K-report
 

Archiv do 22.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 22.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33374
Registrován: 4-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 16:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Meridian:
Mně odkaz uvedený v záhlaví též funguje správně...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.15
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 20:52:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzík honzík honzík: ???


ad Libeň: Není zastavení jako zastavení. Když část vlaků jezdí z Masaryčky, část z hlaváku a část z Holešovic, tak by podle mě měly v Libni stavět všechny. Včetně IC, EC a SC.
Pokud by byl na zastavení v Libni spoleh, tak by ji využívalo daleko víc lidí než dnes.

Oosbně si pořádný expres mezi dvěma velkými městy představuju tak, že v obou městech zastaví skoro na každé mezi (Libeň, Vršovice, Strašnice, Holešovice zast. Bubny, ..., Plzeň-Doubravka, Plzeň-jižní předměstí, ...) a celý meziměstský úsek projede pokud možno bez zastávky.

Peno, 11.5.2007 20:07: 100% souhlas
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 22:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy pln zvědavosti jsem(bez problémů)prohlídl návrh nového grafikonu,zejména ,,moji" 260-tku a velmi mě zaujaly přímé EX Pha-Brno,a zpět,vložené mezi EC/IC vpodstatě celý den ve dvouhod.intervalu.Zastavující pouze v Pbce,2.28hod.jízdy.Ty jestli tam vydrží,to bude dobré,rozšíří se možnost rychlého spojení bez příplatku-tedy dávám podpis pod petici!
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 22:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OPRAVA: No z matiky jsem nepropadal,ale počítat neumím.Ta doba jízdy u mého přísp.(viz výše)je samo delší,tak 2.40hod(už jsem to znovu neotvíral,tak nevím přesně)
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 06:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To říkám pořád, co je tady ta vlajkova loď Pinďolíno Ostrava - Praha chtít alespoň nějaké příme vozy a nebo rychlika z Ostravy do Práglu bez příplatku v dennich hodinách je jen výkřik do tmy
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 07:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč pořád voláte po vlacích Praha - Ostrava bez příplatku, cena 226 Kč za jednu jízdu se Vám zdá moc?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 11:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

226 pro Koho? Ne že bych se chtěl Ostraváků zrovna já zastávat, ale ne každý má na to, aby si pořídil KMB. Navíc, není to jen Praha, kam se Ostravák bez příplatku nedostane. Olomouc je možná ještě větší problém.
Nemluvě o tom, že ani ta EC/IC nejsou nic moc, protože jsou špatně rozložená během dne. Aby mezi Ostravou a Prahou čtyři hodiny nejel jiný přímý vlak než Pendolino,¨je ze strany ČD vyděračství.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olomouc má do Prahy spojení každé dvě hodiny klasickým rychlíkem (a od nového GVD do toho budou navíc vložené 2 páry Ex) plus vlaky EC/IC, takže spojení s Prahou je v pohodě, a spojení s Brnem taktéž každé dvě hodiny. A zase nám v tom lítá jenom to spojení z Olomouce do Ostravy...
Ono když se to tak vezme tak kvalitní (myslím počet spojů) spojení z Ostravy bez příplatku je pouze do Brna a Opavy a nad tím by se měl někdo zamyslet, protože přestupovat třeba v Přerově s kolem je jako sázka do loterie - počká, nepočká ...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě jsem mluvil o spojení Ostrava - Olomouc, které je tragické. Jet z Ostravy do Olomouce příplatkovým EC si může dovolit jen majitel KMB nebo Ingoldu.
Přestup v Přerově je tragický i bez kola, protože se mu ČD snaží již léta bránit. Vrcholem neúcty vůči cestujícím byl loňský GVD v němž bylo v Přerově „kolečko s tečkou“ téměř u všech vlaků Brno - Ostrava (naštěstí jen v tomto směru), což bránilo v přestupu nejen cestujícím od Olomouce, ale i od Břeclavi.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 13:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem měl na mysli e-Lišku, a to v Pendolínu ... Jinak v EC je to za 140 Kč.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 14:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_j: Ne každý je příznivcem hazardních her
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 16:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten problém už tu je několik let....si pamatuju že před pár lety když třeba Odra byla Ex a další IC taky Ex jezdilo spoustu lidí mezi Olomoucí a Ostravou....ale pak se nějak vypařili se zavedením IC to je vysloveně trasa kde to ČD nedaly Podle mě by bylo nej spojení nějakým Ex vedeným 471 V trase Český Těšín-Karviná-Bohumín-Ostrava hl,Svi.-Studenka-Suchdol-Hranice-Prerov-Olomouc...kdyz by bylo vedeno 471 tak by nebyl problém s uvrátí v Přerově..takt tak dvě hodiny...a vést v době kdy jedou rychlé rychlíky Ostrava-Brno
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 18:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mne by prozatím stačilo nechat v Přerově na přestup tak cca 10-12 minut a samozřejmě čekat na přípoje. To by nemusel být až takový problém a dalo by se to vyřešit hned. Samozřejmě do budoucna by myšlenka vlaku Olomouc - Ostrava -Český Těšín nemusela být špatná.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 15:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Souhlasím s Richardem, že prozatím by stačilo, aby byl na přestup v Přerově spoleh. Navíc, dělat rychlíky z ešusů v době, kdy není dost ešusů ani na příměstskou dopravu v okolí Prahy, mi připadá jako plýtvání soupravami, které by našly lepší využití jinde.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 16:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis. No nevím nevím. Jako nejlepší nápad mi to zrovna nepřipadá. Souhlasím s Penem, jelikož souprav 471 není zorvna mnoho. Další otázkou je kapacita soupravy..A za další, zastavovat Ex v Suchdole a Studence, no to už je podle mě opravdu trošku přehnané
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 19:55:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož předně.Mezi Ostravou a Prahou jezdí třeba Cassovia a to je R.Navíc některé vozy,celkem 5,jedou jen mezi Bohumínem a Prahou a jsou to vozy používané běžně na EC a IC.

Stanice Suchdol a Studénka nejsou bezvýznamné.
V Suchdole jsou napojeny města Nový Jičín,Odry,Vítkov a Fulnek,což dá aglomeraci o 50 000 obyvatel.
Rovněž Studénka,tam jsou napojeny Kopřivnice,Příbor a Bílovec a se Studénkou to dá taky aglomeraci s 50 000 obyvatel.
Problém je asi to,že tenhle kout Česka je prostě moc lidnatý a ty uzly jsou 2 a blízko sebe a blízko Ostravy.

Přerov má přes 50 000,bohužel problém je ta úvrať.A bohužel,když pendolína by s tím neměly potíž,tak paradoxně jedou též mimo.To fakt nechápu...
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 19:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Meridian : Já bych jenom upřesnil, že jsme měli všichni na mysli spojení během dne. Protože za chvíli někdo vytáhne např. R 600/601
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:Tak ono by se to dalo tahat i 460 s trošku umytým interiérem a s plyšem na sedačkách...a nazáv kategorie je detail,pokud se vam to zdá moc velké tak brzo budou tří vozové 460...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 23:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Ono, ani těch 460 není nazbyt. Navíc, na rychlík se prostě nehodí. Nechápu proč vymýšlet blbosti, když se to dá zařídit jednoduše přestupem v Přerově. Jen tomu přestupu nebránit.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Dinosaurek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 23:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to letos vyhovuje:-)
V Přerově na přestup 5-6 minut..zatím se mi nestalo, že by mi to ujelo a to jezdím celkem často..ale teďka jste mě docela postrašili
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 06:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zeptám ještě jednou, kde je problém, že není v denní době veden obyč. rychlík a nebo příme vozy pro cestujicí z Bohumína, Ostravy, Studénky a Suchdolu do stanic Olomouc až Praha?
a)předpokládaný nezájem o tuhle relaci ze strany cestujících
b)neochota objednatele(českých drah)
c)manipulace s přepojovaním přímych vozů z Brňáka na Prahu v Přerově
A jestli se mi cena xy Kč za jizdenku EC/IC zdá hodně a nebo málo to patří do jiné diskuze.Připadá mi to že na Ostravsku můžem být rádi za Pendolíno a že vůbec na Prahu něco jezdí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3590
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 09:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Madusan a spol.:
Prosím vás, můžete mi vysvětlit, o co vám jde? To vás 60 korun opravdu tak vytrhne, že tu kvůli nim děláte takové scény?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Dinosaurek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 10:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Taky to nechápu:-)

Pokud někdo jezdí častěji..třeba 3x týdně, tak 60 peněz už není zanedbatelná částka:-)..jenže to je potom hloupý, že si nekoupí KMB:-)

Pokud jede někdo jen občas, tak 60 Kč je zanedbatelných a pokud je nechce z principu platit, tak má možnost volby..buď přímé IC/EC anebo přestup v Přerově..a nějak se mi nezdá,že by na přestup v Přerově nebylo spolehnutí..jezdím poměrně často a v Přerově vždy bez problémů:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Dinosaurek.)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Z mé strany tu nebyla řeč o spojení Ostravy s Prahou, kde bych spíše vylepšil časové polohy EC/IC, tak aby nebyla hluchá místa.
To o čem jsme se tu s Richardem a Michalisem bavili je spojení Ostrava - Olomouc, kde těch 60 Kč je už víc jak polovina celkové ceny. A to už je moc!
Dinosaurek: Já mám tedy s přestupem v Přerově jiné zkušenosti. Stačí minimální sekyrka a můžu se akorát modlit, aby přípojný vlak měl zpoždění taky. Ještě že alespoň zavedli přímé vlaky Břeclav - Olomouc, takže alespoň tímto směrem se mě to letos netýká.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 13:45:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kdyby bylo na mně,tak bych ty IC/EC upravil na Ex. SC jako kategorii úplně zrušil a pendolina dal jako IC. Četl jsem v Dráze,že v Maďarsku takovou obdobu našich SC zrušili.

A nebo možnost zavést příplatek IC/EC podle kilometrů a kratší relace dát za 20 Kč.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 13:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, ten EC příplatek je fixní právě proto, že má odradit cestující na kratší vzdálenost, EC je určené pro dálkové spojení. Ale dopravce by měl zvážit, zda v tomto úseku, pokud je nižší obsazenost, příplatek třeba neodpustit ...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3592
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvůli přímému spojení Ostrava - Olomouc bez příplatku 60 Kč přece není nutné zavádět R/Ex Praha - Ostrava. Řešitelné je to třeba pomocí relačního jízdného pro vlaky IC/EC.
Pro směr Praha - Ostrava se pro příští JŘ počítá s dvouhodinovým taktem IC/EC.

Meridian:
Naopak. Je třeba využít, že trasa Praha - Ostrava takto širokou nabídku umožňuje, a v případě možností ji zavádět i jinde (ale ne úplně tak, jak na trase Praha - Brno). Rozvrstvení nabídky je účinou cestou pro zlepšování služeb, neb nivelizace nabídky je cestou k tomu, že nakonec nebude spokojený nikdo.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se nezdá, že by relace Olomouc - Ostrava (Karviná, Český Těšín, Třinec, Frýdek-Místek ...) nebyla nevyužívaná i za současného stavu. Výhodou je, že Olomouc - Svinov je 101 km, což umožňuje využít KMB, taky snad všichni cestující, co nastoupí v Olomouci a jedou na Ostravu, mají KMB.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 19:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to beru z pohledu občasného cestujícího, kterému vadí, že v EC/IC si za příplatek odstojí cestu (zejména v pátek) Olomouc - Ostrava s příplatkem 60Kč v uličce.
A o víkendu s kolem několikrát nestíhal přestoupit, hlavně díky stoickému klidu železničářů při vykládání předmětného kola...
Jak jsem psal, stačilo by nechat víc času na přestup, protože jsem již jednou zažil v Přerově, (když jsem tam uvíznul s kolem), že vlak na Prahu nepočkal taky na jedny starší asi 60ti leté důchodce a když se rozčilovali tak jim některý z železničářů (již si nepamatuju kdo to byl, ale myslím, že výpravčí) řekl dost neslušně že když se jim to nelíbí ať jedou pendolinem ...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 21:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno to vystihl přesně...na trase do Prahy se u výjmečného cestujícího 60 kč ztratí a u znalých je přece KMB.....ale to co jsme tu psal není něco tak hrozného...není to jen o frekvenci Ostrava-Olomouc,ale i o spojení nácesných zastávek...ono je poměrně dost lidí co jedou prostě na víkend na Hanou z Ostravy(znám takových lidí dost)párkrát za rok a raději než by řešili nějakou kmb nebo podobně sednou na bus v nejhorším případě do auta...a taky význam Ostravy roste...takže ten vlak by se tu neztratil.....já osobně volím na cestu do Olomouce od nás raději bus..je pohodlný a čistý a nemusím řešit naky příplatek...a takhle k tomu přistupuje značná část cestujících...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 22:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jde o to že diskutující z Moravy,Slezska na to většinou hledí jinak než zbytek ČR....ale mě to přijde něco jako by jste měli IC OSTRAVA-ČT. TŘEBOVÁ kde by byl ostrý přestup na IC BRNO-PRAHA a nebo možnost SC které by stálo o polovinu víc....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33488
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 01:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačilo by nechat víc času na přestup

Tedy prodloužit jízdní doby (=mj. to pak nevyjde někde jinde)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.148
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 11:39:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"...ono je poměrně dost lidí co jedou prostě na víkend na Hanou z Ostravy(znám takových lidí dost)párkrát za rok a raději než by řešili nějakou kmb nebo podobně sednou na bus v nejhorším případě do auta
... já osobně volím na cestu do Olomouce od nás raději bus..je pohodlný a čistý a nemusím řešit naky příplatek...a takhle k tomu přistupuje značná část cestujících...
"

Kdo hájí současný stav, tak si těchle pár vět od Michalise přečtěte ještě několikrát a ať se pořádně zamyslí.
Spojení Ostrava-Praha Vlakem IC je naprosto v pořádku, o tom žádná. Pro spojení krajských měst Olomouc-Ostrava je ale IC drahý a vyhání lidi do autobusů a aut.

Osobně považuju za jediné systémové řešení příplatky EC/IC zcela zrušit, a nahradit je opatřením, že k cestě v IC/EC je třeba pořídit si jakoukoli jízdenku platnou pro 101 km a výše. Vedení firmy ČD snad jednou dojde, že za reálné situace si nemůžou hrát na nadstandardního dopravce, a že nižší cena při dodržení jistých pravidel bude znamenat vyšší tržby, a že nastartuje nárůst poptávky.
Takové věci, jako třeba chtít od náhodných cestujících z Mostu či Chomutova do Prahy více než trojnásobek ceny autobusové jízdenky, se z dlouhodobého hlediska nemůžou vyplatit. Takovýmito manýry bohužel získává špatné renomé železnice jako celek, nejen ČD jako podnik. Pokud to vedení ČD nechce chápat, tak přeju brký vyhazov.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 13:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já bych EC/IC příplatky zrušil úplně jako třeba v Rakousku a basta.Jako vypadají zdejší IC/EC směr Morava,tak to by měl být běžný standart cestování vlakem a ne za to chtít ještě příplatek.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 14:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rušit EC/IC příplatky ve stávajícím tarifním systému by byla fatální chyba.
Mají významnou roli coby stratifikátor nabídky. Doby, kdy bylo možno veškeré cestující postupně nastrkat do jednoho vozu, jsou ty tam. Různí cestující mají různé požadavky, a mezi ně patří i to, s kým budou cestovat. K čemu je, když má vlak hezký interiér, když si ke mně do oddílu přisedne trojice nějakých pobudů, kteří mi svých chováním znepříjemní celou cestu? Takto tato sorta nechce platit příplatek, proto každý jedeme jiným vlakem, a riziko nepříjemného setkání je výrazně eliminováno (bohužel ne vyloučeno).
Takže ne sjednocovat, ale naopak, rozvrstvovat.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 15:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozvrstvovat ano, ale ne příplatkem - osobně považuji za fatální chybu zrušení 4. třídy vozové
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 17:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tarifní diferenciace dle kvality vlaku určitě ano z důvodu "lepšího bezpečnějšího pocitu".
Možná se zeptám hloupě, ale co to vlastně znamená vlak vyšší kvality? Ten, který je rychlejší než R (nejen proto, že má méně zastávek) a který zastavuje jen v krajských městech, příp. posledním městě před hranicemi? Ten, který má na trati prioritu? Ten, jehož vozy mají klimošku (funkční) a vypulírovaný interiér a skutečně pohodlné posezení a usměvavějšího průvodčího? Ten, kterému nerachtá podvozek? Ten, jehož průměrná cestovní rychlost je nad 95 km/h? Pokud to tak náhodou zhruba takto je, ze seznamu EC/IC by jich hned dost muselo spadnout do kategorie Ex. No a pak jsem jeden z těch, kteří absolutně nechápou, proč musí být v malých českých poměrech ještě navíc "nadkategorie" SC. Maximálně bych u Pendolina z důvodu nižší kapacity dal povinné místenkování za standardní cenu místenky. Jedu-li párkrát do roka, IN karty s marketingovým záměrem "nechci slevu zadarmo" mě nezajímají, asi jsem out, když maximálně používám KMB (jedna z mála obchodních nabídek ČD, jejíž systém používání pochopím hned, aniž bych musel dlouze zkoumat "jak to vlastně je a nemá-li to nějaký háček"). Toť pohled jednoho příležitostného cestujícího.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 17:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:To máte pravdu s tím že to může ovlivnit moje spolucestující..jenže na trase OSTRAVA-PRAHA tohle plní pendolino...manažeři a podobně sednou proste a jednoduše do pendolina....a IC jezdí ten zbytek....prosté...on si aj naky vidlák z vidlákova koupí tu jizdenku s IC připlatkem protože když za to plati 424 kč nebo kolik je normální jizdne do Prahy tak ho těch 60 kč nezabije kdyžtam jede párkrát za život....to co uvádíte platí na jiných trasách ale tady rozhodně ne...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stratifikace i cenou automaticky neznamená současný tarifní systém ČD, který rozhodně ideální není.
Co se týče té vyšší kvality, tak asi takto: čistota a nerachtací podvozek je standart, klimatizace časem víceméně také, co se týče té cestovní rychlosti, tak to bych nebral jako dogma, podstatná je celková jízdní doba porovnaná s jinými dopravními prostředky (tedy ne hrát si na relativně krátkých trasách v ČR s číslíčky, jestli už to splňuje nějakou umělou administrativní hranici, anebo jestli je to těsně pod).
Časová poloha jistě hraje svoji roli (jezdí-li hodně vlaků, tak je jasné, že nejlepší časovou polohu může dostat pouze jeden z nich, proto je i toto součástí nabídky a může být vlastností "vyšší kvality").
Dále se může jednat o navázání dalších služeb ve vlaku i na nádraží (občerstvení, asistence/obsluha, garance,...).
Proč "nadkategorie", resp. hodně vrstev nabídky? No protože čím víc možností, tím líp. Na silnicích také nejezdí všichni jedním typem aut. Někdo jezdí Mercedesem, někdo Fábií, a někdo prastarou stodvacítkou - vždyť každý z těchto cestujících má nějaké požadavky a nějaké možnosti (finanční). No a proto někdo nakonec upřednostní rychlost a značku (jako u toho Mercedesu), někdo nízkou cenu (proto klidně strátí x hodin v prastarém dobytčáku), proto železnice nabízejí různé typy vlaků. Lidé jsou nároční a vnímaví, a moc dobře chápou, že jednotná nabídka pro všechny nevede k dobrým výsledkům. Ostatně třeba současná kauza, kdy ředitel pražské záchranky v tisku ostře kritizuje tramvaje, protože jimi jezdí smradlaví (a) bezdomovci je toho nejlepším důkazem. Že to není výsada VHD, že no řekněme problematičtější lidé jezdí i auty? Ano, ale ta pan ředitel jen tak zahlédne a s oněmi osobami téměř jistě nepřijde do styku.
Samozřejmě, čím silnější relace to je, tím více možností mohou dráhy nabídnout. Pochopitelně nejde jen o typy spojů, ale i o další nabídky v nich - například tzv. tiché vozy (oddíly), proto třeba západní železnice nabízejí konferenční vozy (oddíly).
Potom jde i o "rozesazení" cestujících, protože je nevhodné, když decentní dáma preferující klidnou jízdu se v jednom oddíle sejde s partou studentíků oblečených jako vandráků, kteří nejslušnější slovo znají "vole", a kteří se předhánější, kdo minulý týden vypil více rumů a piv v kolejím pajzlu...
No a že toto je cesta správným směrem dokládají například hypermarkety - spotřebitelé je preferují i právě proto, že nabízejí široký výběr (a to dokonce i tam, kde ho spotřebitelé nevyžadují, ale jde (")jen(") o ten pocit).
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.199
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:16:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: V reálných českých podmínkách je IC jen takový lepší rychlík. Jak už zaznělo výše, pojmenovávání kategorií je značně přemrštěné. SC by se mělo přejmenovat na IC, IC na Ex, Ex na R, R na Sp. Pak by názvy odpovídaly realitě, a já bych souhlasil s IC příplatkem.
Současné IC odmítám považovat za vlaky vyšší kategorie, a IC příplatek považuju za nehoráznost.

Mmch., když trváte na svém, jak byste tedy řešil relaci Olomouc-Ostrava? Vyjeďte si z IDOSu ceny autobusů, a uvidíte, že IC opravdu není cenově přiměřená nabídka. Spojení s přestupem v daném případě taky není to pravé ořechové.


"To máte pravdu s tím že to může ovlivnit moje spolucestující..jenže na trase OSTRAVA-PRAHA tohle plní pendolino...manažeři a podobně sednou proste a jednoduše do pendolina....a IC jezdí ten zbytek...."

Ano, přesně tak to vidím.


"Rozvrstvovat ano, ale ne příplatkem - osobně považuji za fatální chybu zrušení 4. třídy vozové"

Zajímavá myšlenka, mít zvláštní třídu pro šetřílky, socky, podivná individua, tuláky, trampy a jiná prasátka...

Mimo trasu Ostrava-Praha jezdí vlakem poměrně málo lidí, takže je ekonomický nesmysl mít zvláštní vlaky pro různé cestující. Čili bych to viděl tak, že se všichni od manažerů po špinavé trampy všechno nacpe do jednoho vlaku. S tím, že by se tvrdě pokutoval vstup do vagónu vyšší kategorie bez příslušné jízdenky.

Kdysi existovaly čtyři třídy, a pouze dvě kategorie vlaků. Rozhodně to mělo něco do sebe.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 23:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, co jsem obhajoval, je rozvrstvení nabídky jako takové. Nikoli tedy současný přístup ČD. Jestli to bude x specializovaných souprav, či jedna s vozy různých kategorií, jsem už neřešil, v principu jsou přípustná obě řešení, obvykle v závislosti na konkrétních podmínkách.

Relaci Olomouc - Ostrava (ale i Praha - Ústí, Ostrava - Otrokovice, Praha - Pardubice) bych v rámci současného systému řešil zvláštní tarifní nabídkou.

Současné IC odmítám považovat za vlaky vyšší kategorie, a IC příplatek považuju za nehoráznost.

To nejste jediný. Jediné, o čem to ale vypovídá, je chyba marketingu ČD, konkrétně chyba v používání názvosloví. Takto je základní tarifní nabídka pro rychlíky, a pro "vyšší kategorii" se používá příplatek. Kdyby to bylo naopak, jako základní byl stanoven tarif IC a na rychlíky (kvůli řazení vyžilých dobytčáků) byla sleva 60 Kč, tak to všichni vítají.
I přestože by to vyšlo nastejno, rozdíl by byl jen v okecání.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 09:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli to bude x specializovaných souprav, či jedna s vozy různých kategorií, jsem už neřešil, v principu jsou přípustná obě řešení
Ano, v principu marketingovém ano, v principu dopravně - technickém ale nikoliv. A marketing musí provozní záležitosti respektovat, aby se nedostal do stavu, kdy sice tržby díky jeho práci jdou nahoru, ale náklady také a ještě rychleji.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 11:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle udělat R Bohumín - Ostrava - Olomouc - Krnov - Opava , nebo Nezamyslice - Brno , nebo Zábřeh - Jeseník , nebo Olomouc - Třebová + přípoj R/Ex z Brna
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 13:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle udělat R Bohumín - Ostrava - Olomouc - Krnov - Opava

To je docela slušná blbost...bud by jste to musel tahat 843 což by ale musela být hodně dlouhá souprava a v Olomouci něco odpojovat nebo to tahat v klasice a v Olomouci měnit loko a možná něco odpojovat....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:03:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Myslím,že k rozvrstvení cestujících stačí 1. a 2. třída. 1.třída je jaksi tak drahá,že ji používá celkem málo lidí. Např.na trase Bohumín-Brno.Tam je to vyloženě vození vzduchu.
Prostě 1.je pro ty nóbl, 2.pro ostatní.

A ještě se vrátím k příplatkům.Ty měly význam tak před 20 a více lety.Tehdy totiž jezdilo vlaků rychlíků a expresů poměrně málo a lidí naopak hodně.No a aby se ti,co jeli pár kilometrů necpali do těch vlaků,tak je ty příplatky měly odradit.Ono tehdy 16 korun byly tak na roveň těch dnešních 60.
Jako dítě jsme s rodičema jezdili pod Tatry na dovolenou a jednou jsme jeli z Liptovského Mikuláše do Košic a zpátky. Cestou tam jsme použili rychlík a zpět úplně obyčejný osobák.
Dnes se přiznám,že mi to příjde dost divné,že jsme zpět jeli osobákem,ale prostě cena příplatku na tehdejší dobu asi byl pro mé rodiče opravdu drahý.

No a poslední věc.Klidně ať zavedou Sp Český Těšín-Olomouc,ale já jsem prostě názoru,že v tom přehršelu vlaků,co tam jede je to zbytečné,kdyby prostě se využívalo dnes zavedených vlaků s příznivou cenou.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1.třída je jaksi tak drahá,že ji používá celkem málo lidí. Např.na trase Bohumín-Brno.Tam je to vyloženě vození vzduchu.

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3614
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,že k rozvrstvení cestujících stačí 1. a 2. třída. ... Prostě 1.je pro ty nóbl, 2.pro ostatní.

To zní možná hezky, ale realita usvědčuje z opaku. Podle této logiky by totiž mezi auty byly pouze Fabie a Mercedesy (a nic jiného, vč. ojetin), mezi ubytováním pouze levné penziony a čtyřhvězdičkové hotely, mezi oblečením pouze Tesko a řekněme Diesel...
A nejde jen o takovéto vertikální rozdělení, ale i o horizontální - stejně jako třeba v tom oblečení někdo preferuje sportovní, někdo haute core, někdo usedlé...
Takže rozvrstvení jednoznačně ano.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono stačí když se nějaký manager už setká s nějakou "chatrou" na nádraží při čekání na vlak ,to taky dělá svoje...ale mám pocit že první třída v našich končinách dost často plní asi jen ten úkol rozvrstvení..si pamatuju jak třeba na Moravanovy bylo lepší být v Beeru než v jedničce nebo ted když se posílala na EC do Německa uplně nové Ampz jako dvojka a podobně..nebo pendolíno-první třída to samé jak dvojka akorát jiná barva sedadel a noviny plus bageta k tomu....jedničkou jezdí většinou jen lidi kteří jedou na služebky a nebo lidi co chtějí mít prostě klid od těch ostatních bůh ví jakých cestujících......ale tady jde o to že pro druhou třídu zůstava nakych 90-95% těch cestujících...a ty se zase rozvrstvují do R,IC,SC...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 23:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedničkou jezdí většinou jen lidi kteří jedou na služebky a nebo lidi co chtějí mít prostě klid od těch ostatních bůh ví jakých cestujících

a slunce vychází na východě...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:27:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono na to něco je,že do jedničky si sedají cestující,co chtějí mít klid.Protože už na to došli,že tam jezdí málo lidí.
Prostě se to dá shrnout tak,že by se mělo do kupé jedničky dát jen jedno,nebo dvě,sedadla a bylo by po ptákách...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3620
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 11:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono na to něco je,že do jedničky si sedají cestující,co chtějí mít klid.Protože už na to došli,že tam jezdí málo lidí.

No právě. Na to jsem narážel, že první třída není pouze o - jak se někteří nesprávně domnívají - potahovém materiálu na sedačkách a pod.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Černý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 11:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Meridian:
To není špatný nápad ... mít dvojky alá Pendolino oddělené jen skleníkem a s uličkou uprostěd...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Není ale zbytečné prvozovat jedničky v příměstském tarifně integrovaném (tj. jednotném) systému? Kolem Prahy si lidi na jízdenky PID zvykli možná rychleji, než skončilo brumlání průvodčích. Typická situace: Vím, že můžu jet na doklady PID, které znám a používám všude, vím, že do jedničky s tím vlézt nemůžu, ale proč to komplikovat návštěvou pokladny ČD, navíc v situaci, kdy jednička ani z daleka nejezdí na všech spojích. Ve výsledku to znamená narvanou dvojku, v rš se stojí, kde se dá, zatímco oddíl s jedničkou veze vzduch (nebo důležité šotouše).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První třídu u čd dělá jen to,že v kupé je šest míst místo osmi a na sedadlech je plyš (někdy v šílené podobě) a kobereček na podlaze.Takže rozdíly mezi první a druhou třídou jsou smazány,protože,to co jsem vyjmenoval je dnes k mání i v druhé třídě ,ovšem v jiných vlacích a trasách.Takže se není čemu divit,že to lidi moc do "jedničky" netáhne.pokud udělám další třídy,tak vznikne ještě větší chaos.Předně by to chtělo definovat,co to ta první třída vůbec je.S označením číslovky 1 a žlutým pruhem na vagoně se nic neřeší.Navíc první třídu by neměly dělat sesle a potah,ale především v dnešní době služby pro cestující.Z toho,že dnes někdo sedí na plyši,z toho opravdu na prdel dnes nikdo nepadne.Jinak ale souhlasím s tím,že by vlak měl mít nějaké sekce.Takže třeba tichá část ,nebo spavá část na lehátkách a tak podobně.Jednou už sem tu psal o svém stewardkovém záměru.Myslím že by to pomohlo zatraktivnit železniční dopravu.Žluté autobusy taky jezdí vytížené a proč?? Protože je tam moře služeb a příjemný personál,který vás obskakuje a ne kyselá průvodčí,které je zatěžko vám odpovědět na pozdrav a půlku cesty prohnípe ve služebáku.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám taky názor do pranice. Občas potřebuju jet v neděli odpoledne z Pardubic do Prahy. Mám rád EC/IC, takže jedu na KMB. Jenže nehodlám celou cestu stát, takže bych potřeboval místenku a hle, za 36 Kč můžu mít 1. třídu. Takže mám jasno. Například minulou neděli jsem takhle jel EC 120 ve velmi pohodlném Apeer ZSSK a v celém voze zůstala pouze dvě (slovy dvě) volná místa. Takže ono na té jedničce asi opravdu něco bude...

Já bych třeba ocenil, kdyby cestující v první třídě měli nárok na kávu a čaj zdarma v libovolném množství (tak je to třeba u NSB ).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou už sem tu psal o svém stewardkovém záměru. Myslím že by to pomohlo zatraktivnit železniční dopravu

Něco na tom je. A dalo by se klidně začít drobnostmi typu, že průvodčí v rychlících na trati 190 budou prodávat jízdenky na MHD, a to jak pro MHD plzeňskou, tak budějckou. Kdyby se chtělo, tak se s tím dá začít do týdne.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak u vás ale u nás se prodávají jízdenky na MHD normálně na nádraží v pokladně(jsem Ostravák) takže nevidím důvod proč tímhle zatěžovat průvodčí kteří maji hafo práce s inkartama a dalšíma čipovkama...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 20:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodávat jízdenky je blbost, ty prodávají většinou na nádražích. Ale co by bylo vhodné a smysluplné by bylo podávat kávu čaj, nebo něco nealkoholického a třeba něco ke čtení. (třeba jednou kávu zdarma a každou další za mírný poplatek) A hlavně alespoň v té první třídě dbát soustavně na čistotu a pořádek a ne uklízet vůz jednou za den. A také pořádnou údržbu vozů, nechybějící záclonky, okna co jdou otevřít a taky zavřít.
Černý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 20:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že jízdenka MHD (zdarama !!!) pro cestující 1.třídy je pro průvodčí méně práce než vaření kávy/čaje. Na to aby už byl další personál a vybavení, což zase není zadarmo, to by si někteří měli uvědomit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33628
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně se jízdenka vejde do kapsy/brašny, takže nevyžaduje téměř nic navíc.
Teď jsem se už párkrát setkal, jak revizor(ka) rozdával(a) dětem fotky, či co to bylo. S jízdenkami (za peníze) by to mohlo být podobné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace