K-report
 

Archiv do 17.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Staré archivy » Archiv do 17.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 08:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mirek1995:

ad nahrazení 046 - dotace na provoz JE nižší - pro většinu spojů se využilo stávajících autobusových linek, kterým se trochu změnila trasa.
Při meziročním srovnání se nyní na autobusech ujede o cca. 1600 km měsíčně více, to je při nákladové ceně 28,2 Kč/km měsíčně navíc cca. 45 000 Kč, tržby na autobusech se zvýšily přibližně o 10 000 Kč, tedy:

DOTACE NA AUTOBUSOVOU DOPRAVU NAHRAZUJÍCÍ 046 je přibližně 35 000 Kč měsíčně.

Oproti tomu, provoz osobních vlaků (4 páry spojů v pracovní dny, každý spoj 11 km - celkem 88 km denně, což je mmch. pro motorák dost mizerný výkon) při ceně 50 Kč/km je měsíčně 88 000 Kč.

Takže dotace je STÁLE nižší.

A aby bylo jasno - obce na tuto dopravu NEMUSÍ PŘISPÍVAT ANI KORUNU.

O tom, že by obce hledaly nového provozovatele pochybuji - v Mladé frontě ze dne 24.5.2006 se vyjádřila starostka Hořiněvsi: "Po zrušení provozu na železnici se situace zlepšila, náhrada za vlak je víc než stoprocentní."

Proto prosím nick mirek1995 aby už jsem podobné nesmysly jako spotřeba 810 10l/100 km, což vyvrátili i sami dopravci, nebo "zaručené" informace o novém provozovateli 046 nepsal, nebo, pokud se to týká dopravy v Královéhradeckém kraji je alespoň předtím konzultoval s někým, kdo o tom alespoň něco ví.
Boleslavák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.86.174
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 10:03:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, busy na 046 jsou asi OK. Ale Jediná vesnice, která na tom vydělala, jsou Sendražice, tam to měli opravdu daleko. Jinou otázkou je kdyby:
a) vlaky jezdily jako přípoje od každého vlaku na hlavních tratích, tedy kdyby
b) doprava neskončila na mizerných 4 párech jen v prac. dny - počet cestujících a tržby by se zvedly, nebo neklesaly
c) kdyby ČD neplatily dopravní cestu (dotace by mohla být jen 40,-/km), autobusy ji neplatí dodnes
d) kdyby kraj sehnal jiného dopravce, cena by šla s největší pravděpodobností dolů (ač by mi to nebylo moc milé, soukromníci nejsou moje krevní skupina)
Potom bychom se asi přiblížili k ceně autobusu. OREDO jistě rádo uvede další podrobnosti.

Jinak by bylo velice pikantní, kdyby si tu lokálku nějaká movitá firma vzala jako svoji reklamu, provozovala ji bez dotací (obdobně Railtrans na 089) a odčerpala autobusům část frekvence, potom by výpočty OREDA vypadaly zcela jinak a OREDO by nedotovanému provozu nemohlo nijak zabránit.
Libáňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.204.233.34
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 10:04:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto prosím nick mirek1995 aby už jsem podobné nesmysly jako spotřeba 810 10l/100 km, což vyvrátili i sami dopravci, nebo "zaručené" informace o novém provozovateli 046 nepsal, nebo, pokud se to týká dopravy v Královéhradeckém kraji je alespoň předtím konzultoval s někým, kdo o tom alespoň něco ví.

Domníváte se snad, že strojvůdce motorového vozu řady 809, jezdícího po trati 063, nemá ty nejzaručenější informace:-))
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 10:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Boleslavák:

Pokud si chce jakákoliv movitá firma vzít jakoukoliv trať jako svoji reklamu a jezdit ji bez dotací, tak ať nelení a přispěchá s nabídkou - myslím, že krajský rozpočet by to určitě uvítal :-)

Tak, a teď tu o Budulínkovi ... :-)

A teď vážně - pokud někdo dokáže 046 odjezdit za kompenzační cenu (tj. dotaci) cca. 22 Kč/km (viz autobusy), nebo sehnat zdroj peněz, aby to mohl nějaký dopravce odjezdit za reálné náklady, ať klidně přijde a předloží svou nabídku - myslím, že bychom to všichni uvítali.
742323
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.4.58
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 15:07:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm nákladům - nejsem odborník, ale nedávno jsem si zkoušel náklady na osobní provoz na
průměrné lokálce spočítat. Vzorová trať dlouhá 25 km, místy delší stoupání přes 20 promile,
na části spojů vlek. Sedm párů osobních spojů, dva manipuláky denně. Nějaká ta generálka svršku jednou za 30 - 40 let. Na základě mě známých cen za zgenerálkovaný svršek, ceny nafty, odpisy
za modernizovanou 810 a ceny za lidskou práci jsem se horko těžko pohyboval kolem minimální
ceny 50,-Kč za kilometr. A to jsem pominul nutnost generálky nějakého většího mostu či
tunelu na trati - dostal bych se ještě do horších čísel. Podstatná část této ceny je daň za
údržbu dopravní cesty a to je položka která se u silnic bohužel mnohem lépe rozmělní s
ohledem na počet uživatelů. Cena nafty není až tak rozhodující. Jinak dle mých zdrojů, je spotřeba sólo 810 kolem 35 litrů na sto na členité trati reálná.
Na druhou stranu, nelze tak na železnici pohlížet. Železnice je především systém - bude ztrátovým podnikem s lokálkami i bez nich. Je společenskou otázkou, zda-li to budeme akceptovat s ohledem na možné využití sítě někdy v dalekém budoucnu. Bohužel osobně jsem spíše skeptičtější.
742323
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.4.58
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 15:27:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak SOR C12 s klimatizací stojí kolem 4 miliónů, má 51 míst k sezení, hmotnost 8,5 tuny bez cestujících a normovanou spotřebu 26 litrů/100 km. V zimním období je o tři litry vyšší.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 15:43:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to 742323: díky za přibližný výpočet. Myslím ,že z tohoto propočtu je to zcela jasné. Náklady na jízdu 810 jsou min 50 Kč/km , náklady na jízdu busu min 25Kč/km. Z tohoto vyplývá , že vlak je výhodnější tehdy , když veze cestující , které by se jinak vměstnali do více než dvou busů.
FilJand
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.109.60
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 17:35:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím,pokud na nějaké trati jezdí tolik lidí,že je na to potřeba motor s vlekem (=výhledově Regionova,Desiro nebo něco podobného),pak to nemusí být dražší,než autobusy a rozhodně jsem pro to,aby se to podporovalo. Tím spíš na tratích,kde těch lidí jezdí ještě více.

Taky proto je diskuse o tratích typu 063, 046, Kolešovice apod. spíše než odbornou diskusí střetem idealistů s realisty. I když rád jezdím vlaky, u těchto tratí musím konstatovat, že jejich dopravní význam je tak malý, že i kdyby tam jezdily vlaky každou hodinu, stejně by s nimi jezdilo jen pár lidí...
Petr_bolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 21:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje v naší zemi zázrak jménem JHMD, ale v to, že by se opakoval na jiné lokálce nelze příliš věřit (a nejde jen o těch 67,5 cm).
Myslím, že je seriozní dát šanci všem, kteří chtějí nějakou trať zachránit. Dát šanci znamená, sežeňte si peníze, věnujte tomu svůj život a jezděte. Klidně bych tratě, které nikdo nechce (Čd nechtějí provozovat, kraje nechtějí platit, je to jedno) prodal za korunu, nebo spíš pronajal, aby kolejnice neskončili ve Vítkovicích.
Jinak je ale rozumné za ty peníze, které na ZDO máme raději nakoupit třeba dvouhodinový takt z Pardubic do Reichenbergu (ve výběrovém řízení !!!), než platit motoráček okolo Hradce, kterým jezdí pět lidí, z nichž šest má režijku :-).
Mirek 1955
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 23:54:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve škole nás učili, že nejlacinější doprava je vodní, následuje železniční, pak je silniční a nejdražší je letecká. Dnes se nechá již skoro připojit vesmírná. U těch autobusů zapomínáte na obutí které činí cca po 20 000km poměrně velkou částku. Je zde již zmínka o JHMD.A ještě k prosperujícím tratím. Tak třeba Údolí Desné, dnes prosperující vlaky v jakémsi taktu s obsluhou Sobotína i Koutů jezdí plné, sám jsem se o tom přesvědčil ve minulí týden ve všední den při dvojím křižování v Petrově. Místní tomu říkají tramvaj. Zřízené nové zastávky. Na to navazují autobusy a vše funguje. A jak je to dlouho co ČD po povodních prohlásily, že trať je ztrátová a tudíž ji nebudou obnovovat, provoz zastaven bez náhrady. Když do toho sdružení obcí nainvestovalo, zadlužilo se a posléze samozřejmě s dotací na dopravní obslužnost se dostalo do modrých čísel, chtělo to ČD provozovat. Nebo Jizerské dráhy, také ukázali že to funguje a není tak prodělkové jak se tvrdilo a dnes tam jezdí s dotací 17kč/vlakokm asi dumpingově (uvedeno v ŽM). Souhlasím s názorem, čím více cestujících tím je to výhodnější pro žel. dopravu, ale musí se jezdit od někud někam a ne od nikud nikam, jak to poslední dobou provádí zkušení odborníci z OREDA. Pokud řeka nemá přítoky její tok nebude ani stále stejně silný, ale voda se bude postupně odpařovat, odčerpávat za jinými účely závlaha, prům. potřeby atd. a v Hamburgu budou na suchu. Stejné je to s železnicí bez přítoku cestujících z lokálek a navazujících autobusů se sníží počet i na dalších hlavních a páteřních tratích a za čas budete muset dotovat i EX, IC, a EC. Nebo je zrušit.
Mirek1955
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 01:08:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pane Hradecký k 046 jsem jasně napsal Mám to pouze z doslechu. Tak neurážejte staršího člověka, já Vás též neurážím. Ke spotřebě 810+010 dnes jsem konzultoval s kolegy z několika dep a jejich názor na spotřebu 45l/100km je rozesmál. S vylágrovanými motory se to nyní pohybuje mezi 25-35l, na opravy nejsou peníze, dělá se to nejnutnější, dokud to neklekne. A sami uznávají jak jsme s poštelovanými motory to jezdily za 15l až 20l, ale to se tak nestřídalo,jako dnes a každá parta se o mašinu nebo motor starala s láskou. Každý nás podezříval že kupujeme (tenkrát za 0,90kč) naftu a dolejváme. Dnes z ní po půl hodině spadne a leze na jinou a po něm potopa. Tím to asi je.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 06:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek:Náklady na obutí autobusu už musí mít firma ve výši dotace započítané,stejně jako ostatní položky.
S tou řekou souhlas,ovšem někde je výhodnější,když tím malým přítokem je autobus navazující na vlak.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 07:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujal mě zjevný blábol v článku ze Želpage:

Už měsíc jezdí v kraji řídicí vozy řady 954. „Těmito vozy se cestující mohou svézt z Trutnova do Chlumce nad Cidlinou a Hradce nebo Letohradu,“ uvádí Moravčík.

Kromě nasazení na dvou párech Sp v rámci zkoušek se na 040 žádná 954 nevyskytuje
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 07:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: železniční je levnější než autobusová, ale zejména se jedná o kapacitnější železniční jednotky. Údolí Desné ja příklad toho, že to jde, když se chce. Provázanost vlaků a autobusů by měl zajistit kraj. Jednou jsem psal na středočeký kraj, že "návazná" autobusová doprava ujíždí o 6 minut a to šlo o jediný použitelný spoj pro běžně pracující lid, Tvrdili, že to budou řešit, ale nic se nezměnilo. Pak je tady opačný extrém: Zkuste zadat do IDOSu "Mladá Boleslav - Nepřevázka" a čas 14:30. Tomu říkám plýtvání finančních prostředků. A pak ještě jednou do Luštěnic, co se změnilo?
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 07:57:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirku ,aby ve vlaku mohli nějací cestující být , poté musí i kolem té trati žít.Zkrátka představa , že pokud v okolí tratě žije 5.000 obyvatel a železnice bude funguvat daleko lépe než dnes tak nikdy ve vlaku nepojede 6.000 cestujících. Lépe fungující železnice může maximálně přetáhnout lidi z busů či aut. Pokud těchto lidí je k přetáhnutí minimum , nemá cenu se o to snažit. Pokud budu podnikat kroky , které povedou k tomu , že místo 60 cestujících za den zde pojede 100 cestujících , je to pořád málo.
Železnice je skutečně levnější než silniční doprava. Ale pouze za obrovských přepravních výkonů. Pokud ve vlaku pojede 300 cestujících , poté náklady žel. podniku na přepravu jednoho cestujícího budou určitě menší , než autobusobého podniku , který vypraví 6 busů.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 08:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Mirek1995:

Co se týče vaší věty o přítocích napájejících řeku, domnívám se, že v případě trati 063 budou autobusy lepším napaječem než vlak, mimo jiné proto, že umožní dopravu na nádraží v Kopidlně NAVÍC pro cestující z Libáně - ti pak mohou pokračovat vlakem směr Jičín nebo Nymburk a Praha.

Co se týče toho, jestli je dražší železnice nebo silnice - platí to, co napsal Naroznej - železnice je levnější až při velkých přepravních výkonech. Pro desítky lidí denně skutečně vyjde levněji ten autobus (viz výše popsaný příklad trati 046).

A co se týče spotřeby motorových vozů, to zde již podrobně popsal pan Šimral, takže to prosím neberte jako urážku, ale uvedení věcí na pravou míru.
návštěvník ZOO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:41:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Příteli, příteli, zkus se zajet někdy takhle ve 14:30 podívat na autobusák do Mladé Boleslavi (přijeď tam chvilku předem) a budeš se divit, co se bude dít. Představ si, že se najednou z přilehlé fabriky vyvalí davy robotníků po směně a poženou se k autobusům. A ono máš pravdu že do Nepřevázky či Luštěnic jich jede pět nebo kolik autobusů ve 14:35 najednou. A k tomu stejným směrem ještě v 14:40 vlak.
A když už tam budeš, můžeš zkusit těm co od šesti od rána hákovali na lince a 8 hodin montovali furt dokola volant do Fabie říkat, že aby všichni odjížděli ve 14:35 (tedy optimálně po skončení směny) je blbost. Zkus vykládat lidem z Dobrovice, Semčic, Žerčic, Ledců či Prodašic, že optimální bude, když jim bus pojede v 14:50, těm do Rejšic, Smilovic či Loučeně v 15:05, těm do Strak, Milovic či Lysé v 15:20, ve 14:35 to pojede na luštěnické sídliště Zelená a Sluneční a bus do Nymburka se zruší, protože jede vlak (a lidi do Zavadilky či Krchleb si dojedou přes Nymburk na autobus do jejich obce). A to všechno jen proto, aby v Nepřevázce měli optimální 15-minutový interval. A takto bude zamezeno plýtvání finančních prostředků.
Pokud tohle přežiješ ve zdraví a nedostaneš rovnou hasákem nebo kladivem po hlavě, tak pak sem můžeš zase psát podobné blbosti, až zase nebudeš mít o nějaké problematice ani tušení!
návštěvník ZOO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:49:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě aby nedošlo k mýlce. Zřídit návazné autobusové linky by v tomto případě též nebylo to pravé ořechové. Počet nasazených autobusů by se téměř nezměnil, naopak by bylo zapotřebí sehnat denně pouze pro jedno použití (vlastně dvě, tam a zpět) velmi kapacitní vlakovou soupravu. Ta by byla navíc vytížena ve větší míře pouze v maximálně polovině trasy. Cestující ze šichty by museli přesedat, což by je jistě též potěšilo. A v neposlední míře, s velkou pravděpodobností by se tato souprava nevešla ke krátkým nástupištím v mladoboleslavské "díře". To na vysvětlenou, kdyby někdo tvrdil, že návštěvník ZOO na tuto možnost zapomněl.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2532
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FilJand:
Souhlas.

Ke každé trati je třeba přistupovat individuálně, posoudit její možnosti a snažit se jí případně zatraktivnit (JŘ, vozidla, infarstruktura). Pokud to jsou ale Kolešovky a podobné, tak tam je opravdu lepší použít ty vlkm někde smysluplněji (přestože je tento ukazatel naprosto, slušně řečeno, nedomyšlený.) Akorát mám dojem, že u nás se postupuje dost nesystémově, nikdo není schpen říct, co má smysl zkvalitňovat a co je na odstřel, takže ve výsledku se ruší něco, co má šanci na přežití a naopak zůstávají v provozu tratě nahraditelné.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Marcel_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 10:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes stojí v Jičíně na nákladním nádraží 742.247 + kinematovlak.
 
 
 
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 21:05:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím!Dnes kolem 12:30 dupali 742 093+254(dvojče Esmeralda z Trautemberkova alias Trutnova)na Jičín s nějakým separátem asi 15 vozů ZSSK!Jinak vypátral jsem že se od 5.5.do 7.5.bude konat nepřetržitá výluka v úseku Jičín-Libun a i výluka Lomnice n/Popelkou-Libun,znamená to že se bude dělat zhlaví v Libuni???Neví někdo víc!Údajně má být i snesena kusá kolej v zast.Železnice kde byly v letních měsících deponovány vozy pro nakládku písky z firmy Eximos Střeleč.Nevím to jistě ale pravděpodobně se na trati 046 pohyboval pomocný vozík MUV pro kontrolu stavu tratě před nadcházejícími parními vlaky viz.Společnost železniční Jaroměř!!!
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 22:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zelený kocouří dvojče se vracelo zřejmě na spěšňáku do Trautenau ve dvě z Ostroměře. Táhlo 854 a Btn
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.49.77
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 18:21:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, s jakými 810 jezdí Viamont do Svobody nad Úpou? Předpokládám, že je ve Svobodě stále 810 205, nevíte, které ještě?
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 20:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímá-li to někoho, tak se chystá likvidace odbočné koleje v Železnici.
ICQ -> 21 65 33 068
LT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.35
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 20:50:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu díky výluce v Libuni, pojedou s písekem Libuň-Hrastnik odklonem přes Turnov a Starou Paku.
Má se to křižovat s R992 v Košťálově. Hnací vozidla dodá Trutnov.
Liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 07:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky za zprávu!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 10:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad LT: a ze St. Paky na Jaroměř a HK?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 13:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní přeprava aut do Zawidova dvojčaty 742-171 + 454
 
SaTo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.143.225
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 11:00:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DOBRÝ DEN
NEVÍ NĚKDO ZNALÝ JAKÁ TECHNIKA , PŘÍPADNĚ LOKOMOTIVY, BUDE NASAZENA PŘI PRACÍCH V LIBUNI?
PŘEDEM DÍKY.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite nekdo, copaxe delo, ze vcera na 5535 jel RegioShuck 007 a ne 854? Byla to mimoradnost nebo to tak bude pravidelne?
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak výluka na 041 přináši zajímavé úkazy:

Mimo zpoždění 5-30 minut taky promíchané oběhy:

Např.

5510 - podle oběhů 854+954, v reálu 814.007+914.007
5531 - podle oběhů 854+053, v reálu 814.006+914.006
5512 - podle oběhů 854+053, v reálu 854.205+954.004

5509-5514 očekávám 814.007+914.007


(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 15:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další poznatky z výluky:

5512 příjezd v sestavě 854+954 do JC v 15:25, okamžitě točí takže jí lze očekávat na 5511

5526 jela 854+053+814.006, příjezd do JC 16:25, regionova točí okamžitě na 5513 a 854+053 razí do Nymburka

5510/5509/5514/5533 bude točit 814.007

A dál už nevím
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 09:41:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte abych reagoval na jízdy parních vlaků po trati 046 které se konaly 5,6.5.2007!Parní lokomotiva 423.0145 z Jaroměře byla velice pěkná a vyzdobená ,zaslechl jsem též názor že by se tam mohla dosadit hvězda,ale to je věc názoru.Obsazenost byla velice slušná hlavně v sobotu,v neděli byl asi pokles díky počasí.Trat 046 je velice dobrém stavu,koncem dubna bylo prořezáno roští a posekaná tráva!V Hořiněvsi fa romošrot odcizila několik metrů vlečkové koleje,ale to už upadlo v zapomění.Vlečkové koleje v Račicích n/T jsou naprosto dobrém stavu jako by byli položeny včera,to samé zast Havranec která nebyla nikdy uvedena do provozu,ale zastavovalo se tam s 809.Je jen škoda že na tuto trat kraj namá peníze,ale tyto jízdy ji určitě v zapomění neuvedou ba naopak.Doufám že jsem někdo poskytne foto z těchto jízd,šotoušů kolem tratě nebylo zrovna málo!!!A co se tada dělalo o 3 denní nepř.výluce Jičín -Libun???Má někdo info!
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 11:51:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dělaly se přejezdy v Jinolicích a Kněžnicích. V Zelené vlně tvrdošíjně opakovali "v Kněžicích".
Marcel_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 19:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Jičíně 749.251 na R 1460.A 743.003 na Sp 1608.
 
 
 
Wartg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 09:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavosti z cesty do práce:
v Hořicích v 7.42 před odjezdem Os:
742+Daak+3xZas(PKP)+3xGags
 
tim pádem Os přijel na 2. kolej
 

v Dobré Vodě:
3x cistérny

v Ostroměři:
1xEas
1xmodrý Eas u podniku Kamen Ostroměř
2xFaccs+2xTaes(SK Cargo)+2xGags(SK Cargo)

v Šarlovcově Lhotě
nic

v L. Bělohradě
2xEas
Marcel_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 16:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte která 730 jela dnes v 16:30 (Jičín)na Os 5513?
A zda se dnes ještě vrátí do Jičína?
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wartg: zapoměl si dodat, že ta 742 na Mn byla 742.409

Marcel_s: Tipuji to na 730.010+2xBtn. Dám Ti hlášku kolem 19:30 kdy by se to mělo vracet kolem mě ...


Jinak zastávka Plotiště nad Labem (trať 041) lehla popelem. Patrně někdy dnes kolem poledne. Byl jsem se tam podívat a je to tam docela zajímavý. Jsem zvědavý jestli tam strčí alespoň plechovou boudu nebo jestli tam nebude nic když tam zastavuje asi 6 vlaků denně

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Wartg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 19:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza215: díky za doplnění, v tu chvili, když jsem to psal, nebyl jsem si tím plně jist (409 nebo 490?)

co se týče Plotiště, co skončilo ČKD, tím převážně skončila i tato zastávka tedy jeji vytíženost, proto tam zastavuje min. vlaku a to jen o pracovních dnech jako možnost nástupu dělníku z firmy, která tam teď je. Jsem zvědavý, zda tam vůbec něco dají. Vzpomínám si, když jsem jezdil do HK do školy, tak párkrát tam bylo vidět nějaké ty invidua přespávající v zastávce.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 19:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové do Jičína jede 730.008+053.083+053.042

 

Kuriózní je, že 730.008 má na boku označení 3. záloha, takže asi byla sestřelena rovnou ze zálohy

Dneska už má padla. Zítra pojede:

5521/5502pk/5543/5504/5507/5526/5820/5825 takže . Zítra potvrdím jestli jede 5543, pokud ano, dá se předpokládat že bude jezdit celý den. Ráno kolem 8:00 to sem napíšu, takže můžete lovit. Příležitostí kdy potkat na 041 na Os řadu 730 moc není
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Marcel_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza215: Díky.
 
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 730 zítra údajně nee. Místo ní by měla najet zelená 742.093. Uvidíme ráno
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Wartg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 09:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Hořicích opět Mn v 7:42 v sestavě:
730.011 + Daak + 1xGags + 2xHadgs + 2xmodrýEas + Raas + 1xmodrýEas + 2xEas + Res + Raas
pro ilustraci momentka z mobilu (omluva za kvalitu podobně jako včera)
 

jinak v Ostroměři nic již nebylo

Pozor na výluku mezi L. Bělohrad a N. Paka (dnes a zítra)!!!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 10:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To modré je Roos, ne Raas
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 12:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Os.5504 a 5507 jela 730-008:
 
 
Vlamu842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 12:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano ano potvrzuji 730.008 na 5507
 
842 a 843 to sou panečku stroje :-)
www.kvatra-foto.goo.cz
www.843.wz.cz
Skyw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 13:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 730 jezdí od 9.5. ráno, nějak Hradecký depo vyslalo neschopnou 854 a 730 pro ni jela asi tak v pět ráno.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 15:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marcel_s: teď na odpoledne se vydala na Jičín 742.093 ( zelená).

Jede Os 5507/5820/5825 a v 19:29 končí v Jičíně. Takže můžete

Zítra by celý den měla pendlovat mezi Jičínem a Nymburkem a pak Os 5533 do HK
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 08:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je pár fotek z probíhající výluky Nová Paka - Lázně Bělohrad:

1) Karosa firmy OSNADO je připravena odjet z prostoru novopacké žst. jako Sp 1868 směr LB dne 10. 5. 2007 brutálně narvaná k prasknutí.

2) + 3) Momentky z prací poblíž bělohradského zhlaví včera krátce po půl druhé (=> padla?)
 
 
 
Z nejhoršího jsme uvnitř!
ccc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.132.58
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:24:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Ta karosa má k prasnutí ještě daleko - je vidět že by se tam ještě minimálně 5 cestujících pohodlně vešlo. Ohledně plnosti doporučuji vyzkoušet v pátek v IDS JMK linku 301 spoj 29, nebo perfektně organizované výluky na 030 v minulém roce, kde u pondělního rychlíku 983 byl nasazen jeden autobus, který cestující odvezl natřikrát (všichni se snažili narvat do první várky, aby stíhali přípoj v Pardubicích).
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ccc:Na 301ce se nedávno posilovalo.
Ono je to pořád špatný i přes nový spoje?
To bude ale asi tím pátkem,to jede z Brna narvaný všechno po 12té hodině.
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 20:36:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem 14 hod se vypravil separátní vlak v čele s 742 210+180+ 16 vozů do žst.Butoves do vojenských skladů,zpět asi přivezou písek z Libuně do SŽ!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 16:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes nějaká mimořádnost na Novopacku. Šel jsem ze šichty kolem žst. a ještě 14.34 tu stál Os směr Ostroměř, za pár minut přijel opožděný Sp od Chlumce 14.36, který tu mimořádně zastavil na červeném terči, který jsem bryskně nahodila výpravčí. Os směr Chlumec ihned odjel. Naivně jsem se domníval, že byla díky sekeře rozvázána přípojová skupina ve Staré Pace a Sp čeká na dojezd Osu od Liberce (prav. příjezd 14.43), ale když se do 15.05 nepohlo ani kolo, nemohl jsem se zde déle zdržovat a sypal dom. Tak nevím, co se semlelo.

Jinak po delším čase tu i SNV - 2 Easy s uhlím (modrý a klasický).
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Wartg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 09:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: včera se na přejezdu v NP město stala nehoda - projíždějící mašina zachytila kluka (jemu se naštěstí nic závažného nestalo), proto byla zavedena NAD (St. Paka - Nová Paka) a tedy to zpoždění.

Chtěl bych se zeptat jen pro zajímavost, proč najednou na Os5520 z HK do JC najednou jezdí 854+053, když od začátku nového GVD jezdí pouze sólo hydra.

Jinak dnes na Sp1865 hydra+010 a šrumec v Ostroměři v 8 hod. - čekající jedna Muvka, druhá spojená s podbíječkou přejíždějící z jedné koleje na druhou, čekající Mn (ponorka se 6 vozy), ...
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 16:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 5514 jedou z HK kamsi dál dva elitní hradecké stroje.

742.220+742.091+Btax+Btax

 
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza 215:742-091 přijela s os.5514 do Turnova a s 5563 odjela z Turnova do Hradce
 
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kojak: jasan. Ona 220 se pak nakonec za chvíli vracela asi s 20 cisternama z Hněvčevse. Jela dost pomalu tak ev. to na ní bylo moc. A bude to ještě horší, zítra HK přijde o 742.409-6 takže cisterny se budou tahat buď po kouskách, trutnovským dvojčetem a nebo do roztrhání lokomotivy. Fakt mě to začíná štvát
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
TN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.19.130
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:19:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

409 jde také do Trutnova? cisterny by měla tahat dispečerka z TRT,ale používání 742 z HK bylo jednodušší.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TN: vypadá to že do dvou dnů. Psal mi to kamarád z PJ Trutnov, je jich tam prý velký nedostatek. Měla by najíždět přes Týniště nad Orlicí a hned do TS ( ale nevím jaké). Souhlasím, že 742 z HK by byli lepší ... ale pan dráha je pan dráha. Cisterny tvoří významnou přepravu a časem by se jim taky nemuselo začít líbit že to buď půl dne stojí v HK a nemají loko a nebo že to tahají po kouskách buď 730 nebo 742
Zcela nové stránky o motorových jednotkách řady 814+914 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.
Jxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 00:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza215:409 odjela včera v 20:22 z HK do Týniště pro PJ Trutnov.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace