K-report
 

Archiv do 23.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 23.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 12:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak totok je sila:
http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=7968
Jde o ukázku srážky auta s vlakem v Anglii.

(Příspěvek byl editován uživatelem valach.)
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 13:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: ale ale, že zrovna ty pochybuješ. Mám ti připomenout předchozí šotoušské závěry? Takový ty nárazy zezadu do předchozích vlaků, nepovedený letmý křižování, vykolejení na pražskejch náměstích a podobně?
Budoucnost patří bagrům!
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 14:10:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: Kdyby sis nejdříve přečetl, co jsem napsal a kdybys použil to co nosíš na krku, tak bys možná pochopil, že vím, kdy výpravčí má povinnost jít do kolejí zjišťovat volnost a kdy ne. Nebo tys tam někde čet něco jako "jak mu ukládá předpis"? Ne. Mluvil jsem o paradoxu ve vztahu k nedorozumění při komunikaci s cajtama a tím, že by na ně z koleje viděl.
A myslím, že i kdyby tam stáli se zapnutým majákem tak budou stát vedle kolejí a to fíra jen zpozorní ale nevezme hned za brzdu.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 14:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach:
celý pořad je na:
http://www.youtube.com/watch?v=7uaFfFU2RyQ
a když zadáte na youtube: top gear vypadnou ostatní pořady - je to docela sranda, ale vlaky tam moc nejsou
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8685
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper - A myslím, že i kdyby tam stáli se zapnutým majákem tak budou stát vedle kolejí a to fíra jen zpozorní ale nevezme hned za brzdu.

Ale těžko by asi tvrdil, že to auto vůbec neviděl. Ale upřímně řečeno si myslím, že už to není ani moc podstatný.

Začínám být opravdu zvědav na výsledek vyšetřování kripem, krajským soudem a státním zastupitelstvím a jak moc se bude lišit od "šotoušsko-spikleneckých teorií od kompu".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8686
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 - už to dorazilo. Nic překvapivého. Díky, dál to šířit určitě nebudeme.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale absolutně nechápu, jak si mohli splést dvojkolejnou elektrizovanou trať s nějakou lokálkou.
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo najde překážku na trati je povinen,když se blíží vlak jít proti vlaku a dávat znamení-zastav všemi prostředky-to nás učili.Policisti byli dva,tak každej měl jít na jednu stranu.
http://petrumr.rajce.net/autotec_06/
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na výsledky vyšetřování jsem opravdu zvědav, každopádně nějakou "zametací" metodu šetření tady neočekávám. Je to natolik qalitní sousto, že se to kromě nás (Reportérů ČD ) chopí i Reportéři ČT a další investigativní novináři. Jestli v tom byly lužecké plácačky namočené, pak jsou to "ještě větší blbci než jsme doufali" a rozhodně to vyleze na povrch. Obzvláště mají-li na svědomí víc "pojistných událostí", nejlépe v součinnosti s odsouznejma blbečkama.

Zajímavé to bude s tím výpravčím. Pokud to zvojtil on, tak mu nějaký (i symbolický) trest přísluší, i když to může působit absurdně. Jeho zodpovědnost se nedá popřít.

Jestli to chcete trošku popostrčit, napište do ČT nebo do Novy, už se těším na tu reportáž
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8690
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli v tom byly lužecké plácačky namočené, pak jsou to "ještě větší blbci než jsme doufali"

Já jsem si tím naprosto jistej už od úterního poledne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
michajlicenko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.6.196
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:57:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr - místo 4 lehce a jednoho těžce zraněného by teď byli 4+1 zranění a jeden mrtvý nebo podruhé narozený
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8691
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k tomu výpravčímu - jako slušná mediální dezinformace mi připadá, že údajně "zastavil provoz na jiné trati". A na žádné jiné trati nebylo přece co zastavovat. On mohl maximálně potvrdit, že na Lužec (Straškov) až do rána nic nepojede.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:03:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale kdyby na tom přejezdu dali baterkou vstříc vlaku návěst "stůj, zastavte všemi prostředky" a včas prchli stranou, tak strojvedoucí už tam nějakých 200 m před přejezdem mohl mít rychlobrzdu, náraz by byl v mnohem menší rychlosti a vlak nemusel vykolejit.
michajlicenko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.6.196
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:19:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včas prchnou do strany se od klávesnice píše dobře. Je to rada typu, co dělat, když se s vámi prolomí led.}
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony jsou plácačky školeny z návěsti stůj, zastav všemi? .... nevím... ptám se
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3996
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michajlicenko: když můžou "lézt" do cesty zastavujíc auta, tak by to u toho vlaku taky mohli zvládnout. Navíc - netřeba běžet po kolejích, postačí na "pešuňku" těsně vedle, na koridorech je široký snad metr, sražení vlakem tam nehrozí a zarostlý to tam 100% nebylo... Ta trať je "nová".. Prostě, pro zastavení vlaku podle všeho neudělali evidentně vůbec nic, bylo by zajímé zjistit, kdy vlastně začal fíra brzdit. Zatím to vypadá že, až těsně před nárazem nebo po něm... Vzhledem k tomu, že nic neviděl, není se co divit...

Vašut: netřeba "kroužit" dle litery předpisů, stačí jakýkoli "mávání". I průměrně inteligentní fíra pozná, kdy mu někdo mává "na pozdrav" a kdy ne...

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to všechno po tmě pouze s baterkou ???? - nerad bych, aby to tu vypadalo, že se jich snad zastávám, ale přestaňte aspoň na chvíli myslet tolik nádražnicky...
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 16:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zdá, že se zdejší "spiklenecké teorie" čím dál víc potvrzují... jinak by to opravdu byla shoda divných náhod. Policie podle mě opravdu před srážkou na místě nebyla a nezačala "vyšetřovat" - pokud by v tom jeli, tak směřovali na smluvené místo, pokud by v tom náhodou nejeli, tak nevím, proč by ze zmatečného telefonátu měli pochopit lokalitu líp než ten, kdo zajišťoval zastavení dopravy na trati... viz i ty první zprávy typu "měla prý na místě nehody být i policie" - byla tam jen oficiálně. Zato informaci o podvodu pustili hned...

Článek na pozary.cz je skutečně dojemný - kromě srdceryvného líčení šokujících zážitků zasahujícího příslušníka se mi líbí taky Policisté se zpětně dotázali, zda skutečně byla trať uzavřena. Operační středisko informaci ověřilo, přičemž jim bylo potvrzeno, že ano. Později však vyšlo najevo, že uzavřena byla úplně jiná trať.
(to asi kdyby někoho náááhodou napadlo podezírat policisty, že něco zanedbali). Jak je to vlastně jinak se seriózností informací na pozary.cz? Já myslel, že tak zle ne...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony jsou plácačky školeny z návěsti stůj, zastav všemi? .... nevím... ptám se

Každý železničář je z ní školen v kabinetu bezpečnosti práce...i poslední mazačka vexlí a nebo uklízečka
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3997
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašut: proč ne?? Oni jsou na to cvičení. I kdyby prostě měli jen stát kousek od přejezdu u kolejí a mávat. Ta informace byť jen naznačující něco takového tu (bohužel) ještě nezazněla...
U nějakého "civila", kterého vyděsí už jen přítomnost auta na přejezdu ve chvíli, kdy jsou šraňky dolů bych to "zaváhání" i pochopil, ale "muži zákona" by takovéto situace prostě zvládat měli. A udělat něco (cokoli) a ne jen "čekat" a volat někde do ... Když to nemají za povinnost oni, tak kdo??
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4349
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:
Předpokládám, že slovem plácačky zde byli myšleni cajti.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že slovem plácačky zde byli myšleni cajti. samozřejmě - fýra to špatně pochopil
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: on tím asi myslel ty "benga"..
michajlicenko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.6.196
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:11:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Jenže ta auta nemají brzdou dráhu 2 kilometry a nejsou spojené z 8 dílků, což je jaksi ten rozdíl.
Ale zdá se, že jsi v takové situaci už byl(a) a máš s tím zkušenost, takže víš, že když vykolejí vlak, tak stačí uskočit na pěšinku vedle trati a jsi zachráněn(a).
Fotografie z místa nehody evidentně ukazují na to, že odhadnout, kde vykolejený vlak skončí bylo "snadné" - hlavně pro toho, co by šel směrem od Vraňan
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale kdyby na tom přejezdu dali baterkou vstříc vlaku návěst "stůj, zastavte všemi prostředky" a včas prchli stranou, tak strojvedoucí už tam nějakých 200 m ....


Oni policisté tuto návěst znají?
Pamatuji případ, ještě za totality, stalo se někde na trati 320, někde u Jablunkova...došlo k přejetí osoby na přejezdu, na místě přivolaná chytrá VB postavila auto s blikajícím majákem do kolejí na přejezdu, s úmyslem tak zastavit dopravu a toto bylo srovnáno přijíždějícím panťákem 460...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield,Vašut:
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že slovem plácačky zde byli myšleni cajti. samozřejmě - fýra to špatně pochopil

No pod slovem plácačka si fakt nepředstavím policistu, ale výpravčího, tak sorry, za moje "špatné chápaní"
michajlicenko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.6.196
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:18:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena - tou prdeli myslis vypravciho Ceskych drah? Jako, že je to organizace na hovno, tak v tom se shodneme:-))
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4000
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michajlicenko: nemají, ale tady taky nikdo neříká, že ten vlak museli zastavit. Jen se ho měli snažit na tu překážku upozornit!! Vlak vykolejil kus ZA přejezdem, nikoli PŘED ním, kam by (hypoteticky) někdo utíkal... A hlavně, že vykolejí (a tak brutálně) v tu chvíli nikdo netušil...

PS: tou myslím kvákání do vysílačky a sledování, jak se z dálky blíží vlak.

PS2: koukám, mám hezké kulaté "výročí"...
michajlicenko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.6.196
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:35:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: protože nevěděli odkud blesk uděří, tak by jeden bežel vstříc vlaku jedním směrem a druhý opačným. Takže jeden by vlak potkal na kolejích před přejezdem a druhý by vlak potkal na poli za přejezdem
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4001
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michajlicenko: trať je v těch místech rovná jak "z praku", není snad problém se z toho přejezdu (kde velmi aktivně vyšetřuju) podívat vlevo, vpravo a podle světel se zařídit. Vlak i bez rozsvíceného "dálkáče" je krásně vidět na vzdálenost několika km..
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vašut : Návesť Stoj zastavte ... je súčasťou návestných predpisov, ktoré výpravca musí ovládať v plnom rozsahu . Okrem toho , všetci zamestnanci sú školení z tejto návesti, v rámci poučovania o bezp. práce.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31692
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 17:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OBRAZEM: Kamion uvízlý pod mostem vytahovali hasiči
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 18:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn, tady se ale řeší benga = příslušníci.!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8692
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 18:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky doufám, že nás kripo, krajský soud a státní zastupitelství seznámí s tím, čí to auto bylo. Zajímá mě to čím dál víc.
Jednu takovou A8 má myslím i Jarda Starka...
Řešit, kdo měl na přejezdu čím mávat a blikat je sice hezké, ale v tomhle případě úplně zbytečné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
FiJi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.130
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 18:24:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

uvedlo se v činnost signalizační zařízení železničního přejezdu a sklopily se závory. Policisté se zpětně dotázali, zda skutečně byla trať uzavřena. Operační středisko informaci ověřilo, přičemž jim bylo potvrzeno, že ano.

Jak dlouhá je doba mezi zahájením výstrahy na přejezdu a průjezdem vlaku? Mělo by to stačit na 3 hovory… V jaké vzdálenosti od přejezdu je vlak v době zahájení výstrahy – není na rovné trati ten vlak z přejezdu už vidět?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4350
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 18:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není na rovné trati ten vlak z přejezdu už vidět?

To nepochybně je, za tmy dokonce ještě líp.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.123.29
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 18:32:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro,
asi tě zklamu,ale tuto návěst neznají pouze poldové.Ale každý účastník silničního provozu ji musí znát.A zkus hádat,kde se s ní setká.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 19:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedu sem, jedu tam: Máš na mysli autoškolu? Hahaha. To sem se zasmál
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 19:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro doplnění:
Ty tři magoři, co tam to auto nastražili, nebyli z okr. Mělník, ale Litoměřice, což nehraje roli, neboť nedaleko probíhá hranice okresů.Jsou to opravdu známé firmy, takže v tom media nekecaly.
Co se účasti policajtů týká, je na to uvaleno přísné informační embargo, a to až do vyšetření případu. Ovšem ti dotyční mimo službu postaveni nebyli. Tolik informace z ředitelství PČR Mělník.
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 19:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, ale auta se v noci zastavují také kroužením červenou baterkou.
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.123.29
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 19:42:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z ,
patrně toho moc neznáš,ze života kolem sebe.Nevím jakou autoškolu máš na mysli...
Jak jsou podle tebe střeženy nechráněné přejezdy,přejezdy vleček apod.?Nejednou jsem přes takový přejezd jel a co myslíš,že ukazoval ten pán s tím praporkem,který stál na přejezdu?
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 19:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ale zastavování aut a ne vlaků chytrolíne. Jasně že auta zastavuje červeným nebo žlutým praporkem nebo kroužením červeným světlem za snížené viditelnosti, ale to platí pouze pro !!!
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.123.29
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 20:05:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
nezlob se,ale jsi blbec!!!To co popisuješ,platí ZEJMÉNA pro vlaky.Tzn. že ať strojvedoucí,či účastník silničního provozu,potažmo poldové vědí moc dobře,co to znamená.Raději mlč.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4002
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 20:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FiJi: ta doba může být různá. Někdo znalejší by mohl říct, ve kterém místě tam vlak "našlápne" a za jak dlouho skoro maximální traťovou rychlostí dojede k tomu přejezdu. Osobně odhaduju, že od okamžiku sepnutí tam nebude za dýl, než cca 60-70 sekud. Zda to stačí na 3 hovory se zpětnou "odezvou" - vysílačnou určitě, v kombinaci s mobilem a tak.. asi taky, ale to už jim musel vlak "dýchat na záda"...

Mcb: já vím, to by tam předně někdo vůbec musel být, že...
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.123.29
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 20:39:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle "Generální STOP"?!
Nechcete toho už nechat?Za tejden do toho namočíte chudáka fíru Karla.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 20:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, ze vlak jel 140 km/h a prejezd je pocitany na 160 km/h, takze to bude jen o trochu vic nez je predzvaneci doba, odhadem tak 40-50 sekund.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 20:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele. Kdyby ty šraňky zvedli, tak přece shodí návěstidlo, ne? Nevím jak to tam je.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele milej. Ukaž mi zákon, kde je psáno, že účastník silničního provozu musí znát návěst Stůj, zastav všemi prostředky! Blbce si nech od cesty, jen zde ukazuješ, jaký jsi primitiv.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat:je ještě ten Peršing 162 011 v polích?nebo už ho vytáhly?
děkuji moc
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4126
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale každý účastník silničního provozu ji musí znát.

A odkdy? To si trochu pletete s návěstí ČD "Stůj pro uživatele pozemní komunikace", v pravidlech silničního provozu převzatou jako návěst zaměstnance dráhy pro zastavení silničního provozu před železničním přejezdem, která se mj. dává velice podobně.
Ale v žádném případě není účastník silničního provozu povinen znát návěst "Stůj, zastavte všemi prostředky!" Ona není totiž jen o mávání rukou, ale taky se může dávat zvukovou návěstí, blikáním dálkovým reflektorem HV spolu s červeným světlem, rádiem, donedávna i třaskavkami apod.
Máte vůbec řidičský průkaz? Z toho Vás opravdu v autoškole zkoušeli?
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
Žlutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: S největší pravděpodobností by už byl stejně za odjezdem žst Vraňany.
Velkou knihu přírody mohou číst jen ti, kteří rozumějí jazyku, jímž byla napsána. A tímto jazykem je matematika. (Galileo Galilei)
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 216.110.190.237
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:25:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex
Ono je to jen chytání za slovíčko,nic víc.A né že velice podobně...Ale úplně stejně,jen to má jiný název.A nebo že by to na silnici bylo hranaté,nebo do kosočtverce...Určitě ne!Co to však ve svém důsledku znamená,to ti dělá velký problém pochopit.Pro strojvedoucího to znamená zastavit,zrovnatak jako pro řidiče vozidla také zastavit.Nyní popiš ten rozdíl ve slově zastavit a zastavit.
Také čekám kritiku na onoho vzdělaného P_z,který mluví o voze a potom vo koze.Fantastický výkon.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 216.32.94.106
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:30:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z
Tak že jsi si to nakonec zjistil,jakej jsi hlupák?!
Nejdříve tu hlásáš to,že Stůj,zastavte .... platí pouze pro automobily a nyní přicházíš s moudrem,že to platí pro vlak?Máš to v hlavě opravdu srovnané?No schválně,jak se zastavují vozidla před nechráněným přejezdem zaměstnancem čd a nebo vlečky?
Ty řídit autobus,hnedle máme hromadu mrtvých.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S kým sem se to zase zapletl. Kdy mluvím o koze a kdy o voze? Mluvím pořád o tom jednom a tom samým, a to o výuce návěsti Stůj, zastav všemi prostředky! v autoškole... Tam se opravdu nic takového neprobírá a to co zde říkáš ty, není tato návěst, ale pouze znamení o povinnosti zastavit vozidlo před přejezdem. A to co s tím praporkem(lucernou) dělá, se rozhodně nepodobá návěsti "Stůj, zastav..." Pokud nejsi schopen toto pochopit, tak bych doporučil návštěvu PLB.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 67.159.5.254
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:49:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
považuji za nešťastné někomu radit a zrovna právě tebou.Můj první příspěvek byl směrován k Fýrovi,kterému jsem pouze sdělil fakt,že policistům není "kroužení lampou či praporkem" neznámé.Sám dobře ví,co t oznamená jak na silnici tak na železnici.A do toho jsi vstoupil ty se svými chytrými kecy,že to zastaví jen auto.Tak že to kolečko si raději udělej ty,aby jsi měl trošinku jasno.
I ten quex ví moc ddobře o čem je řeč,jen to dělá důležité.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale každý účastník silničního provozu ji musí znát.A zkus hádat,kde se s ní setká.

Tím jsi tedy myslel autoškolu, protože v zelinářství se to nedovím. V autoškole teda taky ne, a o to jde. Ty tvrdíš, že to zná každý účastník provozu, já tvrdím, že ne, protože se to nemají odkud dozvědět, protože žádný zákon nenařizuje autoškolám aby učily návěst "Stůj, zastav ", tak jak to tu ty prezetuješ...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:01:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několikrát jsem slyšel názor, že zvednutím závor se shodí návěstidlo a zastaví to vlak. Mně to přijde jako blbost, to prostě nemůže fungovat. Aby se daly závory zvednout, musí nejdříve spadnout, tj. až po předzváněcí době čili pár sekund před průjezdem vlaku (pokud se necourá). A to už je vlak nejspíš za posledním návěstidlem před přejezdem, takže není co shazovat.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4127
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je to jen chytání za slovíčko,nic víc.

To není chytání za slovíčko, to je prostě jiná návěst. Účastník silničního provozu prostě není povinen vědět, že existuje podobná návěst pro vlaky ("Stůj, zastavte všemi prostředky!").
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 216.32.94.106
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
vkládáš mi do úst něco,co jsem neřekl.Kvůli tobě upřesním tedy to,že na čd kroužením lampy a nebo praporkem musí souprava zastavit.Na silnici u nechráněného přejezdu či vlečky,který střeží pověřený zaměstnanec dělá totéž a vozidla musejí zastavit.Jen je odlišný výklad jak pro účely čd,tak pro vyhlášku.Z uvedeného vyplývá,že se tu bavíme o lejnu,protože právně to má stejný význam.Nyní mi předlož zákon,který neznalost zákona omlouvá.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace