K-report
 

Archiv do 06.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 06.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 07:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

říkal jsem jen to, že tam zaúřadovaly odbory a že ji z toho vysekaly

No jestli považujete za "vysekání" to, že někoho soud odsoudí a trest odloží na zkušební dobu, tak asi ano...
"Je to přece naše povinnost, dostat ty chudáky z komunistického pekla!"
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 09:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem si to poslechl. Asi máme nového Ivánka..to bude hit. Mluva operačního mi přišla celkem jasná, dost mě zarazila flegmatičnost výpravčího (typu co zase votravujete apod). Ale hlavně mám pocit, že se nějak začíná zapomínat na ty kretény, kteří tam audinu postavili...
Jak jste to jeli ????
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 11:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke zmatcích v lokalizaci kvůli odlišnému místní názvosloví:
Všiml si někdo, že hlídka z místa nehody říká operačnímu, ať kvůli spadlé troleji zavolá do Spomyšle? Myslí tím ale zjevně do ŽST Vraňany. Obec Spomyšl je totiž k ŽST Vraňany blíže než Vraňany.
Mezi policejním a železničním místopisem jsem zažil i jiné rozdíly a z toho plynoucí zmatená sdělení. Kdysi nějaká policejní mluvčí říkala do TV, že policie zasahovala na nádraží Praha-Bubny. Zásah byl ale ve skutečnosti ve stanici Praha-Holešovice. V tom baráku přímo před holešovickým nádražím totiž ale sídlí oddělení Bubny
Nádražníci mají své místopisné názvosloví, policie má své místopisné názvoslí, místní lid ovšem často používá zase jiné místopisné názvosloví.
Chtělo by především nejdřív sjednotit místopis.
A jak se má pak jednoznačně lokalizovat přejezd? Podle km trati? A proč ne podle km silnice? Možná by byl lepší nějaký jednotný souřadnicový systém. Tou by byl označen přejezd přímo na místě, tyto polohy by evidovali i nádražníci, operační by polohu určil podle své mapy, policejní hlídka v terénu pomocí GPS....

Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6041
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 12:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsme si to taky poslech, abych byl šotoin :-)
co mě zarazilo: operační se i blbý odtahovce hlácí celým jménem, na dráhu řekne akorát policie mělník. jeho jistota, když řiká hlídce, že to zastavený z obou stran, maj to přece v počítači né? proč nevolal i do stanice naproti? a pak ta neštastná formulace "hlavní trat z lužce do beřkovic". to že je ústecká řekl výpravčímu až po nehodě. a ten vlakošum na začátku je taky zajímavej. slyšel někdo nahrávku dráhy?
ted už je to v a můžem čekat na oficiální výsledky.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 12:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro jistotu si dovoluji poopravit, že říká
„..na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema, na tý hlavní trati..“
. Takže to nebyla až tak nešťastná formulace, je to jen o tom místopisu, který bych ale z dovolením osobně rozdělil na "drážní" a normální, tj. že "policejní" beztak zpravidla nemá důvod aby nevycházel z běžné logiky. On i údaj "mezi Lužcem a Horníma Beřkovicema" netřeba označovat za nějaký specifický, prostě to jsou nejbližší obce na dotyčné silnici a tedy nejlogičtější způsob jak ji označit.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 12:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_perner:
"A proč ne podle km silnice?" - Protože přejezd je komplet majetek dráhy, nechť si ho dráha i sama značí.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Jenže policie pracuje podle silnic a pro ní je logické, až samozřejmé, určovat i polohu podle silnice. A to už i proto, že k místu "události" pojede vždy po silnici.
Označit by ho měla samozřejmě "dráha", ale to nijak nesouvisí s otázkou "podle čeho". A i "dráha" pojede provádět opravu přejezdu po silnici a ne po kolejích. Km poloha na trati je čistě interní nádražnická věc, která nikoho z "venku" nemusí zajímat.

A když už "přejezd je komplet majetek dráhy" tak se zeptám: Které dráhy? ČD (=soukromé firmy) nebo SŽDC (=státu)? "Dráha" je totiž naprosto neurčitý, nic neříkají, nic neoznačující výraz Takže opět nesprávné a zavádějící označení
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS:
Takže opět nesprávné a zavádějící označení
Tím myslím něco jako "mezi Lužcem a Beřkovicema, na tý hlavní trati"
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hoops, koukam, ze tu je tolik teorii ... necht to vysetri organy, ktere to maji nastarosti. jak to ale vysetri uz bude druha vec :-/ jednoznacne tady doslo k nedorozumeni a k oboustranne spatne hovorove kazni. z techto zaznamu by melo vedeni PCR i CD a i ostatni provozovatele (napr. i dopravni podniky, tech se to taky dost casto tyka) jednozance vyvodit dusledky tak, aby jiz nikdy k takove ledabyle komunikace nedochazelo
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když s někým mluvím a něco po něm chci, musím se vyjádřit tak, aby tomu dotyčný rozumněl.
- Když chci vyléčit vyrážku, musím taky uvést nějaké podrobnosti, protože na vyrážku mezi kolenem a loktem neexistuje jednoznačný lék.
- Když si chci koupit telefon, musím aspoň dát najevo, zda mobil, či pevný - na zavolání babičce do vsi se dá použít obojí.

Jinak nevidím nejmenší důvod, proč by se policisté neměli vyznat v železnicích a jejím značení. Policie není orgán zaměřený jen a pouze na silnici, navíc si tipuji, že SW operačního střediska popisuje i železnici mnohem lépe než ten pán. Pod policii v první instanci spadá vpodstatě všechno, včetně leteckých nehod ... Kudy se tam jede je podružné, stejně jako to, podle čeho pracuje policie. Když potřebuje vypnout/odpojit nějaké el. vedení, tak si také netroufne říct "odpojte ty dráty mezi Lužcem a H. Beřkovicemi".

Ano, oblíbené slovíčkaření, navíc v tomto kontextu nic neřešící. A když už jsme u toho, tak neexistuje ani ČD, ani SŽDC. Takže opět nesprávné a zavádějící označení :-)

Slovo dráha slouží právě k tomu, aby se člověk mohl vyhnout nadbytečně přesným formulacím. Koneckonců i ten operační z Mělníka volal výpravčímu a ne té "vaší" SŽDC ...
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 14:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Operační volal výpravčímu ČD a.s., nikoliv SŽDC. To je ale spíš problém vyplývající ze zrůdného transformačního zákona.

proč by se policisté neměli vyznat v železnicích a jejím značení
Protože žádné neexistuje Kilometrická poloha na trati je v každém případě pro označení přejezdu vůči silnici naprosto nedostatečná. Muselo by být doplněno i číslem trati, které ovšem neexistuje!!!!!!!
Tratě mají sice nějaká čísla v jízdích řádech, jiná v knižních a jiná v sešitových a nákresných, ale jsou pro číslování dle "stavebních" tratí naprosto nevhodná! Proto by mělo být především zavedeno nějaké jednotné číslování tratí podle stavebního hlediska.
Ale to s tou nehodou už nijak nesouvisí. Jen tak, že se klidně může stát, že na trati na Horní Beřkovice i na Lužec bude přejezd se stejnou kilometrickou polohou

Jinak je "zajímavý" i popis polohy přejezdu pro hasiče: "Když pojedete z Mělníka jako na dálnici a uhnete na Horní Beřkovice...."


PS: ČD a SŽDC je označení sice ne úplně správné, ale naprosto jednoznačné!
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_perner: O tom, že pouhá kilometrická poloha přejezdu nestačí není sporu a je jedno, jedná-li se o km tratě, či silnice. Ale číslo tratě-číslo přejezdu, případně číslo silnice-číslo přejezdu už by bylo blbuvzdorné.

ČD a SŽDC samozřejmě jednoznačné není. Za prvé to nezná Obchodní rejstřík a za druhé České dráhy máme dvojí, jedny v Praze a jedny v Českých Velenicích ...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké označení přejezdů by se určitě hodilo do mnoha krizových situací - ať už pro dráhu, policajti, hasiči nebo sanitky. Nejjednoduší by opravdu bylo pod kříž umístit ceduli s číslem přejezdu a zmíněným institucím rozdat mapky s jejich označením.

8 500 přejezdů, to máme 17 000 cedulí. Jedna třeba za 5 klacků, to je 85 milionů. K tomu nějaké ty mapky, osvěta v TV a už to máme za 100 melounů. Pěkná sumička
neposeda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 69.10.157.130
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:16:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, vaše problémy bych chtěl opravdu mít.
Je vidět, že máte hovno co na práci.
T.478.4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:44:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je jasné. Málo práce tady má většina z nás, protože dřepíme u PC celý den. Být v terénu, tak na nějaké DF ani nevzdechnu.
A proto vznikají ty bludy co se tady čte:-))
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neposeda Asi tak
Kurt_mužík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nechápu lidi, který něco čtou a přitom tomu vůbec nerozumněj.

Asi maj hovno co na práci, když si můžou dovolit tak marnit čas.

Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
Ale číslo tratě-číslo přejezdu už by bylo blbuvzdorné
To určitě jo, ale nejdřív by musela existovat nějaká jednoznačná čísla tratí. Na problém s jejich neexistencí narážím velice často (i při své práci) Jak třeba označit správně trať Praha - České Budějovice? To by bylo skoro na založení samostatné diskuze
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 23:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé: http://data2.edisk.cz/stahni/73171/Vranany.zip_3.1MB.html
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 00:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Zajímavé na tom je akorát to, že edisk jede šíleně pomalu... Už to tu dávno bylo a diskuse tu o tom jenom kvete... ../28/121929.html
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 08:56:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, a co kdyby ten operační raději řekl výpravčímu něco ve smyslu: "zastavte provoz na hlavní trati směrem na Ústí nad Labem". To bylo to podstatné, na kterém přejezdu to auto je, už méně.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 09:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No,pokud jsou ty telefonní rozhovory autentické,tak se dle mého jedná o učebnicový příklad nedorozumění,jaký se vídá ve starých filmech - tam je na tom většinou postavený celý děj filmu.
Kilometrická poloha přejezdu by úplně postačovala - nenapadá mě přiklad dvou přejezdů,který jí mají stejnou(v jedné oblasti).Takže cedulka s km polohou umístěná někde pod křížem,by měla být řešením.(ne všemocným)
Jak se tam začnou motat nějaký další čísla tratí,nebo čísla přejezdů,tak v tom bude akorát zmatek a nevyzná se v tom nikdo.
to mašinka - tvoje výpočty naprosto sedí - kdyby to bylo už dřív,tak už by byla investice ze dvou třetin zaplacená......jen by nebyli zranění.....
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 09:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z : Tak sorry
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 09:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad korka: telefonaty autenticke samozrejme jsou ... o tom uz netreba pochybovat

ad ostatni: teorie KDYBY KDYBY jsou na nic. proste se tak stalo a je treba z toho vyvodit dusledky a hlavne se z toho poucit. kdo v tu chvili tam nebyl, tezko si dokaze predstavit realitu jak to mohlo probihat, co vsechno se kolem delo a proc se zrovna tak stalo
Michal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 10:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče označení přejezdů, netřeba nic nového vymýšlet, silnice je má označeny stejně jako všechny mosty a to číslem silnice + pořadím objektu (mosty,přejezdy dohromady) v pořadí podle směru staničení silnice. V konkrétním případě jde o přejezd 24627-4. Mělo by to být uvedeno před každým přejezdem/mostem v obou směrech silnice na takové malé černé tabulce bílým písmem, ne vždy tomu ovšem tak je a ne vždy je to aktuální (např. při přečíslení silnice).
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 11:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silničářské označení přejezdů (černé tabulky u silnice) problém neřeší, protože výpravčí nemá tušení, jaké číslo který přejezd má. Označení přejezdů kilometrickou polohou na tabulce pod výstražníkem či křížem by bylo ideální, při hlášení podobných incidentů by výpravčí hned věděl, o který přejezd se jedná (údaje se udávají s přesností na metr, takže shoda dvou stejných označení v okolí je téměř vyloučena).
A nemusí se k tomu dělat policajtům žádné speciální mapky apod., operační by se toho, kdo mu od přejezdu hlásí incident, zeptal "a jaké číslo je pod těma blikajícíma světlama?" a to najde i blb. Pak už to jen operační zavolá na dráhu. A kdyby byli policajti jó aktivní, můžou si ty označení zadat do své mapové databáze.
Celkové náklady nízké - traťovka napatlá plechy s číslama a rozvěsí a případně pošle soupis policajtům, kteří si to nabuší do map.
Policajti si se svými mapami a čísly silnic dokázali přejezd označit velmi dobře sami, takže rozvíjet značení podle silnic apod. je zbytečné, problém je s rychlým a jednoznačným určením přejezdu výpravčímu. Takže to musí být uděláno z pohledu nádražáka, ne silničáře nebo policajta.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 11:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten výpravčí je v tom namočen dost nešťastně, ale i když podle někoho jednal podle nejlepšího vědomí a svědomí, nereagoval jako pravý nádražák. Informace "mezi Lužcem a Beřkovicema, na hlavní trati" je z pohledu nádražáka nesmyslná spatlanina pojmů. Jak už bylo řečeno -¨tato dvě místa neleží na téže trati! To musí výpravčího, který sedí v odbočné stanici obou tratí (tedy uprostřed uvedeného úseku), trknout okamžitě! Všechny služební pomůcky apod. tyto dvě tratě odlišují. Takže kdyby měl pojmy dobře zažité, už u toho se měl zarazit a být obezřetný. A dodatek o hlavní trati ho měl trknout taky. Sám určitě dobře ví, jak "moc" se civilisti (včetně PČR) vyznají v dráze.
Někdo tu psal o tom, že výpravčí má určitě na stole číslo na operačního PČR - z vlastní zkušenosti vím, že má vždy na nejbližší služebnu, tedy asi do Lužce. A tam možná ani nikdo nebyl, protože byli u toho přejezdu
Ale mohl si operačnímu o jeho číslo říct - jakmile se mi kdekoliv cokoliv děje, vždycky chci nějaké spojení.
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 11:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Švl:
A nemusí se k tomu dělat policajtům žádné speciální mapky apod
A podle čeho ten přejezd najdou? Nejen policajti, ale všechny složky záchranného systému a případně i další, koho tam bude na řešení události potřeba. Ti určitě přejezd podle kilometrické polohy na trati nenajdou, protože tam pojedou po silnici. Takže zas bude zmatené vysvětlování "když pojedete..., když uhnete..."?
Připadá mi mnohem jednodušší, aby nádražníci měli u sebe to silniční značení, než aby všichni ostatní museli používat železniční. A to dost hodně jednodušší
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mě zas epřijde jednoduší aby to bylo označeno na silnici podle silnice ... já když se něco bude dít budu volat policajty, na ty číslo vím.... do stanice to číslo fakt nemám .... a policie už by mohla mít udaje o obojím označení...

a stačilo mi jednou když jsem se 20 minut hádal po telefonu s operačním v Mělníce .... nakonec jsem to vzdal a radši se pak domluvil s tou hlídkou kterou mi tam poslal.... to byli rozumní chlapy a bez problému jsme se dohodli
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:51:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silniční značení ma jednu podstatnou chybu - čísla nejsou přidělena polním cestám, které taktéž křižují dráhu. Za druhé, účelem je přesně informovat VÝPRAVČÍHO, pokud cajti dojedou o 2 minuty později, není to až taková katastrofa. Krom toho, cajti můžou mít v mapových podkladech vazbu drážního čísla přejezdu přímo do mapy, takže když operační naťuká přejezd "425.915", tak mu na mapě naskočí červený křížek jeden (ma-xi-mál-ně dva :-), v tomto připadku by ty přejezdy (na různých tratích, např. Vr - Lu x Vr - Stra) značeny např. 1.910 Lu x 1.910 St )
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31946
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slyšel někdo nahrávku dráhy?

A ona snad nějaká existuje? Možná ve Vraňanech ano, ale jinde se obvykle hovory z veřejné telefonní sítě (tedy na tlf číslo nalezitelné v běžném tlf seznamu) nenahrávají.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na každom kontrolnom paneli PZS sú štítky s km polohami . Čo by sa stalo, keby si tam obsluhujúci personál, ktorý nepozná konkrétnu situáciu na ceste,lebo nebýva v okolí, prípadne nejazdí okolo nich, aby si tam nalepili štítky s označením cesty, prípadne bližšie označenie ulíc, alebo časti obce. My sme si takto napr. dodatočne priamo na panel napísali dĹžky koľají v m, nakoľko projektantov to nenapadlo. A aj substitút, ktorý tam robil len občas, nemusel vyťahovať prev. poriadok, a hneď vedel, koľko sa mu na koľaj zmestí. A miestnu situáciu, najmä v okolí mojej stanice som vedel už po roku, ako som sa do miesta pracoviska prisťahoval. Prešiel som si ju na bicykli, čo je pre tento účel lepšie ako na aute. Starať sa o to potom, keď sa mi niečo prihodí, a ja nemám čas, je už neskoro, lebo sa musím v strese rozhodovať. Mimochodom aj v prev. poriadkoch je napísané, kde sa ktoré priecestie na ktorej ceste nachádza.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 19:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz u Vranan nejak dostali toho Persinga z pole?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4427
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 19:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nahrávky hovorů už mají i na nově, právě ve zprávách říkali, že by výpravčí v tom vůbec nemusel být namočený (nepřesná specifikace místa) - to tvrdí drážní inspekce. Policajti si samozřejmě chybu nechcou připustit
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31961
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 19:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jen jestli vyčkávali, nebo ty nahrávky opravdu na Nově „objevili” až teď...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6046
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peršing už je v depu
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Jan_perner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn:
Čo by sa stalo, keby si tam obsluhujúci personál, ktorý nepozná konkrétnu situáciu na ceste,lebo nebýva v okolí, prípadne nejazdí okolo nich, aby si tam nalepili štítky s označením cesty, prípadne bližšie označenie ulíc, alebo časti obce.
Přesně tak. To je podle mě nejjednodušší a nejsprávnější řešení. Nádražníci se musejí přizpůsobit okolnímu světu a ne okolní svět jim
Ceterum autem censeo ČD a.s. esse delandam
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 20:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn:
Čo by sa stalo, keby si tam obsluhujúci personál, ktorý nepozná konkrétnu situáciu na ceste,lebo nebýva v okolí, prípadne nejazdí okolo nich, aby si tam nalepili štítky s označením cesty, prípadne bližšie označenie ulíc, alebo časti obce.

No nevím přesně co tam je za zab zař.... ale mám pocit že na monitor se něco blbě lepí
teda dá se.. ale asi by za to nikdo výpravčího nepochválil
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobre, a okolo nemajú steny, my máme všetko dookola obsadené rôznymi pomôckami, ktoré potrebujeme k prevádzke, aby sme to nemuseli hľadať vtedy, keď na to nemáme čas. Aj na tomto monitori mám rôzne výstrižky s kláves. skratkami.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 23:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná ve Vraňanech ano, ale jinde se obvykle hovory z veřejné telefonní sítě nanahrávají

Ale nahrávají. Na ústředně telecomu zcela mimo ČD. Akorát to nikdo nepřizná.

Nic bych za to nedal, že si ty nahrávky stáhla nova z k-repu.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 23:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže nova má úplně to samý...

http://www.sweb.cz/danone39/zvuk/2007-04-04_ZPRAVY_01_Telefonni_hovory.wmv

http://www.sweb.cz/danone39/zvuk/2007-04-04_TNOVINY_02_Autenticky_zaznam.wmv

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 00:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic bych za to nedal, že si ty nahrávky stáhla nova z k-repu


:-)))))))))))) Ježiši co vy si tady o sobě ještě nemyslíte, že tenhle server sleduje BBC a CIA ne?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 00:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já jen vím, že mnoho lidí (já taky) a institucí Novu zrovna v lásce nemá a oficiálně by jim tím pádem každej nakašlal, pokud jde o takovéto informace.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 09:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to viděla Nova a ČTK včera večer.
Policista asi nepřesně udal místo nehody vlaku na Mělnicku
Praha 4. dubna (ČTK) - Operační důstojník mělnické policie možná nepřesně nahlásil výpravčímu železnice místo, kde v polovině března stál na kolejích osobní automobil, do něhož pak narazil jedoucí vlak. Výpravčí zastavil provoz na jiné železniční trati, a srážce vlaku a stojícího auta se tak nepodařilo zabránit. Vyplývá to z informací redakce zpravodajského serveru nova.cz, o nichž dnes informovala také televize Nova. Policie výpravčího obvinila z toho, že zastavil provoz na jiné trati, a stíhá ho pro podezření z obecného ohrožení.
Podle policie vznikla nehoda mezi Vraňany a Cítovem zřejmě kvůli pojistnému podvodu. Muži přivolali hlídku na přejezd, o nějž si údajně poškodili podvozek automobilu Audi. Uvízli s ním ale v kolejišti a nepodařilo se jim ho vytlačit. Spadlé závory pak auto na přejezdu uvěznily a rychlík do něj narazil. Při srážce utrpěli čtyři lidé lehké zranění. Škoda byla vyčíslena na více než 40 milionů korun. Policie obvinila z obecného ohrožení a pokusu o pojistný podvod trojici mužů. Dva z nich vzal soud do vazby, třetí je vyšetřován na svobodě.
Redakce nova.cz má k dispozici záznam telefonních hovorů z ohlašování nehody. Z komunikace mezi operačním důstojníkem mělnické policie a výpravčím železniční stanice Vraňany je podle serveru a televize Nova patrné, že policejní operační důstojník nebyl při nahlašování místa havárie zcela přesný. Podle hlášení policie výpravčí stanice Vraňany zastavil provoz na jiné trati, než se rychlík a osobní auto střetly.
Nova odvysílala nahrávku, na níž policejní operační důstojník upozornil výpravčího na místo nehody na železničním přejezdu mezi Lužcem a Horními Beřkovicemi. Výpravčí zastavil provoz na železničním přejezdu na trati ve směru na Horní Beřkovice v místě Straškov. Nehoda se však stala na železničním přejezdu na trati ve směru na Ústí nad Labem v Dolních Beřkovicích.
Podle serveru policejní operační důstojník ihned po nehodě volal zpět výpravčímu a řekl: "Ne - já sem vám říkal na silnici na Horní Beřkovice na ústecký trati, pane, já to tady mam nahraný." V tu chvíli si tedy podle serveru asi ani sám neuvědomil, že to není pravda.
Drážní inspekce nyní zjišťuje příčinu a okolnosti vzniku nehody. Otázkou trestněprávní odpovědností se zabývá policie, konkrétně policie Mělník, odkud byl také operační důstojník, který nahlásil nehodu výpravčímu železniční stanice Vraňany. Server uvedl, že pochybení by podle nahrávky nemuselo jednoznačně být jen na straně výpravčího. To už dříve uvedl mluvčí českých drah Roman Ondrůj. Vyšetřování podle Ondrůje ukazuje, že výpravčí jednal tak, jak měl, a zatím nebylo shledáno žádné pochybení.
Policie ale trvá na svém, píše server. "Policista nijak nepochybil, výpravčímu bylo sděleno obvinění z trestného činu obecného ohrožení," řekl serveru mluvčí mělnické policie Karla Sulek. Dodal, že policie čeká v současné době na "různá odborná a znalecká vyjádření".
Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara dráhy železniční přejezdy značí. "Za předpokladu, že by byla nahlášena správná trať a správné označení železničního přejezdu (tzn. jeho kilometrická poloha na trati), nemohlo by dojít k žádnému nedorozumění," řekl serveru Neusar. Podle mluvčího mělnické policie Suleka ale policie údaje o kilometrickém číslování přejezdů nemá.
"Jednou z okolností zjištěnou dosavadním šetřením nehody u Vraňan je v každém případě špatná komunikace mezi policií a výpravčím," řekl Neusar. "Je pro nás důležité zjistit, jestli nedošlo k selhání lidského činitele, jestli bylo učiněno všechno pro to, aby se nehodě předešlo," dodal.
hš mol
Budoucnost patří bagrům!
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 09:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jan Perner - jak už bylo napsáno výše - ne každý přejezd je na silnici 1. třídy.A těch polních přejezdů je opravdu hodně.A proč vymýšlet označení,když má každý přejezd svou kilometrickou polohu (na metr).V prvé řadě při problému na přejezdu je potřeba zastavit provoz na železnici,ne na silnici.Výpravčí,signalisti a další znají kilometrické polohy zpaměti,jsou na to vázaný rozkazy atd.Jen stačí tu polohu napsat na ceduli někam pod kříž.
Prostě není žádný důvod je označovat jinak.
Jinak na nově na konci reportáže říkali,že jim pomáhal nějaký zpravodajec - odborník na internet:-)))))
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 10:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výpravčí zastavil provoz na železničním přejezdu na trati ve směru na Horní Beřkovice v místě Straškov. Nehoda se však stala na železničním přejezdu na trati ve směru na Ústí nad Labem v Dolních Beřkovicích.

Ach jo, tak v tom jedou i Straškov a Dolní Beřkovice ...hlavně že novinářům určení přesné zeměpsiné polohy tak jde...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden člověk nepřežil a další byl ve čtvrtek odpoledne těžce zraněn při nehodě osobního automobilu a nákladního vlaku na železničním přejezdu v Krnově. Nehoda se stala na trati mezi krnovským hlavním nádražím a železniční zastávkou Cvilín. České dráhy musely uzavřít provoz na železniční trati na hranici s Polskem.

5.4. 2007 15:43
KRNOV - Na místo vyjely tři hasičské záchranné vozy. U nehody zasahují profesionální a dobrovolní hasiči z Krnova a drážní hasiči z Ostravy a Olomouce.

Provoz na trati Krnov - Opava je přerušen.
Br01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 18:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V otrokovicích byl nalezen mladík v kolejišti,podle zjištění byl sražen rychlíkem co jel do polska.A zase vyslýchali strojvedoucího,jestli to neviděl a nemohl tomu zabránit.Tomu fýrovi bych dal mimořádnou odměnu,že ten vlak nezastavil.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 18:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.novinky.cz , 5.4. 2007 17:05

Opilá řidička hazardovala s životem svým a své pětileté dcery. S 2,34 promile alkoholu v krvi vjela s autem ve středu večer do kolejí u Lišan na Lounsku, když místem projížděla lokomotiva. Naštěstí z nehody obě vyvázly jen s lehkým zraněním. "Žena nerespektovala světelné ani zvukové signalizační zařízení na přejezdu, navíc objela stažené závory. V kolejišti pak narazila do levé přední části projíždějící lokomotivy," uvedla podle mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Řidičku i její dceru převezli záchranáři k ošetření do nemocnice v Žatci.
Škodu na automobilu policisté odhadli na 60 000 korun, poškození lokomotivy vyčíslili na 20 000 korun.


Další příklad nebetyčné lidské blbosti.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 18:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno v Os 2508 z Prahy do Rakovníka byla v žst. Praha-Dejvice ohlášena mrtvola nacházející se ve třetím oddíle prvního vozu řady Btx (asi 021.028), údajně to byl muž, který se předávkoval nějakým svinstvem. Jelikož osoba nereagovala na průvodčího, ani na dloubnutí výpravkou od výpravčího, byla zavolána záchranka. Ta přijela asi do 10 minut. Po konstatování smrti se záchranáři usadili do vozu a čekalo se dál. Po další chvíli přijel i policejní "šotouš" a začal dokumentovat. Aby vlak vůbec mohl odjet, tak byl první vůz odpojen a vlaková 714.215 ho šoupla na 5. kolej od st. budovy. Po připojení lokomotivy zpět a vykřižování s vlakem Os 2509 se pokračovalo v sestavě 714.215 + 021.014 + 021.006 se 40 minutami zpoždění dál do Rakovníka. Jako náhrada byl pak někde na druhý konec soupravy připojen vůz 021.031.
http://fotodoupe.net
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 18:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

novinky.cz
17:54 - S těžkým zraněním skončil řidič auta, který se před půl šestou střetl na světelném přejezdu mezi Novými Hrady a Českými Velenicemi s osobním vlakem. Souprava jela na trase České Budějovice - Gmünd.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 19:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejak se roztrhl pytel s tema nehodama ...
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 22:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je teda den. Tři havárky na přejezdu, jeden sebevrah v kolejích, jedna mrtvola v kupé a ještě se někam řítí nehoďák - aspoň se na Drážní inspekci nebudou válet...
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.sweb.cz/danone39/zvuk/2007-04-05_ZDENIK_07_Unik_policejniho.wmv
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 07:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aspoň se na Drážní inspekci nebudou válet...
Jo hochu, ti si mohou vybrat, kam pojedou a kam ne. DI dozoruje a nešetří. "Odedřou" to jen nádražáci, RIBŽD a VJ.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 08:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K "diskuzi" o určení polohy přejezdu : osobně mám zkušenost z roku 2000, kdy již fungovala linka 112. Po nehodě s osobním autem na přejezdu jsem poskytl informace o kilometrické poloze odlehlého přejezdu, o jeho umístění mezi konkrétními stanicemi, informaci, že přes něj jde turistická značka, tyto informace přimo upřesnili ještě náhodou přítomní domorodci a výsledek byl že po mé urgnci a neodbytnosti, kdy jsem se nechal přepojit přes místní pobočky až na sanitní vůz, sanitka přijela pro zraněné po 45 minutách od nehody a policie s požárníky až 15 minut po jejím odjezdu... V tomto případě za to mohlo operační středisko linky 112 v Ú/L, kde se chovali více méně neurvale až drze a sanitce ani neposkytli kontakt na mne a ti nešťastníci v ní objížděli všechny přejezdy okolo...
Naštěstí se ukázalo, že nešlo o vážná ani vnitřní zranění - vůl a kráva mají štěstí... tak to bylo bez následků.
mr.smith
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.84.191
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:02:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, koukam na rekonstrukci ty nehody "U Hornich Berkovic" a jen se chci zeptat, to ten rychlik, co nestavi ve Vrananech a jede po hlavni trati, tak opravdu projizdi stanici plnou rychlosti 140 km/h?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad mr Smith: přes Vraňany určitě, před Beřkovicemi je pak oblouk, kde se brzdí na 120 (vlaky s povolenou vvýj 125, to ale není tento případ). Takže velmi pravděpodobně těch cca 140 km/h jel.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad amper:
ses na omylu hochu, neni to o tom kam si DI vybere jet, ale je to presne dany vyhlaskou 376/2006 Sb., tak si ji precti a kam presne se bude vyjizdet je po porade s MD.

jinak ano, drazni inspekce pouze dozoruje pri MU, pokud ji provozovatel nepozada o setreni. priciny a okolnosti vzniku nehod vsak muze zjistovat kdykoliv se ji zachce a to i dodatecne a zpetne.

"Odedřou" to jen nádražáci, RIBŽD a VJ.
odedrit to musi opet na zaklade zakona o drahach a vyse zminene provadeci vyhlasky. kazdy provozovatel drahy i dopravce musi mit svuj vysetrovaci organ, takze to neodrou jenom RIBZD, ale i ruzni vleckari, dopravni podniky, lanovkari atd. ...
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo jinak dnes rano kolem sedme hodiny srazi R 728 nejakyho cloveka v Nezamyslicich. ten clovek je udajne tezce raneny ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace