K-report
 

Archiv do 14.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha » Staré archivy » Archiv do 14.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 21:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nákladové nádraží Praha-Žižkov, 8.1.2007:
 
 
 
 
 
 
Martinr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bráníku na mostě Inteligence jsem zpozoroval stavební aktivitu. Nevíte, o co se jedná? Skoro to vypadá, jako by v místě bývalé koleje chtěli stavět chodník nebo cyklostezku. Ale osobně se mi nezdají základy (upozorňuji, že stavbařině nerozumím), chtělo by to asi novou izolaci.
 
 
 
Martinr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním, že zarovnaný povrch štěrkopísku je jen několik desítek metrů od východního konce mostu, dále je ještě nezarovnaný, ale viditelně přerytý hrubý štěrk. Kabelovod je zasypán po celé délce prací až na úroveň návěstidla před tunelem. Zde také práce končí.
 
 
 
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 23:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sonic: Touhle dobou to tam jezdí prabidelně ?? Taky bych tam rád pofotil na Žižkově nejakej šrumec ......
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 14:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako by v místě bývalé koleje chtěli stavět chodník nebo cyklostezku

No ona hlavně ta bývalá kolej tam nikdy nebyla, důvody proč kolej nikdy nepoložily by mě také zajímalo. O no celkově tato propojka je nedostavěná, neboť na druhou kolej jsou připraveny i tunely a na Chuchelské straně je vidět že most se měl rozdvojovat. Ta nedostavěná větev se měla napojovat skrz tunel na semerink.

Jinak jsem po delší době byl na Masarykově nádraží a koukal jsem že v bývalé nákladní části kde se dříve odstavovaly soupravy se snášejí koleje a něco staví. Ta stavba má nějakou souvislost s novým spojenim?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 15:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nesouvisí s akcí Nové spojení ale s akcí Omezení plochy určené pro železnici, která probíhá (proběhla či proběhne), i na mnoha dalších pražských nádražích (Smíchov, hlavní, Bubny, Dejvice, Žižkov...).
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 16:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd: Bohužel nevím, byl jsem tam včera uplně náhodou a měl jsem štěstí a foťák ...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 23:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zase někde četl, že cílem těchto aktivit je ztížit práci zlodějům kabeláže.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 08:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Masně se staví nová budova pro SZZ, budou se vyměňovat výhybky, staví se nové patky a sloupy TV nad zhlavím a někde jsem slyšel, že to odstraňování kolejí z prostoru u Florence je z technologických důvodů - kabely.
http://rail2005.euweb.cz
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 09:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dandy: Jednou jsem se někde dočetl (zdroj už nevím), že druhá kolej nebyla položena jednak kvůli nevyhovujícímu profilu chuchelského tunelu-co je na tom pravdy , to nevim, páč ta jedna kolej je v tunelu ve své ose, a ne vepostřed- a druhak kvůli tomu, že nebyla potřeba
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 10:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně se tomu mostu lidově říká "Most inteligence", protože ho nestavěli stavbaři, ale příslušníci inteligence, kteří se touto formou měli seznámit s tím, jak vypadá skutečná práce. Výsledkem bylo jednak seznámení s prací, jednak (údajně) nevyhovující parametry hotové stavby - mimo jiné nosnost nedovolující, aby se na trati potkaly 2 vlaky - k tomu je nutné vycházet z toho, že od poloviny 50. do poloviny 80.let měl typický dálkový nákladní vlak minimálně kolem 20 vozů.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3968
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 10:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: O té nosnosti dost pochybuji, prý je most dimenzován natolik, aby přečkal bez úhony výbuch taktické jaderné bomby nad Prahou a železniční doprava tak za války nebyla narušena... Kdysi jsem to četl na jednom serveru, zabývajícím se historií studené války.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výbuch taktické jaderné bomby nad Prahou bych do toho netahal. Metro bylo taky stavěno tak, aby se v jeho stanicích dal výbuch přečkat (protože tlaková vlna od bomby se šíří furt rovně od epicentra výbuchu). Jenže záplavová voda se, mrcha nevypočitatelná, šířila doleva, doprava, přímo, zpět, ale hlavně shora dolů.

Ale třeba by nějaký mostní stavební odborník něco věděl, zkusím se poptat.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okolo mostu Inteligence je fám víc, třeba že se propadá jeden pilíř. Jednokolejnost zase je dána tunelem na chuchelské straně - tunel má prý dvoukolejný průřez pro trať v přímé, ne v oblouku. Bůh ví, jak to doopravdy je.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jednu knížku z 50. let, ve které se o tom mostu píše (hlavně o vlastní stavbě a o architektonickém řešení). Až to vyšťourám, tak ty poznatky hodím do historie železnic
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si myslím, že s tím výbuchem bomby to je myšleno tak, že jednotlivé pilíře jsou tak nadimenzovány, že vydrží stát samy o sobě, případně mohou být zatížené mostovkou pouze z jedné strany. Tím pádem se to v případě odstranění jednoho nebo více oblouků nesloží jako domeček z karet a stačí pak doplnit pouze chybějící část mostovky.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 16:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Arj: To je nesmysl, jsou to dvě samostatné konstrukce, každá pro jednu kolej, maji pouze společné pilíře.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 16:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto téma se se m vrací jako bumerang. Když se tu o tom posledně diskutovalo, tak tu někdo psal, že důvodem jednokolejnosti je malá únosnost posledního oblouku v Chuchli. Tj., že by nesnesl zatížení dvou souprav. Beton, který se použil na stavbu tohoto oblouku neměl potřebné parametry. Jelikož byl most ve své době zbytečný, tak se položila jen 1 kolej- stačila.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 18:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož byl most ve své době zbytečný, tak se položila jen 1 kolej- stačila.

Jo tahle verze mě přijde taková nejpravděpodobnější, další verze je že soudruhum došly peníze nebo je potřebovaly někde jinde, v té době se stavělo rada jiných duležitějších staveb a tak most v Braniku zůstal v takovém stavu v jakém je. S tim tunelem a mostovkou těžko říct jak to je a třeba něco taky na tom je. Je třeba také vzít v potaz že strana mostovky v Chuchly nebyla dostavěna, resp. nebylo dostavěno odbočení + tunel pro napojení na semerink, třeba řada fám vznikla na základě tohoto faktu.

(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 19:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně pak skoro 10 let trvalo, než se otevřela spojka Krč-Záběhlice...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 07:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si myslím, že skoro deset let trvajícímu provoznímu neprovozu, který na mostě panoval, jedna kolej bohatě stačila. Holt se asi priority posunuly jinam. Podle toho, co vím, tak přes most během těch deseti let projel tu a tam nějaký odklon a to bylo vše. Ani se tomu nelze divit - vždyť skoro původní trať z Krče do Vršovic měla u Kačerova stoupání 20 promile a to pro těžké nákladní vlaky nebylo nic ideálního a pro rychlíky jakbysmet. Ovšem mne osobně by zajímalo, zda byly již při "otevření" a během deseti let provozního neprovozu sjízdné obě koleje v úseku Radotín - odbočka Tunel.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 08:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex a ostatní: Taky jsem četl (akorát si nevzpomínám kde ) něco podobného o únosnosti mostu, kdy se plánovalo, že most v případě konfliktu vydrží a měl být proto na to dimenzován (a nebylo to na serveru o studené válce). Mám doma "budovatelskou knihu" o někerých stavbách první pětiletky, zkusím se podívat, jestli to nebylo tam.
Jak jste to jeli ????
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 17:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám za to, že s tím dimenzováním pilířů to takhle podával přímo nějaký expert na mosty z ČVUT Fakulty stavební.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:
Jak jsem včera ve škole zjistil, tak zrovna konkrétně experti ze stavební fakulty ČVUT můžou občas docela kecat ...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 09:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zcela určitě - ale při pohledu na ty mohutné pilíře mi to - jako laikovi - jako kec nepřipadá.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 18:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:
Je to jak píšeš, pilíře jsou navržené na zachycení vodorovných reakcí z oblouku i jen na jedné straně. Přesto bych tu taktickou radši nezkoušel.
Branický most
presswurst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 18:44:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Nemáš ten obrázek ve větším rozlišení? Případně další plány Mostu inteligence?

A k těm fámám: další legendou je, že na mostě byly pro zatěžkávací zkoušku obě koleje. Je to možné. Ale důvod jednokolejnosti je prostý: netřeba dvou kolejí. Tunel profilově tehdy vyhovoval pro dvě koleje, novým normám však nejspíš nevyhovuje. To bych musel ověřit u Správy mostů a tunelů. Snažím se vytvořit takový spisek o celé Jižní spojce, něco už mám. Ještě by to chtělo nějaké historické fotky a plány umělých staveb. Brzy to dám na web, později to budu doplňovat. Když mi pomůžete, budu rád.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 23:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

presswurst:
Nic lepšího k tomu nemám. Ale každopádně je to zajímavá stavba, včetně souvisejících úseků. Třeba jenom všechny varianty pokračování nové trati z MI v Chuchli - Semmering / na Beroun.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 10:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Most měl podle mě spíše odolat "jenom" záplavové vlně vyvolané protržením Slapské přehrady. Žádný most prakticky nelze navrhnout tak, aby odolal účinkům jaderného výbuchu. I kdyby se nevypařil a nesmetla jej tlaková vlna, konstrukce bude vystavena tak extrémnímu namáhání (tepelnému i mechanickému), že bude nepoužitelná (pro brzké obnovení železničního provozu).
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 14:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že není bomba jako bomba. V 50.letech se uvažovalo o používání jaderných granátů, odpalovaných z děla. Ty by samozřejmě měly trošku menší účinek, než jaký měla bomba nad Hirošimou. Ovšem jestli byl MI skutečně plánován na takovou odolnost, to nevím.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 20:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Informace o tom, že pilíře mostu vydrží libovolnou kombinaci zničení přilehlých oblouků, je zmíněna v knize Jan Fischer, Ondřej Fischer: Pražské mosty, Academia Praha, 1985

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace