K-report
 

Archiv do 26.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 26.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Jako problematické vidím ekonomické zdůvodnění nasazení Zamráči/Brejlovce na takto pozdní vlak. Krom toho lůžka/těch lůžek tam stačí podle mě v tu dobu tak 2 vozy II.třídy...

Docela jsem se divil, že může jet někdo lůžkem z Prahy do Zvolena přes Blavu...takže i ta zajížďka nemusí odradit, aneb cesty Páně jsou nevyzpytatelné.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 16:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se nepletu, tak existuje R s odjezdem ve 20.02 z Liberce a příj. ve 23.02 do Pardubic. Problém je v tom, že Šírava má na konci auta do Popradu.A když za ně dáte lehátko Lib - Košice, tak nevím, jak si s tím v Popradě poradí.A čekat v Pardubicích na Excelku asi nemá moc smysl. Jedině vézt lůžko/lehátko z Liberce o 2hodiny dříve a připojit to na Cassovii.
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 09:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z důvodů "zhuštění" vlaků vyšší kvality na relaci Praha - Pardubice - Olomouc - Hranice na Moravě - Bohumín / Vsetín - Žilina má od nového GVD dojít k zásadním úpravám / zrušení některých vnitrostátních rychlíků relace Praha - Olomouc - St. Město u Uh.Hr. / Vsetín. Ví k tomu někdo ještě něco bližšího?
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 13:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: Infosystem? Na co? Že tam těch vlaků do kterých mohu přestoupit je opravdu hodně že?

Včera jsem jezdil Os mezi ČT a Let a nikdo si mi nestěžoval. Přestup v Letovicích je opravdu minimální. Cca do 10-15 lidí
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 14:58:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně taky nečinilo problémy najít v Letovicích ten jediný vlak, který tam stál, ale za deště ten přestup cestu určitě znechutí.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu někdo místní pravidelně dojíždějící a přestupující v Letovicích, který by byl schopen odhadnout, kolik lidí že to vlastně přestupuje. Podlě mě jich musí být dost málo. Většina jede jen v úseku Brno-Blansko a Ti nepřestupují, další pak do významějších stanic typu Skalice nad Svitavou, kam jim zase jede spěšňák/rychlík, takže také nepřestupují, čili zbývá menšina do dírek za Letovicemi, kde spěšňák nestaví. Těch ale určitě není dav. Nebo ano?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli by pak nebylo lepší mít přestup ve Skalici a mít přímou 810 Svitavy - Boskovice.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 18:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex, ad.:
V Letovicích nejde ani tak o to, že tam je 10 vlaků na výběr jako spíš o ten komfort, jak zmiňuje babilon a, ZEJMÉNA, blokování minimálně jedné průjezdní koleje po dobu přestupu a objíždění soupravy a případně další zbytečné posuny se soupravou narozdíl od případu poloperonizace.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:Je to až na vyjímky tak jak píšeš.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znovu opakuji. Lidi z Liberce a okolí by vlakem přímým na Moravu jezdili(i na Slovensko). Fakt je problém odpřáhnout a zapřáhnout dva vozy. Jo a ten kdo má narážky, že se nám nelíbí trčení na nástupišti, tak ať to s námi vymění.Cílem ČD je ale co? Zlikvidovat zákazníky.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochor: Ale ono ty vozy není v současnosti k čemu připřahat, protože motorák. Jak dlouho čekáš na nástupišti?
Ono cílem ČD, i když se to mnohdy nezdá, je také jezdit pokud možno ekonomicky a chtít, aby se odevšad kamkoli dalo dostat bez přestupu, asi zkrátka nepůjde. Liberec je sice velké město, ale bohužel leží tam, kde leží a kam v současnosti nevede, žádná elektrifikovaná trať, což je asi hlavní důvod neexistence "velkých vlaků", protože v naftě se to nevyplatí.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 11:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: V tom prvním příspěvku jsem to již zmínil. Max. 10-15 lidí.

Blokování průjezdné koleje? Tak to celkem neuspěje. Vlak má na obrat cca 15minut. A to není žádné blokování. Protože kdyby se zde dva vlaky potkávali tak blokují stejně. Navíc že zde jezdí hodně EC a nákladů, kterým se ceta blokuje že?:-) Ale jak říkám to už by byla blbina.

Brr: To už spíše Pce-Sy 163+3Bdmtee, 810 Polička - Letovice a 560 Letovice - Vyškov, ale tam je o jeden přestup více a to už by neuspělo. Snad u některých, třeba večerních nebo dopoledních, vlaků. Ale jak jsem již řekl, je to víceméně blbina. Spíše by to chtělo něco jako 660 pro Svitavy - Vyškov anebo ze Svitav udělat dvousystémovou stanici.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 21:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:
Při normálním pobytu průjezdního vlaku to jistě nebude 15 minut.

Dále, těch 15 minut je nejoptimističtější čas. Řada párů tam obrací za delší dobu. Třeba z opačné části spektra je obrat 4775/4776 za 67 minut. Ten blokuje kolej cca 10-15 minut při příjezdu a alespoň 10, ale spíš také 15 při odjezdu. Předpokládám, že mezitím je "uklizena" souprava na nějakou vzdálenější kolej - což jsou ty manipulace navíc.
Anebo situace z cca 15:00-15:30. To se do toho obratu ještě přimotá zastavující R...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr - to je sice pěkný nápad, ale v úseku Skalice - Letovice by asi samotná 810 nestačila a pokud by jela s přívěšákem, už by to zase až tak ekonomické nebylo. Do Letovic od Brna jezdí ještě relativně dost lidí, dále už málo. Ale to asi není hlavní důvod přestupů - spíše nedostatek universálních 363, které je nyní potřeba v Podkrušnohoří a také na zvýšenou zátěž Brno - Ostrava
2801 vrať se Chybíš mi
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavní důvody jsou dva

Jedním je nedostatek 363, druhým neochota Pardubického kraje platit za dlouhé soupravy, které na druhém konci trasy jezdí plné. Tak se našlo řešení 'výhodné pro všechny' ... kromě cestujících
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neochota Pardubického kraje platit za dlouhé soupravy Což je podle mě jedině rozumné. Jeden přestup navíc může znamenat zhoršení, které může být kompenzováno vylepšením jinde - tím, že se za ušetřené peníze objedná nějaký vlak navíc.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On by ten přestup až tak nevadil, ale za předpokladu, že přípojný vlak bude v případě zpoždění čekat, a to jak všichni víme, ČD zaručit nedovedou. A pokud bude muset cestující z Liberec do Brna (Blavy. Ostravy, Košic apod.)v Pardubicích kvůli tomu třeba tvrdbout 3 hodiny v noci nebo brzy ráno (možná ho i vyhodí na tu dobu z nádraží), tak se mu to asi líbit nebude a podruhé už vlakem nepojede. Toto je hlavní význam přímých vlaků, že cestující má jistotu, že i přes zpoždění do svého cíle dojede, u přestupu tu jistotu vůbec nemá. Nejde tedy o pohodlnost, ale o skutečnou realitu. I z Liberce by určitě vlakem jezdilo více lidí. kdyby se "někam" dostali (tj. za Pardubice). Kdysi Ještěd/Kriváň/Liptov na trase Liberec - Košice využíván byl už z Liberce, v Hradci pak přidali další 2 vozy. On nebyl zrušen kvůli nedostatku cestujících, ale proto, že došlo k rozdělení ČR a tendence byla vzájemnou dopravu velmi omezit.
2801 vrať se Chybíš mi
ENrico
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.197.190
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 13:48:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prajem pekný deň. Prečítal som si návrhy vedenia vlakov na trase Praha-Žilina zverejnených v tejto diskusii, s predbežným návrhom radení. Vyzerá to tak, že počet EC sa zasa o niečo navýši, no chcem sa opýtať, či to naozaj myslia vážne s tým, že na EC budú stále štandardne radené aj vozne Bmee (Bee, Bpee sú aspoň reko, aj keď bez klímy, tak to sa ešte ako-tak dá). Pretože Bmee síce nie sú zlé, ale hodia sa skôr na rýchliky (expresy), no rozhodne nie na EC. Pripadá mi to tak, ako by sa len mal za každú cenu umelo zvyšovať počet EC-čiek, aby to navonok akoze dobre vyzeralo...Ked nie je dost voznov vhodnych na EC, tak preco to nevedu ako Ex alebo R? Ved sa tym len humpluje znacka EC -ked si predstavim taku Hungariu alebo aj Kosican so slov. B(p)eer-mi (aspon klima a uzavrety WC-system), tak taka Fatra alebo Hradcany vyznievaju ako "chudobni pribuzni". Vie niekto prosim, ci sa v tomto smere chystaju nejake zmeny, napr. aj priebehu platnosti buduceho GVD? Vopred dakujem za odpoved.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 15:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ENrico:
Co se týče převodu EC na Ex, odkazuji na diskuzi "GVD platný". Právě se to tam řešilo.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je stejně zajímavé, jak se ty kategorie rozmnožily, a přitom někdy nevidím výrazný rozdíl mezi Os a nějakým vlakem "vyšší kvality".
Jaký je rozdíl mezi Sp a R? Vlaky Olomouc - Opava nebo Ostrava - Jeseník bych rozhodně do R nedával - nízká rychlost, hodně zastávek, časté zpoždění, jen 2.tř. a často nepohodlné vozy 020/1. které už dožívají i na Os vlacích. To tak max. Sp, možná zrychlený osobák.
mezi R a Ex už vůbec nevím, jaký je rozdíl. Čím je vlak Zlín - Praha vyjímečný vůči jiným rychlíkům? Nevím.
A jaký je rozdíl mezi IC a EC? Kdesi jsem slyšel, že provoz EC je hlídán EU, na rozdíl od IC.
Ovšem stejně poznámka - vlak Detvan - jeho vlastní trasa je velice krátká a má na ni jak kategorii EC, tak i Ex (jízdná doba na ŽSR stejná jak u Sp(zrychleného) vlaku. Z Prahy do Ostravy ve spojení s polským vlakem dobře, EC, ale naco ještě z Ostravy těch ani ne 100 km po Čadci. To už mohl být Ex v celém svém vlastním úseku, takto je to zbytečně komplikované. Anebo mají strach, že by s ním jezdívali pracující ze směny z Třince na Mosty nebo do Čadce a tím, že by si v něm otevřeli láhev Radegastu nebo borovičky mravně ohrožovali movité zákazníky ČD?
2801 vrať se Chybíš mi
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zelená: Hlavní rozdíl je ve financování jednotlivých kategorií vlaků: Pokud jde o vnitrostátní vlaky, tak na osobní a spěšné vlaky přispívají kraje v rámci základní dopravní obslužnosti. Pokud jde o rychlíky a expresy, ty jsou dotovány centrálně ministerstvem dopravy. A vlaky vyšší kvality - tedy IC, EC, SC dopravují ČD "na vlastní triko" - proto tam jsou ty příplatky. Pokud jde o mezinárodní vlaky, tam už přehled nemám.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 15:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaký je rozdíl mezi IC a EC?
EC je mezinárodní, IC je vnitrostátní.

Mezi R a Ex by měl být rozdíl v kvalitě přepravy.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestliže je IC vnitrostátní, jak je potom možné, že mezinárodní vlaky Košice - Vídeň (Gerlach, Tatran) jsou IC? Nebo jsou IC jenom na Slovensku? A co je to to "mezinárodní"? Opravdu stačí pár kilometrů (Žilina - Púchov),aby vlak byl najednou EC? A můžeme vzít i trasu Pha - Vídeň. Kolik procent trasy je v zahraničí?
Balanta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC by se měl řídit nějakým standardem (hospoda + rychlost). IC může být cokoliv, třeba osobák.
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balanta: -pěkná blbost!IC může být cokoliv, třeba osobák.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Balanta: Značka EC má určitý standard a ten by měly vlaky této kategorie splňovat. Existuje na to dokonce dotazník, kde se bodují různé parametry vlaku, např. za průměrnou rychlost (pod 90 km/h 0 bodů), počtu zastavení na 100 km, kvalitu vozů, klimatizaci, restaurační služby atd.
IC může být skutečně jakýkoliv vlak, který si takto železnice označí, lhostejno zda vnitro nebo mezistátní.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:32:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro kategorii IC žádné mezinárodní předpisy neexistují a v předpisech ČD je jenom poměrně volná formulace. Takže když se nějaký dopravce rozhodne motoráček ze Studénky do Bílovce nazvat IC, patrně mu v tom nikdo nezabrání.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5883
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším, Maďaři mají nebo měli z rekonstruovaného motoráčku vlak IC, který jezdí po lokálce jako přípojný k vlakům IC na hlavní trati.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 01:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom Maďarsku je to InterPici...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Ulubos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EuroCity (EC):
vlaky nejvyšší kvality, které spojují zpravidla hlavní města států a hospodářská centra a vyznačují se vysokým cestovním komfortem,
krátkou cestovní dobou......

InterCity (IC):
vlaky vysoké kvality, které spojují největší města a hospodářská centra a vyznačují se vysokým cestovním komfortem, krátkou cestovní dobou...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 09:12:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nasadíme ze Studénky do Bílovce regionovu (vlak vysoké kvality s vysokým cestovním komfortem), největší města a hospodářská centra v okolí to spojuje a cestovní doba 13 minut rozhodně krátká je. Takže k označení IC nejsou žádné překážky.
ENrico
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.197.190
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 10:35:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To voľné označovanie vlakov ako IC (viď extrémny príklad toho motoráčika), to je fakt hrôza. Je zaujímavé, že jednotlivé železnice sa k tomu stavajú rôzne: napr. v Rakúsku pomaly kategóriu R skoro nepoznajú, všetko tam chodí ako IC/EC. Vyriesili to tak, ze za IC/EC sa neplati ziadny priplatok...takze ak natrafite na shit vozen, pridete dve hodiny zmeskany a pod., mate proste smolu...alebo mozete ziadat vratenie O EUR priplatku
Potom sa Vam stane, ze v Kosiciach nasadnete na IC do Viedne, chytite kvoli masine po Zilinu +20 min., do Bratislavy dobehnete s +10 min, kedze vsade mate prednost a v Rakusku, kde ste uz zrazu v radovom IC vlaku, Vas nechaju stat kvoli vyluke 20 min v Brucku, kde cakate na nejaky po....regionálny vlak.
Ale aj v Rakusku maju "vlaky vyssej kvality". Oznacuju si ich ako "OBB IC" a "OBB EC" - to su akoze tie "lepsie" IC a EC. Radsej vymyslia nejaku novu kategoriu, namiesto toho, aby zvysovali kvalitu existujucich IC a EC. To mi trochu pripomina ceske SuperCity do Blavy resp. Viedne - ktore mohli byt kludne vedene ako EC, ktore by boli aspon na adekvatnej urovni.
Ozaj, a k tej dĺžke trás vlakov IC: IC 407 "Donau" Wien Westbf - Bratislava hl. st. má trasu dlhú 102 km, z toho 17 km ide po Bratislave (Ba hl.st.- Ba-Petržalka).
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 11:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý je rozdílný přístup českých a slovenských železnic k rychlíkům od rozdělení ČSD. U bývalých ČSD byl zaveden rychlíkový příplatek 16 Kčs. Od roku 1993 České dráhy začaly postupně rušit příplatek 16 Kč, nejprve jen u cestujících platících plné jízdné, později v roce 1995 u všech cestujících. Dnes se platí příplatky jen na vlaky vyšší kvality IC,EC,SC. Slovenské železnice zachovaly rychlíkový příplatek 16 Sk u všech rychlíků a od roku 2004 ho dokonce zvedly na 20 Sk. Pouze některé rychlíky převedly do kategorie Zr (zrýchlene vlaky)- ty jsou bez příplatku.
ENrico
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.197.190
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 11:49:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka kraťas:
ZSSK od 1. marca 2007 RUŠIA rýchlikový príplatok.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ENrico: Tak to je dobrá zpráva.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas - definitivně v Čr byly zrušeny R příplatky až v roce 1998 (alespoň u důchodců, vím to podle rodičů), u normálních cestujících ale už 1994. Předtím na malé vzdálensti bylo pro ně výhodnější zapřít slevu a koupit si celou jízdenku.

On je rozdílný přístup mezi ČD a ZSSK i v tarifních cenách. Zatímco u ČD jsou drahá první krátká pásma a pak ten nárůst už je pomalejší, u ZSSK přesně naopak. Proto vlak na SK nad 100 km jen stěží cenově může konkurovat autobusu. Právě ve větších vzdálenostech si ZSSK si zvýšili cenu o 20 Sk, takže zrušení příplatků je čisté oblbování cestujícícho.
Srovnej ČD - 40 km - 52 Kč, 80 km - 98 Kč, což je méně než dvojnásobek, u ZSSK 40 km - 48 Sk, ale 80 km - 112 Sk, to je mnohem více než dvojnásobek. Jsem zvědavý, jestli sprintéři budou po každých zhruba 40 km vybíhávát ven z vlaku a sprintem koupí si dále jízdenku o dalších cca 40 km dále.


Mění se touto úpravou i ceník City Star? nevite někdo? Už nyní díky slevě se mi zdál levnější než vnitro slovenská jízdenka
2801 vrať se Chybíš mi
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím k tomu Liberci. Pokud by vadilo nasazení 750/754 na vlak se dvěmi vozy 2. tř. a dvěmi lůžko/lehátky, proč potom nikomu nevadí nasazování 742 se dvěmi vozy 010/020/021/043 na vlacích mezi Ostravou, Krnovem a Olomoucí. 742 (T466.2) má 64 t, oproti brejlovci (72 t) to moc velký rozdíl není, navíc 742 nemá vytápění vlaku, přípojné motoráčky musí mít své vlastní naftové, ktežto brejlák může topit elektricky (i když také z nafty), ale je to určitě ekonomičtější než individuální topení.
2801 vrať se Chybíš mi
ENrico
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.197.190
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:57:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zelená:
viete, s tou tarifnou politikou je to vždy na diskusiu... napr. mnohí cestujúci do 40 km privítajú, že nemusia kupovať R príplatok. A nad 100 km sa príplatok rozpustil do nových cien, takže k zdraženiu de facto nedôjde - iba ak niekto cestoval doteraz nad 100 km osobákom, čo iste nie je väčšina.
K tej konkurencii s autobusmi: existuje veľa spôsobov, ako konkurovať - napr. relačné zľavy, ktoré ZSSK nedávno zaviedla medzi Bratislavou a Banskou Bystricou resp. Zvolenom - táto trasa je na SVK tradičná doména autobusových prepravcov. ZSSK dali cenu 199 Sk v 2.tr., pricom sa vychadzalo z cien busov, kde najlacnejsi dnes stoji 219 Sk...cestovná doba je pritom porovnateľná, expres je dokonca o čosi rýchlejší, než bus. Takže konkurencia to určite je!
Inak, za "oblbování cestujícího" ja považujem to, keď spravia nový EC vlak, ktorý je kvalitatívne na úrovni rýchlika... viď už spomínané príklady Fatry, Hradčan...
To je môj názor.
brano
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.23.250.175
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 13:17:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: "Jsem zvědavý, jestli sprintéři budou po každých zhruba 40 km vybíhávát ven z vlaku a sprintem koupí si dále jízdenku o dalších cca 40 km dále."

Načo vybiehať, keď si môžu kúpiť viac lístkov rovno v nástupnej stanici...
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:18:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zelená:ktežto brejlák může topit elektricky (i když také z nafty), ale je to určitě ekonomičtější než individuální topení.

A víte,že není?
Individuální topení má účinnost okolo 70%
Elektrické topení brejláku okolo 20%.Zde je důvodem několikerá přeměna energie(tepelná-mechanická-elektrická-tepelná),kdy samotný diesel má účinnost okolo 35%.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u srovnávání, zkusil někdo kvantifikovat úspory při nasazení řídících vozů? Nemyslím teď motorák, ale objíždění klasických souprav, jedním z hezkých nových případů jsou Letovice...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 20:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan: Myslím, že úspory v řídících vozech jsou zejména to, že na konečné stanici není nutné objíždět soupravu a tím se uspoří čas a z toho vyplývá zkrácení doby oběhu a tak lze uspořit soupravy, potom posunovače, není potřeba kolej pro objetí soupravy.
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chomutovák: Značka EC má určitý standard a ten by měly vlaky této kategorie splňovat. Existuje na to dokonce dotazník, kde se bodují různé parametry vlaku, např. za průměrnou rychlost (pod 90 km/h 0 bodů), počtu zastavení na 100 km, kvalitu vozů, klimatizaci, restaurační služby atd.

No to je právě to, o čem jsme se bavili v případě zastavování EC na Valašsku (každých 20 km). Takže Fatra, Hradčany, možná i Košičan: nula bodů za hodně zastavení na 100 km. Dále průměrná rychlost PHA-ZA: 82,6 km/h (myslim), takže: nula bodů. Navíc klimatizace: Fatra a Hradčany: nula bodů, kvalita vozů: Fatra a Hradčany: 0,1 bodu :-))

Takže buď ať je z toho R (max. Ex) nebo ať snížej počet zastávek mezi OL a ZA aspoň o dvě a daj tam lepší vozy (aby mohly být JD na 160 km/h, ne jen na 140 km/h, jak jsou teď).
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 13:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Značka EC má určitý standard To myslím platilo někdy v polovině osnmdesátých let, kdy vlaky EC začínaly a byly jakýmisi vlajkovými loděmi železničních správ. Ale i tehdy existovaly výjimky, např. průměrná rychlost mohla být na horských úsecích nižší (tuto výjimku měl i EC Antonín Dvořák mezi Kolínem a Brnem) To už dávno neplatí, viz např. Rakousko a Švýcarsko. Přišlo se totiž na to, že takovýhle supervlak se v některých relacích neuživí. (Extrémním příkladem by mohly být EC na úseku Klagenfurt - Salzburg.) A protože opustit takové relace (typicky v "rekreačních" regionech) taky dost dobře nejde, tak se muselo v odůvodněných případech se standardem trochu dolů. Myslím, že to je případ i Valašska - Žilina žádná obrovská metropole evropského významu není (stejně, jako jí není ani ten Klagenfurt). Co je lepší - mít pseudoEC zastavující po 20km nebo ho mít nevyužité a zároveň neobsloužit jistou, i když ne nijak závratně velkou poptávku?
Když můžeme mít R zastavující v Jesenném, tak EC ve Vsetíně se snese taky.
Chce to trochu pragmatismu.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 16:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 80. létech žádný vlak IC/EC na území ČSSR neexistoval. První EC byl A.Dvořák Praha - Wien v roce 1991, pak Porta Bohemica z Prahy do Berlína (nebo Dresdenu) o rok později, a teprve od roku 1993 začalo jich být trochu více, většinou původní povinně místenkové rychlíky.

Nevím, proč se pořád poukazuje na to, že EC na Valašsku stojí každých 20-30 km. Předtím stály Ostrava Svinov, hl.n., Bohumín, Český Těšín, Třinec, Mosty, Čadca - to je rozhodně průměr ještě omnoho méně než 20 km a minimálně ten Bohumín a u některých možná i Třinec byl úplně zbytečný, zajímavé, že tehdy to nikomu nevadilo.

Co je menší zlo?, zastavit 2 minuty va Vsetíně, příp. Val. Meziříčí, nebo 15 minut v Bohumíně? Je zajímavé, že vloni osobák 3317, který jel z Ostravy většinou až za IC Odra, tak tu Odru v Bohumíně předjel a byl v Karviné dříve než ten IC. Nad tímto extrémem se nikdo vloni nezamýšlel?
2801 vrať se Chybíš mi
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 16:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do svých úvah kudy IC zahrňte i bydliště poslanců. Něco pro své voliče udělat musí. I Slovensko do toho mělo co mluvit.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4158
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 17:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
To bývalo loni u více vlaků (Os 33xx vs. Hradčany, Košík, Detvan a Odra).
Párkrát sem zažil, že sem do Svinova přijel některým ze zmíněných Os, těsně po nás některé z těch IC/EC, které nás předjelo, v Bohumíně zase naopak osobák předjel IC/EC a v Karviné zase IC/EC předjel osobák zpátky
ICQ: 202 888 377
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 01:01:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mě napadla jedna věc. Nebude náhodou v té březnové změně u trati 121 poznámka: Doplň tuškou na mapě sítě ČD na začátku jízdního řádu trať 121?
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 11:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:

jednou chybou nelze omlouvat druhou - samozřejmě logičtější by bylo, kdyby EC zastavovaly jen v Havířově, Těšíně a pak v Čadci.

zřejmě jsem se ale mylně domníval, že EC měla být vyšší kategorie vlaků, a s těmi 1-2-3minutami ztráty kvůli zastavení mohu pokračovat donekonečna, tj. když stavím v Mostech a Vsetínech, Valmezech atd tak proč ne v Bezpráví, vždyť jsou to jen 2 minuty.

a vedení EC spodem je chyba, protože to připravuje o tyto spoje (na Slovensko i do Prahy) Ostravsko, proti kterému je Valašsko promiňte pustina. Navíc návaznost SC x dál na SK je taková nějaká nijaká, a ani u RT expresu by to nebylo bývalo lepší, a pro Ova-Pha je jen další ranou, že nejede a zároveň jsou EC odkloněny mezi šumné kopečky bez lidí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3x honzík:
To už jsem tu před časem někde také nadhodil...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt ještě pořád škemrám o přímé vozy na Moravu a Slovensko z Liberce. Škemrám tagy, i když to tu asi nikdo z těch, kteří to mohou ovlivnit, tak asi nikdo nečte. Ale co když náhodou???
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čte. Ale o tom to opravdu není.
Život je kabaret
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 20:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom případě, já škemrám o nějaké přímé vlaky z Opavy do Prahy a Brna a samozřejmě i opačně. Předem díky za kladné vyřízení mé žádosti!!!
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já přidám žádost o více přímých vlaků v relaci Otrokovice - Praha a zavedení přímých vlaků/vozů Otrokovice - Brno
Jarekvesely
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mně zase zajímá spojení Rumburk- Kolín. Roky to úspěšně jezdilo, bohužel Rumburk je Ústecký kraj s hejtmanem Šulcem a "okrajoví" občané ty v centru nezajímají. Takže jen ráno Rumburk - Nymburk a jinak Č.Lípa -Nymburk.Přestupte si.A že spojení na Moravu i na Slovensko je mizérie...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarekvesely: Prý je to dočasně kvůli přestavbě uzlu Kolín. Ale nevěřím tomu - rychlíky Liberec - Brno taky zrušili jen do dokončení výstavby koridoru a ve skutečnosti to bylo zrušení nejspíš napořád.
ICQ -> 21 65 33 068
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, tak to ja taky skemram za prime spojeni liberec - morava/slovensko ... sve lidi by si to urcite naslo, ne ze ne ...

ad rumburk - nymburk: tak vlaky takto jezdi ne? s tim, ze od lipy to jsou spesnaky do rumburka. faktem ale je, ze do kolina by to klidne jezdit mohlo ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubajz: Já si osobně myslím, že by mohlo být zajímavé některé vlaky od Prahy nebo Brna do té Opavy protáhnout (místo do Bohumína). I když pravidelné přípoje toto také řeší a Moravskoslezký takt je celkem špica, pravidelné krátké intervaly až do pozdníha večera, to člověk z ujetí přípoje nemusí mí takovou hrůzu.
Ad Richard: Ani toto nemusí být úplný nesmysl, já bych si osobně představoval koncepci JŘ rychlíků Praha-Valaškosko/Slovácko tak, že by tento jel z Prahy každé dvě hodiny s cca 8 vozy, v Přerově by se pak vlak rozdělil, půlka by směřovala na Vsetín a druhá na Staré město (odtud jek více možností Luhačovice/Veselí n.M. atd.).
Přímé motorové rychlíky ZLín-Brno přes Hulín a Kroměříž by také mohly mít naději (autobusům by to konkurovalo dobře), ale kapacita tratě 300 je dost obsazená, pro začátek by se dalo uvažovat o pravidelných spěšných přípojích z Kojetína. Ve Zlíně pak vymést více zastávek.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3298
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si osobně myslím, že by mohlo být zajímavé některé vlaky od Prahy nebo Brna do té Opavy protáhnout (místo do Bohumína).

Jenomže do Bohumína se jezdí kvůli odstavnému nádraží; údržbě souprav. Pokud by vlaky končily v Opavě, muselo by se tam buď zbudovat příšlušné vybavení, anebo by se musely přetahovat soupravy do Bohumína. Ani jednu z těchto možností by patrně nepřevýšilo zvýšení atraktivity cestování do Opavy přímým dálkovým spojem.
Život je kabaret
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: To chápu, ale důkladná údržba snad sačí 1x denně (viz Pendolina), párkrát denně vyprázdnit koše a vytřít by šlo i v Opavě.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace