K-report
 

Archiv do 23.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 23.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8665
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ledaže by "pisálkovskou dezinformací" bylo to obvinění z pojišťovacího podvodu. Pak by moje "spiklenecká" teorie samozřejmě poněkud ztrácela smysl.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB:
pojišťovací podvod na takhle drahém autě prostě bez "spolupráce" policie (případně pojišťovny) neuděláš.
No to asi neuděláš. Taky se jim to už dřív nepovedlo, dva sou za to stíhaný a jeden je dokonce v podmínce! Podle tebe sou ty plácačky tak blbý, že by spolupracovali na pojistnym podvodu s někym takovym? To by asi pojišťovna hodně rychle zjistila.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ledaže by "pisálkovskou dezinformací" bylo to obvinění z pojišťovacího podvodu.
Když jsou zatčený, tak to asi nebude dezinformace, že...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8668
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle tebe sou ty plácačky tak blbý, že by spolupracovali na pojistnym podvodu s někym takovym? To by asi pojišťovna hodně rychle zjistila.

Co by jako pojišťovna zjistila? V policejním protokolu by bezpochyby figuroval majitel auta (nebo jeho stará, případně milenka ), kteří tou dobou byli hodně daleko od Vraňan. Od toho právě potřebuješ tu spolupracující policii.
Tohle všechno bylo určitě ošetřený, měla to být jednoduchá akce na pár desítek minut.

Jestli jsou "plácačky" blbý nebo ne není důležitý. Důležitý je, kolik za to měli dostat zaplaceno.

Když jsou zatčený, tak to asi nebude dezinformace, že...

Taky jsem tam dával xichtík.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za normální situace ano, ale když jsou ty blbečci stíhaný, tak si vyšetřovatel/soud rád prohlídne spisy o podobných událostech, notabene ten s podmínkou pro ně bude velmi zajímavej. Takový věci vyšetřuje někdo jinej než plácačka z Lužce a tyhle scénaře jistě zná. Příliš mnoho případů na Kralupsku, navíc sepisovaných stále stejnou výjezdovkou, to už je hezké vodítko
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8669
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale když jsou ty blbečci stíhaný, tak si vyšetřovatel/soud rád prohlídne spisy o podobných událostech, notabene ten s podmínkou pro ně bude velmi zajímavej. Takový věci vyšetřuje někdo jinej než plácačka z Lužce a tyhle scénaře jistě zná. Příliš mnoho případů na Kralupsku, navíc sepisovaných stále stejnou výjezdovkou, to už je hezké vodítko

Jo, jenže to se provalilo teď. Ale k tomuhle vůbec nemělo dojít. O tý trojici se vůbec nikdo neměl dovědět, to byli jen pěšáci fingovaných nehod. Ti měli posloužit jen k tomu dovézt to auto na správnej přejezd a tam "vyčkat příjezdu policie" .
Nic víc po nich nikdo nechtěl - a oni to nezvládli. Pak už to samozřejmě šlo ráz na ráz. To je celá moje "spiklenecká" teorie.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pro ty policajti už hodně velký riziko. Já nevěřim že sou až tak vy***ý. Mmj. kdo bude mluvit v tom hovoru na 158, milenka pana majitele nebo pojišťovací recidivisti? Je to zkrátka až moc přitažený za vlasy - stíhaný a odsouzený individua by si daly alespoň pauzu, stejně jako ty švestky. Mmj. v televizi povídali cosi že ten řidič byl možná nalitej. S takovejma informacema se fakt nedá pracovat , nechejme to na někom jinym.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4124
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se líbí, jak se tu opět rozjíždí nezávislé šotovyšetřování nehody - to už tu svého času bylo. Oni opravdu příslušníci kripo, státní zástupci a soudci krajského soudu nejsou tak blbí, jak si šotouši myslí.
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:33:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ono se někde veřejně řeklo, kterou z těch lokálek vlasně ten výpravčí nechal "zastavit"? Mluvíte zde pouze o Lužci. Ale "kdyby" popojeli o cca 1km dále po té silničce, tak se dostanou k perfektnímu přejezdu pomalu v křižovatce na trati do Straškova......perfektní viditelnost, nikde ani keříček.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8670
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmj. kdo bude mluvit v tom hovoru na 158, milenka pana majitele nebo pojišťovací recidivisti?

To už je teď samozřejmě úplně jedno. To je nejmenší část celýho prů*eru.
A pokud bys čet moje "spiklenecký teorie" pořádně, tak bys věděl že k žádnýmu telefonátu mezi posádkou auta a policií nedošlo a vše bylo pořešeno jednou esemeskou.

Mmj. v televizi povídali cosi že ten řidič byl možná nalitej.

To je možný, třeba to auto bylo kradený a oni opravdu nechtěně zapadli na přejezdu. To ale potom poněkud vylučuje ten pojišťovací podvod a pak samozřejmě se svýma "spikleneckýma" teoriema končím.

Mě by spíš zajímalo, kdo je majitel auta. Protože Audi A8 není úplně běžný vozidlo našich silnic.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vraňanech se všechny telefonní hovory nahrávají, takže hovor policajtů s výpravčím mají údajně zaznamenaný.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8671
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 15:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q. Mně se líbí, jak se tu opět rozjíždí nezávislé šotovyšetřování nehody

To teda nevím kde. Já tu žádného (šoto-)vyšetřovatele nevidím.

Oni opravdu příslušníci kripo, státní zástupci a soudci krajského soudu nejsou tak blbí, jak si šotouši myslí.

To doufám. A doufám, že si budeme moct někde přečíst výsledek vyšetřování a následného soudního procesu, kdy budou skuteční pachatelé jednoznačně usvědčeni a potrestáni.

A mimochodem blbci byli akorát ti tři v tom autě. Všichni ostatní se v mezích možností zjevně chovali a chovají velmi racionálně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8672
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vraňanech se všechny telefonní hovory nahrávají, takže hovor policajtů s výpravčím mají údajně zaznamenaný.

Doufám, že ho Nova někde vyšťourá. Protože každá varianta bude velmi zajímavá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8673
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom pro osvěžení paměti, jak moje "spiklenecké teorie" vznikly:

ČTK:Pondělní nehoda rychlíku mezi Vraňany a Cítovem na Mělnicku, při které byli těžce zraněni dva lidé, zřejmě vznikla úmyslně. Policisté v souvislosti s kolizí vyšetřují tři osoby podezřelé z pokusu o pojistný podvod a obecné ohrožení, sdělil ČTK mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.
"Domníváme se, že podezřelí dali úmyslně na koleje nový vůz audi, aby mohli uplatňovat pojistnou událost," uvedl Truxa.


Pojistný podvod u "nového vozu Audi" podle mě vyžaduje spolupráci policie (případně pojišťovny, což mi ale dnes přijde dost nepravděpodobné). A vzhledem k tomu, že stejně jako Quex věřím ve schopnosti a metody kripa tak je mi jasné, že kripo mělo pro toto obvinění důvod.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Petriik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 17:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já jsem mluvil jenom narychlo dnes ráno se strojvedoucím, který si nepřeje být jmenován (ani v TV jeho jméno neřekli). Auto vůbec neviděl - měl tam 140 a na přejezdu dle zákoníku vypnutý hlavní reflektor -. Po nehodě (co se sebral) volal vysílačkou aby uzavřeli trať, potom vylezl, zkontroloval vagony (jeden přehlídl, tak ho hledal, pak ho viděl, vrátil se a žádal o vypnutí proudu, protože dráty byli spadlé na vagony. Pak se pokusil (v šoku a tmě) najít mobil a volal záchranu, ale to už slyšel blížící se houkačky. Poté jsem utíkal na bus do školy, pokusím se zjistit více a pokud se mi to povede, dám vědět.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8674
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 17:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auto vůbec neviděl

Hm. A co policejní modrý maják, ten asi taky neviděl, že? Jestlipak už ho kripo vyslýchalo...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Petriik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výslech už má a policie tam před srážkou VŮBEC NEBYLA. Přijela asi 5 minut po nehodě.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cituji část článku, na který zde byl dán odkaz výše (pozary.cz):

„Po obrovské ráně, kdy vlak odhodil auto pryč, jsme viděli, jak rychlík jede dál. Vypadalo to, že bude brzdit a všechno bude relativně v pořádku. Najednou jsme však uslyšeli velké rány a viděli jsme, jak se vagóny vymršťují do vzduchu, jak létají trosky vlaku, sloupy, padají troleje. Některé vagóny se převrátily, některé se vzpříčily napříč přes trať, jeden vylétl mimo trať vlevo. Až potom jsme zjistili, že lokomotiva vlétla do pole na druhou stranu, přes křoví tam nebylo vidět. Krve by se ve mně nedořezal. Nechtěl jsem tomu věřit. Po prvním šoku jsme okamžitě volali pomoc a běželi jsme zachraňovat cestující,“ řekl jeden z policistů, který se snažil odstranit vozidlo z přejezdu.

Takže si vymýšlel policista (že by to byl takový hlupák?), nebo média?

Strojvedoucímu, který dopadl ze všech asi nejhůře, přeji brzké uzdravení a potrestání pravých viníků!
Petriik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojvedoucí už je doma se zlomeným malíčkem, takže na tom nejhůř nebyl, ale přání mu vyřídím.

Možná že tam policisté byli, ale neměli zapnutý maják. On taky byl v šoku a tak řekl, že policie přijela asi až 5 minut po srážce (ale to viděl a slyšel majáky).
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 20:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

připadá mi, že už se tady snižuje objem faktů a narůstá množství spekulací

btw RZ tý á osmy někdo zaznamenal?

a docela by mě zajímalo, kde teda ty cajti skutečně byli v okamžiku nehody...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4345
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 20:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

btw RZ tý á osmy někdo zaznamenal?
Progooglil sem většinu zpravodajských serverů a jediná fotka, kde je spz aspoň trochu vidět, je na idnes. je to ale hodně špatně čitelné, při každém dalším zkoumání mi vychází pokaždé jiná varianta Např. 6S8 1748.
 
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 21:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo vysvětlit jednu věc? Absolutně totiž nechápu motiv toho jednání 3 lidí, kteří chtěli spáchat pojišťovací podvod, jakej je k tomu vedl důvod? I když je na to někdo naverboval, tak pořád nedokázu najít důvod proč tak činil...
Magnum - život je otázkou priorit
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 21:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový článek o nehodě je na webu Novy. Poslední odstavec je nejzajímavější:

Středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa juvedl, že muži nahlásili nehodu svého auta na přejezdu ve 21:14. Policisté o tom ihned informovali České dráhy a vydali se na místo. Dorazili tam před 21:30, jen několik minut před příjezdem vlaku.

Takže to vypadá, že operační důstojník zavolal výpravčímu do Vraňan s žádostí o zastavení dopravy pouze na základě telefonátu těch třech týpků (což by bylo logické). Jenže na těch Požárech.cz se píše, že policisté požádali o uzavření trati až po příjezdu na místo... Je v tom už pěkný guláš .
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 21:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V požárech.cz se v diskuzi pak píše, že volali na operační, až to začalo "glingat".
Prográmky pro BAHN
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 23:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si hlavně nedovedu představit, že výpravčí dostane hlášku, že na kolejích uvázlo auto, a pak tam klidně pustí rychlík. Nic proti mladým, ale mazák, kterej tam slouží nějakej rok, by si tohle v žádným případě nelajznul... A proto si myslím, že to cajti pěkně hnojí...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6068
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 00:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opakuji se ze Želpage. Jak píšou v diskuzi na požáry.cz, informace policie výpravčímu údajně zněla "přejezd u křižovatky na Lužec", což je značný rozdíl od zde spekulované informace "přejezd mezi Horními Beřkovicemi a Lužcem". Pokud je tato informace pravdivá, tak: dotyčný přejezd na trati do Straškova je vzdálen od křižovatky na Lužec cca 30 metrů, zatímco přejezd na hlavní trati je od jiné křižovatky (taktéž) na Lužec vzdálen cca 450 metrů. Navíc Lužec leží až za tou křižovatkou, takže je to naopak spíš křižovatka na Horní Beřkovice. Který přejezd by jste si jako výpravčí vybrali? Obě křižovatky leží na stejné silnici Horní Beřkovice - křižovatka s přejezdem - přejezd - křižovatka s hlavní silnicí - Lužec.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 00:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, že po bitvě je každej generál, ale v případě nejasností je lepší úplně zastavit dopravu - všude. A tak to taky budu od teď dělat... Stejně jako zastavím i expres, když budu vědět o tom, že mezi skalama, případně po koleji před ním se motá nějaký zvíře... Ale to už je o něčem jiným...

(Příspěvek byl editován uživatelem zdeněk.)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 00:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Snad jsou bezpečně zajištěny nahrávky telefonátů pro důkazní řízení. Informace od policie nejspíš byla dost zmatečná. Vždyť nikdo normální by si nedovolil pustit vlak na trať o které by nebyl přesvědčen, že je volná.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3653
Registrován: 9-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 00:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celý je to pěkně zamotaný, na výsledek jsem zvědav, jenže stejně se už nikdo nedoví kde vězí pravda, když budou potřebovat, zakamuflují vše co pude...a nakonec to dopadne tak že tam jel strojvedoucí moc rychle
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 00:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já mám informace, tak je v tom docela hodně namočená policie...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8676
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 01:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horny - Absolutně totiž nechápu motiv toho jednání 3 lidí, kteří chtěli spáchat pojišťovací podvod, jakej je k tomu vedl důvod? I když je na to někdo naverboval, tak pořád nedokázu najít důvod proč tak činil...

Důvod je jedinej - prachy od pojišťovny. Samozřejmě ne za vykolejení rychlíku. Zbytek v diskuzi výše.

Garfield - Progooglil sem většinu zpravodajských serverů a jediná fotka, kde je spz aspoň trochu vidět, je na idnes.

Vynikající fotka. Je na ní vidět, že A8 je skutečně odolné IGK a varianta "pojišťovací podvod skrze rozstřel vlakem" je prostě neprůchodná. Tento snímek by klidně mohla automobilka Audi odkoupit a použít do svých propagačních materiálů.

Mipol, Vikijous - zcela evidentní zmatené mlžení. Pokud má mašinfíra pravdu, a na přejezdu byla tma, tak tam prostě policajti NEBYLI.

Pes38 - Co já mám informace, tak je v tom docela hodně namočená policie...

Já žádné informace nemám, a ani nevedu žádné paralelní šotovyšetřování, ale mám úplně stejný dojem. A to už od poledne úterý 20. března. Klíčové slovo - pojišťovací podvod.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Petriik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 06:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby tam bylo světlo bylo, on tam měl 140 km/h. O něco by rychlobrzdou spomalil, ale srážce by to nezabránilo.

Ten výpravčí opravdu uzavřel tu druhou trať PŘED srážkou. Policie informovala ČD před příjezdem k autu - s tím si ale nejsem na 100% jistý, protože jsem od nádražáků slyšel obě varianty, ale tuhle víckrát.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 07:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se nikdo nepokusil vlak zastavit? Od zahájení výstrahy přejezdu do příjezdu vlaku je asi 25 sec, za tu dobu by se proti vlaku dala urazit vzdálenost asi 50 metrů. Fíra by snad mávající osobu zaregistroval a při brzdění se každý metr hodí. Odpravdu to vypadá, že se policajti pokusili auto potichu uklidit a rychlík jim zkřížil plány.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 08:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kdo by se vyskytoval 50 metrů od místa střetu těsně při trati by vzhledem k štosování vagónů mohl být také jedinou obětí. Přitom účinnost toho gesta by byla ve tmě naprosto nulová.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8677
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 08:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby tam bylo světlo bylo, on tam měl 140 km/h.

To samozřejmě jo, ale o to celkem moc nejde. Důležitý je, že tam ti policajti nebyli (anebo se chovali jako by tam nebyli).

Já myslím, že je dost podstatnej rozdíl, jestli byla na přejezdu úplná tma a nebo kdyby tam rozsvítili majáčky + všechny možný výstražný světla atd. Samozřejmě by to srážce asi nezabránilo, ale bylo by poznat že se tam něco děje.

Myslím, že kripo bude mít zajímavou práci při porovnávání výpovědí strojvedoucího a těch účastníků (i "účastníků").

Já myslím, že je to čím dál jasnější...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 09:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Priklanim se k variante kterou zde pises.
Pak ovsem nechapu, proc si nekdo kupuje A8 aby v pripade nejakeho technickeho problemu to musel resit podobnym stylem...jinyma slovama, myslel jsem, ze si A8 kupuji lidi, kteří na to maj....ale asi sem blahovej:-)))
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 09:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: Asi je to tak, že čím má někdo víc, tím je víc hladovej... Samozřejmě totální likvidace vozu nebyla v plánu, hoši si zřejmě spletli "místo činu". Načasování akce tomu odpovídá.
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 09:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to soudce: to je právě to, co taky moc nechápu.

To Mcbain: diskusi o této nehodě mám přečtenou celou včetně archivů. Samozřejmě mám podobný názor na to co se stalo. Akorát nerozumim tomu, proč to neudělali ti aktéři uplně jinak...Když už pojišťovací podvod, tak proč tu audinu cpali mimo přejezd na koleje a nenechali ji na přejezdu, to by totiž značilo spíš chybu řidiče a ne tech. problém přejezdu, že se dostal s autem až na koleje. Navíc při pojišťovacim podvodu nebudu zbytečně rozbíjet nový auto, ale domluvim si policajty a pojišťováka, abych nemusel dělat takovýhle vylomeniny a šlo to mnohem jednodušeji.
Magnum - život je otázkou priorit
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:03:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taku existují lidé, kteří si kupují drahé věci aby mohli machrovat a přitom na to nemají...

A pak se jim hodí i pár (desítek) tisíc od pojišťovny.

A nebo existují lidé, kterí na to mají ale stejně dlají pojišťovací podvody.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:10:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za dvojí vložení.

Horny: V prvních zprávách (ještě než se objevily informace o podvodu) se objevila informace, že: "řidič vypověděl, že ho jiné vozidlo vytlačilo mimo přejezd". Takže to měla být fingovaná dopravní nehoda s neznámým pachatelem který ujel, nikoliv poškození vozidla způsobené technickou závadou přejezdu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8678
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je právě to, co taky moc nechápu.

To je přece úplně jednoduchý. Když to poškodil opravdu tak měl třeba upito. Nebo to řídila jeho milenka, která neměla řidičák. Nebo... Prostě se to stalo tak, že by od pojišťovny nic nedostal, tak to musel "vyřešit" takhle. Úplně běžná věc.

Když už pojišťovací podvod, tak proč tu audinu cpali mimo přejezd na koleje a nenechali ji na přejezdu, to by totiž značilo spíš chybu řidiče a ne tech. problém přejezdu, že se dostal s autem až na koleje. Navíc při pojišťovacim podvodu nebudu zbytečně rozbíjet nový auto, ale domluvim si policajty a pojišťováka, abych nemusel dělat takovýhle vylomeniny a šlo to mnohem jednodušeji.

tak pěkně popořadě:

1. auto bylo na kolejích proto, že bylo třeba ukázat poškozený spodek.
2. auto zjevně nikdo nechtěl rozmlátit. Jak ukazuje Garfieldova fotka taxe jim to paradoxně ani moc nepodařilo.
3. podle všeho stálo auto na jiným přejezdu než bylo domluveno . Mělo stát na některým z přejezdů místních lokálek, na kterých celou noc nic nejezdí. Což režiséři celé akce věděli, čemuž nasvědčuje načasování.
4. k tý chybě řidiče - jedna z prvních verzí byla, že je na přejezdu někdo předjížděl a vytlačil je. Což by pro "vysvětlení" té původně plánované varianty zřejmě bohatě postačovalo.
5. znova opakuju - tuhle estrádu nikdo neplánoval. Mělo se to odehrát kousek jinde a úplně v klidu. Kdyby si nespletli ten přejezd taxe o tom na 99,9% nikdy nikdo nedoví.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8679
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, četli jste někdo tenhle článek, který vyšel na idnes už v úterý odpoledne? Vždyť je to tam všechno krásně napsaný...

"Hlídka informovala výpravčího ve Vraňanech, že v kolejišti stojí auto, ať zastaví provoz na trati. Pak pokračovali v práci na místě, protože si mysleli, že trať je zavřená," řekl iDNES.cz mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Ve 21:28 policisté přivolali hasiče.

Takže pracovali v práci na místě, ale podle strojvedoucího pravděpodobně v úplné tmě. Jasně.

Událost vyšetřuje policie. Trojici pachatelů obvinila z pojistného podvodu a obecného ohrožení.

"Nechtěli srážku s vlakem. Chtěli, aby jim pojišťovna vyplatila peníze za poškození podvozku, který si údajně zničili na přejezdu. Kvůli tomu nás přivolali," vysvětlil iDNES.cz policejní mluvčí Truxa.

Policisté se ale domnívají, že podvozek vozu mohl být poničený už dříve. Pachatelům hrozí jen za obecné ohrožení až deset let vězení.


Takže kripo je na stopě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když pomineme skutečnost, že policie nebyla v době nehody na místě, tak je tady další nesrovnalost. Policista vypověděl (tučím, že je to psané v Požáry.cz) jak nehoda vypadala (letící auto, loko, vagóny...). Jak to mohl vidět v úplné tmě? V době nehody byl totiž Měsíc v novu a nevím, co jiného by svítilo. Maják na Filcce určitě ne :-)))
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: V podstate bezny zpusob ojebavky na pojistovnu s pomoci znamych polišů. Jen to jednou nevyslo.....
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blbci se vzdy zacnou postupne zamotavat do svych vypovedi...zvlast kdyz tech blbcu je vic :-)
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlídka informovala výpravčího ve Vraňanech.... Volali přímo na stanici??? Pravděpodobnější cesta informace je přes operačního důstojníka. Může operační spojit hovor na další telefon (mimo tel. siť policie)?
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Mcbain: ok, přesvědčil si mě. Jen doufám, že se přijde i na to, že v tom jeli i cajti a nevyváznou z toho s čistym štítem...bohužel jak to tak bývá, vyšetřování do vlastních řad moc nefunguje
Magnum - život je otázkou priorit
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8680
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Y. - ak to mohl vidět v úplné tmě?

Vagonům přece svítila okénka. A pak taky trochu jiskřila trolej. Cha cha. Samozřejmě jsou to nesmysly.

S. - V podstate bezny zpusob ojebavky na pojistovnu s pomoci znamych polišů. Jen to jednou nevyslo....

To tady "spiklenecky" tvrdím už od úterního odpoledne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8681
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horny - ok, přesvědčil si mě.

Tak to jsem rád.

Jen doufám, že se přijde i na to, že v tom jeli i cajti a nevyváznou z toho s čistym štítem...bohužel jak to tak bývá, vyšetřování do vlastních řad moc nefunguje

No to jsem taky zvědav. Zatím se všude píše jen o obvinění výpravčího. O policajtech a majiteli auta zatím ticho po pěšině. Ale třeba je to jen nějaká taktika kripa, krajského soudu a státního zastupitelství...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Máš ode mě mail.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejhůř je na tom ten výpravčí. Už se nahrávka hovoru ztratila nebo ještě ne?
Budoucnost patří bagrům!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na místě výpravčího nebo dráhy bych si tu nahrávku z ReDatu (nebo jinýho kazeťáku) vzal a dal jí Policii až po té, co si udělám kopii.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:42:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím, že policista mohl vidět létat vagony, protože v nich svítilo osvětlení, lokomotiva má také světla a z troleje se také blýskalo. Na takový rovině jako je tam se také šíří světlo rozptylem z okolních obcí. Policajti obvykle mají baterky a maják mohli mít vypnutý.

Strojvedoucí zrovnatak nemusel vidět policajty protože tam opravdu běhali ve tmě a pokud zrovna nesvítili baterkou proti němu tak si jich v tý rychlosti prostě nevšiml. A jakože nesvítili protože si myslím, že jak šly dolů šraňky, tak z kolejí utekli.

Navíc: sedněte si do jakéhokoliv vozidla potmě a porovnejte co vidíte se situací když vystoupíte. Chci tím říct, že jediná malinká kontrolka na řídicím pultu vám "přitáhne clonu" v oku tak, že přes sklo těžko uvidíte pobíhat policajty osvětlený pouze rozptylem světla z okolních obcí. To že stojí u přejezdu auto s rozsvícenými světly (teď myslím to policejní - mohli si svítit i na místo činu světly od auta) je pro strojvedoucího normální situace...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8682
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojvedoucí zrovnatak nemusel vidět policajty protože tam opravdu běhali ve tmě a pokud zrovna nesvítili baterkou proti němu tak si jich v tý rychlosti prostě nevšiml. A jakože nesvítili protože si myslím, že jak šly dolů šraňky, tak z kolejí utekli.

Jasně, i tak to mohlo být. Přesto si myslím, že to tak nebylo.

Ale uvidíme, kripo, krajský soud a státní zastupitelství to jistě vyšetří a nic nepřehlédnou a nezanedbají a žádný důkaz se určitě neztratí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale uvidíme, kripo, krajský soud a státní zastupitelství to jistě vyšetří a nic nepřehlédnou a nezanedbají.

Tak na to bych rozhodně nespoléhal.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8683
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 11:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádný mail nedorazil. Byl na redakční adresu?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 11:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by tam policajti byli, tak by určitě svítili světlomety na tu A8 a pro zviditelnění toho, že se tam něco děje, nechali zapnutý maják. To ostatně dělají pokaždé, když třeba někoho na silnici zastaví nebo při stání na silnici vyšetřují nehodu. Není u toho přejezdu nějaká překážka jako křoví apod., která by fírovi vadila v rozhledu? Čím hlouběji nad tímto případem člověk přemýšlí, tím víc nejasností vyplouvá na povrch.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 12:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že je to jasný - tedy pro nás plebejce... Jenže co je jasný nám, často dopadne díky vrchnosti úplně jinak...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4125
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 12:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na to bych rozhodně nespoléhal.

No určitě to bude vyšetřeno lépe, než závěry zdejších šotoušů od kompu.
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 12:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Na tvůj profil. Na redakční teď už taky. (s přílohou) :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace