K-report
 

Archiv do 26.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 26.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 09:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3x honzík: přesně tak, když to ministerstvo dopravy platí, tak ČD jezdí. Zachování modelu, který tu byl před 20 lety, by znamenalo, že v R na 070 nebude ve vlaku jezdit 20-50 lidí, ale třeba 5. Dneska už nikdo nechce čekat na vlak půl dne, případně vstávat na vlak v pět, když mu stačí dojezd před polednem. Na vlaky by se prostě zapomnělo, nikdo by je nepoužíval - nebyl by skoro nikdo, komu by jejich časy vyhovovaly.
Když bude kvalitní trať s kratší JD To ale znamená postavit komplet 5. koridor. Nic jiného není v porovnání s přímou a (jak píše Borovička) ne zrovna plnou dálnicí dost kvalitní.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3310
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 10:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman:
Koncepce vlaků Praha-Ústí-Cheb je dobrá, jiná věc je koncepce dopravy do menších stanic na trati 090, tj. i Lovosic. A tam bych řekl, že by v příštím JŘ mohlo dojít k určité změně. Radím vám, abyste napsal na ministerstvo dopravy a ČD, že jste pro to, aby ve špičce bych takt R Praha-Ústí-Děčín jednohodinový namísto dvouhodinového.
Život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 10:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale odříznutí Lovosic od rychlíků nám vadí

Jinak aby nedošlo k matení diskutujících, Lovosice samozřejmě rychlíkové spojení mají, to pouze někteří tamní diskutující nemohou rozchodit, že rychlíky spojující tamní veledůležitý uzel po cestě do Prahy někde zastavují, a to dokonce více, než jednou.
Život je kabaret
joey
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.71.124
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 11:33:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad naroznej: To snad nemyslite vazne. Se systemem JR alá 1993 se muselo neco udelat, protoze trend byl rychly ubytek cestujicich. Dneska ten ubytek (trend) uz takovy neni, mozna ze pocet cestujicich i stagnuje. A o to jde predevsim, ne o srovnani nejakych absolutnich cisel z roku 1993 a 2007!!
Beru to tak, ze u vlaku se vytvori urcite linky, na kterych bude jezdit stejny vlak v taktu cely den (klidne i solo motor). Prioritou pak je provazani techto linek, aby na sebe navazovaly, tj. pripoje byly temer okamzite. Zkratka neco jako systemy autobusu a tramvaji v MHD (tam uz to funguje roky a nikdo nerepta..)
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 12:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale o to mi nejde, kolikrát to staví, jde o nabídku spojení !!! Chce-li dráha konkurovat, musí nabízet srovnatelná spojení ! Za stávající situace nikdo vlakem 1 h a 27 minut třeba v relaci LT-Praha nepojede ! Za 1 h 12 už by se rozmýšlel - to je čtvrthodina :-) Ale pochybuju, že člověk při jízdě Chomutov-Praha asi 2 h 15 min. řeší, jestli jede 2h 15 nebo 2 h 19 min., které by přineslo příp. zastavení R v Lovo a Roudnici... Navíc nám prodloužili JD o 7 minut a taky se nás nikdo neptal :D
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 12:21:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad joey: Víte ona taktová doprava má své kouzlo. Je dobrá. Ale je dobrá pouze tam , kde se pohybuje velké množství cestujících. Je perfektní na trase Berlin-Hamburk , Mnichov-Stuttgart atd. , tudíž na trasách , kde denně jedou minimálně desetitisíce cestujících. U nás v dálkové dopravě pro tento systém je vhodná pouze trasa Praha-Ostrava.Rychlíkový takt na vedlejších tratích (kde se denně pohybují pouze stovky cestujících) je drahý a neúčelný.
MHD je trochu jiný problém. Když vám v Praze ujede tramvaj , není problém si počkat 10 minut na další.Když Vám v přestupní stanici ujede vlak , Vaše cesta se může protáhnout i o x hodin. MHD zpravidla cestujete bez zavazadel.Přestoupit na terminálu MHD z jednoho autobusu do druhého je jednodušší , než přestoupit ve velké žel. stanici z prvního na páté nástupiště.
Když budete působit jako pekař a rok od roku budete prodávat méně rohlíků , jak na to zareagujete ? Budete jich péct víc ? Když budete sedět v managementu nějakého výrobního závodu a o vaše výrobky bude čím dále menší zájem ,bude to impuls k tomu , abyste těchto výrobků vyráběl více ? To si mohou dovolit pouze ČD , kde na nějakém hospodaření nesejde. Vstřícný stát zaplatí vše i nesmysly.Pokud by nezaplatil ,bude to impulsem pro Duškovi hochy , aby začali vyhrožovat stávkou.Velká část mých známých , kteří dříve cestovali na Moravu vlakem přímo z MB , dnes cestují přes Prahu. Do Prahy busem , z Prahy vlakem.
Když autobusový dopravce provozuje autobusovou linku , která není v dotačním systému základní dopravní obslužnosti (což je většina dálkových linek), začíná pro něj tato linka být rentabilní v momentě , když má v busu 25 cestujících (cca 55% sedačkové kapacity), kteří cestují za plné jízdné. Kdyby neměl jet rychlík , pokud v soupravě o kapacitě 250 míst by cestovalo méně než 137 cestujících , myslím, že by těchto rychlíků nejelo 95%.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.18.94
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 12:36:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D.h.: Podle čeho usuzujete, že zastavení na dvou zastávkách (Lovosice, Roudnice) trvá celkem 4 minuty kdežto na třech (Bohušovice, Hněvice, Kralupy) je rozdíl 15 minut?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se obávám že pokud by zůstal na 070 a spol. model rychlíků ráno+večer tak už se daj klidně zrušit úplně. Jel by s tím leda ten kdo tím R jede v obdobné poloze dnes a to ještě kdoví jestli, protože pokud by se mu nehodil ten jediný ráno tam tak pojede busem/IGK (zapomeňte na osobáky) a ani zpátky vlak nebude potřebovat (třeba proto že tarif).

Stran chebskejch superexpresů bych se taky spíš klonil k zastavení v Lovosicích. Na atraktivitě pro takové Karlovy Vary nebo Chomutov to neubere, ty R zdaleka nejsou narvané a třeba by se někdo našel i pro relace Teplice - Litoměřice které tím teď nejdou jet. A dvouhodinový takt Lovosic ku Praze minimálně ve špičkách je málo - to jako kdyby hradecký rychlíky projížděly Chlumec.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, babilon:
Souhlas. Myslím, že Lovosice na tom nesjou zdaleka tak špatně, jak se nám tu někteří snaží namluvit. Četnost spojů zůstala proti minulým létům stejná, JD nemůže být při 2 zastávkách navíc (Bohušovice, Hněvice) bůhvíjak delší.
(Loni byla JD Lovosice-Masna 61 minut, letos 68.)

narozenej:
No srovnávat vlaky s rohlíkama mi přijde sice trochu ujetý, ale budiž.
Jde tady o to, že když těch rohlíků prodáváte méně a méně, tak se samozřejmě budete snažit tento trend zvrátit, říct kupujícím, že vaše rohlíky jsou dobré. Něčím je zkrátka zaujmout (cenou, kvalitou, místem prodeje, dalšími službami), aby je zase začali kupovat, bo neznám podnikatele, který by dobrovolně nečině čekal až postupně nebude prodávat nic a zkrachuje.
No a ČD se právě snaží nalákat lidi mimo jiné i četností spojů. Jak Brr správně podotkl, dnes nikdo na vlak půl dne čekat nebude.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 14:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Petr Vlček:
Vždy pokud , je na jedné straně spojení obrovské město a na druhé straně spojení maloměsta , funguje veškeré veřejná doprava ráno vždy směrem k tomuto velkoměstu , večer z tohoto velkoměsta. Atraktivní hodiny pro cestu z maloměst do Prahy jsou cca mezi 6:00 a 10:00 , obráceně 16:00-20:00. Ostatní časy jsou mrtvý. Mezi 6:00 a 10:00 přijíždí do Prahy 1 rychlík , v opačném času odjíždí v atraktivním čase 1 rychlík.80% procent rychlíkového spojení na této trati funguje v neatraktivních časech. Kdo cestuje z Prahy do Tanvaldu (MH,Turnova,ŽB)v takové běžné úterý z Prahy v 9:00 ? Uživil by se z těchto cestujících některý autodopravce , kdyby místo tohoto vlaku jezdil mikrobusem ?
Add Hroch: Srovnání s rohlíky není ujetý , je to analogie s ostatními obory. Jako výsledek firmy ŠKODA AUTO a.s. je počet vyrobených aut ,tak výsledkem práce pekaře je počet vyrobeného pečiva,tak výsledkem ČD je počet přepravených cestujících. Kdyby taktová doprava zde zvrátila nepříznivý vývoj , budiž. Kdyby se na základě zavedení taktové dopravy zvýšil počet cestujících , tak je to v pořádku. Ale obávám se , že to tak není.Počet cestujících konkrétně na této trase padá. Padá již od šedesátých let , kdy dle mého zde byla nabídka spojení nejmenší , ale zato počet cestujících největší. Na celé této situaci mi vadí jedna věc. Zatímco ten pekař i ta automobilka , když neodhadnou vývoj trhu a nepřizpůsobí se tak zaniknou , u ČD to nehrozí. Ty můžou příští rok přijít třeba s půlhodinovým taktem rychlíků , v těchto vlacích zůstane počet cestujících stejný jako dnes , ztráta vzroste několikanásobně a daňový poplatníci (z nichž 80% vlakem nejezdí) to zaplatí a všechno je to v pohodě.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 15:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naroznej: to si stěžujte na MD, to ty rychlíky platí. Pro ČD je to zisková věc (těm je zcela jedno, jestli dostanou peníze od MD nebo přímo od lidí u pokladen). To máte, jako kdybych si u pekaře kupoval 50 rohlíků k svačině - prostě mi je prodá a bude mu jedno, že sním jen tři a zbytek ztvrdne, hlavně, že dostane peníze.
Dále zapomínáte na to, že souprava spotřebovává peníze, i když stojí. Tak je lepší ji nechat projet, i když se zaplatí třeba jen o málo víc než jen variabilní náklady.
Spojení autobusem z Prahy do Turnova v úterý 20.3. mezi 8.30 a 12.00:
odkaz
Že jsou ve Vámi uváděných časech špoičky, to nepopírám. Ale už zdaleka nejsou tak ostré, jako za komančů.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3317
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 15:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman a Lovosice:
Tato věc má tři roviny, pojďme si je všechny rozebrat:
1) Spojení Praha - Lovosicko jako takové
Na jedné straně je v této oblasti nějaý potenciál cestujících tímto směrem. Ten nelze řešit samostatně, ale v koordinaci se spojením typu Praha - Ústí nad Labem - Děčín, SRN/Teplice... Rozhodující je, kolik lidí z Lovosic a okolí lze dostat do vlaků (udržet stávající, získat nové) a kolik z Litoměřicka, kde pochopitelně není limitujícím faktorem pár minute rychlíku Praha - Děčín, ale přestup v Lovosicích jako takový, kteréý ale je za současné situace v současné době neodstranitelný.

2) DH a zastavování v Lovosicích
Vybral jsem dva vaše citáty:
Koncepce těch vlaků (Cheb-Ústí-Praha) se mi vůbec nelíbí. Nestaví na trati 090 a jsou v taktu v EC místo aby byly v taktu se spěšňáky a stavěly jako normální rychlíky...

o to mi nejde, kolikrát to staví, jde o nabídku spojení


Nějak si to protiřečí. Nejprve vám to vadí a daným rychlíkům s despektem říkáte spěšné vlaky, a najednou vám to nevadí?

3) Výhled pro příští JŘ
Reálné je několikaminutové zkrácení jízdních dob a možná i přidání spojů ve špičce. Zastavování chebských expresů velmi pravděpodobně ne.
Život je kabaret
joey
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.71.124
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 16:04:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zcela souhlas s Brr, Hrochem a Petrem Vlckem ohledne 070. Teze narozneho mi na druhou stranu pripadaji nostalgicky motivovane. Jenze nostalgii se nelze ridit. Nicmene by me zajimalo, nebot to nevim, jak je to tedy s tim poctem cestujicich v R na 070, rekneme za poslednich 5 let. Ovsem zadne odhady, ty umim taky.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3318
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 16:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc jak se teď dívám na mapu, tak si říkám, jestli by nebylo lepší spojení Praha - Litoměřice řešit přes Bohušovice nad Ohří a autobus (taxi) Bohušovice - Terezín - Litoměřice.
Ale jak říkám, je to jen pohled na mapu...
Život je kabaret
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 18:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:To nevim, proc to tak je. Jizdni doba Galilea je Lovosice-Holesovice 51 minut a jizdni doba Sp nebo chcete-li R 68 minut.
Bkp: Tady nejde o despekt, oni to charakterem skutecne jsou spesne vlaky...
Praha-LT lze i takto, ale kdo vam ty autobusy zaplati? Nebo to tam nema platit tarif CD?:-) Tak to se da jet rovnou autobusem... Navic jde o vlaky Lovosice-Litomerice, ktere jsou pak vic naplneny.
A ja vubec netvrdim, ze se snizila cetnost spoju, ale proc ji umerne nenavysit, kdyz ty vlaky jedou. Co je na tom divneho? Kdyby ty vlaky Cheb-Praha vubec nejezdily, tak bychom se "meli lip" (mluvim o Lovo, LT, Roudnici)-krome rychlosti byla i nabidka spojeni na Chomutov, ted uz neni krome Excelsioru :-(. A to je myslim chyba.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 18:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

narozenej:
Kdyby taktová doprava zde zvrátila nepříznivý vývoj , budiž. Kdyby se na základě zavedení taktové dopravy zvýšil počet cestujících , tak je to v pořádku. Ale obávám se , že to tak není.
Obávám se, že to tak je. Myslím, že pokud by nedošlo k rozšíření nabídky spojů (a teď nemluvím zdaleka jen o 070), tak by to byl ještě větší propad v počtu cestujících, než takto nakonec byl.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 11:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Zřejmě je u tzv.děčínských "spěšňáků" příliš mnoho vaty. V takových Kralupech se běžně stává, že ten R přijede od Roudnice již v X:37 a pak tam 5 minut čumákuje
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 17:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5 minut není velká rezerva - při velkých rychlostech to je skoro 1 průjezd odbočkou v některé stanici nebo zastavení před vjezdovým návěstidlem - a to se děje dost často. Také hlavně v létě bývá hodně pomalých jízd. A tak je možná lepší malá rezerva než zpoždění.
2801 vrať se Chybíš mi
FilJand
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.233.34
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 09:47:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Zelená:
Souhlasím, jedna z věcí, které cestující nejčastěji uvádějí jako negativa cestování vlakem, jsou právě zpoždění. Každý vlak by měl mít trochu vaty - při mimořádnostech to pomůže.
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 10:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty kdo se vyhýbají pendolínu a vlakům IC v relaci Ostrava Praha, a kterým nevadí že pojedou 4,5 hodiny v kožence je zařazení přimých vozů na brńáky s přešibováním v Přerově na pražáky asi jen výkřik do tmy.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 13:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, že pokud se v R Kysuca objeví klasický vůz B (člli vlastně koženka s 8 místy v kupé), je mnohem více využíván i více lidí do něj nastupuje (např. včera v Jablunkově) než do těch modrých nekoženkových. A je jedno, jestli je vpředu nebo vzadu. Včera R434 v normáním voze (posledním) v každém kupé kolem 6 cestujících, v těch předcházejících modrých podstatně méně. Mne osobně to je úlně jedno, do kterého sednu, ale tento včerejší obrázek je naprosto v rozporu s některýmiu negativními názory na koženku. ty však čtu jen v tomto fóru, většině cestujím to je jedno, hlavně aby ve vlaku nebyla špína, bordel a jel načas.
2801 vrať se Chybíš mi
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 14:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky už od více lidí slyšel, že ty koženkové sedačky jim připadají lepší než nové plyšové.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 14:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená + Vačica: Asi to vypovídá o tom, pro jakou cílovou skupinu cestujících je železnice v podání ČD určena. Já jsem celkem nenáročný, ale třeba manželka vlakem jezdí sice ráda, ale vyžaduje komfort na úrovni EC (tedy žádné koženkové béčka), v opačném případě jede raději autem. Takže možná to může být tak, že cestující, kteří ještě zbyli, mají raději koženku, ale cestující, kteří mají na výběr mezi různými druhy dopravy, to rozhodně nenaláká a pojedou raději autem nebo autobusem, kde bychom dnes koženku hledali většinou marně.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31618
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 19:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono lidi nevyhledávají ani tak koženku, jako sedačku, na níž se dá sedět. A v tom má bohužel sedák vzoru B navrch. Když bych si mohl vybrat (z hlediska posezení) mezi Beerem/Bee(r)/Bpee(r) a přehadrovaným BDs, bude volba jasná (BDs).

A pravdu má i S220.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 20:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský:
A pravdu má i S220.

Odečtěte si prosím 20. Děkuji.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31626
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 09:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provedu a omlouvám se.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 11:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objevují se první nesmělé náznaky nového grafikonu. Na trati 120 by měl být ZATÍM jízdní řád na minutu stejný, jen rychlíky mají místo 831,832 atd čísla 1131,1132.... A soupravy 854 + 2 až4x 021. To půjdou všechny Btn na rekonstrukce?
Ramon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by teď někdy být už první návrh nového GVD?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 13:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta čísla těch rychlíků 1131,1132 apod.mi nejdou do hlavy. Takto se číslují posilové rychlíky, které nejezdí každý den.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 15:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrhy by měly být na intranetu kolem 11. dubna. Ty rychlíky mají jezdit tak, jako dosud. Tzn s omezeníma jako letos. Jen 1535 tam zůstává s původním číslem. Nedíval jsem se ale na rameno Lužná-Chomutov. Jen Praha-Lužná.Vím jen, že rychlíky Plzeň - Most mají taky jedenáctkový čísla (1190,1191...)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jeneč.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 17:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeneč: A soupravy 854 + 2 až4x 021.
To snad ne!!!!!!!!!!
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
jan2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.170
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:04:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm soupravám 854 + X*021 bych se ani nedivil. Byl by to zase krok k tomu, jak dostat lidi pryč z vlaků. Když jsem začal před cca 5 lety dojíždět v trase Kladno-Praha, byly na rychlících, některých spěšných a některých osobních vlacích soupravy 843. Na zbytku spěšných vlaků a některých osobních vlacích jezdily 854. Postupem času došlo k tomu, že řadu 843 předisponovali do Brna, 854 přešly na rychlíky (na jednom dokonce 714+3x021), na spěšné vlaky přešly soupravy 714+3x021 a na osobních vlacích se objevilo více 81x.
Takže by nyní mohly vozy 021 jezdit na rychlících a spěšné vlaky by mohly zajišťovat soupravy 810+010. A substrát si to jistě rozmyslí a přemístí se do autobusů. Tam již vozidla RTO a ŠL byly nahrazeny novějšími.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 20:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky tomu moc nevěřím. Jsou to jen první návrhy, které se ještě stokrát mění. Jen doufám, že ty Btn nakonec někde vyštrachaj.
tom.3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.9.41
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 22:30:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jde už někde zjistit nějaké návrhy na nový gvd mockrát díky
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 08:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeneč,Hroch,Jan2: Co vím, tak ČD mají rozjednaný nákup 10ks 053 ze Slovenska. Akorát nevím, do kterého depa půjdou. Kdyby šly do Prahy, bylo by to fajn, aspoň by bylo co nasazovat na rychlíky. Z těch 021 jsem docela zklamán, to jsem měl radši původní 020.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 10:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vím, tak se ty 053 povedlo v Dubnici docela rozflákat, Viamont své 4 odmítl převzít. Takže brzké nasazení do provozu asi nehrozí.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Takže pokud ty ex-slovenské 053 přijdou do Čech, tak zřejmě půjdou nejdřív do KOSu na rekonstrukci nebo aspoň nějakou repasi. Teda pokud je v Dubnici nedodělají úplně. Což by byla škoda.
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 10:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jak moc obsazená jezdí sudá Šírava v sobotu z Lidče?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem vnesu něco informací :o)

Ex- slovenská Bnp(Btn) která by eventuelně ČD koupily, půjdou do KOSu na reko na 054 rovnou (něco na reko jít musí a tak by byla pitomost ty ex slovenské zprovozňovat a naše provozní posílat do KOSu).

Kdož jste tu nahlížel na trať 120 a popatřil v systému řadu 854 + n x 021, tak zůstaňte v klidu, nyní se občas takováto úchylná kombinace v systému vyskytne, ale samozřejmě je to nesmysl, buď na Sp vlaku pojede 854 + 1 až 2 x B(d)tn nebo přinejhorším 714 + n x 021...

Návrh nového GVD je nyní ve fázi zrodu (ladí se trasy a omezení jednotlivých vlaků, do tisku půjde začátkem dubna)
--------------------------------------------------
Ad Nárožnej: Jak by se Škodovka tvářila, kdybyste jí místo dodávky dílů na linku každou chvíli nabízeli dodávku "velkou haldu 2x denně", což by pro vás taky bylo jistě o něco levnější, než v malých dávkách po celý den (a co by to velké vozidlo, které by to tam 2x denně odvezlo, dělalo po zbytek dne, stálo?).

pokud by v JŘ zůstaly řekněme jen R 940, 941, 948 a 947, tak počet cestujících v nich nestoupne, naopak z vlaku utečou ti, kteří dnes těmi ostatními rychlíky jezdí (Do osobáku, byť přímého se nepřelejou).

A pro zastánce přímé vozby Praha - Lbc vlakmo:
Než bych denně zazdil vozidlo na takovéhle relaci, kterou použijí jednotky cestujících, a to ještě takových, kterým turnovský přestup hrana - hrana v zásadě nevadí, tak nechť radši to samé vozidlo jede v relaci Praha - Tanvald (a to druhé v relaci Pce - Liberec), nebo si myslíte, že by kombinace přímých vlaků Praha - Turnov - Liberec + Tanvald - Turnov - Pce (:o)) byla pro cestující výhodnější?
PEVA
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si taky myslím, že je to jen nějaký překlep. Ani nevím, jestli je někde ozkoušené jestli si 854 a 021 rozumí co se týká dveří a tak. Např. Sp1891 je tam psán 854 + 4x 021 + postrk 814/914.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 09:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peva: Co se týče těch vlaků Pha-Lbc.Mám pocit,že počátkem diskuse byla absence přímých vozů z Liberce na Moravu a Slovensko.Takže se řešilo, zda vůbec mají takovéto vozy smysl.A pokud ano, kudy a na jakých vlacích je vozit.Jestli přímo do Pardubic,nebo přes Prahu.
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 11:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeneč: Vy jste asi ještě nikdy nejel z Plzně do Blatna 854+021 je turnus a (bohužel) úspěšně vyzkoušený a provozovaný.
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
V neděli v poledne vypínám bednu, vždyť z toho konzumu dočista zblbnu...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 14:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati 120 by měl být ZATÍM jízdní řád na minutu stejný

V tom případě bych se chtěl zeptat, jestli opravdu nikoho nenapadne zacelit obrovskou mezeru v odjezdech z Prahy mezi 20:49 až 22:17? Nasazení vozidel se předpokládám nezmění, 854 se na spoj ve 23:14 asi už nevrátí. No možná se trochu rozšíří využívání 810 a 010, vždyť na některých Os jezdí ještě 021, což je nepochybně nehorázné plýtvání.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 14:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka:
Jj. Tato díra mě tam také už drahnou dobu vadí.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 14:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u spojení Praha - Kladno, dost mně vadí mizerné spojení ze Zličína (obchody, kanceláře, dálkové BUS linky směr Plzeň) na Kladno. Jezdí sice autobus, jenže vozit v něm nákup je většinou docela "o ústa" kvůli nasazovaným vozidlům, ale to sem nechci tahat. Ideální spojení je BUS 164 nebo 380 k žst. Praha-Zličín, jenže chybí večerní spoje, kdy většina lidí jezdí z nákupů. Cesta přes Hostivice nebo Jeneč obnáší poměrně dlouhou cestu z autobusu na nádraží liduprázdnými a spoře osvětlenými vesnicemi a v Jenči i kus po silnici mimo obec. Do žst. Praha-Ruzyně se MHD dá dojet se 2 přestupy, do žst. Praha-Veleslavín se 3 přestupy. Paradoxně je úplně nejlepší, i časově, jet metrem na Masarykovo nádraží do centra. Ale většina lidí tento problém řeší použitím auta...

Také jsem se setkal s dezorientovanými cestujícími, kteří se chtěli dostat přímými vlaky z Hostivic do Rudné u Prahy v pracovní den.

Kdy si konečně někdo uvědomí, že trať 122 není na odpis, ale nabídka musí reflektovat poptávku z časového hlediska, nikoliv aby to vyhovovalo oběhům vozidel. V pracovní den v poledne asi opravdu málokdo pojede, se nedivím, že ten vlak zrušili.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 16:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tady řešíte tu 122,nevíte odkdy má být zavedena ta samoobsluha?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3321
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
No ono hlavně ježdění za nákupy do hypermarketů VHD je blbost, na kterou jsou odkázáni ti, kteří na IGK nemají.
Je to učebnicový příklad nevhodnosti VHD a vhodnosti IAD.
Proto řešení dojíždění VHD mi přijde poněkud mimo. Ne zcela zbytečné, ale mimo.
Život je kabaret
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řešení dojíždění VHD mi přijde poněkud mimo

Návštěvníci v ČR přijíždějí IAD/VHD v poměru 80:20. Proto si některé hypermarkety zřizují vlastní autobusové linky, stejně tak třeba v Maďarsku. Ze Zličína Vám jezdí hned dvě. Na Západě by to asi "mimo" bylo, u nás ne. Zákazník obchodu přeci není jen ten, kdo odchází obtěžkán igelitkami, občas se člověk jen jde podívat, když něco shání atd.

Neříkám, že je to alfa omega příměstské dopravy v Praze, jenže žst. Praha-Zličín má také blízko k sídlišti Řepy, nemocnici v Motole, komplexu firem ve Stodůlkách atd. Přímo, na Zličíně nezapomínejme na kanceláře a autobusové spoje směr Beroun (PID Bus 380 od žel. st. Praha-Zličín) a Plzeň. Dřív po 122 jezdíval i Sp do Rakovníka, odj. 20:05 a vždy někdo nastupoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3323
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 19:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Západě by to asi "mimo" bylo, u nás ne.

Časem i u nás.

Neříkám, že je to alfa omega příměstské dopravy v Praze, jenže žst. Praha-Zličín má také blízko k sídlišti Řepy, nemocnici v Motole, komplexu firem ve Stodůlkách atd.

To už je něco jiného. Po pravdě řečeno, i mě občas udivuje téměř neexistence pořádného železničního spojení z Kladna právě do oblasti Řepy/Zličín, ale ne kvůli nákupům...
Život je kabaret
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 19:34:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

téměř neexistence pořádného železničního spojení z Kladna právě do oblasti Řepy/Zličín

16 spojů v pracovní dny a ve špičce každou půlhodinu - tomu říkáte neexistence spojení?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3324
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
16 spojů v pracovní dny jsou předpokládám autobusové. Tak to se omlouvám, ale to je něco, co jde zcela mimo mne.
Život je kabaret
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:37:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Ne, jsou to vlakové spoje s přestupem v Hostivici.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 13:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez přestupu by byly zcela jistě využívanější
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 20:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
ve špičce každou půlhodinu

No jo, ale špička 16:06 - 17:00, to je na hlavní město trochu krátký časový úsek. Poslední vlak jede v 18:40 a potom už nic. A z oblasti Zličína, Stodůlek a Řep, jak už jsem psal, je spojení do žst. Praha-Ruzyně nebo Praha-Veleslavín otřesné. Dojet se dá jakžtakž do Prahy-Dejvic, jenže na takovéhle šílené zajížďky nemají cestující čas. V lepším případě ze Zličína do Kladna pojede autobusem (jenže tarif SID, tj. kombinace s pražskou tramvajenkou nemožná), v horším autem. A za tu hodinu, kterou trvá jenom cesta Zličín - Praha-Ruzyně přes Dejvice nebo Masaryčku, už je autem dávno doma na Kladně.

Vypadá to divně, ale stačí si uvědomit, že linkové vedení povrchové dopravy je v této části Prahy už léta víceméně neměnné, mohutná výstavba sídlišť a hypermarketů se ho téměř vůbec nedotkla. Kdo si myslí, že se zde řeší nějaká okrajová záležitost, si může 10 minut pohrát s idosem (www.dp-praha.cz/idos) a uvidí, že v této relaci auta opravdu vítězí nad VHD na celé čáře. Ty vlaky na 122 prostě moc a moc chybějí a spojení je spíš čím dál horší.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 22:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem podrobněji koukal jenom na směr do Prahy, a tam až do devíti chybí k půlhodonivému intervalu jenom jeden vlak. Směrem z Prahy je to opravdu tragédie.
Já osobně z Řep (pokud nejede vlak ze Zličína) jezdím busem 225 (interval 20 minut) buďto do Ruzyně na vlak anebo do Šárky na autobus.
Vlaky bez přestupu Kladno-Zličín si nedovedu představit, to by se musel tahat vůz navíc už z Kladna a v Hostivici odpojovat. To se sotva vyplatí.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.66
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 00:27:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Řepy-Kladno: Souhlasím, že spojení v téhle relaci stojí za houby.

Řešení by přitom mohlo být velmi jednoduché a bez nároku na zvýšení vlkm. Podle mě by stačilo definitivně "odstřelit" courákovou dopravu v úsecích hl.n.-Řepy a Hostivice-Rudná. V úseku Řepy-Hostivice by pak mohla celodenně a celotýdenně pendlovat jediná sólo 810 a dělat po celý den až do večera přípoje k naprosto každému vlaku Praha-Kladno.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.50
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 21:33:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune a co takhle odstřelit Tebe?Kolikrát mi těmi svými názory lezeš na nervy
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.60
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 22:10:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Hele, VY mi taky lezete na nervy, protože čím víc lidí bude sdílet Vaše názory, tím víc půjde výkonnost osobní dopravy do háje. Takže milý T 679.1, pokud nechcete ničit budoucnost železnice jako celku, odstřelte se prosím co nejdříve. Nebo ještě lépe, přemýšlejte o udržitelnosti mýtu "co bylo dobré před sto lety, musí stačit i za sto let"

Pokud se budou výkony v osobní dopravě odehrávat především na (potencionálně) frekventovaných tratích, může klesat dotační náročnost na 1 vlkm, a za stejné peníze může (při aktivním přístupu kraje) růst počet odježděných vlkm. Čili jde hlavně o to jezdit tam, kde jezdí (můžou jezdit) lidi.

Pokud ale kraj bude ruku v ruce s firmou Času Dost za každou cenu udržovat nevyužívané spoje, tak to bude znamenat pokračování pomalého propadu železniční dopravy.

Konkrétně ke 122:
1) V celé trati je nákladní doprava, rušení trati opravdu nehrozí.
2) Úsek Hostivice-Rudná je pro osobní dopravu odepsaný svým trasováním. Je třeba si to přiznat, a dokopat kraj+ČD, aby těch pár vlkm odjezdily smysluplnějším způsobem.
3) V úseku Řepy-Smíchov má osobní doprava smysl až po zaústění trati k osobním nástupištím žst. Smíchov. Do té doby je provozování pravidelných osobáků plýtváním penězi daňových poplatníků. Nehledě na to, že v uzlu Praha a nejtěsnějším okolí musí jakákoli VHD buď mít intervaly aspoň 30/60 (lépe 15/30), nebo nemá smysl aby existovala.

Ještě doplnění minulého příspěvku: aby měl vlakový provoz Hostivice-Řepy opravdu pořádný smysl, musely by všechny vlaky (i rychlíky) stavět v Hostivici. Pak by na Kladně časem vešlo ve známost, že nejrychlejší způsob, jak se dostat na Smíchov je: jakýmkoli vlakem do Hostivice, odtud 1 stanici lokálkou do Řep, a tramvají k Andělu. Taky by se vědělo, že od Anděla nemá cenu jezdit krtkem na Zličín na bus. Že je lepší jet tramvají do Řep, a odtud jezdí každou chvíli vlak...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.60
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 22:20:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch., na poslední jízdě pravidelného osobáku Hostivice-Rudná se možná potkáme. I když jsem téměř všemi deseti pro zrušení, a vím, že se ten den nevyhnutelně blíží, tak mi to v koutku duše bude líto. Právě tudy jsem totiž kdysi podniknul svou první šotojízdu v jinak zcela prázdném motoráku M 240.0.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 23:42:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto souhlasím. Než nahodilá a řídká doprava na třech tratích, tak raději jednu trať pořádně, když navíc tam potenciál cestujících je.

Mimochodem, od Anděla do Kladna je to přes Dejvice (z Dejvic bus, případně rychlý vlak) rychlejší než metrem na Zličín a pak busem. Předpokládám, že varianta z Dejvic busem je nejpoužívanější, protože jak metro (nebo tram) i autobus jezdí každou chvíli a není potřeba se trefovat do odjezdu busu ze Zličína. Vlakové varianty přes Dejvice nebo Zličín jsou srovnatelné, takže posílení úseku Hostivice-Zličín by pomohlo těm, kdo jedou z míst dál od řeky. Ale i těch je dost.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace