K-report
 

Archiv do 04.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 04.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 06:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bohumíně stále přetrvává syndrom velkého nádraží (Něco jako Česká Třebová(. Kdyby se postavila myčka v Ostravě nevím za kolik xx mil. Kč, určitě by se čase zaplatila, vždyť nesmyslné zajíždění téměř prázdných vlaků hodněkrát denně do Bohumína včetně dalších prázdných souprav určitě stojí hodně. Pak by mohl bý přímý vlak Praha - Opava, z Opavy by pak jel jako Os do Ostravy a druhý den ráno jako Os do Opavy a pak odtama do Prahy.
A panťáky, které jezdí mezi Opavou a Českým Těšínem (sporadicky i na Mosty) se kde umývají? To také zajíždějí naprázdno do Bohumína? Nová 471 zajede do Bohumína jednou za dva dny (a to i jen na noc), straré 460 nevím. Těch soupravových vlaků už je pomalu více než normálních pro lidi. Bohužel ČD si toto započítají do nákladů a kraj - pak plať. Šulcovi se vůbec nedivím - on není proti železnici, ale proti vysokým nesmyslným nákladům. Stejně tak postupoval vloni i proti ČSAD a to bylo správné. Našli se levnější dopravci.
2801 vrať se Chybíš mi
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 08:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zelená: soupravy 471 i 460 se čistí průběžně v Českém Těšíně a dále klasické soupravy které dojedou od Přerova atd.
Jarekvesely
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 12:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ˇSpěšný vlak jezdí jen ráno Rumburk- Č.Lípa,dále jako rychlík do Nymburka. Zbytek Č. Lípa _ Nymburk .Večer Nymburk - Rumburk.
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děláte, jak by byl Bohumín jedinou stanicí kde se čistí vozy. Vždyť by se ty vlaky co by jezdily do Opavy mohly umívat v Praze a do Bohumína by to vůbec nemuselo jezdit.

Já bych to viděl asi tak:

1.souprava
1.den
Praha - odj.17:30
O.Svinov - příj.21:15 - odj.21:20
O.východ - příj.21:40

2.den
O.východ - odj.7:00
O.Svinov - příj.7:20 - odj.7:22
Brno - příj.9:25 - odj.10:00
Praha - příj.13:30

2.souprava
1.den
Praha - odj.11:00
Brno - příj.14:30 - odj.15:15
O.Svinov - příj.17:18 - odj.17:20
O.východ - příj.17:40

2.den
O.východ - odj.5:00
O.Svinov - příj.5:20 - odj.5:22
Praha - příj.9:05

Samozřejmě časy jsou pouze orientační.

A zastavoval by klasicky jak teď vlaky v daných úsecích. Akorát úsek Ostrava - Brno by jezdil něco jako Moravan vloni.
A řazení normální: Ampz + WRmz + 7xBmz
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 08:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice pěkné, že by Opava získala přímé spojení, ale takový vlak by byl velice špatně použitelný pro cestující od Frýdku. Přestup v Kunčicích není nikdy jistý, proto cestující raději jezdí přes hlavní nádraží.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 15:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda, kdo vymyslel ty kolečka v O.Kunčicích, je podle mne doslova železniční zločinec. Žádná stanice v Ostravě nemá takový přestupní potenciál a nikde jinde nejste nikdo v také p..., když vám ujede "přípoj", hlavně večer.
Ale snad se to trochu vyřeší od elektrizace O.Kunčice - hl.n. Měly by (doufám) na střídačku být vlaky FM - O.Svinov a Havířov - Ostrava centrum, tm už by si cestující v případě nutnosti od FM i Havířova mohli vybrat přímý vlak do konkrétní stanice v Ostravě.
2801 vrať se Chybíš mi
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 16:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Jarekvesely - doporučuju změnit hejtmana - v roce 2008 jsou krajské volby
Defénse
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.129.217
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 04:19:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč furt někomu vadí ty vlaky na Valašsko? Kromě toho, že to je rychlejší na Slovensko (kdyby vlaky jezdily přes Havířov a ne přes Bohumín, také by to bylo o něčem jiném, ale nepochopím dodnes proč se všechny IC, EC na Slovensko tahaly přes Bohumín a Karvinou), tak jsou zde i celekem zajímavé turistické oblasti, hory, jezdí se sem asi i lyžovat ne? Pustevny, Lysá Hora... V létě krásná příroda, tudíž turistický kraj, ne? A konečně Vsetín, Valašské meziříčí mají skoro 30 tisíc obyvatel, Považská Bystrica kolem 45 tisíc, to nejsou zase taková malá města. Tak proč Vám to někomu furt vadí. Na Ostravu jede každé 4 hodiny IC, nebo EC, koneckonců jeden přípoj je vytvořen v Hranicích i k Sobieskimu. Dále Pendolina, možná spíš by to chtělo klasické rychlíky, sestavené z lepších vozů v relaci Praha - Ostrava něco jako mají Slováci Bratislava-Košice. Stačily by podle mne dva až tři páry stavěné z Bpee (nic lepšího tam dát ani nejde, bohužel těch tolik není) Určitě by se, ale mohlo zrušit zastavování, pokud by nebyly vytvářeny vhodné přípoje v České Třebové, Zábřehu na Moravě, Hranicích na Moravě, Horním Lidči a Púchově. Ale to je zase otázka kolik přípojů by tím bylo ošizeno a podobně. Když dnes vidím spojení Považská Bystrica-Praha řádově za 5 hodin a vozy co jsou na těchto vlacích vystaveny, tak se to nedá vůbec srovnat s dobou kolem roku 1990, kdy jsem jako malý chlapeček s tatíkem, absolvoval tu samou cestu ve špinavých, pivem politých béčkách a s odjezdem z Považské Bystrice (to byl myslím Detvan) okolo 17:00 a příjezdem do Prahy Libně kolem 23:10, avšak velice často s milým bonusem... cesta trvala většinou "příjemný" 6 a čtvrt hodiny, což je zhruba o hodinu dvacet více než dnes...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajz:Už vidím jak jede trasu Brno Ostrava vlak sestavený z Bmz Prostě to nejde...to by jste tam musel zavest asi IC..nebo Ex....na ty vaše oběhy by jste potřeboval 28 Bmz+ nějaké zálohy......a kdyby jste tam nedal ty Bmz tak by mě zajimalo co by jste tam dal..protože tím že by do té Opavy jezdily zablešené Bečka by jste moc lidí nepřitáhl..
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si nedávno sehnal změny JŘ platné od 4.3. a zjistil, že bude nově otevřen hraniční přechod Glucholazy a přes něj budou jezdit dva páry spěšných vlaků do polského vnitrozemí - jeden z Jeseníku do Opole a zpět a druhý z Opole do Ostružné a zpět. Docela by mě zajímalo, zda to budou vozit naši nebo Poláci.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak jsou vytížené EC via Valašsko, ale o večerní Fatře mám dost pochyby. I ten Detvan za totáče (kdy jezdilo na Slovač nepoměrně víc lidí než dnes) disponoval mimo neděli (a možná i pátek) prázdnejma kupatama. Navíc dnes před ním jede Zápotek, který v sestavě 4xpivák (srovnatelné s následným EC) disponoval na příjezdu do Přerova obsazeností tak 1-2 ks/fiktivní kupé.

Hlavně že poslední EC z Valmezu jede po šesté (a nemá ani z Ostravy absolutně žádný přípoj) zatímco z Ostravy Perner 16.10 a dejme tomu Nadvlak 17,11.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 13:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka k - logicky ráno z Jeseníku do Opole naši a večer zpět, z Opole ráno do Jeseníku Poláci a večer zpět. Bylo by to logické, protože budou jezdit jen v So,Ne, pouze přes prázdniny denně. Ale je to jen má dedukce. Zítra právě jedu do Glucholaz, jsem zvědavý konečně na město, které jsem prozatím viděl jen z oken vlaku.

Defénse - úplný souhlas, ale Púchov bych rozhodně nerušil, je to velmi významná přestupní stanice a velký přestupní potenciál směr Trenč.Teplá (přesněji Teplice), Trenčín a Piešťany a to jsou významná centra turistiky a rekreace i opačně z těchto měst je velká poptávka jízd do Prahy. Kdyby se zrušil Púchov, z uvedených lokalit by už lidé do/z Prahy jezdili jen autobusy a to by byla škoda.
Když už by fakt bylo třeba nutně něco zrušit, tak raději Pov. Bystrici, tam se dá z Púchova dojet poměrně v pohodě, ale ten Púchov je fakt důležitý. Ale i ta Bystrica je důležitá.
2801 vrať se Chybíš mi
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 14:07:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možno by stálo za úvahu po zrušení hraníc EU aj vedenie priamych os.vlakov Trenčín-Nemšová -Bylnice-H.Lideč-Vsetín v podstate by sa jednalo len o predlženie súčasných os.vlakov resp. by sa mohlo uvažovať o prípoji na EC vo Vsetíne.Vlaky EC by potom mohli kludne prechodiť H.Lideč a Púchov.Čo si o tom myslíte?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 14:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan - velmi pěkně. ale hodně scifi. Dávno dojezdily už i vlaky Trenč.Teplá (Trenčín( - Brno přes Vláru a tak toto nikdy nebude, i když je to oproti Púchovu kratší o 20 km. Chvíli počátkem 90. let tak jezdil v pondělí ráno rychlík Trenčín - Bynice - Vsetín - Praha, po rozdělení republiky skončil.
2801 vrať se Chybíš mi
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:26:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodne sci fi .Keby sa to vhodne zosúladilo mohli by to byť existujúce vlaky takže nič nové čo by stálo peniaze navyše.
K spojeniu Trenčín-Brno bolo po Vlárke také pomalé
skôr by som do budúcnosti videl nejaké Sp vlaky Trenčín-Nové Mesto nv-Myjava-Veselí-Brno ale toto už sci fi zatial je.
Burburger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.231.2
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:23:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček: Jel jsem Košičanem v tomto GVD dvakrát - 29,12 ze Vsetína do Prahy a 31,12 zpět a v prvním případě byl již po příjezdu do Vsetína tak narvaný, že jsem našel poslední volný stoleček v jídelním voze. Velmi slušně byla obsazená i jednička. V opačném směru (ráno na Silvestra) byl vlak celkem prázdný, v kupé tak 1-2 lidi, cestou se mírně zaplnil. V obou případech nastupovalo i vystupovalo ve Vsetíně tak kolem 20 kusů. Jezdím několikrát do roka do Vizovic a po zavedení EC linky přes Valašsko jezdím převážně tudy a ze Vsetína do Vizovic autobusem. Je to rozhodně milejší než s přestupem v Otrokovicích a odtud do Prahy slizkou koženkou, která byla především v Ne již od Olomouce nechutně narvaná. To už jsem jezdil raději přes Břeclav. Doufám že toto spojení zůstane zachované.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 08:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Burburger: Ještě by to chtělo dostavět trať z Vizovic do Vsetína a bylo by to super.}
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.220.130
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:31:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych ty EC přes Púchov nerušil.Myslím,že Ostravsko má s Prahou dobré spojení.
Co se týče zastavování,tak si vzpomeňte na Ostravana,co stál mezi Bohumínem a Hranicemi v každé uzlovce.Skoro to samé za komančů Košičan mezi Košicemi a Žilinou.Nestál akorát v Margecanech a Kralovanech.

Co bych zrušl u těch EC,tak Horní Lideč a Hranice na Moravě.Bohužel je smůla,že pohraniční stanice je zrovna Lideč,takže to zrušit zatím nejde.Hranice spíš by šly,neboť těch vlaků z Hranic jede dostatek.
EC z Ostravy tam stály velkým dílem i kvůli přípojům z Valašska.V současnosti ale ani nějaké kloudné přípoje z Ostravska na ty EC,jedocí přes Valachy,nejsou.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V současnosti ale ani nějaké kloudné přípoje z Ostravska na ty EC,jedocí přes Valachy,nejsou.
Ony by byly zbytečné, protože z Ostravy nikdo nepojede osobákem do Hranic a pak EC dále do Prahy.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se neptal na vánoce ani na silvestra. Ba ani na neděli. To fakt nepochybuju že to narvaný je. Já se ptal jak je obsazená od pondělí do soboty sudá Fatra. O vánocích a kolem Silvestra bývá narváno i na 040....

Jinak o tom že Ostrava má s Prahou dobré spojení si dovolím pochybovat. Od 12 do 24 tam jede JEDNO IC a to Perner + TISy. Z frekvenčně nepoměrně zajímavějšího Valašska tam jsou 2xR a 2xEC.

Poslední slušnej vlak (EC) z Valašska jede kolem 18, poslední slušnej (TIS) z Ostravy fous po páté.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 14:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Transdanubuium: Zase jeden chytrej, co tím nikdy nejel, ale hned by rušil! EC Fatra má v Hranicích zlom frekvence. V neděli jsem se rozvaloval v zaplněném jídelňáku hned z Lidče, odkud průvodčí lifroval zkušeně lidi s tím, že se to v Hranicích vyprázdní (a z velké části vyprázdnilo - proč asi?!). Ale klidně zruště Hranice a Lideč...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 17:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Osobákem z Ovy nikdo nepojede.To je fakt.Ale kdyby z Ovy jezdily R 73x na Brno tak, aby v Hranicích bylo cca 10-15min. na přestup na EC z Valašska na Prahu, bylo by to zajímavější.

P.vlček: Těch IC/EC vlaků je tam na Ovu víc - Praha, Comenius,Hutník. A přes Valašsko snad jezdí 3xEC (Košičan,Fatra,Hradčany).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 18:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně, lidé z Ostravska kteří si pořád jenom na něco stěžují mě začínají opravdu štvát. Tenhle region si pořád jenom na něco stěžuje, přitom je na tom po Praze a středních Čechách zdaleka nejlépe. Tak si laskavě přestaňte furt na něco stěžovat. Ostravsko má zdaleka nejlepší spojení s Prahou z celé Moravy! Já například jsem teď zjišťoval, že v neděli do Prahy nemám šanci se po ránu dostat. A když se tam náhodou dostanu, tak se zase nedostanu zpátky. Pokud jde o dopravu, máte se jako prasata v žitě. Takže už nechci slyšet z Ostravska žádné stížnosti!
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 18:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: O tom pochybuju. Pokud jsou přímé vlaky Ova-Pha, tak si lidé na ten přímý vlak počkají. S přestupem jezdí pouze ti, kteří nechcou platit příplatek.

Peno:Ostravsko má zdaleka nejlepší spojení s Prahou z celé Moravy!
Nebude to náhodou tím, že tu bydlí nejvíce lidí z celé Moravy?
Takže už nechci slyšet z Ostravska žádné stížnosti!
A proč jsou stížnosti? Protože je stále co zlepšovat.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 19:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_Širc: Nebude to náhodou tím, že tu bydlí nejvíce lidí z celé Moravy?
Nikoliv. Nejvíc lidí bydlí v Brně a okolí. Když ale porovnám stav železniční dopravy na Brněnsku a na Ostravsku, dostanu se k tomu, že Ostravsko je na tom o poznání lépe. Proč? Protože si pořád jenom na něco ukřivděně stěžuje. Kdyby šlo na Brněnsko jenom polovina peněz co na Ostravsko, bylo by tam hej. A to už nemluvím o tom, v jakém stavu je železniční (ale do jisté míry i autobusová) doprava například v Jihočeském nebo Libereckém kraji. Takže dost těch stížností z Ostravska.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Std
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 20:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak o tom lze diskutovat - Ostravsko: Ostrava, Opava, Bohumín, Frýdek - Místek, Havířov, Orlová a další. Brněnsko: Brno, Blansko, menší města,...
Uznávám že Brno je větší město, ale jako aglomerace na Ostravu nemá...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 20:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Moravskoslezském kraji žije 1 269 000 obyvatel...což je o 150 000 víc než v Kraji Jihomoravském.A podívejte kolik lidí jezdí do Prahy za prací z Ostravy a z Brna....¨je to mnohem větší počet.a ti lidi se musí nějak dopravit...a po dálnici to jaksi nejde protože žádná není...když se vám něco nelíbí v Brně tak máte volit jiné svoje zástupce protože ti vaši umí akorát investovat do přesunu nádraží který je na nic nebo nechat přesedat lidi jak blbečky v nějaké díře(Letovice)...Ostrava je prostě kraj razovity a když to nechcete pochopit a myslíte si že vám sežereme všechny peníze tak založte iniciativu za odtržení Čech od Ostravska...to potom Ostraváci nebudou muset nikam jezdit bo úřady budou tady a vše bude vyřešeno.A myslím že my bychom se bez vás měli dobře....
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Vtipálek koukám. No dobrá. Řekněme že na Ostravsku žije víc lidí než na Brněnsku. To ale nic nemění na tom, že pokud jde o železniční dopravu, tak si nemá na co stěžovat. Třeba takové Znojmo je na tom s dopravou dost bídně. A to se jedná o třicetitisícové město se slušným turistickým potenciálem.
Jinak, pokud Vás to zajímá ač považuji Brno za svůj druhý domov, jsem z Hodonína. Takže brněnský magistrát je trochu mimo mě.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: No právě.Pokud jsou přímé vlaky. A ony přímé bezpříplatkové vlaky Ova-Pha prostě nejsou. Večerní R do Prahy budiž výjimkou.

Mimochodem,ví se alespoň přibližně,jak moc lidé (ne)využívají třeba spojení Košičan + Sobieski?
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to myslel naprosto vážně...Já jen vím že např.MHD v ostravě na velmi vysoké úrovni,snad jedné z nejvyšších ve střední Evropě,MS takt je dobrý ale to jsou věci u kterých záleží pouze na kraji a městech....to jaké bude spojení s městy mimo kraj je už jiná věc..to jaké k nám budou jezdit R/Ex/IC/EC se už řídí v Praze přažákama...např. užasné návaznosti IC na MS takt jsou přikladem..prostě to co si může MS zařídit sám si zařídí a myslím že na velmi kvalitní úrovni...já to prostě beru takto...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 21:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: Jenomže pokud by se přesedalo v Hranicích na EC, tak bysme to moc nevyhráli, bo příplatek by se platil. V tom případě je už lepší si počkat na přímé EC.

Ohledně počtu obyvatel: odkaz

Protože si pořád jenom na něco ukřivděně stěžuje.
No to že máte ve vedení krajů neschopné zastupitele není náš problém. Koho jste si zvolili, toho tam máte. A to, že si neumíte podporu vyřvat je taky vaše smůla.
Znojmo, no ehm, třicetitisícové město v polích, širokodaleko nic.
A Ostravsko si stěžovat může. Tím, že si stěžuje, vytváří tlak na další zlepšení. Cílem je dosáhnout co nejlepší poskytované služby a ne říct si, tam to mají horší, tak si nemáte na co stěžovat. Jenomže ono to někde mají taky lepší, takže stížnosti jsou na místě.

A myslím si, stejně jako Michalis, že kdyby Ostravsko mohlo více rozhodovat o věcech, které se ho týkají, tak by na tom bylo mnohem líp.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem rád že nejsem sám kdo má podobný názor.Nebýt tlaku hejtmanství na ČD tak 471 jezdí na Ostravsku asi za 20 let.Když přitlačíte jde všechno.Stačí jen bojovat o dobro pro kraj a ne sedět někde v kanclíku.

Údaje s obyvatelstvem jsem bral ze sčítání 2001.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 23:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jenom takovou drobnost k tomu počtu obyvatel. Nelze se dívat jenom na to jedno číslo, ale dobré je porovnat třeba i hustotu zalidnění. Na Ostravsku je vysková a to má samozřejmě příznivý vliv na veřejnou dopravu.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 09:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedu do Ostravy na služební cestu (uznávám že takovejch už je málo protože léta nešlo jet ráno z Prahy do Ostravy....), tak pro cestu zpět je právě jen jeden vlak a to Perner. Poledne je brzy, Košičan kolem 14,30 zoufale chybí, na TIS je nutné jít dost s předstihem aby člověk vyloudil (do poloprázdného vlaku) místenku což dělat z principu nehodlám.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 12:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan: Těch IC/EC vlaků je tam na Ovu víc - Praha, Comenius,Hutník. A přes Valašsko snad jezdí 3xEC.
Tady se mluvilo o večerním spojení do Prahy. Pokud vím, tak ani Praha, ano Comenius, ani Hutník večer do Prahy nejedou.

Jan Širc, Michalis:
Souhlas.
Akorát bych si dovolil podotknout, co se 471 týče, zda se vám nestýská 451/2?! Co bychom v Praze dali mít na jejich místě 460.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 13:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: A co vám brání upravit MS takt k IC taktu? V tomhle případě nějak nechápu, na co nadáváš. Takhle šoupat s celým taktem EC Berlín - Praha - Vídeň, aby to pak vyšlo dobře v Ostravě by jsi nechtěl?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

např. užasné návaznosti IC na MS takt jsou přikladem
A co to má společného se spojením Praha-Ostrava. To jako že jede dobře autobus ale vlak blbě. Od kdy se dělá gvd čd na základě MS taktu???
...
Jako bezpochyby Ostravsko je aglomerace jako žádná jiná v čr ale dyť byly přesměrovány jen tři EC. Tady to občas vypadá jako by se zrušili do Ostravy pomalu všechny vlaky. Ono tam toho jede hodně ale jeden nechce platit za SC a pro druhýho je zase obyčejný R s přestupem ponížení, to je pak těžký něco řešit. Co mají říkat jiné regiony, ty by byli rádi za jediné IC. Nechtějte aby Vám někdo spočítal kolik jede denně spojů do Ostravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martyni.)
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 15:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klidně bych za SC zaplatil, už proto že jedu služebně. Ale nehodlám mít místenku v prázdným vlaku a sedět na čtyřce s rodinkou řvoucích dětí nebo hulákačem do mobilu. Netuším proč bych ve vlaku kde je obsazenost 20% kdoví jestli měl být dirigován na konkrétní místo jako tomu bývalo v hospodách v SSSR.

O tom že komfort SC je dost pod IC Perner se slovenskou soupravou ani nemluvě. I v tom piváku se sedí pohodlnějc. Navíc vlak má jídelňák kdežto SC má bufáč s mikrovlnkou ....

Kolik jede denně vlaků do Ostravy je celkem nezajímavé. Zajímavé je jeich rozložení. A to že z Ostravy jede mezi 12 a 18 JEDNO IC a DVA TISy zatímco z Valašska bůhvíproč 2xEC + R - tedy stejný počet vlaků - je smutný fakt. Jinak EC stavící Vsetín a Valmez (ovšem kde jinde by měl stavět když ne tam aby tím jel aspoň někdo....) je podobné jako kdyby EC kdysi jezdící via Plzeň stavělo Rokycany a Beroun.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 16:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to má kraj předělávat takt v celém kraji jen kvůli tomu že se posunuli IC?SC jsou přizpůsobena tak aby to vycházelo celkem optimálně,ale když jede IC tak připoj nepasuje..a to opravdu naschvál...takže ona by se měla předělat doprava v celém MS kraji jen kvůli tomu že si někdo usmyslel že IC pojede jindy?Pokud vím tak než jezdilo SC tak to bylo celkem v klidu....
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 16:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co mají říkat jiné regiony, ty by byli rádi za jediné IC No ale to jsou takové regiony které prostě neuživí IC....srovnáváte jabka s hruškama
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 17:21:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelíkovičan: Košičan + Sobieski toto pondělí. přestupovalo pět lidí včetně mě. Jinak nástup do Sobieckiho byl ve Hranici ale dost velký...odhadem 60-80 hlav.

Petr Vlček: Vás někdy nutili v poloprázdním TISu dodržet rezervaci? Jezdím tak 8x do roka a nikdy jsem neměl problém a to i když mám rezervačku na "jednosedačku" a sednu si na čtyřku.
Pravda, jednou jsem měl problém, když jsem z Prahy jel až do Olomouce jediný v celém vagónu. V Olomouci přistoupili dvě babičky a hnaly se k mojí čtyřce, že na ní mají rezervaci:-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 18:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis:
Sorry, ale nepřehánějte to moc. Zpočátku jsem s Vámi souhlasil, ale celá Evropa se MStaktem fakt řídit nebude.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 18:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček - opět srovnání jablek s hruškami - mezi Prahou a Plzní je dvouhodinový (často i jednohodinový) interval, obdobně jako Ostrava - Brno, čili dost vlaků. Na Valašsku je vlaků málo, proto ty zastávky Vsetín a i Val. Meziříčí. Kdyby byl dvouhodinový inerval vlaků Žilina - Vsetín - Olomouc -..., tak pak by logicky tam všechny další vlaky "vyšší kvality" stát nemusely. To je tak těžké pochopit?
Kdyby Ostravy nejezdily rychlíky do Brna, které staví ve Studénce a Suchdolu, tak by tam nějaké z těch IC také zastavovaly, jak tomu bylo kdysi u Ostravanu a Perneru. Apod. i kdekoliv jinde. Např. Ústí a Choceň. Vsetín ten potenciál na cestující má a díky přípojným tratím i Valašské Meziříčí. Nevím, někdo tu začal tuto nesmyslnou debatu o zastavování na Valašsku a tí co o tom nemají ani páru, pěkně papouškují.
2801 vrať se Chybíš mi
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 18:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu MS taktu - v něčem je dobrý, ale v něčem se to zhoršilo. Např. po staru byly v nejfrekventovanější přestupní stanici Ostrava Kunčice vždy přípoje FM - O.Svinov a Havířov - O.střed a vlaky na sebe čekaly, v pohodě 15-20 minut. Teď buď se musí čekat půl hodiny (protože vlaky hlavně večer a o víkendu téměř celý den jedou "na střídačku") a tam, kde zůstaly přípoje, tak nadělali kolečka a vlaky už nečekají a pak se stane, že člověk stráví delší dobu čekáním na další vlak, než trvá vlastní cesta. A čekání v O.Kunčicích večer je velice blbé, zima, průvan, bez restaurace, bufetu, prostě otřes.
Četnost vlaků se zvýšila, kvalita lecjdy ale zhoršila.
2801 vrať se Chybíš mi
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 19:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(......),vy tu řešíte,jestli má ve Vsetíně,Meziříčí a Kotěhůlkách zastavovat rychlik nebo IC nebo EC a my v Liberci nemáme jedinej vlak,kterej by nás spojoval s Moravou,Slovenske. Myslím,že by většině lidí bylo jedno, jestli to je Sp,IC,EC nebo rychlík. fakt buďte soudný a dopřejte nám nějakou dopravu i u nás???Děkuji za pochopení.
prdelošťour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 22:09:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Prochor:
zalistujte si v jízdním řádu tak 4-5 let zpátky - máte dopřáno až nad hlavu...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 22:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jezdím několikrát do roka trasu Ostrava - Tanvald a ten přestup v Pardubicích mi teda vůbec nevadí.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 11:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono jde o to že SC do toho taktu skvěle zapadá.a vy mluvíte o návaznosti na Ec Berlin-Viden....ale vždyt ty jezdí přes Holešovice a navíc na ně pasuje SC .Je tu druhá věc to přiznávám a to že jezdí ty IC v taktu s EC na Slovensko to ano,ale myslím že těch 5 minut by se na té trase našlo...vaty tam jsou jěště dost velké
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 11:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis:
Otázka, zda se najde díra i třeba na Vítkově...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 14:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No každé řešení má své nevýhody,ale myslím že to nejhorší je to co je ted ze směru od Prahy.Vždyt cesta z Prahy do Opavy se díky čekání na připoj prodlouží o hodinu A posunovat kvůli tomu takt na Opavu má zase svoje nevýhody protože pak by jste musel posunout odjezdy vlaku na Krnov z Krnova zase odjezdy vlaků na Olomouc,na bočních tratích taky,pak taky autobusy....a neustále měnit jízdní řády u příměstké dopravy není dobré protože tak můžete odradit cestující.A já mám prostě dojem že jízdní doby a časové polohy IC jsou udělány tak aby šli lidi do SC...
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 17:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale to jsou takové regiony které prostě neuživí IC....srovnáváte jabka s hruškama
Aha...tak to jo. Je zajímavý že Ostrava má za den minimálně 10 spojů vyšší kvality a nadáváte, že je to málo a lidé z Liberce, Plzně, Jihlavy nebo Mostecka jezdí v koženkáčích, protože si můžou nechat o nějakém IC jen zdát. Do háje když se vám nelíbí nabídka spojů do Prahy, která je mnohem lepší než má jakékoliv jiné město v čr, tak si jezděte autem nebo busem a přestaňte tu pořád plácat a ztěžovat si. Kdyby vám zrušli polovinu spojů tak nic neřeknu ale přesměrovali jenom 3 spoje přes Valaško a tam mají na vlak vyšší kvality stejnej nárok jako v Ostravě.
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava má za den minimálně 10 spojů vyšší kvality a nadáváte, že je to málo
Vyšší kvality za vyšší peníze s omezenou kapacitou. Zas tak málo těch spojů není, ale určitě by se ještě tak 2 páry spojů s přehledem uživily. Najdi u nás jinou relaci s takovou frekvencí cestujících. Nebo najdi takovou relaci, která by byla přijatelná pro cestující, když by přešla do kategorie IC. A vem v potaz zvýšení ceny jízdného, kolik to bude v procentech oproti dnešní ceně, kolik procent z nové ceny bude příplatek a porovnej novou cenu s cenou jízdného v busech. Když vezmu např. ten Most. Cena z Prahy je 98 Kč, po přechodu do kategorie IC by byla 158 Kč. No to by tě pochválili.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 19:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni:
...Valaško a tam mají na vlak vyšší kvality stejnej nárok jako v...

Vlaky (vyšší kategorie) nejezdí podle "nároků", či zásluh (jak se někteří diskutující často domnívají), ale podle toho, jaká je kde poptávka.
Život je kabaret
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 21:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni:Liberec-nevede tam pořádná trat takže tam nejní co řešit

Jihlava-příliš bízko,v kunkurenci s dálnicí se tam toho moc neuživí

Plzeň-konkurence s dálnici,taky to není moc daleko

Mostecko-EC jezdí do Děčína

Já osobně si myslím že kdyby jste zavedl IC do těchto míst tak by vás lidí proklínaly.Snad jedině navíc k rychlíkům,ale to by se stejně neuživilo.Ano jezdit v koženkách není moc pohodlné,jenže já platím 60 kč navíc a nemám jistotu že si sednu což vy v těch koženkových R zas ani tak moc řešit nemusíte.A navíc-IC je produkt který se dělá kvůli zisku a když ČD myslí že jim tam výdělávat nebude(což mají pravdu) tak ho tam prostě dávat nebudou.Když tvrdíte že na ně mají nárok tak ty IC provozujte vy...Jako uznávám koženy jsou hnusné ale musí se zlepšit kvalita Rychlíků a ne tam zavádět nekoncepční IC.Když chcete vyšší kvalitu jděte do 1.třídy
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 08:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není náhodou ValMez a Vsetín v podobné situaci jako Ústí n.L. a Děčín? Také by do Děčína jezdily EC vlaky, nebýt koridoru do Německa? Alespoň já o žádném VNITROSTÁTNÍM vlaku IC do Vsetína nevím.Co se týče spojů do Ovy, tak velkou paseku tam nadělala společnost RT a jejich (ne)funkční spoje.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 10:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Když chcete vyšší kvalitu jděte do 1.třídy
Jen mi potvrzujete, že jste vtipálek. Skoro celý minulý GVD na Ferdinandce nastávala situace, že dvojka (z vozů B) bývala paradoxně kvalitnější než jednička, na kterou nám sabotéři z Bohumína (opravdu jsem si to nemohl odpustit) nasazovali A150. A když už jsme se těch A150 někdy v září, říjnu konečně zbavili, tak nám sem s novým GVD začali pro změnu sabotéři z Olomouce posílat AB350. A to nemluvím o faktu, že čtyři kupátka první třídy na AB prostě nestačí. Minimálně ne v ranní a odpolední špičce, kdy nastává další paradoxní situace, že jednička je občas plnější než dvojka. Řekněte mi upřímně, koupil byste si za těchto okolností jízdenku na jedničku?
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 11:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to asi opravdu ne Ale na řadě rychlíků jsou řazeny vozy Apee
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 11:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan:Kdyby jezdil RT Expres tak není co řešit.Stejně by mě zajímalo jak to bude až se dostaví koridor na 320....To by pak nebylo zas tak výhodné vest EC přes Vsetín a vše bude při starém
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31106
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 11:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není A jako A. Ale odporová A (AB) bývají bohužel obvykle opravdu nejen odporová, ale i odporná. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 14:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Pokud budou jezdit RT vlaky,tak bych nic na trať 320 nevracel.Spíše bych se zamyslel nad propojením dálkových a osobních spojů.Něco jako SC vlaky + Os do Opavy.Otázkou také zůstává poptávka v úsecích Valašsko - Slovač,resp. Ova - Slovač.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace