K-report
 

Archiv do 27.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 27.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 10:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna na 220 teď bohužel nemá moc cenu se snažit o moc víc než o rychlíky

To asi nemá, ale 2 páry rychlíků navíc by snad nějak vešly (a když ne teď, tak za 2 roky už snad ano): Do Budějc na nějakých 7:55 (k Sp do Vídně a Os do Volar, ale taky na ranní jednání v Budějcích z Prahy) a na 15:04. Z Budějc pak v 16:54, který už mi několikrát chyběl, a s ohledem na skupiny v Táboře asi v 7:54.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.41
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 10:57:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Otavou až ze Strakonic jsem jel jen jednou. V Písku zůstali sedět pouze 3 lidi. Vy víte o dnech a časových polohách, kdy v tomto směru jezdí víc lidí?

Z těchto končin je největší spádovost do ČB, čili otočení všech R do ČB považuju za rozumné. "Normální lidi" ze Strakonic do Prahy jezdí autobusem, a pro pár šotoušů to nemá cenu.

Co mi na návrhu GVD 2008 vadí, je sled tří Sp za sebou ze Zdic do Písku v létě a o víkendu. Na takovouhle hustotu tam podle mě není frekvence. Určitě by se našla možnost, jak ty vlkm projezdit smysluplněji.

Mibl: ad zahušťování Písek-Strakonice: rozhodně zajímavá varianta. Přípoj z Písku na všechny R do ČB by byl dost potřebný, pravidelné přímé spojení Písku a Strakonic taky. Část vlkm by se mohla vzít z ramene Písek-Protivín. Část vlkm by ale chyběla, takže by na to muselo padnou něco jiného...

Martin Zlivský: ad Krumlov: pokud má motor od rychlíku z Berouna v ČB prostoj, tak ať se do Krumlova klidně projede. Spíš bych to ale viděl na přípoj rychlíku od Prahy, než na přímé pokračování od Berouna.
Po dokončení koridoru by mi přišlo rozumné udělat dva páry přímých Ex/Sp Praha-Tábor-ČB-Krumlov. To je ale zatím hudba daleké budoucnosti.

"Řekněte mi kolik jezdí lidí z Prahy do Chebu přes Ústí to je přitažený za vlasy"

Celkem nikdo. Lidi jezdí z Prahy do Teplic (včetně přestupu na Litvínov), někteří i do Mostu a Chomutova,města. Další lidi jezdí z Ústí do Mostu, Chomutova, Varů. Přímý rychlík který sveze všechny tyhle lidi jedním vrzem je nejefektivnější řešení.
Průšvih je, že se neplatí jízdné odněkud někam (jako například v IDS Iredo), ale za projetou trasu. Při relačním jízdném by tyhle rychlíky mohlo z Prahy do Mostu, Jirkova, Chomutova používat daleko víc lidí. Pro začátek by stačil jen seznam relací, kde se v přímých rychlících uznává jízdné kratším směrem. Hrách na stěnu (tuposti MD & ČD) házeti.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32521
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 11:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČK:
Uvažovat o nějakém systému je zatím spíš velmi předčasné. Souhlasím, že současný stav, kdy jezdí pouze osobáky, je nevyhovující, ale pouze z hlediska cestujícího. ČD, obcím a kraji to vyhovuje, takže bohužel není moc co řešit. :-( Takže jedině MD nebo jiný železniční subjekt to má možnost změnit.
Protažení berounského vlaku není vůbec ideální (hlavně kvůli přípojům), muselo by se v ČB čekat půl hodiny na přípoje, ale nevyžadovalo by to stroje navíc a hlavně by to bylo relativně nenáročné pro budějcké nádraží (oproti posunu s pražskými soupravami).
Odpoledne jet asi v 16:09 s vlekem (kvůli oběhu ale 050/01x, 042 by musela zbýt v ČB) na 16:50 do ČK, otočit to bez vleku zpátky v 17:09 na 17:50 do ČB (v LS možná vést i s vlekem o cca 10 minut později až do skupiny po Praze, nebo jako druhý postrk Os 8148).
Ráno pak možná vést R (dobrat vlek) z ČK zhruba v 5:15 (resp. v 5:08 z Kájova, v ČK motor „nepřespí”) na šestou skupinu do ČB a dále na R 893 (stávající číslování). Zde by nám však chyběl motor v Kájově (opilecká 842 točí před R 893 Os 8160), ten by tam musel jet na nějaké závěsu.
V létě by mělo smysl protočit motor mezi R na 9:34 v ČB (opět buď v 10:09 vynechat Prahu a hnát hned v 10:02 po Vídni, HB a Plzni) a v 12:26 z ČB podobným způsobem jako odpoledne; tady by byl ale problém s kapacitou soupravy, dva Bmx (jeden by v ČK už byl) by to ale snad pobraly (podle toho pak (ne)dělat přípoj na R do Prahy).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32524
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 11:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Na 220 ryclíky přibudou určitě (už nyní je pozdě), ale ty dva roky (tedy GVD 2008/2009) bych viděl jako velmi optimistický odhad. :-( Pak snad bude i nějaký „nadvlak” o půl sedmé z Budějc a vhodně zpátky.
Písek bych viděl podobně, ale bohužel ani při vzniku tamního pilotního IDS (aspoň co se ke mně dostalo) se s tím nějak moc nepočítá.

Bručoun:
Ty rychlíky občas vozí mezi Pískem a Strakonicema i 50 lidí, nicméně tak pouze parazitují na kombinaci Os/R jedoucí o kousek vedle. Mnohem radši bych tam viděl Miblem nastíněný model, nebo (též) pžípoje na Os od/na ČB, kterým bych do Ražic vycházelo křižování (v časech vratných souprav pak třeba i obrat, přičemž do Strakonic by jel kratší Písek). Možností je více, ale přípoj od R to zrovna není, dokud pojede tak, jak jede, a ne třeba o hodinu vedle.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32529
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 11:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Část vlkm by se mohla vzít z ramene Písek-Protivín. Část vlkm by ale chyběla, takže by na to muselo padnou něco jiného...


V návrhu padají dvě dogmata - že nelze končit/začínat už v Protivíně, a dokonce (8051) i ve Zlivi. Takže ono by se asi v případě zájmu kilometry našly (pominu navýšení úhrady za současného mírného snížení ceny za vlkm, to asi zatím reálné není).


Spíš bych to ale viděl na přípoj rychlíku od Prahy, než na přímé pokračování od Berouna.

Ano, o určitě. Akorát s přípojem na Prahu bych možná občas byl opatrný kvůli kapacitě soupraby a přenášení seker.


Po dokončení koridoru by mi přišlo rozumné udělat dva páry přímých Ex/Sp Praha-Tábor-ČB-Krumlov. To je ale zatím hudba daleké budoucnosti.

Určitě, ale na to by se hodila i upravená budějcká stanice. Ono by to šlo už nyní, ale už tak posunem silně přetížená zhlaví by měla co dělat to pojmout... (V jednom směru najedete
749 s BDs a čapne první tři vozy, v opačném najede 363 s vozy a záloha z konce BDs ukradne.) Až v případě kratších Exů by se snad nechalo na Krumlov tahat celou soupravu (a třeba jet pak na Krumlov i trochu couravějc).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 11:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát s přípojem na Prahu bych možná občas byl opatrný kvůli kapacitě soupraby a přenášení seker

To předpokládáš tak vysokou poptávku po těch vlacích? Myslíš, že by 842 s vlekem měla problém pobírat?

Já byl v Krumlově naposled loni v květnu a v pátek kolem 18:00 byl problém se ve 4 lidech s batohy dostat do autobusu, takže jsme nakonec jeli vlakem v 19:07 a silný přestup od Prahy mohu potvrdit.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32532
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V létě je to naprosto nevyzpytatelné, na Prahu zvlášť.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme zmínili tu 220, tak mě zaráží chybějící sobotní spojení do Budějc na skupinu v 8, a to jak z Tábora, tak nově z Jindřichova Hradce. Neděle se dá oželet, ale myslím, že ta sobota bude chybět.

Nevím, jak je to tam frekvenčně, ale třeba případné zrušení rychlíku na 190 do Budějc na osmou by chybělo citelně spoustě lidí.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s otočením R z 200 do Budějc doporučuji k nahlédnutí jízdní řád linky Písek - Vodňany - České Budějovice (http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L360022_070304_58432.pdf).

Kdyby byly Vodňany na trati, tak bych jí dával 2 roky a 2 dny, takhle těžko říct.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Zdeněk J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.64.20
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:47:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napsal jsem na KÚ Ústeckého kraje námitku proti zrušení osobních vlaků na trati 120 mezi Milostínem a Žatcem (jakožto Kladeňák vím že ty vlaky zdalena prázdné nejsou) a výrazné redukci osobních vlaků na trati 160 mezi Žatcem a Blatnem u Jesenice. Šéf odboru dopravy ing.Franěk mi (kupodivu) odpověděl, že se tím budou nadále zabývat. No, uvidíme. Snad se osobáky na těchto tratích podaří zachránit. Ovšem, takové trati 132 či 113 asi postihne osud trati Libochovice-Straškov :-( .
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32545
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 18:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Bohužel tak vyšel oběh. :-( Z podobného soudku je i zrušení R 861 o víkendu (R 660 je jeho „vyrovnávka”). Padla tím poslední možnost, jak se v sobotu včas dostat do Prahy (byť s přestupem ve Veselí a těsně po odjezdu vlaků na Chomutov přes Kladno i Ústí), ale též dost využívané spojení po pátečních akcích.
Skoro mám často pocit, že v sobotu jezdí R 630 (resp. R 861) víc lidí jak v tejdnu.

Bus-linku Písek - Vodňany - ČB bych nezatracoval - má v ČB i Písku víc zastávek, navíc obsluhuje i Vodňany, v obou směrech narozdíl od vlaku bez přestupu. Pominu, že některé spoje té linky jsem snad ještě nikdy neviděl jet včas (ale to je problém více linek).
Spíš jsem zvědav, jak bude využita nabídka spojení z Netolic na Strakonice a Písek, busy v té trase nejezdí takřka vůbec...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 19:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bus-linku Písek - Vodňany - ČB bych nezatracoval

To já taky ne, ale rychlíky na 190 dokázaly autobusy ČB - Plzeň kompletně porazit za 2 taktové jízdní řády, tak tady tomu vzhledem k mimolehlosti Vodňan dávám o něco více, ale lze čekat, že ta linka v této podobě nejspíše nepřežije. Vlak je výrazně rychlejší a značná část spojů bude je v obdobných časových polohách jako přímé rychlíky do Písku (z Budějc 6:35, 12:40, 14:10 a 16:35, tedy 4 ze 6), obráceně už to pravda tak "horké není". No uvidíme.

navíc obsluhuje i Vodňany, v obou směrech narozdíl od vlaku bez přestupu

Kdyby se chtělo, taky by se daly osobáky ze 197 odpoledne tahat až do Písku, volné trasy na to jsou a leželo by to jen na vlkm, relace Prachatice - Bavorov - Vodňany - Protivín - Písek by nemusela být nezajímavá. Stačí se jen podívat na trasy současných 8053 a 8061.


K Netoličce:
No jisté zlepšení tam ve směru do/z Strakonic a Písku navržené je, ale pořád mi to nepřijde ono. Dle mého soudu by Netoličce nejvíc prospělo, aby osobáky ze 190 jezdily do Budějc na skupinu a tím by vlaky z ní měly přípoje na obě strany, aniž by se muselo jezdit Lv z Dívčic do Zlivi.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32556
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 19:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ČB - Plzeň a ČB - Písek je docela rozdíl ve vzdálenosti. Protažení osobáků od Vodňan na Písek si představit umím, ale nejspíš by to bylo na úkor vlaků od Budějc. V nějakém konrétním případě za příznivých podmínek by to asi šlo.

Pak ano, ale pokud nechceme v ČB těsné nepřípoje, tak to zatím pořádně nejde. Mmch, Lv by se mělo jezdit i mezi Zliví a Číčenicemi.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČB - Plzeň a ČB - Písek je docela rozdíl ve vzdálenosti
V tom to myslím nemusí být, ČB - Strakonice je taky poměrně krátké.

pokud nechceme v ČB těsné nepřípoje, tak to zatím pořádně nejde

To by opravdu nešlo do ČB dojíždět tak, aby se stíhalo vše kromě R do Prahy?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32566
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však taky do Strakonic jezdí přímé busy, narozdíl od Plzně. Ale uvidíme, mírně vymetací autobusové spoje se udrží vždycky, protože takové relace vlak kvalitně neobsluhuje, má pouze úplné rychlíky a úplné couráky.

To by samozřejmě šlo, ale právě přípoje do/od Prahy jsou dost sledované (a využívané). Sice si jiné řešení představit umím, ale to stávající zatím není vůle měnit.
(I když pokud už nesymetricky, tak radši přesně naopak, tedy předjíždět v Platanově směrem od Budějc, ne naopak. Stabilita takového JŘ by byla mnohem vyšší. Jenže takové překopání JŘ by se s kladnou odezvou nesetkalo, to už je lepší ještě rok nebo dva stávající model přetrpět.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 00:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že Lovosice a superexpresy se tu řeší už i beze mě :-) Jen tak dál ;-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 07:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny: Já jenom věřím, že se tady Lovosice nebudou řašit až do začátku platnosti grafikonu. A pak zase znovu. Každý má svůj názor a za tím si chce stát. Doufám, že to nedopadne jako v "optimalizaci linkoveho vedení", kde se s krátkými přestávkami řeší problematika spojení na pražské letiště.
hyjacint 1.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.128.195
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 11:50:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a zase ty Lovosice řeší se to tady,páč je to kontroverzní.
Jak naplnit lokálky na lovosicku???úplně jednoduše udělejme typ GVD 05/06 tedy příjezdy osobáků a R z obou směrů okolo 30(v půlce hodiny) odjezdy lokálek ve 40.Přestupy do 15 min.Tak to bylo.Nyní osobáky zústali R jinak Os na lokálky jinak.Busy stejně takže nyní ten kdo přijede od Ústí osobákem nečeká se přes půl hodiny v lovo, ale využije bus který jede hned v půl(30).Toto přesně otočit že by vlaky jeli hned a na busy čekat půl hodiny.Tak na každém vlakovém spoji je o 20-30 lidí víc.
Nejlepší by byly spoje na rameni Litoměřice horní-Rakovník.Ty nesmyslné přestupy nyní v Domoušicích maj jenom účel otrávit lidi,snížit frekvenci cestujících a zrušit trat 126.Trat 113 je motor o víkendu zcela vyprodanej!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě přijde „00“ v Lovosicích ideální:
087
při odjezdu v „00“ křiž. v Blíževedlech a příjezd do Lípy v „30“ (kde to vzhledem k taktu na ostatních tratí vycházií do „30“ („00“ Rumburk + vazba na lokálky a Děčín + vazba na EC)
při odjezdu v „30“ křiž. v Litoměřicích a kde podruhé - v Zahrádkách?
097
při odjezdu v „00“ vychází „00“ do uzlu Úpořiny“
při odjezdu v „30“ přijdeme „00“ v Úpořinách
113
tam je to asi jedno
114
při odjezdu v „00“ vychází „00“ do Postoloprt a vazba na obě strany
při dojezdu v „30“, „00“ do Loun a to by se dalo z výhodou využít, ale snad jediná lovosická lokálka, kde by přesun na "30" neudělalo víc škody, než užitku)
Současný model rychlíků dává předpoklad rychlé regionální dopravě v ústeckém kraji (např. v Ústí vazba z Prahy na Úpořiny, v Děčíně na Benešov, Žandov a českou Lípu).
Návrh na 087 má vazby na rychlíky v „00“ a na osobáky ve „30“ (směrem na Ústí do 15 minut). Autobusy (stejně jako osobní vlaky) by si měl koordinovat kraj). Nesmyslné přestupy na 126 být nemusí, ale časových polohách se musí domluvit dva kraje (ústecký se středočeským).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 18:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že Lovosice a superexpresy se tu řeší už i beze mě :-) Jen tak dál ;-)

Ale kdeže, nikdo zde nic neřeší. Ale plácá se tady opravdu hrozně. Takže zopakuji jen to, co jsem již říkal vám: shrňte všechny argumenty (tedy ne dohady a osobní dojmy a "zaručená" "fakta") pro, ale i proti zastavování tzv. superexpresů v Lososicích (doporučuji zaokrouhlit na celé tisícikoruny) a dejte je sem. Potom teprve nějaké řešení začne.
Jinak navrhuji, pokud tento spaming neustane, aby byl přesunut do nějaké příhodnější diskuze, třeba do volné s dopravní náplní (tedy ne s nedopravní náplní, Martine!).
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.222
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 00:12:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: ad přímý expres Praha-Krumlov:
Myslím, že dneska to nemá cenu. Opravdový expres, mimo takt obyčejných R, by se, jak sám píšete, asi nevešel. Obyčejný přímý R, vzhledem k jízdní době, myslím v dohledné době nemá cenu.

"Ty rychlíky občas vozí mezi Pískem a Strakonicema i 50 lidí"

A kolik z nich zůstává v Písku sedět? Podle toho co jsem viděl, tak to asi nebude žádná sláva.



Další postřehy z návrhu GVD 2008:

- taktové Os Kadaň,město - Chomutov,město. To je obecně vzato moc dobře. Akorát nechápu, proč žádný nejede z Kadaně v ranní špičce.

- zajímavé jsou přímé vlaky Postoloprty - Louny,město - Libochovice - Litoměřice - Č.Lípa. Dobré hlavně pro lidi z Libochovic a okolí.

- celodenní obousměrná taktová návaznost z Vlašimky na rychlíky na Prahu. To je poprvé za celou dobu existence lokálky!

- ranní Ex z Prahy do Norimberku s odjezdem v 5,15. To by mě zajímalo kdo s tím bude jezdit. Hlavně že projíždí Beroun. Ať žijí "taktové mohyly" ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32610
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik z nich zůstává v Písku sedět?

V tejdnu samozřejmě minimum, opravdu to jen vyžírá kombinaci R/Os jedoucí o kousek vedle. O víkendech to bývá lepší.

Krumlov bych úplně nezavrhoval (i při dnešní JD), přeci jen tam i nyní jezdí hodně lidí a odbourání přestupu by pomohlo. Ale pro začátek bych to opravdu viděl spíš na využití R od Berouna.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ranní Ex z Prahy do Norimberku s odjezdem v 5,15. To by mě zajímalo kdo s tím bude jezdit. Hlavně že projíždí Beroun. Ať žijí "taktové mohyly" ...

Ano je to tak, u tohohle rychlíku by bylo dobré stavět jako letos (tedy i ve Zdicích, kde je přípoj od Příbrami) a do Plzně dojíždět co nejtěsněji na sedmou, jenže to by nevyšla 180 a křižování kousek za Domažlicemi, které je trochu vyhozené z nulové symetrie. Řešením by bylo vyhodit zrovna tento pár v Kubici křižujících rychlíků o těch pár minutek ze symetrie na opačnou stranu. U rychlíku na 10:45 do Prahy by projetí Berouna až tak nevadilo.

Ještě stojí za povšimnutí, že ve směru do Prahy jedou Domažlické rychlíky z Plzně v taktové poloze a tedy by mohly stavět stejně jako ty z Chebu či Klatov.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu doplním, že ta má úvaha může zkolabovat na nesymetrii přepřahacích dob v Plzni, neb v jednom směru spojky jsou a v druhém ne.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobně by mně zajímalo kolik lidí jezdí prvním ranním EC směr Vídeň v 5,02 nebo kolik - tedy ještě mimo provoz denní MHD v Prase.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Myslím, že přes léto se lidi od Berouna, resp. Prahy na Strakonice a dál na Šumavu najdou. Vždyť jezdil před časem i přímý páteční R do Volar přes Vimperk. Kde je mu dneska konec.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32634
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ti budou mít Otavu. A odjezd z Prahy až v sedm mi přijde sympatičtější. :-)

Je fakt, že lidi tam jezdí v létě v menším množství i odpoledne, Ti to holt budou mít složitější (dlouhý přestup v Protivíně, resp. pojedou přes Plzeň).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 19:05:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: kdyby se chtělo, tak se řešení, jak mnichováky ztaktovat s ostatními R Praha-Plzeň, najde. Ty díry v taktu v trase Praha-Beroun, to je jak u blbejch. Přes čáru stejně jezdívá jen pár lidí. Nehledě na to, že na německém území jedou jako "spěšňák".

Hroch: Jak kdy. Někdy zejou vlaky BE-ST prázdnotou už z Berouna. Minulé léto jsem dvakrát zažil do 15 lidí, jindy to bylo podstatně víc. Vícekrát jsem jel během roku v neděli ve 13 h z Berouna, to měla vlaková četa většinou skoro přesilovku.

R na 200 beru jako fakt. Ale kdyby bylo na mně, tak je zruším, a vlkm projezdím na tratích s potenciálně větší frekvencí.

Martin Zlivský: Mnohahodinové cesty vlakem z Prahy na Šumavu absolvuje opravdu málokdo. Směr Praha-Písek a Praha-Strakonice bych odhadoval tak 90% bus a 10% vlak (pokud počítám jen dálkové cestujícící).
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 07:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První ranní EC na Vídeň používám pravidelně, naopak vítám, že na něj dojedu ještě poslední 505 bez přestupu a rychleji ... Z Prahy vždycky najdu prázdné kupé, z Pardubic už je obsazenost lepší.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 08:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby se chtělo, tak se řešení, jak mnichováky ztaktovat s ostatními R Praha-Plzeň, najde

Řešení je jednoduché, zrušit přepřah na čáře a křižovat v Domažlicích. Pak to vyjde rozumně v Plzni a asi i ve Schwandorfu a ještě by se mezi Plzní a Domažlicemi dalo jednou či dvakrát zastavit. Jde o to, jaká by to tahala mašina. Naše historické kousky asi za čáru Němec nebude chtít. A o tom, zda jsou u nás schválené nějaké německé mašiny, nevím, ale třeba doplní někdo znalejší.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 09:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to jsem si myslel. Známá nedávno potřebovala bejt dopoledne v Bratislavě. A protože se ji nechtělo hrabat nočním busem (a nočním sídlištěm na něj což celkem chápu) a poté ještě hnít v Břeclavi protože dál to jede v dobu rozumnou, jela v šest z Florence se Sudet Agentem na kterej jede metro.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32637
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 12:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Nejde o Šumavu (to je i z Budějc ukrutně dlouhý), ale Krumlov.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mibl: oficiálně může DB 218 do Kubice a troufnu si tvrdit, že jet pod naší vlajkou, tak úplně klidně a legálně až do Domažlic. Ale nás nezajímá vyrovnávka kilometrů, což je asi ta zakopaná sobaka.
Žádná v Čechách používané motorová lokomotiva nedostane povolení jet za Fürth. Ze 742 nejde vidět a 749 a 754 nemají pevnost stanoviště.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3540
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 18:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani takové 724, či 731 by šanci neměly?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 19:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty asi ano, když si je tam někdo schválí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32660
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 19:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby, tak by ale mohly soupravu táhnout maximálně pár km, protože nedobíjí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: A Němec snad nepoužívá historické kousky? Cožpak je BR 218 mladší než 754? Já měl za to, že je dokonce starší... A ragulin asi taky nebude to pravý ořechový...
"Jen bílou orchidej...."
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:11:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenze hacek je v tom ze ty nemecky prisery jsou prubezne upravovany a sem tam se na ne neco dosadi
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím bych souhlasil v případě ragulinů. Ovšem u 218 se o rekonstrukcích snad jenom mluví. Nebo už DB k něčemu přikročily?
"Jen bílou orchidej...."
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Německé konstrukce jsou již z výroby hodně promyšlené a relativně nadčasové. K tomu se zpravidla vyrobí velká jednolitá série a ne hafo poloprototypů, které se ještě v provozu různě nejednotně upravují (třeba 754 - každá mašina jiná).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 22:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček, Jirka j:
Párkrát jsem tím Dvořákem v letošním GVD jel a nikdy jsem tam víc jak 30 lidí neviděl, spíš tak 15-20. Pár kupé bylo i volných, ve zbytku 1-3 lidi. Já sem tím jel jedině proto, že se na to dalo dostat prvním metrem, jinak .

Martin 24.4., 16:32:
V pátek (nebo i o víkendu) odpoledne tam žádnou Otavu na Strakonice nevidim.

Bručoun:
Já sem tam jel jenom párkrát, spíš tam jezdí kolega, ale zatím sem tam zažil vždy zhruba 50% obsazenost (v motoru). Náhoda? To nevim.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32672
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 23:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však píšu, že ti to budou mít složitější... (A relační sleva zde bohužel zatím asi těžko bude - to spíš už se dočkáme relačního jízdného.)

Páteční posila jezdila a už nejezdí. Zčásti to může být kvůli taktu, ale asi až tak moc úspěšná nebyla.
Ale nebude náhodou jezdit Otava v létě denně? (Nevím, ptám se.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 08:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ, Fantomasdc, Michawel:
Díky za info, já nemám nejmenší tušení, jaké a jak staré mašiny mají Němci, a proto jsem to schválně psal tak, abych vyprovokoval lidi k diskusi.

Hroch a spojení do Strakonic po 200:
Ano, Strakonice, ale i Volyně či Vimperk jsou/budou odříznuty od spojení na 200 (neb zlomená 203), ale pokud už hledat nějaké řešení tohoto, tak protáhnout 2 až 3 páry osobáků ze 198 do Písku tak, aby byl přípoj na Beroun, představoval bych si to (zatím bez ohledu na oběhy) ze Strakonic v 6:53, 12:53 a 14:53 a do Strakonic na 9:05, 15:05 a 17:05.

Ale aby to rozumně vycházelo, tak by to chtělo buď stavět rychlíky i v Putimi nebo tam pořídit to mnou zmíněné AHr.

Ale i tak bych docela dost zvažoval, zda polohy posunuté o 30 minut dříve resp. později neudělají mezi ST a PI lepší službu.

Co se týká spojení Vimperka, Volyně, ale třeba i Radomyšle a Sedlice s Prahou, tak to bych řešil tak, že bych vázal do rychlíkových skupiny ve Strakonicích autobusy z Prahy (část spojů už tak více méně náhodně je). Je mi jasné, že je to utopie, neb ty linky jsou nedotované, ale díky tomu by všechna městečka na Strakonicku mohla mít spojení do Prahy v dvouhodinovém taktu.

Jen myslím, že by se to nesmělo moc propagovat, protože by kombinace R Budějce - Strakonice + navazující autobus do Prahy byla rychlejší a jistější než rychlík po 220.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to mám dát sem nebo do rubriky "Názvy a řazení vlaků", ale zaujaly mne noční "říční" vlaky Berounka a Lužnice... I když denní R "Matalík" je No.1.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.143
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 20:34:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: ad takt Praha-Plzeň: zkrácení jízdní doby Plzeň-Furth by samozřejmě bylo nejlepší řešení (pokud je to technicky a ekonomicky možné).
Myslel jsem to ale spíš tak, že na zastavení v Berouně jsou potřeba 2-3 minuty, o které by se dal posunout odjezd z Prahy. Tomuto taktu by se dal +/- 2-3 minuty (zastavení ve Zdicích nebo Zbirohu) přizpůsobit takt ostatních rychlíků na Plzeň. Posun Os na 171 by asi nebyl problém. Nezkoumal jsem ale, zda by se v Praze nezkrátila nějaká přestupní doba natolik, že by dřívější odjezd na Plzeň vadil.

Lepší řešení by nejspíš bylo o těch pár minut posunout osu taktu na 180, neboli všechny vlaky na 180 zpozdit o 2-3 min. Pozdější odjezd mnichováku směrem na Prahu by nevadil, protože nikdy nestaví ve Zdicích ani Zbirohu. Tahle by v Berouně mohly stavět všechny rychlíky bez vyjímky, a Beroun by tím konečně získal skutečně hodinový takt rychlíků na Prahu.

Hlavní problém myslím je v tom, že "moudré hlavy" na MD si myslí, že z Berouna do Prahy se má dojíždět courákem. Tím ale až z Berouna pochopitelně jezdí málokdo, z čehož těží místní autobusové firma. Nádraží v Berouně sice má mizernou polohu, ale kdyby bylo spolehlivé pravidelné rychlé spojení až na pražský hlavák, tak by vlakem rozhodně jezdilo víc lidí.
Taky je to otázka ceny, ale to už je zase jiná kapitola ...

Další letitá ptákovina v GVD je časová poloha Sp 1651. Ten by udělal nejvíc užitku s odjezdem z Berouna v 6,44 a příjezdem do Prahy v 7,21.
V tuto hodinu by taky mělo nejvíc smysl přímé spojení z (Radnic), Chrástu, Holoubkova, Mýta, Praskoles a Králováku do Prahy.
(V obdobné časové poloze jezdí Sp 1830 z Tábora, který je obdobně vložený mezi dva rychlíky.)


ad spolehlivé spojení ČB-Praha: z tohoto hlediska jsou t.č. nejlepší autobusy ČB-Písek-Praha. Akorát je třeba volit Zárubu nebo Bosáka, nově snad i Kováříka. Fedorku nebrat, u něj to s dodržováním JŘ většinou dost kulhá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.143
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 21:02:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: ad obsazenost na 200:
Myslím, že to nemusí být náhoda. Spíš mi přijde že v různých dnech a časech je velmi různá vytíženost. Asi jezdíte v jinou denní dobu.
Určitě můžu tvrdit jen to, že v neděli ve 13 a v 15 h z Berouna bývá R vytížený málo až mizivě, a v neděli v 16,23 a v 18,23 z Jinců zpět od slušně až k velmi.
V jiné dny a časy můžu těžko zobecňovat, ve všední den se tam nedostanu, a v sobotu se to i u stejných vlaků v různé týdny velmi lišilo.


Mibl: ještě ad mnichováky: když zrušíte přepřah na čáře, tak kam by se přesunul? Máte na mysli ty Domažlice? To by snad mohlo být jakž takž reálné, nevím ale kolik Vám tam vychází času.
Jesli ale myslíte cizí mašinu až do Plzně nebo do Schwandorfu, tak na to si asi ještě počkáme.
klex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.217.87
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 01:24:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: ad spolehlivé spojení ČB-Praha Je pravda že u Záruby se dá stihnot jízdní doba Praha - ČB za 2hodiny! jenže zase je to na úkor ceny. Záruba má studenta Praha-ČB za 105,- jenže ČD za 88,- Bosák to má tuším něco kolem 100,- Určitě nebrat bus connex Praha který má jízdní dobu Praha-ČB někdy i kolem 3hod 30min a to díky zajíždění do různých vesniček.... Už aby začala tuto trasu jezdit SA, potom ČD na rychlících na trati 220 pěkně ostrouhají.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32705
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 02:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

200 mne zatím (ani při nynějších výlukách) nezklamala. :-)


Už aby začala tuto trasu jezdit SA, potom ČD na rychlících na trati 220 pěkně ostrouhají.

To bude záležet na podobě provozu. Pokud by měl platit navržený JŘ, tak mohou být ČD v klidu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 07:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jesli ale myslíte cizí mašinu až do Plzně nebo do Schwandorfu, tak na to si asi ještě počkáme.
Ano, myslel jsem to jet durch Plz - Schw. Oběhově to vychází na 2 mašiny, obraty na obou stranách dvouhodinové, což není žádná sláva, ale zase to nebude přenášet zpoždění do protisměru. No, třeba se toho dožijeme .
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.117
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 09:10:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský, ad 200: Když ona jízdní doba ČB-Praha 3:20 není to pravé ořechové...

klex: Pro cestujícího bez nároku na slevu je (resp. ještě loni byl) jakýkoli autobusový dopravce výhodnější než zákaznické jízdné ČD nebo zpáteční sleva ČD. O "obyčejném" jízdném nemluvě, za 204 Kč pojede z Budějic do Prahy jen zoufalec, blázen nebo milionář.

Jet s connexem přes "vesničky" Hluboká, Týn a Bechyně by mě jaxi ani nenapadlo. Kombinace dlouhé jízdní doby s možností chytit zpoždění v úseku Tábor-Praha nic moc. Je možné, že s tím někdo jezdí, oproti vlaku je to pro většinu lidí výrazně levnější.

ad Záruba: ... a jindy i přes ten Písek chytí zpoždění. Obvykle ale menší, než vlak na 220.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32710
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 09:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3:20 není to pravé, ale lidi (zejména ti s cílem na Smíchově) už tak začínají jezdit, protože přes Tábor je to sice na pár vybraných spojích 2:50, ale jinak obvykle minimálně 3:10 s nutností přestupu do NAD. (Na 200 je to teď s NAD nyní taky, ale zpoždění je malé a NAD tam snad nebude věčně.)
Celkově je to ale děs a bohužel ještě minimálně rok bude. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 10:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda nechci Vám do toho kecat, ale i Bčko je pohodlnější, nejhůř srovnatelné s SA. Jel jsem s SA 2x v noci z Brna z koncertu a jediné štěstí bylo, že jsem měl pro sebe obě sedačky (175/90kg), jinak bych tu sardinkárnu asi nezvlád. Na tu druhou cestu jsem si dal pro jistotu i 2 pořádné panáky, abych usnul, protože ten bus je fakt strašný po té drncající dálnici. Nechtělo se mi čekat o 1,5 hod déle lůžko, jinak bych tím nejel. TV, rádio a noviny mě neutěší, když s tím jezdí Ostravští burani řidiči, co nemají vychování.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 11:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud pohlédnete do nového návrhu JŘ, tak je takt Os na 171 posunutý dopředu o 2 minuty v obou směrech. Výsledkem je absence vazeb od VŠECH ranních Os ze 170 na Prahu v Berouně neb si to ujede o 1 minutu..... Takže nepodezírám nikoho že by měl snahu zavést např. 1651 (resp. druhý takový Sp neb ráno je taky něco potřeba) v poloze kolem sedmé do Prahy.

Takt R z Berouna do Prahy je hezkej, má el jednu chybu. Je v podstatě jen pro režisty protože v nich neplatí PID a traťovka ČD je někde jinde i než kupon SID na antabusy.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.178
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 12:23:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: "druhý takový Sp neb ráno je taky něco potřeba"

Myslím, že ráno by stačil v pracovní den Os Hořovice-Beroun, s přestupem na Os 9903, 5,32 na Smíchově. Sp nebo zrychlený Os má cenu až v době vyšší poptávky a automobilní špičky.

Pokud by středočeský kraj přistoupil na navýšení vlkm o celých cca 40-60 x 2 km denně v obou směrech (nedělám si iluze), tak by se Sp/zr.Os mohly do zvýšené poptávky trefit asi takto:

1) posunutý Sp 1651 cca 5,30 z Plzně, Beroun odj. 6,44, Praha příj. 7,21. Jezdit jen v prac. den.
(Os 9913 zkrátit na úsek Řevnice-Praha a posunout o cca 5 min., 9915 posunout o 3 min., 7871 posunout zhruba místo 17801, 17801 zkrátit do Chrástu)

2) Os 7801 posunout a celotýdenně prodloužit jako zrychlený do Prahy. Plzeň odj. 6,17 Hořovice odj. 7,12, Beroun odj. 7,37, Praha,hl. příj. 8,14.
(7803 celotýdenně jen do Berouna).

3) v pracovní den prodloužit Os 7851 jako zrychlený do Prahy, s tím, že by zastavil Řevnice, Dobřichovice, Černošice, Radotín, a že by nahradil vlak 9965.

Ve směru z Prahy se vhodné časové polohy pro Sp taky najdou, o těch jem detailně nepřemýšlel.

Možná by se vlkm pro zmíněné Sp/Zr.Os daly čistě jen uspořit racionalizací spojů. Hlavní problém bude spíš v tom, že se nechce. Busníci si taky musí nějak vydělat na živobytí, že. A taky se "musí" udržovat v provozu lokálky, které vozí v jednom vlaku 10 lidí...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32720
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 14:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K návrhu ještě doplním změny okolo Budějc:
- Os 8055 denně jako přípoj na Prahu (místo Os 8001, tedy 8055 provázan o víkendu od Strakonic)
- Os 8062 zrušen, zatím snad zůstane pp
- Os 8060 veden po Platanov zatím stále denně
- úpravy mezi Babinama a Strakonicema (rušení omezení)
- zásadně překopaná Netolička

Ostatní a detaily jsem zapomněl.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 16:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Budějc, tak zajímavý bude nedělní R1530 do Prahy. Respektive R1531 z Prahy zpět do ČB. Těch 18min. na obrat totiž není zrovna moc ( 19.54 - 20.12 ).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 16:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan:
Stejně to zpátky poveze akorát haldu vzduchu, tak je to vcelku jedno.

Mibl:
Ty časy do Strakonic dobrý, ze Strakonic bych to viděl minimálně v neděli ještě i na 18:53 (a samozřejmě 16:53 Otavu).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32725
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 16:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten obrat vcelku nevadí, to bude spíš taková zveřejněná Sv jízda... :-( (Původní poloha - v pátek ve 12 - byla lepší.)
Ale bude to asi nejlepší posilák na síti - 2×Bee243 RIC+3×Bmee RIC (ex-Amee)+A RIC.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.58
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 18:33:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by vlak Pha - ČB vozil v NEDĚLI večer haldu vzduchu?? Já uvedenou trasu jezdím docela často a nemám pocit, že by ty vlaky zely prázdnotou... (o čemž svědčí i narvané trolejbusy v ČB od nádraží v 22.10). Pravda, není to terno typu Ova - Pha nebo Ova - Brno...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 18:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze Strakonic bych to viděl minimálně v neděli ještě i na 18:53

To jako k tomu rychlíku co není?

a samozřejmě 16:53 Otavu

To jsou sice všechno hezké úvahy, ale dokud se nějak rozumně nerozběhne pootavský IDS (a to nikdo neví, kdy a zda to bude), tak bych na něco takového moc nevěřil.

Bručoun:
Jestli by ten ranní spěšňák z Plzně nebylo lepší chápat jako zpomalený rychlík, než jako zrychlený osobák?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace