K-report
 

Archiv do 11.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 11.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 15:06:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

742041 Já se možná neumím podepsat, nebo ty nevíš, na to bys už upozornil, ovšem tvoje věty jako například tato " Můžeš mi tedy popsat jak by výpravčí přesně zjistit že mu vlak projel návěstidlo aniž by na něj jakkoli zareagoval?" postrádají úplně smysl....
Já jsem ne jen viděl mašin víc než si myslíš. Ale tak chytrej, abych přesně věděl, čí co je vina dřív než orgány co to vyšetřují fakt nejsem.
Ale Tomislav má v podstatě pravdu, provokovat chci, ano, debílky, co mají ve všem hned jasno a všechno ví nejlíp, i za ty, co tu práci dělají...
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 15:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tý jo, tady to jede , koukám, že máme novýho ředitele drah
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 15:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bílý petr:
Ne. AntiMcB je jeden z mála fírů, který jsou nevraživý vůči výpravčím a potřebujou vodit za ručičku. Perfektně vědí, co výpravčí musí a nesmí, ví co má kdy výpravčí udělat a taky ví, že výpravčí když zrovna nic nedělá musí komunikovat s fírama proto, protože na dráze dělaj lidi a komunikace je potřeba. Já mám fíry rád, ale né tyhlety debily, který přesně vědí, co měl ten druhej udělat.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 15:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si tu uděláme malý zabezpečovácký dýchánek:

Na trati VOsek-HK není kódování LVZ, TZZ autohradla,RPB a dokonce telefonika (Choťovice-Převýšov).Vlakový zabzař tedy není schopen nějak poznat zákaz jízdy za návěstidlo, projetí je tedy zcela možné. Strojvedoucí jen obsluhuje tlačítko bdělosti.

Náš systém LVZ LS tedy neposkytuje kontrolu rychlosti, na rozdíl od německého systému PZB Indusi. To je bodový zabzař kontrolující snižování rychlosti při výstraze, je jednoduchý, počátek vývoje již ve třicátých letech, je nasazen na většině tratí v SRN. Díky tomu mají němci mnohem méně průserů s projetými klacky než my tady.
K tomu Mirelu: Neznám přesně funkci jeho činnosti, ale má v něm být nutnost při příjmu kódu žluté mezikruží povinně zadávat rychlost jízdy do výhybek podle návěstního znaku autoblokové předvěsti (tedy očekávej 60= zadat 60) a on pak kontroluje zadanou rychlost, také neumožňuje jízdu na červený kód/bez kódu rychlostí vyšší než 120. Ať mě někdo znalejší doplní. Tedy taková kontrola rychlosti by byla možná jen na kódované trati,což Vosek-HK není, jednak to není pravá kontrola skutečné rychlosti v rozsahu daném dnešními moderními ZZ (např. ETCS) a hlavně u nás není schválen a není možné jeho použití (to,že ho používá řada 350 je věc jiná).
Závěr: Vzhkledem k systému vlakového (ne)zabezpečení železnic v ČR budeme ještě několik (desítek ?) let mít vyšší nehodovost způsobenou nepoužitím odpovídajícího vlakového ZZ.


Mohl by mi někdo odpovědět na otázku, zda je možné,aby autohradlo typů 82,83,88 s KO kódovalo?
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MIREL: Nevím, jestli to neupravili, ale četl jsem, že žlutému mezikruží je přiřezena rychlost 40km/h. Dělalo to prý problémy např. při odjezdu z Brna hl.n., když EC jezdily ještě přes Brod - na odjezdu z hlaváku 40, na střelnici očekávej 80, na vjezdu do Židenic 80.

citace:Zařízení nedostane informaci o konkrétní rychlosti, proto v případě, že je návěstěna rychlost vyšší, než 40 km/h, musí strojvedoucí přejít na režim manuál.

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: V Modřicích se stovkové vexle projížděly 40.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nechápu proč výpravčí nenechal ten rychlík u vjezdu. Mohl taky zastavit na peroně a výpravčímu i vl. četě může vzniknout problém. Špatně vidící, osmdesátiletá babička s nůší bude myslet je v Hradci a začne vystupovat, kuřáci půjdou kouřit a výpravčí ten vlak bude muset jít vypravit. Na tyto nepříjemné otázky bude výpravčí odpovídat. Proč narušil nákladní vlak s náskokem jízdu rychlíku atd.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

potřebuje vodit za ručičku

Tak na to by si měl zjednat statnou ošetřovatelku .. to my nemáme v popisu práce ...

Jinak je vidět,že dotyčný je fakt odborník .. takových "inteligentních" rad v jeden den nám ještě nikdo nedal ... Úplně nejlepší by asi bylo,kdyby si chleděl svého a nestrkal nos do něčeho,čemu nerozumí .. nebo NECHCE rozumět ...

Jinak já bych raději se "závěry" posečkala až do doby uzavření spisu .. asi nikdo z Vás tam nebyl osobně přítomen,a tak to tady jsou prozatím jen pouhé dohady a spekulace ...


ICQ 237-113-861
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005 Vzdyť o tom celou dobu mluvíme, to bylo naštelovaný na pěkný letmý křižování, ale rychlík byl moc rychlej.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcBain
Ještě jednou. Na předvěsti bylo volno, na vjezdovém návěstidle byla výstraha a na odjezdovém návěstidle byla návěst stůj. Proč by se to strojvedoucímu mělo zvlášť říkat. To strojvedoucí považujete zatakové hňupy kteří vlastně ani nesledují trať a jezdí stilem že na tomto návěstidle byla vždy návěst volno? V této stanici mám podle GVD průjezd? Na těchto vyhybkách jezdí rovně? Pokud tomu tak je, tak abych se bál jezdit vlakem a modlit se aby strojvedoucí neřídily žádný tip automobilu.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká vysílačky mám kacířskou úvahu. Hovory jsou nahrávány a kontrolní orgány posedlé hovorovou kázní. Nevím, jak měl výpravčí v krátkosti říct fírovi o co kráčí a dodržet hovorovou kázeň. S obligátním: Hele fíro 957 zpomal, nevychází křižování ať nemusíš u mě zastavit. Fíra by věděl, ale výpravčí měl možná menší premie. A ještě to poslat všeobecnou výzvou aby nemusel nastavovat číslo vlaku. Jak jednoduché a přitom vlastně složité.
AntiMcBain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 16:52:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy Nejsem nevraživej, jen tvrdím, že nehodě v Káranicích určitě výpravčí napomohl, protože pro ni vytvořil podmínky.(I když předpis samozřejmě ničím neporušil) Proto, když už něco takového vytvořil, mohl kváknout tomu fírovi do vysílačky a NIC by se nestalo. Netvrdím, že fíra je nevinej, projetí stůj, je jasný. Ale k situaci, k jaký tam došlo, vůbec nemuselo dojít, a kdyby někdo přemýšlel hlavou, tak by nedošlo. Rychlík má stanice kde nemá pobyt projíždět, ne procourat a kličkovat mezi nákladama. Když jede rychlík páni výpravčí, tak má jet a všechno před čím má přednost, má stát. Ne aby tomu bylo naopak. Nejmíň tohle máte v popisu práce milá Láďo ŘÍDIT DOPRAVU. A tohle je unikátní případ jejího neřízení, nebo špatného řízení. Vodit za ručičku nikoho nemusíte, to když je potřeba, něco zkoníte, to vyvoláváte do vysílačky, dělej, jeď, dejchá ti na záda to a to, honem rychle, to se můžete samou aktivitou podělat, ale vytvořit spolupracovníkovi bezpečné podmínky, sdělením takové pitomosti, jako je, že s rychlíkem asi zastaví někde, kde stavět nemá, to už je vodění za ručičku :-(

Metcalf to bylo naštelovaný na pěkný letmý křižování, ale rychlík byl moc rychlej.

No skvělý, takže vlastně rychlík jel moc rychle, paráda :-( Ten náklad tam neměl co dělat, ten měl někde stát, nikoli jet proti rychlíku
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, vazeny pane a slysel jste nekdy o existenci takove zbytecne funkci jako je dispecer ? Jemuz je ostatne tento vypravci podrizen ? A jehoz funkce je urcovat co a jak pojede ? Ale takove detaily Vas evidentne nevzrusuji a nezajimaji, ze. Proc se timto zbytecne nechat rozptylovat.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je smutné, že v 21. století bezpečnost stále závisí na jednom člověku a barevné žárovce. Přitom historie nás mnohokrát poučila a bohužel ještě poučí, že je to málo. Sloužil jsem i v době, kdy vlakvedoucí sledoval návěstidla a kolem výstrahy musel fíra dát návěst pozor. Nedal-li, tak vlakvedoucí otevíral kohout záchranné brzdy, ale postaru se pracovat nedá.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výpravčí nenese žádnou vinu. Strojvedoucí měl sledovat trať a hotovo. Opakuji otázku. Proč by měl výpravčí říkat strojvedoucímu že bude ve stanici stavět. To už vlastně říká pomocí návěstidel. Proto jsou návěstidla vymyšlený.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Metcalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcBain Ne, kolego, nenapsal jsem že rychlík jel moc rychle ale v tu chvíli byl moc rychlej. Škoda.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poručík pihrt: Mimořádné zastavení rychlíku je mimořádnost. O mimořádnostech se zaměstnanci, jichž se to týká, zpravují. Za mých mladých let se zpravovali.
742041
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda.Pro fíru jsou směrodatné návěstidla,pokud nejsou zneplatněna nebo pokud není uvedeno jinak.Proto jsou u tratí zbudována
S pozdravem 742 041
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka: Tady nešlo o mimořádné zastavení, kdyby fíra na R nepokračoval od vjezdu plnou rychlostí, vyšlo by ukázkové letmé křižování. Z toho samého důvodu je hloupost zastavení R ještě před vjezdem. Fíra to mohl čekat, na téhle trati se to děje běžně. Ta trať by si zasloužila kódování, hlavně kvůli zvýšení rychlosti (je rovná jak když střelí).
AntiMB: Nefotím, na ostatní výlevy nebudu reagovat, neb byly zcela mimo téma.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jede rychlík páni výpravčí, tak má jet a všechno před čím má přednost, má stát.

Ano, jede nadvlak a tak kvuli minute dame nekolika nakladum desitky minut zpozdeni. (Tenhle naklad jel sice s naskokem, ale dalsi "dira" byla az za pul hodiny. A nevime jake jine naklady byly na ceste, tahle trat je dost vytizena a volnych tras tam pres den moc neni). Chtel bych videt, kolik by se toho timhle stylem vyjezdilo pri koridorovych vylukach na zatizene trati...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 17:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to vypadá, že Káranice je v provozu. Alespoň R 963 má napsáno "Káranice +6min".A ví se už, jak dlouhou měl ten fíra směnu? Protože jestli měl nástup někdy ve 3ráno, tak se tomu přehlédnutí ani moc nedivím.A vysílačka by to asi taky nezachránila.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a kdyby někdo řekl, ať jede pomaleji...před pár lety jsem tam jezdil a říkalo se. To je to oč tu kráčí. Ta TRSka je tam pro nás. Pro výpravčí a strojvedoucí. G stop je její vedlejší funkce. Hlavní funkce je vzájemná informovanost.
Esíčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.212.31.78
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:13:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutujúci, a čo by sa stalo, keby fíra blížiaci sa ku vchodu s návesťou Výstraha zavolal výpravcovi s otázkou: "Hele vole, proč mám výstrahu, co se děje"? Tak si myslím, že neaktivitu výpravcu, ktorý mohol informovať ale nemusel môžme kľudne otočiť aj na fíru, prečo sa "aktívne" neinformoval, alebo sa mýlim?
S.Carella
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:19:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle Járy D.C. je každé zbytečné slovo zbytečné. To asi platí i o této diskuzi. Určitě to ale platí o zpravování strojvedoucích "V" rozkazy, kdy na základě požadavku strojvedoucích tam nesmí být napsáno nic navíc, jen to, co je dáno předpisem. Tady se najednou vše točí kolem toho, že výpravčí něco neudělal nad rámec předpisů.
Každé zbytečné slovo je zbytečné....

P.S.:Jo, ale ještě mi ty AntiProtiVšem řekni, jak víš, že výpravka do TRSky něco nežblebtl? Když fíra neregistroval předvěst ani návěst proč by neměl zapomenout na nějaké předpisem neřešené kydy výpravčího? Kdo tu dělá závěry před RIBŽD?
asdf vypravci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.189.106
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: někdy je to dobrý říct, že má zpomalit, ale někteří strojvedoucí si to vyloží po svém a s vlakem třeba i zastaví. Tady stačilo trošku zpomalit a rychlík mohl projet, podle mě zbytečný volání vysílačkou.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka: Já bych to asi taky z vysílačky čekal (ale kvůli plynulosti, ne kvůli bezpečnosti!!), nicméně to rozhodně nelze hodnotit jako sebemenší pochybení výpravčího - na té trati je křižování úplně běžné, fíra ví co má čekat i bez vysílačky - vidí červenou a protijedoucí vlak.

Nakonec nikdo ještě neřekl, jestli TRSka nebyla použita, pokud vím?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Debata se už dávno zase nějak zvrhla. Já bych jen shrnul:
1) fíra rychlíku přehlédl nebo si nazapamatoval, že je na vjezdu výstraha
2) když zaregistroval stůj na odjezdu bylo pozdě
3) nakonec měli všichni z kliku

Pokud to bylo takhle, tak přes mou úctu k oboum profesím je vina na straně fíry a používání či nepoužívání vysílaček je věc mimo. Pro přenos informací od výpravčích k fírovi slouží na obdobně (ne)vybavených tratích návěstidla, a pokud fungují jak mají, není vhodné doplňovat nějaký další způsob informování. Vždycky potom hrozí to, že mezi návěstidlem a vysílačkou vznikne rozpor. A to je opět průser na obzoru. Pro rejpaly - nehovoří ze mně zkušenost drážní, ale chemicko - průmyslová. I tam ale jde občas o život...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Čahounovi a Desiru za vysvětlení činnosti Indusi. Nechci tady za každou cenou vyzdvihovat do nebe západní kapitalisty, ale ještě jednou bych si tedy dovolil vyslovit názor, že takřka kdekoliv v Německu by v této situaci prostě ten rychlík zastavil včas.
Proto - Zdeněk - takovýhle nehody budou, ať bude zabezpečení jakýkoliv ... - obecně ano, ale zde není zabezpečení proti chybě lidského faktoru naprosto žádné. Přestanu si tu sedat do prvního vagónu...

čelákovičan - no při pohledu do turnusu se zdá, že jsi to trefil zcela přesně, nástup 2.42, HK - Choceň - HK - Praha - HK a po tomhle rychlíku měl ve 14 h v HK střídání.
Jinak skutečně je tam mírný oblouk, kvůli kterému protijedoucí vlak nemusel předem vidět.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jede rychlík páni výpravčí, tak má jet a všechno před čím má přednost, má stát ..
.. něco zkoníte, to vyvoláváte do vysílačky ..


Koukám,že Vám nemá cenu něco vysvětlovat .. a že jste asi jeden z těch "kovanejch" fírů,alespoň ten tón Vašich příspěfků o tom napovídá ...
Bylo by vhodné,kdyby jste si hleděl toho SVÉHO a nám přenechal to NAŠE .. já si Vám do řízení také nedovolím kecat,když už jsme u toho ...
A něco k tomu konění .. myslím,že si naše funkce v tomto zdatně sekundují .. zastávám názor ten,že NIKDO NENÍ DOKONALÝ a kdo ano,ať hodí kamenem ... A hlášky do vysílaček komentovat opravdu nemíním,a tak když uznám za vhodné fírovi něco sdělit,tak mu to řeknu,nakonec od toho to je a nedělám z toho žádné divadlo .. tedy,když to fachá ..
A ještě k té nehodě .. ten fíra tam zcela jistě nejel a takto nekřižoval poprvé,tak ze sebe prosím nedělejte nějaké chudinky,kterým se všechno musí troubit .. jistě ta huba by mu neupadla,ale barva návěstidel je zrovna pro Vás ZÁKON a denní chlebíček,tak dost dobře nechápu některé zdejší reakce diskutérů ...

Závěrem chci jen říci,že je VÝPRAVČÍ a výpravčí .. a je STROJVEDOUCÍ a strojvedoucí .. a tudíž se mezi oběmi profesemi a nejen těmito,najdou i "inteligenti",kteří všechno vědí nejlíp,všude byli a od všeho mají klíče .. a určitě víte,co tím myslím ...

ICQ 237-113-861
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kopírováno ze zelpage.cz

Podle nejnovějších informací byl provoz na trati před chvílí obnoven. Standardně již jezdí jak osobní vlaky, tak rychlíky mezi Prahou a Hradcem Králové. V úseku zatím platí rychlostní omezení 10 km/h, na dalších kolejích poškozených při nehodě se bude pracovat ještě zřejmě několik dní," řekl mluvčí drah Aleš Ondrůj. Do dnešní 16. hod. jezdily rychlíky odklonem přes Kolín a Pardubice, osobní vlaky byly nahrazeny autobusy v úseku Dobřenice - Chlumec nad Cidlinou. České dráhy původně předpokládaly obnovení provozu až zítra v dopoledních hodinách, ale opravy poškozeného zabezpečovacího zařízení a svršku trvaly kratší dobu.
ICQ:252 160 498
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcb - Hlavně je k smíchu, jak všichni přesně perfektně znáte práci strojvedoucího

Jasně, že nejlépe znáte práci Fýry vy, Fýro.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 18:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

esíčko,Web,S.Carella

Zastávám stejné nebo velice podobné názory ...


ICQ 237-113-861
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kurt_mužik: co to tady zase pletete za woloviny?
Uvezu to, pane Lorenc?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: To není žádné vyzdvihování, ten rychlík by se na Indusi skutečně zastavil.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... já to nenapsal tak natvrdo, aby se tu zas někdo neozval, že tu propagujem nějaké nechutné cizácké vymoženosti.. Možná kdyby něco takového začal vyrábět nejmenovaný tuzemský výrobce zabzař, jistě by si brzy proloboval jeho plošnou instalaci :-)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z hlediska železničního je ČR země neomezených možností
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako vždy se prostě vyšetřování uzavře s tím, že je to chyba jedince, nikoli systému...
A to je podle mě ten největší problém.
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 20:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co to tady zase pletete za woloviny?

Jaký woloviny? Vy si už Fýru a jeho jedinečný styl nepamatujete? Prostě se reinkarnoval.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 20:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, v ramci zmeny systemu vypravci nafasuje pri nastupu do smeny bazuku a kdyz se mu nebude libit, co masinka vyvadi na kolejich, tak ji s tech koleji proste odstreli .... :-D :-D
Ach jo. Kazdy si dela praci tak jak ma, ci by mel a vymluvy na system nejsou na miste. Proc ? A ze se nekdo bude bat jezdit vlakem ? Tak at jezdi autem, jako kdyby tam to bylo lepsi, to ty masinky jsou proti blbosti daleko lepe zabezpeceny. A o letadlech nemluvim, ale to by treba i nekteri mohli ze strachu zacit chodit kanaly, ale zase takovej benzin/kerosin pri ekologicke katastrofe v kanalizaci ... :-))
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako vždy se prostě vyšetřování uzavře s tím, že je to chyba jedince, nikoli systému...
A to je podle mě ten největší problém.


Přesně tak, teď jsem si pročetl poučný list k loňským Vranovicím a Vojkovicím (rovněž nezastavení vlaku ve stanici při "nestihnutém" křižování) a končí tímto odstavcem:


"Na základě uvedených mimořádných událostí vyzývám všechny strojvedoucí Českých drah, a.s., a jejich dceřiných společností, k řádnému výkonu dopravní služby a přesnému dodržování ustanovení vnitřních předpisů ČD, zejména bezchybnému sledování návěstidel a respektování pokynů daných návěstmi těchto návěstidel."


Když ale i na dvojkolejce s autoblokem (a částečně zároveň koridorizované) si může fíra mačkající živák dělat co chce (13x překročil stanovenou rychlost vlaku, až o 15 km/h, několikanásobně vjel do oddílu, v němž měl na opakovači červenou aniž by začal brzdit, holt potom ve Vranovicích ten "důvod červené" překvapivě nejel stejným směrem jako on), tak to tady všude rovnou mohli nechat mechaniky...
Upřímě řečeno mi připadá, že kdyby se toho chytla média, tak z toho mužou hravě udělat kampaň, po níž bude jezdit vlakem o polovinu lidí míň.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8388
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímě řečeno mi připadá, že kdyby se toho chytla média, tak z toho mužou hravě udělat kampaň, po níž bude jezdit vlakem o polovinu lidí míň.

Není to výzva pro ŽM?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to prostě alibismus. Taky proto je předpis D2 tlustší než bible... V předpisech jsou zcela záměrně popsány všechny možné i nemožné situace jenom proto, aby to bylo možné svést v případě nehody na "nesprávný výkon služby" ať se už jedná o profesi výpravčí či strojvedoucí (příp. jiné)... Pokaždé je možné říci: "Vy jste se neřídil ustanovením xxx předpisu yyy..."
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 06:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tem Vranovicim: Znamy vypravci ve Sklennem n.O, ktery tam zrovna ten den slouzil, mi rekl, ze ho ten fira serval pres vysilacku, jaktoze nepusti rychlejsi naklad dopredu....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30449
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 09:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh:
Nesprávný výkon služby to bude vždy. Nicméně pokud bych se měl zastávat nějakého fíry, tak určitě ne u této nehody (které jsem se naštěstí nijak neúčastnil), ale toho od Blanice.
Samozřejmě, tím nijak nepopírám, že oba nejspíš udělali hrubou chybu (a bylo by vhodné tu možnost omezit - třeba instalací odpovídajícího zabzař).

U té Blanice se ale snad konečně aspoň začne něco dělat, takže se tam nebude jezdit jen na kus papíru. Opravdu tam stále nemám zrovna dobrý pocit (a ještě horší kolem Polečnice, když jede 810 proti 749).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bubo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.217.130
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 09:32:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Predpis D2 je preto hrubší než biblia (a nakoniec všetky predpisy sú tu hlavne preto), lebo obvykle po nehode (inej udalosti) namiesto toho, aby si ten ktorý vinník sám priznal, že som zabudol, nevšimol som si, nechcelo sa mi, vymyslí si akúkoľvek (hoci aj) idiotskú výhovorku a povie, že to čo spravil (či nespravil) v predpise nebolo.
Ako príklad spomeniem úraz, kedy sa posunovalo popri bočnej rampe. Posunovač stál na prázdnom plošinovm vozni na plošine na jej okraji a držal sa klanice. Pritom sa mu dostala noha medzi vozeň a rampu a utrpel úraz. Na súde sa potom obhajoval tým, že predpis Op 16 a ani žiadny iný nezakazuje zamestnancom pri posune stáť na streche vozňa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda tyhle řeči tady jsou ještě děsivější než ta nehoda sama. Když vás tak čtu, tak si říkám, že je div, že takovýhle nehody nejsou na denním pořádku. Přehlédnutí, zaspání, zapomenutí... to vše člověk pochopí, ale tady se v podstatě píše o úmyslném riskování a projíždění červených. Vidím, že se stále ještě buzeruje výkonný personál málo. Trestat, trestat, trestat i za špatně uvázanou kravatu.
Budoucnost patří bagrům!
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad AntiMcBain: A co kdyby na návěstidle bylo stůj například kvůli tomu, že nešla přestavit výhybka? Ten fíra by ji rozřízl a v pohodě pokračoval dál. Nebo co kdyby mu chtěl výpravčí dát Op rozkaz kvůli přejezdu? Opět by pokračoval dál…

Jinak Kade, opravdu inteligentní příspěvek, můžu se zeptat, kdy se při nehodě ve Vranovivích křižovalo?
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 11:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten příměr se pochopitelně týká jen Vojkovic,i když ve Vranovicích ty vlaky byly jaksi taky proti sobě. I v případě, že vám terminologicky "vadí", že se to stalo na dvoukolejkách (v obou případech jak známo ty vlaky jely po stejné koleji) vás prosím, abyste si své mindráky léčil někde v tichosti v soukromí nebo v prostředí které odpovídá vašemu intelektu (najdete li takové).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8390
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 12:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp to ty masinky jsou proti blbosti daleko lepe zabezpeceny.

To mi právě bohužel moc nepřipadá.

Ano KMe, je to děsivý. A opravdu děsivý je i to, že to naše soudobá technika bez problémů umožňuje.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8391
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 12:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz - Jinak Kade, opravdu inteligentní příspěvek, můžu se zeptat, kdy se při nehodě ve Vranovivích křižovalo?

Mě se zdá, že se tam "křižovalo" přímo u nástupišť.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mafouz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 12:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě,že mě to terminologicky vadí. Pořád si hrajete s termíny, tak proč teď ne? Já žádné mindráky nemám, nevím proč, když Vám (píše se s velkým V) sem někdo něco napíše, hned píšete, že má mindráky...
AntiAntiMcbain
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 13:15:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mafouz Ano kdokoli tady pánům vědátorům přes železnici něco napíše má mindrák
Tady je totiž ústředí Dráhy, a ti nejmoudřejší z moudrých

Já neříkám, že projetí stůj není chyba fíry, prostě jsem jen řek, že počítal s tím, že ve stanici kde nemá pobyt bude průjezd a zřejmě výstrahu prostě zabukařil, nebo tak něco. Ovšem stačilo kváknout do rádia a nemuselo se to vůbec stát, třeba mu jen říct, hele zvolni, křižuješ tu s nákladem, aby to vyšlo...
Pepapra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.192.46
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 13:34:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co tady pořád řešíte, prostě projel stuj a vina je jasná.Je jedno z jakého důvodu tam je.To je jak když auto vjede na červenou na přejezd.Čí je to vina? Dráhy ? Prostě stuj je stuj a učej nás to od mateřské školy.Kdo to nechápe ať sedí radši doma.Stalo se to je to nepříjemné, ale ten člověk musí nést vinu.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 13:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Já si nemyslím, že metodou buzerace se dá dosáhnout snížení počtu průserů způsobených projetými klacky.Navíc zrovna na autobloku se ta červená projet za určitých okolností smí, od toho je to taky permisivní zabzař; tím rozhodně nehodlám obhajovat konání fíry. Efektivní metoda se jmenuje lepší zabezpečení, konkrétně ETCS.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 13:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zevedem to i na silnici , holt kdyz je cervena nevadi, hlavne ze jedu.
Proc by vypravci mel delat neco za firu? Kdyz to je ***** kterej si proste jede a ignoruje navesti, tak je to jeho smula.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 14:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Váš návrh už platí. Bydlím na rušné křižovatce a vidím jak to jezdí. A na fungujícím přejezdu jsem rozmetal kamion a zabil řidiče.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 14:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005:
Pokud ste jel na mašině a smetl toho řidíče na fungujícím přejezdu ,tak se zabil sám a vás obecně ohrozil ,nebo ne ??
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiMcB si holt bude furt dál mlít jak kolovrátek. - Kdyby byly v prdeli ryby, nemusely by bejt rybníky.
Kdyby nějaký výpravčí kvákal do vysílačky, že přes ten a ten přejezd pojede vlak, a řidiči by museli mít povinně ten kanál naladěn, taky by taky nemuselo bejt tolik střetů na přejezdech. Kdyby výpravčí hlásil staničním rozhlasem každý průjeezd vlaku kdekoli v obvodu stanice, nemuselo by bejt tolik přejetech "civilů" kteří
neměli v kolejích co pohledávat. Všechny tyhle příklady jsou podobné. Je to účelové přehazování viny na nevinné. Drážní doprava má určitá pravidla. Ta se musí dodržovat, jinak teče krev. Pravidla mohou být různá, ale tady teď platí taková, jaká jsou. Takže se musí dodržovat ta platná pravidla. Kdo vyžaduje dodržování nějakých pravidel navíc, je blb, protože to nikde není psáno a protože to pak někdo dodržovat bude a někdo ne. A to je nejhorší. Pravidla musí být jednoznačná a jednoduchá a né, že se někde budou svévolně hlásit duvody "stůj" na klackách a jinde ne.
Jo a rychlík, ba dokonce i SC nejsupercitovější můžu jako výpravčí zpomalit, či zastavit. Od to ho tam jsem, a fíra tam je od toho, aby zastavení provedl. Vyhodnocují to dispečeři, né výpravčí a už vůbec né fírové. Nesnáším, když mi fíra nadává, že jsem přibrzdil jeho vlak. Do toho mu je HOVNO. Jestli mu to vadí, tak ať si stěžuje u mých nadřízených, oni si zjistí, proč to bylo a jestli to bylo dobře, nebo špatně. Já taky fírům nenadávám, když jedou jinak, než předpokládám.

Pvvs: To neříkejte, nevíte, co ten fíra dělal. Projel, to jo, ale mohla to třeba být i technická závada. Mohl mít chvilkovou nevolnost.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD AntiAntiMcbain dolož že fíra R nekrátil JD a fíra nákladu neprodlužoval JD,protože jinak všechny tebou házená obvinění na výpračího patří na toho fíru co nedodržel JD.
http://www.darujkrev.cz/
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.82.135
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:34:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že výpravčí neinformoval strojvedoucího vysílačkou vzniklo nejspíš tak, že se domníval, že strojvedoucí bude respektovat návěstidla. Nic by se nestalo kdyby mu zavolal, ale proč tam tedy ta návěstidla jsou, že...
Podotýkám, že o nehodě toho vím zhruba tolik, co místní osazenstvo této plamenné diskuse, tedy skoro nic. Jen to, co k tomu říkali v TV.
Ještě, že se nikomu nic vážného nestalo. Zdá se, že mají dráhy (zatím) štěstí a odnáší to jenom "plechy" - viz. Vranovice, Pendolino vs. kamion (Brodek nebo Grygov?) a teď i ty Káranice.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace