K-report
 

Archiv do 10.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 10.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:
A návěstidla jsou jako na co? To chceš říct, že výpravčí může za to, že strojvedoucí projel Stůj?
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.37.117
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:09:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

skoro na rok přesně se opakuje Kropáčova Vrutice
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek: Nezastávám se strojvedoucího, ale některé tratě jsou závislé na lidském činiteli více, než je zdrávo a jeho omyly je třeba omezit. Kdyby projel vjezd byla šance vlak TRSkou zastavit. Doufám, že se tahle trať TRSky dočkala.
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o co se ten Peršing tak zmuchlal? Hrbatá je jen trochu škráblá.
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:49:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:Jak VZ pozná, že minul vj. náv. do Káranic v poloze výstraha
A má někdo seriozní informace, že na této trati je traťová část VZ včetně staničních kolejí? Já jen, že na tratích této kategorie to není dodnes běžné (např.Přerov - Brno) včetně tratí modernizovaných (Ostrava - Opava). Základní argumentace obvykle prezentovaná projektanty je, že když není v větší jak 100 km/h, není kodování třeba. Tak se jen ptám.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi o první Eas
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové i strojvedoucí je jen člověk!!!Všechno ostatní jsou jen KDYBY!Je to jasné, nerespektování...následné pozdní brždění a....(dnes se tomu říká selhání lidského faktoru.Za komančů to bylo , selhání lidského činitele). Zde je VZ(LS 90) pro kočku. Možná návěst stůj na vjezdu...Ale není to první případ. Opatření???(papírové). Vše je o penězích a těch se jaksi nedostává.Je to hloupé ,ale bohužel ,zde má vše v rukou ČLOVĚK !!! Plechy vzal čert , hlavně , že to dopadlo, jak to dopadlo.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau:Samozřejmě, že se to normálně nedělá.A nevím co jsi tím chtěl říct. Asi se do mě navážíš, protože jsem tady psal, že si pár fírů zachránilo takhle život. Není to snad pravda? Ten co z laminátky vyskočil u Sekule v 116km/h to přežil. To je málo? Chudák pomocník dostal šok a zůstal v mašině a taky na to doplatil. Podlě mě tam ty dveře na stanovišti mají být a hotovo. Máš totiž aspoň na výběr,kam utečeš. Fíra v tom taurusu neměl kam a to je chyba. Neříkám, že by to přežil, ale měl by aspoň šanci.
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vyskočit v takovej rychlosti žádnej med,tak strojvedoucí tohohle vlaku vyskočil nebo ne?Jinak myslim že do strojovny se nesmí když je lokomotiva pod proudem,a kdyby stáhnul pantografem jak dlouho tam ještě nesmí?

(Příspěvek byl editován uživatelem Alešt.)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4042
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fíra v peršingu zůstal na mašině, ne?
ICQ: 202 888 377
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak si myslim že v jednom neštěstí hodně velký štěstí....ten strojvedoucí to asi zvoral na vjezdu ale okamžik kdy začít brzdit trefil přesně.Kdby začal o pár vteřin dřív tak by se čelně srazil s hrbatou a následky by byli asi určitě horší,soupravy by se nalisovali do sebe.No kdyby o začal o pár vteřin pozdějc tak peršing sejmul nebo minimálně vykolejil ten Zagks s čpavkem a to by bylo snad ještě horší....
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi jo,jen sem reagoval na tože někdo řikal že asi vyskočil.....spíš sem přemejšlel jeslti by nějakym způsobem nemohl utýct do strojovny....čas asi měl...
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem na peršingu do strojovny jednou utekl. Podle odborníků jsem měl 5 vteřin na záchranu. Sběrače a napětí mě tehdy nezajímaly. Po otevření dveří vypne hl. vypínač a téměř vše je bez napětí.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Alešt :V takovýchto situacích čas letí šílenou rychlostí a každý člověk reaguje jinak.Bohužel na stejnosměrkách se jaksi na člověka zapomělo.Když stačíš bouchnout do tlačítka hlav. vypinače ,musíš ještě uzemnit , aby tě to pustilo do strojovny.(a nyní ,šok , stres ,honem co dřív ,rychlobrzda a čas ten kruťas...).Na střídavce , bouchneš do tlačítka hlav. vypinače a lok. vypne a hned se i uzemní.Hlavní je ,ale reakce člověka a ČAS.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:
Za vašeho mládí nechávali výpravčí vlak u vjezdu protože prokluzovky. Ty jsou papírově zrušeny a zůstaly fyzicky jen u minimálního počtu zabzař. V Káranicích nejsou. Ale ani prokluzovka by to nezachránila. Ani LVZ. Možná PZB, ale nejspíš taky ne. I v Německu bývají podobné nehody, přestože mají LZB nebo PZB a INDUSI.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehájím fíru a netahám do toho výpravčího. Jednalo se o nepovedené křižování, které podle GVD třeba nemělo v Káranicích ani být. Šlo o mimořádnost a jestli byla k dispozici funkční TRSka tak o něm mohl být fíra zpraven.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3337
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loko se asi rozpárala o vagony.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5824
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ten fíra na rychlíku měl trochu čas utéct, jelikož už věděl, že jede špatně, když zbrzdil ze 100 na 60. Ale co ten fíra na nákladu, ten nejspíš nic netušil do poslední chvíle. Vidí proti sobě rychlík a očekává, že zastaví u odjezdu. Stačil zlomek vteřiny a byly by čelně v sobě a fíra na nákladu by se možná už ani nikdy nic nedozvěděl.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Mára007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.67.174
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:41:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Jka2005. Náklaďák jel asi s 35 minutovým náskokem a podle GVD měli křižovat až na Praskačce. Bohužel to fíra odnese, protože zastavit měl, ale kdo by to čekal, že místo v Praskačce budou křižovat už v Káranicích. To teda výpravčí mu taky mohl něco říct a fíra by to čekal a nemuselo se to stát. Ale zde můžem opravdu mluvit o obrovském štěstí.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 22:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady kódováno je, Martin Zlivský to zrovna zmínil na hradecko-pardubické diskuzi, ../28/37022.html
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 23:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade:
MZ nic takového nikde na K-Repu nepsal. Psal jen, že na trati VOsek - Hradec by to chtělo kódování a jinde psal, že mezi Ražicemi a protivínem se už kóduje ale není změněna legislativa, takže 120 tam bude až po změně předpisů. Mezi HK a VOsekem žádné kódování LVZ není. Pilotní projekt kódování LVZ na něčem jiném, než AB je právě mezi Protivínem a Ražicemi. A to mj. proto, že AHr je tam fungl nové, včetně nových KO a tudíž tam je možno kód opakovače LVZ vysílat. Na dobastlovaných AHr to jde většinou dost těžko, protože například byly použity staré KO rozmístěné po koleji nevhodně.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 23:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade:
INDUSI je bdělost, která se mačká na potvrzení návěstního znaku. Zmáčknete a můžete v klídku jet dál nezmenšenou rychlostí. Při projetí a potvrzení "stůj" nevím, jak INDUSI reaguje. Ty zábrzdné křivky obsahuje právě PZB (jak funguje LZB nevím). Jenže i na správně funkčním PZB projedete stůj, i když jen o pár metrů. No dejme tomu, že je PZB+INDUSI nebo LZB celkově lepší, než LVZ. Ale předělávat to nikdo nebude. Na druhou stranu jsou lepší zabezpečovače, než PZB, INDUSI a LZB.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 23:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:
Jak nepovedené křižování? S tím nemůžu souhlasit. U nás je několikrát za den křižování s rychlíkem. Vlaky z druhé strany mívají často zpoždění, takže rychlíky mají buď "zelenou vlnu" nebo častěji chytnou výstrahu a zastaví ve stanici. Má snad pokaždé výpravčí předpokládat, že tam bude s prominutím nějaký slepoň, který tu žlutou od zelené nepozná?
Krom toho tratí bez TRS a bez vysílaček je nemálo.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 00:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já slyšel v 16. na hlavním, že je tam "nehoda", tak si říkám, že zase nekoho sejmuli na přejezdu a když jsem to slyšel i ve 21 hodin, tak už jsem si říkal-to bude něco většího...

Pokud si někdo nevšimne výstrahy a pak projede (neubrzdí) červenou, je to jednozančě jeho chyba. Nikdo nemůže předpokládat, že to bude tak, jak je to namalováno. Výpravčí je ten poslední, koho bych do toho tahal. TRSka na té trati je, ale to by musel někdo jí mít zapnutou, nastavenou na přísl. kanál a nejlépe i číslo vlaku. Ne vždy to tak bývá... Ale rozhodně není výpračí povinnen vlak informovat a tom, že bude mimořádně křižovat...A na nějaký G-STOP už stejně bylo pozdě.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 00:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: V dobách mojí aktivní služby jsme při každé změně kanálu i čísla vlaku museli provádět tzv. D test a jeho případnou neúspěšnost ohlásit výpravčímu. Předpis kdysi nařizoval informovat zúčastněné zaměstnance o mimořádnostech. Já zažil dobu kdy se tak dělo.

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30424
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 01:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:
Nevím, zda ne jen ze setrvačnosti, ale to se snad provádí dosud...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 01:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D-test (zkouška spojení vůči výpravčímu nebo dispečerovi) se musí dělat:

...
b)při změně kanálové skupiny
...

Ale ve skutečnosti...
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 01:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to víte, že se test dělá - myslím, že si nikdo nedovolí se na něj vykašlat - pokud ano je to debil. Ale aby výpravčí každýmu vlaku říkal, že křižovat dneska ne/bude, to by pomalu nedělal nic jinýho...
A všem chci říct: takovýhle nehody budou, ať bude zabezpečení jakýkoliv - nic na světě totiž nejni bezchybný, víme?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tolik mimořádných křižování na této trati není , takže vysilačka mohla pomoci. Stačí jet po jiné trati a zde se vysilačka používá běžně ,výpravčí zpravují vlaky o všem co je potřeba a nebo opačně.Vše je v lidech. Nechci se zastávat strojvedoucího , udělal velkou botu ,ale je jen člověk , tudíš omylný,výpravčí je také člověk , tudíš omylný a také mimo dopravy dělá jěště spoustu další práce kolem.
Názorů je zde hodně a každý stojí za přečtení a zamyšlení.A nyní se vžijte do kůže toho fíry....brrr,až mně lítá mráz po zádech.
Kříž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Peršoun se asi fakt rozerval o 1. Eas (ten měl odtrženou čelnici). V tu chvíli byl cítit 1. náraz. Při něm patrně také došlo k odtržení soupravy "průběžáku" od "hrbatý" a také vykolejení 163 035.
Mě jen stále vrtá hlavou; strojvedoucí 163 035 snad vůbec nevěděl, že je něco špatně. Je to sice jen spekulace, ale je možné, že do toho výpravčí přece jen zasáhl. Je možné, že při průjezdu okolo dopravní kanceláře zpozoroval, že R 957 jede příliž rychle nato, aby před návěstidlem stačil zastavit. Je možné, že mu dal návěst "zastav všemi prostředky" a vběhl do dop. kanceláře; možná zpravit fíru z "průběžáku". V době projetí okolo dopravní kanceláře totiž R 957 začal brzdit a výpravčí už byl v dop. kanceláři.
Ještě k brždění. Tak trochu mi připadá, že ani nepoužil rychlobrzdu. Když by ji přeci použil, tak by cestující začali padat jako hrušky ne? A to se zpočátku fakt nedělo.
Je to fakt pech. Stalo se to na jinak dost rovinaté trati, kde vidíte kolik km před sebe. Akorád, že se tomu tak stalo v/před 1 ze 2 oblouků v jinak rovinatém úseku Nové Město n/Cidlinou - Praskačka.
Tedy strojvedoucí se nějakou dobu před srážkou nemuseli vidět.
Strojvedoucí z "hrbatý" byl v meším šoku (čím to?). Mluvil o tom, že měl postaveno, ať se podíváme.
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:44:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale aby výpravčí každýmu vlaku říkal, že křižovat dneska ne/bude, to by pomalu nedělal nic jinýho...


A co tam pořád dělá v tý důležitý prdeli jakou jsou Káranice co? To by mu upadla huba, zvlášť, když viděl, že to nevyjde a projíždějící vlak bude muset zastavit? Aby se náhodou neunavil tou větou do vysílačky. Nemusí to snad meldovat každýmu vlaku, pokud se tak děje podle gvd, ale pokud je křížování přeložený, tak by vlak o mimořádnosti moh spravit a v tomto případě hodně věcem zabránit.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy + Kade : Indussi je společný název pro PZB a LZB používaný dříve.
PZB bodový zabezpečovač
LZB liniový-novější-používaný pro rychlost nad 160 km/h.
PZB má tři druhy brzdných křivek podle druhu vlaku a brzdících %
PZB pro variantu rychlík : při míjení výstrahy potvrdím tlačítkem bdělost a mám 23 sekund na to,abych snížil rychlost na 85 km/h a méně.Zhruba 200 m před červenou je další magnet na kterém musím mít maximálně 45 km/h.Pokud rychlosti přešvihnu následuje automaticky rychlobrzda.U červené je ještě třetí magnet,který je umístěn v takové vzdálenosti před první výhybkou nebo překážkou,aby zábrzdná vzdálenost z rychlosti 45 km/h byla kratší.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 10:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Antimcbain
Já myslel že se strojvedoucí řídi návěstidly a ty mu říkaly že má zastavit. To by natom železnice byla špatně když k zastavení vlaku nestačí návěstit výstraha-stůj.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 10:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Tady neexistuje žádné pravidelné křižování. Stejnětak by ten R nemusel zastavovat, kdyby uposlechl návěst a projížděl stanici krokem, tak by to krásně vyšlo. Křižování není na jednokolejce žádná mimořádná situace... Nehledě na to, že je tam trať rovná jak z praku, takže musel vidět i ten protijedoucí náklad, nevím co tam dělal? :-(
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 10:49:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web Pokud zastaví rychlík ve stanici, kde nemá pobyt, je to u mě mimořádnost, pokud ten náklad nestál už ve stanici a rychlík to neměl na průjezd, měl to výpravčí říct do tý podělaný vysílačky a vůbec nic by se nestalo. Jinak fíra samozřejmě očekává, že bude všude kde jeho vlak nestaví na volno. Na to aby přehlíd výstrahu stačí pár sekund. LVZ tam není, takže stůj uvidí, až ho uvidí a je pozdě. Že "je to tam rovný" na elektrifikovaný trati vůbec nic neznamená, na 020 je docela dost blbě umístěnejch návěstidel, který nejsou za řadou sloupů trolejovýho vedení a výložníků vidět a vykouknou na poslední chvíli.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 11:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcBain: Meleš tady pěkný kraviny, tak si radši dej voraz. Anebo si přečti předpisy, chytráku - určitě jich máš v brašně dostatek
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 11:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Ale dovolí, jede vlak z Prahy do Plzně a v Plzni má pořád naladěnoej pražskej kanál. Když se mu to řekne, tak odpoví: "Řídím se barvama a aspoň nikdo neotravuje"

Kdyby měl pláčačka fakticky hlásit každou hovadinu, kam by přišel? Od toho jsou návěstidla, když tam mám výstrahu a stůj, tak si myslím, že bych měl zastavit a na jednokolejce na odejzdu očekávat protijedoucí vlak či odhlášku...

Pokud to bylo tak, jak je zde popsáno, je to JEDNOZNAČNĚ vina fíry.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 11:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Já na té trati něco najezdil a letmé křižování je tam uplně běžné (každý R minimálně 1x). Vzhledem k tomu, že tady by to na něj taky krásně vyšlo (náklad už měl postaveno, rychlíku by to padlo za chvilinku po uvolnění nákladem), nebyl důvod komukoliv řikat "budeš křižovat, jako vždycky" (takováhle hlášení mmch. mohou docela solidně otupit pozornost, páč to jednou výpravka zapomene a zvyklej fíra pak bude mít překvápko).
Rovnou tratí jsem narážel především na to, že neviděl ani ten náklad z druhé strany.
Bubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 12:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v HK pak ještě večer vykolejila asi další elektrika na jaroměřskem zhlavi.
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 12:17:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zapomněl, že na k reportu se scházení samí odborníci na železnici (co znají tratě z pole, když tam celý den stojí s foťáčkem) a ostatní kolem nich jsou pitomci, co dělají nevysvětlitelný věci.
Zdeňku zajímalo by mě konkrétně, na co se mám podívat do předpisu. Ty ho zřejmě doma v kleče uctíváš co?
Pes38 Ano pane soudce, takže vy už máte jasno, strojvedoucí osdouzen k trestu smrti pokud možno ihned, já jsem odborník na slovo vzatý. Děte se bodnout chytráčci.
Web čím ses najezdil? Vlakem, jako cestující? A v Káranicích jsi si vyfotil nabouranýho peršinka co přejel návěstidlo a narazil do posunujícího nákladního vlaku na nádraží??
Kočka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.97.15
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 12:17:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poručík_pihrt: Plný souhlas! Jestli strojvedoucí ČD řadí z hlediska bezpečnosti na stejnou úroveň restrikci předanou prostřednictvím návěstidla a dispozici vydanou (nebo spíše nevydanou) hlasově prostřednictvím rádia, tak je to skutečně tragédie....
Bocheer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: Tak mě řekni na co by tam pak byli školení fíři? Dyk tam můžem naházet šimpanze a řídit to dálkově...
Nejlíp z Vepřové
Na výplatu dostanou banány a ozdravný pobyt v africe...
Celá tato diskuze je ... marná.
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:40:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bocheer A na co jsou tam výpravčí v prdeli se třema kolejema je tak zaneprázdněnej dopravou, že nemoh kváknout do tý vysílačky, na co tam tedy je, na hovno? Proč vjížděl rychlík, který tam nestaví na výstrahu?? Pokud někde nemám pobyt, má tam být na volno a nějaký náklady mají stát už dávno bokem. Když věděl, že to nevyjde, neměl si ho tam ani brát.
Hlavně je k smíchu, jak všichni přesně perfektně znáte práci strojvedoucího a přesně víte co měl dělat a neudělal a máte závěry dřív než drážní inspekce, vás je tady škoda, opravdu, takoví odborníci kdyby byly u ČD, tak myslím, že jsme daleko před Francií. Ale divný, že trčíte jen u trati s foťáčkem a pak na nějaký podělaný server blejete "rozumy".
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty jsi fakt vůl
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB:
No největší odborník jseš tady TY. Zde diskutovalo dnes a včera několik výpravčích i strojvedoucích. Já jsem kupříkladu výpravčí, a tomu fírovi bych o tom křižování neřekl, i kdyby to šlo. Má čumět na klacky a na trať před sebou. Poznal by přesně, co se děje. Do vysílačky fírům říkám jen to, co je nezbytné a pak to, co je vhodné (například když rychlík musí skákat za osobákem, nebo náklad za osobákem říkám fírovi toho druhého vlaku, jakou má jet přibližně rychlostí a proč a kam až. Jsou rádi a to hlavně proto, protože to nemůžou jinak zjistit).
V tomto případě křižování pravděpodovně vycházelo pro oba vlaky hezky na letmo a navíc v rovné stanici, snížená viditelnost nebyla. Tak netřeba informovat. Přihlašování "D" se dělá, dělá to nejméně 90% fírů, v jedné mé stanici to šlo pozorovat na TRSce.
A kdo může za včerejší káranickou nehodu NEŘÍKÁM. OD TOHO JE DI A GI, případně policajti. To jen někteří ubožáci mají hned jasno.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB:

Víš co ty chytráčku, jdi dělat výpravčího do Káranic. Jestli vůbec projdeš psychotestama. Nikde není napsáno, že ten náklad měl bejt dávno uhnutej bokem. Žádnej předpis to nenařizuje. A žádnej předpis nenařizuje informovat fíry o jízdě ve sledu za pomalejším vlakem, o mimořádném křižování na trati dle předpisu ČD D2, ani o tom, že ryclík nesmí chytat výstrahu, nebo stůj. Chytráčku přechytralej.
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:56:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk a ty DEBIL!!!

Qěcy já narozdíl od jiných tady nedělám závěry jako "Pokud si někdo nevšimne výstrahy a pak projede (neubrzdí) červenou, je to jednozančě jeho chyba. Nikdo nemůže předpokládat, že to bude tak, jak je to namalováno. Výpravčí je ten poslední, koho bych do toho tahal. TRSka na té trati je, ale to by musel někdo jí mít zapnutou, nastavenou na přísl. kanál a nejlépe i číslo vlaku. Ne vždy to tak bývá... Ale rozhodně není výpračí povinnen vlak informovat a tom, že bude mimořádně křižovat...A na nějaký G-STOP už stejně bylo pozdě." a podobné dementní blitky.
Ano sem chodí debatovat výpravčí a strojvedoucí :-))))
Tak leda pár šotoušů co si fotí mašinky.

V tomto případě křižování pravděpodovně vycházelo pro oba vlaky hezky na letmo a navíc v rovné stanici, snížená viditelnost nebyla.

No jak je vidět, tak to letmo moc nedopadlo, že...
Kirk_james_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 13:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bubu- ano je to tak nějaký peršing
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AMcB:
Vyvozuješ z toho závěr, že výpravčí měl informovat vysílačkou o křižování. NEMĚL! Všechno jsou to jenom kdyby, včetně toho tvého. Někdo porušil předisy a takhle to dopadlo. Ale výpravčí je určitě neporušil tím, že fírovi neřekl, že bude křižovat.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcBain aneb McBainjekrypl@seznam.cz: váženej - kroť se!!!
Edite bibite post mortem nulla voluptas
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hlavně pánové,může mě teda někdo říct nač jsou tedy ty klacky kolem tratí????Když by se fíra měl spoléhat jen na to co mu kdo dodá vysílačkou.Hlavně má mít seznání a hledět před sebe,ne dělat bůhví co myslet si mám lajnu,kdo je víc???
S pozdravem 742 041
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:29:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk To říkáš ty, kterej tady "voluje": Di se bodnout ty macho.

742041 A na co je vysílačka? Aby si po ní říkali kde rostou houby? Huba by mu neupadla, rozhodně ne. Nikdo tady neříkal, že fíra jezdí podle vysílačky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AMcB:
Huba by mu asi neupadla, ale třeba měl jiný starosti, který udělat MUSEL. A jestli ti to vadí, tak to tomu výpravčímu řekni. A řekni to i těm vyšetřovatelům.

A vůbec, když to výpravčí němá za povinnost, tak to po něm nevyžaduj.

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2AntiMcBain a nač je návěstidlo?Aby si na něj věšel spoďáry??????Co tak ČD D1?Nic?V první řadě se řídím podle světel pokud nedostanu hlášení o mimořádnosti což se v tomto případě nestalo,takže shrnuto po návěsti výstraha následuje návěst stůj!!!!!!!
S pozdravem 742 041
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcBain: "Pokud si někdo nevšimne výstrahy a pak projede (neubrzdí) červenou, je to jednozančě jeho chyba. Nikdo nemůže předpokládat, že to bude tak, jak je to namalováno. Výpravčí je ten poslední, koho bych do toho tahal. TRSka na té trati je, ale to by musel někdo jí mít zapnutou, nastavenou na přísl. kanál a nejlépe i číslo vlaku. Ne vždy to tak bývá... Ale rozhodně není výpračí povinnen vlak informovat a tom, že bude mimořádně křižovat...A na nějaký G-STOP už stejně bylo pozdě."

To jsem řekl já. Rád bych se zeptal, čí jiná může být chyba, když fíra projede výstrahu a pak stůj? V úvahu by snad připadala jen technická závada na HV či brzdách.

Podle toho, co je zatím známo, výpravčí chybu neudělal. Jinak k tomu sdělování a projíždění:

Po rádiu mi může řict kdokoliv cokoliv. Jako fíra jsem povinnen se primárně řidit návěstidly. To neplatí, když:

a) Je tam zneplatňovací kříž
b) Mám rozkaz "Z"
c) Mám sepsaný "Pv" (nadiktovaný rádiem)

Nevím, jestli je to úplně přesné, kdyžtak mě tu nějaký výpravčí opravi.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Žlutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano sem chodí debatovat výpravčí a strojvedoucí :-))))
Tak leda pár šotoušů co si fotí mašinky.


Jseš vedle, jak ta jedle
Velkou knihu přírody mohou číst jen ti, kteří rozumějí jazyku, jímž byla napsána. A tímto jazykem je matematika. (Galileo Galilei)
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vzhledem k tomu že v tomto případě nebyl fíra žádným rozkazem zpraven ba ani rozkazem V což by v tomto případě nehrálo roli tak je to bezpředmětné měl jet hlavně na oči.Což se bohužel v tomto případě nestalo.Výpravčí si už jen mohl přát aby to nedopadl moc špatně
S pozdravem 742 041
AmtiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:51:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Huba by mu asi neupadla, ale třeba měl jiný starosti, který udělat MUSEL

To by mě zajímalo jaký, v tý prdeli se třema kolejema....Leda že by hrál na počítači nějakou dobrou hru, co?

742041 Prostě ho přehlíd, nebo se mu vykouřilo z hlavy, že jel na výstrahu. Je vidět, že jsi viděl mašinu jen přes objektiv. Kolikrát se stane, že si člověk říká....co bylo na vjezdu? Právě proto by pomohlo, kdyby mu to výpravčí řek, zvlášť když měl stát ve stanici, kde neměl pobyt. Když budou všichni na dráze jen dělat to, co "mají za povinnost" bude to jako v Káranicích vypadat i jinde. Lidi jsou jen lidi a mají spolu komunikovat, kor, když tam ta možnost je. Ne jen mačkat dé testy
Tomislav_stokurev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé celá tato debata nemá smysl, myslím, že na pohled je vše jasné, ovšem závěry bych ponechal DI a PČR. S AntiMcBainem nemá smysl diskutovat, už jen dle jména je evidentně jasné, že jeho jediným cílem zde je provokovat. Doporučuji všem již na jeho (cit.) "blitky" nereagoavt, je to jen přilévání dalšího oleje do ohně. Stejně tak bych navrhoval ukončit celou diskuzi na téma upozorňování strojvedoucích přes RST. Děkuji.
Tomislav Stokurev - postrach českých DKV
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 14:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2AmtiMcBain nebo co jsi,nejdřív se nauč podepisovat a pak sem něco napiš.Pokud jsem já viděl jen loko přes sklo tak ty možná jen někdy vesnu a pak jsi se probudil.Můžeš mi tedy popsat jak by výpravčí přesně zjistit že mu vlak projel návěstidlo aniž by na něj jakkoli zareagoval?Možná máš na to patent a nechceš se s ním pochlubit.
S pozdravem 742 041

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace