K-report
 

Archiv do 25.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Ústí nad Labem » Archiv do 25.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 09:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Hodily, ale co, DP už nám v poslední době ukázal víckrát, že neumí myslet dopředu. Aspoň se mají líp než tady, pokud vím, provedli jim GO a na pohled vypadají i po té době slušně, zato když se podívám na 403 jak vypadala, když začala na 62 jezdit a jak vypadá teď...

14trm: Prosimtě už nic neřeš A příště ty stahováky radši nech, pokud vím, stahováky se teď se*ou naprosto furt, někdy v dubnu navíc na 558 byly měněny za další rozbité. Stačí se jen podívat na trolejbusy: zatímco na žlutá lana ve stahovácích se přistoupilo někdy v březnu, skoro každý trolejbus už minimálně jedno žluté lano má, a přesto se ještě občas z opravy vrátí s původním šedým. Takže den, kdy se nějakému vozu neporouchají stahováky Škoda je podle mně velmi výjimečný a dá se říct, že takový den je podle mého v podstatě jen o výlukách Z toho vyplývá, že na to máme dílnu, ne tebe. Rozhodně nejsi kvalifikovaný personál a možná lepší, když se stahováky sekají, než když z nich lana vlajou 4 metry za trolejbusem, že...
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 11:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s tim plandánim to zas nepřehaněj ,stejně při svim odchodu sem je dal do puvodniho stavu
icq-397-552-985
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 22:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ústečkák:

No to bude docela šichta, aby se na Mírák natlačil ještě střekovský směr. Před nádražím byly projektovány celkem tři pruhy, z toho ve dvou byly trolejbusové stopy a každá měla svou nástupištní hranu. V případě budoucího přesměrování střekovských linek kolem nádraží mi neni jasné, k čemu tam bude ta druhá hrana. Nebo že by se tam přesměrovalo zase všechno?
Pak se diskutovalo o tom, zda drátovat směrem ke střekovskému nádraží. Nevím, ale po zkušenosti s provozem linky X a 1 mi přijde, že už v té oblasti není přepravní potenciál. Jednak se z této oblasti poměrně běžně chodí do města pěšky, všechny vlaky ze Střekova jezdí na západ a prostor nad nádražím obslouží busové linky vedoucí vrchem. Což je třeba dost odlišná situace než bývala před 20 lety.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 22:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se divím, že se tu o tom nikdo nezmínil, dnes se začaly vešet na Střekově první dráty. Pro dnešek je hotová jedna stopa, která vede od podjezdu na Předmostí přes most Dr.E. Beneše, kolem ZPA na nadjezd nad Setuzou a končí cca 150 m pod zastávkou Kamenný Vrch, škola. Vedení je prozatím uchyceno na provisorní kladky a háčky. Poprvé tak trolejbusy, symbolicky zatím jen trolejemi, překročily v ÚL Labe.

 
 
 

Nelíbí se mi, že tohle je ve vozidlech MHD naprosto běžný standart!
 
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 17:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jsem si to správně zjistil, tak dnes jezdily 4 nízkopodlažní vozy z celkového počtu 9. 5 nízkopodlažních vozů tak stálo odstaveno ve vozovně rozbitých a zbytek tak stačil pouze na 'garantovanou' linku 60.
Odstaveny jsou všechy vozy 22 Tr, 601 kvůli rozbitému oknu /pro zjišťovače úniků informací z DP doplňuji, že přes plot je vidět plachta přes okno :-)/ a zbytek kvůli závadám /pro zjišťovače: není vidět poškození a stojí na 7. stopě :-)/. Ostatní dva jsou tedy 25 Tr /p.z: logickým výpočtem/ . A to se vyplatí. Zlatý 15 Tr.
Brzy očekávejte 531 v novém laku /p.z.: zjevilo se mi to ve hvězdách/.
510 se vrátila z nějaké pochybné KP či co a samozřejmě na reklamu se sr*lo a tak má celobílé dekly a jeden plech na vleku aneb F1 naladíte na 3,5 FM
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 20:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle obludy tu budou minulostí...

No pokuď do Ustí doputují další vozy 25Tr tak to o moc jiné obludy nebudou. Jinak je už známo jaké bude vypravení vozů na linky až bude zprovozněn ten Střekov?
M1 - Maracaibo
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 00:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice blbý fakt, ale 25 Tr aspoň nejsou tak vyřvané jako motory těhle příšer a nepraská jim pořád někde voda, jako je teď u těhle vozů móda.

Na l.č. 60 má být ve špičce 10 pořadí, nízkopodlažních vozů je 9 a dá se předpokládat, že přednostně budou na tuto linku vypravovány. Rovněž se dá ale předpokládat, že +- 3 průměrně z nich budou odstaveny pro poruchy...
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 08:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: že +- 3 průměrně z nich budou odstaveny pro poruchy...
To se o ty vozy vaše dílny neumí starat? Já teda nevím, ale u nás je prapodivné, když už jsou odstaveny dva vozy, jinak to jezdí až překvapivě spolehlivě.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 10:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: započítal jsem do toho i vozy 22 Tr, kdy průměrně 1 i víc stojí, no teď zrovna stojí všechny. Nejen, že se o ně DP neumí starat a panuje k nim averze, ale se*ou na ně i řidiči. I KDYŽ musím říct, že po příchodu vozů 25 Tr se averze vůči 22 Tr téměř otočila a všichni začínají uznávat, že jsou lepší (tíšší, v zimě to i jede, více užitečných funkcí, bzučák nedělá blablablabla, elektricky ovládané dveře, lepší výhled...), zato vozy 25 Tr jsou v nelibosti od dispečerů přes dílnu až po řidiče. I myčce, kde museli koupit speciální schůdky, protože se musí odmontovat před průjezdem obě zrcátka. No a já jako cestující v nich zažívám úplné peklo. Sednout si nemůžu, při stání je ve špičce problém něčeho se chytit, prudší brzda, prudší rozjezd (říkám to furt, že pedál jízdy má moc malou vůli a tak řidič musí jemně), a v neposlední řadě jsem naprosto na mrtvici z různých zvuků vydávaných vzadu i vpředu (u vás v ČB je to lepší).

Co však zůstává pravdou, že dlouhodobé odstávky 22 Tr způsobuje např. naprosto špatná možnost sehnat náhradní díly. 601 stojí už asi tři měsíce - někdo jí prohodil oknem dlaždici. A co teď - ve vozovně sklo není, v Ostrově na skladě už taky ne a německý výrobce už jej nevyrábí. A tak nakonec sklo udělá jedna firmička sídlící nedaleko vozovny. Jenže bohužel okno je ještě celkem triviální problém oproti částem mechanickým...

Z vozů 25 Tr se teď v premávke vůbec neobjevuje 607. Proč to nevím.
Celkově se však provoz 22 Tr o hodně zlepšil, ještě nedávno jezdily dost dlouho všechny bez problémů. U 602 a 603 se vyspravila střecha s nástvavbami, začaly se i měnit potahy - to se např. dřív vůbec nedělo. Začaly mít přidělené řidiče... Škoda že si to teď pokazily všechny tři. Ale počkáme si, až 25 Tr budou v jejich věku. Slibuji vám katastrofu, děs běs.
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 10:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PES: tak aby jsi mohl pořádně nadávat, tak 607 je odstavená protože do ní na Mírové uhodil blesk a jaksi částečně vyhořela elektroinstalace.

Holt opravdu na to v dílně kašlou, když v rámci záručního servisu na tom nesmí vesměs nic dělat. Ta naše dílna je opravdu hrozná....
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Psal jsem, že nevím proč 607 nejezdí. Tak dík za objasnění.
A psal jsem o kašlání na 22 Tr.
Když už do mně chceš rejpat, tak aspoň tak nějak oprávněně, takhle "za každou cenu" už je to chabé. Stejně jako s tou Petrou, s kterou jsem mluvil jednou v životě a ani ne o samotě. Takže speciálně pro tvou informaci když tě to tak zajímá, že o tom musíš mluvit: Nebalím jí. PS: Ty už mi nevykáš?
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Zajímavé, takové problémy a averzi jsem u nás fakt nezaznamenal. Sice nejsou 25Tr svatý, ale u nás je to dost v pohodě (při 13 vozech i být musí, neb kdyby stávkovaly, tak stávkuje celej provoz). No jsem zvědav, jak na tom ty vaše budou po pár letech. U nás po roce a půl téměř vše ok.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 22:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás mně mrzí zcela neudržované interiery. V dveřním prostoru neuvěřitelné nánosy bahna, písku, hlíny a kamení, žluté altro se stává černým se žlutýma místečkama. I na modré podlaze jsou vidět bahnivé mapy. Vzdadu počmárané sedačky a obložení. Na okenních sloupcích stoleté nánosy prachu. Tyče jak kdyby někdo namazal lepidlem. Okna upatlaná tak, že se to nevidí ani v 15 Tr. Za sedačkami třeba na nápavách nebo které jsou ve vleku hned za kloubem v protisměru neuvěřitelné nánosy prachu. Palubka rovněž zaprášená, že ta světlešedá už není jako dřív. Často nevyměněné nesvítící zářivky. V tomto musím vyzdvihnout posádku vozu 604: vždy umyté disky kol i zadní čelo, které je vždy totálně zaprasené sajrajtem z bidel. Palubku si otírají a podlahu u řidiče vytírají. Ale ostatní vozy jsou jen ostuda a hnus. Jako by tu byly už od začátku tr.prov.
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Luky22
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 08:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pes: \i Vzdadu počmárané sedačky a obložení.{Tyče jak kdyby někdo namazal lepidlem. Okna upatlaná tak, že se to nevidí ani v 15 Tr.}

Počmárané sedačky neni ani tak problém dopravního podniku jako cestující veřejnosti. Nikdo z dopravního podniku určitě ve svém volnu nejde do vozovny a fixou nečárá po sedačkách a obložení. A čistit každý den počárané sedačky, to se mi zdá směšné. To je lepší počkat až trolejbus půjde na VO. Když bude sedačka začáraná do té doby, tak už se tam pak další čáranice vejít nebudou, takhle by se to muselo měnit pořád a pořád a pořád.

Tyče jako by je někdo namazal lepidlem? No tak tady stačí prostý selský rozum. Trolejbus projde čištěním interiéru, ale když trolejbus vyjede ve 03:30 ráno na linku a pan Pes s ním jede někdy v 07:00 nebo někdy odpoledne, tak je jasné že už pár spocených cestujícíh na tyče sáhlo a tudíž budou ulepené od potu, zejména v letních měsících. Nebo může mít pan Pes sám upocené ruce a sám přidává svůj lep na tyče. Takže aby pan Pes neměl ulepené tyče a počárané sedačky dáme řidičům novou pracovní náplň, na každé konečné bude k dispozici hadr a kýbl s vodou, kde si jej řidič uzme a vyčistí tyče, pak si vezme ředidlo a odstraní čáranice ze sedaček, toto zkontroluje nějaká pověřená pracovnice DP. Samozřejmně to bdue neplacené a v rámci přestávky na konečné.

A k nečistotě interiéru a oken, v létě se práší a tudíž když trolejbus jezdí a otvírá dveře (což je divné že jo) tak mu určitě vnikne nějakej ten prach do interiéru a od prašnosti silnice se mu zapráší i ta skla. Hrůůza. JInak pokud panu PES něco vadí, dobrovolnosti se meze nekladou a může se přihlásit na DP a může interiéry čistit sám. On kritizovat, to dovede každý.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 11:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srovnávám s ostatními trolejbusy a čistotou v ostatních DP, chytráku. Aby tam bylo čisto jak na zámku nevyžaduju, ale připadá mi, jak kdyby se uklízečky 25 Tr snad vyhýbaly.
v létě se práší a tudíž když trolejbus jezdí a otvírá dveře (což je divné že jo) tak mu určitě vnikne nějakej ten prach do interiéru
Ovšem nepřipadá mi normální, že se v dveřním prostoru vytvoří nánosy suchého bahna , s kterými se nic nedělá. Pozoruju to. Je to sice hnus to odstraňovat, ale jak to potom hned vypadá líp /sám jsem to u vozu 609 čistil/.

A je všeobecně známá věc, že řidič by měl reprezentovat svého zaměstnavatele a věř, že když někdo bude čmárát po sedačkách a řidič to hned po zjištění vyčistí, přestane je to v tom voze bavit. Slyšel jsem to jak od řidičů DPCHJ, tak i od řidičů na regionálních linkách, že tuto zkušenost mají. V pracovní náplni řidiče to sice není, ale aspoň se o tom uvažovalo. Bohužel by se na to velmi vysoké procento pochopitelně zcela vysralo. Důvod vidím ve špatný morálce způsobenou zejména nízkými platy a samozřejmě i tím, že řidičů je tak málo, že berou i kdejakýho vola z pracáku.

JInak pokud panu PES něco vadí, dobrovolnosti se meze nekladou a může se přihlásit na DP a může interiéry čistit sám. On kritizovat, to dovede každý.
Tady jsi trochu vedle.
1) ve Všebořicích na to jsou lidi, kteří za to mají zaplaceno. A trochu mně udivilo, když jsem je viděl mýt okna i na zadní pětce ve staré 15 Tr. Ale když opakovaně jedu 25 Tr a vidím okna totálně opatlaná od rukou a mastných vlasů od nějakého debila, co se tam prospal s neumytou hlavou na okně, to fakt je fakt hnus největší. Znovu zdůrazňuji že nechápu, proč se tento problém nejčastěji vyskytuje u 25 Tr. Možná to bude tím, že musí jezdit non-stop a zatímco i nějaká 15 TrM si zůstane den ve vozovně a projde myčákem, 25 Tr si ve vozovně moc nepobydou. Avšak uklízecí četa je ve vozovně celou noc, a tak je vysvětlení asi to, že snad všude schází lidi. Kupříkladu vidět aranžera na odpolední zatímco ve Všebořicích se před půlnocí tvoří kolony přijíždějících trolejbusů, protože jeden člověk je na plochu svážet nezvládá je už téměř rutinnou.
2) až pojedeš nějakým trolejbusem, schválně se tak trochu koukej po zářivkách. Někde se ti mohou zdát skoro nové kryty. Ale ne. Jsou jen umyté. A myslíš, že uklízečky je myjí? Na to nemají čas. Tak kdo to dělá, když se to samo neudělá? Takže i když si myslíš, že je to tak, evidentně o mně víš velké H.

Nevím, proč se mi to snažíte vyvracet. Trolejbusem jezdím denně a většinou 2>, protože prostě musím a často i s 25 Tr. Věřte, že kdybych měl klimatizovanou limuzínu, určitě bych trolejbusem nejezdil. Ale když musím za vysokou částku MHD využívat, chci, aby to bylo tak nějak v rámci standartu, ovšem standartu MHD, ne ZOO. Že bych chtěl tak moc? Ende.
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 11:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PES: zarážímě že nevíš jak je to se stavěním vozidel na velké úklidy, když jsi sám několikrát byl ve vozovně a čistil jsi trolejbusy (viz ty kryty zářivek).
Navíc se mi nezdá pravděpodobné, že by se stihl uklidit do standardu "tvé" požadované kvality celý vozový park trolejbusů za jednu jedinou noc. To by se museli cestující chovat naprosto odlišně než nyní, při tom dobytčáku co se vozí (bohužel dost těchto odhozených věcí je pozůstatek po studentech a nepřizpůsobivých občanech), nelze v dohledné době udržet kvalitní čistotu ve vozidlech....

Co se týká jízdného, je směšně malé a můžeme za to být rádi, ovšem ale kvalita za tak nízkou cenu nebude nikterak velká.

ad tvá připomínka předtím: potrefená husa se vždycky ozve a možná by stálo za to, zrevidovat co všechno jsi stačil vymyslet a rozkecat ty... já se Petry jen ptal
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už nemám sílu odpovědět. Asi takhle: Tak proč jsou velké úklidy na starších trolejbusech jakž takž vidět a na nových ne teda? Naposled když jsem jel 565, byla čistá jak 25 Tr pouze po vyrobení. Ten rozdíl mezi čistotou mě prostě bije do očí. A netvrdím, že se má 66 trolejbusů uklidit přes noc každý den, prostě tyhle věci já vůbec netvrdím. A cena směšně nízká... No, pro příklad bych šel třeba do Zlína, kde panuje skvělá údržba a nakupování nových vozů a zároveň se u nás zlíňáci už teď divili, že musí platit tolik za celodenní jízdenku a to bylo ještě před zdražením. Jenže tam DP umí hospodařit, má solidní autobus na zájezdy, generálkuje trolejbusy na zakázku a to jejich vybavení vozovny se tolik neliší. O stavu TV už ani nemluvím.
A zkopíruji ti, co jsem napsal o kousek výše, abych to nemusel furt opisovat - Aby tam bylo čisto jak na zámku nevyžaduju. No radši pro jistotu ještě jednou: Aby tam bylo čisto jak na zámku nevyžaduju ! Ale kdyby přišly takhle zaprasené trolejbusy na linku třeba do HK, cestující by hodně řvali, jak mi sdělili dva hradečáci v Pcích.
No, jelikož je mi jasný, že vy dva se tady budete pokoušet zpochybnit úplně vše, co napíšu, radši toho necháme. Nejdřív o čistotě vozů přesvěčte mé oči.
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 08:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco málo ze včera...
 
 
 
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 09:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco víc z neděle:
 
 
 
 
 
 
 
Akce se celkově povedla, všichni zúčastnění si ji užili plnými doušky a těšíme se zase někdy příště...
ICQ:321-222-503
Byl to jeden z nás, týká se to nás všech...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 14:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jsem moc nefotil, ale přihodím svou troškou do mlejna:
 
 
 
 
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.

ICQ: 221-908-090. Klidně napište, ale ne ve věcech Virtual busu!
Jag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 15:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud se mohu vložit do diskuze, tak ač většinou se PES nesouhlasím, tak nyní jo.... a myslím, že to není problém jen 25Tr. Popořadě. Když kouknu na trolejbus zevnitř, je to mnohem horší než v jiných městech. Prach pro uklizečky asi neexistuje... Luky 22 se rozčiloval, že prach tam v létě se dostane, ale v 99% případů jsou to nánosy prachu tak za cca 1-2 měsíce!!!! určitě ne pár dnů. Pokud se podívám na prostor dveří, občas se divím, že se ty dveře přes nánosy bláta vůbec otevřou... prostor je většinou jenom setřen hadrem, ale to bláto tam zůstane, zaschne a na něj se zase "nabalí" další a tak dále.... U citybusu ani nejde poznat vyznačený žlutý prostor!! a jinak jestli si někdo nevšiml těch nánosů prachu u citybusu v prostoru nad motorem a zadním skelm tak je asi slepej! opět v drtivém množství případů prachu jak v cařihradu. Myslím, že jednou týdně to hadříkem setřít uklizečce ruku nausekne. A ty vrstvy jsou několika-měsíční. To poznám podle uklidu pokoje 1x za půl roku...
abych to uzavřel, stav interiéru v našich vozech je otřesný, pokud se podívám na jiná( srovnatelná města) i velká města jako Praha nebo speciálně Brno, kde je mnohem více vozů a tím i větší nároky na údržbu, tak takovou neudržovanost jsem NIKDY neviděl, co vidím v ústí! neříkám, že je to 100%, ale alespoň se dá rozeznat žlutý vyznačený prostor u dveří...

(Příspěvek byl editován uživatelem jag.)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 20:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár s z budované TT Střekov:
Dnes začala 4denní kompletní tr. výluka - napojovaní na stávající síť na Předmostí.
 
 
Pokračující výstavba kanalizace na Střekově:
 
 
Začíná uchycování trolejí na pevno, které je zatím uděláno od začátku mostu Dr.E.Beneše k čerpací stanici JET pod Mariánským mostem. A je i jedno překvapení, které jsem si trochu vysnil...
 
 }
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 19:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PES: Jsem zvědavej jestli bude nějaká novinka ve způsobu zapojení (jiné vyhíbky), ale předpokládám, že asi ne a ten závěs Delta, jestli nebude podobná parodie, jako ta bývalá Elektroline u Divadla.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 21:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Delta tam bude jen kvůli tomu, že je to daleko k dalšímu převěsu. Toť můj názor. Přece si nemyslíte, že by to dali někam jen tak. Obzvlášť na rovné a dlouhé úseky.. Přitom na mostě nad Setuzou by se tak vyjímaly.. Vypnutí drátů do toho, průjezdový děliče.. To by bylo něco..
Slovánek v extralize! :-)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 23:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, další převěs je trošičku dál a je na něm ve směru na Střekov pevný bod (asi kvůli rozhoupání), ale stejně je mi divné, že by se v ÚL šlo cestou praktického řešení, navíc jen na jednom místě...
A tvá vize je sice hezká, ale budou tam tak akorát držáky Esko...
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 12:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: To je mi samozřejmě jasné, už nějaký rok tu žiju. Jen je občas dobré si připomenout, co by mohlo být, kdyby.. ...
Slovánek v extralize! :-)
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 00:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nově vytvořené kompletní grafické info o TT Střekov na ČNDS Ústí n. L.. Ověřeno a konzultováno s DPmÚl a.s.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 22:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco skutečně aktuálního z historie mhd v ústí Rozsáhlý speciál o bukovské tragédii v roce 1947
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 18:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro historické tramvaje zde není diskuse, tak zde krátká poznámka o vlečňáku č.4. Skříň tohoto vozu se nacházela v Božtěšicích v zahrádce. Měla sice uřezané plošiny, ale střední část byla zcela netknutá a to včetně interiéru (lavice, madla, šoupací dveře, popisy). Takže v době naší návštěvy (1989) jsme mohli posedět v originálním interiéru vozu. Po nafocení, což majitel nelibě nesl, neb ve voze měl pytle s cementem, jsme se vzdálili. Letos jsem se na přibližně to samé místo náhodně vrátil. Současný majitel si na skříň velmi dobře vzpomínal a dodal, že se ji počátkem devadesátých let snažil všemožně udat (uváděl TMB a ústecké muzeum), no nikde zájem nebyl. Protože skříň překážela, byla nakonec zlikvidována a spálena, kdesi pod zemí je popel s kovovými součástkami, které neshořely.
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 23:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v KE mame Delta (A-čko)zaves po celej trati (aj v jemních zakrutach) postavenej v roku 1998,da sa stamať v zakrute letieť aj 70km/h,no trať zrejme padne za obeť ako prva pri zrušeni TD v KE.
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
Míra_ul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 10:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím konstatovat, že to co stavějí věžáci na Předmostí je fakt '' nádhera''. Tady je jasný důkaz, že v DP dělají lidi, kteří nemají vůbec snahu něco vylepšit atp, však oni taky za volant trolejbusu nikdy nesednou. Připadá mě, že si chtějí přidělávat práci při opravách trolejového vedení. Vzpomínám na slova p.Havránka jak řekl, v Ústí budeme mít jen ty nejmodernější výhybky a přitom tu máme takové ''hrůzy'', které brzdí plynulost dopravy a prodražují provoz trolejbusů. Je mě jasný, že moderní tahová výhybka, nebo křížení stojí trochu více peněz, ale na místa, kde projíždějí všechny trolejbusy několikrát denně se rozhodně vyplatí. Stavět výhybky na podvěsný systém je nešťastný řešení a když se k tomu přidá ještě špatný projekt, tak to pak nemá obdoby.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 07:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebreč, co by tepličáci dali za takové rozšiřování tratí.
Oni by byli někteří vděční za 2 křižovatky.
Kdyby se povedlo postavit trať, tak by to psychicky neunesli a mysleli by si, že se svět zbláznil.
No a při vašem rozsahu investic by se zbláznili.

Holt - vše je relativní...
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Míra má pravdu, znáš frázi o kvalitě a kvantitě Né, je dobře, že se staví, ale aby nám to za pár let nepadalo na hlavu. Takhle trolejbusy hlavně budou brzdou dopravy.

Jinak na Střekově další Delta závěs, na tom samém místě jen v druhém směru jako první. Akorát se tak nějak "rozpadl" a visí z něho jedno laníčko pod trolej. Včera pokračovalo uchycování trolejí napevno od ZPA směrem k Mar.mostu na protisměrné troleji..

Průjezdový dělič se zatím drží, i když o něm ví malé procento řidičů. Doufám, že nahradí i některé další děliče na nevhodných místech.

Dodatek: Většina sloupů už stojí, jen některé ve staveništi se zatím ještě válí, pač není jak ho tam vztyčit. A trolej z centra je ukončena už na Novosedlickém nám. No, to už je snad vše, konec hlášení.

(Příspěvek byl editován uživatelem P.E.S..)
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 21:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neco mimo misu.
Je tu nejaky pametnik, ktery by skutecne na 100% potvrdil, ze ustecka cecka 261-264 byla dodana jako cerveno-bila uz z fabriky ?
Dik.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 08:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem sice až takový pamětník, ale tyto vozy byly z výroby dodány v této barevné kombinaci.
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 18:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, byly červeno bílé, fotku ČB mám, možná i barevný diák.
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Porad je mi to trochu divne, nebylo zvykem, aby v tech dobach mel nekdo neco "extra".
Nebylo mozne, ze se prelakovaly ihned po dodani ?
(Treba takto byly v Praze prelakovany zcela nove prvni SL11).
Ty C734 se tehdy delaly "na sklad", cili X kuse serie modrejch "csad" vozu. A tyhle by musely byt nejak "vydupany" ze strany DPUnL. A dal je tu duvod dodani tech cecek v cervene. Vozy pred a po byly samozrejme klasika - modre.
Zvlastni...
Proste nechci to nejak moc pitvat, jen proste 100% vedet, ze tohle dojelo cervene uz z mejta.
Jang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 20:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem nevěřil vlastním očím, když jsem viděl autoškolu č. 270 - ten bus je "zbastlenej" na verzi 900: nová čela, celobílý lak - to bych od DPmÚ snad ani nečekal ... škoda jen, že nejsou v podobném duchu modernihovány také vozy pro běžný provoz, mám na myslí zejména ty trolejbusové vraky
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 20:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

leč 270 to není. Je to výměna vozu ve Zlineru
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Jang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 21:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... výměny se při GO ve Zlineru dělaj běžně, v každém případě je to ale C734 předělaná na C954
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemohl by někdo podat zprávu o aktualnim stavu na stavbě trolejbusové tratě na střekově, nějak dlouho o tom nebyla tady řeč?
M1 - Maracaibo
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by i třeba zajímalo, kolik km ta trať bude mít (nějak se mi to nepovedlo najít). Zkusil jsem si to zaměřit pomocí mapy a vyšlo mi nějakých 5 km. Celkem mě totiž zaujalo velké množství měníren (3).
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Zítra razím do Ústí, a trať na Střekov mám s nejmenovaným kolegou v plánu se tam kouknout, tak vydrž do zítra nebo pondělka.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou a hydrobusy mně baví svět
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: A můžeme se těšit i na nějakou fotodokumentaci aktuálního stavu?
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přehledné schéma tratě je na webu ČNDS. Ty tři měnírny jsou proto, že se jedná o jednoduché malé stavby (velikostí stavební buňky) s poměrně malým výkonem. Vzhledem k profilu trati se ukázalo vhodnější nedělat kilometry výkopů a pokládek kabelů souběžně s tratí, ale postavit tři měnírny s krátkým vývodem (poblíž se vždy nachází dělič a měnírna napájí dva úseky).
V současnosti je trať natažená až na Novosedlické náměstí. Dál stojí jen sloupy protože se tam dělá kanalizace a ulice je ke Karlu IV. jedna velká jáma kam se vrchaři nedostanou.
http://www.cnds.cz/ul/strk/img/mapa_strekovtt.jpg
http://cnds.cz
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: Díky. Jsem právě viděl ještě ten starší plánek a tam to nebylo tak podrobně.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 22:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav, kudy budou trolejbusy jezdit, až ten most přes Setuzu defnitivně spadne. :-)
Mimochodem, 551 přišla o reklamu. Škoda, bez protáhnutí myčákem to vypadá vysoce nepřívětivě.
Přikládám ještě ne moc vyvedenou fotku prostřední měnírny na sídlišti Kamenný vrch. V pozadí je rozkopané parkoviště k blízkému děliči a napajecím bodům. Foto je staré cca 2 měsíce.
 
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 21:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde slíbené fotky trati na Střekov z neděle:
První fotka je z Kamennýho vrchu a druhá poblíž zastávky Poslední cesta:
 
 
Další z rekonstrukce komunikace od Novosedlického náměstí:
 
Pohled na objízdnou trasu linek v Kollárově ulici:
 
Dvě raritky na trati:
 
 
A na závěr autoškola 270 v Revoluční:
 
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou a hydrobusy mně baví svět
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 23:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Ta druhá raritka je pouze dosud neupevněný závěs, v praxi to takhle být nemá.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 20:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro oživení fotoňůz:
Na dva a půl měsíce starý lak patří reklama!
 
Zítra má jezdit ke Globusu. Ale kdo ví, třeba zůstane a bude mimo teplickou lázeňskou sezónu pomáhat do příchodu nových vozů současným vozům...
 
 
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 11:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20070914_wv_pochybnosti_pretrv.html

Opět absolutní ukázka totální demagogie. Nevím, co kdo tímto článkem sledoval, ovšem přijde mi poměrně zásadně "proekobusí", v té souvislosti mě napadají různé asociace na firmy, které už autobusy na plyn na Střekov vnucovaly a neuspěly..
Slovánek v extralize! :-)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 16:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme tu opět kolaps dopravy.
Poté, co nedávno hodinu nefungovala měnírna Krásné Březno nastal před dvěma hodinami přímo v odpolední špičce dost zásadnější problém. Na trati do Neštěmic před svádovským přívozem trolejbusu jedoucímu do města vypadly sběrače tak, že to strhlo převěsy a dráty ve směru do Neštěmic popadaly na zem, převěsy od napínání drátů ("plechů") se rovněž utrhly a celá stopa je prověšená až za zastávku Svádovský přívoz. Náhradní vozidla jsou 157, 161, 41 a 8(?). Trolejbusy lidi vyhazují u Pivovaru, autobusy samozřejmě totál nezvládají (není divu, když v tuto dobu sotva zvládají trolejbusy normálně). Ke všemu štěstí se ještě v té oblasti udála nehoda v blízkosti odstavené 560, kdy auto srazilo motorku. Takže se tvoří dvojnásobné kolony. Typuju to na další 2 hodiny, a to se bude muset makat o106. Současně s tím vypadl proud v oblasti Žežické (vyřešeno do několika desítek minut) a krátce poté přestala fungovat proudová výhybka na Předmostí, trolejbusy směrem na Uhlozbyt se přehazují ručně, věžáci mají o práci zatím postaráno jinde.
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

J_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 08:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kolik procent z celkového počtu je u vás zastávek na znamení a jestli řidiči u vás se zastavováním na stálých zastávkách nemají problémy? U nás ve Zlíně máme cca 15% zastávek na znamení, ale Zlíňáci se naučili, že musí dávat znamení řidiči všude. Jinak se zastávka projíždí. Několikrát jsem na tento rozkol upozorňoval dopravní podnik, ale stále bezvýsledně.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 08:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že se vtírnu, třeba v Brně je zastávek na znamení poměrně hodně, hlavně u autobusových linek. Cestující ve voze jsou zvyklí na těchto zastávkách mačkat tlačítka (u vozů s poptávkou na dveře zmáčknutí poptávky, u vozů bez stisknutím tlačítka STOP, které fungujue i jako znamení výstupu s kočárkem (2x zmáčknout) a jakop znamení nouze (třikrát zmáčknout), ale už ne všichni dávají znamení mávnutím ruky i vně na zastávce (i když to se tuším už nemusí, ale i přesto někteří řidiči zastávku projedou, když vidí, že cestující se nehlásí). Co se týče stálých zaatávek, tak tam se víceméně zastavuje vždy, jsou řidiči, kteří, když mají ve voze pár lidí, tak se podívají, zda někdo chce vystoupit, přibrzdí na zastávce, vidí, že všichni sedí dál, tak jede dál, i když zastávka na znamení není. Ale to jsou vyjímky...
Jinak na cestující zbytečně mačkající signalizaci máme nahranou v palubáku pěknou hlášku - "Prosíme cestující, aby zbytečně nepoužívali signalizaci. Děkujeme za pochopení".

Zastávky máme 4 druhy :
1) celodenně na znamení
2) stálé
3) na znamení od 20:00 do 05:00
4) v pracovních dnech stálé, v nepracovních dnech na znamení.
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Mildadriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě zapomněls dodat,že ta hláška cestujícím stejně nic neříká.Na příští zastávce to zmáčknou stejně znovu a radši ještě víckrát.Asi proto,kdyby se ta paní v tom mikrofónu náhodou zmejlila.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 06:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když se dívám na ten sloup uprostřed silnice, tak se celkem divím, že proti tomu nic nemá DÚ.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 08:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč by něco měly namítat? Vzhledem k tomu, že tam bude ostrůvek pro chodce, nevidím žádný problém v umístění
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 15:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: No tak jestli to bude uprostřed ostrůvku pro chodce, tak to je to samozdřejmě v pořádku (to jsem nevěděl).
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 17:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz ten článek - typická ukázka toho, když místní vlastně nevědí, co chtějí. Otázka ekologičnosti busu, byť plynového a trolejbusu je si myslím jasná.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace