K-report
 

Archiv do 14.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 14.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem...zadnej Fyra pri smyslech nejede okolo vystrahy NAPLNO.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:32:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: Teď pár dnů asi opravdu ne, ale do roka tu budeme mít podobnou nehodu. Vsaďte se , že v místě kde začal brzdit, neměl rychlost, kterou přikazovalo předchozí návěstidlo. To se bude brzo vědět. Já se vám divim. Ta Hydra mezi Všetatama a MB vjela do nákladu bočně úplně stejně na chlup před rokem asi proč?


Aha takže ty jsi dokonce telepat :-)))
Kurňa že jsi to nepředpokládal a nezavolal do Káranic!
A jakou rychlost nařizuje návěstidlo v poloze výstraha pane chytrý?
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:41:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

en nevím, když ste se tady obhajoval, co vše musí fíra dělat, jak to budete stíhat.

Jste normální? To si myslíte, že je budu psát na mašině, nebo co? Nebo myslíte, že si nezapamatuju, kde jsem stál zbytečně? Klidně to pak z domů i s kopií rychloměrnýho proužku pošlu na RCP, nebo GŘ, nebo někde, kde je to bude zajímat, nebojte se, já se umím postarat.


Vysvětlovat Vám, že to třeba nařídil dispečer, že třeba není volná kolej, že nejde přestavit výhybky, že nejde závěr výměn (víte vůbec, co to je?), to opravdu nemá cenu, tohle je bohužel u NĚKTERYCH strojvedoucích to dopravácké myšlení, že ví, jakej je výpravčí pitomec a jak to nedělá dobře.


To opravdu nemusíte, z 90% jsou to stejně jen výmluvy, co mě jako zákazníka platícícho dopravní cestu nezajímají. Taky vidím do stanice kolikrát a vím, co kde stojí a nestojí. Pokud mi pak skočí volno, je to jasný, obvykle při nějaký mimořádnosti je ještě přivolávací návěst. Taky už mě jedna výpravčí vynadala, jak jsem jí přibrzdil rychlíka, po té, co mě její kolega ve stanici před tím přibrzdil z 80ti na 30, před kopcem, pak jsem se tam hrabal 40-50 a byl jsem pomalejší, jasně. A tato paní vidouce dvě 742 mi říká "dyť máte dvě mašiny" :-))) chytrost nad chytrost.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:44:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proč teda vlastně podnikáte?Abyste jezdili durchovně?

Me asi, máme v plánu s vlakem na normativu hmotnosti zastavovat v každý prdeli asi, baví nás co nejvíce se rozjíždět a pálit hlavně hodně nafty
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4076
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce:
zadnej Fyra pri smyslech nejede okolo vystrahy NAPLNO.

To bych se hádal. Pokud vidí na další návěstidlo, proč by nemohl jet naplno...
ICQ: 202 888 377
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mockrát jsem jel okolo Výstrahy naplno a ničemu to nevadilo.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:41:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Šimral spíš záleží...s čím. Solo mašinou, klidně, těžkým nákladem z kopce už hůř atd.
Líp je proti ní nespěchat, jednou ti to nechytne jak si představuješ a jsi tam. Zatím mně stačilo jet od Kadaně do Chomutova 70 do odbočky se správkama co moc nebrzdily a že je to tam z kopečka, ale na rychlobrzdu to nakonec zastavilo, bylo to na nějakou 101 nebo kam, tam mě chytal u dopravy na prapor, což bohužel jako, ale ještě před námezníkem jsem to zastavil. Byla to moje myslím tak 5tá šichta na elektrice a dodnes na ni pamatuji....Tak si to radši škrábnu dřív.
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:43:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy nejste zřejmě normální. To už musíte být pěkný ucho, když budete doma psát papíry, abyste se uspokojil a nabonzoval pár výpravčích.

Ste totálně mimo. Že je nějaká porucha, ještě neznamená, že musíte jet na přivolávačku. A že je volná stanice a nejde postavit cesta, to tady nebudu rozebírat.

Stejně tak na Vás může každý výpravčí napsat, že jedete o minutu dýl. Obhajoby typu prokluzy, norma atd. jsou stejně z 90% výmluvy.

Stejně jako vy argumentujete, že výpravčí nepostavil tak jak si přejete, výpravčí může říct, že strojvedoucí neodjel hned po postavení návěstidla, protže si zrovna vylil čaj. Kdyby odjel hned, vyšlo by pěkně křižování, protože by tam byl dřív. To jen tak pro příklad.

Neodpověděl jste mi na otázku, kdy jedete! Chtěl bych se přesvědčit, jestli jsou to opravdu objektivní příčiny Vaší jízdy. Stejně tak můžu nabídnout exkurzi do dopravy,abyste viděl, jak to všechno je moje vina, že nemáte postaveno.

Jinak uznávám, že tato výpravčí, kterou zmiňujete, byla fakt guma.

Nechci Vás nijak zatracovat, vím, co dělá strojvedoucí. Bohužel Vy ale nevíte, co dělá výpravčí, proto zde píšete, co zde píšete.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:59:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já v životě nebyl v dopravě,tak nevím, co dělá výpravčí. Viděl jsem už hodně činností výpravčího, třeba masturbaci nad pornočasopisy, paření her na počítači, Solitaire jede, taky Age of Empire myslim, taky spánek v zamknuté dopravě a trvalo několik minut, než jsem se dobouchal a podobné. Ne fakt nevím co se děje v dopravě, už pan Menzel nám to přiblížil v podobě dávání razítek na intimní části ženskýho těla...že.
To já než dojedu domů, tak vychladnu, ale někdy mám fakt vztek.
Jedu zítra, ale stejně ještě nevím kam, protože nevím co přijede, ale určitě v Ovy do Chalupek
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že jste sice byl v dopravě pokecat za výpravčím, ještě neznamená, že víte co dělá. Stejně jako když jde výpravčí Vás zpravit, tak taky neříká, že děláte zrova hovno.

Díval jsem se na film Kalamita, taktéž už vím, co dělá strojvedouvcí.

Taktéž jsem viděl, jak si strojvedoucí četl noviny, i když tam měl 5 min postaveno, jak si vařil kafe, když měl dělat brzdu, jak volal staré,místo toho,aby šel rozpojit vlak. samozřejmě se mě několíkrát stalo, že jsem ho šel na zálohu vzbudit.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:21:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už musíte být pěkný ucho, když budete doma psát papíry, abyste se uspokojil a nabonzoval pár výpravčích.

No a jaká jiná možnost je nápravy? Jestliže jedu z A do B, dokonce mám už teď i rozkaz na celou trasu, není důvod, abych někde stál, pokud mě nepředjíždí rychlejší vlak, či není výluka. Pokud do stanice vjíždím na výstrahu, už musím brzdit, abych stačil zastavit v půli stanice se rozsvítí volno na odjezdu, tak to mám chápat jak? Kdyby výstraha, řekl bych si, aha, něco přede mne poslal, ale volno? Prostě pozdě stavěl. A vrchol je, když mě samice tura domácího seřve, že jsem jí přibrzdil rychlík a proč, dyť mám dvě mašiny. Nebýt toho brzdění na výstrahu, tak jsem ten kopeček vyletěl a s přehledem tomu rychlíku ujel ještě o stanici dál...
Jak jinak se mám možnost proti takovým incidentům bránit? Samozřejmě, to jsem hned bonzák a já nevím co, že... :-/
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:28:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí, že výpravčí sousední stanice nezvedl telefon, protože byl zrovna u vlaku, a výpravčí mu nedal předvídaný odjezd. Až potom může postavit cestu. Proto třeba to volno.

Už jsem psal, že to byla guma,tak to dál nemusíte rozpitvávat.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A samozřejmě podstatně častěji okolo Výstrahy tam mám výběh, chystám se k brzdění, pokud již rovnou nebrzdím (z Ostrova do Vojkovic ke vjezdu). Tam se muselo brzdit hned po spatření žluté. Zkrácená zábrzdná vzdálenost 676 m v oblouku na klesání 13 promile
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:33:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R.Kalamita byla kravina, jede tam s M.131, záběry ze stanoviště jsou z M 240 atp. Celý film je o h...
Já mám své zkušenosti, obyčejně jsem nechodil do dopravy vykecávat, ale pouze služebně a i přesto jsem se setkal s čím jsem se setkal.
No co může strojvedoucí dělat na plácku 2metrů čtverečných, než třeba číst noviny, má hodinu či dvě sedět a upřeně čumět na návěstidlo?
Máte ho informovat vysílačkou, že pojede, víte že nákladní vlak musí být při stání ve stanici zabrzděn průběžnou brzdou a jeho odbrzdění trvá? A že na TRSce je dokonce povel pro odbrzdění? Tím strojvedoucí ví, že má odbrzdit vlak a že pojede. Pak určitě nebude číst noviny. To kafe u brzdy nechápu, dělal brzdu jinýmu vlaku, nebo myslíte, že pití kafe ho omezovalo natolik, že nemohl brzdičem zabrzdit a odbrzdit na dávané návěsti?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 19:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AntiAntiMcBain 13.2.2007-14:33:37
Souhlas. Jen s malou připomínkou: Protože rozjezdy navíc a nafta je firmy, nikoliv čd, takže naše škoda
Ale i ČD musí platit, jen je jim to asi víc jedno. I když se snaží. např. tvorbou vhodného grafikonu.
A teď cituju: Podobný vliv jako uvedené příklady (zrát) dané technickým stavem infrastruktury mají i dopravní mimořádnosti při provozování dráhy, neboť se jedná o stejný mechanismus vzniku energetických ztrát při lokálním omezení jízdy vlaku, např. typicky:
- pozdní stavění vlakové cesty,
- průjezd sníženou rychlostí („odbočkou“) přes stanici.

Třeba u takového rychlíku je to zanedbatelná částka, ale 1000x nic umořilo osla.
Prográmky pro BAHN
1235
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.16.169
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:21:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to znám dobrej recept. Ať si fírové zajdou na šichtu k vypravčím a naopak si může vypravčí zajít na šichtičku k fírovy na nejakej těžkej náklad.
Každá profese má svoje a vy jste tam proto aby to pěkně šlapalo a ne aby jste na sebe psali každou pí....nu. Kde je nejaká kolegiality zaměstnanců?
Proč se zatěžovat tím kdo co kde udělal ve stanici či na mašině a nadávat, není lepší když to jde si v pohodě pokecet, zasmát se a ještě vydělávat, vědět, že, když bude třeba nepošle vás fíra nebo výpravčí do háje. Měli by jste držet spolu jako veliká rodina ne?
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:47:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady tak sleduju úvahy na téma co by bylo, kdyby bylo a tu úpornou snahu o relativizování zcela jasných pochybení strojvedoucích (tady projetí na červenou, v Kořenově zase pokračování v jízdě s už jednou hašenou 820), tak by mě, jako železničního laika, velmi zajímal obsah těch vašich následných poučných listů.
Jsou také tak nejednoznačné, jako tyto diskuze ? Pravděpodobně jsou důvěrné, takže mimo ČD se nedostanou. To je škoda, určitě je to moc zajímavé čtení.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:58:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1235 To máš jak kde, byl jsem třeba v Bohumíně na ústředním a tam, tam je to teda mrsk, hlavně všichni na jednom kanále a všichni do toho kecaj, sever, jih, Vrbice, traťovka, otévéčko, mazačky, 5tá záloha a všichni něco chtějí, kolikrát není pauza, když všichni drží hubu, abych si taky moh říct svoje. Fakt se divím, že se tam ještě nic nestalo, že někdo nevzal za své pokyn někoho jinýho a pod. A jako výpravčí bych tam s tím kecafonem brzo asi švihl o zem.
Na druhý straně jsem strávil několik směn ve staničce, kde jsem za výpravčí stavěl a ona telefénovala :-) A v noci jsem ve slipech dával baterkou průjezdy (skupinová odjezdová návěstidla) a byl tam neskutečnej veget a lišky dávaly dobrou noc, rostlo tam spoustu hub, tak mám zácvik, takovou prdel, levou zadní a to už tam teď nemají červenou, ale jen modrou čepici.
veger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.114.36
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:16:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dělám výpravčího 37 let a zažil jsem
toho dost a dost.Jedna věc tu nezazněla a myslím,že způsobila již mnoho podobných nehod.Červená je barva krve a proto znamená co znamená.Teď jak přibývá nových tratí s ABB,si strojvedoucí zvykají na podmíněčné projetí do obsazeného oddílu a jsou takoví mistři,co ani nezpomalí a věří,že to před nima odjede.Když se pak potká únava,náhoda atd.už nemá v hlavě zakódované bezpodminěčné zastavení a pak je najednou už pozdě.Předpis je teorie a praxe je praxe.
Každý ,kdo dělá na dráze musí mít v sobě trochu pokory,kdo ji postrádá,často končí dříve nežli chtěl.
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1235: Když se zacvičují kandidáti na dispečery řízení letového provozu, je povinná praxe za kniplem letadla. To proto, aby věděli, že když občas vymyslí nějakou pí*ovinu, že se hajtra jen tak nepohne.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:34:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jak přibývá nových tratí s ABB

Ano a kde? Například v Káranicích jaksi absentuje...

strojvedoucí zvykají na podmíněčné projetí do obsazeného oddílu a jsou takoví mistři,co ani nezpomalí a věří,že to před nima odjede
Zase výpravčí co ví přesně, jak jezdí strojvedoucí. Je to plk jak kráva, jízdu proti červené znamená i "starý" rychloměr Metra, takže to si nikdo nedovolí, natož tak s elektronickým rychloměrem.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to plk jak kráva, jízdu proti červené znamená i "starý" rychloměr Metra, takže to si nikdo nedovolí, natož tak s elektronickým rychloměrem.

Jpnk: 20. srpna 2006-09:35:45
Nevím zda to tu už nebylo,ale vyšel poučný listk k nehodě ve Vranovicích(srážka nákladních vlaků).Dle šetření fungovalo vše kromě strojvedoucího,který projel "stůj" brzdit začal až cca 100 metrů za vjezdovým návěstidlem.Dle záznamu rychloměrného proužku na trasem Havlíčkův Brod - Vranovice několikrát překročil nejvyšší povolenou až o 15 km/hod a hlavně 13 projel návěst "stůj" na autobloku aniž by zastavil. Strojvedoucí odmítl podat vyvěstlení až do uzavření šetření.

Prográmky pro BAHN
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové vy se tady hádáte jak banda smraďochů v sedmé třídě... jsou strojvedoucí-kolegové a sou kriplové, kteří se neobtěžují před hradlem, stavědlem a vůbec kdekoliv zhasnout reflektor. Prostě se neobtěžují (úmorná práce sáhnout pár centimetrů vedle...) a jsou i tací, kteří to berou kolegiálně. A zhasnou, pozdraví a jedou dál... Nikdy nevíte, kdy se Vám bude kdo hodit a dělat tady rozbroje pro barvu čepice?
Když neřeknu strojvedoucímu, kdy pojede, tak to zadrbu... než se rozjede... nebo třeba taky usne. Takže buďme k sobě trochu kolegiální. Mě totiž nezajímá že je někdo z federant z Prahy, OSoŽák z tramtárie.
A nedodržení předpisů je věc, která je trochu drahé luxus... jeho cena je neúměrně velká a nedá se reklamovat... Kdo nerozumí náv. "STUJ" aŤ vrátí služebák.
Ke komu patříte, přeberte si VY. Já jsem železničář a tak budu brát každého, kdo příjde a bude chtít vodu na kafe.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.75.248
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:58:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hádáte se tedy hodně blbě. Abyste se nehádali, tak to chce do Káranic Indusi a dálkovinu, tedy (pro ty co neví co je dálkovina, tak vexle v K. hází dispečer v Praze. Nebo v Hradci, to je jedno, ale trať je bez výpravčích). Někdo se tady ptal na Indusi, ale asi málokdo (kromě P.Š.) ví, o co jde, tak tedy (přetaženo z jiné diskuze na jiném fóru):

Německé PZB (dříve zvané INDUSI) na rozdíl od našeho VZ dokáže zabránit projetí návěstidla!
Funguje to takto:
1) U předvěsti je elektromagnet 1000 Hz, aktivní když návěstidlo ukazuje výstrahu nebo očekávejte rychlost pod 80 km/h.
Strojvedoucí musí do 3 s potvrdit tlačítko a snížit rychlost na v1. Na zabezpečovači je nastaven jeden ze tří módů brždění dle hmotnosti vlaku - např. u osobní soupravy musí do 20 s snížit rychlost pod 85 km/h, u těžkého nákladu do 34 s pod 55 km/h.
2) 250 m před návěstidlem je elektromagnet 500 Hz, aktivní pokud návěstidlo zakazuje jízdu.
Přes tento magnet musí projet rychlostí v2 (u Os 65 km/h, u těž. nákladu 40 km/h) a aktivuje brzdnou křivku, která se snižuje až na 30 km/h 50 m před návěstidlem.
3) U návěstidla je magnet 2000 Hz, který při projetí způsobí okamžité nucené brždění.

Dále PZB umí kontroly rychlosti pomocí časového spínače a 2000 Hz elektromagnetu.
Je to levné a velmi účinné zařízení, které se používá i u rychlostníků a přejezdníků, ale i krátkodobých pomalých jízd.
Nezabrání sice 100% projetí návěstidla, ale nelze ho projet rychlostí nad 30 km/h a současně aktivuje nucené brždění.
Nedokáže 100% kontrolovat omezenou rychlost (kolem rychlostníku 50 km/h lze projet 85), ale fíra musí každopádně snížit rychlost, což v polospánku (narozdíl od mačkání živáka) těžko zvládne.
Jedinou nevýhodou je, že když projedu přes 500 Hz magnet a mezitím mi postaví volno, musím stejně dál brzdit, protože PZB to pozná až u klacku. Ale co to je ve srovnání s životy...
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:11:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten film,co jste uvedl předtím, blbost není???Já se ke strojvedoucímu nechodím vykecávat, co jsem zažil jsem napsal. No samozřejmě že se má dívat na návěstidlo, výpravčí se podle Vás taky ničím nemůže rozptylovat !!!

Proč bych ho informoval vysílačkou? To jste takovej imbecil, že si toho návěstního znaku nevšimnete? A jo, vy si vlastně čtete noviny. Proč nezavoláte vy výpravčímu, kdy pojedete? Času máte na to dost, když stojíte.

Nejsem takovej debil, abych nevěděl, že se vlak odbrzďuje. Pokud se ovšem vlak nepohne po 5 min, tak je to problém. Navíc můžete dát návěst pozor, aby výpravčí věděl, že jste zaregistroval návěst dovolující jízdu. Taky to není vaše povinnost (stejně tak,aby vám volal výpravčí), děláte to?

Ne, jen si chystal vodu, vařič, cukr atd. a vozmistr čekal jak trubka, než si pan strojvedoucí uráčil dělat brzdu.

Jenom si zde pořád vymýšlíte, když Vám člověk napíše něco, tak okamžitě odběhnete a vyslíte další blbost. Já osobně se velice Vašimi příspěvky bavím, a zřejmě nejsem sám.
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, např tratě Brno - Třebová, Ústí - Děčín, Přerov - Břeclav. Na zbytku koridorů byl jinak jednosměrnej autoblok, ted je obosměrný. Navíc přibude trat Praha - Benešov. Připadne Vám délka úseků nevýznamná ?
PoučnýList
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.248.125
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:21:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Vikijous a Jpnk, 20. srpna 2006-09:35:45:

Dovolím si opravit pisatele Jpnk, který si onen poučný list nepřečetl pozorně a smíchal více skutečností dohromady. Když už tedy nějaká citace, tak alespoň přesně. Přikládám proto doslovný přepis celého zmiňovaného odstavce z Poučného listu č.5/2006:

Dále byl proveden rozbor technologie jízdy strojvedoucího mezi ŽST Kutná Hora - Vranovice, při kterém bylo zjištěno, že v celém úseku jízdy s vlakem Pn 63213 strojvedoucí celkem 13krát překročil stanovenou rychlost vlaku, v jednom případě o 15 km/hod. V průběhu jízdy vlaku mezi žst Havl. Brod - Brno Maloměřice, kdy vlak Pn 63213 jel za vlakem Rn 44743, byly několinásobně registrovány případy jízdy vlaku Pn 63213 do oddílu, v němž na návěstním opakovači hnacího vozidla svítilo červené světlo, aniž by strojvedoucí reagoval použitím průběžné brzdy tak, aby bezpečně zastavil před návěstidlem s návěstí "Stůj", přitom ale v těchto úsecích pravidelně obsluhoval vlakový zabezpečovač.

Jestli dobře čtu, tak o projetí návestidla v poloze "stůj" v úseku HB - Brno není řečeno nic. Co z toho lze chápat, je nejspíše skutečnost, že strojvedoucí Pn jel vícekrát na autobloku proti "stůj", aniž by vůbec brzdil a vždy mu to skočilo před ksichtem na "výstrahu"...
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:38:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R Ten film nebyla blbost, ale česká filmová klasika. Ovšem Kalamita byla ChytiloPolívkovina.
Když mě zastavíte ve stanici, fakt tupě třeba dvě hodiny co tam stojím necivím na klacek, ale třeba si taky čtu, nebo uklízím na mašině, meju okna, jsem ve strojovně, třeba utírám motor, oběhnu mašinu, jestli třeba někde něco neteče, nebo nemá k tomu náběh....a pod.
To ten vozák dělal co? Stál pod mašinou a čekal, že si ho všimne? Tak zabouchám na budku ne? A když prostě něco dělám, tak mi fakt všechno ihned neodpadne od rukou...že.

Proč bych vyvolával já, třeba výpravčímu nevhod, do nějaké situace, když mi může zavolat on, až se bude chystat mě poslat dál, je na to i tlačítko na vysílačce, tak ať ho použije, to zapípá, tak si všimnu na ten klacek se taky občas podívám samozřejmě, ale nehledím na něj furt imrvére. Navíc by třeba odpověď byla, já nevím, teď to nejde, až to půjde a rozhodne se mě poslat dál, až tam bude nějaká díra.
Že vám připomínám, že se vlak odbrzďuje se nečilte, plno vašich kolegů to neví, že ve II.způsobu to je třeba až 3minuty a mají poznámky typu co nejedeš ty d....a podobné.
Blbosti vymýšlíte vy, když tady líčíte jak je výpravčí v prdeli se třemi kolejemi při křižování dvou vlaků zaneprázdněn. Určitě jsou stanice, kde toho je fakt hodně, ale tohle není její příklad.
Dobrou noc, ať vás fíři budí celou noc
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 07:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PoučnýList: Díky za doplnění informací. I když jak to popisuješ ty, tak to taky není to pravé ořechové...
Prográmky pro BAHN
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rgx:upřesním bod 2: lze přejet přes 500 Hz magnet rychlostí 65 km/,ale na 153 metrech musím snížit rychlost na max 45 km/h,tahle rychlost již potom může zůstat konstantní pokud ji dále neupravují předpisy a místní poměry.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Německé PZB (dříve zvané INDUSI) ... Je to levné a velmi účinné zařízení

Co to znamená "levné"?

Ještě druhý, doplňkový, dotaz - jak jsou chráněny ty součásti, které jsou v "terénu", proti odcizení? Neznamenala by aplikace tohoto systému na našich (zejména třeba severočeských a východoslovenských) tratích další zdroj příjmu pro určité skupiny obyvatelstva a současně snížené bezpečnosti provozu na dráze?
23tekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jo to sem si mohl myslet!ani jednomu zvás co se tu už několikatej den hádáte neni trapně?to je
dost špatný tede.přejmenujte to rady na dohady-místo nehody,bude to lepší...
včera večer kolem 9 tý se něco muselo semlet na trati 036 u Nové Vsi asi 2 auta vs. vlak asi 810ka nebo rakev,ale tady o tom nikdo nic asi newí co?protože ty normální lidi sem přestali chodit jak vidim...
kdyby náhodou tak včera sem psal at si rozbijete držky místo toho hádání tady jak malí debílci...
prominte,ale jinak se to říct nedá štve mě to uš dlouho,kdo má rozum aspon zbytek tak to uzná...
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:41:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když výpravčímu dvě hodiny nejde vlak, tak si číst nemůže ??? Vy opravdu už nevíte, co vyblit za blbost.

Problém je v tom, že podle vašich keců výpravčí nemůže ze zabývat ničím jiným, tak proč strojvedoucí by si mě dělat kafe, když má dělat brzdu. Chápete to ???

Proč by Vás mě volat výpravčí. Zavolejte přece Vy, vždyt jste ted sám říkal, že v tříkolejné prdeli nic nedělá. Tak proč ne?

Já si nic nevymýšlím, jen reaguju na Vaše nesmysly. Vysvětlovat Vám výdej jízdenek a psaní nákladních listů mě samozřejmě přijde zbytečné. Že zovna naschál přijde někdo, kdy se mě to nehodi...

Jesli jste celou dobu nepochopil, co se Vám snažím vysvětlil, tak máte asi malé IQ. Netvrdím, že v tříkolejné stanici má hodně práce. Jen Vy se mě snažíte podsunout, že to takhle je, i když o těch stanicích víte hodně málo a o práci výpravčího ještě míň. Proto Vám tady píšu příklady, co dělají strojvedoucí špatně a hned mě oponujete, že to tak neni.
Vy nevíte, že se dělají zapadkové zkoušky, mazání výhybek, práce v releovém sále atd. ? Stejně tak jako strojvedoucí v pauze čistí mašinu a pak si čte, výpravčí v pauze namaže vexle a pak si vezme noviny. Mám se ještě víc rozepisovat ?
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:52:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A stejně jako Vás štve, že výpravčí nepostavil podle Vašich představ, já nemůžu překousnout, když jede strojvedoucí celý úsek, kde má jízdní dobu 64 min, 65 minut. A přitom minulej rok byla jízdní doba 59 a v pohodě to stíhal.

Jinak sem ještě napíšu jednu věc, aby všichni viděli,že i fíři jsou "bezchybní". V mezistaničním úseku, kde byl autoblok s 6 návěstidly, z důvodu podmáčení a související poruchy bylo na třech návětidlech "stůj". Kvůli propustnosti, a předpokladu rychlého odstranění poruchy se nedával rozkaz Z, tzn. strojvedoucí měli u těchto návěstidel zastavit. Protože porucha se odstraňovala celý den a mezi strojvedoucími se o ní vědělo, projížděli tyto návěstidla nejvyšší dovolenou rychlostí, tzn. 100 km/h ! Dovede si představit, že tam pojede někdo,kdo to neví, a zezadu do něj najede vlak?

Fýro, co na to říkáš, ty jako největší odborník?
1101101
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.52.218
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:02:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

veger:moje slova

fhýýra:jestli se budete takhle rozčilovat,tak jsou dvě možnosti.Buď dostanete žaludeční vředy nebo Vás klepne(a ještě tady budete pro smích).Nevím jak vy,ale já jsem na mašině už 28 let.Mám spoustu kamarádů mezi výpravčími,takže vím ,že když jedu třeba na výstrahu nebo zastavím u vjezdu,že to kolegové nedělají schválně.Ono stačí občas zajít do dopravní kanceláře(nemusí to být třeba takový extrém,jako Bohumín)a chvíli to pozorovat.Jak tady psal kolega R.,nikdy nevím co se ve stanici děje.
A ani mně to nezajímá.Od toho je tam on,aby to řešil.Když už stojíte ve stanici před návěstidlem,tak je to vše o slušnosti.Já to dělám tak,že mu zavolám,slušně pozdravím a zeptám se ho,jak dlouho budu stát.Potom ho slušně požádám,zda-li by mi mohl zavolat,až bude stavět.
Vy se mu za to třeba příště odměníte tím,že až bude stavět a vy si všimnete,že mu výměna nedojde,tak slezete a závaží dorazíte.Pak mu zavoláte a řeknete třeba,že výměna není namázána.Vy jste mu pomohl.On je tam v noci sám a nemusí tam letět.A věřte,že až budete příště projíždět,tak se oba vzájemně pozdravíte.Vše je o profesionalitě,ale hlavně o slušnosti.
R.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:13:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1101101: s tímto naprosto souhlasím, i já znám mezi fíry hodně slušných, a vzájemnou spoluprací jsme si zadobře.

Jinak musíte mít železné nervy, 28 let na mašině, pane jo:-)
1235
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.16.169
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:21:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo něco podobnýho jsem slyšel na vysílačce v Liberci ve sněhové kalamitě na nádraží. Na 4.stavědle na noc nasazen pouze jeden člověk.
Rychlík stál u návěstidla a ptal se co se děje, že ho nepouštěj k peronům, řekli mu, že se na tom pracuje, že neposlouchaj výhybky a on se SÁM nabídnul, at mu řeknou se kterou výhybkou jsou problémy, že jí půjde pomoct. To jsme pěkně čuměli!
Jsou lidi, že při průjezdu kolem dopravních kanceláří a stavědel ani nezamávaj na pozdrav a třeba ani z té kanceláře nevylezou, ale hned je oněco lípší nálada když kolem projede vlak ze kterého se na Vás usměje fíra a naopak, když fírovy zamává pěkná výpravčí ne?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velmi pěkné je , jak každej tady obhajuje svoje neplnění povinností. Dost děsivé jsou ty informace o způsobech průjezdeu signálu Stůj, zejména v širších kontextech (jeden ano, druhý ne). Povede to jedině k tomu,(až si to přečtou odpovědní a dojde jim, co podřízení vyvádějí) že se zpřísní předpisy a na Stůj bude opravdu zastavovat všude a provoz na dráze se ještě víc zpomalí. A můžete si zas za to sami.
Existují ovšem i fírové, kteří svoje povinnosti znají, plní je a navíc umí. Jinak by ten rychlík nedávno před tím kamiónem nezastavil (30 metrů) ale trefil by ho. Fíra by samozřejmě žádnou vinu neměl. Myslím, že nikdo z fírů, kteří zde diskutují by zastavit nestihl, podle toho jak popisují výkon své služby, zejména ne AntiMcB, alias Fýýýra.
Ukončeme debatu a vyčkejme další nehody.
Budoucnost patří bagrům!
1001101
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.52.218
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:44:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:Nechtěně jste došel ke špatnému názoru.Buzerovat,buzerovat a zase buzerovat není to pravé ořechové.Z vlastní praxe vím,že buzerací se situace vždy zhoršila.Jak tvrdí náš pan nejvyšší,že největší devizou firmy jsou její spokojení zaměstnanci,tak potom možná.Já osobně žádného spokojeného zaměstnance ČD a.s. neznám.Pan nejvyšší asi jo,ale pouze ve svém okolí.
Příklad spokojenosti:Za jeden celý GVD 04/05 jsem dle turnusu vstával 45 krát ve 2.30 a 45 krát ve 3.00.Jó byl jsem spokojeně unavený celý rok.To je jako by jste vstával nepřetržitě 3 měsíce časně ráno.Zkuste si to a pak se můžeme bavit o buzeraci.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 10:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad1001101: Já už jsem to kdesi výše napsal, k tomu co říkáte. Obecně jakákoliv náročnost práce by neměla být důvodem k nějakému jejímu slabšímu provádění. A taky jsem vypsal, jaké výhody budete mít, pujdete-li do úřadu: 42 hodin místo 36 týdně, 4 týdny dovolené místo 6, plné jízdné na dráze, neplacené přesčasy, žádné příplatky za so, ne, sv., takže se budete divit, ale i MENŠÍ PLAT. Ano, budete vstávat v 7 a v 16 obvykle budete doma. To ano.
Budoucnost patří bagrům!
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23tekk - včera večer kolem 9 tý se něco muselo semlet na trati 036 u Nové Vsi asi 2 auta vs. vlak asi 810ka nebo rakev,ale tady o tom nikdo nic asi newí co?

A co byste na tom chtěl řešit? Že řidiči aut předpokládali, že přejezd projedou, protože zde normálně žádný vlak nepotkávají a je to tudíž pro ně mimořádná situace? Nebo že vstávali moc brzo? Nebo, že se někdo měl zachovat tzv. dopravácky a měl jim nechat odvysílat v rádiu, že pojede přes přejezd vlak?
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1001101Za jeden celý GVD 04/05 jsem dle turnusu vstával 45 krát ve 2.30 a 45 krát ve 3.00.Jó byl jsem spokojeně unavený celý rok.To je jako by jste vstával nepřetržitě 3 měsíce časně ráno.

Můžu se zeptat, k čemu máte odbory, konkrétně vaši slavnou Federaci strojvůdců?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:31:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem :
že se zpřísní předpisy a na Stůj bude opravdu zastavovat všude a provoz na dráze se ještě víc zpomalí. A můžete si zas za to sami.
To by mě zajímalo,které "předpisy"máte na mysli.

Ano, budete vstávat v 7 a v 16 obvykle budete doma.
A za těchto 9 hodin oddělám 8,5 hodiny,spát budu v úřadě pod stolem.

Myslím, že nikdo z fírů, kteří zde diskutují by zastavit nestihl,
To je dobře,že na tam jel výjimečný strojvedoucí(se soupravou s výjimečným brzdícím procentem).
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:45:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dj:Můžu se zeptat, k čemu máte odbory, konkrétně vaši slavnou Federaci strojvůdců?

A jak by to měla řešit slavná Federace?
Já mám tento GVD za 8 dní 1x nástup ve 2.27 a 1x ve 4.05,což bude za rok asi 50x vstávat ve 2.00 a 50x ve 3.15.
Tak to má mnoho strojvedoucích v osobní dopravě,protože vlaky,které vyjíždí ráno musí odvézt někdo,kdo ráno nastoupí.
1001101
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.52.218
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 11:51:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17:Káem je diskutér provokatista a níže pod ním také.Diskuse o nehodě už skončila.Tak prostě nereaguj.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak by to měla řešit slavná Federace?

Tak buď máte pracovní problém s příliš brzkým vstáváním, a ten nechť řeší odbory, a nebo ho nemáte, a pak vůbec nevím, proč sem vstávání taháte.

Tak to má mnoho strojvedoucích v osobní dopravě,protože vlaky,které vyjíždí ráno musí odvézt někdo,kdo ráno nastoupí.

A mají to tak i tramvajáci a autobusáci. V čem je problém? Údajně vám to způsobuje pracovní nespokojenost, jak psal kolega 1001101.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
23tekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kurt Mužík
tak prominte,že jsem se tady zeptal,jesli o tom někdo neví.já chtěl vědět jen co tam bylo za ten motor a číslo,poněvadž mě nehody zajímaj

něměl bych se tady sváma nebo snima radši taky začít hadat a nadávat si kvůli té nehodě v Káranicích...?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Předpisy všechny. Pojďte do toho úřadu, nikdo vás nenutí dělat jinde. Jistě všichni ostatní mají výjimečné podmínky , jen chudáci zde nikoliv. Neřídíte žádný vlak, že ne? Pokud nevíte na co je odborová organizace, tak je mi vás líto. To nevíte fakt nic.
1001101: Částečně souhlas, ale snažím se vám zprostředkovat laický názor veřejnosti - kaštanů - plátců jízdného a daní ze kterých se dotuje ztráta z osobní dopravy a škody na vozidlech při jejím provozování způsobené :-) protože jinak upadáte do velmi silné provozní slepoty. Važte si toho. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je na to i tlačítko na vysílačce, tak ať ho použije

No tak mě to tlačítko někdy přijeď ukázat .. tlačítek je tam plno,ale ...

1101101

Mluvíte mě i za mě,pane kolego ...



ICQ 237-113-861
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5912
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 13:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tlačítek je tam plno,ale generální stop to asi nebude :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 13:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo

NE NE .. nebude !!


ICQ 237-113-861
Žlutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GSTOP: Když ho ovšem použiješ, to se dějou věci :-)
Velkou knihu přírody mohou číst jen ti, kteří rozumějí jazyku, jímž byla napsána. A tímto jazykem je matematika. (Galileo Galilei)
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 17:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz mi s tim nebavite:

Navestidla jsou nad vrchnosti a jsou zakonem,
dale vypravci je sef,

a HLAVNE, kdo projede stuj, je nekdo, kdo

a) proste zapomnel na vystrahu, nebo
b) udelal to schvalne, nebo z neschopnosti, at uz vlastni, nebo technicke.

Pokud to nekdo projede z neschopnosti technicke, pak je na miste se ptat, co je spatne na vozidle. A je nezvratitelnym faktem, ze brzdice a brzdy DAKO jsou jedny nejhorsich, zlatej Westinghouse (byt vycerpatelny) nebo Knorr KE.

PS: To, ze nekomu vadi, ze jede x-krat do odbocky, tak at vypadne od pultu, protoze fira je povinen jezdit (podle V 2 EM) "bezpecne a pokud mozno bez poruch."
ICQ 268-987-545
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 17:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Nežli mít nástup ve 2ráno, nebyla by lepší (pokud to jde) klasická noční? I s tím popůlnočním prostojem? Protože, jestli měl směnu 2.40 - cca 13.00hod., tak to není ani noční ani denní.A když jsem před asi 6-ti lety dělal ve vozovně, tak "ranní" tramvajáci měli střídání dopoledne kolem 11hodiny. Nástup byl ve 4ráno.
Jeden z Vás
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.28
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 18:59:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reakce na to co se zde píše:
U jednoho jiného dopravce- nástupy : 1:00, 3:00,4:00,5:00, 6:00, 10:00,11:00, 13:00,14:00, 15:00, 18:00, 20:00,21:30, 22:00,a také různé další - 23:59, 0:01 apod. platí u strojvedoucích i vlakvedoucích a s tím, že je to zcela nepravidelné - často neví ani 24 hod dopředu kdy má další nástup - když končí zeptá se a stejně jsou další změny a avizují se telefonicky. Ale vždy když jezdí na trati je to o slušnosti - použití TRSky při mimořádnostech - porucha HV, nutnost mimořádného zastavení, nepravidelné střídání, mimořádný posun apod. Pokud se ozvou vždy se s výpravčími domluví.A většina z nich ví co dělá výpravčí, ale si přesto na ně občas zanadává - proč je zastavil, když by to projel před R apod, ale také ví, že když výpravčí sekne os. R a pod musí to zdůvodňovat dispečerskému aparátu.Závěr - slušností dojdeš nejdál
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 20:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ravo:
>>povinná praxe za kniplem letadla...
>Omlouvám se za totální OT, ale kdes na to příšel???

Na ŘLP, já jim strukturovaný životopis, oni mne výcvikový plán. Další dotazy?
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 20:47:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad čelakovičan:A když jsem před asi 6-ti lety dělal ve vozovně, tak "ranní" tramvajáci měli střídání dopoledne kolem 11hodiny.

Jenomže tramvaják jezdí nějakou jinku a střídat může každou hodinu,kdy projíždí na stejném místě.
Strojvedoucí,který nastoupil ve 4 ráno je v 11 dopoledne třeba 200 kilometrů od pracoviště,kde nastupuje a končí.
Já si tady nestěžuji,dělám to už 25 let.Ovšem zvyknout si na to a být vždy úplně fit je pro všechny,kdo takto dělají problém.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alox - jo, ze bych ten vycvikovy plan chtel videt. aby clovek vedel, co si ma presne predstavit pod pojmem "povinná praxe za kniplem letadla". Protoze asi copilot/kapitan na B737/A320, aby to bylo zkusenostne relevantni, to nebude, nebo ano ?
Krom toho, priznam se dobrovolne, slysim to/ctu to taky prvne.
Ale zase uznavam, ze v tomto smeru muze/mohlo dojit ke zmateni pojmu, ale zde zrejme nee jak jsem si puvodne myslel.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Nene, je to v rámci vstupního výcviku, při jednotkovém nebo průbežném již nikoliv. Přesné specifikace jsou uvedeny v Common Core Content Training - u nás konkrétně probíhá reálná simulace v rámci virtuální sítě (vazba řídící vs. pseudopilot), tedy žádná B737 nebo B-2499 => B767-332[ER] 30597/797 :-). Mohl jsem být konkrétnější již dříve netuše diskuze o tématu.
Fhýýra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.114.194.189
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:28:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa no je to tam, takže to nějak musíš na tu moji TRSku dostat. Je tam odbrzděte, jeďte pomaleji, jeďte rychleji, po zastavení u dalšího návěstidla v poloze stůj volejte dispečera/výpravčího :-) Tak to nastuduj. Jinak dnes všechna čest, akorát Tlumačov. Na rovnou, na výstrahu, po zastavení volno>přejezd na otrokovickém zhlaví>pozdní stavění, jinak bez závad

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace