K-report
 

Archiv do 17.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 17.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pinec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.120.2
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 09:42:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
V nočních dobách vesměs není příliš velký rozdíl mezi maximem a nulou ...a neargumentujte náhodnými případy párkrát za rok...

Já jsem psal o noční dopravě? Řeč se vedla ohledně otázky, zda platit jen regio vlaky nebo i dálkové.-) Navíc jsem jasně psal, že věřejná doprava má význam od rozumného počtu lidí. O tom, kolik je rozumný, můžeme klidně vést debatu.

Je environmentálně vhodnější vlak (lok 80 tun + 3 vozy á 40 tun = 200 t) obsazený 30 lidmi - bus (15 tun) se 30 lidmi - 8 IGK (12 tun) á 4 lidi - 15 IGK (20 tun) á 2 lidi?

Pokud by takto jel vlak v takové sestavě v celé trase, tak je to samozřejmě taky prasárna. Ale opět, nikdy a nikde jsem nepsal, že musí jezdit vlak všude a ještě k tomu v klasice. Měl jsem na mysli veřejnou dopravu jako celek (i busy atd.).

Buďto se tu špatně čtou příspěvky, nebo je tu zvykem trochu podsouvat něco, co napsáno nebylo. Nebo je chyba na mojí straně, napsal jsem to nepřesně, za což se omlouvám. Příště budu přesnější .-)
A nebo se automaticky nepředpokládá, že by sem chodil i někdo jiný, než šotoultrazz :-))

S tím autobusem se mi to nějak nezdá. Pokud karosa žere cca 30ltr na 100km, tak je to zhruba jako 5 aut (a to dost úsporných). Při průměrné obsazenosti auta v ČR 1,2 osoby je autobus ekologičtější od 7 lidí. Dlouho jsem neviděl velký autobus, kde by jich bylo méně (a to i mimo špičku). Pokud ano, jako organizátor dopravy bych se zamyslel :-)

Jinak podle Vás ekologické výhody veřejné dopravy končí u spotřeby paliva? Co třeba zábor poloch?}
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 10:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče spojů do Brna, trochu mne zarazila jedna věc.Vnitrostátní Ex staví pouze v Pcích, ale mezinárodní EC zastavují i v Kolíně a ČT. Výjimkou budiž EC370. Ten staví také jenom v Pcích.
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 10:44:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja sa vrátim o niekolko príspevkov dozadu.Tiež sa zastávam názoru posunúť R do Plzne z Prahy na 20.45 aby bol prípoj od EC J.Hašek.Ja by som len dodal,že nielen pre ludí z Moravy ,ale aj zo Slovenska.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 12:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: za tím bych viděl snahu vést v jednom taktu ec s vmax 160 a ex s v max 140. během stání ec v kolíně a čt to ex doženou
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 13:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek84: Tak to jo.Ono bude vůbec zajímavé, co na těch Ex bude jezdit. Jestli to bude Aee + 4xBeer, nebo něco jiného.

Zámčan: Já bych na Plzeň odjížděl v taktu, čili 21.15. Obávám se, že na Haška není moc spolehnutí a těch 15min. by nemuselo stačit.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 13:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych řekl, že tam budou jezdit brněnské Bee (neRIC).
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32232
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 14:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan:
21:15 je pozdě (mj. by nevyšla Plzeň). I 20:45 je např. pro Tachov dost na mezi, ale bez přepřahu (a pobytu) v Plzni by to snad šlo a něco by se nechalo vytlouct i z vat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 14:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pinec: 30l/100km tak leda u midibusu. U klasického 12m busu se pod 35l/100km zpravidla nedostanete ani v létě. O zimě, kdy se musí topit ani nemluvím.
Semolina: Takže na brněnských R už jen B? No to bude jistě taky veselé
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 15:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: Myslíte ty, co dnes jezdí na některých R přes HB? To bych bral.

M.zlivský: V tom případě posunout příjezd Haška před 20-tou hodinu. Pořád mi to připadá,že Hašek moc na čas nejezdí.

Peno: Na brněnských R asi budou jezdit soupravy,co dnes jezdí Brno-HK. Alespoň jsem tam žádné R z Brna do HK nevyčetl.Nebo ty soupravy budou použity jinde?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32238
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 15:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč hejbat s Haškem? Kdo bude chtít z našeho území, možnost má (buď něčím jiným, nebo do Plzně až na půlnoc) a těch pár potenciálních, co by třeba někdy chtělo ze Slovenska do Tachova, ML a Chebu bude mít holt smůlu, JŘ nemůže vyhovavat každému (nejvíce, co bych viděl jako ještě možná reálné, je posun rychlíku do Chebu).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 18:41:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin máš pravdu s Haškom sa hýbať nedá.Ale ten R vlak do Chebu by sa posunuť dal jeden vlak mimo takt ,ešte keď tam je dvojhodinová diera to by sa snáď dalo.Samozrejme keby jazdil vlak 21.15 to by sa tiež dalo,ale aby namiesto 20.15 jazdil 21.15 to by už asi nebolo dobre.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 18:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na brněnských R asi budou jezdit soupravy,co dnes jezdí Brno-HK

Možná by bylo dobré si ujasnit, které brněnské R jsou tím myšleny, zda po 250 nebo po 260.

21:15 je pozdě (mj. by nevyšla Plzeň). I 20:45 je např. pro Tachov dost na mezi, ale bez přepřahu (a pobytu) v Plzni by to snad šlo a něco by se nechalo vytlouct i z vat.

Těch vat tam zase tak moc není. Jak píšeš, i s tím posunen na 20:45 bych byl opatrný.

Tím, že se posune odjezd na později a získá se přípoj od Haška, se zase prodlouží přestup pro lidi od HK, ale i z EC ze Žiliny, Ostravy, Olomouce a Pardubic. A až bude hotové Nové spojení + hotovo u Libně, tak i od R z Brna a to jak z 250, tak z 260. Čili je to něco za něco a je otázka, kolik lidí z Brna (Budapešti, Bratislavy) chce jet Haškem a pak někam za Plzeň.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U toho Haška + R na Cheb mne napadá ještě jedna "zvrhlost". Co kdyby ten R začínal ve Vršovicích? Hašek tam může zastavit v nějakých 20.25 a R na Cheb by odjížděl v nějakých 20.45 z Vršovic na Smíchov. Byl by to velký průšvih?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R na Cheb by odjížděl v nějakých 20.45 z Vršovic na Smíchov

Všechny rychlíku Praha - Plzeň - Cheb pojedou z hlavního, ale tenhle jeden pojede z Vršovic rovnou na Smíchov. To většinový cestující (tedy jedoucí z Prahy někam na západ Čech) jistě ocení. Tu zvrhlost bych prosil bez uvozovek.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 21:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka k trati 321:
Návrh nových zrychlení vlaků Havířov - Ostrava je sice zajímavý, ale bez rozšíření IDS do Havířova tam ty vlaky budou jezdit zbytečně.

Pro ilustraci si stačí představit, kolik lidí by jezdilo Kladno-Praha vlakem bez PIDu.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 22:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kraj se o tu integraci snaží tak třeba se mu to za rok povede...a nebo zavedou ODIS jen na vlaky a bude to vyřešeno...
FMB 23-75 a 7708 DPO -moje každodenní cesta do školy
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 23:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hašek - tady se prostě ukazuje, že chybí R352 v origoš trase. Sice ho využívalo pro výstup v ML a Chebu "jenom pár zvrhlíků", jako třeba já, ale našli se...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 09:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Dobrá, beru zpět. V tom případě zůstáváme u spojení SC74 do Holešovic + přejezd metrem na hl.n. Co se týče Slovenska, tak letos je tam psaný Os2014 z Blavy do Břeclavi jako přípoj právě na SC74. Jezdí ale jenom o víkendech. Alespoň to tak mám v knižním JŘ a slovenské březnové změny neznám.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 17:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodonín by si nějaký expres do Prahy určitě zasloužil. Například protažení posledního Ex do Brna přes Břeclav do Hodonína, odkud by vyjel časně ráno
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 17:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek84: Promiňte, ale toto by nebylo řešení. Rozumnější by bylo převést Slovenskou Strelu zpět do kategorie EC a zrušit tak buzeraci povinnou místenkou. Loňský Vyšehrad byl hojně využíván již z Břeclavy a přestup od Hodonína byl slušný. Letos nepřestupuje nikdo, všichni čekají na EC 370 nebo jedou na Olomouc na Ostravan.
Jiným řešením by mohlo být protažení oněch brněnských Ex do Břeclavi a udělat k nim od Hodonína přípoje. Nevyužité by to nebylo, minimálně ne ráno z Břeclavi a večer do Břeclavi. Navíc by to doplnilo téměř neexistující rychlé spojení Břeclav - Brno.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 20:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: To, že je prvý vlak z BTS do PRG a posledný z PRG do BTS príplatkový (SC Slov. strela) ja osobne považujem za ukážkové vydieranie cestujúcich - keď sa chceš dostať v rozumnom čase do Prahy a potom naspäť, tak si riadne priplať! Keby spravili SC uprostred dňa a bola by alternatíva, tak sa im na ten "top-produkt" väčšina ľudí vy.... Čudujem sa, že na tú hru ZSSK pristúpili - asi z toho tiež majú pekné money... alebo sú tak sprostí.
Plne by som preto podporil prekategorizovanie SC Slov. Strela na EuroCity!

A žilinské EC na Ex - aspoň na ŽSR. Aj tak na tom krátkom slov. úseku stoja na každom rohu (skoro ako R). A ani vozne nie sú ktovie čo (neviem, či sa v tomto smere od nového GVD chystá nejaká zmena k lepšiemu).
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 20:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jednu stranu se tu řve, jak jsou nedotované vlaky ztrátové, ale když si někdo dovolí za ně chtít zaplatit tržní cenu, to je hned řev. Tohle asi nikdy nepochopím.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 21:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight:
Lepší vozy na Slovensko jen tak nebudou. To už sem Vám jednou psal! Není kde brát (ledaže by jste ČD zadotoval sám). Hold na Slovesnku zatím nejezdíte 200km/h, aby tam měly Bmz smysl jako do Německa.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 21:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, takže teda nič nové. Asi sa s tým holt budem musieť zmieriť. Ale aspoň tie EC mohli viesť ako Ex, to by určite malo zmysel.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 23:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: s vašimi návrhy sice souhlasím, já ale spekuloval o spojení hodonína a prahy bez přestupu (a aniž by přibyl další vlak)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 00:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek84: To je sice hezké, ale na přímé spojení Hodonína a Prahy přes Brno je Hodonín díra, navíc bez výraznější přestupové frekvence. Něco jiného by to ale bylo přes Přerov. Tedy de facto znovu obnovit Šohaje. To by smysl mělo. Pokud by jel až po Olomouc jako klasický R a z Olomouce dál zastavoval jen v Třebové, Pardubicích, Kolíně a Libni, tak by i jízdní doba mohla být přijatelná. Jen je problém, že by to chtělo přepřah, protože eso na takové štrece by ČD neobětovali. A to je bohužel ten hlavní důvod proč už nejezdí přímé vlaky do Prahy.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.233.34
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 06:34:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pinec:
Spotřeba paliva u busů: Velká karosa do 30 litrů na 100 km max, v létě se dá dostat na cca 25, Sor se pohybuje kolem 20 a mikrobusy od 13 do 16 litrů. Takže co píše o několik příspěvků níže Peno, je nepravda.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 10:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je škoda, že ty EC budou zase vozit jen ČD, slovenský cestující si stěžuje na kvalitu našich vozů, myslím, že by ŽSSK mohli vozit alespoň jeden pár, když už se klimatizované vozy dostávají i do Čierne nad Tisou. ČD nemají, kde brát narozdíl od ŽSSK.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 11:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:6kvaltová C954,(což je 12m) si bere v létě tak 24-27l.
Na dálkové tj. 20-23l !!!
Takže pozor na naprostý bludy.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_la_défense: Klimatizované vozy v Čierne nad Tisou? Na čem proboha? Na Dargovu? Nebo snad na Dukle? A navíc než skutečně apíšete něco o tom že by ZSSK mohly vozit také něco se svou soupravou. Co Košičan a Perner?

Navíc mi docela uniká smysl bavit se o soupravách když je to teprve návrh.

Než něco začnete někdo mluvit tak si spočtěte vyrovnávku výkonů a kolik by v takovém případě která společnost té druhé zaplatila. A to že ZSSK má volné vozy? Dejte si tu práci a spočítejte kolik vlaků denně vypravují ČD a kolik ZSSK. Pak mi někdo bude říkat něco o tom že jedna společnost muže mít modernizované vozy na všem a druhá jen na pár spojích.
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.209.151
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:40:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Na Dargove, na Dargove ... 3 Beery, 1Bpeer ...

A ked ma firma viac spojov, tak by mala mat logicky aj vacsie trzby a vacsie nahrady od statu (a teda by si mala byt schopna dovolit viacej modernizovanych voznov ...) tzn. CD by (ak su na rovnakej relativne financnej urovni ako ZSSK) mali mat k ruke mozno 700-800 modernizovanych voznov ...

Dj_la_defense: Aspon sa nikto nebude stazovat na to, ze to obcas vo vyssich rychlostiach klepe (C) Hroch ...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 15:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh to je, ale už se mi dostalo do ruky, co je v návrhu řazení aby vozili naši a je to slovem všechno, teda z těch nových.

ŽSSK k nám jezdí jen na Košičanu, Janu Pernerovi (a i to je svým způsobem mix)

čistě slovenské jsou Cassovia a Svatopluk

míchané půl na půl je Excelsior, Šírava, Vihorlat

a čistě české: Fatra, Hradčany, Detvan, Beskyd, Budatín, Javorník, Kysuca, Moravia, Slovenská Strela, Slovan

A na příští rok to bude pravděpodobně ještě Odra a Leoš Janáček. Bylo by fajn, kdyby z tohoto výčtu vozili něco i ŽSSK. Protože to budou zase spoje sestavené z Bmee.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 17:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inu pokusím se shrnoout, čeho jsem si všimnul na první pohled v návrhu nového GVD:
120 Žádný Os mezi Žatcem a Mutějovicemi
121 znova vůbec nic nepojede
126 dlouhé čekání v Domoušicích - minimum přímých vlaků Louny - Rakovník
132 vůbec nic nejede
137 jezdí se jen o víkendu
140 přijde mi, že osobáků je míň, přestupů víc a navazuje to hůř
143 už zbyly zase jen 2 páry
148 stále se zuby nehty drží jeden pár až do Hranic :-)
160 Podbořany - Žatec Os: jen 2 páry v X
171 zmizely ranní radotínské posily
200 Os na sebe v Březnici navazují převážně jen v jednom směru
203 v Blatné opět bez návazností
204 zmizel poslední pár
210 skoro všechno začíná na Smíchově
224 dopolední nenávaznost ve směru Horní Cerekev - Tábor
230 mezi osobáky nutný přestup v Kutné Hoře
231 Hradecké rychlíky prodlouženy do Vršovic
260 hodinový takt Praha - Brno :-)
261 ve směru Svitavy - Žďárec není návaznost v Poličce
292 možná to klame, ale jako by těch vlaků bylo víc :-)
312 zůstává sporadický víkendový provoz
321 přímé vlaky Ostrava hl.n. - Havířov - ČT

Tak já teda nevím, jestli mám být spokojený.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 18:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad adsf)
A ked ma firma viac spojov, tak by mala mat logicky aj vacsie trzby a vacsie nahrady od statu (a teda by si mala byt schopna dovolit viacej modernizovanych voznov ...) tzn. CD by (ak su na rovnakej relativne financnej urovni ako ZSSK) mali mat k ruke mozno 700-800 modernizovanych voznov ...
No ony ČD nemaj těch modernizací/nových vozidel zrovna málo. Akorát ne všechno jsou vozy na EC/IC (př.680,471,854,814,Bee RIC i neRIC, Bpee,Beer,Bmz, dost nákladních vozů, halda přeplyšovaných a i jinak renovovaných vozů,...). Mmch EC/IC nejsou státem dotované, takže bych si nějakou moc velkou výdělečností nebyl moc jistý.

ad Dj la défense)
Jj. Bacha na vyrovnávky. Ono nemohou ZSSK nasadit na všechny mez. spoje do ČR své vozy (i kdyby je měly).
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.138.76
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 18:52:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_la_défense: A kdyby aspoň ta Bmee.
mno kez by to vozili slovaci a hlavne s jejich hospodama, to by byla pohoda
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32315
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 19:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

200 Os na sebe v Březnici navazují převážně jen v jednom směru
203 v Blatné opět bez návazností


Stejně jako letos. Návaznosti (provážení přímých motorů) budou možná od Nepomuku, na rameni do Strakonic bude v rámci možností přípoj na bus.
Dokud budou jezdit rychlíky na 190 a 200, jak jezdí, těžko se to může změnit (leda vytvořením nepřípoje jinde). Pomoci by mohlo šoupnutí s taktem na 200 o hodinu, pak by vyšla 200 a o něco lépe asi i Blatná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zutý petr: A zapomněl jsi na 842 a 843+043+943. Ne, že by jich bylo nějak extra moc, ale na Slovensku v tomhle ohledu nenakoupili nic (nepočítám-li těch pár delfínů).
"Jen bílou orchidej...."
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zutý_petr: A to by bol fakt taký problém s vyrovnávkami? Ja som si totiž myslel, že práve naopak, viac jazdia české vozne po Slovensku... Máte nejaké presnejšie info, napr. ako je to s vyrovnávkami teraz? Lebo nemám vôbec predstavu... A čo také Pendolino? To zaň ZSSK ČD platia cash, alebo sa to nejako vyrovnáva...
V tejto súvislosti ma napadá, že keď bude Galileo chodiť v GVD 2008 z Budapešti, asi nebude mať vozne ZSSK - to asi tiež niečo spraví s vozokilometrami, keďže 2 Beer išli cez celú ČR...
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: Okrem 6 ks delfínov 840 (to sú jediné regio novostavby) má ZSSK aj cca 58 ks 812 a tento rok pribudne cca 10 ks 813/913 (také celkom pekné "dvojčudo" zo ŽOS Zvolen).
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman: Já vám prostě tvrdím, že za +7 minut třikrát na koridoru (včetně výměny cestujících) nezastavíte! Dále bych chtěl podotknout, že váš navrhovaný velkorysý poloviční takt R z Lovosic do Prahy oproti taktu R z Teplic do Prahy přičítám váší lovostřednosti...

Uznávám, že realizace Os kolem Ústí není dokonalá, ale zapomínáte, že lidé z LVS a LT nejsou jediní, kteří občas jezdí do Děčína. Vidím jako kompromis střídání ramen po hodině: jednou z Děčína do Mostu, další hodinu do Roudnice, hm?
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 22:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: Však já vím, co na Slovensku jezdí Ekvivalentem ZSSK 812, 813/913 jsou u ČD 814/914 a 814.2. 842 a 843 jsou novostavby (35+31 kusů). Co se týče mot. vozů, jsou na tom ČD podstatně lépe než ZSSK (I když se to na první pohled nemusí zdát).

A teď otázka k tématu: Existuje alespoň jeden smysluplný důvod k neustálému přečíslovávání vlaků? Např. trať 080 - rychlíky vloni 81X, letos 91X, návrh na příští GVD 111X. Pročpak?
"Jen bílou orchidej...."
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 22:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to taky nechápu.Měl by v tom být alespoň systém.Obecně,čím nižší číslo,tím důležitější a "lepší" spoj.Dál mě taky otravuje to neustálé přesouvání názvů a jmen rychlíků.Ale je zase fakt,že se některé spoje vcelku drží.Třeba na jižní větvi rychlíky 66x a jejich jména Rožmberk (stále s noclehárnou) a Junák.Takže ono jak kde...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 22:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc: Protože se MD už nevleze do serie pro R vyčleněné

asdf: Aha. Tak s tím Dargovem jsem to nevěděl. Já když s ním naposledy jel tak nic moc
A jinak s těmi fináns bych si zase tak jistý nebyl. A jak podotkl Zutý Petr ČD těch vozidel nemají zrovna málo. jenže ČD se neorientují přednostně pouze na EC/IC ale na vše. Na SVK se již bohužel na nic než na R/IC/Ec orientovat jaksi nemužete.

380-mělo by být dvacet kousků
471-28 kousků
755-sice jen 2ks, ale snad jich bude více
814-100ks (na SVK jich celkem více jak 100 nebude - už jen proto že tolik 810 prostě nemají)
842-37kousků
843-31kousků
854-50kousků
A další nezanedbatelné množství osobních vozů - nehledně na Ampz a Bmz, které nám mohou jedině závidět.

Takže porovnání ČR - cca 150 modernizovaných/nových motorových vozů x SR - cca 70 moernizovaných/nových vozů
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 23:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy konečně ČD zavedou rychlý ranní spoj z oblasti Uherského Hradiště /spádovost Luhačovice,Uherský Brod,Veselí n/M,…./ do Prahy? Dříve jezdil Šohaj v ranním čase,dnes jezdí pomalý R 700 ,ale ten je v Praze hodně pozdě.Z tohoto regionu jezdí autobusy tak plné ,že místenky do nich se musí kupovat hodně dopředu a paradox: 810 z Bylnice dělá jim přípoj!!! Protože, vlakem se musí v UH přestupovat a ve Starém městě ráno od 4.27 čekat 30 minut na odjezd rychlíku do Prahy.Takový nesmysl snad nemohl plánovat grafikonář ČD !!
K čemu je koridor,když je dojezd do Prahy rok co rok pozdější ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 23:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tohle srovnání je zavádějící.Je sice hezké,že máme jednou tolik modernizovaných/nových vozidel,ale mělo by se to vztáhnout také na celkovou délku tratí čr/sr a na počet spojů.Je ale fakt,že opticky sme na tom lépe.Ono stačí porovnat počty vlaků....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3459
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 23:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy konečně ČD zavedou rychlý ranní spoj z oblasti Uherského Hradiště /spádovost Luhačovice,Uherský Brod,Veselí n/M,…./ do Prahy?

Návrh pro příští JŘ
Os 4253 Staré Město u Uherského Hradiště - Otrokovice (- Přerov) - Ex 520 (Zlín střed -) Otrokovice - Praha hl. n.
Staré Město u Uherského Hradiště 5.07
Otrokovice 5.22 - 5.30
Olomouc hl. n. 6.04 - 6.07
Praha hl n. 9.00

Ex 522 Veselí nad Moravou - Praha hl. n.
Veselí nad Moravou 6.42
Uherské Hradiště 6.56 - 6.57
Olomouc hl. n. 8.04 - 8.07
Praha hl n. 11.00
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.209.151
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 03:46:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veď ja netvrdím, že ČD má menej modernizovaných vozňov ako ZSSK, len tvrdím, že na pomer k ZSSK je to stále ostuda (a dúfam mi tu nikto nejde tvrdiť, že ČD sú horšie ako Zločinecká Spoločnosť Slovensko). Lebo vzhľadom k prepravným tokom, hustote siete a pod. bude napr. tých 30 kusov 813, čo sa má nateraz urobiť, cítiť viac ako všetkých 100 kusov radu 814 ČD dokopy ...

Euronight: ešte 8 kusov tých 812 pridaj ...
Glex: Máš pravdu, toľko 810 nemáme, z väčšiny sú už 812 ...

Zutý petr: Pozdrav pánboh niektoré také rekonštrukcie (napr. Bee neRIC a ostatne aj Bpee) ... vetrateľnosť zhruba na úrovni Bpeer ... s pokazenou klimatizáciou ... v lete utrpenie ...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 11:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad asdf:No je jasné,že když jste fůru tratí pozavírali,že nepotřebujete takové množství menších motorových vozů.Takže je fakt,že když už má na Slovensku přijet nějakej motorák,potom zajisté ve většině případů přijede mutace 810 než 810tka samotná.Jinak by mě zajímala spolehlivost řady 840 u vás???Zatím teda v případě motoráků nic bombasticky spolehlivého nemáme (reko vozy).
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 11:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asdf:
Jenže, jak moc jsou staré ty naše Bee, Bpee zhruba 10-11 let.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, asdf: Na SVK bude skutečně 30 motoráků 813 vidět více než v ČR 100ks 814, protože na SVK to pokryje téměř veškerou osobní vozbu na lokálních tratích, kdežto V ČR ani ze čtvrtiny. Happy to je i pro tebe. právě proto že máme 3* větší železniční síť a denně vypravujeme 6* více vlaků tak mužeme mít i 3* více modernizovaných vozidel ale prostě budou stále vidět méně než na SVK kde pokryjí téměř celou vozbu.

Navíc něco jako 471, 854 nebo 843 nemají vubec. A s tou spolehlivostí - 854 jezdí bez problému (po překonaných dětských nemocech), 842 také. O 843 by se pravda dalo poněkud polemizovat. Ale jezdí. Pardubice bez problémů, Ostrava také a Harrachov je pouze záloha a i zde se objevují celkem podle turnusu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32335
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A navíc máme narozdíl od SK tratě, kde nemá nic víc jak mírně modernizovaná 810 co pohledávat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 15:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak se nevystihl,kde se dá sehnat návrh GVD na příští rok?Poradíte prosím?
ICQ:252 160 498
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 15:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havrda: Třeba na gvd.kvalitne.cz
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 17:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nebo o par bloku vyse zde v teto sekci :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32351
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 19:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se tu neustále někdo neptal, dal jsem odkaz do záhlaví diskuse. Doufám, že Poborskiii se nebude zlobit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 19:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě (lehce) k té Březnici: Proč ve Zdicích zastavují ty Plzeňské R, ke kterým stejně stojí v Berouně přípojný R na Příbram? Třeba ráno zastavuje ve Zdicích jak R752 tak i R890. Ale R850 Zdicemi projíždí. To samé odpoledne. Zastavují tam "dvojičky" R754 + R790,R758 + R892,atd. A takový R854 Zdicemi projíždí. Nemělo by to být naopak? Když zastavuje R na Příbram, tak Plzeňský projíždí. A když R na Příbram nejede tak zastavuje Plzeňský?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32363
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 19:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastavuje se kvůli přestupu na Plzeň.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 21:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Bkp .Děkuji,ale přijezd do Prahy v 9.00 je pozdě.Ranní autobusy ze Zlinského a Hradišťského okresu dorazí na Florenc už do 8 ranní.Proč ČD jede až za autobusy a tedy jen s cestujícími co se už nedostali do autobusů? Proč není takové spojení s Prahou od nejvdálenějšího regionu ?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 21:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loko: jenže ty 4 hodiny jsou prostě reálný čas, za jaký se to dá stihnout (Pinďa možná tři a půl), takže do Prahy na osmou by se muselo jet ze SMuUH ve čtyři - na to žádný normální člověk nebude vstávat
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 21:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus má taky jízdní dobu 4 hodiny /3.55 Uh.B. 7.55 Pha. a je problém do něj koupit místenku,na pondělí nemožné .A to 15 min před ním jede bus Luha - Pha.a kolem 3 ranní busy ze Slovenska ,jenže ty v pondělí jsou již plné a neberou.Jenže přípoj od Bylnice dojede do SMuUh ve 4.27 a R na Prahu až za 30 min tedy 4.57.Pak vymetá všechny nácestné staničky ,kde nikdo nenastupuje ani nevyst./jezdím snim tak to vidím/To je snad systematické odhánění cestujících od železnice.Pokud je solidní spoj není problém v časném stávání.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace