K-report
 

Archiv do 16.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 16.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T 77
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.94.233
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:05:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jel na PN,tak bohužel D1 čl. 119 hovoří zcela jasně a vím, že do toho vždy inspekce namočí všechny. (je-li na vjezdovém návěstidle PN strojvedoucí vlaku jedná za vjezdu do stanice jako u pravidelně zastavujícího, zpraveného o vjezdu na obsazenou kolej a musí ve stenici s vlakem zastavit,pokud nejsou splněny podmínky předpisu D2 pro projetí vlaku) Čerčany jsou v oblouku, a není zas tak jednoduché hned zjistit, zda-li s vlakem vjíždí na obs.kolej....
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pracovník drážní inspekce uvedl, že k nárazu došlo v V 30km/h po intenzivním brždění. Vlak vjížděl na (údajně) barvu, nikoliv na PN. Pokud si dobře pamatuju, je přes stanici 50km/h, to by odpovídalo i tomu brždění na 30km/h, když si na rychlíku povšiml, že je na stejné koleji jako panťák.
Zab.zař. II. kategorie, fungovalo bez problémů, žádná uchylka v rámci koridoru. Vjezdy z nesprávné tam nejsou.
Takže je to vina signalistů a výpravčího.
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek: Nechcete si ověřit raději skutečný stav, než něco napíšete?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34615
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek:
Přečtěte si výlukový rozkaz, tam to bude docela jasně, že se vjíždí z nesprávný obsluhou návěstidla u správný. V takovém případě tam snad ani nic jinýho jak PN svítit nemohlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 12:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek: co to blábolíš? Se tam dojeď podívat, jak se jezdí...
Tihle "chytráci" jsou nejlepší...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 12:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehoda v Čerčanech.Osudová sobota 14.7.2007

http://www.youtube.com/watch?v=XV0c33mDGpE
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 13:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omluva, spletl sem se z jiným ROV, ale to nemění nic na tom, že májí vynu výpravčí i signalisté a bohužel i nevinný strojvedoucí
Naseďněme do tanků a srovnejme šopu na nábřeží !
Čerčany
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.0.135
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 14:24:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná bude lepší, když si místo psaní na web a vynášení soudů, kdo za co může, prostudujete pravopis... "Vina"
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 17:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Žabotlamy" jsou designově velice zdařilá a nádherná vozidla a jako vše co bylo v dopravě zkonstruováno v 50 - 60. letech (tramvaje T2, T3, bus RTO, t-bus 9 Tr, a nakonec i gumokoly T-603, či Š-1000 MB, skútr Čezeta) tak trošku i má "srdeční" záležitost, ale z hlediska technického stavu karoserie a rámu již asi opravdu vysloužilá vozidla.
Připomíná mi to případy , kdy nějaký frajírek v nové Audině smete starého žigula jehož osádka většinou ve zdemolovaném vraku nedopadne zrovna nejlíp , zatímco nové vozidlo je rozsekané též , ale prostor pro posádku bývá větší devastace ušetřen.
Poškození "Esa" po tomto střetu v rychlosti 30 km/h odpovídá tak nějak síle nárazu , ale pantograf se poskládal jako papírový čert .. Dokonce to vypadá, že ani podvozek nevykolejil a povolila pouze castle ... Jinak je to bohužel další neštěstí , jenž se zapsalo do života řady lidí , i těch kteří k tomu přišli zcela nevinně, včetně jejich nejbližších ...
 
 
 
(foto jsou převzatá ze stránek Drážní inspekce)
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 17:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka jest, zda tento zdarili design, to rozhodne bezesporu, nemuze prave za tento "zajimavy" zpusob poskozovani konstrukce. Beru to jako technik, strojvedouciho je me rozhodne lito, ale pokud se kouknu na zabotlam a vemu si kudy a jak byl veden naraz, tak v podstate nemel sanci, protoze v konecnem dusledku, pravdepodobne vzdycky dojde pri primem narazu k "pechovani" predni casti karoserie do spodniho prostoru smerem k kolejim a ta pak muzete vymejslet co chcete, ale uder cca 85t pres strechu, nema sanci nic zastavit a tudiz kdo je v kabine, neutece ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6936
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 17:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: pokud jsem dobře koukal, tak podvozek akorát vykolejil krajní nápravou.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Blazek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 18:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

11:45 Malá nehoda na Kolínské řepařské dráze.
Loko při objíždění soupravy ve stanici Kolín-Sendražice řízla výhybku a přední náprava vyskočila.
 
 
 
 
A jak se nehoda stala?
Začalo to nedorozuměním mezi fírou a posunovačem(nejasná návěst- bylo to něco mezi kýváním ruky z leva do prava a kroužením) šel posunovač přehodit výhybku. Ale při stálém pohybu na výhybku dával ihned posunovač návěst STUJ, tak fíra místo aby brzdil dal plnej kotel. (možná za to může to vedro)
Vynechal minimálně jeden spoj ve 12:00, dále nevím, musel jsem jet pryč.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 19:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti - jako nepřítel všeho shnilého musím souhlasit, že všechny typy vozidel, co jsi vyjmenoval, už mají být dávno ve šroťě a z toho úměrný počet vozidel toho kterého typu v muzeu. Naše země si to uvědomí až poté, co se v tomto byť krásném (a zajímavé že nízkopodlažním) stroji bohužel vymázne strojvedoucí, až několik lidí nedejbože uhoří v nějaké osmkrát repasované pětrkát rovnané K2 poskládané z tří šalin dohromady, anebo až se na silnici rozpůlí Škoda 1000MB po přejetí chcíplé kočky. Tím mrzutější je, že tyto vozidla, v případě této jednotky staré 50 let, nejstarší brněnské tramaje staré 40 let a kdejaké 30 let staré herky na silnici, tvoří dodnes povětšinou základ vozového parku, protože finance jsou až na prvním místě. Je smutné, že to, že (příkladně) koupit do 300 vozového parku dvě nové tramvaje ročně nestačí, si uvědomíme až po takovýchto tragédiích.
Mimochodem přicházím o hodně, když jsem v této jednotce ještě nikdy v životě nejel?
Bára!
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 19:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha a jeho otázka: Poté ovšem doporučuji se svézt u těch horních oken ve vloženém voze, samozřejmě na podvozku. Pokud máš přítulkyni, vezmi si ji na klín ;).
Zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:52:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Černý víkend pokračuje odkaz
Nehoďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.72.246
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:00:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nehodě v Čerčanech.Zmíněné Eso na rychlíku z Prahy vjíždělo do stanice na návěst "Jízda podle rozhledu" (Kmitavé bílé světlo).Fíra z Esa hlásil do vysílačky "přebrání" a souhlas s dadnou návěstí. Ovšem do vysílačky se ozvalo "Máš to volný, můžeš jezdit". Tuto návěst mu předal tamní výpravčí. Jak jistě zde fundovaní vědí, jsou v této žst. výpravčí dva a oba se stejnou pravomocí. Jeden z nich byl v tuto inkriminovanou dobu na nákupu. Tudíž pro vlak stavěl jen jeden a tudíž by měl být i on odpovědný. "Eso" vjíždělo do žst. rychlostí 44Km/h. Fíra s "Esa" v momentě kdy zahlédl, že jeho vlak vjíždí na obasazenou kolej kde stála souprava ř.451, zasáahl přestavěním brzdiče do polohy "rychlobrzda" a směřoval do strojovny. Díky tom se i zechránil. Bohužel strojvedoucí Č.K. na ř.451 již toto štestí neměl.
"Eso" narazilo do ř.451 v rychlosti 34Km/h. Výsledky tohoto nárazu jste mohli sami vidět.

Nelze samozřejmě okamžitě vyvozovat důsledky. Ono dejme ruku na srdce, kdo opravdu za tím "kolem" sedí "a ne jen fotí a komentuje" sám ví, jak se kolikrát situace při stavbách a výlukách na koridoru mění. Toto návěstidlo dnes neplatí, toto dnes ano..A ve směs to bylo jen otázkou času, zdali se něco stane.

Každopádně oba dva signalisté odmítli vypovídat,na což mají samozřejmě právo, zab. zař. bylo shledáno v pořádku a výpravčí, který v inkriminovanou dobu byl na nákupu, za nic nemůže.
Počkejme si tedy na výsledky, jak za co kdo mohl.

Věnujme tedy každý alespoň minutu ticha za strojvedoucího Č.K., který ať už jakoukoli nedbalostí, či selháním jakékoli techniky, musel zaplatit svým životem. Byl to člověk, který na ř.451 prožil mnoho kilometrů a je nám velice líto, že další již bohužel nemůže najezdit.
Čest jeho památce.
Ssoumar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehoďák: "jízda podle rozhledu", přebrání návěsti,"Máš to volný...,,to jsi slyšel někde na peroně nebo podle toho s jakou uvádíš přesností ty rychlosti máš přístup k oficiálním údajům? (to bys asi ale nepsal takové bludy že)
P.S. Kromě posledních tří odstavců,to sedí...
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejme tomu, že má Nehoďák pravdu. Fíra místo úprku do strojovny mohl dávat návěst pozor nebo jak se tomu říká, zkrátka houkat a zároveň by neshodil EDB, čímž by mohla být nárazová rychlost nižší a mohl skočit ven. Jenže to se to od klávesnice kecá... To je jen čistě teoreticky.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6940
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehoďák nemá úplně přesné informace. Jak jsem pochopil, tak v Čerčanech jsou výpravčí dva, jeden hlavní a jeden perónní. Hlavní šel na nákup, tak to za něj vzal perónní, ale oficiálně si to nijak nepředali. No a pérónní prý nevěděl, že na 1.koleji stojí ten panťák, když stavěl cestu.
Fíra v esu, pokud vím od svědků, tak ještě houkal, použil rychlobrzdu a lehnul si v kabině na zem, odkud ho také vyprošťovali ven. O útěku do strojovny nikde nebyla řeč.
Jo a na tom nabořeném stanovišti panťáku byli fírové dva, jenže jeden si chviličku před srážkou šel koupit kafe do automatu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a pérónní prý nevěděl, že na 1.koleji stojí ten panťák, když stavěl cestu.

A kdo zjišťoval volnost vlakové cesty ..??


ICQ 237-113-861
just-a-note
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.127.93.177
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:30:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"směřoval do strojovny" != dostal sa tam

podla mna to v rozpore s informaciou odkial ho vystrihavali nie je... Nevidim dovod, preco by si Nehodak mal vymyslat...
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem pochopil, tak v Čerčanech jsou výpravčí dva, jeden hlavní a jeden perónní. Hlavní šel na nákup, tak to za něj vzal perónní, ale oficiálně si to nijak nepředali. No a pérónní prý nevěděl, že na 1.koleji stojí ten panťák, když stavěl cestu.

Co k tomu dodat. Typické zřetězení drobností, které vedou až k .

A ještě se zeptám, proč mělo to eso vystřižen ten obdélník vedle pravých dveří na stanoviště?
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 01:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stavění vlakové cesty se podíleli dva signalisté, jeden výpravčí a nikdo z nich si nevšiml, že je kolej obsazená.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 01:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce_zářícího: Ten obdélník je vystřižen vlevo i vpravo. Zřejmě tam fírovi zapadly doklady a hledali je. Ona je totiž občanka v takových situacích nejdůležitější doklad.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 01:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych rozhodně na PNku jel tak, abych mohl bezpečně zastavit. I když by mi plácačka říkal, že "máš to volný, můžeš jezdit" (To tam takto říká každému rychlíku? ), stejně bych se radši držel toho, že PN signaluzuje, že něco není tak, jak má být a riziko průseru se ohromě zvětšuje...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 03:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 : jenomže to bys musel jet v Čerčanech maximálně 10 km/h (mám na mysli pražské zhlaví ) a o tom silně pochybuji.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 06:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keď vychádzame z toho, že v službe sú dvaja, práve ten vonkajší, ktorí údajne zostal sám, by mal vedieť o obsadení koľají. Lebo na elmech. je jedným z hlavných a prvoradých úloh vonkajšieho výpravcu zisťovanie voľnosti vlakovej cesty. A preto musel o obsadení vedieť, a pred postavením každej vlakovej cesty musel zisťovať jej voľnosť. A o obsadení a uvoľnení musia byť vyrozumení aj signalisti, aj keď by to nemalo byť v ich obvode zisťovania.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 08:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové nespekulujte!Inspekce to vyřeší.
K povídání: každý vjezd a na jakou kolej se píše do deníku na hradlech i výpravčí si píše na kterou a z které koleje se bude odjíždět! Normální zabezpeč. zařízení nedovolí vjezd na obsazenou kolej.Přivolávačkou to bohužel jde! Další průšvih je ,jízda podle rozhledových poměrů. Tam je strojvedoucí VŽDY vinen at' mu říkají co chtějí!
Dnes se nemusí dávat výstraha , ani se označovat místo zastavení ....a jízda na přivolávačku je VŽDY- jízda podle rozhledových poměrů!
Čest památce strojvedoucího z pant'áku!
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 08:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lakro:Máš pravdu jen částečně.Pokud máš elektromechanické zabezpečovací zařízení,a jak jsem poochopil,tak v Čerčanech nemají izolační úseky pro obsazení kolejí po celé stanici,tak není problém postavit vlakovou cestu na obsazenou kolej a rozsvítit návěstidlo na návěst dovolující jízdu.Od toho tam jsou signalisté a výpravčí,kteří zjišťují volnost vlakové cesty ve svém obvodu.Já jsem zabránil dvakrát srážce vlaků tím, že jsem si všiml,že mašina není tam kde měla být.To je právě to, že je vidět jen když něco poděláš,ale není vidět to, když něčemu zabráníš.
Takže zanechejte mylných úsudků a vyčkejte na vyjádření vyšetřovacích orgánů.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 09:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud máš v popisu práce zjišťovat volnost vlakové cesty,tak na metál nemáš nárok.V ostatních případech budiž pochválen před nastoupenou stanicí.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mudrlanti...bohužel fíra je vinen určitě..PN jízda s pohotovostí zastavit před kolejovými vozidly případně před jinou překážkou atd..a do vysílačky ti může řikat cokoliv tohle je podstatné...jo v tomhle si žijem..?? ale docela jsem zvědav na vyjádření signalistů? a druhý výpravčí na nákupu? zájímavé...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čahoun:Každýsignalista i výpravčí zjišťuje při přípravě vlakové cesty volnost vlakové cesty.Odchylky stanovuje staniční řád tzv.ZDD
Ad Oldcerry:Že jsi si tak jistý, že jel na PN.Přečti si můj příspěvek.Viz výše.
Na rovinu říkám,je těch možností několik.Buď je v tom jen strojvedoucí a malou měrou výpravčí a signalista a nebo jsou v tom výpravčí se signalistama,ale ty to budou mít 50:50.To,ale jen spekuluju a předbíhal bych.Viz diskuze Vraňany.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:25:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, počkejme na závěr Drážní inspekce.

Jenom mně nějak nesedí ty řeči v médiích o pravidelném vjezdu vlaku na obsazenou kolej. Ano, podle předpisů to možné je, ale to jistě nebyl případ toho rychlíku a pantografu.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou věci mezi nebem a zemí ..... Čtyři lidé se měli podílet na přípravě vlakové cesty a zapoměli na panťák. Nakonec to fíra neubrzdil. Má-li se něco stát tak se to stane.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

corllin..omlouvám se nevím jestli jel na PN. jen jsem chtěl říci jak se kolega lehce dostane do průšvihu..někdo to pokazí a nakonec to odnese strojvedoucí.já jen že tudy jezdím dost často a Čerčany je tak nepřehledná stanice že je spíš zázrak že se tam stalo tohle jen jednou.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Corllin: vše jsou reakce na předchozí příspěvky. Tak se nezlob. Je vidět ,že vždy si rozbije nos strojvedoucí! At' udělá botu on nebo jiný zaměstnanec.
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:56:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:
Také si dovolím malou spekulaci. Výpravčí i signalista zjišťují volnost vlakové cesty, přičemž zpravidla signalista zjišťuje volnost zhlaví, výpravčí volnost dopravní koleje. Obvod zjišťování volnosti pro signalistu a výpravčího je jasně stanoven v ZDD. Poměry v Čerčanech neznám, ale pokud se ta nehoda stala na dopravní koleji, tak to bude asi na výpravčím.
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:11:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Být tam elektronické stavědlo, tak by bylo rázem po spekulacích. Elektronický archiv nikdo nezpochybňuje.

Oldcerry:
Při jízdě na PN by fíra nebrzdil z padesátikilometrové rychlosti na 34.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na fotografiách je ten pantograf oproti staničnej budovy, to nie sú dlhé súpravy, keď počítame 5 alebo 4 x 25 m , malo by to byť 100 - 125 m dĺžky. To muselo byť v obvodr výpravcu. Ale o obsadení dop. koľaje musia byť vyrozumení aj signalisti a pri príprave vl. cesty na túto skutočnosť upozorniť.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

signalman...trocha spekulace.. PN rychlost maximálně 40 ze druhé koleje je 60 z první je 50 takže si vyber..a do toho je podstatné z které traťové koleje jel a na jakou návěst..ale to se všechno ukáže pokud je pravda že jel 44 tak těžko říci ..automatika u esa trochu lže..
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jen zde chtěl vyjádřit názor,že může být několik viníků a několik možností jak to mohlo být.V každém případě:Hmotné škody vem čert,ale vyhaslý život to strojvedoucímu už nevrátí.Na víc si myslím,že není potřeba nikoho za to zavírat do vězení,protože viník bude žít celý život s vědomím,že kvůli němu vyhasl lidský život.Doufám,že se konečně páni mocnářů zamyslí nad tím,že by nám konečně mohli vytvořit lidštější podmínky pro výkon služby.Na víc by si měli uvědomit,že výpravčí a signalisté nejsou povl,jak nám rádi vštěpují.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Corllin: Svatá pravda
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono si zkuste dělat ve stanici kde probíhá "optimalizace" nebo "koridorizace".
Do vysílačky se Vám plete kde kdo . Ve stanici máte spoustu firem, které chtějí všechno ihned. A pak Vám tam lezou lidi s různými dotazy... A to ještě zvýšená dopravní činnost (o ex. dopravce, pracáky atd.) při vypnutém ZZ nebo silně omezeném. A ne pokaždé Vám dozorčí pošle vechtra aby jste se z toho úplně nezcvokli. Takže pokud Vám přijde ke konci směny vystřídání, tak děkujete "pánu Bohu", že se nic nestalo. Tím se nechci nikoho zastávat a nebo někoho obviňovat. Pravda je, že život nelze vrátit.
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT jen dotaz, co to znamena vechtr ? diky
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Corllin: máš 100% pravdu. Během prací tady poblíž Plzně se nikdo z úředníků nepřišel podívat v čem a za jakých podmínek dělá. A když se to pak předávalo tak se tu snad množili. Tím chci říct, že odsoudit někoho od stolu dokáže jenom sv...ě neznalá místních poměrů.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvčí DI promluvil. Výpravčí, dva signalisté a strojvedoucí. Po jejich vyslechnutí se určí míra zavinění. Vjezd do stanice byl dovolen, ale s pohotovostí zastavit. Zřejmě přivolávačka.

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím je to jasné.Vypadalo to asi následujícím způsobem:Byla dána příprava vlakové cesta z Prahy směrem na Benešov po 2 koleji.Jelikož před tím vjížděl ptg na 4 kolej zůstala vlaková cesta postavená na 4 a signalista si nevšiml,že nemá postavenou vlakovou cestu na 2,ale na 4.Tím pádem mu nešel zavřít závěr výměn a zavolal výpravčímu s tím,že mu nejde zavřít.Pro to výpravčí nařídil stisknutí PN s vědomím,že se jednalo o poruchu zab,zař. Ono se to občas stane a že je vlaková cesta postavená na 2 kolej nikoliv na 4.Pro to výpravčí řekl do vysílačky strojvedoucímu,že má postaveno a aby jel.no a výsledek známe.Tolik spekulace,která stojí na pevných základech.Znám z praxe.
Jinak vechtr je signalista nebo výhybkář.
Ad Mawerick:Asi jsi taky signalista nebo výpravčí jako já,když víš o čem mluvím.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:31:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem dopravák, tak bych se chtěl někoho znalého dédvojky zeptat, zdali mohl fíra, pokud jel na PN, zrychlit na 50 pouze na základě hlášení z vysílačky: "Jeď, máš tam volno."??
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Corllin: možná něco víc. Jednu výpravčí mám už 9 let doma
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Signalman:Neměl by se tím řídit.Pokud má jednou v předpise napsáno,co má dělat,pokud jede na PN,tak by se tím měl řídit,ale to co udělal ten strojvedoucí by udělalo 99% jiných.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=468487&online

On-line rozhovor s Janem Kučerou z DI
Jak jste to jeli ????
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zas si vás dovolím opravit..Corllin ta nehoda se stala na druhé koleji..tak tvoje úvaha je sice hezká ale bohužel..Signalman zrychlit mohu až pokud celý vlak mine obvod výhybek přilehlých k návěstidlu..vysílačka nehraje roli,pokud jedeš na PN nic jiného neplatí...a to že 99% procent zrychlí jen na základě vysílačky se šeredně pleteš!!! ano zrychlí když vidí že má před sebou volno..ale je to proti předpisům!! ono když máš 500m dlouhý vlak tak tě to "courání" štve ale nikdo tě nemůže nutit zrychlit..viz výše uvedené
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Signalman. Tady tě uvádím citaci z D2.

Jízda vlaku na PN nebo kolem neobsluhovaných návěstidel

čl. 563

Není-li možné pro poruchu nebo i z jiné příčiny dovolit jízdu kolem hlavního
návěstidla jeho normální obsluhou, dovoluje ji výpravčí nebo strážník oddílu
PN. Není-li možná jízda na PN, dovoluje se jízda RPN nebo písemným rozkazem
(doručeným nebo diktovaným).
Tento postup se smí použít až po ověření poruchového stavu zabezpečovacího
zařízení, popř. tehdy, je-li to předpokládáno jinými předpisy, anebo je-li to nařízeno
rozkazem o výluce nebo rozkazem o vypnutí zabezpečovacího zařízení.

čl. 564

Při dovolení jízdy kolem neobsluhovaného návěstidla písemným rozkazem
musí jet strojvedoucí stejným způsobem jako na PN.
Výpravčí může dovolit vjezd vlaku i písemným rozkazem, sepsaným výpravčím
sousední stanice. Výpravčí smí o takový způsob dovolení vjezdu vlaku
požádat, jen když jsou splněny tyto podmínky:
– nemá možnost dovolit vjezd do stanice obsluhou zabezpečovacího zařízení
ani telekomunikačním zařízením;
– jízda vlaku bude uskutečňována v mezistaničním oddíle;
– vlaková cesta pro vjezd příslušného vlaku musí být postavena dříve,
než o sepsání rozkazu požádá.
Text písemného rozkazu v takovém případě zní např.: ”Vjezd do stanice Sadská
dovolen.” nebo ”Vjezd do stanice Praha Libeň do seřaďovacího nádraží
k návěstidlu Sc32 dovolen.”.

čl. 565

Způsob dovolení jízdy vlaku podle čl. 563 uvede výpravčí v dopravním deníku
(strážník oddílu v zápisníku odhlášek a předvídaných odjezdů) ve sloupci
”Poznámky” zkratkou a při jízdě na PN i číslem počitadla obsluh
(např.: ”Vjezd RPN” - vjezd na Ruční přivolávací návěst, ”Odjezd PN 3824” -
odjezd na Přivolávací návěst, číslo počitadla obsluh 3824, ”Odjezd V” - odjezd
na rozkaz V, ”Vjezd R” - vjezd na rozkaz Pv, sepsaný po rádiovém zařízení,
”Vjezd T” - vjezd na rozkaz Pv, sepsaný po telefonním spojení, ”RPN” -
jízda na RPN na hradle [hlásce], apod.).

Prakticky by se dalo říci, že strojvedoucí může jet nejvyšší dovolenou rychlostí s pohotovostí zastavit. A jak se dříve uvádělo "před vyskytnuvší se překážkou".

Pokud bys měl zájem můžu tě D2 poslat.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sorry kecám nehoda je na 1 koleji omluvám se
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mawerick

Ano,kdo to nezažil .. neví co je to za chaoz,stále jednou nohou v krimu .. když si na to po létech vzpomenu
/93-96/.. brr,fuj ...
P.S. A to si vemte,že výlukové /koridorové/ práce byly tenkráte ještě v plenkách .. začínali jsme ...


ICQ 237-113-861
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:18:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mawerick: Díky, D2 už mám, přesto jsem se na tu vysílačku zeptal, protože jsem to tam nikde nenašel.

Ve článcích, které jsi poslal, není uvedeno žádné přesné omezení rychlosti při jízdě na PN. Nebude to náhodou v D1? Domníval jsem se, že při vjezdu do stanice smí jet vlak maximálně 30 (40?) km/h s pohotovostí zastavit - až k cestovému nebo odjezdovému návěstidlu. Možná mně unikla nějaká změna předpisů... Že by mohl vlak zrychlit na traťovou rychlost po uvolnění poslední výhybky, o tom dost pochybuju, protože při jízdě na PN může jet vlak klidně i na obsazenou kolej.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co toto:
119. Návěst PN (přerušované bílé světlo) dovoluje jízdu kolem hlavního návěstidla
s návěstí Stůj, které je zhaslé či má pochybnou návěst nebo dovoluje jízdu
kolem přenosné návěsti Stůj; předvěstí návěst Stůj na následujícím hlavním
návěstidle (bez samostatné předvěsti) a přikazuje strojvedoucímu vlaku jízdu
podle rozhledových poměrů. PN na oddílových návěstidlech hradel nebo hlásek
jízdu podle rozhledových poměrů nepřikazuje.
Je-li na vjezdovém (cestovém) návěstidle tato návěst, strojvedoucí vlaku jedná
za vjezdu do stanice jako u vlaku pravidelně zastavujícího, zpraveného o vjezdu
na obsazenou kolej a musí ve stanici s vlakem zastavit, pokud nejsou splněny
podmínky předpisu ČD D2 pro projetí vlaku.


ICQ 237-113-861
Signalman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.250.219.134
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:33:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mawerick: Díky, D2 už mám, přesto jsem se na tu vysílačku zeptal, protože jsem to tam nikde nenašel.

V článcích, které jsi poslal, není uvedeno žádné přesné omezení rychlosti při jízdě na PN. Nebude to náhodou v D1? Domníval jsem se, že při vjezdu do stanice smí jet vlak maximálně 30 (40?) km/h s pohotovostí zastavit - až k cestovému nebo odjezdovému návěstidlu. Že by mohl vlak zrychlit na traťovou rychlost po uvolnění poslední výhybky, to přece platilo jen při odjezdu ze stanice, ale určitě ne při vjezdu. Možná mně unikla nějaká změna předpisů...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6947
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: děláš tady v tom akorát zmatek, tvé spekulace jsou chybné a nevím čím podložené, Rozhodně ne znalostí té situace v Čerčanech.
Mimochodem, mezi těmi vlaky 9119 a 633 přijel od Prahy ještě vlak 9205 a to na 4. kolej.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Kočka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:53:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add: Signalman & Láďa
citace z D2:

čl. 21.
Jízda podle rozhledových poměrů je takový způsob jízdy, při kterém musí strojvedoucí zastavit vlak nebo posunový díl před stojícími nebo stejným směrem jedoucími vozidly ve společné jízdní cestě a podle možností i před jinou překážkou, ohrožující jeho jízdu (včetně protijedoucích vozidel), přičemž nejvyšší dovolená rychlost nesmí být překročena. V dopravnách s kolejovým rozvětvením nesmí být překročena v obvodu výhybek
přilehlých k hlavnímu návěstidlu rychlost 40 km/h; u dopraven, které jsou v tabelárním jízdním řádu označeny značkou „3>“, nesmí být překročena
rychlost 30 km/h. Při jízdě podle rozhledových poměrů nesmí být překročena rychlost 40 km/h
přes výhybky na širé trati, pokud nejsou tyto výhybky kryty krycím návěstidlem s návěstí dovolující jízdu vlaku (kromě PN). ....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace