K-report
 

Archiv do 02.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v jižních Čechách » Staré archivy » Archiv do 02.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 10:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle busík se tento týden objevil v Jičíně. V neděli měl ještě nasobě známky původního dopravce a včera už jenom pruhy. Nové pole působnosti - doprava zaměstnanců pro Continental (dopravce Fejfar bus)
 
 
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
ICQ 195466589
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 15:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Z.: Na které konkrétní výluce, že jezdí Crossway. Já toho Comettího ještě ani neviděl, tak bych si ho chtěl alespoň

Prgy: Tuším ex. provozovna Prachatice. Občas se objevil na lince Vimperk - Tábor.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31370
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 16:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olbramovice - Benešov.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 16:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: těsně vedle, provozovna Vimperk.
Jinak zmíněná provozovna Vimperk mě příjemně šokovala, když si do své loňské C954E r.z. 3C1 5044 umístila digitální panel. Rozhodně to vypadá líp, než ušmudlané cedulky na ostatních vozech této provozovny (a provozovny Prachatice)
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 16:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedivím se tomu zmatení okolo provozovny. V několika jízdních řádech (aspoň v těch na internetu) jsou uvedeny provozovny Vimperk a Prachatice zcela nesmyslně a jedním z nich je právě JŘ linky Vimperk-Tábor, kterou by údajně měly provozovat Prachatice.
A nevíte někdo víc o těchhle vimperských Renaultech? Například roky výroby, jestli je koupili nové nebo už ojeté apod.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 16:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinhd uhodil hřebíček na hlavičku. Taky jsem myslel, že tu linku provozuje Vimperk, ale právě Idos jí nelogicky uvádí pod PT. Bůh ví jak to je ...

Renaulty jsou podle mě ty, co se koupily koncem 80. tých let pro Čedok. Potom se nějak rozprchly po českých ČSAD (Tábor snad taky nějaké měl). I já bych uvítal, kdyby měl někdo nějaký seznámek. Některé z nich vystřídaly tři i více majitelů.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 16:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať je o čem diskutovat

Jak možná víte, bude v rámci "koridorizace" trati 220 v Plané nad Lužnicí vybudována přeložka silnice II/409. Současný železniční přejezd na táborském zhlaví stanice bude zrušen a nový podjezd pod tratí bude o pár stovek metrů severněji na začátku města (pro zajímavost bude přesně v místě původního křížení trati se starou trasou I/3). Celé to ale poměrně citelně zasáhne do linkového vedení MHD v této oblasti, kdy zůstanou od linek 13 a 50 odříznuty zastávky Madeta, Masokombinát a Masokombinát, točna i s přilehlým souborem rodinných domů nad tratí. nevím jestli už je o nové podobě linkového vedení rozhodnuto, ale když jsem nad tím přemýšlel já, napadlo mě několik možností:

a) přeložení linek 13 a 50 do nové trasy a zmíněné zastávky "hodit přes palubu" a ponechat jim jen těch pár spojů linky 12 a vybraných spojů 11
b) závlek 13 a 50 na Masokombinát, točnu, kde po otočení se těch cca 500 m vrátí a budou pokračovat do Plané
c) posílení linky 12
d) prodloužení dalších spojů 11-ky na Masokombinát
e) zavedení nějaké zcela nové linky obsluhující odříznutou oblast
f) protažení linky 14 k Masokombinátu a její případné posílení v sedle a večer

Pokud máte ještě nějaké další nápady, sem s tím. Téma linkotvorby a vymýšlení co by, jak by, kdyby atd. mě baví
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 17:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď můj komentář k jednotlivým bodům

ad a) řešení nejednodušší ale také nejblbější. Madetě a Masokombinátu by těch pár špičkových spojů (linky 12 a 11) asi stačilo, ale obyvatelé rodiných domů "nad tratí" přijdou takřka o všechny spoje. Nadruhou stranu je to zase řešení nejlevnější...
ad b) prodloužení jízní doby, najíždění zbytečných kilometrů a věci s tím spojené, prostě nic moc řešení
ad c) navýšení provozních nákladů s nejistým výsledkem - 12 jede stejně jen na Sídliště nad Lužnicí, takže nutnost přestupu a zřejmě by posílená dvanáctka stejně nebyla využívaná
ad d) o něco lepší, ale zase se rozhodí celá linka - intervaly, oběžná doba, přehazování pořadí atd. Navíc tahat sem kloubák je hloupost, protože ze Sezimáku k Masokombinátu by nebyl dostatečně využitý.
ad e) v podstatě to samé jako předchozí bod. Zřejmě by byla nová linka byla vytvořena z vybraných spojů 11 - čili další rozdrobení provozu do mnoha linek s řídkým počet spojů, a to se mi . Pokud by to byla nová linka navíc ke stávajícím, tak je otázka kde vzít peníze na další vůz a řidiče.
ad f) Tohle řešení se mi líbí ze všech nejvíc. 14 je v dnešní podobě účelovka navážející pracující lid do Sezimova Ústí. Tato její role by se ještě více posílila, protože by obsloužila ještě další podniky v Plané. Obyvatelé těch domů "nad tratí" by zase získaly luxusní rychlé spojení do Tábora a v sedle a večer by se pro ně kdyžtak přidal nějaký ten spoj. O víkendu sice 14 nejezdí, ale to bych překousl ten vše zmíněný závlek 50-ky k Masokombinátu. Navíc jezdí v sólech, takže pohoda.

V každém případě každý bod (kromě a) znamená navýšení vozokilometrů a tím pádem provozních nákladů a je tedy otázka, jakým způsobem se k tomu postaví vedení měst. Nedavno jsem sem dával takový jeden článeček, tak nevím, nevím...
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 18:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímavý rozbor. Mě napadlo ještě jedno řešení. Linku č.13 hodit přes palubu a vést rovnou do Planý a od linky č.50 kejvat ze Sídliště Nad Lužnicí E55 (otáčení na kruháči)jedním vozem jako X50 na točnu Masokombinát.
Defakto se kromě stejně vynucené změny jízdních řádů u linek 13 a 50 nedotkne žádné jiné běžné linky.
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 16:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ca ve dvě projížděly ČB po Dlouhé louce 4 Arwaye modré barvy určené pro nějakého španělského dopravce (jely rovnou s firemními polepy). Foto bohužel nemám .
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 22:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Cotral? Obr
Foceno tento týden z auta ve Vysokém Mýtě:
 
Jinak se zeptám, když jsem zabrousil do Jižních Čech - existuje nějaký harmonogram, "jízdní řád" plánovaného otevření autobusáku v Č.B.? Předem díky.
a.n.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.182.5
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 08:57:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Spa je asi v Itálii...

Fikajs: 29.3. ofic. zahájení, 1.4. otevření.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 12:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs: Jo, já je mám taky focený minulý týden v Mýtě, ale ještě bez polepů.
a.n.: Netuším, já myslel, že to pod tím je adresa a SPA je Španělsko.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 14:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad A.n. ale ale ale.Spa jsou Belgické! lázeňské město, kde je i okruh na kterém se jezdí např. formule 1.Prosím prostudovat zeměpis základní školy.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 14:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to spa asi neznamená město,i když je možné,že je i podobné v Itálii,neb stránka končí koncovkou it.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
a.n.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.182.5
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 18:15:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 - než někoho začnete prosit, aby si doplnil základní znalosti, srovnejte si všechny souvislosti a podívejte se na dostupné materiály. Je zřejmé, že pokud někdo řekne, že SPA je v Itálii, ihned to nemusí znamenat belgické město.A to neni jen v tomhle vlákně, ale i jinde. Ne všichni jsou vševědoucí jako Vy. Děkuji.

M__r - vypadat mohl asi takto.
 
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 19:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.N omlouvám se vám,ale pokud někdo řekne Spa tak to je především Belgické lázeňské město.(známé po celém světě)Pokud se vás to tak dotklo tak se vám omlouvám.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 19:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jen tak na okraj firma má sídlo v Římě.S.p.A vůbec město neznamená.tak jak jste to napsal to znamená ovšem město v prvním případě.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
a.n.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.182.5
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:16:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 - díky za omluvu, nic se ale nestalo. Jen bych pokud je to možné né vždycky bych se snažil na ostatní "vystartovat" kvůli kravině jako je název.
Napsáno to bylo špatně, to rozhodně. Spíš sem měl napsat, že to není ta Spa co všichni myslí. Víc to neřešme.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 21:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlas a.n.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 07:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S.p.A znamená v italštině nebo španělštině společnost s ručením omezeným...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 11:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a.n.: Ano, vypadal takto.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 06:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno jsem zase po dlouhé době viděl v provozu JIHOTRANSí B941 a C943, a sice hned za sebou. Zřejmě asi bude dnes nějaká MANí výluka . Kdyby se přidala ještě C744, tak by to byly opět zlaté časy. (ani nevím, kde je té C744 konec)
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 07:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Jestli nebyly kloubice také na výluce ČD, včera tam z DP byly viděny 275 a 281.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
a.n.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.182.5
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 07:16:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr - prozatím se neboj, C744 stojí bez značek v Jihotransu na ploše kus od vrátnice, co jí čeká, to zatim neni jistý.
B941 z Budějc jezdí občas ještě na lince, C943 zaskakuje za Many a Aresy
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 09:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na výluce určitě ne. Zajížděly na provizorní AN, na velenický výluce jsem zatím žádný kloubák neviděl (asi z důvodu obtížnosti terénu...)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31765
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 10:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na výluce:
Sp 1831 - nevytopená Vrakosa (LC 735??) 1C4 2324
R 630 - Bova (1C9 5269) a dvě Setry (CBA 89-79, CBA 50-50)

A asi se tam hnalo nějaké Solárko...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A napíšu to sem

Týká se to Ikarus TAJ 60-88. Akce "Poslední jízda ..." 24.2.2007 byla oficiálním ukončením provozu Ikarusů 280.08 v ČR na pravidelných linkách. To zdůrazňuji, protože Comett Plus nám přichystal nečekané překvapení - na náhradní dopravě za vlaky ČD se totiž tento týden objevuje mezi mnoha jinými vozy také kloubák TAJ 60-88. Jezdí místo rychlíků jako přímý vůz Tábor - Soběslav - Veselí nad Lužnicí
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R__b : No, hlavně že nevyjel zpět na MHD, už je asi zbaven strojků a věcí co se týče MHD. U nás takhle občas vyjela Karosa B741 č. 122 která byla určená na prodej a nakonec jí dali zpět do provozu, ale tuhle epizodu snad všichni znáte.

Jinak bylo by dobrý, kdyby ho ještě někdo zachytil. Já bohužel nemůžu.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, ne palubák i strojky má furt, a jsou i zapojený, svítí na nich čas. Jediný, co mu už asi schází je brašna s cedulema

Neboj
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska na lince IDS 320060 Budějce - Hluboká pendluje kloubovej MAN 2C2 1672
přijel sem s nim v 8:28 na Hlubokou, takže spoj 77 - asi?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z výluky Tábor - Soběslav - (Veselí nad Lužnicí)

Nejdříve pár obrázků, které už zanedlouho budou minulostí
 
 
 
 
 

A teď NAD - "sekce Jihotrans"
 
 
 

"sekce Comett"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31818
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky děkuji, nádhera. A ten Jihotransí roj v Táboře.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 22:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné fotky. Ikarus se proti mě vyřítil ve čtvrtek v Soběslavi a nestačil jsem se divit. Fotky ale nemám, už bylo k večeru a nechtělo se mi ho nahánět....

Malá novinka MHD v Písku.
Dovezený ojetý Man z Rakouska. Je to částečně nízkopodlažní provedení a byť si myslím že vůz pochází někdy z poloviny 90.let, tak je docela zachovalý. Podle cedulí jezdí na MHD, ale jelikož jsem ho dnes viděl poprvé, tak nevylučuji i linkový provoz. Zajímavé spestření. Karosa 700 z Liberce, B932 i všechny tři Citara stále jezdí, takže po dlouhé době se jedná o rozšíření parku a né jen o obnovu kus za kus.
 
 
Jen dovětek k budějovickému autobusovému nádraží - již dnes odpoledne byla vyklizena výpravní budova, sundány JŘ a demontovalo se i zařízení nástupišť. Ve 20:30 pak z PAN odjel poslední autobus do Vodňan, paradoxně dopravce Záruba.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 11:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno tak jsem byl na otočku na novém AN. Moje hodnocení je spíše kladné, místa tam pro busy je dost, působí to celkově pěkně. ALE:
- čekárna je mrňavá, ikdyž se asi předpokládá rozptýlení cestujících po baráku
- informační systém na označnících je dobrý, jenže chybí centrální digitální panel, který by člověka odkazoval na jednotlivá nástupiště, takže si to člověk musí nejdříve vyhledat na stejných tabulích, jako byly na PANu, ty jsou navíc umístěny venku!!! Čili informování cestujících k h....u. Už vidím před očima, jak tam zítra budou splašeně pobíhat. Osbně si myslím, že když postavili barák za 800 milionů, tak 100 tisíc za centrální digitální panel by je nezabilo. To vydím jako dost zásadní problém, ale jsem rád, že je nádraží otevřené.
Hodnocení: 2-
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31836
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 12:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osbně si myslím, že když postavili barák za 800 milionů, tak 100 tisíc za centrální digitální panel by je nezabilo.

Ale zabilo. Dost nechutně se šetřilo naprosto na všem. A nějaké autobusy jsou samozřejmě až na okraji (pardon, na střeše).
Mmch, bude u vjezdu pro busy stát nějakej četník? Ono jinak tudy nejspíš velmi brzy budou proudit lidi, páč to je pro přístup k autobusovým zastávkám poměrně pohodlná cesta...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31837
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 12:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A propó, bude se nějak řešit problém zastávky MHD před MC? Nejen při dešti tam čekajícím cestujícím padá na hlavu bordel...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Čekárna není záměrně větší. Účelem celé stavby je čas k čekání na bus využít chozením a útratou v tamních obchodech. Čekající a sedící cestující je pro MC houno model. Z takového peníze nekoukají...
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Jednoduché řešení. Při dešti nezavírat ani tam deštník
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel jsem tu o víkendu nebyl, takže jsem si zatím NAN nestačil prohlédnout. Absence centrálního digitálního panelu s odjezdy mě ale docela dost zklamala - když už jsou displaye i na sloupcích u odjezdových stání, tak by ji m opravdu neubylo dát tam ještě jeden velký centrální. No třeba se ještě dočkáme nápravy, i když pochybuji...
Co se týká malé čekárny, tak to máte asi pravdu, že se dopředu počítá s pohybem čekajících cestujících po OC, ale já na to nic špatného nevidím. Také si raději projdu pár obchodů, než abych seděl někde v čekárně a koukal do zdi... A kromě toho to může být i praktické využití času před odjezdem, pokud si opravdu potřebuji něco koupit. Je mi jasné, že to investor stavěl kvůli výdělku, ne kvůli tomu aby se lidé nenudili, když čekají na BUS, ale jak říkám - problém v tomto konkretně nevidím. To ta nedořešená informovanost cestujících mě tíží více.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BmbČ: To je mi jasné!
Zděna: Upřímně říkám, že absence panelu, respektive současný stav umístění nástěnek je sebevražda. Lidi si je pěkně podaj. Ono totiž kdyby ty nástěnky byly na očích, tak by to bylo ok, ale ono vyjedeš nahoru eskalátorem a nic tam není. Až když projdeš dveřmi ven, tak na stěně za tvými zády jsou tabule s odjezdy, stokrát horší než byly na starém AN.
Martin zlivský: Ono jinak tudy nejspíš velmi brzy budou proudit lidi
Tak to pochybuju, opticky to vypadá na strašně dlouhý úsek a málokomu se to bude chtít šlapat, navíc z tohoto směru na bus půjde mimimum lidí. Ale jinak je tam kamera.
Nezastřešení zastávky je problém, navíc když na ochoz se smí, takže skrze mříže může padat vše, včetně bláta na hlavy lidí.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 18:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ, Martine, to byl teda koumes kdo vymyslel ty děravý ochozy, lidi na zastávce se nemají ani kde schovat ale viděl jsem že se schovávají u vchodu do OC. Snad tam taky časem na zastávce snad přibude čekárna. Při vjezdu bude asi zřejmě stát ten šášula co dneska vyháněl nahoře lidi co si fotili nový AN, včetně mně.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 19:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já jsem byl dnes také "ochutnat" nové AN.
Jelikož už jsem se po AN procházel dříve a také ve čtvrtek při otevření, věděl jsem, co od toho mám čekat. Proto mě dnes hlavně zajímalo, co a odkud jezdí.
Tak popořadě - prostor AN se mi velmi líbí. Je to zpracováno netradičním stylem, byť převládající barva je šedivá. Oceňuji fakt, že VŠECHNY označníky (i pro výstup) jsou elektronické a zobrazují směr odjezdu a čas. Na stanovištích jsou umístěny odjezdové JŘ z daného místa, jako tomu bylo na PAN, což je podle mě lepší řešení, než luštit z klasických JŘ.
Celkově je vzhled opravdu na evropské úrovni, mám pár ALE.
a) Jak již řekl M__r, odjezdová elektronická tabule by tam sedla jak na mísu. Podle mě to je prvek, který na místa s vyšší koncetrací spojů dnes patří, viz Tábor.
b) AN je sice pěkné, ale nějak mi tam chybí odstavná plocha. Sice je tam velké množství stanovišť, kde mohou být vozy odstaveny, ale i tak. Takže autobusy odstavované na parkovištích u supermarketů a všude jinde asi nezmizí...
c) Toto nádraží má další titul - je to zřejmě jediné AN v ČR, kde se oficiálně nesmí fotit. Na vchodových dveřích je umístěn piktogram, který to zakazuje. A v případě focení má dotyčný na krku ochranku. To samé platí i o MC samotném. Ale je to soukromý subjekt, takže to svým způsobem chápu.
d) Nerozumím velkému počtu příslušníků ochranky, která číhá na každém rohu. O počtu kamer ani nemluvím. Takto hlídané není ani pražské AN Florenc, tak nevim. Asi chtějí být výjimeční. Tím však netvrdím, že mi to vadí, v dnešní době...

Ze slibovaného počtu informačních pracovníků jsem potkal dva, kteří se procházeli po MC. Další se pohyboval kolem PAN, ale na parkovišti, kde byl platný... Jiné jsem neviděl, ale je neděle, takže se nic neděje.
Cestující ale na AN zmateně pobíhali hledajíc stanoviště. Chci to vidět zítra, to bude maso.
A ještě by mě zajímalo, jestli značka zákaz vjezdu mimo povolení Jihotrans platí i pro chodce. U vjezdového tunelu totiž není zákaz vstupu chodců a myslím, že se tutdy chodit bude...
A pokud vjede do tunelu nějaká starší Karosa, je to docela slušný hukot.
Fotky sem dávat nebudu, protože se tam nesmí fotit a žádné nemám.
Já dávám celkově 2.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 19:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ono celkově prostor nové zastávky před MC je tak nějak strohý. Není si kam sednout (klidně by mi nevadily i ty moderní reklamní lavičky) a většina lidí (včetně nedávno mě) jde pod ochoz si stoupnout s tím, že to vypadá jako střecha. A ono ne.. Vyřešila by to nějaká jednoduchá konstrukce, která by se v délce zastávky umístila pod ochoz a dělala by střechu. Ale to asi nečekejme, spíš přibude přístřešek.

Macek: No ale v tomto případě je šášula v právu, protože na všech dveřích je piktogram se zákazem focení, natáčení a já nevím co ještě. Je to divný, ale je to tak.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31865
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákazu focení se ani moc nedivím... Jistě k tomu mají dobrý důvod.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím do puntíku s tím, co napsal Honza. Osobně mě zaráží zmiňovaný zákaz focení. Upřímně, je to blbost. Argumenty na nějakou bezpečnost u mě neuspějí, fotit lze i v pražském metru, ale dokonce i prý v tom londýnském, tak nechápu, proč ne tady. Nevím, asi si na něco hrají. Osobně bych rád věděl, zda to má oporu v nějakém zákoně, či vyhlášce. Přeci jen to je veřejně přístupné prostranství. Já tedy s ochrankou problém neměl a nafotil jsem, co se dalo. Celé mi to přijde přitažené za vlasy, v 21. století a v demokratickém systému Doba, kdy nádraží byla strategickými objekty a kdy se tam nesmělo fotit, pominula.
Ale to rozhodně není zásadní problém tohoto AN, tím je chybějící digitální tabule a upřímně mě mrzí, že zítra jsem v Pardubicích, protože na tu komedii bych se rád přišel podívat!
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31869
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak je to soukromý pozemek, takže vlastník si to dovolit může. Ale silně pochybuji, že to bude kvůli bezpečnosti.
Aspoň že ten zprasenej podchod se fotit může...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: No jo, tak maximálně mě můžou požádat, ať nefotím, nic víc.
Pokud jde o podchod, tak výraz zprasený je ještě slabé slovo. Tohle bych jako investor nezaplatil a firmě bych to nechal na její náklady předělat. Viz ty díry v kanálcích, z nichž některé byly dofatečně zabetonovány, zřejmě pro lepší odtok vody .
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Pár reklamních laviček tam je. Zákazu focení jsem si všiml když jsem otaď odcházel. Ochranka ale byla slušná a bylo to bez hádky. U té absence elektronické tabule mně napadá že asi budou využity velké plazmové televize kde kolem dokola pouští letecké záběry na autobusové nádraží a záběry na jednotlivé obchody v OC. Zde by byly odjezdy vyznačeny podobně jako na ČD.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31873
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek přenádherného podchodu už jsem dával do železniční diskuse, tož ještě sem:

 
 
 
 
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31874
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc naprosto otřesné řemeslné zpracování, u sloupů bylo dokonce nachcáno (hlavně že tam jsou kamery po pár metrech...), eskalátory věky věků nejezdí, jiný výlez neexistuje, takže přístup k MC je naprosto nedostatečný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No sice je to soukromý objekt, ale provozuje se na něm veřejná doprava - takže zákaz focení je absolutní kravina, a myslím, že mi nemůžou nic (klidně se s nima budu soudit) když si NAN vyfotím.

Ochranku bych radši přesunul do podchodu, i když jsou tam kamery. Mmch takhle zprasenej vypadá ještě hůř než před rekonstrukcí - je to hnus...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty ve - doufám, že to nejni (tedy spíš, že to je), apríl - vždyť je dneska prvního dubna!!!
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31876
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máš jako na zámku. NAN si klidně foť, ale jak vstoupíš za jeho brány, tak už problém asi být může.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 22:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesouhlasím. Zámek je objekt úplně jiného ražení - MC, včetně NAN je budova, kam má přístup každý (samozřejmě do prostor přístupných veřejnosti), potom nemůže být veřejnost omezována - pokud pro to není věcný argument - tím, že bude zakázáno používání mobilních telefonů, pořizování zvukových a obrazových záznamů, apod.
Dnes už dokonce i výrobci letadel upravují své stroje tak, aby i za letu bylo možné používat MT...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2626
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 23:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Bohužel nic z toho co tu je napsáno a vyfoceno apríl není... Kéž by alespoň tak.

No pokud vím, fotografování a snímámí kamerou je přísně zakázáno v obchodech. V Mercury centru jako takovém to chápu, ale na AN? Přeci jen byť je to sebelepší, je to jen místo, odkud odjíždí autobusy. Navíc podoba a fotky jsou neustále někde inzerovány a všude neustále běží video z celého MC....
Zdá se mi to divný, ale budu se snažit to respektovat, nehodlám se s někým najmutým jako ochranka dohadovat o kravině. Zajímavé je, že po zprovoznění PAN jsem byl jednou osloven zdejší ochrankou, proč a co fotím. Po vysvětlení mi bylo řečeno, že to nevadí a od té doby si mě ochranka na PAN nevšímala. Zde je to holt jiné.

Macek: Jó? Já teda dneska na té zastávce byl a mimo automatu tam žádné lavičky nejsou. Nebo že bych je přehlíd? Možný to je.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 23:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Tak jsem vyhrabal fotku ze včerejška a žádné lavičky tam vidět nejsou. Leda že by nějaké byly schované za tou 37kou co odjíždí, ale mám pocit, že tam opravdu žádná není.
 
Mmch. když porovnám tuto fotku s jednou focenou ze stejného místa před cca dvěma lety, tak musím říct, že prostor kolem obou nádraží se docela radikálně změnil... Zvenku snad k lepšímu, o podchodech musím říct že moc ne. Snad jen, že zmizely ty pomalované hrůzy, ale další hrůzy jsou navíc.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31879
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 23:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky čekám, až někoho sejme autobus u spěšnin, protože chodník je tam dost zúžen, takže se běžně musí chodit silnicí, resp. zastávkovým zálivem.
Udělat kvůli velkému provozu chodců semafory na sadech, to jo (asi mám smůlu, ale nepřijde mi, že by se tam provoz urychlil...). Ale rozšířit chodník nejde, naopak, ještě víc se zúží.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 08:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Dole lavičky opravdu nejsou, já se omlouvám, měl jsem na mysli že jsi psal o lavičkách nahoře na AN, popletl jsem to. Lavičky a nějakej přístřešek by tam opravdu mě být, nějak na to při stavbě pozapoměli.
Jinak na Honzovo fotce jsou videt před zastávkou troje šedivé dveře. Tak ty prostřední mají využity řidiči MHD jako odpočívárnu, které bývají na konečných.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace