K-report
 

Archiv do 15.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 15.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 15:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s váma můžu souhlasit,že v případě vyjetí RT EXPESU by to mohlo zůstat tak jak to je.Kdyby ta situace nastala tak by se hodilo nějaké EC nebo EX Ostrava-Košice ,třeba by mohlo mít nějaké příme vozy jak ted Detvan.Aspon jeden pár by nebyl špatný.Jenže RT EXPRES je opravdu jen sen...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 18:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: EC/Ex Ostrava - Košice se mi zdá jako nesmysl. Spíš bych prodloužil některé R Brno - Bohumín do Žiliny, kde by byla návaznost na vlaky směr Košice a Bratislava.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 18:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaků do Žiliny jezdí z Ostravy dost a je možnost přestoupit pokud jedete z Brna.Na Ostravsku(a taky v Praze) žije nejvíce Slováků tak myslím že ten EC by se uživil.A nebo taky možnost vest ho jako R do Žiliny a dále na nějakém IC
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 19:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tolik jich zase není. Právě proto mě napadly ty vlaky z Brna, protože jezdí každou hodinu a tak protáhnout každý druhý do Žiliny by mezistátní dopravě pomohlo. A pokud by některé z nich měly přímé vozy do Košic, tak by to bylo jen plus. Ale přímý vlak, to nevím jestli by se uživilo. Možná tak v pátek/neděli, ale během týdne určitě ne.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 20:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to viděl něco ve stylu Moravie ale ty příme vozy by byly asi lepší,normálně by se připojili na IC Košice-Bratislava.To máte pravdu,určitě by to bylo lepší než některé vlaky co jezdí ted kolečko kolem Ostravy a až pak na Žilinu,ale co dvě hodiny je asi moc..to spíš co tři,nebo co 4 a ve špici co 2
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 20:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu trapáci, dohadovat se, jestli vám jezdí o jeden vlak z Moravy do Prahy víc z Brna nebo Ostravy. My tady v Liberci nenáme trať ani dálnici a nemáme podle vás nárok na slušné spojení taky? Tak proč to nikdo neřeší? Opakuju Liberec je 5.-6.město co do počtu obyvatel v ČR! A h... z toho. Trochu uberte na Moravě a ve Slezku té lakoty.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochor:máte tu smůlu že neležíte na žádné výpadovce do sousedních zemí..a že krom Jablonce nad Nisou u vás není žádné jiné velké město jen samotný Liberec a to je celkem málo na to aby se tam tahala dálnice nebo vnitrostátní koridor.Až budou hotové dálnice D47 ,dálnice směr Linz a směr Dresden tak pak můžet přijd vy na řadu.A stavět koridor do Liberce když odtamtud skoro nikdo nejezdí vlakem?To se mi zdá mrháním peněz
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochor: Dálnice, resp. tedy rychlostní silnice do Liberce už vede - R10+R35.

Michalis: Trať do Libece není využívána z Prahy právě proto, kudy vede (Neratovice, Rychnov u J.n.N.) a jaké jsou na ní rychlostní poměry (max.100, spíš ale 70-80).
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale dostat lidi zpátky do vlaku není taková sranda..když si člověk zvykne na bus nebo auto už to není tak lehké ho přesvědčit aby se vrátil a trvá to řadu let než se dostane počet cestujích na bývalý počet.Byla by to řada miliard s nejistým výsledkem.Ale proč ne,ale myslím že ted jsou jiné priority
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 00:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych ten Liberec neviděl do budoucna nějak špatně, pokud se podaří prosadit myšlenka 5. koridoru.
A to, že jste si zvolili špatné zastupitele, kteří nic neřeší, je váše hloupost a né naše lakota. Kdyby se vaši zastupitelé bili za občany a byli by se svými požadavky slyšet, tak už možná ten 5. koridor stál.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 09:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc:
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.220.130
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 12:03:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předem musím napsat,že s těmi nekloudnými přípoji v Hranicích jsem zas toliko pravdu neměl.

V lichém směru je situace solidní.Od Košičanu je přípoj na Sobieskiho.Od Fatry jede R Brno -Bohumín a od Hradčan jak R Brno -Bohumín,tak i Moravia.

V sudém je trochu horší.Na Hradčany jede R Bohumín-Brno,ale jen ve všední dny,na Košičana to samé a Na Fatu se dostanete naopak jen v neděli.

Pak záleží na člověku,jakou kvalitu přípojného vlaku požaduje.Někdo koženku nesnáší,jiný ji vydrží,jiným nevadí.

Takže Hranice asi nechat.

Ale ještě zmíním pendolina,neboť dnes už tak drahé není.Pokud máte kartu in-zákazník/rail plus,tak vás to vyjde na 345 kč (259 zákaznícké,místenka 86). Při klasickém EC platíte 319. Jízdné supercity za 500 je určeno jen pro lidi neuplatňující žádnou slevu.
tom.3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.9.41
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:18:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No myslím,že by se mělo něco dít i s tratí 303(třeba více Sp vlaků Kojetín-Ostrava).
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 17:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu Liberci.Není tak trochu problém i v krajině? Silně mi to totiž připomíná situaci v úseku Choceň -ČT. Alespoň úsek Lib - Turnov. Naopak z Prahy na Milovice (a možná až MB) by ty problémy nemusely být tak velké.Co říkají na koridor třeba ochránci (nebo "ochránci"?) přírody? Souhlasí z koridorem v úseku Lib - Turnov?
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 17:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli budou "ochránci" přírody protestovat i proti železnici, tak to by byl vrchol jejich trapnosti a ubohosti ...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 07:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: "Ochránci" protestují kvůli všemu, co se má postavit. Tak například již protestují proti realizaci projektu "Orlické dráhy"
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 12:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se někdo diví že "Ochránci"výstižněji"Ekoteroristi"protestují zrovna proti projektu "Orlické dráhy",vždyť tito lidi protestujou všude a proti všemu.Ještě že tito lidi v době průmyslové revoluce byli na stromech, protože bychom železnici neměli asi nikde.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 13:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ekoteroristi: Obvykle platí, že ekologové neprotestují proti stavbě jako takové, ale proti její špatné realizaci s ohledem na životní prostředí. Výjimkou jsou situace, kdy se trasa plánuje přes nějaké chráněné či vzácné území (Středohoří, Libický luh apod.), protože to je nakonec i ze zákona zakázané.
Orlické hory ale neznám a projekt tamních drah taky moc ne, takže konkrétně se k tomu nemůžu vyjádřit. Je možné, že mají pravdu a je možné, že ne.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 20:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to napsal nešťastně.On totiž ráz krajiny v úseku Lib - Turnov je takový, jaký je.Takže koridor (dvojkolejná trať, rychlost 160km/hod.)zrovna v tomto úseku asi opravdu nepřipadá v úvahu.Ale ono by možná stačilo zapracovat naopak na úseku Pha - Milovice - MB. A i kdyby byl v MB přepřah s elektriky na diesel, stejně by možná byla JD kratší, nežli dosud.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 12:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JD by byla kratsi kazdopadne, protoze by se nahnal cas mezi PH a MB, jinak k tomu useku Lbc - Turnau, dle projektu se uvazuje postavit nekolika kilometrovy dlouhy tunel pod jestedskym hrbetem, takze JD by mohla byt mezi temito mesty neco malo pres 20 min
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 22:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od cervna se zkracuje Orient Express (Viden - Pariz) do Strasburku. Tento vlak byl vyhodny i pro cestujici z Cech, kteri chteli jet do Parize vlakem (nastoupit do nej slo krome Vidne i v Linci), cena zacinala na 29 eurech (SparSchiene). Skoda.



EN 262/263 Orient-Express [Bearbeiten]

Seit dem Sommerfahrplan 2002 fährt der Zug unter der Bezeichnung EN 262/263 „Orient-Express“ zwischen Wien und Paris. Seit Dezember 2003 ist der Nachtzug die einzige Direkt-Verbindung zwischen Paris und Wien, da der EuroCity 64/65 „Mozart“, der dazugehörige Tagesreisezug (betrieben durch die ÖBB), im Abschnitt München–Paris gestrichen und durch einen DB-InterCity ersetzt wurde. Zum kleinen Fahrplanwechsel am 9. Juni 2007 wird, mit Aufnahme des TGV-Verkehrs auf der Neubaustrecke zwischen Paris und Straßburg, der Zuglauf auf die "Rest"-Strecke Wien–Straßburg gekürzt.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 06:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis jestli máš dojem, že vlaků mezi Ostravou a Žilinou (přímých) jezdí dost, tak se podívej do starších jízdních řádů, téměř každý rok zhruba jeden vlak uberou. Někde jsem to už popisoval. Dnes je přímých všehovšudy 7 vlaků a osobní vlaky ve směru Ostrava - Žilina jsou kvůli dlouhým časovým prodlevám v Čadci téměř nepoužitelné, v opačném směru je to sice lepší, ale i tak ten přestup štve, když má člověk ze soupravy 163+4 Bdt přestoupit do soupravy 163+4 Bdt.... Každý rok se mluví, že se nějaké přímé Os obnoví, jen řeči. Vždyť by to bylo i ekonomičtější, odpadlo by objíždění lokomotiv a v zimě by se nemuselo předtápět.
2801 vrať se Chybíš mi
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 06:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberec - Praha, problém možná není ani v pomalosti cestování, ale v přestupu v Turnově. To hodně lidí odrazuje, hlavně s dětmi nebo většími zavazadly. Existuje ještě alespoň něco přímého? Kdysi si pamatuji, na ranním rychlíku Liberec - Pardubice (díve až Brno) byla na konci soupravy zapojena motorová jednotka 852, tu v Turnově odpojili a pokračovala hned do Prahy. Tak se to v Turnově nijak nezdržovalo. Ale dnes, když už jsou řídící vozy 954, by snad šlo nějaké přímé spojení obnovit, aby se to v Turnově nezdržovalo.
2801 vrať se Chybíš mi
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 08:12:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Zelená:
Myslím , že ČD by se měli orientovat na trasy , kde mohou v pohodě konkurovat ostatním dopravním oborům. Na trase Pha-Lib je autobusová doprava bezkonkurenční , stačí se podívat na jízdní doby a ceny busů. Nevím , kdo by toto přímé železniční spojení využíval.
Spíše mne mrzí jiná věc. Že nejezdí žádné přímé rychlíky Brno-Liberec , že Pardubice jsou nejvzdálenější destinací , kam se lze z Liberce dostat. Sice na této trati je "nasekána" spousta zbytečných rychlíků , jedoucích v taktu , ale cestující za Pradubice tento přestup může odradit. Navíc mi připadá nelogické , že veškerá dálková doprava mezi Pardubicemi a Libercem se odehrává na trati přes St.Paku. Takový Jičín je po stránce žel. spojení odříznut od světa.
Analogie můžeme vidět i jinde.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 09:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bývaly 2 přímé rychlíky LB - Brno. Když je zrušili, bylo to odůvodněno přestavbou tunelů mezi Brnem a Blanskem a po jejich rekonstrukci je prý vrátí zpět. To se už ale nestalo...
Něco jezdí Brno - Hradec Králové. Ty by mohly pokračovat dále na Liberec - stačily by 2 - 3 vozy, zbytek by zůstal v Hradci a zase zpět by je k vlaku připojili. To by se mohlo uživit, tak to dělali i kdysi s Kriváněm(liptovem LB - Košice.
Přes Jičín je to kratší, kdysi něco jezdilo i tak, nevím jestli důvodem zrušení nebyl komplikovaný průjezd Turnovem (defacto 2 krátké úvratě za sebou).
2801 vrať se Chybíš mi
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 11:56:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naroznej, Zelená: Na trať Hradec-Jičín se k hodinovému taktu osobáků už nic dalšího nevejde, proto jsou rychlíky Pce-Lbc vedeny přes Paku.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 12:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená, narozenej:
Mě se ty destinace z Liberce taky nelíbí. Brno zrušili, Chomutov a Cheb zrušili, Prahu taky.
Mám v posledních letech dojem, že tu je evidentní snaha nejezdit do Liberce s žádnejma "zelenejma" (příp. "modrejma") vozama a tím pádem s velkou mašinou. Ona je tato snaha vidět i na dalších nenelektrifikovaných tratích, přitom na jiných (třeba 032) ale naopak vcelku nerušeně vzkvétá.

Co se průjezdu Turnovem od Jičína týče, tak dnes se jezdí už jen s jednou úvratí přes liberecké zhlaví (dříve si pamatuji dvojitý posun na jičínském/maloskalském zhlaví).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 12:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zelena: uz od lonskeho GVD zadny primy lbc - ph neexistuje, drive jezdil aspon ten patecni poledni z lbc a vecer zpet na tanvaldskym prime vozy, kdysi drive bylo par primych vozu i v so rano z ph a v ne vecer zpet do ph, to uz je ale historie

ad narozenej: nejde jen o vylozene prime spojeni lbc - ph, ale je treba si taky uvedomit, ze ten vlak stavi na vice mistech, takhle je zruseno prime spojeni lbc a potazmo i jbc s m. hradistem, boleslavi, neratovicemi ... samo, ze vylozene davove proudy to nejsou, ale je fakt, ze v pripade ridicaku by to dnes uz nemusel byt vubec, ale vubec problem!

ad hroch: ano ano, jezdi se jiz jen pres liberecke zhlavi, coz je samo ekonomictejsi :-)

ad bo -lb: tohodle spojeni je fakt skoda a citelne, velmi citelne tu schazi. zrovna tak melo zustat aspon spojeni lbc - chomutov, i kdyz tam je pravda, ze hlavni zaminkou byla prestavba usteckeho uzlu, presto vsak nepredpoklada, ze by chtely drahy v dalsim grafikonu toto spojeni obnovit
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 13:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom:
Já jel přes liberecké zhlaví loni v červnu R 1460 (, takže vím).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
vm.ss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.9.41
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 15:35:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak to vypadá s rychlíky nebo Sp vlaky na trati 303 kojetín-val.meziříčí pro příští gvd.Mohli by přibýt?Také by se pro ně hodily nějaké jména.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 20:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíme za 2roky,jak bude silniční doprava v Liberci a okolí zvládat nápor lidí při MS v lyžování.Už vidím ta kvanta busů, jak (ne)jedou z Prahy do Liberce, protože vlakem to přece nemá cenu...A jestli napadne sníh (oproti letošní zimě) tak to bude ještě zajímavější.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 12. března 2007 - 21:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vm.ss,tom.3 a podobně:existuje i něco jako IP adresa
FMB 23-75 a 7708 DPO -moje každodenní cesta do školy
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 06:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby byl nějaký přímý vlak Praha - LB, určitě by se našli cestující. Hlavně s dětmi, vlak je mnohem pohodlnější než autobus. Takže alespoň o víkendu - rodiny z Prahy by si mohly udělat výlet na Ještěd nebo do ZOO, Aquaparku nebo jen tak do města, naopak z Liberce a okolí se zase podívat do Prahy. A na SONE pro kompletní rodinu to vyjde už levněji než bus a pro rodiny s dětmi je vlak mnohem lepší než bus. Vlak může konkurovat busu, jen chtít a zbytečně nemluvit.
Myslím, že i pro některé služební cesty by byl lepší vlak. Notebbok se rozhodně lépe používá ve vlaku než v autobuse, o autu ani nemluvím.
2801 vrať se Chybíš mi
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 09:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejdřív si srovnejte jízdní doby vlaku a autobusu. Jet na výlet z Prahy do Liberce vlakem, to znamená sedět podstatnou část dne ve vlaku, zatímco bus jede jen něco málo přes hodinu. Tuhle nevýhodu vlaku těžko převáží i to "pohodlí" (že ho ve 053 moc není). Přímé vozy Liberec - Praha se nenaplnily ani v neděli.
To, co píšete, by platilo, kdyby jízdní doba vlaku byla jen o něco málo delší než jízdní doba autobusu. Ale tady je to několikanásobek.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 10:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že trasu Praha-Liberec jsem vlakem jezdil, to ještě když měl na BUS monopol ČSAD Liberec (který mě do vlaku přímo vyhnal...) a musím přiznat, že jsem většinou neměl důvod spěchat. Ale ta jízdní doba je fakt příšerná tady vlak nemá šanci, zvláště teď, když je nabídkla BUSů nesrovnatelná z doby před SA.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
FilJand
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.233.34
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 10:57:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý šotouš moc dobře ví, že z Prahy do Liberce je především cenově výhodnější vlak. Počítejte se mnou:

Autobus: 65 minut, obyčejné jízdné 70 korun (tj. 1 minuta za 1,08 Kč)
Vlak: 163 minut, obyčejné jízdné 162 Kč (tj. 1 minuta za 0,99 Kč)

Tak to se vyplatí
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 11:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes je navíc solidně udělaný přestup z Praha - Tamvald na Pce - Liberec v Turnově (většinou je hrana - hrana a bez trčení). Takže pokud někdo chce jet vlakem tak mu v tom nic nebrání. Přímé vozy by cestovní čas spíš prodloužily.

On ten časový rozdíl ale zas tak kritický není - bus je sice hodina, ale na ČM. Pokud chci do Prahy tak je to ca. 1,30, vlak ca. 2,40. Bus navíc musím místenkovat. Ovšem poukud budu chtít na výlet do Liberce třeba v sobotu, tak poslední spoj do Prahy je antabus kolem 19 (spojení vlakem via Pardubice zanedbáme).
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 12:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ade brr:

dovolil bych si nesouhlasit s vytizenosti nedelnich vlaku lbc - ph ... jezdil sem takto jako student 3 roky do prahy (jeste prime spojeni) a vzdy to bylo vesmes plne, zrovna tak v po rano prvnim vlakem na pragl. faktem ale je, ze to jeste nebyla nebo se teprve rozjizdela konkurencni valka busovych spolecnosti mezi libercem a prahou
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 14:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já občas jezdím vlakem na trase Jesenný - Praha (i když po pořízení IGK podstatně míň). Přímé vozy, které přijížděly do Turnova, mi připadaly prázdnější v porovnání s tanvaldskou částí. Z Turnova se ale určitě zaplnily.

Petr vlček: myslím, že ten rozdíl kritický je. Wilson taky nemá nic moc spojení do Prahy s výjimkou cčka, navíc přestup na ČM je hrana-hrana, na Wilsonu je slalom v nádražní hale. Jestli se ČM přidává 20 minut, tak Wilsonu bych přidal 10.

FilJand:
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 16:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Myslím, že přirážky k jízdním dobám vlaku i busu jsou individuální. Pro kolegu, co bydlí v Běchovicích to bude úplně naopak než pro mě, který jezdí céčkem směr Jižní Město.

P.S. Jízdní doba Čerňák-Hlavák je ve špičce 21-23 minut.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 17:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ovšem třeba mimo špičku dopoledne to jede z Čerňáku na střídačku 5 a 10 minut, tedy není problém vyhnít jen 7-8 minut na peroně na Čerňáku. Skutečně velmi záleží kam jedu v Prase nebo jestli třeba tranzituju i jen do Přípraží.

Praha - Libere ale nebude asi nikdy pro dráhu zrovna nosná relace. Nicméně třeba i z Železničního Brodu nebo Tanvaldu jezdí busy na ČM rychlejc než krychlík a přesto ty krychlíky ouplně prázdnotou nezejou (samozřejmě jak kdy a jak kterej - jinej je konec tejdne a jiná je středa, toale je prakticky všade).
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 18:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,já bych to nezužoval jen na Prahu.Když mohou existovat přímé R z Trutnova do Chebu, proč by nemohly existovat přímé spoje Liberec - ČB? Třeba. Samozřejmě mám na mysli klasickou soupravu.A úsek Pha-Milovice se bude modernizovat tak jako tak.
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:58:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až bude 5tý koridor, budete mít i ty vlaky. Vlakem jezdím do Tanvaldu a dál dle potřeby Harrachov či Josefův Důl.
Ale do Liberce a Jablonce jezdím autobusem.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 08:52:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych být takovým optimistou a věřit , že někdy bude pátý koridor.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 13:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: vžduť taky píšu, že pro místa na cčku je dojezd na hlavní nádraží výhodný. Ale třeba když jsem bydlel v Košířích, tak ČM vyhrával.
Petr vlček: ze ŽB i Tanvaldu nejezdí vlak, myslím, o tolik pomaleji. (Tady busy moc neznám, ale pro Semily to platí určitě, na vině je mj. i zajíždění do Mnichova Hradiště.) Rychlost přímého busu z Liberce je taková, že nějakých 8 minut hnití je nula nic (když pominu to, že pouhých 8 minut zpoždění u vlaku na téhle trase je výborný výsledek). S tím tranzitem: Jesenný - Benešov jezdím vlakem i busem (je to tak nastejno, ale bus jede moc brzo, v opačném směru vhodný bus není), ale Benešov - Jablonec jedu přes Čerňák.
čelakovičan: Když mohou existovat přímé R z Trutnova do Chebu Z Trutnova do Prahy je potřeba +- stejná souprava jako z Prahy do Chebu. To se o soupravách ČB-Praha a Praha - Liberec říct nedá.
Samozřejmě, velkoryse postavený 5. koridor by to změnil.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 15:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr, ad.:
Zhruba - béčko: ČM; céčko: hlavák, áčko: na stejno.

To se o soupravách ČB-Praha a Praha - Liberec říct nedá. ... a taky o lokomotivách. Už vidím to nadšení, se kterým se zavádí nové rychlíkové turnusy pražských zamráčených nebo libereckých brejlovců...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 16:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: No vždyť jsem psal,že mám na mysli klasickou soupravu.A za 5. koridor se dá klidně považovat dvojkolejná trať s rychlostí 120-160km/hod. v úseku Pha - MB -(Turnov).Jak dlouho už existuje 1.koridor? A kolem Bezpráví snad ještě nebylo kopnuto do země.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 20:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně se rád do vlaku vrátím, pokud budou přímá spojení z Liberce a do Liberce. Pořád se tu někdo ohání,že Liberec je málo pro rekonstrukci tratě. Není to pravda, spousta lidí by rádo jezdila raději vlakem, ale dráhy pro to nic nedělají.Neustále propaguji přímé vlaky na Moravu a Slovensko a souhlasím alespoň s jedním párem vlaků do PHa.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 09:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vždyť jsem psal,že mám na mysli klasickou soupravu Tahat klasickou soupravu z Prahy do Turnova a dál by byl nesmysl, když tam teď stačí 854+2x 053.
A za 5. koridor se dá klidně považovat Třeba, ale pokud se nezkrátí jízdní doba z Prahy do Liberce alespoň na hodinu, tak vlak nemá šanci, ať už se trať nazývá jakkoli. Krom toho jsme v tématu "GVD připravovaný", do té doby se nic nestihne.
Já osobně se rád do vlaku vrátím, Bude vás takových denně aspoň 120?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 12:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existují i řídicí vozy 954. V sestavě 854+053+954 by vlak nemusel dlouho stát v Turnově, příp. se tam rozdělit na Tanvald a Liberec. I spojování zpět s řídcími vozy by balo rychlejší. Ale hodina je utopie, i kdyby byla do Malé Boleslavi elektrizovaná úplně nová trať. Za hodinu se dá dojet z Prahy tak do Kolína nebo někde za Beroun nebo Kladno. Do LIberce to je nesmysl, buďme při zemi. Kdyby se to dalo zkrátit na dvě hodiny, to by bylo také pěkné.
2801 vrať se Chybíš mi
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za hodinu se dá dojet z Prahy do Pardubic, Ústí n. L. nebo po dokončení 3. koridoru do Plzně. Nic horšího než radikální a superdrahá novostavba cestující mezi Prahou a Libercem do vlaků nepřitáhne.
Kdyby se to dalo zkrátit na dvě hodiny tak to bude oproti autobusu pořád dlouho trvat. Někoho by to možná získalo, ale aby to bylo na ekonomický provoz, to ne.
buďme při zemi a přiznejme si, že tahle relace je pro dráhu v připravovaném GVD zabitá.

Nic ve zlém, ale představte si, že mezi Ostravou a Olomoucí je hotová dálnice, ale železniční spojení je možné jen přes Krnov. Taky byste řekl, že cestující tam přitáhne do vlaků nasazení řídicích vozů a malé (i když taky dost drahé) úpravy trati?
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 14:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono se tu ted resi jen spojeni liberec - praha, ale faktem je, ze lbc nema spojeni se svetem veskere zadne. tedy myslim v tech dalkovych spojich. jak hrozne rad bych cestoval napr. do brna vlakem i kdyz casove by to tez nebyla zadna slava. ale porad by to bylo pro mne pohodlnejsi nez cestovat busem a cestou me v hradci vyhodit na pul hodinu na mraz ... njn, ale to bych chtel asi po ministerstvu jako objednavateli (i kdyz uzce konzultujicim s CD a tim padem dost ovlivnujicim) asi moc
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 14:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a k te praze: byly by to prime vlaky lbc - ph, ale jak jsem jiz jednou zde psal, nesmi se zapominat na substrat cestujici napr. z rychnova (jbc) do mnichova hradiste, bolky atd.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Brna (a taky na sever Moravy) by to teď, byť s přestupem v Pardubicích, mělo být lepší, ne?
substrat cestujici napr. z rychnova (jbc) do mnichova hradiste, bolky atd. Tam je spojení dobré, přestupy v Turnově fungují. Vedení přímých vlaků z Liberce do Pardubic je logické, tam se vlak jakš takš chytá.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 16:32:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím , že ČD jdou trochu jiným směrem , než by jít měly. Porozhlédněme se trochu v historii. Od narození žiju v Mladé Boleslavi. V letech 89-93 jsem studoval SDSD v Praze , v letech 93-98 UPCE v Pardubicích.
Na trati Pha-Turnov jezdily každý den dva páry tehdy Sp vlaků. V pátek jezdil třetí pár. Z Prahy odjížděly vlaky cca v 6:40 , 13:15 (Pá) , 17:40. Páteční vlak jezdil ve složení 853+4 x Bnp + 853 +262. Pokud si člověk v tomto vlaku chtěl sednout , musel přijít 20 minut před odjezdem. Stejné to bylo u večerního spoje. Dnes máme na této trati 5 párů vlaků , které jedou každý den. Těmito pěti páry vlaků dnes cestuje menší množství cestujících , než před 15 lety ve dvou párech. Tento večerní vlak je dnes kratší , než býval a z odhadem 200 cestujících v roce 93 jim dnes jede dnes 20-50 cestujících. ČD reagovaly na pokles poptávky tak , jak by si jiná firma nepodporovaná státním rozpočtem nemohla dovolit. S padající poptávkou rozšířila nabídku.Kdyby si toto dovolil podnikatel v jiném oboru , už by dnes nežil.
Na trati Nymburk-Rumburk je podobná situace.Ze dvou přijatelně zaplněných vlaků je jich nyní pět prázdných ještě k tomu končících v Nymburce. Za poslední roky na této trase se na jednu stranu zvýšil počet vlaků , na druhou stranu se z MB dá bez přestupu dostat nejdéle do Nymburka , což je strašné. Dle mého názoru by se ČD měly vrátit k bývalému modelu , tudíž opustit myšlenku taktové dálkové dopravy na vedlejších tratích. Myslím , že pro cestující veřejnost je lepší , když se z MB vlakem dostane minimálně za Kolín , než že do Nymburka jede pět rychlíků za den. Obnovil bych přímé vlaky Kolín-Rumburk , Liberec-Brno ,mezi Hradcem a Turnovem bych některé rychlíky nechal jet přes Jičín.(Myslím , že odříznutím Jičína od světa dělá ČD chybu) Zavedením taktové dopravy "zcela všude" si myslím , že ČD vedlejší tratě likvidují. Jednak je to moc drahé a za druhé dochází k separaci vedlejších tratí od hlavních .
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 16:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Ono je to jedno z druhým.Když bude kvalitní trať s kratší JD, tak bude denně jezdit třeba i víc než 120 lidí a tudíž bude klasická souprava více využitá.Nyní to smysl nemá, souhlas.A nezapomínal bych ani na ty eventuelní přímé vozy třeba na Slovensko.Z Liberce do Prahy a tam připojit třeba na Cassovii.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 16:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom: Ministerstvo tu novostavbu Liberec Praha asi jen tak neprosadí, i kdyby si naplánovalo. Navíc tam není toho času extrémně plná dálnice. (A do Liberce se to zvládnout, dokonce pro kdejakého šotouš zatvrzelce bez potřeby čurání a cigárka). Směr Liberec - HK pak zase nebude mít frekvenci na radikálnější přestavbu.

No realizace novostavby z Lysé do Mladé Boleslavi a zkrácení z Turnova do Liberce by body železnici přineslo. Ale kdo to ufinancuje a prosadí?
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 20:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě spíš dost mrzí to zrušení Valdštejna a Ploučnice. Aspoň v pátek/neděli je mohli nechat. Po přestavbě ústeckého uzlu v jejich obnovení nevěřím, neb by se tím pádem asi musely zrušit některé spoje (Cheb) - Chomutov - Ústí - Praha. A k tomu by asi vůle nebyla...
"Jen bílou orchidej...."
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 21:54:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm vlakům. Takty přece nedělá ČD, ale objednavatel. Tak co furt máte? Kdo si co objedná, tak to taky má.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 23:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc : Koncepce těch vlaků (Cheb-Ústí-Praha) se mi vůbec nelíbí. Nestaví na trati 090 a jsou v taktu v EC místo aby byly v taktu se spěšňáky a stavěly jako normální rychlíky, event. projížděly Kralupy... Jinak lámat vše v Ústí je asi přirozené... přeci jen je to krajské město. Ale odříznutí Lovosic od rychlíků nám vadí :-(:-(:-(:-(

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace