K-report
 

Archiv do 14.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 14.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 20:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená, ad.:
A nemůže tedy tento fiktivní přípoj Bečvy jet zase hned večer zpět do Vsetína (ValMezu)?
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 21:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:velmi vám děkujibohužel tento rok nedisponuji knižním jízdním řádem.takže děkuju za info.na internetu sem viděl dokonce i 5 změn a stranu 1 myslím že najdu bývá obvykle mezi úvodní stránkou a stranou číslo 2
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 21:45:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shane: Kromě těchto dvou plánovaných termínů může dojít ke změně i kdykoliv jindy - třeba od 15.1. jezdí Os 9465 až do Nymburka ve všechny pracovní dny (plus se změnilo řazení několika vlaků) a ani to není opraveno v traťových tabulkách na stránkách ČD (aspoňže v IDOSu ano).
A stránka 1 se opravdu nachází mezi obálkou a stránkou 2, ale není tam, kde ji lidi obvykle čekají.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 07:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená - není problem objednavatele ( kraje ), zda v Karlovicích mají možnost motory nocovat. To je problém dopravce a je na něm, jak si ho vyřeší. Třeba tím, že si zařídí ubytování strojvedoucích v nějakém místním hotelu. Motor může spát na nádraží, nic mu v tom nebrání. Kraj by měl hájit zájmy občanů a nikoliv brát ohledy na to, co se dopravci zamlouvá nebo ne. Ještě se ideálního stavu zdaleka nedosáhlo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3151
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 11:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ano, jenomže to v důsledku celou věc prodažuje a možná že to za ty peníze navíc prostě nestojí.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 12:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodražuje? Fakt? On vlak ve 2:55 v pracovní dny a 3:10 v sobotu ze Vsetína do Karlovic je levná záležitost? Pročpak nemůže jet v předchozí den třeba ve 20:30? V čempak je rozdíl? V ochotě ČD si zajistit ubytování vlakové čety v Karlovicích? Finanční rozdíl v případě ubytovny ČD a nějakého místního hotelu zas tak velký není.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3154
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, pokud je nějaká ubytovna s potřebnou kapacitou ve Vsetíně (která by tak zůstala nevyužita), tak v tom rozdíl je.
Samozřejmě v tomto případě to přesně takto být nemusí, ale chtěl jsem poukázat na princip, že v praxi mohou být problematické právě různé "detaily" typu ubytování vlakových čet a mohou posouvat celou věc do poněkud jiného světla.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nestálo by za to do Karlovic zavést nějaké přímé vozy na nějakém rychlíku z Prahy, který jede přes Vsetín (v zimním období kvůli lyžařům)?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, třeba jo, třeba i do Rožnova, ale opět: jaké jsou v Karlovicích možnosti pro přenocování čety, jaké třeba pro předtápění soupravy...
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2226
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem, že za tu dobu, co tam ten osobák ve večerních hodinách chybí (a asi ještě chybět bude), by se z jízdného navíc (proti jízdnému z Os ve 3 ráno) už něco s tím ubytováním dělat dalo. Ono pokud by vsetínská nocležna zůstala nevyužita, tak je možné jí někomu pronajmout (jako že se to už jinde udělalo).
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 14:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem rád, že se rozvinula ta diskuse. Také mne trápí, když brzy ráno, v době, kdy lidé ještě jen vstávají, jede z velkého centra na periférii absolutně nevyužitý vlak a ve večerních hodinách, kdy by ten potenciál cestujících ještě byl, už nejede nic. Údajně Zlínskému kraji to nevadí a samozřejmě dotuje i ty prázdné vlaky, které jsou využity až v opačném směru. Zároveň dotuje večerní autobusy ze Vsetína...
Ale bohužel to není problém jen valašské lokálky, ale i mnoha jiných tratí, pouhým pohledem do jízdního řádu. Dráha to nějak zdůvodní, dostane dotace od kraje, možná něco i od průmyslových podniků a tím pádem není motivována na hledání zákazníka. A hlavně mají co nejméně starostí, hledat někde ubytování, platit přesčasy pod.
Případné přímé vozy pro lyžaře z Prahy by měly význam u prvního ranního R Praha - VS a dále směr Velké Karlovice. Lyžař raději přijede někam ráno (dopoledne) než navečer, to je pro něj ztracený nevyužitý den a defacto den ubytování navíc. Zpět do Prahy pak odpoledne nebo navečer. Tady by byl ale spíše technucký problém, trať má nízké zatížení na nápravu (tipuji tak max. 14 t) a tak by těžký vlak s brejlovcem asi svršku nedělal dobře. I když ještě v 70. létech zde jezdily klasické soupravy - loko T466.0 s parním generátorem vytápění (tuším nyní řada 735) s vozy Bai z Tatry Smíchov (široké dveře). Totéž i na trati Val.Meziříčí - Rožnov. Počátkem 80. let byly nahrazeny řadou 810 s přívěšáky.
V polovině 90. let jezdil v neděli večer z Karlovic spěšňák přímo do Brna - 850 + 2 vozy 050.
2801 vrať se Chybíš mi
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já dost pochybuju o tom že by se do Karlovic dalo elektricky topit. A vzhledem k tomu že ani na tratích kde léta jezděj klasiky nebylo možný (?) úpravu pro el. topení udělat, mám o tomto pochyby.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 07:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrické vytápění snad nezáleží na trati, ale na lokomotivě, ne?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 08:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka J: Ne, záleží na vybavení infrastruktury. Pravděpodobně jsou zde dvoupásové paralelní KO bez oddělovacích traf, nebo jednopásové paralelní KO bez propojek nebo ventilové KO bez úprav pro provoz vlaků s el.vytápěním.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Desiro: Existuje nějaký seznam tratí, na kterých lze elektricky topit a na kterých nikoliv?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka J: Určitě to záleží i na trati.
ICQ -> 21 65 33 068
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30068
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 20:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kraťas:
Asi to bude jen v TTP. Nějaký ucelený seznam nebo mapu jsem ještě nikde nevdiěl. :-( Třeba ale existuje a někdo bude vědět...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


tom.3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.9.41
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 15:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no a na trati 303 by se mohl rozšířit počet sp vlaků ostrava-kojetín?
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zelená:750,753,754 má na trať do Rožnova i do Karlovic povolenou přechodnost.Ovšem problém by byl s topením,protože se mi nezdá,že by tam bylo povolené elektrické vytápění vlaku.
A ještě si nemyslím,že by se vyplatilo tahat 2*B s brejlovcem do kopců.Nápad pěkný-ovšem v dnešní době lobby proti všemu s větším motorem než je Liaz,celkem nepředstavitelné.
Když se likvidovali v roce 2001 klasiky s 5 plně obsazenými vozy,proč by zrovna v roce 2007 měli zavádět 2 poloprázdné B s brejlovcem.
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach:
Ono s těmi většími motory to neplatí tak docela. Třebas na trati 032 (Jaroměř-Trutnov) se v posledních letech objevují klasiky jako houby po dešti... (leckdy naprosto zbytečně co se kapacity soupravy týče).
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Alespoň stihne člověk za den víc fotek
ICQ -> 21 65 33 068
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 01:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správa z medzinárodného rokovania v zahraničí


1. Miesto rokovania : Slovinsko – Ljubljana

2. Členovia delegácie : Ing. Zdeněk Maděřič, manažér GVD, O 113
Mgr. Boris Ottmar, marketingový manažér, O 113

3. Dátum rokovania: 22.1 - 26.1.2007

4. S kým bolo rokované: so zástupcami železníc ČD, PKP, MÁV,.CFR, BDŽ, CH, ÖBB, DB,HZ,
RŽD, BC, UZ v rámci konferencie FTE B1

5. Obsah rokovania:

Na základe rokovaní dochádza u medzištátnych vlakov diaľkovej dopravy nasledovným zmenám:

R 7/8 „Dukla“
- Tento pár vlakov bude zrušený.

EC 120/121 ”Košičan”
- EC 120 bude vedený z Košíc v skoršej polohe o cca 60 minút . EC 121 z Prahy bude vedený v neskoršej polohe o 3 hodiny z dôvodu rovnomerného rozloženia polôh vlakov (121, 405 a 605) v úseku Púchov - Košice nakoľko ČD navrhovalo vedenie EC 121 v časovej
polohe o 1 hodinu skoršie. OBB nesúhlasili zase so skorším vedením IC 405 o 1 hodinu. .
- Časové polohy :
120: KŠ odch. cca 8.45 h, , ŽA 11.32 – 11.35 h , H.L. 12.30 - 12.32 h
121: H.L. 15.28 – 15.30 h, ŽA príchod 16.30 h, KŠ prích. cca 19.25 h
- Radenie: predbežne bez podstatnej zmeny

EC 126/127 „Fatra“
- EC 126 bude vedený zo Žiliny o 1 hodinu skôr a EC 127 o 5 hodín skôr – zámena trasy s EC 121.
- Časová poloha :
EC 126: ŽA odch.15.32 h. (prípoj od IC 404), H. Lideč 16.30 – 16.32 h
EC 127: H.Lideč 11.28 – 11.30, ŽA prích. 12.30 h (prípoj na IC 405)
- Radenie : predbežne bez podstatnej zmeny

EC 128/129 „Vsacan“
- EC 128 bude v neskoršej polohe o 1 hodinu (prípoj od R 600) a EC 129 o 3 hodiny skôr (prípoj na Zr 1845, R 611 a IC 403)
- Časová poloha :
EC 128: ŽA odch. 7.35 h, H. Lideč 8.35 – 8.37 h
EC 129: H.Lideč 17.28 – 17.35 h , ŽA 18.30 h
- Radenie: predbežne bez podstatných zmien

IC/Ex 130/131“Morávia“
- trasa vlakov bude predĺžená až do Budapešti. Vzhľadom na to , že MÁV trvá na odchode z Budapešti o 15.30 a ZSSK a ČD zase na zachovanie prípoja na EC 70 v Břeclavi bude IC/Ex 130 vedený len z Bratislavy hl.st. a z Budapešti do Bratislavy bude vedený nový vlak IC/Ex 136.
- Časová poloha :
130 : Bratislava hl.st. 18.44 h, Kúty 19.23 – 19.25 h,
131: Kúty 8.43 – 8.48 h, Bratislava hl.st 9.16 – 9.20 h, Štúrovo 10.55 – 10.57 h,
- Radenie : predbežne bez podstatných zmien. Povezú Bc Praha - Thessaloniky

EC 134/135 „Slov.strela“
- Časová poloha a radenie v zásade bez zmeny.

IC /Ex 136 „zatiaľ bez názvu“
- Nový IC/Ex na trati Budapesť – Štúrovo – Bratislava hl.st.
- Časová poloha : Budapešť odch.15.30 h, Štúrovo 16.39 – 16.44 h, Bratislava hl.st. prích.18.07 h. Súprava pokračuje ďalej do Bohumína ako Ex/IC 130.
- Radenie: ako u IC/Ex 131/130

Ex 140/141 „Beskyd“
- Nový pár vlakov na trati Žilina - Praha – Žilina
- Časová poloha:
140: ŽA odch. 17.43 h (prípoj od R 610), ČA 18.13 – 18.15 h
141: ČA 9.44 – 9.46 h , ŽA prích. 10.16 h (prípoj na R 603)
- Radenie : 1 Apee, WR, 2 Bmee, 1 Bpee - ČD

EC/Ex 144/145 ”Detvan”
- Prečíslované vlaky Ex/EC 140/141
- Ex/EC 140 bude vedený priamo až do Prahy a EC/Ex 141 len v úseku Bohumín - Zvolen, v úseku Praha - Bohumín bude súprava tohto vlaku vezená na vlaku EC 107.
- Časová poloha:
144: ŽA 10.05 , ČA 10.35 – 10.37 h
145: ČA 15.20 – 15.22 h, ŽA prích.15.52 h – treba vytvoriť prípoj na IC 511
- Radenie:predbežne bez podstatnej zmeny


EC/Ex 142/143 “Odra“
- Nový pár vlakov na trati Žilina – Praha - Žilina
- Časová poloha :
142: ŽA odch. 13.43 h (prípoj od R 606), ČA 14.13 – 14.15 h
143 : ČA 13.44 – 13.46 h , ŽA prích.14.16 h (prípoj na R 607 a R 704 )
- Radenie : 1 Apee, WR, 2 Bmee, 1 Bpee - ČD

IC/Ex 147 „ zatiaľ bez názvu „
- Nový vlak na trati Praha – Žilina
- Časová poloha:
147: ČA 17.44 – 17.46 , ŽA prích. 18.16 h (prípoj na R 611) .
- Radenie: 1A, Bdbmsee, 2 Bee, 1 Bpee – ČD
- ZSSK požiadalo ČD vzhľadom na úsporné opatrenia a súbežnosť trás vlakov smerom z ČD
o nevedenie vlaku IC/Ex 147. ČD posúdi návrh do FTR B 2.

EC 170/171 „Hungária“
– V smere z Budapešti cca o 20 minút skôr, v opačnom smere o cca 10 minút neskôr.
– Časová poloha :
170: BUDA 9.30 h, ŠO 10.39 -10.44 h, BA 12.03 -12.08 h, KÚ 12.44 -12.47 h, PHA
16.24 – 16.36 h, Berlin Hbf 21.13 h
- 171: Berlin Hbf odch.6.46 h, PHA 11.27-11.40h, KÚ 15.13 – 15.16 h, BA 15.52-15.57 h, ŠO
17.16 - 17.21h, BUDA 18.27 h.
- Radenie : bez podstatnej zmeny

EC 174/175
- V smere z Budapešti cca o 20 minút skôr, v opačnom smere o cca 10 minút neskôr
- Časová poloha :
174: Budapest Kel. Odch. 5.30 h, ŠO 6.39 – 6.44 h. BA 8.03 – 8.08 h, KÚ 8.44 – 8.47 h, PHA
12.24 – 12.36, Hamburg prích. 19.36 h
175: Hamburg odch.8.22 h, PHA 15.21-15.35 h, KÚ 19.13 – 19.16 h, BA 19.52-19.57, ŠO
21.16 -21.21 h, BUDA 22.30 h.
- Radenie: bez podstatnej zmeny

R 220/221“Dukla“
– Tento pár vlakov bude zrušený.

R 224/225 „Šírava“
- Časové polohy a radenie bez podstatných zmien.
- ČD navrhli aby súprava tohto vlaku bola zostavená z vozňov ČD a ZSSK aby zabezpečovalo celú súpravu vlaku R 420/421. Návrh sa posúdi do FTE B2

R 232/233 „Svätopluk“
– ZSSK navrhlo vedenie R 232 v skoršej polohe cca 6.10 h z Bratislavy do Brna. ČD súhlasia s vedením len do Břeclavi na prípoj k EC 370 z Viedne do Prahy. Súčasný R 232 zo Štúrova do Bratislavy by bol vedený ako vnútroštátny R v nezmenej polohe zo Štúrova.
- Časové polohy :
232: BA cca 6.10 h trasa ďalej do Břeclavi nie je zatiaľ dohodnutá
233: BŘE 17.06 h, BA 18.04 – 18.10 h, ŠO 19.48 h
- Radenie: predbežne bez podstatnej zmeny

R 234/235 „Amicus“
- Tento pár vlakov bude vedený len na trati Bratislava – Brno – Bratislava v dôsledku predĺženia trasy Ex 130/131 až do Budapešti.
- Časové polohy:
234: BA odch. o cca 16.44 h, KÚ 17.21-17.23 h,
235: BŘ odch. 5.58 h, KÚ 6.13 – 6.16 h, BA prích. 7.02 h

R 276/277 „Slovan“
- Časové polohy a radenie bez podstatných zmien.

EC 278/279 „Jaroslav Hašek“
- Časová poloha v párnom smere cca o cca 20 minút, v nepárnom smere o cca 10 minút skôr.
278: BUDA 13.30 h, ŠO 14.39 – 14.44 h, BA 16.03 – 16.08 h, KÚ 16.44 – 16.47 h
279: KÚ 11.13 – 11.16 h, BA 11.52 – 11.57 h, ŠO 13.16 -13.21 h ,BUDA 14.30 h
- Radenie: 1A, WR, 5 B - klimatizované, bez Bc vozňov Praha - Thessaloniki

R 332/333 ”Goral ”
- Časové polohy a radenie bez podstatnej zmeny.

R 334/335 „Skalnica“
– Časové polohy a radenie bez podstatnej zmeny.


R 336/337 „Báthory“
- Tento pár vlakov bude zrušený.

R 374/375 ”Pannonia”
- Časové polohy bez a radenie predbežne bez podstatnej zmeny.

R 376/377 „Galileo Galilei“
- Tento pár vlakov bude vedený na trati Berlin – Bratislava – Štúrovo – Budapešť a späť.
- Časová poloha :
376: BUDA 20.00 h, ŠO 21.19 – 21.22 h, BA 22.44 - 22.49 h KÚ 23.28 – 23.30 h,
377: KÚ 5.06 – 5.09 h, BA 5.44 – 5.47 h Š0 7.06 – 7.09 h, BUDA 8.20 h
- Radenie: bude prerokované v rámci FTE B2. Na vlakoch však budú vezené okrem základného radenia Berlin – Budapešť aj priame vozne:
WL , B – Budapešť - Cheb
WL, B - Budapešť – Warszawa
WL, B – Budapešť - Krakov
WL - Budapešť – Moskva
WL – Budapešť – Minsk
WL – Budadpešť – St.Petersburg

R 380/381 „Cracovia“
- Tento pár vlakov bude vedený denne v období od 20.6. – do 31.8.2008 na trati Krakow – Plaveč – Hidasnémeti – Lökösháza.
- Časové polohy bez podstatných zmien.
- Radenie : zatiaľ predbežné 1 WL Krakov – Varna/Burgas , 2B PKP/CFR,1B PKP/MÁV, 1Bc
PKP/ MÁV, Bc Košice – Burgas,1B Košice – Bucuresti.
Vozne 1B a 1Bc budú prepravované z Košíc do Budapešti a späť vlakom IC
536/537.

IC/Ex 382/382 „Bem“
- Nový pár vlakov na trati Warszawa – Plaveč – Hidasnémeti - Budapešť a späť
- Časové polohy:
382: BUDA 8.35 h , KŠ 11.50 – 11.55 h, Plaveč 13.10 – 13.20 h , Warszawa cca 19.30 h
383: Warszawa odch. 10.05 h, Plaveč odch 16.20 – 16.30 h KŠ 17.55 – 18.00 h, BUDA prích. 21.07 h
- Radenie: 1A, WR , 3B - PKP

R 394/395 „Urpín“
- Tento pár vlakov bude zrušený už od 2.zmeny na GVD 2006/07 a v GVD 2007/08 nebude tiež vedený.

IC 400 – 407
- Časové polohy a radenie u IC 400,402, 403, 405,407 bez podstatných zmien.
- ZSSK požiadalo OBB o možnosť vedenia IC 404 o 20 minút skôr z dôvodu zabezpečenia prípoja v Žiline na EC 126. OBB túto požiadavku posúdilo a vyhovelo tejto požiadavke.
- ZSSK do FTE B2 posúdi vedenie IC 400 len z Bratislavy-Petržalky
- Pri vlakoch IC 402 a IC 403 budú vytvorené vo Wien Westbf nové prípoje na a od vlakov ICE
smer Passau, Dortmund.

R 412/413 „Rákoczi“
- Tento pár vlakov bude zrušený z dôvodu vedenia nového EC 382/383 v zásade v trasách týchto vlakov.

R 420/421 „Excelsior“
- Časové polohy a radenie bez podstatných zmien.

R 422/423 ”Cassovia”
- Časové polohy a radenie bez podstatných zmien.

R 432/433 „ Kysuca“
- Nový pár vlakov na trati Žilina – Čadca - Havířov – Bohumín.
- Časové polohy :
432: ŽA odch. 8.43 h (prípoj od IC 402), ČA 9.13 – 9.15 h
433: ČA 19.03 – 19.05 h , ŽA prích. 19.35 h (prípoj na IC 403)
- Radenie: 1A, BDs, 3B - ČD
- ZSSK požiadalo ČD vzhľadom na úsporné opatrenia a súbežnosť trás vlakov smerom na ČD
o nevedenie vlaku R 432. ČD posúdi návrh do FTR B 2.

R 440 „Budatín“
- Premenovaný R 440 „Beskyd“
- Časová poloha:
ŽA odch. 6.43 h (prípoj od R 701) , ČA 7.13 – 7.15 h

R 432/433, R 434/435 ,R 441, R 442/443 budú zrušené.

IC 536/537 „Hornád“
- IC 537 bude vedený v skoršej polohe o cca 2 hodiny.
- Časové polohy:
- 536: BUDA 18.35 h, HIDAS 21.22 -21.32 h, KŠ prích. 21.52 h
537: KŠ odch. 6.05 h, HIDAS 6.25 – 6.35 h, BUDA 9.27 h
- Radenie: v zásade bez podstatnej zmeny.
- MÁV požiadalo o radenie WR alebo ARpeer vozňa ZSSK v uvedenom páre vlakov.

R 943/944
- Tento pár vlakov bude zrušený.

R 1202/1203 „Jadran“
- Časové polohy a radenie predbežne bez podstatných zmien.
- HŽ navrhli vedenie autovozňa Bratislava – Split a späť

R 1220/1221
- Časové polohy a radenie bez podstatných zmien.
- Návrh ČD na rozšírenie počtov dní jazdy zo 16 x na 32 x v roku.

R 1374/1375
- Časové polohy predbežne bez podstatných zmien aj keď CFR navrhovali zrušenie vlaku.
- Z dôvodu že CFR požadujú aby na týchto vlakoch bolo radených minimálne 8 vozňov bude ZSSK radiť do týchto vlakov 1B Bratislava – Burgas a 1 B Košice – Burgas (do a z Lökösházy vlakom R 380/381)

IC/Ex 1532/1533
- Tento pár vlakov bude zrušený.

Os 8860/8861, 8862/8863, 8864/8865
- V dôsledku zrušenia vlakov R 7/8 a zabezpečenia prepravy WL vozňa UZ Kijev/Lvov – Viedeň
a WL vozňa RŽD Moskva – Košice (3x v týždni) boli upravené polohy týchto vlakov.
- Časové polohy:
8860: Čierna n.T. 22.55 h, Čop 23.10 h
8861: Čop 3.05 h, Čierna n.T. 3.20 h
8862: Čierna n.T. 9.45 h, Čop 10.00 h
8863: Čop 11.00 h, Čierna n.T. 11.15 h
8864: Čierna n.T. 17.50 h, Čop 18.05 h
8865: Čop 18.50 h, Čierna n.T. 19.05 h
- Radenie: u všetkých Os vlakov 1BDs a 1 B pp.
Na vlakoch Os 8860/8865 bude prepravovaný WL vozeň UZ Kijev/Lvov – Viedeň. Z Čiernej
n.T. do Viedne vlakmi Os 8814/422/706/2507. Späť z Viedne vlakmi 2522(Viedeň 12.28 h)
/609/8815. Skrátenie cestovnej doby o cca 10 hodín.
Na vlakoch 8861/8800 a 8815/8860 bude prepravovaný WL vozeň RŽD Moskva – Košice
a WL vozeň RŽD Moskva – Žilina a Moskva – Zvolen pp.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
tom.8
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.9.41
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 07:18:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak to vypadá se 754 na trati kojetín-valašské meziříčí v příštím gvd díky
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 14:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes:To je pro příští GVD? Takže na slovensku pravdu dojde k útlumu?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 14:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Ano, je.
To je dneska svět...Člověk to musí mít furt pod kontrolou nebo se z toho p..... To by člověk blil.
ICQ 311-297-744
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 16:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naši asi jednali tajně, co?
Něco se z toho vyhrabat dá, ale mě by zajímaly i určité věci kolem ČD,OBB a DB, každopádně dík.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:27:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kedy bude to rokovanie FTR B 2?
Až po ňom budú tie udaje hodnoverné
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud nebudou alespoň přímé vozy Liberec-Ostrava-Slovensko, tak nemá cenu zlepšení na trati Liberec-Pardubice.Lidi prostě nebaví přestupovat a čakat třeba v zimě na nástupišti.Pochopí to někdo? Je opravdu v Pardubicích třeba 2 vozy připojit????
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 23:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako že by jezdily soupravy 843+043+043+WLAB+Bc?
Život je kabaret
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 10:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochor: V Pardubicích se "musí" čekat na nástupišti? To je fakt takový problém jeden přestup? Co autobusy, jsou na tom z Liberce ve směru na Slovensko nějak lépe? Nereju, ptám se.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2269
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 12:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš:
Kdyby si to ti šotouši alespoň platili...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Zapa: třeba ČD nepovažují za účelné zveřejňovat svoje záměry na schotouschském webu. Divný, že jo?
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 15:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt tkaový problém udělat R který by z Liberce vyjížděl cca ve 20:00, který by dojel do pbic cca ve 23:00 v řazení :
WLAB - Liberec - Pardubice - (Brno - Bratislava)
Bc - Liberec - Pardubice - (Brno - Bratislava)
B - Liberec - Pradubice - (Brno - Bratislava)
B - Liberec - Pardubice
AB - Liberec - Pardubice
B - Liberec - Pardubice - (Ostrava - Košice)
B - Liberec - Pardubice - (ostrava - Košice)
WLAB - Liberec - Pardubice - (Ostrava - Košice)
Bc - Liberec - Pardubice - (Ostrava - Košice)
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Předpokládám, že ty informace ze Slovače byly také neoficiální.

Alzon: Hm, devět kočárů z Liberce? A tahat to budou pochopitelně dva brejláči, že. No jako šotovlak na focení v létě by to bylo asi ideální, jen nevím jestli v tom Liberci ještě někdo zůstane , když tenhle vlak odjede zaručeně plně obsazen...
Když pominu, že je to samo o sobě zhovadilost a trochu se nad tím zamyslím, tak nevím, proč by se tam měly ještě tahat dva vozy jen v úseku Liberec - Pardubice.
V těch Pardubicích se to bude k něčemu připojovat, nebo k tomu bude pro změnu přípoj z takového malého městečka ležícím na Vltavě, jemuž Libuše předpovídala velkou budoucnost?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa :
Ty vozy do Pbic by tam být nemuseli, a dál by se to rešilo tak, že v Pbicích by se to přivěsilo na něco nočního do Košic(Šírava) a do Blavy(Galileo). A místo brejláčů by to mohly tahat berty. Kdysi, není to tak dávno jezdily R Liberec - Brno , Bratislava a z Dresden tam projížděl R do Košic.
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon : A jakou byste tipoval obsazenost tohoto vlaku ??? Já osobně tak 5 %. A tak se ptám, dává to smysl ???

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
Defénse
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.129.217
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:53:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že vzhledem k tomu, že to je krajské město a ¨trochu už i horské středisko (nadneseně), tak vlak ve složení WLAB (Košice), WLAB (Bratislava, Budapešť eventuelně) by měla nárok. Jenže jak to zjistit, poslední vlaky jezdí tuto relaci Liptov a nebo Kriváň, eventuelně Ještěd jsou tatam... Tudíž vyzkoušet.

Složení loko + 2x WLAB + 3x B (Pardubice) by nebylo neúnosné.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 19:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevyšel by výrazně levněji přípojný bus Liberec - Turnov - MB - Praha s příjezdem do Prahy 23:30? Na tom by ČD určitě prodělaly podstatně míň než na 2 x 754 a devíti vozech až do Pardubic
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 20:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ČD? Třeba byste si to vysoutěžil Vy!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 20:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Přesně, to by bylo asi jednodušší.

Sants: Doufám, že nějakej šílenec nevypíše soutěž na něco podobného, co zde bylo požadováno.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 20:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ČD? Třeba byste si to vysoutěžil Vy!

Obávám se, že na takové projekty nejsme vhodný soutěženec. Na to jsme málo šílení.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 21:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Šimrale, myslím, že se svojí blamáží s tzv. rt-expresem jste se znemožnil až dost, proto ten smajlík u Vašeho příspěvku není na místě.
Defénse
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.129.217
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 21:11:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže přípojný bus už ztrácí to pohodlí cestovat na noc, že ...
Jet busem do Prahy a tam si vlézt na lůžko, už se mi nevyplatí a raději pojedu autem.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 13:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a raději pojedu autem.
Což je to nejrozumnější, co jste mohl udělat. Ušetřil jste tím daňovým poplatníkům pár tisíc na dotacích do nesmyslného vlaku a životnímu prostředí jste ušetřil hodně kubíků výfukových plynů... To jsou para Doksy, co?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 14:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral - tak buďte více šílení, fandím vám bez ironie. Ale také to asi chce být trochu drzejší v boji s ČD. Škoda toho RT Expresu - konečně mohla být kombinace něčeho rychlého a levného mezi Prahou a Ostravou, hlavně pro cestující, kteří se nevyznají v spleti všelijakých komplikovaných "obchodních nabídek" a pokud potřebují, tak zaplatí bez mihnutí oka pětikilo za pendolino + k tomu zlodějské jízdné z periférie do Ostravy.

Minulé pondělí jsem jel vlakem z Havířova ráno v 6:09 do Ostravy. Úplně náhodou jsem se dal do řeči s nějakou mladší paní, jezdí do Prahy, kde začala pracovat od Nového roku. Jezdí Pendolinem za celkem 534 Kč, to je více než tisícovka každý týden. Vydělává prý relativně slušně, ale... Nikdy předtím moc vlakem nejezdila. Jen něco slyšela o Pendolinu a tak jezdí s ním. Přitom kdyby ji poradili, mohla jet z Havířova o něco později přímo Hutníkem bez přestupu za cca 484 Kč a ještě by (možná) byla v Praze dříve. To vykulila oči, že z Havířova jezdí něco přímo do Prahy? Škoda, to jí nemohli říci u pokladen! Protože jezdí často, doporučil jsem si zakoupit KMB, trochu ji to vysvětlil, že na Hutník ani nepotřebuje příplatek a časově ji ten vlak vyhovuje v pondělí (nebo úterý) tam a i v pátek zpět. A když jsem ji řekl,že ji jedna cesta v té KMB vyjde asi "jen" na 265 Kč, tak to už byla překvapena úplně. To ji nikdo z ČD nedokázal poradit, i když se na cestování do Prahy ptala předem. Čili tady je vidět jak ČD odírají své občasné cestujícící zlodějským jízdným a využívají jejich malé zkušenosti s cestováním. A pokud ti chytřejší to vzdají a volí autobus za dvě stovky nebo se dohodnou a jedou autem, tak se jim ani nedivím, i když se mi to nelíbí.
2801 vrať se Chybíš mi
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 16:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou para Doksy, co?

Proč? Je přeci všeobecně známo, že VHD je (eko)logičtější až od určitého stupně vytížení. Pro příležitostné přesuny jedinců je efektivnější i ekologičtější IAD.
Život je kabaret
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 20:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dnes dozvěděl,že osobní vlaky v úseku Česká Třebová-Brno budou od nového GVD jezdi opět přímo bez nutného přestupu v Letovicích.......doufám,že je to pravda a tento nesmyslný přestup v Letovicích opět po roce skončí......
prdelošťour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:22:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Lukssek:
co je na tom přestupu nesmyslného?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3271
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba to, že kvůli tomuto roztržení ramene dochází v Letovicích ke značným přesunům přestupujících cestujících, když stanice na toto není vybavená (má pouze úrovňová nástupiště).
Život je kabaret
burgy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.132.211
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:28:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim vás kde bych sehnal 1.změnu nynějšího JŘ?
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 11:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad DANONE:

Zdravím,

díky za zachycení zprávy o jednání o novém GVD 2008 v Lublani. Neví se něco podrobnějšího ohledně relace Praha - Žilina ? Vítám navýšení počtu spojů i přípoje v Žilině na/z rychlíky do Košic (umožní to lepší propojení Martina, Kraľovan a Ružomberka s Prahou).

Co jízdní doba a počty zastávek těchto vlaků ? Opět se bude stát na každém kroku (Žilina, PB, Púchov, HL, Vsetín, ValMez, Hranice n.M.,Ol, Zábřeh ..).

Nezmiňovali se na konferenci taky o Schengenu a s tím souvisejícím zrušením zastávek v PPS (hlavně: Kúty, Hohenau, Púchov, Horní Lideč, Čadca, Mosty u J.) ?
Díky za případné vypátrání odpovědí na moje otázky.

D.V.
Robert Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:50:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jsem správně pochopil závěry lublaňského jednání, tak přímá lehátka směr Thessaloniki jedou letos naposledy. Nebo je to vymyšleno nějak jinak, když na Haškovi nejedou? Myslím tím přes Bělehrad.
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:14:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robert: Cez Beograd z ČD na IC Moravia / V Breclavi od EC Z Prahy/
Robert Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:48:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan: Díky. U té Morávie jsem to přehlédl. Znamená to tedy, že z Budapešti do Bělehradu i zpět to poveze Avala. Praha-Thessaloniki konečně za cca 30 hodin. Tak to už se manželka možná nechá překecat. Až na ten odjezd z Prahy někdy po páté ráno je to super zpráva.
bflmpsvz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.185.218
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 15:50:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, Bp-Beo Avala, Beo-Ths Hellas
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co je na tom přestupu nesmyslného? -no,úplně všechno!Malá nástupiště,žádne informační tabule,žádné přístřešky atd.....prostě tohle není stanice určená pro přestupy!No,snad to ještě tento rok přestupem znechucení cestující vydrží.....
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Alzon: Zavést jeden večerní/ranní pár rychlíků Liberec-Pardubice v klasice a vést na něm dvě přímá lůžka Liberec-Košice (na Excelsioru) a Liberec-Budapešť (na Devínu) bycho povaoval za použitelný nápad. Rozhodně bych ale netahal přímé sedačkové vozy, maximálně ještě posilové lehátko. Standardem pro noční vlak je lůžko a ceny příplaků nejsou v součanosti nijak velké. Chtělo by to ale (obecně) větší propagaci, pak by se cestující našly. Resp. nepředpokládám, že by se ve stotisícovém Liberci nenašlo výrazně méně cestujících, než třeba ve stotisícovém Ústí n.L. Důležité by bylo, aby to bylo přímé spojení.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chomutovák : Pokud jde jen o Liberec, není pak lepší vézt takové přímé vozy rovnou do Prahy (lepší doba výjezdu na spaní v Liberci, vše se přepojuje v Praze a v Pardubicích už by se nezdržovalo) ?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:15:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc v Praze je větší šance, že se ty vozy doplní, než v Pardubicích. (Pochybuji, že by už z Liberce byly plné.)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: V současném GVD už jsou noční rychlíky téměř nepoužitelné pro vnitrostátní dopravu (i Excelsior přijíždí do Ostravy před pátou, o Olomouci nemluvě), takže v úvahu přichází pouze relace Liberec-Slovensko. Z tohoto pohledu by to byla do Prahy zbytečná zajížďka. Vlak by mohl vyjet v cca 20,00 a postá si v Pardubicích (osazenstvo bude stejně spát), nebo klidně i v cca 22,00, to bch já osobně považoval za lepší, ale názory se mohou lišit. Horší už by to bylo pro nástupy na trase, např. Jaroměř už by nastupovala cca o půlnoci.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace