K-report
 

Archiv do 14.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 14.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 23:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halooo,Brčál jaký olej bys "namíchal" třeba do ložisek náprav a jaký do kopmpresoru?to bych fakt chtěl slyšet..to ostatní píšeš v podstatě dobře..nic ve zlém..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Brčál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 10:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Kolego,zmínka je o "studené, čili neprovozní přepravě. V tomto případě je do kompresoru nejlepčí kalifornský panenský olivový. Šlo mi o to , některým vysvětlit obecně,že v případě, pro jakékoliv strojní zařízení neobvyklých provozních podmínek, je nutno režim mazání operativně přizpůsobit. Příkladem bylo, u motorů T111, je zimní přidávání trochu benzinu do mot.oleje (ředění), těsně před odstavením,umožňující za velkých mrazu motor vůbec natočit. Benzin se pak ohřátím náplně postupně odpařil. Cituji odbornou technickou příručku, z padesátých let.To muselo být "žraso"! Ale vážně, hustotu oleje do kluzných ložisek musíš přizpůsobit podmínkám provozu a taky stavu ložiska. U dlouho neprovozovaného ložiska, je dobré začít řídkým olejem,na rozhýbání,pak samozřejmě hustším. Pokud se ložisko hřeje, hustý olej zabezpečí alespoň minimální havarijní mazání. To se na dráze přidával i slavný olej "VULKAN" (na mazání výhybkových stoliček). Hezký den!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 14:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taknějak by se to dalo říct,přesto se slovem "míchání" bych byl opatrný..pokud se tu bavíme o páře..Diskuze tu začala ve smyslu parního stroje..zda sundávat ojnice či ne a pak tomu odpovídající nouzový režim-resp.způsob mazání když lok.není zatopená..Nápravám a spojnicím je to vcelku jedno..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 10:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kyby byla včerejší jízda do Mkulova organizována podle některých místních diskutérů, tak jízda skončila následovně: do odvolání úplný zákaz jízd uhelných parních lokomotiv v ČR (tak to už mají v Německu) a nařízené odstavení 464.202 pro nedodržení povolené maximální zátěže dle požárního atestu. Ale zato by to kouřilo.....
Lednice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 10:38:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem se podívat.Monstr vlak...Zamráča se proběhla což ji jen prospělo,rosnička si párkrát také odfoukla a bylo rozumné ji dát na přípřež..Počasí-lehce posmrkáno po přeháněčce.Proč ale nejezdili historici do "Ledničky"?Kde "flákal" hurvajz a proč se neproběhla z "kuchyně kredenc do ledničky?"To jediné by se dalo vytknout.Jinak z bídy ctnost takže výbordelně pánové,pánové pořadatelé.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 12:47:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brčál: Nevím o jakou příručku z padesátých let jde, ale u železničních vozide s motory Tatra se používal při studených startech tzv. přesuvník vstřiku. Takovéto míchání se používalo pouze u paliva. Do letní nafty se při zbrojení přidával petrolej, aby se změnil bod tuhnutí (mrznutí) a na zimu se brala nafta zimní s vhodnějšími parametry pro zimní provoz.
Brčál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 14:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pozorovatel: Nešlo mi o způsob startu, eliminaci předvstřiku ani o kvalitu paliva, to je jiná otázka ale o úpravu konzistence mazacího oleje, v tomto případě, umožnění roztočení a nastartování motoru. Oleje starých typů ("A") v chladu tuhnou, proto se užíval zimní M9A. V létě naopak M4A. V té brožurce to byl návod pro obsluhu motorů Tatra, pro extrémní zimy. Chtěl jsem tím názorně dokladovat, co se dá s technologií mazání dělat, za neobvyklých podmínek. Jak Alf zmiňuje obavy o řádný provoz páry a par. stroje,souhlasím ale přetah, nebo chod "nastudeno", není v žádném případě, normální provoz. Šlo mi o neobvyklé nebo nouzové podmínky. Použití mazání Vulkánem např.,pro přetah po horkoběžném chodu, odešlém mazníku, nebo poškozené pánvi.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 19:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj bohužel již nežijící dědeček, který po válce jezdil v Ústí s M140.3, které motory T301 postupně také dostávaly, při zimních startech používal dva zapálené výtisky rudého práva, které umístil do ventilačních prostor, z každé strany jeden. Na tunelech je po stranách zavíkovaný malý otvor. Rudá vatra tak přispěla k lepším startům (tehdy k lepším zítřkům). Co tomu říkala závodní organizace KSČ se již nedovíme.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 01:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomu říkám nasadit něčemu korunu !ale je to pravda a doufám to ukončí olejářskou diskuzi..motory běží,šoupátka šoupají...co bude dál?!
..pořádná mašina má kotel a komín..
Brčál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 11:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemíchat,...neho-u..pat,.. Na motorech Tatra vskutku jsou tyto otvory. Jsou určeny pro umístění dvou "SAMODUJNÝCH" lamp, z příslušenství motoru. Tak praví zmiňovaná budovatelská příručka, vycházející, ze zkušeností s motory Tatra na východní frontě. Pro vysvětlení: samodujná lampa, je dost silně přerostlá hrncová "letlampa",(velká jako kráva) před časem vyprodávaná z armádních zásob. V počátcích podnikání oblíbený benzinový plamenomet isolatérů. V případě neutuchajícího zájmu, dodám reálné foto!! Chci poděkovat všem diskutujícím, se slovy: Nehoupat..nehoupat..Nemíchat..nemíchat.. Hezký den všem.
P.S. Přenesme zdejší diskuzní pohodu i do "Muzeí a spolků"
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 13:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Brčál: Asi by to neuvezli,pane Lorenc i když nebylo by na škodu momentálně tu diskuzi trošku odlehčit.Vypadá to tam jako hádka šotoušů o nejlepší šotoflek na kterém však je cedule "Vstup zakázán, soukromý (či jiný) majetek".
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 13:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud nemáte o víkendu co dělat.
jsou tu všestary.
 
Radovan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 13:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz 434.1100 je provozní? má totiž akci 70. výročí otevření tratě Púchov - Horní Lideč. mám za to že je neprovozní, dík předem za odp.
ICQ : 267-189-083
Skype: radek.seffl
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na www.spolecnost-zeleznicni.cz a www.parowozy.com.pl jsou fotogalerie z wolsztyna 2007

 
Rejža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:18:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kluci Jaroměřský jeli jste Hněvčeveskou parádně, trochu vám to prokluzovalo na ty posečený trávě. Proč s tím jel Večerník tak pomalu, rychlejší jízdou nemusel s tak malou zátěží protáčet.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim. Mám dotaz: Dal by se zjistit osud lokomotivy 456.027? Dodávám, že parní lokomotivy nejsou můj obor, takže otázka je možná úplně blbá. Potřeboval bych to pro jednoho známého.
Předem dík
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 00:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen v rychlosti - vyrobena ČKD č.1611 roku 1932,zrušena k 30.5.1969 .Víc údajů víc hledání..tohle jen orientačně z Atlasu lokomotiv..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Polii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 07:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo k jaké lok. patřil tendr 935.2176? Jezdil asi s nějakou 556.0, ale s jakou???
Johny1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.82.67
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 08:24:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polii: v roce 1971 s 556.0187 v Sokolove
Vlado
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 10:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Rejža:
Po celé lokálce je rychlost max 20 km/h.
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:34:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polii: Od začátku až do konce s 556.0187.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 19:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je diskuze o tendrech,nevíte někdo zda čistě teoreticky nemohla být z nouze spojena lok.365.0 s tendrem 935.1?Mám pár foto různých řad s náhradními či netypickými tendry proto se ptám..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.140.21
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:24:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radovan: 434.1100 provozní opravdu není...
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 09:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ALF: Děkuji
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na akci Púchov - Lideč pojede 556.036 .
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta akce Půchov - Horní Lideč se koná kdy?Je ktomu i nějaký jízdní řád nebo nějaký odkaz na tuto akci.
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:23:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iša: A co takhle zkusit projet CZE a SVK železniční stánky? Zkusil bych namátkou vlaky.net nebo kalendář akcí na Želpage.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iša :Jo, odkaz na tu akci je na Vlaky-net i s přibližným jízdním neřádem.S 556-kou pojedou vrútečáci.
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O zajtrajsej akcii je clanok aj tu
http://www.railpage.net/modules/news/article.php?iscomment=1&storyid=1162
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001
múza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:42:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna předváděčka dnes.Asistoval i 954 001.
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 14:52:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochvalně mručím. Zdalipak u té 556.0271 budou zezadu přistaveny schůdky, umožňující pohodlnou prohlídku stanoviště i osobám se sníženou pohyblivostí? Resp. - je tolik nevyužitých zvedacích plošin pro invalidy...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádhera..co dodat.ještě kdyby se někdo ujal 556.0304 hnijící ve Velenicích..než na ní spadne střecha..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 15:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

než na ní spadne střecha..
Zatim spad kus střechy o kus vedle,ale díky stavu střechy je jenom otázka času kdy to spadne i na tu Bugatku 556.0304,nebo na ten kotel z 365 popřípadně naty rybáky.Schválně se tam chodim zhruba každej půlrok kouknout jak to chátrá,bohužel když sem tam byl naposled před zhruba dvouma tejdnama tak zrovna bourali barák bejvalí olejny.
ICQ:450 504 903
VŠUDE DOBŘE,S BUDVAREM NEJLÍP
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 17:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, chci se zeptat, zda je někde k sehnání aktuální seznam parních loko, které jsou umístěny na pomnících? Předpokládám, že majitelem jsou většinou ČD nebo se pletu? Díky a kdyžtak ten seznam na majlíka
Kapka_deště
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 18:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci, s tou 556 0271 dobrá práce, jen zatopit,taky k tomu možná jednou dojde:o).
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 19:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bafy: a co takhle kouzelné slovíčko????
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 20:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra můžete mezi Prahou a Mělníkem potkat 423.009.Pár momentek z podvečerní přípravy..
 
 
 
 
..pořádná mašina má kotel a komín..
350 021
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 20:59:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf:v kolik by to mělo a odkud z Prahy odjet?(pokud to není tajné?)Mašinečka je nádherná a je dobře že se o ní letohradští tak starají.
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.82.182
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 21:08:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

350 021: Pokud lze věřit stránkám pražských DDM, pro něž je akce organizována, tak ve tři čtvrtě na osm ráno z hlaváku, zpátky se vrací kolem půl sedmé myslím.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 22:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jede až do Lhotky u Mělníka.
Jednej právě, nebuj se císaře ani krále.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 02:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se tentokrát bohužel osobně neúčastním takže díky ostatním za doplnění..
..pořádná mašina má kotel a komín..
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 09:56:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 556.0271 i 423.009 se krásně dívá a díky všem, kdo se o ně zasloužili. 556.304 bych přál lepší osud, Hanušovice varují...
Jak je na tom štokr 296(?) ? V 90. letech provozní někde u Prahy, dnes údajně vrak?
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:43:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravuju, 556.0298.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 16:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě se o tom tady už psalo:Co je to za páru,co je rozebraná na vagonech ve Veselí nad Moravou?

 
 
 
Johny1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.82.67
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 17:47:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Mam za to ze je to ex-kladenska EP1000 č.32
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 18:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnesny ,,stoker" 556.036 pri oslavach vyrocia trate Puchov - Horni Lidec
 
 
 
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Štokr super-souprava příšerná..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4100
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: i na tom škokrovi ta kombinace vlajek, obrovské hvězdy a "poloupadlé" cedule na čele vypadá podivně. Ale vlak jel pro lidi a těm to jistě nevadilo. A ty vozy - přesně takový "cirkus" sem čekal...

Fotiči mají holt smůlu, na focení to stejně chce za tou mašinou 25 wapek a ne 10 bétéček...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33345
Registrován: 4-2002


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se to náhodou docela líbí, aspoň to není sterilní.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rozsutec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotiči mají holt smůlu, na focení to stejně chce za tou mašinou 25 wapek a ne 10 bétéček...

Trebárs minulý a predminulý týždeň vozil aj náklad
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky něco přidám, opravdu pojízný cirkus , víc variant už snad ani není.
K tomu fáborky a plagátek na páře, netradiční pojetí postrku a bylo hotovo.
 
 
 
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Djexpres
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 09:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tiež niečo pridám
 
 
 
Montoya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 09:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dje foto za ktore by sa ani profesional nemusel hanbit...
http://js-trains.ic.cz/
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 13:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolim si upozornit na reportaz z tejto akcie
http://www.railpage.net/modules/news/article.php?iscomment=1&storyid=1166
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 16:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílám jednu fotku ze včerejší projížďky historického vlaku Kladnem...
 
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 21:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak jela dneska Rosnička v Pardubicích?
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 07:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pomníky: Možná by neškodilo ten seznam dát sem, protože se to v posledních letech trochu změnilo. Některé ex-pomníkové jsem včera opět potkal v Lužné... takže prosím, kdyby někdo měl :o)
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 08:50:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hools: Rosa v Pcích? Něco mi uniklo? Já myslel, že tam má jet až 19.5..
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 10:14:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bafy + Mazanov: Konkrétně třeba Bafy ode mne seznam snad všech dochovaných parních lokomotiv (nejen pomníků) na území býv. Československa nedávno dostal. Ani nepoděkoval. Když to takhle mizí v černé díře (a zpětná vazba žádná), to člověka opravdu znechutí, šotoušům něco poskytovat. Kapesní Malý atlas lokomotiv od Gradis Bohemia, kde podobný (profesionálnější, ale si méně aktuální) seznam je také, je jim též asi zatěžko si koupit.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 10:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, pak bychom mohli vypsat změny oproti Malému atlasu lokomotiv :o) Ale z hlavy nevím, jestli tam má ještě 310.037 v Davli (asi ne) nebo 422.002 v Kralupech (asi jo). 310.0102 je už zase v Přerově? Na jiné hýbání si teď nevzpomínám...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace