K-report
 

Archiv do 12.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční muzea a spolky » Staré archivy » Archiv do 12.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 20:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin kašpar : Ano, ohledně financování vzniku máte naprostou pravdu, peníze z EU mohou v Děčíně pomoci.
Masaryčka je malá, ano máte pravdu, Děčín nikoli.
Praxe ukáže sama, jestli bude mít Děčín dostatek návštěvníků, ale já jsem rozhodně pesimista.
Zvolit ideální lokalitu není snadné.
A proč NTM mlčí, to je naprosto jasné, čím se o tom méně ví a méně mluví, tak tím lépe. Jde přece o veliké peníze za lukrativní pozemek a při velkých obchodech létají velké provize.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 20:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je třeba si také určit, kolik návštěvníků je hodně nebo málo, 20 000 nebo 200 000 ročně? Ze vstupného se státní muzeum stejně neuživí a honění se za návštěvností za každou cenu tím, že se tam budou tahat i rizikové skupiny, zase zvyšuje náklady na dozor, zabezpečení a odstraňování škod.
Problém Masaryčky je ten, že tam není žádná územní rezerva, kam by se to mohlo časem rozšiřovat. Takže jako se došlo po x letech k tomu, že dopravní hala v NTM nestačí a je třeba založit masaryčku, za dvacet let budeme postaveni před ten samý problém a za další peníze se bude muset zřídit železniční muzeum III z toho, co se nevešlo do předchozích.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:00:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan: velké provize by létat mohly, ale s převodem by muselo souhlasit i ministerstvo; jak jsem kdysi psal je to otázka i pro SŽDC, neboť převod na muzeum dělaly ČD, s.o. a ne ČD, a.s. Prostě býti developerem, rychle od toho cancu pozemku obklopeného kapacitní dopravou prchnu (což dotyčný, když mu neprošlo zrušení Masny, zřejmě udělal).
Ad Martin Kašpar: Pokud jde o velikost, jde o prostor dostatečný. Tak akorát, aby se dal ufinancovat (narozdíl od krásné budovy NWB v Děčíně). Jako vzor doporučuji železniční muzeum v Holandsku http://www.spoorwegmuseum.nl/. Moderní expozice rozhodně neznamená vystavit všechno.
Problém dostupnosti tu prostě JE, může se nám to nelíbit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat. Kdyby to bylo aspoň v Podmoklech
Mmch: byl jsem x-krát ve Vídni, do Strasshofu jsem se nedostal, protože tolik času nebylo a spojení za moc nestálo. Stejně tak francouzské železniční muzeum je téměř nedostupné (když do něj nepojedu cíleně).
Až budou cestovky organizovat destinace do Děčína, žádný problém (město je pěkné), ale léta vidím jen Praha-Karlštějn-Krumlov-Hluboká (bohužel to platí i pro tuzemce). Ovlivňovat změnu tohoto kolovrátku železničním muzeem je dost naivní.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:06:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že dopravní hala v NTM nestačí a je třeba založit masaryčku
Ale dopravní hala pro průřezovou expozici dopravy stačí, stejně jako stačí Masna pro průřezovou expozici železnice. Jenže tady se pořád mluví o vystavení všeho. Podle mého názoru Masna+Chomutov+Olomouc (+Lužná popř. Jaroměř) jsou dostatečné. Že něco bude ukryto v depozitáři a vytáhne se to jednou za rok nebo za pět let? A co?
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:17:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor na to, návštěvnost haly NTM na Letné je (byla) velice dobrá. Byl to slušný příjem do rozpočtu NTM. Takže pro začínající muzeum je to velice nepříjemné poměření. A je jedno zda muzeum bude v Praze, nebo někde jinde. Já se osobně domnívám že je to záležitost koncepční a tradiční. Jednou je exponát národního významu přítěž, protože je příliš dlouhý. Podruhé se do sbírek vezme exponát, který již žádný spolek nechce a to je špatné. Pozice NTM se za poslední roky značně ponížila a nedomnívám se, že pouze v oblasti železničních sbírek. A kultura, její pozice v tomto státě odpovídá nejen případu zbořeného domu v Přerově, těchto případů přibývá a bude přibývat. Dalším důkazem je chování v televizním přenosu konferanciéra vůči ministru kultury při předávání ceny Český lev. Mnohý z nás by se při takovém rozhovoru otočil na podpadku a odešel.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já netvrdím vystavit všechno, ale i s ten průřez tam bude mít problémy se vejít. Expozice v dopravní hale je poplatná době vzniku, ale rozhodně ji nelze nazvat průřezovou (tedy určitě ne železniční), např. městská doprava je tam zcela ignorována, vyjma pojezdu Křížíkovy tramvaje. Neznám historii vzniku haly, ale přijde mi, že se tam nastěhovalo, co bylo tehdy k dispozici, zaplněním místa pak historie "skončila". Obávám se, že k podobné situaci by došlo ve větším měřítku na Masaryčce.
Jinak to holandské muzeum, pokud jsem správně pochopil schéma, je kopií toho Děčína, když už jej tady propíráme. Staniční budova, kolejiště a naproti depo.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin kašpar: souhlas. Sice se hned přiznám, že jsem lehce ovlivněn severočeským patriotismem, ale je to tak
Areál na masaryčce mi nepřipadá moc vhodný: je ve stísněném areálu mez mezi magistrálou, estakádou, kolejištěm a Husitskou ulicí. Žádné místo na další rozšíření. Málo místa na parkování (autobusy už vůbec ne). Všude okolo samej sprejer, somrák, bezďák, kurva atd. (ne že by to v Děčíně nebylo, ale určitě ne v takovém obrovském množství). taky mi připadá, že většinu den je ten areál ve stínu (?).
Mnohem lepší mi připadá areál dílen v Bubnech, ale ty už to mají za pár

V praze je NTM, v Brně je taky moc hezké NTM (+ještě to tramvajové, ale to zatím moc pěkné není-ale snad to bude lepší). V Plzni se bude stavět nějaký muzejní areál Škodovky. V Ostravě jě několik důlních muzeí. V Osoblaze se to taky rozjíždí...
Všechno v té Praze opravdu být nemusí
A to, že většina turistů jezdí jen do Prahy a Českého Krumlova je taky blbě. V poslední době se o tom několikrát psalo. Okolí Děčína je i příhodné pro pořádání různých zvláštních jízd apod. Blízkost Německa (Drážďan) je velkou výhodou.

A muzeum nejsou jen ty lokomotivy, ale i vozy, zybezpečovací zařízení, svršek, spodek, stavby atd. atd. atd. ...

Ale je to jen mů názor
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.48
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:54:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro upřesnění - NTM nemá ve své sbírkotvorné činnosti městskou hromadnou dopravu, to má Brno. Ještě upozornění vzhledem k penězům EU - NTM jako státní příspěvková organizace má velmi omezenou možnost jejich čerpání!
Pro dané účely Masarička stačí - rozšiřovat se musí při nárůstu sbírek depozitáře, ne výstavní plochy a Masarička je "výstavní objekt".
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen z povzdáli sleduji vaši diskusi. Nicméně pár věcí mne zaujalo. Zejména presumovaný rozdíl návštěvnosti. Asi by bylo třeba střízlivě se zamyslet, proč zahraniční klientela do Prahy a vůbec Česka jezdí.

Ostatně:
- poukazované holandské muzeum také není v hlavním městě, nýbrž v Utrechtu, pokud odkaz nelže. Pravda je tam výborný přístup po dálnicích,
- z osobního zážitku pana Kunta asi těžko vyvozovat obecné závěry. Nestihl, tak nestihl, při vší úctě je pánem svého času,
- do Mýlhůz samozřejmě dojet lze bez problémů a není to žádná komplikace. Železniční muzeum v Paříži v konkurenci věže a Mony Lisy, no nevím, nevím.

Kolovrátek se bude točit stejně, jak se točí teď, a pokud se jej podaří trošku obohatit, tak možná Litomyšlí, Kroměříží a Karlovými Vary. Pochybuji, že by zahraničnímu pasantu chybělo právě železniční muzeum. Můžu se mýlit, ale v takovém případě bych rád viděl nějaké průkazné statistiky nebo alespoň dotazníkové průzkumy.

Prostě, když to muzeum nebude v Praze, nic se podle mého nestane, protože jeho národní klientela se třeba zrovna do toho Děčína nějak dostane (tatínek vezme syny na výlet, aby viděli...), z mezinárodní to zajímá tak akorát šotouše a ti si Děčín na mapě najdou taky a ještě se tam s povděkem svezou vlakem. Mně by se v tom Děčíně docela líbilo.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. MaS: Aha, tak už rozumím, proč nechali po předání sešrotovat trolejbus Š1TR.
Hools
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:27:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero:S tou Kroměříží to myslíte jak?Já jsem z Kroměříže a prý tu možná bude i malé železniční muzeum.Pokud myslíte,že v Kroměříži bude nějaká uschovaná pára(provozní nebo neprovozní),tak s největší pravděpodobností nebude.Maximálně letní pujčení malé parní lokotky a výjezdy na trat do Zborovic nebo Tovačova.
Jinak:S muzeem bych to nejraději viděl tak:Nejvzácnější kusy na Masaryčce a zbytek porozestrkat po republice do ruzných parních spolku.Hlavně na Moravu.Na Moravě jsou už jen 2 provozní parní lokomotivy(Matěj z Valmezu a Rosnička z Olomouce)!Co jsem slyšel, tak Rosničce propadnou papíry na kotel asi v roce 2010 a pokud se nenajdou peníze na opravu,tak na Moravě zbyde už jen jedna jediná....................
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. hools - zkuste to navrhnout v Bruselu, zda nestanovit kvóty pro přidělování parních lokomotiv podle krajů. Eurokomisař Špidla by si na tom asi smlsnul. Zvykněte si, že přijde doba, kdy za parní lokomotivou musíte jet vy a nikoliv obráceně. Kupodivu, třeba na úzkokolejkách to docela funguje.
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 06:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hools: Myslel jsem obrazně a pochopitelně Kroměříž jako město atraktivní zachovaným komplexem staré architektury. Na druhé straně, nic ve zlém, ale Vaše poznámka názorně dokumentuje převažující způsob uvažování v téhle diskusi.

Nějaké vláčky jsou z hlediska "velkého" cestovního ruchu marginálie. Nejsme ve Švýcarsku.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 07:35:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hools: Tak to už tady jednou bylo v roce 1992 a podívejte co to způsobilo. 534.027 rozebraná, 498.014, EP 1000, 210.001 apod. A to nepočítám neodborné zásahy do ostatních exponátů za účelem kompletace jiných. Teď to muzeum shromažduje zpět. V těžké době, kdy Vám nikdo nic nepřeveze a neudělá zadarmo. To ne, rozstrkat to po celý republice to opravdu není cesta k lepším zítřkům.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 08:10:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin kašpar: mám na Vás soukromý dotaz, nejste náhodou ze severních Čech a nejste náhodou pracovník NTM?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Kaspar -> A proc neudelat prurez pomoci dokumentu a fotek a modelu ? rozhodne to by bylo lepsi jak mit 1:1 stroj na hale a co dal ? A v prostorach s "kolejemi" to nejakym vhodnym zpusobem rotovat ? Proste to vzit jako multifunkcni prostor, kde by se delala expozice podle nalady/potreby/prilezitosti a klidne i ne ciste zeleznicni ? Nebylo by to zajimavejsi ? A neumoznovalo by to mit duvod k navsteve castejc, nez parkrat za zivot, protoze "jsem to uz videl" ? Na Letne jsem byl osobne asi 4x za celych svych 35let zivota, protoze castejc proste nebyl duvod ci prilezitost.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 11:50:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Souhlasím, né všechno musí být v měřítku 1 : 1. A ta dokumentace případně fotodokumentace je také k něčemu. Proč shromažďovat všechny velké exponáty, když v mnohých případech je nahradí model, případně zachovalá fotodokumentace a technická dokumentace. Což je vhodnější a umožňuje to právě tu zmiňovanou obměnu. Určitě jste si všichni všimli, že zde se vlastně kříží více názorů na muzejnictví. Jedni chtějí mít vše provozní , druzí jen část z toho, ti třetí by chtěli mít to muzeum, které tady bylo částečně v šedesátých a sedmdesátých letech. Muzeum s možností zajít tam i na přednášku a nějakou tu populární činnost . Nejprve bude nutné udělat první krok k tomu, že musí být k dispozici výstavní plocha, která dnes není a v minulosti byla značně okleštěna společnou dopravní halou na Letné. Ten krok je dosti složitý, ale důležitý po všech stránkách.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 12:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, s tim "nezachovavanim", no, osobne jsem spis proto, ze pokud to je, tak to zachovat vhodnou formou i 1:1. Otazkou jest, zda to musi byt nutne MTN ci CD ci nejaky podobny subjekt. Ale zase soukromemu kapitalu tezko nejak moc narizovat co jo a co ne. To je trosku problem.
Co se tyce pozadavku na muzeum, otazka jest, zda posleze neudelat "muzeum" s prednaskami apod., promennymi expozicemi a s "prurezovou" expozici a ten zbytek vyresit "zpristupnenym" depozitarem, ve vhodne lokalite, vcelku nemusi byt Praha, protoze ten kdo bude chtit a mit zajem si to proste najde a Decin/Chomutov nejsou az tak na tom zle s dostupnosti. A provozni stav, pokud si to na sebe vydela, proc ne. Ale jaksi to nekdo zaplatit vhodnou formou musi, to si myslim, ze tak nejak je asi vseobecna shoda, nebo ne ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:46:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PjP, Pozorovatel: souhlas. Možná tady ne úplně zaznělo, co vlastně od muzea požadovat, pro koho má být určeno.
Taky připomínám Drážďany, které nemají žádné kolejové napojení a jsou přímo v centru města.
Muzeum v Utrechtu je také v centru města, nově postavené (vůbec tam výtopna původně nebyla) a na ploše ne zas tak velké. S ohledem na blízkost hlavního města a Amsterodamu je dostupnost bezproblémová i VHD.
Zasmrádlá expozice na Letné je důsledek (ne)koncepčnosti NTM (mmch. není tam nikdo, koho by železnice opravdu zajímala). I s malými prostředky lze udělat hezkou expozici, když se chce (některá obecní muzea by mohla sloužit za vzor).
Z hlediska cestovního ruchu jsou "vláčky" možná marginálie, z hlediska železničního muzea velký cestovní ruch marginálií rozhodně není. Bohužel.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 18:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NTM (mmch. není tam nikdo, koho by železnice opravdu zajímala)
Jak to myslíte ?

poštu jsem poslal-došla ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 19:38:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošta došla, napíšu dnes nebo zítra (trochu jsem musel hledat).
K NTM: myslím to tak, že tam není pokud vím nikdo, kdo by se železnicí osobně sám zabýval (dříve Zeithammer) a neměl ji jen jako zaměstnání - jsou tam lidi na letectví, architekturu apod. Mmch co víte o novém vedoucím železničního muzea? Nějak mi to jméno neříká vůbec nic... A že by na téma železnice nebo dopravy cokoli publikoval, také netuším.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 20:00:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve vztahu k NTM mě napadají stejné otázky jako pana Kunta - ostatní vedoucí sbírek jsou ve svých oborech odborníci s publikační činností. Je to jako v pražské ZOO - ředitel musí být manažer a nemusí nutně být veterinář, ale ošetřovatel zvířat musí mít znalosti a vztah ke svým svěřencům a odborně na něho dohlíží právě "zvířecí doktor". Ředitel - manažer na to především a v první řadě shání peníze a respektuje názory odborníků, jelikož jinak mu hrozí úhyn exponátů, hmhm tedy zvířat, a odliv právě těch odborníků, kteří garantují profesionalitu. Podobně mají fungovat i muzea - především ta velká.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 20:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Bohumil. Ze severních Čech jsem, pracovníkem NTM nejsem ani omylem.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 20:22:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.K.: Takovýto omyl slušného člověka v dnešní době vyděsí - třeba se změní situace a budeme říkat: Zaměstnanci NTM nejsme, bohužel.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 21:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: tak to se naštěstí velice mýlíte
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 21:54:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Orlí spár: v čem? Přiznávám, že bych se v mnoha věcech mýlil velice rád
Nic proti panu Sýkorovi, ale nějak opravdu nevím. Zkoušel jsem ho prolustrovat na http://biblio.hiu.cas.cz/ a nic...
Pravda je, že z NTM jsem byl a jsem v kontaktu s jinými.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 10:37:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin kašpar - děkuji za odpověď. Je zde tedy logické vysvětlení, proč tak fandíte Děčínu, a nikdo Vám to nemůže mít za zlé.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 18:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další aktualizace na http://zeleznicka.bloudil.cz . Račte dále... motorová myš
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 18:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem měl chvíli v Děčíně čas a tak jsem v inkriminoané lokalitě trochu pofotil. Přesné hranice případného areálu neznám, ale předpokládám, že je uvažováno s první skupinou kolejí (na dolním nádraží jsou čtyři).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubým odhadem je délka kolejí v první skupině asi 2 - 3 km, obě topírny byly původně tříkolejné, jejich délka je cca 50 m, plus koleje kolem depa. Obě topírny jsou v dost špatném stavu, zejména východní, kde se už propadla dřevěná střecha. Samotná staniční budova je perla ama o sobě i v tom stavu, jakém je. Kolem je ještě několik dalších objektů - dřevěné a zděné skladiště a vodárenská věž.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:37:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na některých pláncích je zakreslena točna. Ta je asi snesená že?
get
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 19:37:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz text u fotek
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 20:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po točně jsem při letmém hledání nic nenašel, ale z "východní" topírny v jasanovém lesíku stále vedou bývalé paprsky. Tak to bude spíše důkladně zasypané, jak je u dráhy zvykem, okolním bordelem. Na JŽN je snad i průměr, asi něco pod 20 m.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 23:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to nějak chcíplo. Nedal by sem někdo několik aktuálních fotek z Masaryčky, resp. toho, co z depa zbylo?
Radek Sindelar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.149.44.21
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 10:38:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V popisce jedné z fotek z prostoru ulice mezi budovami píšete:

obě budovy byly spojeny litinovým mostem, který by měl být rozebrán zachován dodnes


Mám tomu rozumět tak, že opravdu někde leží a stačí najít pár miliónů a bude zpátky? Nebo je to jen hypotéza či nerealizované přání?
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 17:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budova dolního nádraží je na seznamu kulturních památek poměrně dlouho, dotala se tam ještě před rokem 1989. Z toho titulu byl most rozebrán a měl by být uložen na bývalém mostním obvodě. Po skutečném stavu věci jsem zase detailně nepátral, v jakém stavu jsou ty díly po několikerých reorganiziacích ČSD a ČD nevím, příležitostně se zeptám na památkovém ústavu.
MVPNS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.29
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 19:40:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové prosím Vás, potřeboval bych poradit. Dejme tomu, že bych chtěl dělat lak na nějakém motorovém voze. Jde mi o to, jaký typ barev použít. Dejme tomu, že bych měl i lakovnu. Ale abych jí mohl použít, tak bych potřeboval vodou ředitelné barvy. Nemáte s tím někdo zkušenosti prosím?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 20:04:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost bych pochyboval, že se lávka zachovala.
K budově NWB:
odkaz 1

odkaz 2
a dále viz "nächsts Blatt"

Tohle je asi nejlepší: odkaz 3
motor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.87.54
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 22:53:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MVPNS: Jde mi o to, jaký typ barev použít

Pokud se ten motorák nejmenuje Regionova, tak stejně jako to dělali dědci před 50 lety: synťák a štětec, trochu natěračské šikovnosti nahradí lakovnu. Superlesklý nastříkaný starožitnosti vypadají blbě.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 13:15:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že dědkové to uměly synťákem a štětcem taky leskle a hladce (viz. fotky) - i když před padesáti lety tj. okolo 1958 šlo řemeslo do . Záleží, jak staré dědky myslíte. Ikdyž není dědek jako dědek.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 21:14:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady řešíme jestli Děčín nebo Masaryčka. Hm. Byl jsem se dnes podívat na jednom místě, kde jsou "uloženy" naprosté skvosty (to na fotce jsou tak 70., možná 60. léta 19. století). Volně přístupné, bez jakékoli ochrany před povětrností, prakticky zničené. Určitě nebyly při nalezení v dobré kondici, ale v tomhle "muzeu" žalují na nezájem (neschopnost). Vážení muzejníci, než takováhle "záchrana", tak to radši zapalte a zbytek odvezte do šrotu.
Až se do mě pustíte, byl bych vděčen za informaci, kolik by stála obyčejná plachta na přikrytí. Rád bych ji sponzoroval. NTM se omlouvám, alespoň se snaží o skutečně cenné věci postarat.
 
 
 
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 21:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: kde to je focené?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.104.33
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 09:19:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to Jaroměř?
pavluša
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.110.54.156
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 10:54:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po přečtení příspěvků mi nedá napsat svůj názor na koncepci žel.muzea.Nejsem muzejník,ale obyčejný fanda železnice.Domnívám se,že prohlídka reálií 1:1 je z hlediska historie názornější.Jsem nyní v Sankt Peterburgu (Leningradu),kde žel.muzeum má 2 části.V patrové budově jsou umístěny plány,fotografie,modely hnacích vozidel,mostních objektů,výstroje zaměstnaců včetně modelové železnice a menší reálie a cca 2 km od ní na volné ploše části kolejiště zrušeného Varšavského nádraží reálné lokomotivy,vozy a venkovní prvky různých zařízení (vodní jeřáby,návěstidla a pod.).Mně osobně dala více prohlídka venkovní části,kdy vše je možné si podrobně prohlédnout ve skutečné velikosti a obdivovat technickou vyspělost a um našich předků.To žádný model nenahradí.Proto se přimlouvám za zřízení centrálního žel. muzea s maximem reálií 1:1 s dobrou dostupností.Současně se ptám,proč zhasla myšlenka zřídit muzeum v depu Praha-Vršovice,o které vážně uvažovala ČSD začátkem 80.let a které prostorově i žel.stavbami vyhovovalo?
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 11:40:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pavluša: Centrální železniční muzeum je asi přáním všech co tyto stránky čtou. Pouze se rozcházíme v názoru jak by mělo vypadat. Zhruba v sedmdesátých letech se ČSD rozhodly po mnoha pokusech (depo mezi Běchovicemi a Úvaly, depo mezi Hostivaří a Uhřiněvsí) vybudovat centrální pražské depo. Mělo se nacházet v části dnes existujícího odstavného nádraží Praha Jih. Plánovalo se kolejové napojení na v té době přetížení Vršovické seř. nákladní nádraží jak vjezdové, odjezdové tak osobní. Prostě se zde měl konat veškerý servis železničních vozidel. Opravy, vyčistění ostatní údržba apod. Stávající depa Praha střed,Praha Vršovice a jejich podslužebny měly skončit. postupně se něco na ONJ vybudovalo, ale mezitím došlo k značné změně asi roce 1986 finanční situace 1989 politická změna a tím i k rozhodnutí, že jako lokomotivní depo postači Vršovice. Bylo zde modernizováno většina zařízení, postavena nová správkárna. Prostě Vršovice se změnily k nepoznání. Tím ale padl původní záměr, uchovat tento prosto pro muzeální účely. Protože původně se s tímto prostorem vůbec nepočítalo v územním plánování hl. města jako prostorem pro železnici a ostatní zájemce a tím byl nezajímavý nelákavý.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 12:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Centrální železniční muzeum je podle mě nesmysl, pokud by nebylo někde uprostřed republiky. Škoda, že nevzniklo tenkrát v Č. Třebové. Pro mě jako Severomoraváka je reálná ještě tak cesta do Prahy. Ale nějaký Děčín nebo Chomutov, to by byl pěkně drahý výlet.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
pavluša
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.110.54.156
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 12:08:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pozorovatel:Díky za vysvětlení.Pravdou asi je,že MD jako státní orgán,a ČD jako privátní subjekt s ohledem na finance nemají prioritu v zajištění centrálního žel.muzea.O to větší dík a obdiv patří všem fandům,kteří bez ohledu na svůj čas a peníze se nechtějí smířit s daným stavem a jsou schopni zachovat technické památky pro další generace,i když různě roztroušené po republice.Bohužel na rozhodujích místech chybí odvaha prezentovat hrdost nad minulostí a její technickou vyspělostí i za cenu ne přímo návratných finančních nákladů.Kdyby takto naši předci uvažovali,nikdy by nestálo Národní divadlo,NTM či jiné stavby s minimální návratností.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 13:47:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano i NTM má jisté a nemalé zásluhy na zachování toho co je. Bohuže v poslední době nezvládlo a nezvládá ochranu svých mnohdy šložitě zachráněných exponátů. MD a ČSD je přeci pověřeno něčím jiným, dopravou. Když je to tak zařízeno, že muzejniční spadá do oblasti řízení MK a považujeme to za kulturu, což asi je správné, tak to je tak. Svoji nemalou roli od jisté doby hraje i ČD v muzejničení. Je na tom vidět větší profesionalita, než v ostatních muzejních organizacích. Otázka je, zda to železniční muzejničení nevyčlenit jako samostatnou organizaci s vším všudy. Domnívám se, že železnice je podnik tak starý a tradiční, že by si vlastní expozici již zasloužila. Samozřejmně je to záležitos velice složitá, ať již legislativně, finančně a i jinak. Tím přece nezavrhuji ani ostatní skupiny, spolky, sdružení zabývající se železnicí. Vždyť i Vy se zmiňujete o Sankt Peterburgu (Leningradu). Jak to mají zařízené ti chlapci od nás na východ? Existují tam také mimo ono velké národní muzeum i jiné spolky, a co dělají?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 21:04:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karloslt, MaS: lokalitu nebudu uvádět i z důvodu ochrany "exponátů". Ti, co jim to patří to snad poznají (možná taky ne).
Ad Pavluša, Pozorovatel: Centrální muzeum nemusí nutně znamenat jednu expozici. Jak jsem psal už dřív: proč by nemohla být jedna průřezová pro normální lidi (kteří tam ale musí napřed přijít - proto tak melu o té Praze) a pro fandy něco třeba v Chomutově nebo Děčíně (i když tam by to stálo asi takové miliony - viz foto, že jsou reálnější už i ty Velenice ). S Olomoucem už se nepočítá? Měla tam být motorová trakce. Tohle je německý model, kde je Norimberk + přidružené expozitury.
Důvod, proč by nemohly mít nadále ČD a/nebo SŽDC jako podniky své muzeum neznám. Když to funguje (kromě mnoha "západních zemí") na ŽSR, tak proč ne u nás? To by se ale musel chtít někdo s někým domluvit (na vysoké úrovni) a vzájemně spolupracovat (totéž MD, MK a NTM). Tolik peněz by to nestálo - v usnesení vlády k Masně se počítá s obrovskými investičními náklady, ale ty se dají rozložit a navíc dost pochybuju, že jsou nutné (1/4 miliardy). 9 milionů ročně na provoz, z čehož polovina by se měla pokrýt z aktivit muzea není až tak moc.
Muzeum ve Vršovicích: na toto téma vznikla v Žilině i diplomka.
Poslední Pozorovatel: naprostý souhlas, hlavně zda to železniční muzejničení nevyčlenit jako samostatnou organizaci s vším všudy
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 21:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důvod, proč by nemohly mít nadále ČD a/nebo SŽDC jako podniky své muzeum neznám
Protože si na to musí vydělat... Jakákoliv činnost podnikatelského subjektu je o "má dáti" a "dal"
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 22:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: sic jsem neměl v úmyslu dotyčné exponáty rozebrat, ale chápu.:-) škoda jich...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 22:49:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakákoliv činnost podnikatelského subjektu je o "má dáti" a "dal"
Ano, život je krásně jednoduchý. Vpřed k lepším zítřkům. Za auditovanou závěrku! Hurááááá!
Aneb viz můj příspěvek (další věty) a též písmenka PPP.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 19:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek z DEPOZITÁŘE NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA V CHOMUTOVĚ.
Kvalita fotek je taková, jaká je. V plné remíze se nedají dělat zázraky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31344
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 19:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Nemohl jsem, takže uvítám jakékoliv fotky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 19:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není zač

Další várka:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 19:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož jsem se právě dobře napapal a nabumbal, tak posílám třetí a poslední várku

 
 
 
 
 
 
 
 
 

No a dalších 9 obrázků asi až zítra-mám překročený limit
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Patrik_koplík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 20:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: Ta 534.0 je 432 nebo 301??? děkuji.
354.1217- byla jsi kouzelná, nikdy nezapomeneme!!!
Modrej šíp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 21:25:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je 534.0432 původně měla jít z Lužné 301,ale když propad kotel Klatovské 432 tak se odtáhla do Lužné kde stála a když přišlo navěc a 301 měla odejít tak se to usmlouvalo na 432 pač 301 je vzácnější pro vystavování(jelikož to je první parní lokomotiva vyrobená v osvobozené republice ve škodových závodech v Plzni má to i na válcích tabulku.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 21:36:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vypadá s 434.2298, ta zůstala v Lužné?
Hools
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.186
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 23:17:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár:Kde se tam vzala ta Berta?To už i Berty se začínají považovat za muzejní stroje?Nebo tou tam zatahovali ty studený chudáky(475.1142,935.2259,524.184,935.1102,atd),M131 a el.423.001,atd?Jestli máte někdo fotku,jak je tam zatahujou tam šups sem s ní!Díky moc!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace