K-report
 

Archiv do 20.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 20.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ono to je i o zacházení s provozními zaměstnanci.I tady, si myslím mají svůj podíl pánové z GŘ a ne že ne.Jak už to tu kdosi napsal.Když se šetří,tak na provozních zaměstnancích.Kolikátou přesčasovou směnu měl výpravčí a signalisti,kolik odpočinku měl strojvedoucí?Co vím od kolegu z blízkého okolí Čerčan,tak tam slouží kdo má ruce nohy.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
F_jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 00:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pes38: Není to další chyba, spíše úvaha. Ten přední panťák měl časem (po ukončení výluky) pokračovat do Benešova jako soupravový vlak. Pokud postavili odjezd z 1.koleje jakoby pro rychlík, mohl se toho fira z panťáku chytit a pokud by byl připraven, tak i odjet.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 07:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 : K bodu 1 : v tomto prípade by boli vinní všetci traja,
k bodu 2 : keď predpokladáme, že ten výpravca , ktorý odišiel preč bol dispozičný, tak práve ten, ktorý ho zastupoval musel prvý zistiť obsadenie koľaje, pri zisťovaní voľnosti vonku pohľadom. A obsluhuje elektromechaniku dispozičný. U nás nesmie vonkajší obsluhovať riadiaci prístroj, ani uvoľniť záver výmen.
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:03:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: ad 1.chyba - on ten výpravčí také mohl v pohodě dát přípravu vlakové cesty po volné koleji a chybičku mohl udělat signalista na vjezdovém zhlaví...jelo se na PN, závěr výměn netřeba. A odjezd mohl být tak postavený z volné koleje. To je prosím jen úvaha, možná máte konkrétnější informace.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych několik dotazů/poznámek:
1) Hází se tu vina i na strojvedoucího, který nejel podle rozhledových poměrů. Nicméně pokud by zrovna nebyla výluka Senohraby-Čerčany, tak by jel pravděpodobně po správné. Pokud jsou správné hypotézy, že na panťák zapomněli (popř. si mysleli, že odjel), jak výpravčí, tak signalisti, tak mu klidně mohli postavit průjezd plnou rychlostí na zelenou přes ten panťák. Co si o tom myslíte?
2) Na PN si má fíra počínat, jako by ve stanici pravidelně zastavil, POKUD nejsou splněny podmínky pro průjezd vlaku. Zajímalo by mě, jaké jsou tyto podmínky. Nemůže to být náhodou i vysílačková informace od výpravčího? Pokud se nemýlím, tak vysílačkou je možné fírovi dát rozkaz, tak např. i odjezd. Pak nevidím bezpečnostní rozdíl v tom, když výpravčí fírovi sdělí, že má volný průjezd. Bez spoléhání na výpravčí by se na dráze nehlo kolo.
3) Jakým způsobem se kontroluje volnost cesty u zab.zař., které to nedělá samo (tj. např. to Čerčanské)?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6369
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3- v každém obvodu je určen zaměstanec který se podílí na stavění vl. cesty a ten kontroluje její volnost. tj u vechtru vechtr, na koleji výpravčí, a u dalšího vechtru zach vechtr.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:10:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle dopravního zpravodajství je v Sudoměřicích u Tábora uzavřen přejezd kvůli vykolejení lokomotivy.
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny 11: To že vlak při vjezdu na obsazenou kolej musí být VŽDY zpraven nebylo myšleno konkrétně na Čerčany. Ani jako nějaká pochybná úvaha. Ale skutečnost. Podle Vašich příspěvků si myslím, že máte s dráhou taky co do činění jako já. Nedovolím si nikoho obviňovat nebo dělat nějaké závěry. A jak jsem možná už psal je pravidlem (aspoň tady u nás), že pokud stavím pro vlak PN tak mu po rdst sdělím "o co jde" a "jak dál". V každém případě je lepší říci něco vícekrát a konkrétněji než jednou a "na půl huby". To je ale při stavbách, optimalizacích apod. někdy dost velký problém.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák : k bodu 1 : samozrejme, keby vchádzal zo správnej a mal postavený prechod, napriek obsadeniu koľaje, mohol sa rušňovodič spoľahnúť na túto návesť a pokračovať traťovou rýchlosťou. V tom prípade by bol bez viny na nehode.
k bodu 2. sa nevyjadrujem, nepoznám predpisy ČD D 1, D 2 a pod.,
k bodu 3: v staniciach bez kontroly voľnosti vlak. cesty zab. zar. musí zamestnanec zúčastnený na stavaní vl. cesty zistiť voľnosť pohľadom v koľajisku vo svojom určenom obvode. V prípade, že nevidí celý úsek, napr. hmla, fujavica, musí zistiť pochôdzkou, t.j. peši prejsť celý svoj obvod. Okrem toho tento spôsob určuje prev. poriadok aj na RZZ v prípade poruchy koľ. obvodov alebo poruchy signalizácie.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.52
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:17:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem dostal telefonickou informaci od manželky, že u vlaku, kterým jela, prý došlo dnes dopoledne k rozpojení soupravy za jízdy asi 300m za stanicí Domašov nad Bystřicí směrem na Olomouc. Údajně kdyby průvodčí nazatáhla záchrannou brzdu v tom odpojeném zadním díle, tak by došlo k jeho najetí na ten přední již rychlobrzdící. Vlak tam potom stál a MU se řešila asi hodinu a půl.

Manželka železnici vůbec nerozumí, takže to berte s velkou rezervou asi tak, že se tam určitě něco mimořádnýho stalo ale v podstatě není jistý co přesně.

Ví někdo co se dělo? Mohl by to někdo potvrdit a uvést na pravou míru tyto informace?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Údajně kdyby průvodčí nazatáhla záchrannou brzdu v tom odpojeném zadním díle, tak by došlo k jeho najetí na ten přední již rychlobrzdící.

To je nesmysl, protože po roztržení soupravy dojde k náhlému a prudkému poklesu tlaku v průběžném potrubí na což zareaguje rozvaděč a vozy začnou brzit. Teoreticky by ten náraz byl možný u "nenatlakové" soupravy, ale to na vlaku moc nehrozí. Max. u nějakého posunu. A i kdyby tomu tak bylo, průvodčí by pak mohla tahat třeba nějakýho dědu za fousy a nebrzdilo by nic, páč by nebylo čím...

Ale ta délka šetření mimořádnosti a tak, to je v klidu, nám se kdysi v rychlosti 117km/h roztrhlo IC106 a stálo to přes 2 hodiny...
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přednosta:
... on ten výpravčí také mohl v pohodě dát přípravu vlakové cesty po volné koleji ...
Dle D102/T102 čl. 306 - 307 při vjezdu z nesprávné koleje je třeba provést závěr protisměrné odjezdové cesty (s přeložením dotekového klíče).
V Čerčanech je to jinak?
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.52
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:04:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodávám jak jsem nakoupil a vím, že zboží (informace) je nekvalitní. Je mi jasný, že to funguje jak píšete, že stržení záchranné brzdy po rozpojení potrubí nepomůže vůbec ničemu, že už tam ten tlak beztak není. Nicméně podle rčení "šedá je teorie a zelený strom života" jsem přesto tuto informaci uvedl. Nejspíš to byla pouze obava vyslovená průvodčí, kterou lidé pochopili tak, že kdyby nazatáhla tak se to fakt mohlo stát. Ale ve skutečnosti se to stát fakt nemohlo. A nebo by se to stalo i tak.

Nedokážu představit jak se může souprava jen tak sama rozpojit. Jeli skopce směrem na Olomouc, takže namáhání spřáhel nemohlo být příliš velké. Přitom rozjezd v Domašově byl na vodorovném úseku takže v tu chvíli to nejspíš bylo spojený.

Teď mne ještě napadá jedna možnost co se tam mohlo dít. Když Vám teď uvedu nefiltrovanou zašuměnou informaci (tak jak to rozrušená manželka říkala do telefonu), dá se z ní odvodit i opačný sled událostí: "...to ňák házelo a průvodčí se to nezdálo a tak zatáhla záchrannou brzdu. Pak říkala že se to rozpojilo a že kdyby to nezatáhla tak jsem do toho předku narazili..."
Možná tu soupravu roztrhla průvodčí tou záchrannou brzdou, kteru zatáhla kdovíproč.

K vykolejení s vysokou pravděpodobností nedošlo.
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:18:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: myslel jsem v tomto případě, že to není technicky nutná podmínka, aby rozsvítil PN...čímž by k té chybě mohlo dojít ze strany signalisty.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubino : Čistě teoretizuju, mohla být nedotažená šroubovka a tím to mohlo "házet" zepředu dozadu, čili trhat, mohl se pak vlak roztrhnout.Či rozpojit.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4292
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komářmirek: v kombinaci s ve "vhodný" okamžik strženou záchrankou iniciativním jedincem se tato pravděpodobnost o dost zvyšuje...
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubino: ona to není úplná blbost. Jsou známy případy, kdy při přetržení vlaku došlo švihem hadic nebo šroubovky k uzavření kohoutu a tím pádem zůstal příslušný díl vlaku odbrzděný :-). Takže ta reakce průvodčí není úplně od věci, komentář a jeho interpretace posluchači je věc jiná. Tím spíš, pokud jsou posluchači laici.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mawerick: v pořádku, jenomže tady se vedla diskuse o podmínkách vjezdu na obsazenou kolej v souvislosti s haldou v Říčanech. A tam o vědomý vjezd na obsazenou nemohlo jít ani teoreticky. Tuudíž rozebírat a hádat se, zda byly splněny všechny podmínky a dány správně příslušné návěsti je dost mimo keramiku :-). Hezký den.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:14:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v souvislosti s haldou v Říčanech
Snad v Čerčanech, ne? Jsem z toho nějaký zmatený.
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.89.52
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:37:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jsem zvědav co o této události někdo ze zdejších diskutérů zjistí a případně tu upřesní. Já už lepší informace z místa nemám a ani nezískám. Manželka je tam na chatě a já jsem o 300km jinde. Ona je laik a byli z toho dost vyplašený takže se spíš starala o sebe a děti než o to co se stalo mašince. Jenom doplním, že po vyšetření události pokračovali v předním díle dál do Olomouce.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přednosta:
To si taky myslím, že rozsvícení PN není technicky vázáno na předchozí obsluhu zabzař.
Ale obsluze tlačítka PN by předpisově měla předcházet řada víceméně rutinních úkonů spojených s obsluhou hradlových přístrojů [výpravčí - kromě toho, že dává telefonický pokyn - také provede posuvným knoflíkem volbu vjezdové koleje (btw. upamatovací pomůcky v reliéfu kolejiště, jakkoliv jde zase jen o administrativní opatření), přeloží odjezdový řadič, přestaví dotykový klíč, vyhodí signalistovi číslo koleje zvonkem; signalista potvrdí cink, přestaví a uzávoruje, přeloží odjezdový závěrník a uzavře závěr, což zase vidí výpravčí na řídícím přístroji; pak mohou dávat návěst].
(Tím samozřejmě není řečeno nic o kontrole volnosti koleje. Ale prostě jen že to není tak jednoduché - jen tak si per huba zavolat, stisknout PN a udělat hromadu).
Z praxe to neznám, proto jsem se dotazoval, zda to v Čerčanech není jinak.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem sice z oboru, ale doteď jsem si myslel, že přivolávačka=jede se takovou rychlostí, aby se dalo zastavit před překážkou. Co činí, staví, uzamyká atd. staniční personál, třebas blbě, by nemělo hrát roli ne? Když něco zvojtí, vlak před překážkou (tím pantografem) zastaví a nic se neděje. Z letecké terminologie by asi seděl přechod z IFR na VFR->udržování rozestupů, vyhýbání se překážkám-věc pilota.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle D102/T102 čl. 306 - 307 při vjezdu z nesprávné koleje je třeba provést závěr protisměrné odjezdové cesty (s přeložením dotekového klíče)

No D102/T102 bych necitoval, protože je to předpis pro obsluhu traťoviny a stejně jako D101/T101 byl už zrušen.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer:
Jasně, překlep.
V Z1 (předpokládám?) je to jinak? A příp. dá se někde sehnat?
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je to Z1 a dá se sehnat na intranetu, o jiném místě zatím nevím. Samotný soubor s předpisem bez příloh 8 až 10 má cca 63 mega.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 17:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je i o zacházení s provozními zaměstnanci.I tady, si myslím mají svůj podíl pánové z GŘ a ne že ne.Jak už to tu kdosi napsal.Když se šetří,tak na provozních zaměstnancích.Kolikátou přesčasovou směnu měl výpravčí a signalisti,kolik odpočinku měl strojvedoucí?

Večerníček je až v 18:45.

Jasně, všichni chodí do práce nedobrovolně, pod nátlakem a ty peníze by daleko radší obětovali ve prospěch většího volna, kdy by relaxovali a nabírali nové síly. To že by někdo byl v té době na brigádě, okopával ředkvičky a nebo vysedával v hospodě a nasával jednu dvanáctku za druhou je zlá pomluva, žáááno.

Zřejmě je železnice nějaké výjimečné odvětví, protože co vidím kolem sebe, tak většina lidí se v takovýchto situacích do těch přesčasů sama hlásí aby přinesli domu nějakou tu korunu navíc a kdyby jim to chtěl někdo zakázat či omezit, tak je málem vyvrhel .

Jinak už to tu padlo - nehody byly, jsou a budou. Úředníkům GŘ byste mohl něco vyčítat leda v situaci, kdby to přelezlo nějakou statisticky významnou mez a stala by se nějaká systémová chyba. A k tomu přetížení - máte vůbec ponětí, kolk skrz ty Čerčany jezdilo nákladů koncem 80. let ? Myslíte snad, že tehdy nebyly výluky, že byl přebytek provozních zaměstnanců a tak dále ?

Normálně jsem nechtěl na "nezávislá šotovyšetřování" vůbce reagovat, kór když mluvčí DI mektá něco o vině fíry, protože překročil o 4km/h. Ale tohleto mi nedalo
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 23:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: 38 let jsem dělal strojvedoucího. Práce pro mě nebyla středobodem světa, ale chodil jsem do ní spíše rád než nerad. Když jsem z nerozvážnosti opustil VŠ tak jsem se chtěl stát výpravčím, ale musel bych na vojnu. Nedělal jsem přesčasy pro peníze, ale peníze byly příjemné. Nikomu jsem nikam nelezl a ve správné straně jsem nikdy nebyl. S nadřízenými a jako fíra IC jsem měl možnost poznat i ty nejvyšší jsem nikdy problém neměl. Považoval jsem se za spolehlivého, zodpovědného a odborně fundovaného zaměstnance a k těm si ani tzv. psi nic moc nedovolili. Chtěl bych napsat, že vším čím jsem byl, byl jsem rád, ale já byl vždy jen strojvůdce.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 07:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ: Ahoj Radku, děkuji Ti za upřímná a pravdivá slova pro zde diskutující odborníky.
Pro ostatní:
1) Od 1.6.2007 už platí nový předpis Z1 !!
2) Diskutovaná obsluha elektromechanického SZZ v Čerčanech je i podle nového předpisu pochopitelně stejná jako v předpise starém
3)U MU v Čerčanech jsem byl náhodou 10 minut poté. A musím říci, že v Čerčanech bylo naprosto trestuhodným způsobem zanedbáno mnoho věcí (nejen obsluha SZZ)a jako vždy se na tom podílí více lidí a to nejen souhra těch neuvěřitelných šlendriánů, které se tam děly zcela prokazatelně již delší dobu a byly přehlíženy ! Dělám na dráze už dost dlouho abych toto tvrzení mohl jednoznačně říci.
Vzhledem k probíhajícímu šetření nebudu nic dalšího komentovat.
4) Jsem na vás zvědavý, když jste takoví "superodborníci" , jak si většina z vás poradí na podzim 2007 s prověřením znalostí z předpisu Z1...
Mám tu čest být spoluautorem.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6992
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1: no ale doufám, že za to dlouhodobé přehlížení bude potrestáno i vedení UŽST Benešov a nejen jako obvykle provozní zaměstnanci. Např. to, že prý přednosta UŽST týden před nehodou do protokolu uvedl, že záznamové zařízení (ReDat) je funkční, přestože bylo už měsíc mimo provoz, také o něčem svědčí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:36:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poborskiii: Zase . Redat byl funkční, ale jen kvůli závadě na mikrofonu zapojovače DZ výpravčího Čerčany nenahrál úplně všechno... Na výsledek vyšetřování to však nemá zásadní význam. A vopatrně s těma dezinformacema soudruhu...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6993
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, s ověřením a dostupností mnoha informací je problém, označil bych toky informací uvnitř a především ven z ČD spíše za mírně až silně dezinformační než informační (týká se i mluvčího ČD). Nezbývá než doufat, že potřebné a rozhodující osoby pracují jen se správnými informacemi.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:
sorry ale to co píšeš mě rozesmálo, to že je zařízení funkční ale z nějakého důvodu neplní svou funkci zcela .... hmmm to mi jako funkční nepřipadá .... já jako zabezpečovák bych to přirovnal k tomu že přejezd byl funkční, ale protože byly prasklé žárovky, tak to neblikalo .... to je jen pro srovnání, a poukázání na to jak mi to přijde směšné
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 13:07:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: No je vidět, že ti to moc neříká... Ono to totiž nenahrává jen Čerčany. Ostatní záznamy jsou naprosto v pořádku.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 13:08:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha: No je vidět, že ti to moc neříká... Ono to totiž nenahrává jen Čerčany. Ostatní záznamy jsou naprosto v pořádku.
Je totiž rozdíl, jestli je chyba v záznamovém zařízení nebo v zařízení, které je k záznamovému zařízení připojené humoristo...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 13:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:
no něco málo říka, ale jde mi o princip, jestli mám buhví jak rozsáhle zařízení které i spolupracuje s jinejma zařízeníma tak pokud řeknu že je to funkční, tak očekávám že je to funkční jako celek .... ale to tu řešíme jen blbosti já vím .... ale občas prostě jen rejpu, ono také co člověk to jiný pohled
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 15:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem jedna nezaručená informace říká,že to,co se stalo v Čerčanech,mohlo být o týden dřív,ale strojvedoucí to stihl ubrzdit.Nesvědčí to tedy o něčem??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 15:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych moc se Z1 nediskutoval, neb dle stylu jeho psaní mě to cosi říká, že i vím o koho kráčí a rozhodně pokud to onen člověk je, ví přesně co říká a jaké kde je zařízení co smí a nesmí... A myslím, že tady v ČR je to jeden z nejfundovanějších lídí, kolem zab. zař. Pokud je to opravdu on, koho mám na mysli.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 16:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím,že vím o koho jde.Mě bude asi taky znát.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 17:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1 vyborne
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 20:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další padlý strom zatarasil koleje na trati mezi Pocinovicemi a Úborskem na Domažlicku.
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 22:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pánové jen taková reakce na tuhle divokou polemiku, všichni jež se dotýkáme dopravy jakkoli ať jako fírové nebo výpravčí víme kde to ojebat, a je jen otázkou štěstí kdy to padne vedle a jaké budou následky, doufám jen že zubatá si vybrala na dlouho svoji daň a nebude prudit. Přeji všem hodně štěstí...
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!!
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.171
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:08:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MDT,Corllin,Trainster:
Děkuji za uznání pánové. Jsem to opravdu já.
Z toho, co se stalo v Čerčanech je mi velmi úzko, a mohu říci, že ačkoliv něco vydržím, přítomnost na místě nehody byla velmi šokující. Že jsou lidé, kteří jsou na dráze již tak dlouho dokážou jednat tak neuvěřitelně nezodpovědně.
Veřím, že "boží mlýny" jim to za toho nešťastného fíru spočítají do halíře...
To si buďte jisti..
Z1 bude snad opravdu pro vás všechny věrně a poctivě sloužící přínosem. Jsem rád, že jsem mohl na tom pracovat a velmi si toho vážím.
Vždy jsem si přál, aby se tento předpis nestal jen dalším ze řady složitých ustanovení, na které se bude prášit v regálu a provozní zaměstnanci jej vezmou do ruky jen když budou muset udělat nějakou opravu.
Ať vám všem dobře slouží !
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:
Nic proti, ale z Vašich příspěvků mi vyznívá, jak kdyby všichni zaměstnaci od těch provozních výše byli beránci a vše dělali svědomitě a řádně, čemuž teda nevěřím ani omylem. Život mě už tomu naučil.
A Nolthova poznámka o těch žárovkách je dost trefná. Nějaký stav mezi funkční a nefunkční neznám. Buď něco pracuje řádně anebo ne. (Je to jako s tím secím strojem v jednom známém českém filmu. )

(Příspěvek byl editován uživatelem Zutý Petr.)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi tu Z1 někdo hodit do mailu?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 00:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také bych poprosil o Z1 do mailu pod jménem, dík.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 00:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1: Proto, že se v Chotovinách vlastně nic nestalo, přišly Čerčany. Viník se najde a já o tom nepochybuji, ale někdo nese politickou odpovědnost a tak večer co večer pouštím telku a čekám omluvu zákazníkům. Káranice, Vraňany, Chotoviny, Čerčany a to počítám jen nehody rychlíků během pár měsíců. Konstatování, že za posledních pět let na železnici zahynulo jen šest lidí mě neuspokojí. Mám pocit, že občanů je dost a prioritou ministra dopravy je Reforma veřejných financí.
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 00:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

držte rači hubu - jestli sem lezou takový lidi jako autoři Z1, tak proti nim nic nezmůžete, protože oni sou jediný ty pravý odborníci - oni si vydaji předpis, kerej nejni v ničem novej, ale protože nemaji co na práci, tak z toho budou všechny nádražníky přezkušovat a vyhazovat - protože ten jejich blbej předpis musí prej všichni znát nazpaměť - nevim k čemu když už z něj museli všichni zkoušky udělat - jen se menoval jinak, že Z1?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 06:37:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Mám dojem, že jsem spoluodpovědnost některých nadřízených v MU Čerčany v mém příspěvku přece v textu nepopřel a ty "chytřejší" to pochopili...
2) Zutý nebo Bílý_petr: tydýti Tvýho kalibru mě nemůžou rozhodit. Takových tu mám každý týden dost. A když někdo udělá MU přijde na překoušky a neumí základní věci, za jejichž dodržování vedoucí k určité míře dosažené bezpečnosti a je za ně dost slušně placenej, tak je to minimálně na zamyšlení.
No a když tvrdíš, že není v ničem novej, tak buď jsi ho ještě neviděl, anebo si potřebuješ vyléčit mindrák, že jsi úplně blbej a musíš se to konečně naučit. A mj. to nebudou přezkoušky (s těmi jsem nesouhlasil), ale jen prověření znalostí formou testu. A nato má s dovolením každý zaměstnavatel právo. A jestli tady chceš jako tvrdit, že ne, tak jsi zralej jít se přihlásit na pracovní úřad.
3)Jka2005: Ano, ta omluva mi taky dosud chybí.
4)Pes38: má to 25 MB. Jinak si to můžeš stáhnout z drážního intranetu na Normisu. Jen v nějaké ŽST.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2235
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 08:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale někdo nese politickou odpovědnost a tak večer co večer pouštím telku a čekám omluvu zákazníkům

Jasně. Takže když se podobná nehoda stala v roce 191* (elektromechanika a pricip její obsluhy je záležitost stará cca 130 let), tak Franc Josef vydal n-tou verzi "Národům svým" coby omluvu za nehodu....

A současný MD je vinen čím ? Že špatně postavil vlakovou cestu ? Nebo tím, že se za jeho éry staví koridor a v rámci něho moderní zabezpečení, které by mělo podobným nehodám předcházet ? Neměl by se náhodou omlouvat i za každou dopravní nehodu na silnici ?
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 08:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1 - Že jsou lidé, kteří jsou na dráze již tak dlouho dokážou jednat tak neuvěřitelně nezodpovědně.

Co vás na tom překvapuje? Právě "staří mazáci" dělají hodně velké procento prů*erů.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 09:37:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen bych chtel napsat ze vetsina prusvihu se deje kdyz se celkem nic nedeje. Coz je pripad Cercan, pohoda, jeden vypravci si dojde na svacu protoze se ceka jen jeden rychlik no a ten se prece hrave zvladne. Nekdy to proste nevyjde.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 09:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj je to tak,zdánlivá pohodička otupuje mysl.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 11:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek1 : Až takú veľkú pohodičku by som nepredpokladal, keď mali výluku, tuším na dvoch trať. úsekoch. Ale niečo v tom, je že upadli do rutiny , najmä keď už sa nejaké podobné prípady stali.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 11:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průšvih byl hlavně v zažité rutině a i v tom,co popisoval Z1 včera v 7:17 v bodu 3)
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 12:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:
1) Prosil bych rozlišovat Zutý Petr x Bílý Petr. Nejsme jedna a táž osoba. Já nemám v současnosti s provozem pranic společného, takže mi může být předpis Z1 a jemu podobné svým způsobem u .
2) Nevím, jestli "chytří" pochopili. Každopádně "blbci" teda ne.
3) Už vidim, jak každý nadrážák, zvlášť když se třeba bude šrotit tu Z1, bude ochotný nějakému Psovi38 poskytovat přístup na intranet.
Lakro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem nechtěl nic psát, ale pane Z1 co Vy zde píšete , to je teda síla!Ptám se ,jaký ,že to byl šlendrián trvající a přehlížený delší dobu ve stanici Čerčany??? Že došel až sem??? Ptám se ,kdo jej přehlížel a kontroloval či vysvětlil zaměstnancům a osobně ukázal co je šlendrián a co není?? Nezlobtese , ale tím jste mně teda naštval.A vyhrožovat zde testama s předpisu , to je tedy bomba! Nevidím důvod se šrotit předpis doslovně , jenže testy asi budou jedlé , jako vždy. Každý zaměstnanec těch předpisů musí znát spoustu a nikdo je nezná doslovně.Hezky zde vyrábíte další stres. Ale (jak jsem četl -soudruhu pozor !!) ,vedení a vše ostatní(zpracování výluky delšího rozsahu , opatření,zabezpečení v případě mimořádností ) bezchybné. A jako vždy ,porucha nahrávacího zařízení.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle mého názoru Z1 zde není od kontrolní činnosti,odpovědnost má vedení stanice a šlendrián je v tomto případě dlouhodobé usnadnění výkonu služby v rozporu s předpisy,které ve finále vedlo k tomu,co se stalo.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šlendrián je v tomto případě dlouhodobé usnadnění výkonu služby v rozporu s předpisy,které ve finále vedlo k tomu,co se stalo.

A jaké ?
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nikoho shazovat nebudu.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:46:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: Ano přesně tak.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace