavinil.Bohužel jsme opět tam kde jsme začali,u nekompetentnosti toho kdo to zadává.Pokud to nebylo schválně že jim to je jedno.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 19:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: Já(teďkom) neříkám, že je 25Tr krám...Jen tak naokraj

Taky neříkám, že by to Solaris určitě zvládl.
Ale
a)V tom Švýcarsku si trollina pochvalují a nemají potíže
b)Všechny (!) ústecké 25Tr byly nahrazeny 15Tr, tedy dvoumotoráky, které danou trasu projely bez větších problémů. Platí to i pro (tuším) dvoumotorové 22Tr

Akorát z toho usuzuju a tvrdím, že by to Solarisu (nebo obecně 2m vozům) šlo líp. Když to zvládne jinde a zvládnou to starší 15Tr podobného provedení (2m)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Jó, v servisu... jak říkám, mám své zkušenosti .
No záměrně jsem se nezmiňoval o ceně, jen o té rovnocennosti ve vlastnostech. Ono to klidně může být drahé, ale nebude to potřebovat tak důkladnou přípravu ani vypalování - na menší práce cenově přijatelné, na celé karoserie ne. Teď mě napadl Hammerite . Ale vždyť jde "jen" o nahrazení jedné vrsvy, vytvořené nějakou technologií, jinou vrstvou a jinou technologií.
Ale ani tak to nevidím jako důvod proč nemůžou v Plzni zasahovat do skeletu (stejně se tak nejspíš dějě).
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Trolino no ale platí to co říkám pokud dáš parametry ,tak ti to každej splní prvním nejvhodnějším výrobkem.A asi to nikdo nechtěl.
A rozhodně nechci rozvíjet debatu na téma co je lepší zda solaris,nebo irisbus.ani jedna strana není bůh ani jedna strana není povl.Oba mají svoje místo na trhu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: Já se taky snažím svými příspěvky moc neprovokovat a nechat vášnivé diskuze Solaris vs. Škoda klidně spát.

Měl jsem snahu popsat důvody, proč si myslím, že by vozy nabídnuté Solarisem jezdili líp.
Jak jsem popisoval VŘ: Ani zmínka o lepší koncepci a každý nabídl to, co považoval jako nejlepší řešení. Na tom se shodneme...
Ale taky se asi shodneme, že to zdupal Dp a že jednomotorové vozy (respektive vozy s hnanou zadní nápravou) do ústeckého terénu nejsou dobré řešení
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další otázka je, za kolik by šest motorů navíc nabídla škodovka

Co jsem zaslechl v UL, tak by to vycházelo nastejně a i konstrukce druhého motoru by měla být podobná jako u ST.
Tento pohon má i např. Ostravská ST12 3708 kterou jsem se i vezl a vyjeveně jsem koukal že nemá komín.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 22:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už jsem psal v diskusi 24/25Tr. Vpodvečer vozy opět po začátku sněžení stáhnuty a nahrazeny 15Tr. jedna 25Tr uvízla v Krásňáku a čekala na sypač. Provoz 15/22Tr zcela bez komplikací a podle platného jízdního řádu.
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 22:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento pohon má i např. Ostravská ST12 3708 kterou jsem se i vezl a vyjeveně jsem koukal že nemá komín.

Ani nevím, koho napadlo komín oddělat. Jestli Solaris, nebo pracovníky DPO.

Pokud myslíš konstrukci motoru jako takového (a nikoli vozu), tak oba dva výrobci nabízejí asynchronní trakční motor s kotvou nakrátko. Každý typ má samozřejmě jiného výrobce a parametry, ale princip je stejný.
Motor se u ST přesunul k prostředním dveřím, což umožnilo komín oddělat. Ale stejné motory mají i všechny ostatní Trollina.

Mě by spíš zajímalo, kam by Škodovka druhý motor nacpala, teď to prý nejde...A pak, jestli není třeba další potvrzení DÚ a podobné kraviny...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 23:08:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příspěvek, který jsem dal už do diskuze o vozech 24/25Tr:

Dokud je těch vozů jenom 6, tak si je DP může dovolit nahrazovat při každém sněžení (i když i tak je to dost velký luxus mít vozy jenom na určité podmínky), jestli se ale kompetentní lidé neprobudí a bude těchto vozů v Ústí víc, tak můžeme očekávat totální kolaps MHD několikrát za každou zimu.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 13:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové trolejbusy v zimě selhaly

Ústí nad Labem - Nové trolejbusy, které město Ústí nad Labem loni koupilo za 90 milionů korun, nezvládly při středeční sněhové kalamitě příkrá stoupání a musely být staženy z provozu.

„Nové jednomotorové vozy jsou lehčí než ty staré dvoumotorové, a tak měly v kopcovitém terénu města problémy,“ vysvětlil včera ústecký primátor Jan Kubata.

Pracovníci dopravního podniku podle něj nyní vyměňují na hnacích nápravách nových trolejbusů nynější pneumatiky za speciální, které by měly lépe zvládnout zasněžené silnice. „Budeme také požadovat od správce silnic lepší úklid vozovek při sněhové kalamitě,“ poznamenal Kubata. Týká se to podle něj především ulic Důlce a Sociální péče.

Ústí nad Labem loni koupilo šest trolejbusů za 90 milionů korun.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severní Čechy
Autor: (ČTK)
---------------
Tak první článek..
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 14:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pracovníci dopravního podniku podle něj nyní vyměňují na hnacích nápravách nových trolejbusů nynější pneumatiky za speciální, které by měly lépe zvládnout zasněžené silnice.


Obávam se že tohle nebude to pravé ořechové, mam pocit že vám v ustí ještě postaví lanovej vrátek na vytahování trolejbusů do kopce nebo zavěsí nad druhou nehnanou nápravu velký balon z heliem než konečně pochopý že 25Tr není ten správný vůz na obnovu vozového parku v Ustí.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 17:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvoumotorová Trollina byla nabídnuta specielně jen pro UL. Právě proto, že se osvědčila v obdobných podmínkách ve Švýcarsku. I když výsledná cena ve VŘ byla vyšší než 25Tr. Koncepce Trollino 18 - 3801 je stejná jako 25Tr a měla by v UL stejné problémy, nakonec stejně se chovaji i kloubové autobusy s hnanou poslední nápravou.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 17:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda:
Právě že nechovají. Rozebírali jsme to tu. Adheze kloubových autobusů sice není nikterak růžová, ale mají v zadní části motor, který něco váží. Ten zatěžuje druhý článek s hnanou nápravou a proto je adheze lepší. U 25Tr je zadní článek extrémně lehký. Ikdyž přiznávám, že Ikarusy 280 na zasněženém kopci mezi kloubovými vozy asi konkurenci neměly.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29899
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 19:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže Ikarusy měly/mají hnanou nápravu střední...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 20:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no pokud jezdí na vyloženě letních gumách tak to také může být problém.Položme si otázku kolik dopravců používá na zimu jiné pneu.
I když v Ústí je chyba ještě jinde,tak i zde může být část problémů.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 21:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 : Tak "zimní" pneu používá kvůli ceně málokdo. U nás je mají prý 25Tr a taky jim to na tom sněhu i jezdí.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 22:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No někde i jo. u nás by bez zimáků nevyjelo nic,přezuto je už počátkem listopadu
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Míra_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 00:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu co tady řešíte, kdyby Solaris měl v nabídce kloubový trolejbus, tak se třeba mohl objednat.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 01:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a on ho nemá? vždyt s ním byl ve výběrovém řízení.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Caracas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.50
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 05:09:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohu na stránkách dpmul najít schéma linek. Možná že ale jen špatně koukám. Prosím, nevíte o něm někdo? Dík předem.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 09:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tak se třeba mohl objednat.
Kdyby vyhrál VŘ, tak ano. Bohužel to není tak jednoduché, jak víme...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 10:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský:
To samozřejmě vím, už jsem to sem i psal. Hnanou střední nápravu mohly mít kvůli motoru umístěném v předním článku.

Míra ul:
Kdyby se nakoupil kloubový Solaris s jednou hnanou nápravou, byl by problém úplně stejný. A v Opavě by mohli o spolehlivosti těchto vozítek povyprávět.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 12:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v Opavě by mohli o spolehlivosti těchto vozítek povyprávět.

No jo jenže opava má solo trolejbusy a problemy tam mají být jen s dvousilovíma Trolliny které jezdí část linky v nezávislé trakci. O tom že by klasické Trollino bez pomocného agregdátu mělo problemy tam nebyla ani řeč, i když od pracovníku Cegelce vim že určité problemy i byly.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 13:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy a Martin: Ale ani v Opavě není problém jen v Trollinech, ale hlavně v Dp.
A naprostá většina problému je v tom, že se o ně neumí starat (např. seřízení dveří apod.) nebo to jsou fámy od řidičů (vůz nebrzí atd.).

Jenomže do VŘ se Solaris přihlásil s dvoumotory a ne s jednomotory. Takže, kdyby vyhrál, tak byste s jednomotorovým ST do styku nepřišli.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2484
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 13:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15:
Ale ani v Opavě není problém jen v Trollinech, ale hlavně v Dp.
Proboha, jak může být u vozidla s dvouletou zárukou problém u DP?
A naprostá většina problému je v tom, že se o ně neumí starat
Starat se o ně má v době záruky především výrobce, nikoli provozovatel!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1993
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 14:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moment, v Chomutově se Solarisy až na jednu vyjímku nejsou (tou vyjímkou je řidič). Řidiči si zvykly, kapacitně na 33 trošku nezvládme, ale to je jinej problém. Vozy jedí vcelku bez problémů a to i v tomhle zimním počasí.
1987 - 2007 - 20 let od oficiálního ukončení provozu autobusů Š11 na Chomutovsku
1927 - 2007 - 80 let autobusové dopravy na Chomutovsku
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 14:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: snad DP jako vlastnik se o ne musi starat, tohle neni povinnosti vyrobce, ze vlastnik treba zanedbava udrzbu, na to se zaruka nevztahuje, to je asi jako kdybys ve svym aute nemenil olej a pak az by se to pos*alo, tak bys to svedl na vyrobce, ze se nestara kdyz je auto v zaruce.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 14:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Starat se o ně má v době záruky především výrobce, nikoli provozovatel!

Nesouhlasím zcela doslova, přece nemůžeš po výrobci chtít, aby ti na vozech dělal prohlídky KP (každých 5000 km). Jiná věc je, pokud se vyskytne nějakej problém, evidentně výrobcův. Zde je případná "neoprava" většinou dána dvěma věcma:
- provozovatel není stavu jednat, známe z Brna - "to si přece opravíme sami", případně k nahlášení závady výrobci přistupuje laxně
- výrobce nezajistí včasný servis

Jelikož druhá varianta je zrovna v případě poměrně solidního Cegelecu vyjímečná, bude problém patrně v DP. Další věc je, že v opavské diskusi dělají z komára velblouda.
Bára!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 18:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Přesně tak, z komára velblouda...To je přesně ten případ toho, že vůz nebrzí...i když má dva okruhy brzd (jak bylo vysvětleno davidovem a edisonem) a tato závada je skoro nemožná

Martin: Když to zkonkretizuju (na to, na co si Opavští šotouši stěžovali - dveře), tak jejich seřízení prý až na několik let je v návodu na použití. A je tam i spousta dalších věcí a běžných provozních opotřebení, které je třeba kontrolovat a řešit. Občas se to ale, zvláště v Opavě, neděje.

Samozřejmě každý vůz má někdy poruchu a nikdo to nepopřel, ale za většinu těch "problémů" není výrobce zodpovědný. A kolikrát DPO do Opavy jede a jejich DP musí naučit to, co mají v knížce.

Toš snad tak...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 19:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tisk o 25Tr: http://ustecky.denik.cz/ustinadlabem/zpravodajstvi_ul/SU20070129177490.html
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Libro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 20:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu zábavné počteníčko
http://tramvaj.webgarden.cz/
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 21:12:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je teda "síla", že to zodpovědní všechno svedli na "špatnou údržbu silnic". A jak chtěj tu údržbu silnic zlepšit příště, až bude zase sněžit několik hodin v kuse? ... Vidím jediné řešení: jeden vyčleněný posypový vůz na každý kritický úsek, který bude čekat, až se objeví trolejbus 25Tr, aby mohl jet celý kritický úsek bezprostředně před ním, protože při takové intenzitě sněžení, která tu minulý týden byla, protažený a posypaný úsek zapadne během několik málo minut sice malou, leč pro vozy 25Tr nepřekonatelnou vrstvou sněhu (narozdíl od dvoumotoráků, které zvládnou i pěkně hluboký sníh).
Jinak na závěr ještě jedna poznámka: To, že by se selhání vozů 25Tr mohlo svést na špatnou údržbu komunikací, mě napadlo hned, jak se tyto problémy objevily, nechtělo se mi to ale říkat nahlas, aby se toho nikdo nechytil ... no, nebylo to nic platné, "chytří pohlaváři" vymyslí cokoliv, jen aby nemuseli přiznat vlastní chybu.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 21:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jg: To, že by se selhání vozů 25Tr mohlo svést na špatnou údržbu komunikací, mě napadlo hned, jak se tyto problémy objevily, nechtělo se mi to ale říkat nahlas, aby se toho nikdo nechytil

V pohodě - to tady padlo někdy před rokem, takže víc se pokazit nedá.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 21:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak koukám, že v článečku se píše o sněhové kalamitě a to teda asi není úplně vhodné, když se popisuje jak jsou 25 Tr nevhodné. To jim spíš nahrává.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 22:02:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže v té stejné "kalamitě" ostatní vozy, tzn. 15Tr a 22Tr v pohodě jezdily, zatímco vozy 25Tr nikoliv.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 22:04:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... což samozřejmě asi mělo být v tom článku uvedeno, aby to vyznělo jasně i pro běžné cestující (tzn. laiky z hlediska dopravní problematiky)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 22:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. A srovnání by nemuselo být jen s trolejbusy, když to zvládaly i kloubové autobusy.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 23:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chyby jsme dali dohromady, během týdne se na magistrátu, DP a krajských redakcích místních deníků objeví velmi citlivě, ale výstižně a trefně konstruovaný dopis, který zlehka, ale nevyvratitelně položí pár ožehavejch otázek na ta správná místa. Počkejme si na odezvu. :-)
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace