K-report
 

Archiv do 09.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 09.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On hlavní technický problém spočívá zřejmě v tom, že kdyby objednavatel zjistil, že to jde (vydávat IDS jízdenky z POPky), tak by samozřejmě požadoval, aby v relacích uvnitř příslušného IDS průvodčí odbavovali rovnou podle jeho tarifu. Takže je výhodnější, aby to nešlo ...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
Efektivní je úklid, jehož výsledkem je uklizeno s nejmenšími možnými náklady.

Máte 2 vlastnosti. Kvalita úklidu a jeho cena. Hledáte nejuspokojivější řešení z hlediska obou. Jestli chcete mít uklizeno, tj. 100% kvalitu, tak to vždy bude za mnohem více peněz, než je tomu dnes. A nic na to nemění fakt, že si najdete nejlevnějšího dodavatele. Většinou to bývá tak, že třeba na ten úklid je vyčleněno x Kč a vy jako manažer úklidu se do toho rozpočtu prostě musíte vejít. A hledáte kompromis mezi oběma vlastnostmi.

kdyby objednavatel zjistil, že ... jde ...vydávat IDS jízdenky z POPky...

No ale to by zase musel doplácet více na ztrátu těch spojů, kdyby klesl výběr jízdného ČD.

T 679.1:
CO TY TECHNICKE PROBLEMY,VELIKOST JIZDENEK

Jaké technické problémy? Data už dneska jsou v Idosu včetně výpočtu jízdného. Velikost jízdenek jsem taky psal, jak bych řešil - cestující by na formulář ČD nebo papír z POPky k předtištěnému datu dopsal čas odjezdu a linku. To myslím stačí každému DP pro posouzení platnosti jízdenky.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100% kvalita úklidu (v některých domácnostech qidění před vánoci či před návštěvou tchýně) je ve veřejném prostoru nesmysl. Ale je potřeba stanovit nějaký minimální standard, který bude převážná část zákazníků považovat za 'uklizeno' a toho se pak snažit dosáhnout s minimálními náklady. Uklízet pod ten standard je neefektivní, protože účelem úklidu není čistota sama o sobě, ale pocit zákazníků, že jedou v uklizeném vlaku.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jizdenky na MHD jsou především starostí příslušného DP. Když přijedu do Vídně, tak si v matu koupím jízdenku přes Mastercard a dál to neřeším. Automaty v Praze jsou prostě tragické a prodej ve vlaku to nezachrání.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:39:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hrubyv:V podstatě souhlas, jen nevím co se Ti nezdá na automatech v Pha? Snad jen škoda, že neberou papírové bankovky.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě ty bankovky a karty. Cizinec přijede do Prahy a většinou nemá mince na metro, tak je shání po trafikách v Holešovicích...

Ale napadl mě takový kompromis. Co třeba zavést tarifní bod Praha-MHD s tím, že by jízdenla byla o cca 50 Kč dražší a platila by v ten den na MHD v Praze. Takové věci přece už jinde fungují - např. na parkovišti na Černém Mostě.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2646
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p:
Myslím, že cestujícímu je jedno, jak jízdenka bude vypadat a kdy si jí ČD zúčtují s DP. Jde o princip toho, že jsou jízdenky k dispozici.

Richard, T679.1, ad.:
Každá nová věc přináší navíc práci, náklady, starosti (ale i užitek a výnosy). Myslím, že už tu někdo psal, že i to zajištění nápoje je obtížné. Někde musí být konvice s vařičem/automat/... a někdo to musí obhospodařovat (obsluha,hlídání,účtování,...). A časopisy, to je jak s jízdenkama - taky kam to dát, kdo to roznese, zaúčtuje ...
Ale s takovýmto přístupem bychom se nikdy nikam nedostali.

Zároveň vyzývám všechny kritiky návrhů na zlepšení služeb v 1.třídě, aby předložili spolu s kritikou také své vlastní nápady. Nebo snad chcete hodit všecny cestující do jednho pytle (jedné vozové třídy)?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:50:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hroch: Já sem pro zlepšování služeb ale smysluplných. Tím, že si budu moct koupit jízdenku MHD ve vlaku a pak si jí někde složitě vyplňovat víc lidí do vlaku nenalákám. Když už jde o lepší klientelu tak tu naláká třeba možnost bezplatného parkování na hlídaném parkovišti, možnost zapůjčení auta, to bezplatné pití, vlakový rozhlas, ale ne jako u nás, ale jako u DB s hlášením přípojových vlaků atd.
Prostě jízdenka na MHD je ptákovina.
PS:Stejně nejvíc do vlaku naláká přesnost,nové vozy, čistota a rychlost.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlakový rozhlas, - včera v EC před Pardubicemi dokonce hlásili nástupiště, odkud jede návazný rychlík na Liberec
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:16:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bureš:Tak by to mělo být. Bohužel stále světlá vyjímka
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:24:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono totiž cestující se všeobecně bojí přestupů, ale pokud by jim někdo již ve vlaku podal info, v kolik a z kterého nástupiště jede přípojný vlaky, vlaky, tak by to byla rozhodně smysluplnější a levnější služba než nějaké jízdenky na MHD. U DB běžná záležitost a z vlastní zk. mohu potvrdit, že příjemná. Odpadá nervozita po výstupu na velkém nádraží, z kterého perónu to jede a vyptávání každého kdo jen trochu připomína zaměstnance ČD, posunovač, průvodčí jiného vlaku, kteří většinou nevědí nic..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:
jízdenky - myslím, že své zastánce (nejen zde na fóru si najdou)
vyplňování - Proč? Je to nutné?
auta, parkování -
pití - viz (mmch ... to si můžu vzít z domova )
přesnost,vozy,čistota,rychlost - platí i pro 2.třídu
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte co by zvedlo hodně úroven cestování?zlepšení služeb v jidelním voze.....mi přijdou zbytečně drahé a kvalita jídla nic moc...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč něco ano a proč něco ne??? Prostě vše a hotovo.Čím víc služeb,tím lépe.Jízdenka na mhd z POPky??proč ne.Akorát by se zpětně muselo doúčtovat s DP.A s tím dopisováním datumu.Proč je to blbost???V Plzni se běžně na celodení jízdenku píše datum růčo a nikomu to nevadí.Když někam přijedete večerním vlakem,tak trafiky maj zavřeno a automaty neberou bankovky.Co potom???Lítat někde po nádraží a kolem nádraží s kufrem a shánět jízdenku??? Nebo je lepší pohodlně s kufrem vystoupit a jít na zastávku a nastoupit do spoje??Každé zlepšení služeb přináší i jisté nevýhody pro zřizovatele.Nebo je tedy lepší platit průvodčí za zavírání dveří a típání lístků doplněné o kyselý xsicht??I kdyby ty jízdenky byly v klasické podobě,tak přece je nebude tahat všechny a větší část nechají v tom svém kutlochu.Ten kutloch tam nemají od toho,aby se tam mohli zašít,jak to někteří dělají.Navíc by třeba prošel vlak před danou stanicí,kde jezdí mhd a lístky nabídnul.Tím by bylo také zajištěno to,aby průvodčí procházeli vlak častěji.Lidi mají rádi,když je o ně zájem a někdo jim nabídne nějakou službu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33878
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dohodu s regionalnim organizatorem integrovane dopravy

Pokud by ovšem existoval...


ve městech existujou různé jízdenky

No a co? Ty z POPky budou vždy stejné. (Zde by byla nutná dohoda s DP, aby taková jízdenka za danou cenu (klidně může být mírně dražší jak v automatu u zastávky) byla uznávána např. čtyři hodiny po pravidelném příjezdu vlaku do dané stanice - příjezd by byl uveden jako počátek platnosti dané jízdenky.) (Například.)
Stačilo by chtít.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačilo by chtít.

A vo tom to je :-):-):-)...No ale ledy se začínají hejbat,tak se snad někdy dočkáme :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3679
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 21:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší by byla dohoda ČD s dopravními podniky na možnosti nákupu jedné jízdenky z/do konkrétní zastávky - tedy třeba z Praha, Karmelitská do Ostrava, Smetanovo náměstí.
Už dnes by to nebyl problém, a co teprve v blízké budoucnosti (universální) čipové karty.
Stačí "jen" chtít...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 01:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: nene, to jste nepochopil. Ja vubec neresim, jak ma vypadat jizdenka na MHD.
Snazil jsem se vysvetlit, ze pri ceste vlakem uz zadna dalsi jizdenka MHD neni. Kazda vlakova jizdenka v DK vam plati i pro cestu na nadrazi a potom take pro cestu z nadrazi. A toto je na jizdence vyznaceno.
S trochou nadsazky lze rict, ze je to doprava "od domu k domu" a nikoliv z jednoho nadrazi na jine nadrazi.
A na to cestujici nalakat lze. Odpada nakupovani jizdenky na MHD, hledani automatu, minci, fronta...

Bkp: dohoda ano, ale Vami navrhovane prakticke reseni by bylo velice tezkopadne. To by musely byt v systemu desetitisice zastavek. Navic predpokladate, ze cestujci zna presny nazev zastavky (coz vetsinou nezna).
Preci nema vyznam mit misto jedne Dolni Lhoty v systemu Dolni Lhota u kostela, Dolni Lhota naves, Dolni Lhota mistni urad a Dolni Lhota hostinec.
Coz takhle tutez Vasi cestu resit jizdenkou
Praha (zona 00) - Ostrava (zona 10), zatimco treba z prazskeho Jizniho mesta by jiz jizdenka vypadala treba: Praha (zona 05) - Ostrava (zona 10).
Prakticky by to znamenalo, ze doprava v centru je v cene, ale za delsi cestu MHD dal z centra je treba si priplatit.

Martin Zlivsky: ta mistni doprava na nadrazi a z nadrazi plati stejne jako cela jizdenka 1 den. Omezovat platnost jizdenky na nekolik hodin bych nedoporucoval. Nezapomente, ze jizdu muzete prerusit a potom pokracovat dalsim vlakem. Nebo Vam ujede pripoj. V DK je datum a cas zacatku cesty vyznacen v oznacovaci ve voze MHD nebo na nadrazi. Ale take se pripravuje nahrada cipovymi kartami. Nektere MHD jiz je maji nekolik let. DSB uz montuji prvni kartove oznacovace pro zkusebni provoz.

(Příspěvek byl editován uživatelem j p.)
:-)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:04:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové ty vaše "nápady"na jízdenky MHD jsou z říše fantazie. Za prvé nechápu proč by ČD měly napravovat neschopnost DP zajistit prodej jízdenek. Ty můžou a u dost DP již prodávají řidiči. Nikdo z vás taky nepřišel s inteligentním nápadem jak řešit rozdílnou velikost lístků. Nějaké vypisování je totální blbost a ještě větší, že každý DP zavede nový tarif pro cestující vlakem jak tu někdo navrhoval, jízdenky na nějaké zóny či co.
Chápu, že máte potřebu o něčem diskutovat ale nebylo by od věci o něčem realizovatelnějším a smysluplnějším.
ad Hroch:Většinou si tady tykáme a když někoho potkám na fotomístě tak mu taky tykám bez ohledu na věk a zatím si nikdo nestěžoval. Jen pro zajímavost kolik Vám je?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechápu proč by ČD měly napravovat neschopnost DP zajistit prodej jízdenek

Pokud se rozhodnu jet autem (protože shánět někde na nádraží lístek na MHD je opruz), ztratí DP na tržbách 10 - 15 korun (jak kde), zatímco ČD asi tak o řád víc. Tak třeba proto ...
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:46:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Racek:To už jsou opravdu nesmyslné argumenty. By mě zajímalo kolik lidí pojede raději autem než vlakem jen kvůli tomu, že možná nesežene na nádr.lístek na MHD. prosil bych nějaké "inteligentnější"argumenty pro prodej lístků na MHD ve vlaku
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, ten nápad na "denní síťovku MHD" v cílovém městě jízdenky mi přijde výtečný. A u zpátečních jízdenek (které jak známo platí do půlnoci dalšího dne) dokonce snadno realizovatelný - stačí rozumná dohoda s místním DP.

Dám příklad - Prahu:
Jedu na služebku do Prahy, koupím si zpáteční lístek do 2.třídy s příplatkem 50 Kč (nebo 60, nebo 80, to je na debatu) a platí mi i jako lítačka v době platnosti jízdenky na vlak. Kdybych jel jedničkou, dostanu totéž v ceně.
Uznávání jízdenek z POPky v MHD - když se průvodčí v PID oblasti naučili jednorázové jízdenky z obchodů, automatů i autobusů (víme, že se od sebe dost liší, zvlášť ty autobusácké) - tak se můžou revizoři naučit vyznat se v lístku z pokladny nebo POPky, zvlášť, když na tom lístku je zjevně napsáno, kdy platí a bude tam také poznámka 'PID Praha P+0'.

A kdo to zaplatí? Když se ČD s ROPIDem dohodnou na zkušebním provozu, tak ten nejspíš zatáhnou ze svého; vyhodnotí se, kolik lidí ty jízdenky používá a jestli to bude pro ČD zajímavé (=získají tímhle nové zákazníky), tak se můžou dohodnout na nějaké "množstevní" slevě (jako že třeba pokud těch jízdenek bude víc než X denně, tak za ně ROPID bude skutečně chtít jen 50,- za vydaný kus)
Konečně, nějaké obavy ze "zneužití", např. cestujícími z oblasti PIDu (kteří by mohli takto "neoprávněně" získat levnější lítačku tím, že si ráno koupí zpáteční jízdenku "Říčany - Kolovraty + MHD až do zítřejšího večera)" se dá snadno zabránit tím, že tuto službu poskytnu jen u jízdenek ze vzdálenosti větší než 100 km, nebo prostě z oblasti mimo PID.

Poznámka pro T679.1: Vy jste nepochopil, že nabídkou jízdenky MHD v cílovém městě by ČD nezlepšily služby tamní MHD, ale zejména svoje.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:03:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby byla v ceně jízdenky na 1.tř rovnou vstupenka třaba do místní ZOO?
Mimochodem existuje někde vámi propagovanej "nápad"?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké inteligentnější argumenty? Útoky automobilistů na velká města jsou denní realitou a je třeba si uvědomit, že neexistuje žádný 'jediný vše vysvětlující důvod', proč se ti zoufalci denně vrhají vytvářet dopravní zácpy a ničit sobě nervy a všem zdraví. Je to spousta malých detailů, které ve výsledku vedou k tomu, že hromadná doprava prohrává, tohle je jenom jeden z nich. Pokud žádný z nich nebudeme řešit s poukazem na to, že je to jenom detail, který celkovou situaci nemůže změnit, tak nelze řešit nic.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:15:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane kolego, to že ti "zoufalci"denodenně sedají za volant svého autíčka a nepoužívají MHD je proto, že dle nich je auto pohodlnější, rychlejší, což ve srovnání s naší železnicí je všude,doveze je z místa A do místa B a to kdykoliv a v neposlední řadě je neobtěžuje nějaká socka. A na tomto nějaké jízdenky od průvočího z vlaku rozhodně nic nezmění...
Ještě jednou:Kde tento váš "nápad"úspěšně funguje?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby byla v ceně jízdenky na 1.tř rovnou vstupenka třaba do místní ZOO?

No, v nějaké Ondrůjově tiskové zprávě jsem se něco takového dočetl, takže se možná dočkáme ...

Mimochodem existuje někde vámi propagovanej "nápad"?

Existuje třeba v Německu: http://www.bahn.de/p/view/preise/bahncard/cityticket.shtml
- majitel BahnCard (něco jako u nás in-karta) si může při cestě nad 100 km nechat na jízdenku zdarma natisknout text 'City-Ticket' a ta pak po příjezdu do cíle platí v místní dopravě (obvykle jen v jádrové zóně, tj. obdoba P+0 v Praze nebo 100+101 v Brně) až do půlnoci. Takže DB jízdenky na MHD neprodává, ona je přímo rozdává ...
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:08:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je něco jiného. To není prodej jízdenek na MHD ve vlaku, ale dohoda o uznávání jízdenek DB v MHD smluvních měst. O tom by se už dalo uvažovat a bylo by to přínosem
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:12:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Musím říct, že je to asi jediný v současné době rozumně použitelný návrh, který se tu objevil. A nemusí to být jenom pro zpáteční - i jednosměrné jízdenky mají omezenou platnost.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak něco jiného? To je velmi podobné tomu, co navrhuje o pár řádků výš Vratislav - akorát že on navrhuje doplatek a DB to dávají zdarma, ale to je detail, na kterém to nestojí.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc jsem ten příplatek navrhoval jen ve druhé třídě :-)

Jsou tam dvě věci:
- Jednak zákazník ČD získá službu navíc, která mu ulehčí realizaci konkrétní cesty. To je plus v každém případě.
- Za to může zaplatit buď zhruba totéž, jako kdyby si tu jízdenky na MHD kupoval na místě (v Praze tedy asi 40 - 2 cesty - nebo 80 - denní síťovka), nebo nepřiplatí nic, což je jistě lákavější (u nás ale myslím nereálné). Finanční motivace tu tedy může a nemusí být (s ní je to jistě účinnější).
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:49:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím tak se tady diskutovalo o tom, že by průvodčí prodával lístky na MHD a následné jejich vypisování a podobné nesmysly. To co zavedlo DB je systémové a správné. Dokážu si představit něco podobného u nás. K jízdence nad 100km by cestující vlastně dostal zdarma lítačku u smluvních partnerů ČD. Například při použití vlaku z Plzně/Pardubic/Ústí by mohl cestující použít bezplatně pražskou MHD. To by pak byla konkurenční výhoda oproti busům a měla by smysl. V podstatě by se tím zlevnila jízdenka na vlak a věřím, že by to mohlo zvrátit podíl cestujících vlak/bus na stranu vlaku.
Soukromě se však obávám, že u nás je něco podobného z říše snů. Přecijenom nejsme Deutschland. U nás se kolikrát nedokáží dohodnout ani provozovatelé vleků v jednom středisku na společné permanentce....
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Racek:ale stojí, jinak by to až tak zajímavé nebylo
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úplná říše snů to zase není. V Brně platí vstupenka na veletrh jako celodenní jízdenka, takže precedens by byl, předpokládám, že BVV z toho neodvede Kordisu plnou cenu denní jízdenky, protože by to u levnějších veletrhů bylo třeba 1/2 ceny vstupenky ... takže by to klidně mohlo být třeba u 1. třídy v ceně a u druhé za rozumný doplatek (v ceně cca 2 'běžných' jízdenek). Otázkou je, jestli ten doplatek má být jednotný, přeci jen ceny jízdenek třeba v Praze a ve Zlíně jsou dost rozdílné.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k tomu 'zvracení podílu'
Přetahovat do vlaku cestující z busů je vcelku zbytečnost - je potřeba hlavně přetahovat do veřejné dopravy cestující z automobilů, jestli pojedou vlakem nebo busem je vcelku jedno ...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: Ten doplatek na MHD v cíli cesty by asi jednotný být nemohl; určitě by se musel lišit pro velké aglomerace (Praha, Brno, Ostravsko) a pro menší města.
Navíc jsou tu IDS - ale tam bych se s platností omezil pouze na "jádrové zóny".

T679.1: Když se o "zisk" šábnou ČD, dopravní podnik a magistrát (dopravní podnik získá peníze, dráhy zákazníka a město to, že tam dotyčný nepojede autem), tak by to mohlo fungovat.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 14:02:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pokladnách ČD kdekoliv v republice je možno koupit tzv. Ostravanku, tj. 24-hodinovou jízdenku, za běžnou cenu (tj. 44 Kč) - cestující musí nahlásit počátek platnosti jízdenky. Takže s některými (jedním) DP už dohoda existuje.
Jak je to s parkovišti P+R v Praze? Mám pocit, že celodenní jízdenka je zdarma, ale nevím, jestli se platí parkovné.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak přitáhnout cestující na koleje:Podle neověřených informací se připravuje "vylepšení" cestování mezi Studénkou a Veřovicemi.Úsek Studénka-Štramberk provoz s vlakovou četou,Štramberk-Veřovice samoobsluha.Pravděpodobně ve Štramberku přestup nebo vlaková 810 jedoucí ze Studénky bude esková,odvěsí se a bude pokračovat směr Veřovice.Upozorňuji je to jpp,informace od vlakových revizorů.Na každém šprochu je pravdy trochu.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 22:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím diskutující, dnes jel EN 352 z Prahy-Holešovic do Lovosic 48 minut :-)

A mám zase další důvod pro zastavování chebských R v Lovosicích : na Pragotronu v Holešovicích mají v kolonce přes u Excelsioru nápis : Lovosice-Ústí západ-Bílina-Chomutov-Karlovy Vary, u chebských střel je kolonka přes v současné době prázdná právě proto, že by tam překážely Lovosice :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 23:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže důvod pro výměnu informačního systému v Holešovicích?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 08:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny hozman: Co pořád řešíš Lovosice? Vždyť tam zastavuje vlaků víc než dost. Děláš jako by toto město bylo pupkem světa.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33999
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 10:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K připravovanému JŘ - u Os 8060 bylo opět změněno omezení jízdy, v současné (snad ještě platné :-O) verzi pojede i o letních sobotách.
Další podrobnosti snad časem, situace na frontě se mění každou chvíli.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mjj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor:
Integrovaný dopravní systém je opravdu integrovaný až v momentě,kdy si zákazník koupí jízdenku a může jí použít u všech podniků,které jsou do systému zapojeny,bez výjimky.PID je paskvil,protože cestující nemůže s jízdenkou z vlaku jet i MHD a to brání vyšší úspěšnosti projektu.To,jak si DP zabezpečuje prodej jízdenek,je věc druhá.Už několikrát jsem musel vysvětlovat v holešovicích cizincům,že ta kovová padesátikoruna jim bude propadat pořád dokola:-)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 17:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mjj: Tak moment. Je fakt že otestované to nemám, ale na jednom äutomatu na Wilsonu jsem viděl jasně napsané, že přijímá mince v hodnotě 1, 2, 5, 10, 20 a 50 Kč. Až budu příště v Praze tak to schválně vyzkouším, pokud tu padesátikačku budu mít. Posledně jsem ji neměl a plnil jsem automat dvackama. Na celodenní za 80 je to docela pálka. Ale aspoň jsem se zbavil drobných
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 17:16:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Ne všechny automaty umějí padesátikoruny. A dvacetikorunu musím občas prohodit několikrát, než mi ji to vezme.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 17:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych měl hlavně strach tam tu padesátikorunu házet...
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2664
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 17:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
Raději bych tu 50-ku nezkoušel. Před pár dny mi jednu automat v Chacharově sežral a nehodlal mi vydat zpátky jí ani jízdenku.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34042
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máš si kupovat jízdenky na pokladně, když byla otevřená. :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 10:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci tu působit jako zlý neřpíjemný profesor, ale maličko se tu podle mě odbíhá od tématu:,,Připravovaný GVD". Neberte to prosím nijak zle;)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 19:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s časovou polohou Keplera? Stále se počítá s příjezdem do Hol. v 8.28, když SC na Vídeň má odjíždět v 8.23? Nebo už je snaha o dřívější příj. a tudíž návaznost 2 mezinárodních vlaků na sebe?
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 23:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan : 5 minut by ušetřilo nezastavení v Lovosicích a Roudnici, kdyby místo EN tam zastavil R z Chebu...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 00:41:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: Myslíte, že má smysl těsná přestupní vazba od vlaku, který jezdí věčně zpožděný? Myslím, že je lepší nic neslibovat než něco slíbit a nebýt schopen to dodržet.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 08:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čelakovičan, Hozman: Dělat těsný přípoj mezi nočním vlakem a SC je ptákovina, to si bude ujíždět stejně, jako teď pravidelně ujíždí Pendolino v 9:26 Kopernikovi a to i přes 10minutovou čekací dobu. Tady to chce prostě větší rezervu a ne umělý přípoj s pár minutami na přestup.
Osobně bych se přimlouval za to, aby i noční vlaky jely v taktu s ostatními. Různé čachry s tím, kde který vlak staví, kde ne a v jaké směru vnášejí do celého JŘ chaos. Viděl bych to tak, že Galileo a Kopernikus by jely v EC poloze a nestavěly nikde, naopak Kepler by mohl jet v poloze rychlíku a stavět rychlíkově (tj. i v Bohušovicích a Hněvicích). U Excelsioru je to otázka, ale i tady by se dalo uvažovat o nezastavení za předpokladu, že z/do Děčína pojede normální vymetací rychlík s přímými vozy. To by pak umožnilo i zkrácení Excelsioru, aby se vešel na Ústeckém hlavním k perónu. Blíže viz momentálně probíhající diskuze na ČD fóru.
Kepler ale do tohoto schématu úplně nezapadá, večer má jet v trase EC, ráno někde mezi. V tomto případě bych udělal výjimku, ráno ho vedl jako rychlík (v 7:20 z Děčína), večer pak jako EC.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chomutovák: Abych řekl pravdu, tak se mi od ČD nelíbí, že chtějí z Keplera udělat EC z Prahy bez zastávek. Kolem 20:00 je nejsilnější frekvence z Prahy do všech míst a vést dva projížděcí vlaky z Holešovic za sebou do Ústí 19:39 a 20:28 mi přijde zbytečné. Navíc v návrhu jede expresní Kepler stejně rychle jako ten dnešní, co ještě zastaví v ROudnici a Lovo - přesto lze dnes dohnat v tomto úseku 7 minut zpoždění.
K Excelsioru : nevím, zda je příliš ekonomické zavádět další vlak kvůli tomu, aby jiný vlak byl expresní...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 16:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Denny: V případě Excelsioru nejde tak ani o to, aby byl ten vlak expresní (v tuto denní dobu to není zdaleka potřeba), ale spíše o to, aby se zredukovala jeho délka, aby se vešel v ÚL k nástupišti. Pokud se cestující z Děčína, Lovosic, Roudnice a Kralup (včetně přípojných relací) vyženou do jiného vlaku (jehož část se poté v Prazek Excelsioru připojí), pak bude pro úsek Cheb-Praha potřeba nižší kapacita a možná ani příliš nevzrostou náklady. Objektivně je třeba dodat, že Excelsior funguje v Podkrušnohoří zejména jako vlak pro cesty na Moravu a Slovensko a díky tomu se plní postupně. Redukce vagónů by se tak určitě udělat dala.
U večerního Kepplera je přesně dodržen expresní takt, tj. není to na škodu, je ale otázka, zda je to ještě touto dobou potřeba. Je ale také možné, že Kepplera do Roudnice a Lovosic moc lidí nevyužívá (čemuž bych se nedivil, protože až do nedávna se za to platila "pokuta" v podobě místenky).
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 21:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já měl spíše představu příjezdu Keplera v nějakých 7.55 do Hol., aby bylo na přestup dost času. Na ty současné 5-ti minutovky nevěřím ani náhodou. A navíc zrovna Kepler by to taktu jezdit nemusel.
Pepan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 01:15:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: základ je výborný, ale osobně bych to dopiloval. Přece jen si nemyslím, že k 1. třídě z Kolína je možné dávat celodenní pražskou síťovku, která by pak byla málem dražší než samotná jízdenka na vlak. Spíš bych navrhl, aby se normální jízdenky, které jsou dnes, do našich 100 a více tisícových měst daly koupit ve variantě, která by v tom městě platila jako základní síťová jízdenka, třeba do 12:00 následujícího dne, přičemž ten příplatek by stál třeba o 10% míň, než kolik ta jednodenní jízdenka stojí normálně. Tu slevu by přitom na sebe vzalo město v rámci vlastního zájmu na omezování individuální dopravy do města, takže ČD by to nestálo nic a zákazník by ušetřil peníze a čas ve frontě u stánku MHD nebo automatu po příjezdu.
Nevím, nakolik jsem typický cestující nebo ne, ale jedna z nejvíc frustrujících věcí při cestě vlakem pro mě skutečně je někam dojet a pak pátrat, kde vůbec jízdenku koupit, a následně studovat vesměs nesrozumitelné informace (pokud tedy vůbec nějaké jsou) ohledně různých typů jízdenek a jejich platnosti, neplatnosti, přestupnosti,... To snesu, pokud jedu někam na týden, ale pro jednodenní návštěvu měst, kam jedu jednu za uherský rok (do hlavy si rozhodně jednotlivé tarifní systémy našich měst neukládám), to je opruz a jeden z důvodů, proč vlakem většinou ne.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 02:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák :Večerní Kepler jede mimo takt! (o 11 minut) Původně v ještě nezveřejněném návrhu tam zastávky v Roudnici a Lovo ještě byly, přestože poloha vlaku a jízdní doba byla naprosto shodná s "uveřejněným" návrhem. Problém jsou jednak místenky a navíc od Keplera není přípoj na Litoměřice - bohužel... S Keplerem se asi od začátku počítalo jako se zakázaným vlakem, tak na něj nebyly udělány přípoje... Na druhou stranu přípoj z LT tam je... a dokonce i využívaný... tak nevím... Bohužel ČD ani neudělaly reklamu, že umožnily od 4.3.Keplerem cestovat.Jen ve změnách : "vlak a poznámku přelepte"...
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 10:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže návrh na 1 třídu. Dramatický, rázný, jasný. Tvrdý. Finančně náročnější. Po dlouhé době jsem jel Penolinem a finančně se mi zdála blbost řešit rozdíl mezi 1 a 2 třídou. A protože jsem měl mrak propadajících km na KMB, tak jsem jel 1 třídou. Neboli sedačky 2 třídy kompletně vytrhat a použít je na rychlou modernizaci některých B na slušnou A. Současná starší A přeznačit na B pro Ex. A do Pendolin dát Alstom či Siemens klasiku pro 2 třídu (z ICE3 či hůře z TGV). Samozřejmě je může dodat Board či kdokoliv jiný. A hned bude matroš na rekonstrukci cca 7x4 (4,5 pokud vykanibalíme i bistro) vozů a zase bude videt zvýšení standartu 1 třídy. Neboli bude to i stajný rozdíl, jaký používá SA v busech mezi 1 a běžnou sardinkovou třídou.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 12:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: Máte recht, já jsem blbě přečetl 36 a 28. Pokud by měla zůstat jízdní doba Holešovice-ÚL na 1:10, pak by se klidně mohlo v Lovosicích i Roudnici stavět. To je vaty hafo.
Vpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 19:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pepan:anebo to udělat tak, jako to jde pří cestě do Ostravy, prostě řekneš pokladní kdekoli na nádraží (a možná by ji vydal i průvodčí z POPky), že si chceš koupit Ostravanku a když pokladní ví, jak ji má vydat, tak dostaneš 24-hodinovku s počátkem platnosti jakou si určíš... Stačilo by to jenom zavézt pro více měst a instruovat pokladní, ať to cestujícím nabízí...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace