K-report
 

Archiv do 11.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha » Staré archivy » Archiv do 11.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Neděli kolem oběda na ČT2 v pořadu STYL o mostech a mostu inteligence!!!!!!
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přidám názor:
Spíš vím výpočtech a následných testech únosnosti, které nedopadly vůbec nejlépe. Pracující inteligence totiž odevdla vskutku "kvalitní" práci. Problém totiž není v mostě, ale v základech. Když testovali na již hotové části s položenou kolejí (ostatně stejný stav jako dneska), tak se jit to prý tak rozklepalo, že byl strach, aby jim to při plném provozu obou kolejí a plánovaném zatížení nerozklepalo na spadnutí. Tak bylo provedeno rozhodnutí o pomalých jízdách a nechání mostu tak, jak je.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3976
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve: Samozřejmě, bavíme se o taktických jaderných zbraních, jako jsou dělostřelecké granáty, letecké pumy nebo hlavice raket středního doletu, nikoliv o masivním úderu strategickými jadernými zbraněmi, to už by bylo asi zbytečné cokoliv v tomto směru řešit. Ale s nasazením taktických jaderných zbraní se bohužel za studené války počítalo v případné válce na obou stranách barikády, i přes předpokládané následky...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 23:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen malá poznámka k "pracující inteligenci" a tudíž i "názvu" mostu: z některých příspěvků se zdá, jako by někteří diskutující brali tam pracující inteligenci za "nefachčenky", kteří se učili pracovat a výsledek jejich práce za tomu odpovídající. Jenže v padesátých letech tomu bylo trošku jinak. Tam pracující inteligence (= většinou ideoví nepřátelé) byla spíše na nucených pracech než na výuce a tudíž se nelze výsledku příliš divit, pokud stavbu považovala za možnou formu "drobné sabotáže" či "pasivní rezistence" komunistickému režimu. Většina tehdejší inteligence totiž pracovat uměla, pokud chtěla. Na rozdíl od té komunistické, která neuměla, ani když musela...
presswurst
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:44:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis:
Kecáš, protože na celé trati je NTR 75 km/h, TR 50 je akorát v tunelu.
A spekulace o dimenzování mostu:
Most mohl mít obloukových polí jen třináct, místo dnešních patnácti. Ovšem patnáct polí bylo zvoleno proto, aby po mostě mohla jezdit těžká vojenská technika (po vytržení koleje). A pilíře jsou dimenzovány na jednostrannou zátěž, proto jsou tak mohutné. A spekulace o kvalitě mostu: no možná tam sabotáže byly, ale jinak je most kvalitní. Akorát to pro nezkušené "dělníky" byla nestíhačka. Ale tohle se dnes těžko zjistí. A protržení Slap by nevydržel, protože to nelze dost dobře odhadnout. Tak velká a prudká voda by s sebou přinesla spoustu bordelu, takže by se některá pole mostu mohla stejně ucpat. Už jenom to, že blízko před mostem jsou vysoké stromy.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Presswurst: mě y hlavně zajímalo, co si mám po pojmem "protržení Slap" představit, aniž bych se přitom dostal na uroveň Hurvínka představujícího si válku. Ono je tam toho betonu docela dost a hlavně tu vodu drží vlastní tíhou (asi proto se ta hráz jmenuje tížná).
I kdyby vznikla hodně velká díra do hráze a teklo tam toho krapet hodně, tak by se něco zpomalilo úzkým údolím hned pod Slapy a ledacos by se zase rozlilo zpětným vzdutím na Berounku, takže by to v místě MI až zas taková divočina nebyla.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 17:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem do komory "historie železnic" hodil to schématko, na kterém je zakreslen rozvoj železniční sítě v Praze po roce 1961 včetně mostu Inteligence, u kterého jsou zakresleny další (nikdy nespostavené)koleje a spojky.

../28/54456.html
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 09:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, konečně jsem doma vyhrabal knihu: Streit, J.: Splněné sny, Mladá Fronta, 1955. Stavbě MI tam je věnována celá jedna kapitola (ss.145-178) včetně popisu budování pilířů v kesonech a několika obrázků.
Píše se tam mimo jiné: Při levém břehu, ještě na mostě, měla být vytvořena odbočka, která by dvěma kolejemi spojovala Krč s Hlubočepy. To znamenalo prakticky vidlicové rozdvojení mostu.

O dimenzování na výbuch se tam pochopitelně nepíše, nicméně o vzdutí Šítkovského jezu a možnosti povodní či protržení přehrady ano (původně se uvažovalo o vytvoření násypu a vybudování kratšího mostu, což by právě případný odtok ledu a vody ztížilo)

Zajímavá je taky věta (s. 157): Úplný výpočet s technickým projektem byl dokončen teprve později, dva roky po tom, kdy se most začal stavět. Začalo se stavět podle zjednodušeného úvodního projektu nakresleného v měřítku 1:500, předběžného výpočtu nosné konstrukce a statických hodnot, vzatých z měřené na modelu a podle technického projektu jednoho pilíře.
Jak jste to jeli ????
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

presswurst: tu rychlost možná, ale tu stabilitu základů těžko - můj děda byl jeden z těch, co to tenkrát přepočítávali!!!!
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už třetí den pozoruju trhací aktivitu na nádraží v Bubnech. Trhají se koleje, co jsou mezi poslední kolejí s trolejí a sklady, vpravo ve směru z Prahy. Zatím vše okolo zhlaví směr Masarykovo n. Nevíte někdo co se tam děje/bude dít? Díky.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty prostory snad už nepatří železnici a jsou prodané.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde jsou dnešní fotky z výstavby Nového spojení. Omlouvám se za kvalitu některých z nich, byl strašný vítr, foťák se nedal udržet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po delší době zase pár fotek z Libeň - Běchovice: http://praha14.vhd.cz/fotky/index.php?cat=6 ..

v Běchovicích dnes vyloučena 2 a 4 kolej pro potřeby EŽ (vztyčování TS), Os od Kolína podvlékány před dopravní kancelář k provizornímu nástupišti a dále křížem přes pražské zhlaví zpět na 2TK..

v Běchovicích už se to pomalu začíná schylovat k montáži břeven bran (alespoň rozloženy je tam mají), v DPočernicích se vyřezalo cca 200m náletu od mostu směrem k Běchovicím podél 2TK.. PHS v DP stále bez výplně..

co je zvláštní je, že si někdo udělal pěknou (patrně za peníze EU ke zvelebení Počernického rybníka, aby se vyčerpaly do konce roku..) zpevněnou cestu v místě, kde se dá jedině rozumně mezi DP a Běch dostat z Českobrodské k trati.. pod mostem k rybníku navíc neřešil vodu.. víz fotky..

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
http://praha14.vhd.cz
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 11:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd_sl: Děkujeme za dokumentaci, jen tak dál!
Ale fotky máš zmenšený očividně pomocí jakýhosi špatnýho algoritmu, linie (dráty, kolejnice) by v žádným případě neměly být "zubatý"! Pak se na to hrozně kouká. V čem si to zmenšoval? Týká se to jen tý poslední lednový várky, předtím jsou fota ok.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 11:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: už by to mělo být lepší.. bylo pozdě a nevšiml jsem si, že jsem od minula hejbal s nastavením Irfanu.. : (
obecně to ale není jen o algoritmu jako spíš o tom, že jsem za rok ještě nenašel čas foťák rozumně nastavit a naučit se pořádně fotit.. ale pro mou potřebu to stačí - web je jen doplněk..
http://praha14.vhd.cz
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita: nebyls fotit na těch východních portálech v neděli okolo 16. hodiny...?
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 21:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, byl myslím, že jsem někoho potkal, jak končí ty schody...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jsem asi byl já (skoročerná bunda, tmavě vínový kalhoty, na hlavě tmavomodrá čelenka a hlavně brejle), koukal jsem pididalekohledem na estakádu.
A tys byl ten dlouhovlasatej (původně jsem se domníval, že jsem se setkal s velkou vzácností, tedy šotouškou ) nebo ten druhej...?
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten druhej. Tamto byl můj kamarád. Tak jsem rád, že tě poznávám.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 20:42:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita- co je to prosím za ten tunel na obr.12 a 13?
Díky
Zdravím
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 12:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modiat:
Je to tzv. "tunelový most", kterým bude kolej Masaryčka-Vysočany podcházet obě traťové koleje hlavní-Vysočany/Holešovice.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 13:39:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hroch-díky, to mě napadlo, ale zdál se mi ten tunel příliš úzký, asi zkreslením na fotu. Není ten tunel, ale spíš spojka Libeň-Masarykovo nádraží?
http://www.novespojeni.cz/vizualizace_detail.php?id_swf=7
Zdravím
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 15:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, určitě není, ten tzv. tunelový most je určen pro podjezd koleje Masna-Vysočany pod kolejemi HN-Vysočany(na plánku blízko východního portálu starého Vítkovského tunelu)
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 16:26:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita- díky, už jsem ho našel, je to tak.
Hroch- omlouvám se za pochyby.
Zdravím
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 08:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz na zasvěcené: jak pokračují Grandi Stattioni na hlaváku? Včera večer jsem tam nakukoval, za zástěnou klid, mrtvo, ani človíčka natož nějaký stroj. Jen cca z 1/2 plochy odstraně "dlaždičky".
Jak jste to jeli ????
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29980
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále je nejjižnější podchod v místě vstupu do odbavovací haly uzavřen?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, resp. je uzavřen celý podchod, nejde skrz něj ani přejít z jednoho nástupiště na druhé.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29984
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, tak to je novinka. Posledně byl ještě až k prvnímu peronu otevřen. Tam se konaly hromadné výstupy, protože cedule, že průchod je uzavřen, samozřejmě téměř nikdo nečetl a když, tak si myslel, že je asi otevřený, když tam všichni lezou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 11:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když on to nikdo nečetl ani v případě, když byla uvázána na provázku přímo uprostřed schodiště a mlátila je, při průchodu pod ní, přímo do hlavy, čehož jsem byl svědkem.
Takže se tam natáhly takové ty bíločervené igelitové pásky a je vymalováno.
Včera jsem to použil jako "služební" průchod. Jinak jsem zvědavej, jestli se tam bude ještě vůbec uklízet, když se tam nedostane žádná technika, kromě koštěte a mokrého hadru.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 21:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tu pár fotek z Nového spojení z dnešního dopoledne (4.2.2007). popisovat se mi je nechce, neboť myslím, že i méně zkušený pozorovatel pochopí, oč jde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://rail2005.euweb.cz
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 17:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se dozvěděl, že v obvodu Praha Hl.n. bude některá stanice degradována na hlásku obsazenou dozorcem(kumulovaná funkce)
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 18:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až se zprovozní "new" spojení jako se bude řešit vjezd do depa Liben ?? Teda estli to nebude total konečná ........nebo uvratí z Libenskýho seřadiště ??

Jinak jsečm koukal že trat k tunelum bude pěknej krpál .........
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 21:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd: Depo Libeň bude napojeno na kolej Hlavní-Vysočany a stávající spojkou do Libně.
Stoupání na estakádě Sluncová je tuším 11 promile.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 08:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek: Já bych to šacoval na již diskutované Hlubočepy.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha Hlubočepy mají být zrušeny úplně.
http://www.darujkrev.cz/
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se zeptat jestli někdo neví kdy bude dokončena rekonstrukce Praha - Benešov? Jsem z Moravy tak tady se neorijentuji. Jo a ještě jak to tam vypadá ze zpožděními a vlaky (myslím R, protože když jsem tam jel naposledy tak z něho udělali Os)
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vršovice (včetně) - Hostivař (včetně) - 201x*
Hostivař (mimo) - Strančice - (včetně) - cca léto 2008**
Strančice (mimo) - Benešov (včetně) - 2009

*přesný termín prozatím neznámý; práce na stavbě, která mimochodem není součástí 4. koridoru jako investiční akce, začnou nejdříve po dokončení stavby Strančice - Benešov, tj. v roce 2010
**většina prací na samotné trati bude hotova na konci r. 2007
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 07:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Dolních Počernicích podél malešické tratě už rostou protihlukové zdi.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30270
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 12:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula:
Teď to jezdí poměrně pěkně, neodvažuji se ale odhadovat, jak to bude vypadat po započetí většího počtu výluk.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3210
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 14:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď to jezdí poměrně pěkně

Praha - České Budějovice za 2:50, navíc s mírným zpožděním, tak do 10 minut... Fakt poměrně pěkně...
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 15:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak moc je v provozu využíváno kolejové spojení na Negrelliho viaduktu ve směru Libeň - Bubny?
Zdá se mi býti v dnešní době možná poněkud nadbytečné...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 15:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: Ano, i já jsem pro stržení.Nebo jak mám chápat otázku?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 16:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimálně slouží jako triangl pro občasné otáčení a deponování souprav pro Masaryčku. Nákladní relace Libeň - Buštěhradka je spíše minulostí. Půlnoční osobák hlavní - Kladno dojezdil předminulý grafikon. Možná někdo upřesní.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 16:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Ne-e, zas tak brutální bejt nechci... Jen mě tak při pohledu na mapu napadlo, kolik vlaků tam asi jezdí a jestli se tam ty dvě koleje vůbec uživí?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: Teď jde o to, jestli jsou obě koleje provozuschopné, protože co si pamatuju, tak nějakou dobu byla jedna zavřená a možná (nejspíš kvůli mostu), že stále je. Fakt nevím.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna kolej(blíže k Masně) je stále vyloučena.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: ona se tam živí jen jedna kolej, ta s menším poloměrem (vnitřní/vnější raději nepíšu, protože z pohledu oblouku a trianglu to vychází přesně naopak).
Po rekonstrukci Masaryčky tam koneckonců zůstane taky jenom jedna.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 18:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky, rekonstrukce kolejiště Masaryčky se tedy týká i trianglu a viaduktu? A i mostu přes Trocnovskou?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30287
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 19:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
A to má být ještě hůř... Ale ono to naštěstí je teď spíš do 10 minut náskoku (na obou stranách).

S JD na té trase moc nenaděláš, horší je, že to upadá i vjiných směrech, ač by nemuselo. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3219
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S JD na té trase moc nenaděláš, horší je, že to upadá i vjiných směrech, ač by nemuselo.

Co povídáš? Třeba v Říčanech to vypadá na novou hernu přímo v nádražím podchodu.
Život je kabaret
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 08:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telini: kolejí na trianglu a viaduktu ano, most přes Trocnovskou zatím ne (ostrůvek třicítky mezi padesátkama ).
Ale je to poměrně staré info, současný stav bohužel neznám.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30321
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Pravda, i záclonky se začaly do oslizlých Bček navracet. To je ale pokrok!
Jen oslavný článek ještě chybí... :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 22:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí říct, něco dám dohromady...
Život je kabaret
Karolko Vtaroj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.173.31
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:35:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, tohle je zase jednou perla:-)

Rychlíky se v metropoli plouží

PRAHA - Starší muž sedící v rychlíku Praha-Brno se rozmrzele podívá na hodinky. Je 18:29 a vlak právě minul tabuli s nápisem nádraží Praha-Kyje a opouští území hlavního města. Vlak přitom vyjel z hlavního nádraží už v 17:54 a devítikilometrový úsek přes území metropole tak jel neuvěřitelných pětatřicet minut.

Deník - 9.2.2007

To představuje průměrnou rychlost něco kolem patnácti kilometrů v hodině. Nejde přitom o mimořádné zpoždění, takhle "uhánějí" rychlíky Českých drah na této trase prakticky každý den. Spousta spojů totiž od prosincového zavedení nových jízdních řádů jezdí namísto přes nádraží Libeň oklikou přes Vršovice, což se citelně odrazí v naběhlých minutách jízdy.

Dopravce však prosí cestující o strpení. "Spoje jsme museli přesunout kvůli výstavbě Nového spojení," vysvětluje mluvčí drah Aleš Ondrůj.
Karolko Vtaroj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.173.31
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:50:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování:

Dokončení nové trasy, včetně tunelů pod Vítkovem, umožní rychlejší propojení nejdůležitějších pražských nádraží. Hotová by měla být výstavba příští rok. Poté bude jízda vlakem přes hlavní město výrazně rychlejší.

"Dokončením nového spojení se průjezd Prahou zrychlí zhruba o čtyřicet procent," odhadla Anna Kodysová, vedoucí kanceláře generálního ředitelství Správy železniční dopravní cesty. Na jednotlivých úsecích budou moci vlaky jezdit přes metropoli rychlostí 80 až 100 kilometrů v hodině.

Kromě pomalého průjezdu Prahou jsou ostatní hlavní železniční trasy v Česku již nyní rychlejší než u našich sousedů. Je tomu tak především díky miliardovým investicím do koridorů. "Rychlík z Berlína do Vídně jede na německém území rychlostí 80 až 100 kilometrů v hodině, u nás může zrychlit až na 160 kilometrů v hodině a v Rakousku zase musí zpomalit na 120 kilometrů v hodině," dodal Ondrůj.

DALIBOR DOSTÁL

E-mail na autora článku: jmeno.prijmeni@denik.cz
(jmeno.prijmeni = jméno a příjmení autora článku)
Pokud je článek psán pod zkratkou, použijte e-mail: redakce.internet@denik.cz
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 21:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrchní přednosta UŽST Praha Smíchov p. J. Pazourek byl v tomto týdnu odvolán z funkce.
http://www.darujkrev.cz/
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 22:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A japato? Má to něco společného s aférkou neaférkou Řevnice?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 23:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áaaa, pan Pazourek... Musím uznat, když jsem pod jeho velením brigádoval, měl jsem naprosto jasno, na čem jsem. Jednání velmi férové... (mluvím za sebe, rok 2000).

Jinak Mr. Ondrůj asi nikdy nebyl v Německu, resp. neví o tom zbla nic... Nějakých 200km/h v úseku Berlín-Drážďany, to je takový malý, zanedbatelný, ba přímo bezvýznamný detail.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 10:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Zapa No Řevnice asi ne tam je pravda někde uprostřed,ale důvod odvolání je asi neplnění ekonomických ukazatelů(ale oficiálně to nevím).Celkem škoda ač se celkem na vrchního přednostu nadávala,tak až tak hrozné to nebylo, resp. teď to asi bude ještě horší uvidíme kdo bude jmenován(zatím vládne náměstek a kdyby to tak zůstalo bylo by to docela dobré)
http://www.darujkrev.cz/
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 11:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak abychom to uvedli na pravou míru. Když už jsme tady nakousli tohle mimopražské téma: EC na Berlín, když projedou přes státní hranici, tak se plazí 80 až 100 do Pirny. Odtud vede zmodernizovaná 4 kolejka do Drážďan. Po krajich S-Bahn, uprostřed EC rychlostí 160. Železniční uzel Drážďany se také směle překopává. Dále směrem na Berlín je místy zmodernizováno, takže 160 (ale opravdu krátké úseky), jinak stará trať, kde se jede 120 nebo 100. Přitom je to rovné jako linka v řídce zastavěném území.

O 200 km/h v úseku Belin - Dresden si mohou v Německu nechat ještě dlouho zdát - není to prioritní projekt. Byla přebudována na 200 s LZB trať Berlin - Leipzig, která je důležitá pro spojení Berlin - München.
http://rail2005.euweb.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace