K-report
 

Archiv do 05.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Staré archivy » Archiv do 05.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3651
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 11:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
On i zveřejněný tarif RTExpresu byl docela maso na to, že se jedná o jednu linku.

Proč? Byl relační (tj. ne kilometrický) a se slevami (pro kohokoli - tj. nevázanými na vlastnictví nějakých karet a pod.) za včasnou koupi, resp. na vybrané spoje. Nic moc víc.
Takže jasnější, racionálnější a výhodnější (pro obě strany).
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl relační za včasnou koupi, resp. na vybrané spoje

Nevím, jestli jsi sem na K-r chodil už v době, kdy si něco podobného dovolily ČD na trase Pha-Brno. To bylo řečí (od nepražských a nebrněnských diskutérů): jak si to můžou dovolit, jak jsou cestující z Č.Brodu, Kolína, Berouna - Tišnova, Blanska, Břeclavi a podobných míst diskriminováni, to je na podání soudu/ÚOHS ...

Ono je to bohužel nejen v "dráze", ale i jejích cestujících. Koneckonců, něco podobného se odehrává i kolem "zavádějící propagace leteckých tarifů", kdy řvou cestovky a jejich klienti (čili podobná klientela jako na dráze). Já vždycky vím přesně za kolik a proč právě za tolik poletím.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch tarifů - je nějaký technický důvod, proč se dovozné za picykl nemůže platit od kilometrů a ne od počtu vlaků? Já myslím že ne. Když se chci nechat vyvézt kousek za Plzeň, např. do Konstantinek, Radnic či Příkosic, musím platit dovozné 2 x 26,-Kč, což je citelně více, než mě stojí obyčejná jízdenka. Zbytečně tahle cenová politika zabíjí snahy o větší zapojení lokálek do cykloturistiky.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Ladis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si jednu otázečku. Je nutno k týdenní síťové jízdence platit příplatky na vlaky EC/IC? Děkuji za odpověď.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33687
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ladis:
Není.

M_k:
Jednoduchost. (=Co vlak to jízdenka.)
(A asi je snaha si tím i krýt náklady na vozbu vhodného vozu, kdy musí jet na daném vlaku po celý rok a v celé trase, ač využití najde jen občas a v části trasy.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O moc jednodušší to snad v dnešní době POPů a pokladen s PC není...A jak říkám, v některých regionech to zbytečně zabíjí možnost využítí železnice pro cykloturisty.

Kdyby:
0- 50 km...20,-Kč
50 - 200 km ....40,-Kč
síťovka na den....60,-Kč

tak by to bylo myslím dostatečně spravedlivé a atraktivní pro uživatele.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33691
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jde o to, zda to takhle rozvrstvovat, když 60 Kč stojí „síťovka” na dva dny... (Tedy se vyplatí již při použití více jak dvou vlaků.)

Ale souhlasím, že když tohle někdo neví a jede např. Nová Pec - Volary za 52 a pak zpátky třeba z Novýho Údolí a má na přestup smůlu znova, tak za těch pár km zaplatí za jedno kolo stovku a .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33695
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná bych se spíš snažil, aby existovala nějaká skupinová kolenka (třeba s nějak podmíněným použitím). Protože zaplatit dvakrát 26 je ještě v pohodě. Horší však je to celé krát čtyři...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaplatit 2 x 26,-Kč na 40 km trasy, když už pak vlakem nepojedu je nesmysl. Na to se většina zákazníků vyprdne.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33699
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 15:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většina to vcelku neřeší, pokud platí pouze za sebe. Mnohem horší jsou povinné rezervace (a nejde o cenu, ale o tu buzeraci kolem toho).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 16:51:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Řeknu to ještě jinak, ať se to komu líbí, nebo nelíbí, je to podnikání jako každé jiné a s nemalými náklady, to snad uznáte všichni. A jelikož reformovat tenhle moloch je docela problematické a je na to potřeba spousta peněz, tak to holt někdo zaplatit musí. Zaplatí to ti, kteří si kartu nekoupí, naopak ti, co vlakem jezdí si zachovají přístup k relativně rozumné ceně (velmi rozumné při srovnání se západem).
Někde se ty peníze na obnovu vozového parku najít musí. A zas to má samozřejmně druhou stránku mince, je potřeba šetřit na nákladech, ale to překvapivě zpočátku také něco stojí.
Takže rozhodně bych to tak zle neviděl a díky bohu aspoň za to.
Babilon: K tomu dotazu na nahrání aplikace přímo ve vlaku - technicky to problém rozhodně není, je to jen otázka, co ty terminály umí, ale když to umí přečíst, mohou to umět také zapsat. Je to přece jen elektronika. Pokud tedy ČD zrovna nekoupili pouze pasivní čtečky -:-))))
S těmi koly to je hodně složitý, chápu dráhu, že chce u kol rezervaci, aby věděla kolik kol kde pojede (druhá stránka mince je, zda skutečně tyto informace využívá například v podobě přidání vozu).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 17:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to podnikání jako každé jiné

Není to podnikání jako každé jiné. Málokteré podnikání má dotováno 50 % a více provozních nákladů, o investičních nemluvě.

Podnikání v dopravě skoro jako jiné je třeba to, co dělá Student Jančura nebo Čedok-Travel Service-Smart Wings (skoro protože obě firmy mají široký záběr činností a vzájemně je mohou podporovat). Přesně jako jiné podnikání jsou asi soukromé a většina zprivatizovaných leteckých a lodních společností po Evropě, pokud jim nikdo nedává žádnou dotaci (což mnohdy dává - EU povoluje 3- nebo 5-letou daňovou podporu pro "nové spojení"). Takže asi jediní praví podnikatelé jako jiní jsou v dopravě kamionáři, kteří jezdí po placené dálnici.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33710
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel:
Rezervace v létě jakýsi význam má, ale v zimě je to obyčejná buzerace, navíc s nulovým efektem (hytlák tam stejně pojede). A i přes sezónu to pomůže pouze částečně a spíš to bude akorát otravovat obě strany.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:04:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel: technicky to problém rozhodně není, je to jen otázka, co ty terminály umí, ale když to umí přečíst, mohou to umět také zapsat
Jde spíš o otázku bezpečnosti - pokud někdo ukradne POPku, pak si bude moct zapsat na kartu cokoliv - ať už přímo POPkou nebo vytažením zapisovacího klíče (a nedejbože puštěním na veřejnost).
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: Snad to má probůh nějaké zabezpeční (heslo a pod)...

A ještě k In-kartám obecně. Já to prostě nechápu. Zákaznická stojí 600 Kč za tři roky. Sám si kupuju juniora za 600 Kč na rok a nepřipadá mi to jako fůra peněz. Vezměte si, že třeba BahnCard 50 stojí 212€ ročně a nevšiml jsem si, že by na to někdo nadával.

Často jezdím z Prahy-Holešovic a přede mnou bývá u pokladny velmi dlouhá fronta lidí, kteří si bez mrknutí oka kupují obyčejné ,,předražené`` SC jízdné do Olomouce a Ostravy a dokáží tyto spoje i plně obsadit (kromě sedmého vozu). Proti gustu...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3656
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel:
To si ze mě děláte srandu, anebo to snad myslíte vážně?!

Arj:
Málokteré podnikání má dotováno 50 % a více provozních nákladů, o investičních nemluvě.

A co nedotované spoje. Kdyby (...) se chtělo, mohly by tvořit dobrou třetinu výkonů...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3658
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli jsi sem na K-r chodil už v době, kdy si něco podobného dovolily ČD na trase Pha-Brno. To bylo řečí (od nepražských a nebrněnských diskutérů): jak si to můžou dovolit, jak jsou cestující z Č.Brodu, Kolína, Berouna - Tišnova, Blanska, Břeclavi a podobných míst diskriminováni, to je na podání soudu/ÚOHS ...

Ano, podobné "argumenty" se zde používaly i před cca rokem a půl, bezprostředně po zvěřejnění tarifu SuperCity.
Ale tím bych se (příliš) nezabýval.

Ono je to bohužel nejen v "dráze", ale i jejích cestujících.

No nevím, ale cestující Student Agency (a autobusových dopravců obecně) s tím větší problémy nemají, není-liž pravda.
Stejně tak by s tím nemuseli mít problém cestující, kteří vesměs ani netuší, jakýmže způsobem ČD vypočítávají ceny jízdného.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 00:24:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Myslíte, že tak citlivý údaj jako je šifrovací klíč potřebný k zápisu na kartu by někdo chránil heslem vypuštěným mezi tisíce zaměstnanců ČD? Ano, máte pravdu, má to probůh nějaké zabezpečení, a to takové, že se karty vydávají na jednom místě.
810.515
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.28.237
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:49:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo, jestli se dá dostat z Prahy do Berlina a zpět pod 1350kč(SA). Spolužačka chce jet a říkala, že pojede nejlevnějším prostředkem. Děkuji za pomoc
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 17:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlakem asi ne. V tomto případě bude bohužel SA nejlevnější varianta. Zpáteční do Berlina podle jízdenka.cz neklesne ani pod 2000 (s in-zákazník).
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No lze se k tomu aspoň přiblížit:
Bad Schandau - Berlin Hbf zpáteční Sparpreis 50 za 39€,
Praha - Bad Schandau zpáteční na In-Junior 15€,
dohromady 54€, což je cca 1550 Kč.

Ale závisí to na tom, jestli splní podmínky slevy Sparpreis. Pokud jo, tak bych si ty dvě stovky za vlak připlatil, protože EC na Berlín mi připadají skvělá.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Levnější to vlakem není.

Praha - Liberec Student Agency 2 x 60 = 120 Kč
Liberec - Spremberg LIBNET + 130 Kč
Spremberg - Berlin 2 x 482 = 964 Kč
Spremberg - Zittau 247 Kč
Zittau - Liberec 40 Kč

Celkem 1501 Kč.

Je ale potřeba zvážit, že ani doprava po Berlíně pak není zadarmo. Za cestu na kraj Berlína je to 70 Kč/jízdenka. A třeba bude i EUR za míň než 29 Kč.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 18:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Jo, takhle jsme jeli do Bln s rodinou v loni cestou do Norska. Je to supr, v Lausitzbahn mi průvodčí donesl kafe až na místo za 90 centíků
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 14:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si uplne jist, zda plati LIBNET az do Sprembergu, neni hranicnim bodem platnosti Schleife?

Jinak popsana cesta s prestupem v Liberci, Zitave a Cottbusu neni spatna, ale pokud mate moc kufru, jel bych radeji primo. Mimochodem obcas jsou k dostani jizdenky Berlin-Praha na konkretni vlak 3 dny pred odjezdem za 29 euro, coz je vyhodne (Fruehling-Spezial, Sommer-Spezial atd.).

Po dobu sveho studia v Berline jsem LausitzBahn vyuzival velmi casto, tehdy vsak jeste jezdil InterConnex (v podstate slo o prodlouzeny spoj LausitzBahn na obou koncich, na jednom z Liberce, na druhem do Ostseebad Binz). Obcerstveni opravdu za lidove ceny - capuccino za 90 centu, bageta asi za euro. Listek Liberec-Berlin stal 16 euro (pro kazdeho), ale pro studenty do 26 let byl se slevou (10 euro).

Jinak autobus do Berlina bych doporucoval jen gastarbeiterum, cestoval jsem tak jen jednou a uz bych to podruhe neudelal (nevhodna doba odjezdu, Busbf Am Funkturm je pomerne daleko, o pulnoci jsem se tam necitil prilis bezpecne-autobusy polskych, ukrajinskych delniku apod.). Cenovy rozdil neni tak dramaticky, navic z vlaku muzete vystoupit kdekoli v Berline a nemusite se tahnout z Am Funkturm na S-Bf Westkreuz nebo U-Bf Messe Nord.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 15:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libnet+ platí až do Sprembergu (podle ZVONu i podle mé zkušenosti )

Jak Allegro právně poznamenal, z Berlína do Prahy lze koupit velmi výhodné jízdenky. Mě opravdu dost štve, že se lze dostat levněji z Berlína do Prahy než z Prahy do Berlína .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 16:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte prosím někdo, pojedu-li rychlíkem 454 Praha-Muenchen, kde se lze opatřiti německou jízdenkou Schoenes Wochenendes? Jde to koupit v Praze nebo je potřeba doufat, že si to v pauze na výměnu loko stihnu ve Furthu (či Schwandorfu nebo Regensburgu budu-li mít SONE+) koupit? Dá se to koupit i u průvodčího a s jakým příplatkem?

Jak se teď mění tarif SONE+? Za kolik se s ním dá do jet do toho Regensburgu?

Předem dík.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou,kde jsou mapky nové síťové jízdenky regio net???Jaksi sem je nikde nenašel....mluví se o tom,že to není přesně podle hranic kraje.nějak sem to nepobral,ale jinak se mně to líbí:-) .Konečně,když někam vytáhnu famílii vlakem,tak neprodělám kalhoty:-)
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.18.94
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 17:40:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: To chcete tahat rodinu přes týden nebo Vás je pět starších 15 let? Pokud ne, tak můžete i nadále používat SONE+, od 10. června za 130 Kč.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 17:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem viděl článek o změnách tarifu na Želpage:

http://www.zelpage.cz/zpravy/4750
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: SWT lze koupit v Praze v CK ČD na hlavním nádraží (vchod ze strany). Osobně při nákupu podobných jízdenek dávám přednost bahn.de, odkud zasílají jízdenky do ČR zdarma (platba Mastercard nebo Visa).

Při nákupu ve vlaku u DB průvodčího je příplatek 3€. Doporučuji koupit si ji už v Praze, protože platí již z Plzně.

Nuts: No to zase bude Sturm und Drang Jestli to chápu dobře, tak si v Pace v TÝDNU koupím REGIONet+DB na Liberecký kraj a pojedu třeba do Drážďan za 200 Kč? Jestli jo, tak to je docela fajn.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad babilon: Ano jsme všichni starší 15 ti let,takže sone pro nás není.Navíc regio net by měl jít bez problémů využít i přes víkend ne???Prostě pro 5 lidí z Jihlavy do Budišova na zámek to vyjde o polovinu laciněji než hromadná jízdenka,což je třeba super :-)
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Dekuji za info o SWT a za poznamku o platnosti jiz z Plzne! To mi mozna usetri nejakou korunu, predpokladal jsem pouziti rychlikoveho SONE+ pripadne SONE+DB na cestu na hranici (jedeme 2 dospeli + 1 dite), to nas normalni jizdenka Praha - Plzen asi vyjde levneji...

Ad Sturm und Drag: Ze by RegioNet+DB nebyl omezen i za hranici na urcitou oblast? Zda se mi divne, ze bych na liberecky nedojel ani do Decina, ale Nemeckem az do Passova...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:54:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: O.k., nečekal jsem, že je vás pět dospělých. U všech ostatních variant RegioNet výhodnější není.
Hrubyv: Je to fakt bomba, a v pěti se dostanete do Drážďan a zpět za 80 Kč/osobu. Má to malý háček - RegioNet neplatí v rychlících, což by se v úseku Paka-Liberec hodilo.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 06:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To babilon: Pouze Paka-Turnov Turnov-Liberec je veden jako Sp. :-)
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a mně se stejně víc hodí osobáky, protože zajíždějí až do Nové Paky . Ostatně jet do Německa o víkendu ráno s R980 pro mě rozhodně není, protože stát z Liberce do žitavy...

Siderodromofil: ale kdo by taky jel ze Žitavy do Pasova, že...

Nevíte někdo, jak to bude s předprodejem těch nových síťovek?
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K diskusi o jízdenkách na kolo: Pokud se nepletu, tak teď od změny by měla být k dispozici jednodenní za 50 Kč.
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste by me zajimalo, jak to bude s predprodejem u jizdenek platnych i na DB. Pokud by byl mozny predprodej Regionet+DB, bylo by vyhodne v nekterych pripadech koupit si listek uz pro cestu zpet.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Do Passova zrovna ne, ale mam v umyslu dojet na SWT az do Basileje... Casove to nevychazi nejhur a ta cena... ;-)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1912
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu nahrávání síťovek na kartu - dostane cestující zároveň nějaký papírový doklad? Člověk přece potřebuje mít jistotu, že to tam má správně nahrané.
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Matěj KT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.139.162
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:17:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aplikace In-gold na kratší časové úseky už jsou v platnosti? V ceníku ČD už jsem nenašel poznámku "platí ode dne vyhlášení".
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel stále není...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Jojo, Basilej je skvělá, mohu doporučit. Akorát já jsem to vzal easyJetem za 1kKč za zpáteční letenku (prostě nemám na rozhazování )

Allegro: Mám pocit, že to tak bude - matně si vzpomínám, že jsem to někde četl, ale už to nemůžu najít - takže neslibuji. Moc by se mi to hodilo, protože mi kamarádka už mockrát nabídla možnost přenocování v Drážďanech, jenže to nešlo kvůli příliš drahým jízdenkám druhý den.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Ve trech uz ten easyjet tak vyhodny nebude...
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 19:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz: Můžou na jízdenku SONE+ v dosavadní variantě za 160,- pro Os a Sp cestovat dvě osoby 15+ a pes?
Vycházím z toho, že pes platí jízdné "jako" dítě 15-. Díky za odpověď.
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
V neděli v poledne vypínám bednu, vždyť z toho konzumu dočista zblbnu...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 10:33:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SONE+ je určena pouze pro přepravu osob. Pro psa můžete zakoupit dvoudenní síťovku za 60 Kč (jednodenní není).
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4733
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 17:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to s jízdenkou Léto -26?
Chápu to dobře, že si nemusím kupovat žádnou kartu za kilo (jako loni JP-léto), ale pouze při každém nákupu jízdenky ukážu občanku a je to?
odkaz

A ještě jeden dotaz:
Loni, když sem měl JP-léto a chtěl sem si koupit např. týdenní síťovku, tak bych jako držitel JP(-léto) platil jenom 590 Kč místo 810 Kč. Platí to stejně i u slevy Léto -26? Dost se obávám, že ne, bo o tom nikde není ani slovo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Garfield.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33963
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 17:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, mělo by to tak být.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34049
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 19:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tarifní změny na železnici
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: díky! Konečně jsem se něco dozvěděl.

Na sport-kartu čučím jako tele na nová vrata, takhle dobře utajenou slevu už jsem dlouho neviděl . Průšvih je, že údajně neplatí v Plečnikovi, takže je pro mě víceméně k ničemu, protože Sp do Lince jezdí trochu málo. Ach jo.

Ale Regionet+DB, to si nechám líbit - tedy pokud to zase "autoři" nezničí nějakým pitomým nápadem...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34054
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neplatí ani v AntiPlečce. Takže jedině opačně a do Budějc až posledním Sp (do Prahy na půlnoc).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 00:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když dovolíte, pár mých názorů k novému tarifu:

1) Vítám jednodenní síťovku. Dvoudenní byla pro mě zbytečná a taky zbytečně drahá. Akorát doufám, že někoho napadne prodloužit její platnost do 3:00 následujícího dne.

2) Vůbec jsem nepochopil ty krajské jízdenky. Připadají mi velice drahé. Za 130 Kč osobním vlakem asi moc často člověk nejezdí, to už je na rychlík. Navíc o víkendu, kdy jezdí na výlety nejvíc lidí, je lepší si koupit SONE+ a mít možnost jet i do jiného kraje, když na to přijde. Kdyby ty krajské jízdenky platily i v autobusech jako třeba Bayern-Ticket, tak bych je bral, ale takhle si myslím, že to bude celkem propadák.

3) Když SONE+ má platit jen do první stanice v zahraničí, jak to bude v případě, že budu chtít ze Schöny pokračovat na jízdenku Dopravního svazu Horní Labe? Pochybuju, že je český průvodčí bude mít.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 02:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1): Já zase naopak. Pro mně, coby studenta to bude velice nevýhodné. Nyní můžu jezdit 2 dny za 400kč a od září jeden den za 390kč. Úžasné...

Celkově se mi ty změny tarifu moc nelíbí. RegioNET asi nikdy nevyužiju a zdražení Sone+ (včetně příplatku za německé příhraničí) taky není žádné positivum.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 06:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Čsad zastávka: V bodech 1 - 2 souhlas k bodu 3 poznámka: Lze vystoupit ve stanici Schöna koupit Oberelbe tageskarte podle potřeby v automatu a pokračovat. Zdržení je malé o víkendu je půlhodinový takt. Další informace i v češtině na www.vvo-online.de.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 19:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já taky přidám několik svých dojmů.

1) Věta ,,Síťovou jízdenku REGIONet prodávají zaměstnanci ČD výhradně na základě přímého požadavku cestujícího.`` mě opravdu dojala. V praxi se však stejně houby změní, protože jedinou slevu, kterou mi kdy někdo nabídl, byla zpáteční jízdenka (a to bylo tak: Chtěl jsem jet do Hostinného a zpátky autem. Zrovna mi skončila platnost JP a tak jsem si chtěl nechat udělat nový. Jenže prostě zrovna neměli ty kartičky. No nic. Tak jsem jedinkrát v životě byl donucen jet za obyčejné jízdné, protože nabídnutá zpáteční jízdenka mi byla k...)

2) RegioNet+DB nelze zakoupit v předprodeji. No jen aby na tom někdo nezbohatl, že

3) Jinak bych RegioNet za 130 Kč nezatracoval. Příklad: Chci si udělat výlet z Nové Paky do Broumova - zpáteční 173 Kč, nebo z Nové Paky do Rokytnice v O. H. - zpáteční 186 Kč. Obojí lze v pohodě zvládnout v Os a Sp. Ve skupině je to ještě lepší

4) RegioNet+DB za 200 Kč. Takže konečně můžu jet přes Liberec do Drážďan v týdnu
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 22:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Chci si udělat výlet z Nové Paky do Broumova

Ano, např. z Přelouče do Roudnice nad Labem to také bude v Os docela rychle a zpáteční je za 245 Kč. Ale přijdou mi tyhle příklady takové moc učebnicové. Jestli tuhle cestu pojedete, tak se omlouvám.

konečně můžu jet přes Liberec do Drážďan v týdnu

Tak tohle myslím, že asi nepůjde. Každopádně se cestování na tratě DB komplikuje. Člověk bude muset počítat, jestli se mu nějak vyplatí kombinovat zpáteční jízdenku s příhraniční krajskou+DB a zjišťovat si možná spojení atd. Občas také takto cestuji a když vidím, kolik Čechů jezdí do Německa, často na nákup, si myslím, že na té jízdence zdarma Němci docela vydělají.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 05:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by nevydělali? Podstatné je zda vydělám též. A při pohledu na normální jízdné do zahraničí, to ani snad nejde nevydělat. Kdo tam bude chtít jet, ten si spočítá jak je to levnější.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 07:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy: Bydlím v Nové Pace a rad jezdim na výlety do Orlických hor, takže se mi to vyplatí.
Proč bych nemohl jet v tydnu do Drážďan? Pochopil jsem něco špatně? Jestli ano, tak mě prosim opravte.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 09:57:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jsem to dobře pochopil, tak RegioNet DB jedině v těch okrajových městech v den, kdy tam jedu , čili cestování Praha-Regensburg na SONE+ je dneska už utopií. Čili buďto KMB a pak Bayernticket Single, nebo když nás bude víc tak možná SONE+ a pak Bayernticket normální. Hm takže 19E + české jízdné (nějakých 180 Kč). Super. Která kráva zase tohle vymyslela. Místo toho, aby to zjednodušili (ono SONE samo o sobě bylo hodně dobré), tak tomu takhle nasaděj korunu. Já si ty Regio jízdenky v Německu kupuju často, takže mi to nevadí, ale tady se dalo na Sone krásně dojet třeba do Drážďan, teď se bude muset v Badu shánět jízdenka, nebo v Děčíně, což se nemusí stíhat.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Né SoNe+ do Německa platí dál ale pouze do přechodové stanice, jinak je nutné přikoupit za 100 kč. DB příplatek, a pak to platí jako doposud ve stejném rozsahu.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten příplatek se platí rovnou při nákupu SoNe+. tedy SoNe plus + DB za 490 Kč nebo 230 Kč.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace