K-report
 

Archiv do 26.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha » Staré archivy » Archiv do 26.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 17:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad bkp:
druhý odstavec naprostý souhlas. Už vidim jak se mikrobusy svižně pohybují mezi auty a chodec na chodníku dosahuje větší rychlosti

Masaryčky bude škoda, kde jinde vyskočíte z vlaku a po 100 - 200 m nastoupíte do tramvaje/ vlezete do metra /jste hned v centru na ulici. Hlavák je příšernej. Chápu nutnost přestupů nebo případně průjezdné linky skrz Prahu. Ale dostupnost pro chodce a MHD je nic moc. Sice metro C,ale ty přestupy v metru to není ono. Člověk se v centru pohybuje pěšky stejně rychle. Jenže každodenní procházky moc na atraktivitě VHD nepřidají. A co teprv zažitá kultůra hlaváku, to nikdo mávnutím proutku nezmění.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3517
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 18:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masaryčky bude škoda, kde jinde vyskočíte z vlaku a po 100 - 200 m nastoupíte do tramvaje/ vlezete do metra /jste hned v centru na ulici.

Ale jak už jsem napsal, něčeho takového může být docíleno i na Masarykové nádraží v nové poloze.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 18:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Druhý odstavec souhlas.
První odstavec nesouhlas. Myslím, že lepší než teď to už těžko může být. (Leda by někoho napado udělat centraální přestup metra A/B/C a přemístit nádraží tam...)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať se linka metra D stočí z hlavního nádraží na Masaryčku. Stejně je trasování na Žižkov a dále do Vysočan blbost. Pokud by stanice linky D byly umístěny v blízkosti nástupišť obou nádraží, byly by přestupy ideální. Déčko by se aspoň mohlo dál smysluplněji rozvíjet ve směru Letná-ZOO-Bohnice.
mmmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.123.225
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 21:01:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že Masaryčka přežije, protože její hlavní nepřítel Burgermeister byl odstaven od moci (teda dostal 2 trafiky - fond dopravy a ČSA).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3519
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 22:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že přiblížení nástupišť Masarykova nadraží směrem k Libni by sice zhoršilo docházkovou vzdálennost na Náměstí republiky (na Václavské náměstí se stejně mnohdy jezdí už tramvají), ale mohlo by zlepšit docházkovou vzdálennost na Florenc, Žižkov a do Karlína. Mohlo by mít přímou návaznost nejen na metro B, ale i C (obé Florenc) a na ÚAN (zůstane-li to zachováno, pokud ne, tak do nové zástavby).
Když o tom tak přemýšlím, tak by tratila pouze oblast Jindřišská - Náměstí republiky, ale mnohé by získaly.

Ale chápu, takto je blíž geometricko-axiomatickému centru města a je tam už cca 160 let.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 22:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, me by spis zajimalo, kam by jste tak tam chtel nacpat nastupiste pro smer Dejvice/Bubenec. To by asi ctene kastanstvo by bylo primo sypano jako plevel do Vltavy, ze ? Vono jaksi, pro Vas asi bohuzel, na masarycku nevedou koleje pouze od Libne.
Nebo za strzene penize by jste strhl kus Karlina, stejne je tam asi zbytecne, a na jeho miste nejlepe udelal neco jako Berlin Hbf, ze ...
Osobne bych max zkratil nastupiste o 50-100m, pres takto ziskany vestibul udelat pristup do prvniho patra nad koleje a samozrejme vycistit severni cast prostoru + provozni budovu. Na to co se jevi, ze tam je, je nejaka proste, podle me, velka. A salina pojede do kopce pri primem spojeni na Tesnov, vsak tech kolecen co ji stouchaj vpred ma docela dost. Ostatne pripadna konstrukce tezko bude serednejsi nez to od magistraly, co uz tam jaksi jest. A TT nemusi jet nutne Opletalovou ulici, proc ? Teda, doufam, ze si jmeno ty ulice pamatuji dobre. A pokud by pamatkari vysilovali moc, tak by to provozni patro slo mirne zahloubit a na pristup na Florenc by stacil mega podchod na libenskych koncich nastupist wilson - masarycka - Florenc. Proc ctene kastanstvo nutne hnat pres Namesti Republiky ? Ale to je jednoduche a logicke, tudiz fuj, hnus, nebrat, ze ... :-/
Ostatne by v tom "komercnim" patre muselo byt neco obycejneho pro kastanstvo, jako treba potraviny, drogerie, apod, aby si tam ty sve ctene zadky vubec racili pohnouti a ne nejake nesmyslne kramy, jak se v teto oblasti Prahy v podobnych mistech daji nalezti.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 22:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mikrobusy Mas-Hl:
Když to jde v Glasgowě, proč by to nešlo v Praze?
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 00:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro propojení Masaryčky s hlavákem elektro-mikro-busem by se mohla postavit extra trasa, třeba i zastřešená, a na bocích zasklená, aby to nebylo vystaveno nepřízni počasí. Trasa by mohla vést v místě stávající 15. koleje (vedle pošty), po estakádě, která by se přilepila k mostu přes Seifertovu a pak by odbočila přes Husitskou a potom nějakým sešupem na Masaryčku. Na té estakádě by stačil jeden jízdní pruh, pokud by to obsluhovalo víc busů než jeden, tak by se po estakádě jezdilo kyvadlově na semafory. Stálo by to zlomek ceny odsunu Masaryčky někam jinam.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 01:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba by se to mohlo propojit něčím takovýmto: http://www.klia.com.my/index.php?WebsiteId=13&ch=22&pg=72&ac=53 ;-)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrácení Masaryčky (pravda, ne až na Hrabovku) jsem si kdysi zkoušel namalovat a nedopadlo to nejhůř. Při šturcech v úrovni Opletalovy vyjdou peróny v délce dvou panťáků + přípřežní mašiny od Libně i od Buben s tím, že úvraťovat lze jen na dvou kolejích (což by mělo stačit).
Mohu potvrdit lepší navázání na metro C/B Florenc i lepší vazbu na Wilson (příčné přemostění na východní straně magistrály dotažené až na první peron Wilsonu) a Žižkov. Tramvaj lze z Havlíčkovy (která je dost těsná) a Dlážděné přehodit do Opletalovy, takže bude stavět hned u perónů, ať už bude pokračovat do Havlíčkovy nebo na Florenc. Ze staré dvorany lze udělat pěkné atrium s parkovou úpravou se zakomponovanými drážními artefakty (návěstidla a podobně).
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, pozor - důvodem pro odsun Masaryčky je také "potřeba" vybudovat automoblilovou spojku Těšnov - Opletalova. S tím musejí vaše alternativní plány počítat.

Ovšem pěšácky-tramvajově-monorailově(via hlavák)-automobilové(extra tunel) podkrtkování Masaryčky rovnoběžně s magistrálou a Cčkem při současném zachování současné polohy perónů by asi nebylo tak špatné. Jestli se to tam tedy vejde.
Honza_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, Masaryčka je úžasné nádraží, které při dobré vůli má perspektivu před sebou a obsluhuje vlaky dosti velkou agromeraci. Pánové z ODS by prodali co se dá, určitě z toho mají nějaké provize. Bürgermajster kecá do všeho a nemá sociální cítění. Vždyť jedině návazné veřejné dopravní prostředky jsou tou pravou konkurencí pro sobeckou osobní automobilovou dopravu. Nejde všechno zastavit barákama!!! Ať trochu myslí selským rozumem. Celkem by mě zajímalo kdy jel někdo z pražských papalášů Bém a spol. vlakem?
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 21:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komouši strhli Těšnovské nádraží,teď je trumfneme Masaryčkou...tehdejší pro(strhnutí)-argumenty si v ničem nezadají s dnešními proti Masaryčkovskými,gratuluji!!!
Snad na tom Everestu "někomu" umrznou haxny a Burgermaister se vrátí do basy.
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 08:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také jsem pro zachování Masarykova nádraží. Pokud jde o propojení Opletalovy ulice s Těšnovem, tak je zde magistrála. Doufám, že po otevření městského okruhu se na ní uvolní provoz. Jinak z pražských nádraží mám mnohem radši Masaryčku než hlavák.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 09:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
A co třeba takhle?
Tykysově je znázorněn pohyblivý chodník Mas.-Hl., přerušovaně pohyblivý chodník v podchodu Mas.- Metro Florenc.
Spojení by bylo možné také tramvají.
Pravda, kolejiště je poněkud kratší, ale bylo-li by využíváno jen pro příměstskou dopravu, tak to stačí. Rychlíky směr Ústí z Hl.n.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 10:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
Takhle by to bylo docela přijatelný. Ale stejně nevím proč rušit fungující nádraží a stavět o 500 m vedle nové? Není to trochu vyhazování peněz oknem, kvůli jednomu bloku nových kanceláří a obchodů? Ty tam lze vybudovat i za současného stavu, například po redukci odstavných kolejí na pozemcích u ulice Na Florenci nebo v současných budovách s ponecháním historického vzhledu! A že půjde z opletalky projet autem na florenc to je fakt úžasné! Pro pana Bůrgemeistra a jeho nástupce asi největší argument.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 10:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě šlo spíš o přiblížení přestupu Masna - Hlavní, případně ještě Masna - Metro C. Průjezd Opletalova - Na Florenci jsem tam vytvořil spíš jen pro tram. Táhnoucí kolony aut bych tam také nerad viděl. Problém Masaryčky je ten, že pokud chci mít průjezdné linky, tak to není možné + ten nešťastný přestup na Hlavní. To první (a vlastně i druhé) se dá odstranit buď přesunem pod Hlavní, nebo půlkou vlaků na Mas. a druhou na Hl., čehož nejsem zrovna zastáncem.
Pouze to druhé je možné řešit třeba tím pohyblivým chodníkem, přičemž ta odsunutá poloha by byla pro přestup lepší. Možností je plno...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3524
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 10:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak, mě se nápady Hajného a Zapy líbí. Docházkové vzdálennosti směr Václavské náměstí se příliš neprodlužují, lépe se zpřístupňuje oblast Florence a Karlína. Zlepšují návaznosti na metro (Florenc) a hlavní nádraží. Zlepšují se možnosti tramvajové dopravy (trať Těšnov - hlavní nádraží - Václavské náměstí; jen bych nezavrhoval trať Havlíčkovou a Dlážděnou ulicí) a celé to může být (minimálně) ufinancovatelné z výtěžku z prodeje stávajících pozemků a budov.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 10:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Nechtěl jsem tam mít přetramvajováno, takže jsem Havlíčkovu a Dlážděnou zrušil, protože stejně by všechny linky musely (měly) jet kolem nádraží. Když už by se tam měly cpát další tram. tratě, tak max. v úseku Hybernská - Na Příkopě - Národní. Pravda, dost to kopíruje MB, ale na kratší vzálenosti ideální. Někteří zdejší odpůrci rozšiřování tram. provozu z toho budou mít špatné sny.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3525
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 11:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi odpůrce tratě Hybernská - Na Příkopě - Národní patřím také.
Pokud bude být zachováno spojení Náměstí republiky - Jindřišská, tak by bylo lepší přes Dlážděnou. Navíc, v případě výluky, jako když najdeš.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 11:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapův návrh řeší kromě jiného i pěší spojení Hlavní - Florenc, které je dneska poměrně dlouhé. A přestup New Masna - Florenc by byl skoro hrana-hrana. Tramvaje bych asi nechal v Bolzanově (kvůli vazbě na Hlavní).

Ovšem nic z toho nezpochybňuje potřebu opravit trať na severní straně Vítkova. To se dá zpochybnit jen úplným zrušením Masny a přesunem dopravy na Hlavní skrz Nové spojení.

Bkp: jen bych nezavrhoval trať Havlíčkovou a Dlážděnou ulicí. Já bych ji asi zavrhnul (pokud by byla nahrazena dle Zapy).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3528
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 12:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem nic z toho nezpochybňuje potřebu opravit trať na severní straně Vítkova.

Ta je zpochybněna tím, že doposud není rozhodnuto a všechny varianty jsou stále ve hře.

A přestup New Masna - Florenc by byl skoro hrana-hrana.

Pokud tam tedy nějaké autobusové nádraží vůbec bude.

Jen pro pořádek dodávám, že stále se jedná o čistou šotodiskuzi, nikoli o seriózní oficiální návrhy, a to se všemi důsledky z toho (potencionálně) vyplývající.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 12:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: co se zkrácení Masaryčky v rozsahu Zapova obrázku týče, existuje na to kolejově seriózní studie SUDOPu.. jen se v ní nepočítalo se spojením s Libní a naopak (pravděpodobně ve výhledu) počítalo s tunelem k 8. a 9. nástupišti hl.n. resp. ke spodnímu patru hl.n. ...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 12:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vhd sl: Pokud by se spodní patro udělalo někde pod 1. - 4. nást., tak by to ještě šlo, ale z větší vzdálenosti už by to bylo na M-C hodně daleko (neberu teď v úvahu M-D). Přestup na M-B by se musel řešit vybudováním zastávky Karlín - Křižíkova, což je také už poměrně dlouhý přestup.
Šotodebata může pokračovat...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 13:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně nejsem velkým přívržencem spodního patra hlavního nádraží, přece jenom, podle mého dojmu, více lidí ocení inteligentní návaznost Masny, než centrální přestupní bod na Wilsonu. Varianta s propojením tubusem centrálních nádraží je mi bližší.
I když, na druhou stranu, trať přes Florenc a Bubny pro EC směr Ústí by také nebyla od věci.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 13:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Spodní patro by bylo spíš pro příměstskou dopravu - kratší nástupiště. EC směr Ústí bych vozil stále přes Holešovice.
Teď ještě jak řešit ty průjezdní linky přes Prahu.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 13:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by se udelalo spodni patro wilsonaku, tak by asi bylo treba jej "odradkovat" vice do podzemi, ale neni problem, ziskany prostor lze pouzit na obchody. Kolik koleji by bylo posleze zapotrebi ? 6x ? Teda vcetne IC/EC vlaku. Jenze, co v tu chvili s Pha Holesovice ? Melo by toto nadrazi jeste smysl ? Ja vim, EC SK/A - Brno - Praha - DE, ale zde se stejne meni lokotka, tak je jedno, zda vlak jede uvrati, ci nikoliv. Holesovickou prelozku neresim, bo nakladni obchvat, ale zase, co spojka u Hrabovky ?
No nic, osobne byt investorem, co by mel zajem na prostoru Masarycky, tak bych uskrtil kazdeho, kdo by me to nadrazi zlikvidoval, ci nekam odsunul do horoucich pekel, ale nadruhou stranu, ja i jini zde, do toho asi tem "prislusnym" moc kecat stejne nebudeme ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3534
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 13:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď ještě jak řešit ty průjezdní linky přes Prahu.

A jsou ony průjezdní linky doopravdy tolik potřeba, anebo to je jen součást oné chiméry na využívání železnice namísto MHD?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 13:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A samozrejme moznost prujezdniho spodniho patra s navaznosti na Vysehrad/Vrsovice, tam je mista dost na prislusne portaly, na Vysehrad by mozna stacila i jedna kolej. A pripadne EC/IC vlaky od vychodu brat pres Malesice, od Jihu pres Branicky most po vhodnem faceliftu prislusnych trati.
Technicky neni problem, financne je to horsi, akorat nasledne se uvolni x pozemnku a staveb draznich v Praze, nemluve o naprosto skvelem miste prestupnim, nakupnim a vazbe na DKV PJ Vrsovice + ONJ, co vic si prat ?
Tolik jen jako doplneni k problematice spodniho patra.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC ve směru DB - ČD - OBB se mají stejně tahat přes Hlavák a jak už jsem psal, tak cpát dlouhé vlaky do podzemí je zbytečné. Když už, tak nástupiště pro šest vozů + rezerva. A kolik nástupišť? To by záleželo na tom, jestli by to bylo průjezdné směr Vršovice a co by odtamtud mělo jezdit. Každopádně Kladno a Kralupy.
Lysá a Kolín můžou i nahoru, bohužel s nepřestupem na M-B, což by však neřešila pořádně ani "spodní" trať.
Když už jsem se zmínil o té Křižíkové, tak si nějak nemůžu vzpomenout, kam směřuje schodiště do metra. K trati Masna - Libeň, nebo od, tedy spíš k Vltavě (což předpokládám)? Zrovna tuhle stanici nějak nepoužívám.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3536
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Tak trochu mi to přijde jako vítězství skvělého teoretického modelu nad realitou.
Vlaky od Jihu přes Bránický most? To jako že EC/R z Plzně by nejezdily na Smíchov? Atp...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, teoreticky se necha zvladnou cokoliv, jojo ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Tak minimálně by bylo žádoucí, aby byly průjezdné přes Prahu. Že to musí jezdit nutně Kolín - Beroun 100% přesvědčený nejsem.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Jenže zrovna Smíchov je stanice s velkým výstupem a nástupem, takže jí vynechávat by nebylo dobré.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velky vystupem a nastupem, no u dalkovych ? No, ale taky, kdyz jsem jezdil s Phy do Pce, tak jsem radsi nez na hl.n. sel na Smichov ? Proc ? No protoze, ze tam jsem si v klidu sedl, nikdo se me nepokousel uslapat a podobne. Neni to treba o tom ? Krom toho, proc by nemohli vlaky dalkove dopravy zastavit od Plzne jako v prvni zastavce v Radotinu ? Pri vhodne navazne dalsi doprave - "S-Bahn", at uz jen na uzemi Prahy, nebo i dalkova primestska osobni doprava, neni problem. Na druhou stranu, musi ve Smichove zastavit uplne kazdy vlak ? Nestacili by Os/R ? A na ty by ta jedna kolej v klidu stacila a IC/EC/SC at si jezdi jinudy, kde neni "problem" (min v podobe Vysehradskeho mostu). Nemluve o faktu, ze Vrsovice maji sanci mit uplne stejny nastup a vystup jako smichov s ohledem na umistneni a charakter casti mesta + obsluhy MHD, snad akorat kdyby to MHD jezdilo blize baraku, ale zase vhodne stvarnene propojeni obchodnim pristreskem taky udela divy, jedinne co tam teda chybi je metro, ale zase kolika lidem to vadi ?
A ze to tak nikdy nebylo ? Nebo vzdycky bylo ? Kdyz to nevadi u masarycky, proc by to melo vadi tady ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, samozrejme, vlaky od Jihu/CB/Plzen, koncici na wilsonaku ci pokracujici na vychod/Poricany/Vsetaty/Lysa n/L a naopak, by v klidu mohli jezdit tak, jak jezdi dneska, tam by se nic nemuselo menit. Resim jen vazbu Vychod/Jih - Kralupy n/V, pripadne Dejvice ci LKPR.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 14:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Pokud se bavíme o relaci Plzeň - Praha, tak objíždět Smíchov je zvěrstvo. Vlaky začínající v Praze ve směru východ, ať klidně začínají na Hlaváku, popř. ve Vrškách když tam stejně jedou. Smíchov je vidět nemusí.
Pořád mi ale není nějak jasné, kam by se měla ztratit ta druhá kolej na Vyšehrad. Když zauvažujeme nad tím, že ve špičce se předpokládá takt 15 min v úseku Pha hl.n. - Řevnice + Rudná + Semerink, tak se to po jedné koleji těžko vyjezdí, ať tam rychlíky jsou nebo nejsou.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soucastne dve koleje beze zmeny do prizemi, jedna kolej do sklepa. Staci ? Ostatne by nebyl problem ani ty dve koleje do sklepa spachat, zas tak malo mista tam pred portaly vinohradskeho tunely neni, ostatne i ta odbocka by mohla byt v tunelu, pokud by to teda vyslo smerove.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pozor, je tam kdesi spojka metra tras A a C, takže zase tak jednoduché by to být nemuselo.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vidite, ja mel za to, ze na me nastartujete s "nedobrym" technickym stavem vinohradske "jednicky". No nic, vono toho v tom podzemi bude vicero podivneho, ale to zas neni problem to spachat tak, aby se tomu dalo vyhnout, ne ? Snad existuji nekde nejake plany, ne ? A krom toho, ja si tu jen tak placam a rozhodne nic neprojektuji ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, musi ve Smichove zastavit uplne kazdy vlak ? Nestacili by Os/R ? A na ty by ta jedna kolej v klidu stacila a IC/EC/SC at si jezdi jinudy, kde neni "problem"

Ano, musí. Kde už by vlaky měly zastavovat, když ne na Smíchově. Jen okolní zástavba (obchodní a zábavní) centra generují slušné množství cestujících, o MHD nemluvě.

Ze stejného důvodu nesedí ani věta následující:

Nemluve o faktu, ze Vrsovice maji sanci mit uplne stejny nastup a vystup jako smichov s ohledem na umistneni a charakter casti mesta + obsluhy MHD
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak minimálně by bylo žádoucí, aby byly průjezdné přes Prahu.

Proč?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, musí. Kde už by vlaky měly zastavovat, když ne na Smíchově. Jen okolní zástavba (obchodní a zábavní) centra generují slušné množství cestujících, o MHD nemluvě.

Tohle je neco, na co neverim, nebo to mate statisticky podchycene ?
Pavel}
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. vinohradský by se měl snad dělat příští rok, ale co všechno to nevím.
Spáchat něco v podzemí, tak aby se tomu dalo vyhnout, nemusí být zdaleka tak jednoduché, zvláště mají-li být dodrženy přijatelné sklony.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 15:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vite, pokud vyresite financovani takovehle akce s ohledem na rozumny celkovy harmonogram, tak projektova priprava proti tomu bude vcelku prkotina ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Protože rozšiřují možnost dojet někam vlakem, aniž by člověk musel použít metro (tam kde to jde), přičemž to může být v některých relacích i rychlejší.

Pjp: Co takhle ten Smíchov navštívit a pozorovat...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase a opet, k Vasi smule jsem s prostoru "Na Knizeci" a "Smichovske nadrazi" rok dojizdel do prace na Dobris.
To je ostatne i duvod, proc si dovoluji tu takhle drze pochybovat o nekterych "pravdach" a "realitach" ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: To ano, ale pro kolik cestujících a v jakých relacích to může být CELKOVĚ výhodnější?
Příklad: Vezměme si ony tratě 011 a 171. Směřuji-li řekněme z Českého Brodu na Smíchov, tak není-li to do docházkové vzdálennosti tamního nádraží, tak stejně musím jet nějakou návaznou dopravou. Proto nevidím zásadní rozdíl mezi tím, když do toho metra vlezu na Smíchově, anebo na Masarykově nádraží.
Ano, několika cestujícím to pomůže, a pokud jediné, co pro to je nutné udělat, je prosté spojení dvou ramen (kde jezdí shodná vozidla, jezdí nejvýše k vedlejšímu nástupišti), tak proč ne, ale mají-li být k tomu budovány nákladné (tunelové) stavby, tak už si příliš jistý nejsem.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: A teď se tu bavíme o čem? O nevyužívání Smíchovského nádraží jako takového (což je samozřejmě lež), nebo o nevyužívání toho samého nádraží cestujícími z rychlíků směřujících od Plzně. Mě jen přijde zbytečné vyhýbat se takovému "centru" a stavět třeba ve Vrškách...

Bkp: Když já jsem se už duchem přesunul spíš k realitě, tzn. do grafikonu 09, kdy bude průjezdné NS. To mě zajímá. Podzemní Hlavák je v současné chvíli opravdu SCI-FI.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady nekdo nekdy napsal, ze Smichov neni vyuzivan ? Nepodsouvate me neco, co jsem nenapsal ? Proc ?
To same se ale da psat totiz na obranu SOUCASTNE polohy masarycky, tam by jste ji zkracovali presouvali rusili ale Smichov je svaty a nedotknutelny, dost zvlastni logika .... :-/
Ale uznavam, v pripade Smichova nejdriv seradiste a zbytek, nooo rekneme za deset let ? Ci co ?
Podzemni hlavak je pri soucastnem vyvoji nazoru na dopravu navzdy SCI-FI, nejen ted.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by totiž zajímalo co jste při tom dojíždění na Dobříš z autobusové zastávky vysledoval. Masaryčku neodsouvám já, ale je tu snaha jiných. Jen jsem vytvořil určitý plánek, z kterého je patrno, že by to mohlo mít i určité výhody (samozřejmě pokud by to bylo se vším, co jsem tam načmáral). Pořád je to ale něco jiného, než chtít po lidech, aby se z Hlavního vraceli zpět na Smíchov, jen kvůli tomu, že rychlík jel přes Krč.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posilal jste me pozorovat pohyb na Smichove, tak ja Vas poslu si to dojizdeni v kombinaci s cestou na Budejovickou tak na mesic zkusit a pak se zkuste zas takhle blbe zeptat ...
Pavel
P.S. Nevykaslem se uz na to ? Nebo si tu akorat za chvily budeme tak akorat dost sproste nadavat. Docela ta diskuze tim smerem smeruje ... ;-)
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, i když vůbec nechápu co s tím má společného Budějovická. No ale nechme toho.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak bych sem rad dodal jina hlediska. Proc myslite, ze ma nekdo zajem o budovu Masarycky? Protoze je asi krasna a v idealni poloze. A vam nevadi, ze prijdete o hezkou budovu, prosklenou strechu, halu pod ni a vyhledy na vsechny strany? Ja myslim, ze by si aspon zeleznicni lidi mohli uvedomit, ze toto je dost dulezite a ma svoji nezpochybnitelnou cenu. Jak to ale ctu, optimalizujete to tu jen technicky, a ze vam pritom zmizi koleje do podzemi, nikomu asi nevadi ??!! Mne teda jo! Ja jsem podobny pajzl videl asi na 2 mistech (napr. Budapest Nyagati, anebo asi neci "sen" La De Fance - bezte se nikdy podivat na MHD tam..) a necim takovym ja teda cestovat nechci! Soucasti cestovani zeleznici pro me je, ze prijdu na hezke nadrazi, projdu hezkou budovou (coz uz napr. neni ani betonovy bunkr na Hlavaku), pak si sednu do vlaku, koukam se z okna na hezke okoli a pak po trati s hezkym vyhledem odjedu. (V tomhle smyslu ani zadna velka radost z Noveho spojeni.) A ne, ze koukam vsechny tyto faze do betonu - prijedu metrem, presunu se podzemim nekam do jineho podzemi, tam pak cekam ve vlaku, taky v betonu.. A mezitim - parchanti s autama si pekne jezdi po meste, jsou na slunicku, tam kde byvalo nadrazi, maji pekne nove nadjezdy, parkoviste a obchodni centrum. Jak jim to pekne funguje! Tak to, prosim vas, nepodporujte - tim, ze tyhle veci uplne pomijete. A oni si zatim muzou jen mnout ruce, jak jim letite na sliby o zcela integrovane doprave s prestupy..
Podle me je prava pricina techhle takzvane "optimalizacnich" tendenci v tom, ze autarum je zeleznice trnem v oku a nejradsi by ji vubec nekam vyhodili. Tak treba do podzemi - a obali to omackou o tom, jak je to nutne a jeste navic velmi prinosne. Anebo v Brne - 'vyhodme nadrazi z mesta vubec, protoze... to tak bude pro vsechny (nas) nejlepsi.'

A k tem domum - no kdo dneska co poradneho postavi? Co tam na te nove Masarycce jako bude? Neco jako Poprad-Tatry? Fakt krasa.. Berlin ? No....
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidite a to jste ted po dostavbe nejel pres Berlin, to je teprve vec, misto aby se clovek kochal krasami mesta a skrz centrum v podstate tak jede hnusnou betonovou dirou a jeste ho to pak vyplivne na Südkreuz a zdruhe strany piskova pustina, po cem asi ? ;-) Jen at ten zeleznicni upadek ma na ocich a stydi se ze takovou archaickou dopravu vubec jeste pouziva ... ;-)
Dalsi takove divne misto je treba v okoli HH Kaltekirchen a to je to "prej" jen lokalka, tam to taky zahrabali podzem, ostatne i na vice mistech pruchodu trate AKN/A1 skrz HH a to to nejede centrem, ale v podstate okrajovymi castmi. Ostatne foto nekdy dlouho zpet (tak max rok) v sekci Nemecko, teda jestli to tam jeste je, ze ... ;-)
A co se tyce technickeho zduvodnovani - "technicky" se zduvodnuje jeho "modifikace", takze pak je nejlepsi pouzit protiargumentaci stejnym zpusobem. Ostatne mam obavy, ze casem ve vztahu k "VRT" bude na rade s jakymisi podivnymi uvahami prave Smichov :-(
Zapa - zkuste se podivat na MHD mezi temito dvemi misty a kudy to tam jezdi a vynechte metro, to je ta nejzoufalejsi volba, ale zase je to jistota ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 18:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomas palyza: Tak za prvé nevěřím, že by někdo současnou budovu Masaryčky zboural, zřejmě by jen došlo k nějaké "vestavbě". Jestli by byla povedená, nebo nebyla, o tom spekulovat nebudu.
Koleje do podzemí šoupeme až jako poslední, protože je to drahé a také to všechno neřeší, ale pořád by to v centru Prahy nebyla taková prasárna, jako jsou snahy Prahy 6 do podzemí šoupnout Buštěhradku, což už postrádá logiku.To za druhé.
Dále, je sice krásné se kochat krásným okolím kolem dráhy (zajisté máte na mysli ten bordel na Žižkově při výjezdu na východ, když už jste tu narazil na "neradostné" NS), ale dráha má především sloužit, pokud možno, k co nejvyšší přepravě osob z místa A do místa B, za nějaký rozumný čas, takže je potřeba sem tam něco narovnat, postavit nově, rekonstruovat. No a protože se nepíše rok 1900, tak se staví trochu jinak. Schválně kolik asi tak lidí vnímá pořádně okolí, při každodenním dojíždění do zaměstnání. Myslím, že většina upřednostňuje hlavně rychlost.
Oháníte se tu gumokolisty (já je v Praze také nepochopím), ale zkuste jim nabídnout jinou alternativu, alespoň stejně rychlou, "pohodlnou"...

Brno je případ sám za sebe, ale protože nejsem Brňák, tak jim do toho nekecám, i když jsem pro současnou polohu.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 18:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Berlín? Po železniční stránce jsem chrochtal blahem. Jenže je tam troooošku víc lidí, je to skoro placka a hlavně se to tam stavělo takříkajíc "dohromady". Já byl spokojený.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 20:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zalezi co s Berlina, puvodni prujezd mestem byl zajimavejsi. Hbf samo o sobe nejak moc me nezaujalo, prece jenom cca 5 pater s toho dve pro masinky - puda 4x vlak, 2x S-bahn, sklep - 8x vlak, to me to prijde takove nevyrovnane, zvlast pokud to nekdo jeste porad prezentuje jako nadrazi ... ;-)
No a na konec samo poloha + obsluha VHD, S-Bahn + bus, nejak ...
Ale zase, vono bude chvilku trvat, nez to exnadrazi/okoli zastavi a tak za stolet to uz nikomu ani divne neprijde ... ;-)
Ale, problem v techto stavbach a to obecne jest, ze je to veci vkusu jednoho kazdeho, co se komu libi a co ne. A ke sve smule se "hlasim" k masarycce ...
Teda kdyz pominu tu jednu "stranu" nadrazi, co tam vedle kdysi byla redakce rudeho prava ....
Jinak co se tyce obchodu na nadrazi, tak to je tu v DE, teda poznavam spis tu cast kdysi zvanou West Germany, vcelku normalni, az to je takove dost divne. Pokud si nekdy pristi tyden vzpomenu, tak do sekce Nemecko dam nejake photo s TRawemunde, tam to je s pohledu cecha, pres vsechno co se v CZ v posledni dobe deje, jak pest na oko. To jsem i byl prekvapen a to se me nejak posledni dobou moc casto nestava :-(
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok. diky za odpovedi. Jinak, radsi mi tykejte. Cili, oni vlastne asi neplanuji stavet zadnou novou budovu Masarycky? Tzn. myslim v posunute poloze. Ze by starou zbourali, to si taky nemyslim. Ta se bude nekomu naramne hodit.
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace