K-report
 

Archiv do 29.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 29.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Černý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro 2.třídu za peníze. Beru.
První třída, jak už bylo naspáno, se ale nemá odlišovat pouze kobercem (pokud ho už někdo neukrad) a plyšovými (nebo spíš zablešenými) sedačkami. Myslím, že dnes by se 1.třída měla právě vyznačovat lepšími službami (např. jízdenka MHD, příp. i to občerstevní, tisk, ... (někdo jistě doplní)) v ceně jízdenky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Černý Petr.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33635
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, klidně. Ale na mnoha trasách (a i v jiných odvětvích) je vidět, že to nemusí být až tak moc o kvalitě jako o pocitu.
Když bude mít první třída i reálné přínosy (volnější, „kulturnější”, pohodlnější, s kávou zdarma, ...), tím líp.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se vrátím ještě k relaci Ostrava-Olomouc, tak bude velice zajímavé sledovat, jak bude klesat počet cestujících v této relaci vlakem po otevření D1 od Lipníka v listopadu 2008. Pokud nebude zavedena nějaká relační sleva, dopadne to s vlakem stejně bídně, jako na trase Praha-Ústí, případně Praha-Plzeň.

Ono to po silnici bude cca 85 km a dokud budou cestující terorizováni příplatky, tak utečou do aut.

To ani nemluvím o tom, že 101 dnešních železničních km je uměle zmanipulované číslo navíc se zajíždkou do Přerova.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm jízdenkám: Ono by to bylo poměrně drahé dávat cestujícím jízdenky které např v Ostravě stojí nejmín 10 kč ..třeba bych si koupil 1.třídu Studenka-Ostrava svinov a dostal bych k tomu jizdenku na MHD..takže nakonec by mě to mohlo vyjít levněji než 2.třída...ale já bych šel cestou SA-rozdávat časopisy co se třeba někde neprodají nebo je brat ve velkém takže jsou za poměrně nízkou cenu..on vás ten časopis nebo noviny výjde levněji než ty jízdenky na MHD...a zas tak moc lidí z jedničky MHD nejezdí...já bych spíš hodil k jízdence v třídě na trase Ostrava-Praha zdarma parkování v Ostravě na hlídaném..to je myslím mnohem lepší.....jako samozřejmě je tu možnost že by ty jízdenky na MHD měli dráhy za nižší ceny ale myslím že to není moc pravděpodobné...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.163
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:12:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V PKP byla káva zdarma už před sedmi lety. Ve druhé (!) třídě v expresu Krakov-Varšava. Regionální doprava v Polsku sice stojí za houby, ale k PKP Intercity by měli řídící pracovníci z ČD povinně chodit na stáž. Aby viděli, že dálková doprava může fungovat i v postkomunistické zemi.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33643
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek:
Jak často na tu Plzeň jezdíte?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1.dávat (půjčovat) časopisy.Náklad na koupení časopisů z remitend (vrácení neprodaného nákladu) by nebyl nijak velký.Denní tisk za poplatek-záloha na vrácení v hodnotě výtisku.(Blesk za 5Kč,buď záloha,po přečtení vrácení výtisku a zálohy,nebo si ho vzít.Příští den zadarmo,nebo vrátit vydavateli)
2.nápoje a občerstvení-buďto ve vlakovém kiosku,nebo v automatu(automat nějaké zaběhlé společnosti apod.)
3.Jízdenky MHD-v 1.třídě zadarmo (cestující si jí v ceně většinou zaplatí),v 2. třídě se slevou cca 50%.Záleží na domluvě s DP.Jinak náklady na dodotování nejsou nějak přemrštěné.řešit samozřejmě i v rámci IDS
4.Vozy dovybavit pro příjem FM signálu,tedy vln VKV.Sluchátka půjčovat ve vlakovém kiosku se zálohou.Třeba zálohu 100Kč a v té hodnotě nakoupit i sluchátka.(při krádeži nevznikne škoda).

Teď co myslím vlakovým kioskem??Myslím tím prostor ve vozech BDs (apod),který by vznikl úpravou dvou kupé.Byla by tam jedna pracovnice a vydávala by nápoje,noviny,sluchátka atd atd.Takto bych vybavil všechny vlaky kategorie R (jedoucí více než 3h,či s velkým obsazením),Ex,EC,IC (bez jídelny).
Nikomu ovšem neuniklo potřebu navýšit počet zaměstnanců.Resp. bych odsunul část zaměstnanců z osobáků na lokálních tratích.(zlevnění Mos).Dejme tomu půlka by šla dělat stewardky a stewardy a ta druhá půlka by se přeškolila na revizory (byl by jich dostatek).Zásilky by v těchto vlacích zajišťoval perzonál stanice.
Tohle je jen takový námět na úpravu dle mých představ.Nikomu ji nevnucuji :-)
Uživatelneregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:56:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé nápady, ale všichni vidíme údržbu vozů Českých drah. Co se děje na trati 220 se bohužel slušnými slovy napsat nedá. Při poslední cestě do Prahy z Budějovic, jsem raději použil 1.třídu, když jsem viděl ''udržované vozy typu B'', ale nevím co to řeší, když je v kupé špinavý koberec a napsaná jednička..... Asi něco to znamená... Tak v naději čekám v relaci ČB-Praha na nějakou akviziční slevu... Jinak bych uvítal malé občerstvení v R Plzeň-ČB-Brno. Jízdenky MHD ve vlaku jsou určitě zajímavý nápad a i ostatní, ale ve vozech ČD neuskutečnitelné....
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím rádiem to bude asi problém. Musely by se nějakým způsoben dořešit autorské, koncesionářské poplatky a blbosti tomu podobné.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 07:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivkyý:
Přiznám se, že na Plzeň vlakem moc nejezdím, ale často vlaky vídám na Smíchově. Vzhledem k tomu, že vlaky zastavují Beroun, Zdice atd. není jasné, kolik % cestujících jezdí až do Plzně. Určitě jich nebude většina.
Také potkávám autobusy nejméně 3 dopravců a u těch už jsou % jasnější.

Nemyslím si, že na trase Ostrava-Olomouc cestující z vlaku začnou jezdit autobusem (i když na tu Plzeň ta převaha autobusu je), ale díky krátké vzdálenosti začnou jezdit autem. Než modré gumy zareagují nějakou relační slevou, tak už bude pozdě.

Drobná úvaha: kolik cestujících by jezdilo vlakem Praha-Plzeň při neexistující D5 (tzn. pouze při dnešní II/605) ? Myslím, že by to bylo několikanásobně víc !!! Ona stávající silnice Ostrava-Olomouc je dostatečně odrazující...
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:17:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy. Vy jste si tu ztěžovaly na vozy, které jezdí u nás na rychlících. A dávali jste příklad Slovenska, kde jezdí na rychlících jenom nové vozy. Ale už jste nedodali, že na Slovensku jezdí rychlíků hodně málo. I když jejich počet vynásobím 2x, stále to bude hodně málo. Na některýhc tratí jezdí skoro nijak. A o taktové dopravě R se nedá ani trochu nikde hovořit. Ani když k těm jejich R přidám jejich Zr a vynásobím 3x, stále to nedosáhne zdaleka rychlíků v Česku.
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Debata o nadstandardnich sluzbach ve vlaku mi pripomnela lonsky zazitek z cesty nocnim vlakem Venezia z Benatek do Budapesti. Vlak nic moc, nekolikere buzeni na hranicich (Italie-Slovinsko-Chorvatsko-Madarsko), navic dvouhodinove zpozdeni. Ale v Siofoku nastoupilo do vlaku nekolik mladych lidi v civilnim obleceni a objemnymi taskami pres rameno, ukazalo se, ze to jsou brigadnici pracujici pro agenturu cestovniho ruchu a MAV. Obesli vsechna kupe a nabizeli zdarma mapy, pruvodce, rady a dalsi informace o Budapesti. Ja jsem mel jiz zamluveny hotel, ale nestacil jsem si pred odjezdem zjistit dopravni spojeni k nemu. Mladik, ktery byl v nasem kupe, nekam zavolal, aby se ujistil (kvuli probihajici vyluce (!)), vse mi zakreslil do mapy. Samozrejmosti bylo, ze mluvil vyborne anglicky a nemecky.

Naklady nebyly prilis velke, rozdavane mapy byly reklamni jako napr. ze smenarny, brozurky (pruvodci) cca 50 stran (Madarska turistika je zasila po celem svete zdarma), navic slo o brigadniky-studenty.

To by mozna byla cesta, jak trochu zmirnit sok cizincu pri prijezdu do Cech (pozitivneji je naladit pred vystupem na hlavnim nadrazi). Mohlo by jit o EC od Berlina, R od Mnichova, Plecnika, vlaky od Vidne, Varsavy - nestalo by to mnoho, dojem by mohl byt velmi dobry.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodávat jízdenky je blbost, ty prodávají většinou na nádražích

Hlavně se jízdenka vejde do kapsy/brašny, takže nevyžaduje téměř nic navíc

Pro 2.třídu za peníze. Beru.

Tak jste se dobrali k tomu, jak jsem to myslel. Jízdenka na MHD se dá nosit v brašně a dopravce její prodej nic nestojí. Pro cestující je to milá služba, protože nemusí po příjezdu do města shánět nejprve trafiku (či pokladnu) a může jet rovnou. Pro mě, který používá MHD v Plzni či Budějcích jednou za čas, by to rozhodně bylo užitečné. Otázkou je kolik by takových lidí bylo.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k listkum MHD prodavanym ve vlaku - slovenske drahy nabizeji kombinovany listek na bratislavskou MHD (viz zde: http://www.slovakrail.sk/index.php?id=vlakom-dalej-bratislava). Jeste dokonalejsi system je v SRN, kdy s BahnCard ziskate navazny listek na MHD prakticky ve vsech vyznamnych mestech: http://www.bahn.de/p/view/preise/bahncard/cityticket.shtml
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Allegro a Maďarsko:
Mám stejnou zkušenost s těmi turistickými informacemi při příjezdu Haškem loni v létě. Sice jsem nic nepotřeboval, ale udělalo to na mě dobrý dojem. Vůbec ti Maďaři byli "divní", sotva jsem otevřel mapu v Pešti před nádražím, už se mě někdo anglicky ptal, zda nepotřebujeme poradit. A to se nám stalo o kus dál ještě jednou. V Čechách věc nevídaná.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4270
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych to Maďarsko zas tak nepřechválil, obecně je v celé zemi dost problém domluvit se jinak, než maďarsky. Ale fakt je, že Maďaři jsou hodně ochotní a přátelští.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:07:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První třída v 680 a EC by se výrazně zatraktivnila poskytnutím připojení k internetu zdarma.
Stačil by jeden Wi-Fi vysílač ve vagónu...

Je to jen nápad,nevím jak to je technicky realizovatelné.
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:29:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místo prodeje/rozdávání MHD jízdenek ve vlaku bych viděl elgantnější dohodu s příslušnými DP,kde by uznávali jízdenku z vlaku. Např. v Praze si koupím lístek do Brna +MHD. Na jízdence to bude napsáno a tou jízdenkou se budu ohánět v šalině. Rozsah a cena takové služby může být různá.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 13:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musely by se nějakým způsoben dořešit autorské, koncesionářské poplatky a blbosti tomu podobné.
Samozřejmě.Ale toto je natolik výhledová věc,že sem se tím ani nezaobíral,protože neexistuje ani jeden nově koupený vůz či pinďa,který by to umožňoval.

ad Budulinek 4: musím dát za pravdu.Jezdím těmito spoji sice jen čas od času,ale obsazenost není nijak velká a to ani ve špičce odpoledne.Spousta lidí vystoupí již v Rokycanech či v opačném směru v Berouně.Jiná situace je trošku u R jedoucí z a do Německa.Což je silně zavádějící,neboť lidé se povětšinou nahrnou do vozů DB (4 vozy),což působí plnějším dojmem.Je fakt,že někteří na to čučí jak péro z gauče :-).Tím ovšem nechci říct,že to je nějakej propadák.Ale na to,že tyto spoje spojují hlavní město se západočeskou metropolí,je to nic moc.Snad vše vyřeší ,a doufám v to,stavba VRT z Phy-Plz.

ad mic:no jde o to,jak by jednotlivé DP byly nakloněni.Někde by to v pohodě šlo,ale někde by se bránili zuby nehty,protože třeba v Jihlavě při příjezdu na hlavák je nutnost si koupit lístek (12Kč).Pokud by platila jízdenka,potom by DP přišel o část příjmů.Nedokáži odhadnout,jak velká ztráta by byla.

Jinak průvodce není špatný nápad či mapka.Toto by se dalo realizovat i v osobních vlacích,třeba na trati 227 do Slavonic.Dostal bych A4 na jedné straně mapka města s číslama a na druhé straně okomentovaná čísla (zajímavé stavby apod.)Náklady na tuto jednoduchou mapku cca 2,50Kč
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 13:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nutnost si koupit lístek (12Kč).Pokud by platila jízdenka,potom by DP přišel o část příjmů.Nedokáži odhadnout,jak velká ztráta by byla.

Ztráta by nemusela být žádná - tedy, když nepočítám, že i na těch 12 Kč jízdného je určitá dotace od Magistrátu.
Třeba v Londýně mají železniční jízdenku platnou na MHD už mnoho let - buď ve variantě jízdenka BR/NR + jednodenní jízdenka MHD nebo jízdenka BR/NR odněkud do Londýna + jednorázová jízda MHD + jízdenka BR/NR z Londýna někam dál.
V první variantě je cena společné jízdenky dražší o cenu denní karty MHD (mimo špičku tato kombinace vychází o něco levněji než by stály samostatně jízdenky BR a MHD), ve druhém přesně o jízdné MHD v 1.pásmu.
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:36:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad happy: ztráta by nemusela být žádná v případě, že si "aplikaci MHD" na jízdenku připlatím v nástupní stanici. Tady bych jako cestující ušetřil frontu v cílové stani u kiosku, nebo automatu. Jako další krok, třeba nadstandartní službu(vyšší třída, velká vzdálenost apod)bych viděl integraci do jízdného...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Já osobně bych na ten leták dal i jízdní řád té dané tratě a nejspíš i otevírací doby očíslovaných zajímavostí.
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 00:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako další krok ... bych viděl integraci do jízdného...

No jo, ale jakou jízdenku MHD chcete integrovat? Na krátkou trasu, střední nebo dlouhou? Přestupní nebo nepřestupní? Od kolika hodin bude platit v cílovém městě a jak se to z ní pozná? Co když přijedu později z důvodu na straně železnice, co když přeruším jízdu dobrovolně? Co síťové jízdenky, které na některé relace vycházejí levněji než úsekové? Co ve městech, kde MHD nejezdí moc často k rychlíkové stanici (Chomutov, Jablonec n. Nis.)? Co zpáteční jízdenka, bude nárok i na jízdenku MHD v nyní výchozím městě? Jak se v tom vyznají řidiči MHD, které asi nikdo nebude školit z železničního tarifu? Jízdenka MHD patří podle mého názoru do IDS, kde je i zaručen finanční příjem pro ten daný DP, ale ne k dálkovým železničním jízdenkám.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 09:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepším řešením je prodej jízdenek MHD průvodčím ve vlaku. Proč to nezkusit alespoň u EC? Představte si cizince, který přijede z Německa na Holešovice, pokud má koruny, tak nikoliv drobné a shání kolik to vlastně stojí, kde se to kupuje atd. To by mohl vyřešit už za jízdy ve vlaku, zaplatit třeba v EUR.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 13:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud vím tak když platíte na našem uzemí v EUR tak vám musí vydat zpět koruny.....nejsme si jistý někde jsem o tom myslím slyšel...tak dneska máte snad v každé významné stanici ČD centrum a tam jsou ty jízdenky takže to je podle mě opravdu zbytečné..
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 13:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Michalis)
Aby se nám průvodčí nepředřeli, že jo. A zákazníci nezpohodlněli. Ono by se to třeba chytlo a pak by těmi vlaky, panebože, jezdili nějaký lidi.
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33769
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 14:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis:
Zejména pak večer (a někde i o víkendu) se dají sehnat lístky na MHD na každým rohu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 14:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky myslím, že nejlepší je prodej u průvodčího. Akorát bude průvodčím chvíli trvat si osvojit všechny tarify MHD po své trase. V relacích Praha - Petrovice u K. nebo Děčín - Břeclav je toho k zapamatování docela dost.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodej jízdenek MHD průvodčími by byl hezký, jenže jednotlivé DP je prodejcům nerozdávají, nýbrž je chtějí zaplatit předem - takže ČD by ze svých peněz musel nakoupit balíky jízdenek a tyto peníze by inkasovaly až následně, postupně podle toho kdy a kolik jízdenek by se jim podařilo prodat (pro někoho možná cizí umrtvené peníze nic nestojí, ale při tomhle kvantu by jen úroky z nich za rok dělaly víc, než si většina přítomných vydělá za celý život).
Navíc by průvodčí museli s sebou celou směnu nosit kvanta jízdenek různých DP po trase vlaku a za tyto jízdenky by měli hmotnou zodpovědnost.

Jo, kdyby jízdenky na MHD (IDS) mohli průvodčí vyjet z POPky a zúčtování s DP (IDS) by ČD prováděly až ex-post podle skutečného prodeje, to by bylo něco úplně jiného.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím...prostě je to sice možná dobré po cestující ale za celkem velkou cenu...jsou věci které zlepší cestování o mnohem víc procent a jdou provozovat snáž...

Martine:Když není otevřené ČD centrum jsou otevřené pokladny kde jsou jizdenky(tak je to u nás nevím jak jinde) a když výjdeš před nádraží máš tam automat..ten snad o víkendech nemá zavřeno
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33777
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani ne tak zavřeno, jako zadřeno/ucpáno.
Automaty k dispozici samozřejmě bývají, ale obvykle neberou bankovky a dost často (zejména v Praze v Holešovicích mám to „štěstí” nepříjemně často) je docela problém natrefit na automat ochotný přijmout právě ty mé mince. (Občas je sice příjemnější automat než obsluha, ale většinou budu radši komunikovat s průvodčím a
za jízdy (ušetřím čas strávený hledáním a obsluhou automatu).

Problém by asi opravdu byl s účtováním. Ale DP by byly snad ochotny uznávat i jízdenky z POPky/UNIPOKu, už to tak ve dvou krajích bez větších problémů fungovalo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by lepší hledta cesty jak něco LZE udělat, než usilovně hledta důvody, proč to tak NELZE udělat?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, přemýšlejme, co by asi šlo jednoduše:
1) integrovat do železniční jízdenky jednodenní jízdenku. Jednoduché řešení, pro výlety nebo vyřizování v cizím městě asi ideální. Při cestě do města s železnicí v IDS (což je i Praha) dovoleným vlakem by železniční jízdenka stačila na kraj města.

2) jízdenka dopravního podniku by se vytiskla na nový formulář, kde by byl popsán typ jízdenky a vytisknuté datum platnosti. Cestující by do připraveného řádku vepsal čas odjezdu prostředku MHD a linku.

3) totéž jako 2, ale pro odbourání výběru typu jízdenek by pokladní ČD jen zadala nástupní a výstupní zastávku v cizím městě a počítač by vystavil jízdenku MHD Z-Do a spočítal tarif.

Obojí pochopitelně předpokládá, že DP přistoupí na obdržení peněz dlouho po uskutečněné cestě. Otázka: má něco takového (nebo lepšího, jestli vás napadne) šanci být zavedeno?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:39:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou všechno zajímavé návrhy. Já bych byl v první řádě rád, kdyby fungovaly aspoň základní služby, které se doravy přímo týkají. Myslíte, že cestující ocení kafe/noviny/jízdenky MHD ve vlaku, který je špinavý, zpožděný a musím stát, protože chybí vozy?
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano přesně Ono stačí zefektivnit práci uklízeček a hned to bude o něčem jiném...někdy když vidím v Ostravě na hlavním jak ty vlaky vytírají tak si říkám že se není čemu divit že to tak vypadá.....bych spíše zavedl to že jednou za nakou dobu bych odstavil každý vůz a prostě ho dal celý do pucu...když nejde průběžně...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že i kdyby jelo A-čko neblejskaný a vymydlený, pořád je to jen A-čko a jednička, jak již bylo řečeno, by měla být o něčem víc než koberci a plyši...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 21:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale furt lepší citit se pohodlně a mít pocit že nechytnu buh ví co díky té špíně kolem mě než sedět v smradlavém špinavém vlaku ale s jízdenkama MHD v kapse...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já za sebe hlasuju pro neblejskaný a vymydlený A-čko než pro blešárnu s jízdenkou, kterou si můžu koupit po výstupu na nádraží. A když DP neprodává jízdenky na nádraží tak jistě je nebude rozdávat ve vlaku. Prostě jízdenka na MHD je podle mně nesmysl. Když jedu v první třídě rychlíku tak očekávám služby od ČD - třeba již zmiňované kafe, nebo třeba možnost kolo nebo jedno zavazadlo s sebou zdarma, něco ke čtení atd.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak panstvo:
V případě vydávání jízdenek na MHD z POPky, toto dopravce nic nestojí a je to milá služba pro zákazníky. Ježdění včas a čistota a dostatek vozů by měly být samozřejmostí. A pokud někde není, tak důvodem rozhodně není to, že průvodčím místo, aby drhnul podlahu a luxoval sedačky, raději prodává jízdenky.

Prostě jízdenka na MHD je podle mně nesmysl

Dle mého soudu to nesmysl není, při svých občasných cestách do např. do Plzně či Českých Budějovic bych to využil.

Co se týká těch jízdenek na MHD, tak bych to rozhodně neviděl jen u jedničky. A taky to není tak, že může být prodej jízdenek nebo jiné výhody. Může/mělo by toho být více najednou. A právě tyto drobnosti mohou pomoci dostat do VHD část obyvatelstva. Čím více těchto drobností chápaných klidně jako nadstandart (vůči použitelnému a dodržovanému JŘ a rozumným a kapacitou odpovídajícím soupravám)
bude, tím lépe.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s jízdenkou, kterou si můžu koupit po výstupu na nádraží

Každý nemá tu možnost, aby přijel v pracovní den dopoledne, kdy je otevřeno v trafice.

v první třídě rychlíku tak očekávám služby od ČD

No vidíte, a třeba pro mě znamená první třída hlavně větší klid. Nechci ani kafe, kolo přepravené zdarma ani nic ke čtení zdarma.

stačí zefektivnit práci uklízeček

Myslím, že už je zeefektivněná dost. Pro změnu by to chtělo ji trochu zneefektivnit - víc uklízeček, víc čistících prostředků, víc hadrů (aby neměla ten samý na WC a na zbytek vagónu), víc času na čištění, víc kontroly ze strany nadřízených.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hladový Medvěd (kdyby jízdenky na MHD (IDS) mohli průvodčí vyjet z POPky...):

Když to můžou dělat autobusáci (i když ta jejich POPka je trošku větší), tak ve vlaku by to snad šlo taky, ne?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33826
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 23:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
Však to jde (Ostrava, nedavno i Budějce). Ale musí se CHTÍT (ČD a hlavně DP).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však to jde

Hlavně je to docela nenáročné, všechna data jsou víceméně již dnes v Idosu. Uklízet vozy a nosit kafe do 1. třídy s tím vůbec nesouvisí. Zvlášť možnost vydat jízdenku MHD od nádraží do cílové zastávky by byla myslím využívána nešotouši docela dost. Souhlasím, že chtít musejí hlavně DP.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 09:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: trošku si protiřečíte.... Myslím, že už je zeefektivněná dost. Pro změnu by to chtělo ji trochu zneefektivnit ... víc kontroly ze strany nadřízených Když už je podle vás efektivní dost proč víc kontrol??? Musíte sám uznát že většinou ani nejde poznat že v tom vlaku naka uklízečka byla...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 10:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak bavit se na téma čistota....toto je prostě samozřejmost.To je asi taková samozřejmost,že si doma taky vytíráte a umýváte klozet.Jinak efektivnost uklízení je vysoká,ale úplně na ho.....Ono to taky pro jistotu chce čistící prostředek.Na zažranou špínu na wc je nejlepší savo.Sice to chvilku bude smrdět,ale ta čistota za to stojí.A ne obmatlat jednou vodou jedním hadrem podlahu,stolky a okna.Takto se možná uklízí někde u našich "vysoce přizpůsobivých" spoluobčanů,ale ne v normálních rodinách.
Bavit se na téma jízdenky je zbytečné.Nic jednoduššího už zavést nelze a ten paklíček papírků zajisté vlakvedocí či průvodčí unese.Ono,kdyby se chtělo,tak se zavede všechno to,co sme tu vymysleli,protože vše jde reálně udělat.Ovšem spíše slýchám od zam čd tisíce důvodů proč to nelze,ale ani jeden důvod,proč to mělo jít.V soukromé firmě pokud je manažer laxní a chová se jak žába na prameni,tak letí.U čd (neříkám že všude a že všichni) to prostě někoho moc netankuje.Invence mladých lidí by byla,ale většinou je hned smetena námitky oněch zkostnatělých pracovníků.A tak i z mladých perspektivních s nápady se po čase stanou pouze laxní pracovníci,kteří po vzoru jejich předchůdců se nepřetrhnou.Od starších se sice předávají zkušenosti (což je dobře),ale i negativní věci,jako je uniformita a pokud možno nevystrkovat růžky a splynout se šedí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3664
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 10:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, neměl by fungovat prodej jízdenek na MHD v první třídě SC?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 10:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady evidentně někteří nechápou význam cizích slov:
efektivní = účelný, účinný, tedy v případě úklidu takový, kdy po provedení akce je skutečně uklizeno
Pokud chce někdo úklid zneefektivnit, volá po tom, aby po provedeném úklidu byl ve vlaku ještě větší binec než teď, případně aby bylo stejně mizerného výsledku dosaženo s vyššími náklady ...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 12:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to že je něco prováděno efektivně,ještě neznamená,že to je nejlépe,jak to jde.Efektivnost je dle mého soudu poměr ceny ku odvedené práci.Tj za co nejméně získat co nejvíce.Myslíte si jinak,že když bude ve voze 10 uklízeček s deseti prostředkama a budou ten vagon uklízet hodinu,že to bude pro čd efektivní??Bude to čisté,ale bude to efektivní??.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 13:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Happy: efektivní je jednoslovné vyjádření dobrého poměru cena/výkon, to snad přímo vyplývá z toho slova účelný. Když něco uděláte levně, ale blbě, tak je to úplně stejně neefektivní, jako když to uděláte dobře, ale zbytečně draze.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 17:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis:
Jak již bylo řečeno - čistota je SAMOZŘEJMOST, ne to, za co bych měl platit 1.třídu.

Richard:
Neodsuzoval bych jízdenky. Koneckonců každému vyhovuje něco jiného. Někdo kafe, jiný jízdenku, další časopis.

ad efektivní:
Dle "Slovníku spisovné češtiny":
efektivní=účinný z hlediska prostředků do výroby vložených
efektní=vypočítaný na efekt
Já jsem poznámku Čsad zastávky pochopil volně přeloženo tak, že je třeba začít více dbát na efekt (lepší čistotu) a méně na efektivitu (na vložené finanční prostředky), tj. za více peněz více muziky aneb nešetřit za každou cenu.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A on snad úklid nefunguje? Byl outsourcován, tak prostě fungovat musí už jen proto, o tom se nepolemizuje.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 01:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekolik zde diskutujicich navrhovalo ruzna reseni prodeje jizdenek na MHD.

Bohuzel, podle meho nazoru, vetsina navrhovanych reseni je spatna.
Prodej jizdenek MHD ve vlaku nebo rozdavani jizdenek MHD k jizdenkam 1. tridy je reseni drahe a neefektivni. Jen si predstavte tu administrativu s tim spojenou.

Spravne reseni navrhuje mic, ovsem nejde o dohodu s dopravnimi podniky, ale o dohodu s regionalnim organizatorem integrovane dopravy.

No a kdyby se nahodou nekdo chtel podivat jak takova integrace funguje v praxi, prijedte se v lete podivat do Danska. Veskera mistni doprava (nejen MHD!) je v cene vlakove jizdenky. A naopak, jizdenky MHD nebo reginalni dopravy plati i ve vlaku (s vyjimkou nekolika expresu a EC).
:-)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 01:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch : Já ty jízdenky úplně neodsuzuju, napsal jsem to trochu důrazně proto, protože tady o nich všichni sní a nikdo se nezamyslí nad praktičností pro průvodčího. Když pojedu např. Šohajem tak bude mít u sebe průvodčí jízdenky měst Karlovy Vary, Chomutov-Jirkov, Most-Litvínov, Teplice, Ústí nad Labem, Praha, Pardubice, Olomouc, Otrokovice-Zlín .. ve městech existujou různé jízdenky ..
A co ve městech kde je jízdenka k mání pouze u řidiče a přesto je MHD od rychlíků využívána? Např. Mladá Boleslav, Klatovy, Staré Město-Uherské Hradiště, Trutnov, Třebíč apod.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 07:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase se toho moc chytáte soutoši... Bylo na začátku řečeno jízdenky MHD vy vlacích vyšší kvality. V Teplicích se třeba platí u řidiče. Takže reálně by stačily na 95% spojů jízdenky Praha, Brno, Ostrava, nevím, jaká situace je Olomouc a Pardubice. A to max v 1 typu, tj typicky v Praze 20 Kč a v Brně je myslím podobná. Je to služba zákazníkům, ale ne pojízdná prodejna. Takže všehovšudy do EC z Německa stačí průvodčí se 100-200 ks pražskýma jízdenkama. Na ostatní spoje z Prahy (např SC)50-100 jízdenek na Ostravu a cca po 10-20 ty ostatní. Na Brno 50-100 jízdenek taky stačí na průvodčího. Buďte realisti.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:50:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, ale už byste toho s těma jízdenkama na MHD mohli nechat. Taková "blbost"rozhodně lidi do vlaku nenaláká a co by s tím bylo práce navíc. Pro normálního člověka, asi ne šotouše:o), není žádná problém si po výstupu z vlaku koupit jízdenku na MHD v nejbližší trafice, která na každém nadraží je.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tj. za více peněz více muziky aneb nešetřit za každou cenu

Ano, přispivatel Hroch a někteří další mě pochopili velmi správně. Za málo peněz dostanou vlaky lajdácký úklid, ale je to nejlepší kombinace uklizenosti a nákladů na úklid. Že takhle nové zákazníky nepřilákáme? No a co, snižujeme náklady a jsme v zisku.

nikdo se nezamyslí nad praktičností pro průvodčího

Proto taky byla řeč o prodeji v pokladnách současně s jízdenkou, prodeji průvodčím z POPky atd. Nikdo nechce, aby průvodčí nosil kufřík s jízdenkama. Je jen otázka dohody s DP, jestli by přistoupily na takové řešení.

A co ve městech kde je jízdenka k mání pouze u řidiče

I to lze řešit, ale k tomu asi není důvod. Primární účel diskuse byla možnost zajistit cestujícím jízdenky DP tam, kde by s tím mohli mít problém - zavřené trafiky večer a o víkendech, automaty berou jenom mince což je problém pro cizince, málo času na přestup.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:36:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou fakt takový kraviny co tu vymejšlíte. Nikoho z vás nezajímá, že každé město má jinej typ jízdenek, velikost, jak by asi Popka mohla tisknout tyto lístky a to už ani nemluvím o tom, že by průvodčí museli znát tarif každého města. Navíc práce navíc v účtárnách. Hodně peněz za málo muziky, ale ono se to hezky kecá, když to nemusím dělat..}}..
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:

Jako řešení na všechny vaše otázky nabízím svůj příspěvek č. 404. Tarify znát průvodčí nemusejí, mohou na to mít i papír, ze kterého to přečtou.

Navíc práce navíc v účtárnách

To už tak bývá že nová služba přináší nové účetní položky.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Čsad_zastávka:
je to nejlepší kombinace uklizenosti a nákladů na úklid
To je naopak zcela nejhorší (nejméně efektivní) kombinace uklizenosti a nákladů. Z pohledu klienta je neuklizeno, takže s nenulovými náklady získáváme v podstatě nulový efekt. Efektivní je úklid, jehož výsledkem je uklizeno s nejmenšími možnými náklady.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:05:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A CO TY TECHNICKE PROBLEMY,VELIKOST JIZDENEK?TO TAKY RESI NEJAKA PRIRUCKA?
O NO TO JSOU NAKLADY NAVIC A V TOMTO PRIP.BY ZREJME PREVYSILY VYNOSY..

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace