K-report
 

Archiv do 06.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 06.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lovosičan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.126.6
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 18:26:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny Hozame fandím ti a podporuju to. Já jedu z Pardubic i přes 3 hodiny domů. Když jedu Bečvou z Pardubic, musím jak trolt na hlaváku vylízt (příj 13:05) a rychlík k nám až ve 14:55, nebo jet jak debil do UL a pak zas zpátky (ztráta hodiny času). Takže jetli se to v příštím GVD povede pozvu tě na pivko.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lovosičan: Když pojedete Comeniem o 20 minut dřív (11:26), tak v Praze stihnete luxusně už rychlík ve 12:55 a budete doma o dvě hodiny dříve.
Argument s Excelsiorem také není úplně namístě. Jednak rychlíky. Ty mají totiž mezi hlavním a Holešovicemi dost velkou vatu (což je dané pravděpodobně omezenou nabídkou tras přes Vítkov), což Excelsior nemá. Podobně je s další vatou dále, "expresy" jí mají dost luxusní, Excelsior menší.
Zcela obecně chápu snahu ČD o tvorbu pokud možno pravidelného JŘ. Nacpat na takovou 090 všechny požadované vlaky v taktu (osobáky ve špičce v půlhodinovém), aniž by se vzájemně zdržovali, není úplně jednoduché. Z tohoto pohledu je celkem logická snaha mít EC vlaky a "expresy" v taktu. Další zastavení by toto narušily.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Já bych navrhoval nechat to dva roky tak, jak je to teď
Problém je v tom, že současné řešení je krajně nevhodné, neboť diskriminuje cestující z Lovosic, Roudnice a Kralup, kteří chtějí jet dál než do Prahy. A ty už za dva roky do toho vlaku zpátky budete dostávat obtížně, protože začnou jezdit autem.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.229
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:47:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka: Nějaká vhodná forma taktu pro 120 by se asi našla, i když jeho vyvoření nebude zrovna jednoduché. Nemohl by to být jednotný celodenní takt, muselo by jít o 4-5 taktových schémat: 1) prac. den (PD) ráno, 2) PD dopoledne+večer, 3) PD odpoledne, 4) víkend, 5) neděle odpoledne. Taktová schémata 2)4) by byla rovnocenná v obou směrech. Ve schématech 3)5) by byl jeden ze směrů výrazně preferován. Ve schématu 1) by byl tak jako dosud brutálně preferován směr Kladno-Praha.

Posílení, zrychlení a prodloužení ranní špičky Kladno-Praha, až na interval cca 15 min. do cca 8,30 si umím představit. Ale jen za velmi brutálních podmínek:
a) R 830 v pracovní den zrušit nebo přesunout mimo špičku
b) ve směru z Prahy jen jeden vlak za hodinu, s jízdní dobou nejspíš přes 60 min.
c) jen 1 vlak Kladno-Praha by byl zastávkový, ostatní by musely být zrychlené aby na trati nestrašily moc dlouho,
c) návraty souprav z Masaryčky na Kladno řešit zčásti přes Kralupy, zčásti připojením k jedinému taktovému vlaku. V některých taktových schématech by se mohl proti srsti procpal 1 Sv za hodinu.

Chomutovák: mám Vašemu příspěvku rozumět tak, že byste uměl všechny ty osobáky, zrychlenky a rychlíky v úseku Praha-Kladno procpat tak, aby tvořily ve směru z Prahy (jde o prac. den odpoledne) interval přibližně 30 minut?
Pokud ano, tak jste kouzelník. Zkuste naznačit odjezdy, křižování, jízdní doby ... díky.

VD: v tom schématu, které jste uvedl, vidím ve směru z Prahy tři vlaky za dvě hodiny. To by v pracovní den odpoledne bylo zhoršení. Opravte mě prosím, jestli jsem to četl špatně.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.229
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 20:51:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro rychlou dopravu Kladno-Hostivice-Praha by tu bylo jedno špicovní, ale na 99% nerealizovatelné, taktové schéma. Všechny vlaky by byly spěšné, a jezdily v intervalu 30/30 se zastávkami Dubí...Kladno-Hostivice-Dejvice-Bubny-Masna. Místa křižování se nabízejí sama, při nečekání na přípoje (nebo při důsledném překládání křižovacích míst pro každý i jen mírně zpožděný vlak) je to vyjezditelné v pohodě. Na Kladně přestup na Sp/Os v int. 120/120=proklad 60 Kladno-Rakovník, V K.-Dubí přestup na Kralupy.
Háček (spíš hák) je bohužel příliš velký: do tohoto elegantního schématu prakticky nelze implantovat obsluhu zastávek Přítočno, Pavlov, Jeneč, Ruzyně, Veleslavín.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 21:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych na ranní špičku nešahal.Už nyní je trať ráno vyprodána na 105%.Spíše bych raději viděl posílení dopravy i mimo špičky.
Ale byl bych PRO omezení(ukončení na Kladně)některých "dálkových vlaků",které zbytečně přenášejí zpoždění na "příměstské vlaky".
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.105
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 21:22:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VD: Teď vidím, že skutečně neumím číst. Ano, to co uvádíte, je jedno z mála možných funkčních taktových schémat pro odpolední špičku Praha-Kladno. Dokonce možná úplně nejlepší.

Kdyby se dala projíždět Ruzyně, a taky asi buď Pavlov nebo Přítočno, tak by ten osobák z Kladna do Prahy mohl odjíždět v xx:36 (křižování Kladno, Jeneč, Veleslavín, Negrellák. Takže by šlo o oboustranný přibližný takt 30 min. Dokonce by se stíhalo i zastavování všech vlaků v Hostivici.
To projíždění ale myslím, že by neprošlo ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun: Několik takových variant jsem kreslil, někde to vyhrabu, ale něco z toho se tu určitě najde i v nějaké zapadlejší diskuzi. Objektivně ale musím dodat, že šlo o 3 nezávislé takty (zrychlenky, zastávkové, rychlíky na Zličín), kter= ani v Kladně, ani v Praze neodjížděly úplně proloženě. Křižovalo se skoro všude, základ bylo Kladno, ostatní tak, aby to vyšlo a zároveň se moc nekřižovalo, tj. např. v době, kdy rychlík odbočoval směr Zličín, tak osobák byl kdesi v Ruzyni. Zkusím to někde dohledat.
Z praktického hlediska bych se ale přikláněl spíše k podobné variantě, jakou popisujete Vy, tj. preferovat co do počtu vlaků a jejich rychlost (např. při křižování) ráno směr do Prahy a odpoledne zpět, o víkendu úplně jiný provoz. Pro dopravu do Kladna ale musí být základem skutečně zrychlenky, které mají šanci se vyrovnat autobusům, vymetačí by měly sloužit jen pro ty méněvýznamné zastávky.

Ad Peno: Současný model nediskriminuje dálkové cestující z Lovosic a spol. o moc více, než loňský. Loni jezdily z Podkrušnohoří na Moravu dva přímé vlaky (Excelsior a Vsacan), Excelsior v Lovosicích stále staví, takže jste přišly jen o ton jeden Vsacan. Na druhou stranu jezdí více vlaků, čili máte více šancí na přípoje.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Za prvé, jsem z Hodonína, což je na jižní části trati 330. A pokud se něco nestane, tak pravděpodobně do Lovosic, Roudnice ani Kralup nezavítám. To jen pro úplnost.
Za druhé, pokud si myslíte že je fér že ČD projíždějí přímými R na Moravu poměrně významné stanice, tak jste sobec, který hájí jen své pohodlí.
Za třetí, nezajímá mě loňský stav, ale letošní.
Ale abyste neřekl, že jen plácám, nabídnu ještě jedno řešení. Asi by bylo úplně nejlepší, zastavit s děčínskými R v Roztokách, udělat jim tam přípoj na ML a v Libni pak přípoj z ML na nějaký vlak na Moravu. Otázkou je, kolik lidí tento trojí přestup odradí.
A ještě jedna věc. Možná řeknete, že jsem moc náročný, ale pokud není přípoj na stejném nádraží, není to pro mě přípoj. A ať se Vám to líbí nebo ne, většina nešotoušů to vidí podobně.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 23:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Já s vámi veskrze souhlasím, např. ohledně přípojů na stejném nádraží. Masaryčka je prostě dočasnost, rychlíky i expresy by měly jezdit na hlavní. Pak otázka nebu znít, zda protáhnout na Moravu expresy či rychlíky, ale které expresy a které rychlíky.
Porovnání loňska a letoška je reakce na poznámku o vyhánění dálkových cestujících. S výjimkou Vsacana je prostě situace Lovosic z pohledu cest na Moravu prakticky stejná jako loni, čili o nějakém extra vyhánění cestujících nemůže být řeč.
Sobec myslím nejsem, protože myslím i na ostatní. Z tohoto pohledu jsem koncipoval i své minulé příspěvky, přečtěte si je, prosím, ještě jednou. Osobně vyvozuji závěr, že současný systém je lepší než loňský, protože vylepšuje cestování více lidem, než kolika ho zhoršuje, o potenciálu nemluvě.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.202
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 23:53:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Řekl bych, že význam Lovosic a zejména Roudnice trošku přeceňujete.
Roudnice je malá a je to houby přestupní stanice. Z hlediska spojení na Moravu nemá význam. To by podobně mohli řvát lidi z Rožmitálu pod Třemšínem, Vlašimi, Sedlčan, Štětí....

Stanice Lovosice už trochu stojí za řeč, ale jen proto, že jde trochu o přestupní uzel, a že jsou poblíž Litoměřice. V žádném případě nejde srovnávat s Teplicemi, Chomutovem, Mostem.

Současné řešení bych v tom lepším případě chápal jako dočasné, v blízkém budoucnu snad budou všechny R a Sp (kromě R a Sp z trati 120) jezdit na hlavák.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 01:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: kvůli Štětí se staví v Hněvicích... docela nesmyslné je dle mého názoru i zastavování v Bohušovicích.

Ohledně spojnice Lovosice - Litoměřice mne mé pozorování nutí vypustit názor, že současné řešení přípojů je lid z vlaku vyhánějící...
Dvouhodinový takt přípojů na osobní vlaky a rychlíky na 090 nahradil hodinový takt přípojů...
(Ne)spoje Ústí - Litoměřice mají za následek mé velmi časté užívání gumokolu.
Je to vše dobře?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Řekl bych, že význam Lovosic a zejména Roudnice trošku přeceňujete.
Roudnice je malá a je to houby přestupní stanice. Z hlediska spojení na Moravu nemá význam. To by podobně mohli řvát lidi z Rožmitálu pod Třemšínem, Vlašimi, Sedlčan, Štětí....
Souhlas. Také si myslím, že je tu mnoho, mnoho jiných měst, které mají daleko větší právo křičet za špatné spojení se světem. (Takový Liberec je na tom, myslím, vzhledem ke své velikoti ještě hůř. Třeba o 1.třídu zde už nezavadíte jak je rok dlouhý.)
Souhlasím s Chomutovákem, že dnešní model četnější, sic trochu jednotvárné, dopravy je lepší než když se dalo sice dostat do x destinací, ale celkový počet spojů byl nižší. Uznávám, že Masaryčka - hlavní je trochu problém, ale předpokládám, že se to vyřeší s Novým spojením. Pak už nebude problém trasovat i děčíňáky někam dál (třeba do Budějic - po dostavbě IV.koridoru) anebo přestoupit. Jeden přestup není žádné zlo.

Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.103.133
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:06:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Liberec je na tom letos opravdu hodně blbě pokud jde o dálkové spojení. Krajské město se 100 tisíci obyvatel si určitě zaslouží spojení dále než jen do Děčína nebo do Pardubic.

Nevím, proč by rychlíky Cheb - Ústí nemohly střídavě pokračovat do Prahy a do Liberce. Od Libereckých rychíků by byl v Ústí přípoj na Prahu. Vlaky Cheb-Ústí-Praha jezdí sice plné, ale musíme si přiznat že tyto vlaky plní především úseková frekvence. Z Chomutova nebo Mostu prostě není možné časově konkurovat autobusům. Všechny vlaky z Chebu přes Ústí do Prahy by ale měly pokračovat z Prahy někam dál.

Taky bych obnovil přímé rychlíky z Liberce do Brna. Stačilo by spojit vlaky 983/973 a 991/977 Z Brna vlaky 970/986 a 974/994
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:15:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jste u toho přestupu mezi hlavním a Masnou, tak by mě docela zajímalo, jestli se někdy někdo zabýval možností propojení těchto dvou nádraží tubusem s pohyblivým chodníkem?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco k Lovosice kontra chebský superexpresy - je třeba větší poptávka po Lovosice a přech - Praha nebo Teplice - Praha?

Já mám pocit že by měl spíš být mezi Oustím a Prahou celodenně takt hodinovej normálních R a dvouhodinovej EC/Ex ve špičce dejme tomu taky zahuštěnej na hodinu (spíš ale jen ráno do Prahy a odpoledne zpět).

Pokud by ty B-čkový superexpresy zastavily v Lovosicích, tak si troufnu od stolu tvrdit že to nezpůsobí oubytek substrátu ze 140 do Prahy ale naopak přibude dost substrátu 140+Oustí - Lovosice a Lovosice - Praha.

Z Plzně do Prahy je hodinovej takt R. Z HK do Prahy totéž. Z Budějic taky. Dtto z Havlbrodu kde dokonce stačí 2 hodiny. Čím je Oustí a spol otolik významnější? Kdo významnej od objednatele tam bydlí?
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:57:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add VD.
Naprostý souhlas. Vlaky jedoucí z Liberce do pokrušnohorských měst byly atraktivní i pro cestující z Mladoboleslavska. Dalo se dojet do ČL , zde přesedat a druhým vlakem dojet poměrně rychle až třeba do Karlových Varů.
Spojení Liberec-Brno bych také obnovil. Ty vlaky v minulosti nejezdily prázdné.Tehdy se říkalo , že se ruší na přechodnou dobu , než bude rekonstruovaný koridor.
Dále si myslím , že by bylo atraktivní a konkurenceschopné spojení Liberec-Kolín . Byla by to možnost , jak se dostat z Liberce co nejrychleji na koridor. Toto spojení by bylo atraktivní i z toho důvodu , že cestující , kteří jedou do stanic Kutná Hora až Jihlava by přestupovali pouze jednou (ne čtyřikrát). Toto spojení by i zatraktivnilo dnes mrtvé žel. spojení do (z)Mladé Boleslavi.
Pinec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.120.33
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:58:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak by mě docela zajímalo, jestli se někdy někdo zabýval možností propojení těchto dvou nádraží tubusem s pohyblivým chodníkem

A co tubus jižní podchod na hlavním - metro Muzeum A ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3381
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krajské město se 100 tisíci obyvatel si určitě zaslouží spojení dále než jen do Děčína nebo do Pardubic.

Spojení nejsou za zásluhy, ale na základě poptávky. V situaci, kdy už tak nikterak oslnivá poptávka po cestování z Liberecka je spolehlivě zabíjena pomalými tratěmi do vnitrozemí, je stávající stav postačující.

Nevím, proč by rychlíky Cheb - Ústí nemohly střídavě pokračovat do Prahy a do Liberce.

Kam je větší poptávka po cestování? Do Prahy, anebo do Liberce? A jaký je mezi nimi rozdíl?

Všechny vlaky z Chebu přes Ústí do Prahy by ale měly pokračovat z Prahy někam dál.

Ano, ale až po dokončení příslušných modernizací (v uzlu Praha).

Když už jste u toho přestupu mezi hlavním a Masnou, tak by mě docela zajímalo, jestli se někdy někdo zabýval možností propojení těchto dvou nádraží tubusem s pohyblivým chodníkem?

V současné době se někdo zabývá existencí a případnou polohou Masarykova nádraží jako takového. Takovéto věci se od toho pochopitelně odvíjejí.
Život je kabaret
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad VD: Rozpojení přímých rychlíků Cheb-Liberec v Ústí je poměrně logický krok. Většinou se zde silně lomila frekvence cestujících a pokud byly přípoje na Prahu (např. loni), tak obvykle přestupovalo více cestujících, než kolik jich zůstalo sedět. Čili převedení vlaků od Chebu směrem na Prahu rozhodně udělalo radost více cestujícím, než kolika to ublížilo. Cestující v relaci Podkrušnohoří-Liberec si nakonec také polepšili, nově jezdí 6 párů rychlíků, byť pravda všechny s přestupem v ÚL, loni jich jezdilo jen 5 párů (z toho 2 přímé), v minulých letech tu jezdívaly jen 3-4 páry rychlíků (z toho jeden oklikou přes Varnsdorf).
Je pravda, že Chebské expresy nemají na autobusy(cca od Mostu jižněji), na druhou stranu jsou jejich časy do Prahy "použitelné" a to kupodivu i pro nešotouše. Když se budeme bavit např. o Chomutovu, tak je třeba porovnat, že dost lidí vystoupí už v Jirkově na zastávce (nejen do Jirkova, ale i do Sídlišť Zahradní či Písečná) nebo v Chomutově městě. Pokud tito pojedou autobusem, tak se jim cesta naopak prodlužje, byť pravda některé linky jezdí přes sídliště až do Jirkova. Nejrychlejší busy jezdí Florenc-CV AN za 1:45, bežné je 1:50 až 2:00, na sídliště o 5-10 minut déle, z Hradčanské naopak o 10 minut později. "Expres" jede z hlavního na hlavní za 2:31, na město už za 2:28 a do Jirkova zast. za 2:24, z Holešovic ovšem o 15 minut rychleji, čímž se velmi blíží jízdní době busu. Pak už záleží na tom, kde cestujícímu vyhovuje nastoupit a kde vystoupit, já např. v Praze bydlím v Ládví, tj Holešovice jsou pro mě nejlepší, v Chomutově zase rodiče bydlí cca 10 minut od zastávky Chomutov město. Souhrně řečeno pro mě autobus nepředstavuje žádné urychlení.
S Mostem je to podobné, "expres jede Holešovice-Most za 1:53,l busy jezdí za cca 1:35-1:40, je ale pravda, že mají více zastávek v Mostě, což může celkovou jízdní dobu zkrátit.
Podobně třeba Kadaň, nejrychlejší autobusové spojení jede 2:15 na Hradčanskou (moc jich nejezdí), vlakem to máte za 2:33 na Holešovice.
Kromě toho se nesmí zapomínat na dálkové cestující za Prahu. Ti jsou totiž ochotní strávit ve vlaku i nějakou tu hodinu navíc, jen aby nemuseli moc přestupovat. Loňský Vsacan je toho dokladem, v létě býval zaplněn už z Mostu, z Teplic se pravidelně stálo, z Ústí skoro vždy.
Chebské expresy nabízí největší hodnotu pro cesty v relaci Praha-ÚL, Praha-Teplice a Praha-Litvnínov (vlak z Holešovic je i přes přestup rychlejší než většina busů), dále pro cesty v Podkrušnohoří a pak pro dálkové cesty Morava-Podkrušnohoří, tj. najdou dost cestujících (byť pravda obvykle úsekových) plus mínus po celou trasu. Není pak důvod nepokusit se přetáhnout i pár dalších cestujících z méně perspektivních relací typu Chomutov-Praha, když už vlak jede. Jediné, co celému systému chybí, je relační jízdné, aby byl vlak konkurenceschopný i cenově (což dnes není).

Ještě bych dodal postřehy o obsazenosti. Ta je silně proměnlivá jak časově tak místně. Největší obsazenost je pochopitelně v pátek/neděli, kdy je většina odpoledních vlaků zaplněna cca na 75%, občas se ale jede i na stojáka (např. v páteční Bečvě mezi Ústím a Teplicemi). Přes týden je obsazenost horší, ale třeba takový večerní Krušnohor bývá z Prahy pravidelně obsazen 4-5 lidmi na kupé. Cestujících ovšem slušně přibývá. V pátek před Vánoci (kdy probíhalo stěhování národů a např. na druhém perónu na Holešovicích čekalo na EC směr Budapešť cca 300 lidí) jsem jel z Prahy Hradišťanem a měl jsem na výběr z několika volných kupé, podobně po Vánocích se našlo volné kupé v R615 i mezi Ústím a Prahou. Minulý týden byl páteční Hradišťan obsazen cca 5 lidmi na kupé, R615 pak ještě více (6-7 lidí na kupé).
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:35:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Bkp:
Já myslím , že poptávka po cestování z Liberecka je způsobena velice špatnou nabídkou , která tuto poptávku ničí. I když tratě , vycházející z Liberce nejsou kdoví jak rychlé , i tak lze ovšem z Liberce vytvořit dálkové spojení , které bude konkurenceschopné busům.
A když jsme u té poptávky. Jaká asi tak je poptávka pro cestování po železnici z Karlových Varů do Prahy přes Ústí nad Labem. Troufnu si říci,že žádná. Kolik párů přímých vlaků tam jede každý den ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3382
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když tratě , vycházející z Liberce nejsou kdoví jak rychlé , i tak lze ovšem z Liberce vytvořit dálkové spojení , které bude konkurenceschopné busům.

Pro Vás jsou jízdní doby typu Liberec - Praha 2:30, Liberec - Pardubice 3:00 a spol. atraktivní? Pro mě ne.

A když jsme u té poptávky. Jaká asi tak je poptávka pro cestování po železnici z Karlových Varů do Prahy přes Ústí nad Labem. Troufnu si říci,že žádná. Kolik párů přímých vlaků tam jede každý den ?

To jsou spoje pro úsekové cestující, proto je tento příklad irelevantní.
Ale jo, dejme tomu, že pro úsekové cestující třeba ze Staré Paky do Svitav je přestup v Pardubicích/Hradci Králové minus. Ale kolik takových cestujících na spoj připadá/by připadalo?
Život je kabaret
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:50:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Chomutovák:
cestování před vánocemi je vždy o něčem jiném , než v jiné dny. To místo jednoho busu na Slovensko z našeho města jich jelo 6 , na Ukrajinu místo jednoho jich jelo 10.
Co se týče těch relačních slev. Souhlas , ale tyto slevy by měly být fér. Neměly by jít pod náklady autobusových dopravců. Jinak bych to pokládal za nečisté podnikání.
Co se týče čísel obsazenosti.Bylo by zajímavé se k těmto číslům dostat a anlyzovat je. Mám však obavy o jejich pravdivost. Jednou jsem se přesvědčil o tom , že čísla , která vydaly ČD ohledně obsazenosti jednoho vlaku se absolutně nezakládala na pravdě.
Ještě se zeptám. Kolik tyto vlaky (Krušnohor,Hradišťan) tahají vagónů ?
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:02:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add: Bkp-
Liberec-Praha je bezkonkurenční spojení pro busy , Liberec-Pardubice už je trochu lepší , ale stejně to není ono.
Takové spojení Liberec-Kolín by za použití řídících vozů mohlo být naprosto konkurenceschopné se silniční dopravou.
Myslíte , že třeba z takového Liberce či Jablonce nikdo necestuje do Brna ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3383
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte , že třeba z takového Liberce či Jablonce nikdo necestuje do Brna ?

Někdo ano. ALe je jich dost, (aby spolu s úsekovou frekvencí) zaplnili soupravu?
Život je kabaret
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Narozenej: S těmi Vánoci jste mě asi špatně pochopil. Probíhalo stěhování národů, ale Hrdišťan jel z Prahy více než poloprázdný. Minulý týden byl jen "obyčejný" pátek a Hradišťan jel skoro zaplněný. Z toho vyvozuji, že lidé na nová spojení zvykají a přibývá jich.
Obsazenost, o ktéré jsem psal já, není od ČD, ale je založena na mém pozorování. Zkreslená může být také, ale ne záměrně :-)

Ad Bkp: Liberec-Pardubice je vlakem rozhodně atraktivní, je to přímé a poměrně solidně rychlé. Přímý autobus by to dal asi rychleji, ale jezdí sporadicky. Horší je to do Hradce, tam jede vlak cca 2,5 hodiny, bus necelé 2 hodiny, i tak se ale jedná o jízdní dobu "použitelnou".
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3384
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horší je to do Hradce, tam jede vlak cca 2,5 hodiny, bus necelé 2 hodiny, i tak se ale jedná o jízdní dobu "použitelnou".

"Použitelnou" v případě přivření všech očí tak, aby byla vidět pouze částka za studentské jízdné (popř. SoNe, PJD a pod.). Jinak ne.
Život je kabaret
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Ono pro každého je "použitelné" něco jiného, každý má jiné měřítko a priority. Nelze soudit jen podle sebe, ale je nutné se podívat na ostatní. Ve vlaku se dá podle mě kupříkladu lépe číst nebo pracovat na notebooku než v buse (a už vůbec nemluvím o IGK).

Spojení nejsou za zásluhy, ale na základě poptávky. Souhlas.

..., je stávající stav postačující. To si nemyslím. Relaci Liberec-Praha samozřejmě nemá cenu řešit, ale do Pradubic nebo Děčína(,příp. i toho Kolína) ano. Co se četnosti vlaků týče, je vše OK. Ovšem zejména směrem na Děčín si myslím, že šla kvalita spojení se zrušením souprav dolů (nižší kapacita, zrušení jedničky,...).

Na závěr taková možná kacířská myšlenka - co třeba spojit ramena Praha-Děčín a Ústí-Liberec do jednoho? Je to samozřejmě o úsekové frekvenci, ale přesto...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad obnova rychlíků Brno - Liberec: představujete si to tak, že se motorová souprava od Liberce v Hradci pověsí na konec brněnského rychlíku, nebo by se do Liberce kvůli tomu tahala klasika? To první je plýtvání nedostatkovými 'velkými motoráky', to druhé je zase nákladově dost jinde ...
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: to je jako hrách na stěnu ... čím byste ty přímé vlaky Praha - Děčín - Liberec chtěl vozit? ICE-T?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3387
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 19:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Ve vlaku se dá podle mě kupříkladu lépe číst nebo pracovat na notebooku než v buse (a už vůbec nemluvím o IGK).

To ano, ale otázka je, kolik lidí je ochotno pro to v té dané relaci "hlasovat peněženkou"...

Ovšem zejména směrem na Děčín si myslím, že šla kvalita spojení se zrušením souprav dolů (nižší kapacita, zrušení jedničky,...).

Nižší kapacita - to jako že už nemá každý pro sebe celou čtyřku?
Zrušení jedničky - režijkáři pláčou...

co třeba spojit ramena Praha-Děčín a Ústí-Liberec do jednoho?

Pro koho by to bylo zajímavější, než stávající stav?

Racek:
Souhlas.
Život je kabaret
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, k rozdělení ramen R : rovněž považuji za logický současný stav, kdy rychlíky z Liberce končí v Ústí a mají zde rychlý přípoj na superexpresy nestavící v úseku Ústí-Praha nikde (tj. např. Lovosice-Liberec už jedině busem přes Prahu (lze pořídit i pod 3 hodiny)..
Ad nevím kdo : Já žádného známého v Roudnici nemám, nikoho tam neznám a tu zastávku vůbec nepotřebuju. Domnívám se, že prvním adeptem na zastavení superxpresů jsou Lovosice, ale pokud by vlak stavěl v Lovosicích, domnívám se, že je to už o krok blíž k zastavení v Roudnici n.L.(je přece jen větší a blíž Praze).
Ad Livingproof: Kralupy mají spojení s Prahou výborné.Ovšem od dálkové dopravy jsou odříznuté také,domnívám se tedy, že i zde je zastavení logické, pokud z Kralup nebude dobré spojení na nádraží dálkových vlaků či se třeba v budoucnu nespojí Masaryčka s hlavním v jedno nádraží.
Chebské superexpresy mají jednu nevýhodu, aby byly výhodné a naplnily se, musí jít dolů s tarifem. Kdyby se přidaly 3 logické zastávky, jízdní doba stoupne max.! o 7 minut - zkušenost, to mi nikdo nevymluví, dá se to bez problémů stíhat. Toto navýšení jízdní doby neodradí dálkové cestující (znovu připomínám - pro člověka z Mostu je 7 minut menší zdržení než pro člověka z Lovosic, ba i pro člověka z Ústí je to méně - vždy je třeba srovnávat jízdní dobu s BUS konkurencí - ta je vždy o 20 minut vyšší do Ústí než do Lovosic, proto mi přijde nesmyslné zdržení pomalých R o 7 minut - je tam zbytečná vata a zastávka Bohušovice nad Ohří také zbytečná - nicméně pokud si najde cestující, tak ať tam ty vlaky staví, ale pokud vystoupí v pátek večerz Prahy jeden člověk, je ta zastávka nesmysl ; přestaňte mě prosím v tomto ohledu kritizovat, myslím, že jsem se vyjádřil již dost pochopitelně). Často tu srovnávate superexpresy s minulým GVD, ale zapomíná se, že se a) jezdilo z Masaryčky (teď porovnávate bližší Holešovice) b) nejezdí se na hlavní v Ústí - i proto jsou superexpresy rychlejší ! Zastavením se vlak zaplní i bez nutnosti změny tarifu.

Znovu připomínám, že neexistuje jiný vnitrostátní vlak s koženkovými vozy, který by projížděl přes 100 km, na to prostě nemáme síť. Vždy by měla být doprava intenzivnější čím blíž Praze. Ten tranzit takový prostě je :-) O tyhle oblasti bojují autobusy a autobusů vždy musíte v Praze přestupovat. Vlakem prostě bylo možno jezdit po republice (rušili to postupně : nejdřív Vysočinu a teď i Vsacana) bez nutnosti přestupu a teď chce vlak konkurovat nutností a) přestupu b) přesunu mezi nádražími c) prodloužením jízdní doby...

Lovosičan, Karloslt : Děkuji za podporu, nicméně i Vy můžete něco udělat pro zastavení. Stačí napsat žádost/stížnost na Ministerstvo dopravy, které objednává u ČD rychlíky.. Stačí emailovou cestou.
Ty stížnosti kromě eventuální Vaší přijdou ještě minimálně 4 a to od lidí, kterým nezastavení skutečně komplikuje život. Čím víc stížností přijde, tím spíš se nad problémem ti "nejvyšší" zamyslí a budou s ním třeba i něco dělat. Tady člověk jen vyměňuje své názory, i když je diskuse přínosná, pokud mi někdo nenapíše, co si to dovoluji chtít zastavovat v takové jako jsou Lovosice..

Peno : Váš názor chápu. Jste z druhého konce republiky a Váš vlak staví po celé republice, jen na 090 vynechá důležité stanice, protože tam lidé jezdí jen do Prahy nebo do Ústí a Děčína. Jen jsem nečekal, že se někdo takový ozve :-)

Bručoun : Kategoricky s Vámi nesouhlasím, že stanici Lovosice nelze srovnávat s Teplicemi. Přijďte se podívat na obě nádraží.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chomutovák :
Ad Lovosičan: Když pojedete Comeniem o 20 minut dřív (11:26), tak v Praze stihnete luxusně už rychlík ve 12:55 a budete doma o dvě hodiny dříve.

Není tam náhodou rozdíl 60 korun ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3388
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není tam náhodou rozdíl 60 korun ?

Může být. (A i když ano, tak to je fakt supermajlant.)
Život je kabaret
Rudolf nikoliv II.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.40.49
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:47:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už i mne starého pendlera mezi Mostem,Lovosicemi a Prahou (jezdím přes třicet let)nutíte jezdit autem.Je mimo rozsah mého chápání, proč se nemůžete chovat alespoň trošku tržně.Pro mne mělo cestování vlakem hlavní výhodu, že jsem si mohl udělat operativu,přečíst tisk nebo se i dospat a teď abych mimo jiné čekal na západě na superexpres (Bíliňák)a přestupoval a čekal a přestupoval a čekal atd.(samozřejmě,že pořadí může být i obrácené tedy čekal, přestupoval atd.). Polepšete se, díky.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řeší se tu zejména spojení "aglomerace" Lovosickolitoměřické do Prahy. Dvouhodinový takt ve špičkách posílený na jednohodinový je dle mého víceméně dostačující a s přípoji dál na východ/západ/jih vcelku taky. Leč co takhle spojení na sever jinam, než do Ústí a Děčína? Např. do Teplic, Mostu? V současnosti buď přískoky osobáky, nebo rychlíky s x přestupy?

Denny Hozman: Lovosice-Liberec už jedině busem přes Prahu
Mno a Lovosice - Úštěk - Česká Lípa - Liberec nešmakuje? aj za méně než 3 hodiny :-) (Ale ruku na srdce: kolik lidí takto potřebuje jezdit?)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úplně jsem nepochopil ten Comenius.Neměl to být náhodou EC174? Pokud ano, tak bych s ním jel z Pcí až do Ústí (příj.13.38) a následně osobákem ve 13.59 do Lovosic (příj.14.22).R 781 raději vynechávám.Ale použít se dá teoreticky taky. Comenius je dobrý do Kolína (příj.13.07) a následně pokračovat R714 přes Lysou do Litoměřic (příj.14.41). A následně do Lovosic.Když už se tu neustále "spojují" Lovosice a Litoměřice. Nebo je nutné jezdit neustále přes Prahu?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: Kdosi se tu v diskuzi zmínil, že tarifní opatření pro cesty z Podkrušnohoří se připravuje. Pak se předpokládám ty vlaky zaplní ještě více než dnes. I když páteční/nedělní expresy jezdí už teď velmi solidně obsazené. Nedělní vysočina jezdívala dříve už z Ústí n.L. na stojáka (z Lovosic prakticky bez šance si sednout), rozdělení cestujících do více vlaků je v tomto případě dalším argumentem pro nezastavování expresů.
Spojení Lovosice-Liberec proti loňsku nijak neutrpělo (ba se posílilo o jeden pár rychlíků) a zastavení expresů v Lovosicích mu nijak nepomůže.
Mohl byste mi nastínit, kterak komplikuje nezastavování expresů život vašim kolegům? Jediné co mě napadá je, že buď jezdí z Lovosic někam do Podkrušnohoří, nebo jezdí třeba z Úštěka do Prahy nebo pravidelně využívali Vsacan pro cesty na Moravu. Nic lepšího mě nenapadá.
Souhlasím s Vámi, že Vysočiny i Vsacanu je škoda, takové vlaky v relaci Děčín-Praha-někam by prostě jezdit měly (a přes hlavní nádraží), ale i v minulosti jich nebylo nijak moc a cestující přesto jezdili.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák : rozdělení cestujících do více vlaků nebo rozdělení cestujících do více dopravních prostředků ?
Trefil jste to přesně : a) Rudolf nikoliv II. jezdí do Podkrušnohoří - konkrétně do Mostu (argument lokálky v 6:02 a 12:02 - to fakt nestačí :D)...
b) V Liběšicích máme chalupu. Až tam v létě budeme pořádat nějakou oslavu nebo zkrátka výjezd v cca 20 ks, nevím, jak se bude osazenstvo tvářit, až jim řeknu, že těch po silnici 65 km pojedeme skoro tři hodiny... V takovémhle počtu je už problém i s auty.
c) Ano, pravidelně využívali Vsacan pro cesty na Moravu... Mají tam totiž příbuzné. Důchodcům to komplikuje cestu. Oni nemají moc možností...
d) Známý studuje konzervatoř a denně dojíždí. Dvouhodinový takt je pro dojíždění a event.sobotní návštěvu koncertu naprosto nevyhovující... Superexpresy by pomohly, když už jedou...
e) Je jasné, že vlak bude vítězit vždy, pokud pojede např.větší skupina - autobus je malokapacitní. Proto např. lidé jezdí dál, samozřejmě vlak je pohodlnější, ale pokud pohodlí ruší - např. nutností přesunu mezi nádražími, přestupu, už vlak zpravidla opouštějí... (Z Lovosic jste na Ládví autem za cca 35 minut, od toho už se pak těžko odvykne).
prdelošťour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 22:35:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Denny a Liběšice:
z Liběšic můžete jet (sice jednou denně ale přece) do Hněvic na nádraží přímým busem a tam si přelézt do pomalíku (obráceně to jde kupodivu taky) a nebo máte-li rád přestupy, pak můžete několikrát denně z Liběšic busem do Polep na rozcestí, hned dalším busem do Rce a opět pomalíkem - funguje to pěkně
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 22:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny hozman:
ad a) Dovoluji si tvrdit, že frekvence do Podkrušnohoří je rozhodně méně z Lovosic než z Prahy, kvůli které u vás ty vlaky nestaví. Myslím, že takhle je spokojeno více lidí (plus já a mí známí, kteří jezdíme 2x týdně Teplice-Praha)
ad b) Nevím, odkud cestujete na chatu, ale taky v čem by vám pomohlo zastavení chebských expresů v Lovosicích?
ad c) Problém není v nezastavování ChebExsů v Lovosicích, ale v protažení zastávkových R za Prahu.
ad d) Dvouhodinový takt ChebExsů by mu pomohl?
ad e) Tak vidíte, že kvůli LovoSYČÁKŮM nemá cenu dráždit Podkrušnohorskou frekvenci, když tam vlak není konkurenceschopný.
ad JD) Nevím jak zastavíte ve třech stanicích s průjezdnými rychlostmi 160/130/80 km/h s nárůstem JD o 7 minut? Asi těžko! Navíc cesta přes UL-hlavní neprodlouží JD. Na UL-západ se jezdí už od Vaňova 30-40km/h, na hlavní přijedete nově 80kou. Pokud bychom zůstaly u jediného staničení v krajském městě (západ by se projížděl) tak jsme na svým...
prdelošťour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 22:49:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr Vlček a důležité bydlení v Ústí:
mám zato, že tam nikdo důležitý nebydlí. Loni na jakémsi dopravním semináři v Bohdanči blekotalo MD cosi o tom, že "rychlovlaky" do Ústí jsou pilotním projektem, protože je tam hotový koridor. Čili se tam nafláká víc vlaků, klíčová relace Ústí - Praha se zrychlí a těm pomalíkům se přidají zastavení. To je prý i důvod, proč na 010 začly pomalíky masově zastavovat v Přelouči. Říká se tomu vícevrstvý model obsluhy a bude to tak i údajně i na Plzeň a ČB, až se tam dodělají koridory. Dlužno podotknout, že mě se to jeví jako logické, byť tím (rovněž zcela logicky) výrazně trpí slabší přepravní proudy, které tak občas přichází o "historická" a přímá spojení. Máli být "hromadná dorpava" o "hromadách" lidí, pak se mi princip jeví jako správný.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 23:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad prdelošťour: Minoritní proudy by netrpěly, kdyby byly mezi různými typu vlaků vhodné přípoje ve větších stanicích. V tomto případě je problém zejména v tom, že "pomalíky" jezdí v ÚL na hlavní, zatímco "expresy" na západ. Kdyby se "pomalíky" posunuly cca o 10 minut dopředu a expresy zajely na hlavní, pak je tu luxusní přestup a Dennyho kolega nemá problém s relací Lovosice-Most. Teď to ale bohužel nejde, jednak expresy přes hlavní nemůžou (Zatím ano, ale doba je blízko), jednak rychlíky musí na hlavním vykřižovat EC (díky výlukám mostů hlavní nádraží teď slouží prakticky jako výhybna na jednokolejce).
Jinak relace Most-Lovosice je bohužel typicky "lokální", tj. jejich spojení by mělo být zájmem kraje a otázkou lokálních vlaků, což v tomto případě funguje dobře a v hodinovém taktu. Osobně bych se přikláněl spíše k modelu vazeb "osobák"-"rychlík", ale i toto je použitelné.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 00:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prdelošťour : Ale do Ústí jezdí víc vlaků než třeba do Plzně, ČB nebo HK.
Jinak Vaše myšlenka nevylučuje systém : EC - projede 103 km, R-Ex - staví (Kralupy), Roudnice, Lovosice, Sp-Děčín-Praha - staví navíc Povrly, Bohušovice ?, Hněvice :-)
Z LIběšic do Prahy nemůžu s 20 lidma 3x přestupovat a u vůbec ne do BUSu.

Romanero : a)Zastávky aspoň v Lovo a Roudnici by vás tak neznechutily - 5 minut.
b) V čem by pomohlo ? No že by se nečekalo v Lovo 45 minut na rychlík Děčín-Praha. V relaci Liběšice-Praha cestujeme. Od GVD 2006/07 v tomto směru cestovat nejde. Kdyby tu zastavily, tak by to šlo.
c) Já ale řeším, jak jsou rozdány karty, co se týče vlaků.
d) Ano, pomohl, ona totiž škola nekončí podle toho, jak jezdí R Praha-Děčín.
e) Víte moc dobře, že autem jste v Teplicích a v Mostě za hodinu, v Ústí za 50 min., tak nevtipkujte s Podkrušnohorským potenciálem :-D Jediné Teplice mají srovnatelnou jízdní dobu s BUSem a to jen kvůli tomu, že BUS nesmyslně objíždí Lovosice (po cestě z Lovo nikde nestaví, ale má špatnou licenci)...
Nárůst JD max. o 7 minut, na tom trvám, viz Excelsior do Prahy, který okouní ještě v Roudnici 2 minuty...
160 s koženkou ? To jste mě dostal :-)
MP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.167.28
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 01:13:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dočetl jsem celou diskuzi ohledně zastavování chebských R na 090 v Lovosicích - Roudnici - Kralupech.
Můj názor jako Ústečáka dojíždějícího denně do Prahy je, že tento JŘ je zatím nejlepší, který na 090 kdy byl. Hodinový takt bezzastávkových vlaků (i když provizorně v UL střídavě ze dvou nádraží) je prostě bomba. Když k tomu přičtu další děčínské R, tak je to zcela dokonalé.
Já osobně jsem spokojený a doufám, že se na tomto stavu nic měnit nebude!!!
Těď už akorát zbývá něco udělat s modernizací R vozů. ;)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 08:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: Za nepoužitelnost vlaku v relaci Liběšice-Praha nemůžou nezastavující expresy, ale neschopnost ČD vrátit do Blíževedel výpravčího a křižovat tam. Díky tomu je na trati 087 takt s jinou symetrií než na okolních tratích a přípoje vycházejí jen v jednom směru (v tomto případě ze směru od Prahy). Řešení není zastavit expres (který víceméně náhodou projíždí Lovosicemi cca ve stejný čas, mimochodem, protijedoucí EC taky), ale zasvést obnovit ono křižování a zavést nulovou symetrii, což pomůže i dalším přípojů, např. v České Lípě.
160 km/h by se pochopitelně nemělo jezdit s koženkou, snad se v dohledné době dočkáme nejen na koridorech něčeho lepšího. Současné koženkové B nakonec neumožňuje ani plně využít traťovou rychlost. Pokud by i expresy jezdily 160 km/h, tak by bylo možné pravidelnou jízdní dobu výrazně stáhnout (možná až na čistou hodinu ÚL-Holešovice).
Málokomu končí škola právě tak, aby mu jel zrovna vlak. Odpoledne má Váš kolega do Lovosic hodinový interval, což je poměrně slušné spojení. Navíc mu jede i půlnoční spojení, což je pro návrat z koncertu jako stvořené. Do mnoha míst nic nočního nejezdí.
Já bych byl osobně i ochoten dočasně připustit zastavování expresů v Lovosicích a Roudnici (než bude dokončené Nové spojení a Ústecké nádraží), ale muselo by se to udělat koncepčně, tj. musely by takto stavět všechny vlaky a hlavně by se musely natahat k těmto expresům všechny přípoje. To ale v současné době neplatí, přípoje jsou tahány k rychlíkům, což je pro většinu kupodivu lepší (přípoj je na obě strany, což by v případě expresu nebyl).

Souhrně řečeno, nelobujte na ministerstvu za nesystémové zastavení expresů v Lovosicích, ale naopak za to, aby se alespoň některý z rychlíků protáhl na Moravu (třeba dočasně bez zajíždění na hlavní, rovnou z Holešovic), aby jich více jezdilo na hlavní nádraží (což je ale aktuální až za dva roky) a zalobujte také na kraji, ať donutí ČD udělat na trati 087 takt s nulovou symetrií a systémové přípoje.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 13:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...aby se alespoň některý z rychlíků protáhl na Moravu (třeba bez zajíždění na hlavní, rovnou z Holešovic)... Takhle by se dal protáhnou R 610/611 Ohře do Brna či do Jihlavy. Mohl by jezdit v čase bývalé Vysočiny. V současné době má z Prahy hl.n. odjezd až ve 20.54 a ve 22.59 přijíždí do Havlíčkova Brodu, kde končí a odkud v tu dobu již nejsou žádné přípoje. Takže pokud chce v tuto dobu někdo pokračovat z Havl.Brod do Jihlavy či do Chotěboře, má smůlu, a pokud do Žďáru, tak také - teda pokud nechce dvě hodiny čekat na noční R 375 Pannonia s odjezdem z Havl.Brodu v 0.58. Ale to by asi dělal jen šílenec, takže nezbývá než dát vydělat zlodějským taxikářům, protože autobus v tu dobu už žádný nejede...
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 13:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MP:Chápu Vás, máte luxus, který jiné krajské město ve spojení do Prahy nemá.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 13:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mít všichni radost, superexpresy budou nejspíš i v přístím GVD projíždět.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: Kde berete informace? Luxus podobného spojení s Prahou má např. Ostrava, Pardubice, Hradec, Plzeň atd.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Já jsem myslel, že se tady celou dobu jednalo o nezastavování "superexpresů" v Lovosicích a ono to bylo o tom, proč nejsou Lovosice na úrovni UL. Proč asi?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky přispěju svou troškou do mlýna k R na 090. Jelikož denně dojíždím Ltm-Praha, vím, o čem mluvím. Co se týče konkurence antabusu, tak ten je z Prahy v Ltm za čistou hodinu, čemuž vymetací rychlíky na 090 nemůžou konkurovat ani náhodou. Současné nejrychlejší spojení Pha-Ltm je z Holešovic R 378+Os 6139 za 1:12, což je ale extrémní rychlý spoj. Opačným směrem je standard 1:27.Vlakem jezdím jen proto, že bydlím cca 3 minuty chůze od teplitzer bahnhof v Ltm, takže když připočtu docházku na autobusák, zhruba se to vyrovná. Proti expresům na 090 nic nemám, je to perfektní spoj ÚL-Pha, ale zrůdnost je zastavování vymetáků v Bohušovicích a Hněvicích. Podle mě se z utrženého jízdného nezaplatí ani eletrika na rozjezd. Fakt, je že odtamtud jezdí na Pobřeží dost prvotřídních modrých gum, tak možná proto. Současný GVD je na dojíždění nejlepší za poslední roky. S polohou a počtem rychlíků bych nehýbal, spíš by to chtělo zahustit nebo upravit současný "takt" Lovosice-Ltm tak, aby byly přípoje i od Os vlaků na 090. Zazněla tu i možnost cesty přes Všetaty-takže, sice fajn, ale to už cestující může jet rovnou autobusem, páč jízdní doba, když už na ten dolňák stejně dojde/dojede. Kromě toho R po 090 jede z Prahy každou sudou v .55, R+R přes Všetaty v lichou .15 (co 2 hodiny), takže k využití je skutečně jen tehdy, když to člověku v Praze na 090 ujede. Nakonec, taky by to chtělo na 090 něco lepšího než slizkou B koženku, kdy má člověk navíc pocit, že v těch 140 km/h musí každou chvíli vyletět z kolejí do pole, jak maji některé vozy vypráskaná ložiska. Myslím, že už jen trochu kulturnějšími vozy by ČD přitáhly dost dalších cestujících.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 17:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: vcelku souhlas. Současné řešení přípojů od/na Litoměřice k Os na 090 je děs... původní hodinový takt je degradován na 2hodinový. A to se vyplatí! Mluvim hlavně o relaci Ústí - Ltm.
Inu, přiznejme UL a Podkrušnohoří právo na expresy na 090, pak ale prosím v Ústí dobré přípoje (klidně i Os z 090 na R na 130), ať se tato relace dá jezdit (a ne s dvojitým přestupem v UL, leč chápu rekonstrukce... Jen proboha ať to tak nezůstane). Na pomalých R na 090 zastavování v Bohušovicích a Hněvicích, no nevim...

Chomutovák: relace Most-Lovosice je bohužel typicky "lokální"
Doufám, že to není myšleno ve smyslu lokálky Lovosice - Most...:-) (ne že bych po ní rád nejezdil, ale pro normální cestující mezi těmito uzly to to pravé asi není...)

autem jste v Teplicích a v Mostě za hodinu, v Ústí za 50 min.
bych ubral, lze to bez problémů zajet rychleji (Lovosice - Most za 40 minut, 40 minut to trvá i do Teplic. Ustí za 35 /na Klíše, letošní jaro zajeto 2x během týdne, dodrženy všechny předpisy silničního provozu/)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
LTE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.36
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 21:49:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Nic ve zlém, ale zaráží mě některé vaše názory. Konkrétně tyto dva:

"Použitelnou" v případě přivření všech očí tak, aby byla vidět pouze částka za studentské jízdné (popř. SoNe, PJD a pod.). Jinak ne.

...jako argument proti obnovení spojení Liberec-Brno.

Může být. (A i když ano, tak to je fakt supermajlant.)

...jako argumet proti obnovení spojení Lovosice-zbytek světa.

Ale nebudu se prozatím vyjadřovat k tomu o co vám asi jde.

Jinak souhlasím s tím že relaci Liberec-Brno (vzhledem k trakčním požadavkům vs. poptávka) nemá smysl obnovovat. Výjimku ale tvoří páteční a nedělní spojení, na které bych další diskusi omezil.

ALe je jich dost, (aby spolu s úsekovou frekvencí) zaplnili soupravu?
...stačí vám jako důkaz 7mi vozová přeplněná (tj.8 lidí/kupé + 30 lidí chodbička) souprava, která takto jezdila do té doby, než se začalo se systematickou likvidací této relace?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2462
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Nižší kapacita - to jako že už nemá každý pro sebe celou čtyřku?
Zrušení jedničky - režijkáři pláčou...

Nejlépe ti jistě odpovědí místní. V diskuzi "Tratě pod Jedlovou" se našlo řada hlasů kritizujících kapacitu zejména v pátky a neděle. Zeptej se tam.

Racek:
Tak chytrej jsem taky. Přidávat velké motory k R HK-Brno je samozřejmě nesmysl. Ale s těmi velkými lokomotivami bych s Vámi mohl souhlasit} jedině tehdy, pokud by bylo toto pravidlo uplatňováno vždycky. Jak mi zdůvodníte, že třeba do Trutnova s nimi jezdit lze a do Liberce nikoliv?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.218
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:22:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hněvice: kdyby jezdil nějaký minibus Štětí,město-Štětí,Hněvice, tak by to zastavení rozhodně zbytečné nebylo. Časem by v exponovaných časech minibus přestal stačit, protože lepší spojení ze Štětí do UL a Phy asi těžko někdo vymyslí.
Město této velikosti (na rozdíl od různých Kolešovic a Kadaňských Rohozců) generuje slušnou poptávku po dopravě. Pokud železnice nenabídne nic slušného, tak to nabídnou bus firmy nebo se lidi budou vozit sami IAD.

Denny hozman: "Kategoricky nesouhlasím, že stanici Lovosice nelze srovnávat s Teplicemi. Přijďte se podívat na obě nádraží."

Vy považujete velikost staniční budovy či rozsah kolejiště za argument pro stavění rychlíku?

Chomutovák: "zalobujte také na kraji, ať donutí ČD udělat na trati 087 takt s nulovou symetrií a systémové přípoje."

Naprosto souhlasím.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.218
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:33:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Ten Trutnov myslím že je jedna z několika málo vyjímek. A je otázka, jak se to tam bude vyvíjet s obsazeností, a zda se tam přímé R do Prahy udrží trvale.

Určitý rozdíl mezi "Vaším projektem" a Trutnovem vidím v tom, vlak z Trutnova do Prahy časem může přitáhnout větší množství dálkových cestujících, zatímco z Liberce do Prahy přes Ústí by to bylo víceméně jen o místní frekvenci.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun : Prosím, nemějte mě za blbce a přijeďte se podívat na množství lidí na lovosickém nádraží :-(
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Tím směrem na Trutnov množství klasik spíš roste, přesto si nedělám o obsazenosti iluze. Myslím, že krom špičky by bohatě dostačovala souprava 854+053 (či obdobná). Z tohoto pohledu bych jí viděl raději ráno na Sp 1781 než třeba na R 958.

Co se Libereckého "projektu" týče, jak jsem psal, byl to jen momentální nápad na sloučení těch dvou ramen. Cestující v celé trase samozřejmě nepředpokládám. Spojení ramen by krom kapacitnější soupravy přineslo plus tak pro pár lidí do Benešova n.P. nebo na dalších dílčích relacích.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 00:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Nějaké autobusy z Hněvic do Štětí (a pak dál směr různé vesnice "za") jezdí už alespoň rok - ale nemám tucha, jak jsou aktuálně sladěné s jízdním řádem.
Maminka občas vzpomíná, jak se ze Štětí do Hněvic jezdívalo na vlak přívozem (zvlášť jedna "povodňová" historka je dobrá). Potom postavili most, a paradoxně tak nějak ve stejné době se začalo jezdit autobusama přes Mělník. A teď se prý zase trochu zvyká na ty busy do Hněvic (spíš vlivem nedostatku přímých spojů, mám to ale z třetí ruky, protože všichni mí příbuzní žijící nyní ve Štětí jezdí do Prahy autem)

Btw., drsný šotouš může navrhnout elektrifikaci papírenské vlečky přes most (a neratovické trati) a vedení panťáků MasNa - Kralupy - Hněvice - Štětí Papírna - Štětí nádraží - Mělník - Všataty - Neratovice - MasNa a druhého ramene Ústí-Západ - Střekov - Litoměřice - Štětí nádraží - Štětí Papírna - Hněvice - Lovosice - Ústí hl.n.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace