K-report
 

Archiv do 22.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 22.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 12:09:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Batyr:a co je na tom za kravinu?Běžná praxe u nočních vlaků na západ od nás.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naopak,někde by třeba projížděl i ty Pardubice (kvůli noční hodině)
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nechci "budit vášně", zajímají mne ale Vaše názory na takt..Vadí mi...V čem jsou jeho hlavní klady? Ekonomický přínos? Někdo si něco "usnadní"? ( zpracování oběhů apod.?) Hodně cestuji a moje kreativita ve vynalézání vhodných časových poloh naráží na diktát TAKTU, pokud někde nutno čekat 50 min - tak se tato situace opakuje x-krát za den, to nechci přijmout / a musím../ Když po večerech listuji staršími JŘ, jo, to byla radost připravovat plán cest..Co o tom soudíte?
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vidím snad jedinou výhodu v taktu snadnou zapamatovatelnost časů odejezdů/příjezdů vlaků. Stačí si tak třeba zapamatovat, že R mi jede v lichou hodinu a 7 minut a EC třeba v sudou hodinu a 20 minut. Pak se spousta z nás pro své cety nemusí ani dívat co a kdy jede..Může to být výhodou třeba v době kdy ani možnost nahlédnutí do GVD nemáme. Toť můj názor
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:49:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takt je výborná věc - pravidelnost, zapamatovatelné odjezdy, stačí vymyslet jízdní řád na dvě hodiny a pak jím vytapetovat celý den, atd. Ale nesmí se ho brát jako absolutní dogma - pokud někde něco nevychází (přípoje, oběhy), pak to nevychází po celý den. Obecně je ale lepší zajistit dobré přípoje tam, kde jezdí většina lidí a zbytek má holt smůlu, než zajistit dobré spojení odkudkoliv kamkoliv, ale jenom 2x denně.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:50:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takt je výborná věc - pravidelnost, zapamatovatelné odjezdy, stačí vymyslet jízdní řád na dvě hodiny a pak jím vytapetovat celý den, atd. Ale nesmí se ho brát jako absolutní dogma - pokud někde něco nevychází (přípoje, oběhy), pak to nevychází po celý den. Obecně je ale lepší zajistit dobré přípoje tam, kde jezdí většina lidí a zbytek má holt smůlu, než zajistit dobré spojení odkudkoliv kamkoliv, ale jenom 2x denně.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 18:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zapamatování je takt super,teď tu máme tak i autobusů a člověk nepotřebuje v pracovní dny j.řád.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 00:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urcite to pomaha tvorbe jizdniho radu. Na nekterych tratich s vycerpanou kapacitou DC to vsak nejde udelat zcela (napr. 292). Samozrejme je to dobre pro zapamotaovani spoju pro cestujici, ale vetsinou existuji dva takty na jednom vozebnim rameni - takt regionalni dopravy (Os) a takt dalkove dopravy (Sp, R, Ex) a prip. i takt mezinarodni dopravy (IC, EC). Mezi temito takty casto neni prestup a cestujici, kteri napr. prijizdi vzdy osobakem, musi pravidelne cekat treba hodinu na rychlik. Obcas je to ale "nabourano", cimz se parkrat za den tato nevyhoda odstrani.
Takty se take daleko lepe muze vyuzit obeh vozidel (jak vozu, tak HV) a take obeh strojvedoucich a vlakovych doprovodu. Smeny pro zamestnance tak mohou byt lepsi a vyuziti zamestnancu vyssi.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 00:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fany: Moje řeč, dřív byla krása vyhrát si s jízdním řádem (zejména zahraničním, ale i naším), zkoumat různé směry a návaznosti a radovat se z nejlepší varianty.
Teď je to diktát: buď čas akorát na přestup, bez možnosti prohlídky stanice, získání razítka :-),
nákupu obživy, nebo toto lze, ovšem s posunem (v lepším případě o hodinu, v horším o dvě), nebo mnohdy čekání v přípojných stanicích, zejména na jednokolejných tratích, kvůli stále stejnému dálkovému směrování regionální dopravy (zahraničí) apod. A to se opakuje x-krát za den.
A když něco ujede, tak to jede za hodinu či dvě znova. Pryč je ono hledání náhradní trasy, bláznivého směru, který byl nakonec rychlejší než nejkratší, náhradního programu či noclehu.
Poezie a dobrodružství se nám z kolejí vytrácí...
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 02:05:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste přijet na Železniční rallye a zjistíte, že toho dobrodružství je na železnici stále ještě víc než dost.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 10:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky za názory, princip .."stačí vymyslet jízdní řád na dvě hodiny a pak jím vytapetovat celý den"..viz výše - autoři návrhu grafikonu chtějí/musejí přijmout? Je nějaký relevantní výzkum o nárůstu počtu cestujících s taktovou dopravou?
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím, že by taktová doprava měla větší vliv na příliv substrátu. V podsatě jde opravdu jen o to (jak už tu bylo několikrát řečeno), aby se usnadnily oběhy a vlastně i plánování celého GVD. Cestujícím tak může být vcelku jedno, jestli jede třeba R v 12:00 a pak v 14:00 nebo v 11:56 a další v 14:01...

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad chtějí/musejí: ono je to docela ulehčení práce. Zvláště v uzlech je problém nějak rozumně vyjezdit všechny vlaky ... takže když už se to nějak vymyslí, je lepší úspěšné řešení každou hodinu opakovat, než vymýšlet pro každý spoj originální trasu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: s tím bych si dovolil nesouhlasit. Je docela rozdíl mezi tím, jestli jede vlak např. každou hodinu pět minut po celé, nebo s náhodnými intervaly mezi 55 - 65 minutami. To první je snadno zapamatovatelné včetně návazných spojení, to druhé vede k nejistotě .. a nepříjemnostem typu 'přijdu tam přesně a vlak je pryč'
Chodíval jsem kdysi docela často na autobus odjíždějící 'chvíli po celé' (v rozmezí X:03 - X:09) a čas od času to nevyšlo. Ne každý si může dovolit jet pak stopem nebo čekat půl hodiny na další spoj.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:45:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli díky taktu narostl počet cestujících (spíš ne), ale jejich spokojenost (v celkovém součtu) určitě. Veřejná doprava by měla sloužit ke kvalitní přepravě osob, nikoliv jako "poezie a dobrodružství".
K dokreslení postřeh průvodčího z trati 130, proč v osobácích jezdí víc lidí než v rychlících: každý si zapamatuje, že mu to jede tam za 9 celá a zpět minutu po půl, ale pamatovat si navíc, že jede i rychlík sudá 31 tam a lichá 01 zpět, už je příliš komplikované.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pak otázkou, zda cestující chce mít "nálepku" spokojené "ovečky" (je těchto vážně většina?), nebo chce zcela individuálně a promyšleně realizovat scénáře svých cest..
Naštěstí není takt všude..hezký den
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1387
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 13:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je otázkou, zda cestující chce mít "nálepku" spokojené "ovečky" nebo chce zcela individuálně a promyšleně realizovat scénáře svých cest..

Nejlépe se to ověřuje v místě, kde pravidelný vlak kvůli výluce končí a následuje náhradní bus a pak v kterémkoliv přestupním bodě na takové trati. Vhodná forma průzkumu je obléct si něco připomínajicí drážní uniformu a ptát se "jak se vám líbilo zdobrodružnění cesty?".
Snad Vám dráha či MHD tímto způsobem vylepší dovolenou/prázdniny
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 14:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většina obecenstva skutečně nepovažuje cestování vlakem za dobrodružný způsob trávení volného času, ale spíš za možnost jak se dostat z místa, kde jsou, na místo, kde být chtějí. Pokud možno bez velkého přemýšlení kde, kdy a jak přestupovat a bez neplánovaných dávek adrenalinu - k tomu je právě ideální usopřádání, když to jede 'pokaždé stejně' - stejná minuta, stejné nástupiště, stejný přestupný bod ...
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 23:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roberte - nepoznáš duši dráhaře?
Samozřejmě, že s Tebou i ostatními v argumentech souhlasím, ale pro nás, to bylo dříve lepší :-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2788
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 00:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Canfranc: Njn. Menšina se musí přizpůsobit většině. To je demokracie. A že "dobrodruhů" je menšina si sem jistý. Pokud jedu někam jen tak šotoušit, tak takt nepotřebuju. Pokud ale jezdim do/ze školy, tak je milý.
Jinak co se taktu týče, je dobré také, aby
1) nebyl uplatňován dogmaticky (zejména v ranní špičce a u posledního spoje),
2) trval pokud možno mnoho let v neměnné podobě.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 08:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s "canfranc", ano, dříve to bylo lepší..co spoj, to originál..Nádhera!
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 21:43:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ten systém absolutní standardizace má taky své mouchy. Vlastní zkušenost z Innsbrucku, kde jak je v německy mluvících zemích normální, maj nalinkovanej příjezd k nástupištím a pravidelný odjezdy v určitou minutu. A co se nestalo, němcovi chcípla mašina zrovna před odjezdem. A co se nestalo, ač se hlásilo z rozhlasu, že vlak ten a ten odjede mimořádně z jiného nástupiště, ač ty pragotrony (nebo jak tam tomu říkaj) ukazovali, že vlak jede z jinýho nástupiště. Lidi prostě nastupovali do toho pokaženýho vlaku a vůbec jim nepřišlo divný, že to jsou německý vozy místo rakouskejch, takže průvodčí měl co dělat aby těch sedm vozů oběhl a vyhnal to ven a popohnal to na to další nástupiště. Výsledek 20 min zpoždění. A to ještě díky tomu, že to byl mezinárodní osobák (Innsbruck-Lienz), kterej jede třikrát denně. Být to něco normálního, už to bylo pryč. U nás přeci jen lidi čekají každou špatnost a jsou na to vytrénovaný :-). Co si pamatuju tak, podobně vtipný to bylo v Mnichově, kdy vlak místo z druhý koleje jel z třicátý. To byl úprk :-)
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 10:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hlavnim v Praze bylo na pragotronu napsáno že R na Klatovy pojede ze 3.nástupiště, jenže na pragotroně na peronu nic nebylo napsáno, sice tam stálo eso s vagonama, ale nikdo se neodvážil nastoupit,až pak se někdo zeptal přřicházející průvodčí a pak všichni nalezli.
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 10:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo v Klatovech na peroně č.2 stál odstavený btx na pragotronu bylo napsáno os Horaždovice předm - myslíte si, že někdo nastoupil? Ne a udělali dobře zachvíli přijela 831 + 2 btx zapřáhli btx a odjeli odstavit poslední btx a pak přijela 814 od Sušice kaštani už byli natěšení, že pojedou 814 ale 814 jela do depa. A pak přijela souprava 831 + 2 btx (to byl správný vlak Horaždovice-předm.), měli jste slyšet kaštany "mami proč jede tenhle hnusnej vlak".
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 19:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

831: jen jedna otázečka - a co to má společného s návrhem nového GVD?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3739
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 19:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navazuje na předchozí, no co...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého je taktová doprava nesmysl. Vychází totiž z nesmyslného předpokladu, že je poptávka po celý den stejná, což není. Každá doprava je ve své podstatě návozová, a to i na rekreačních tratích.

1. Poloprázdné spoje odjeté v taktu v sedle zbytečně užírají peníze, které se měly dát na spoje ve špičkách.

2. Spoje odjeté ucelenými jednotkami, neumožňujícími soupravy v sedlech zkrátit, dále podporují plýtvání a ekologickou zátěž.

3. Takt je i těžší zahustit - šlo by to jen posilovými vozidly, ale kde je vzít a kde vzít pro ně vlakový personál?

4. Takt protahuje jízdní dobu přímých vlaků, které musejí cestou čekat v místech, kde se normálně přestupuje.

5. Všechno toto čekání se přenáší na návazné tratě a autobusové linky. A aby ty zase mohly jezdit v taktu a vycházelo křižování, prodlužuje se celková doba přestupu (čekání ve vlaku).

6. V tomtéž důsledku ubývá přímých vlaků a je snaha je nahrazovat kratšími linkami. To vyhání lidi z VHD do aut, kde žádné čekání na takt ani přestupy nejsou.

7. Argumenty typu, že si takt lidé snáze zapamatují, neberu, protože spousta lidí-nešotoušů má různé kapesní jízdní řády.

8. Takt patří na MHD, kde je snadné měnit jeho délku a umožní se tím jednodušší vytvoření prokladů.

Takt vznikl na Západě jako snaha přilákat cestující zpět z aut do poloprázdné veřejné dopravy, tj. ve zcela jiných podmínkách, než jsou u nás dnes.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: já jen, že se tu trošku odbíhá od tématu. No nic
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Pro boha, koukám že po tom co mám jiný názor na PID x SID v "Rychlodrážní diskuzi", tak obdobně jiný názor mám i tady.

1. Takt se přeci dá prodlužovat, nikde není psáno, že základem pro všechny tratě je 30 minut.

2. Takže navrhujete co? Lokomotivu s vozy, které se dají při/odpojovat? Třeba pro Prahu ideální řešení, zvláště když ty vozy (nízkopodlažní a řídící) ani mašiny nemáte...
Mmch. dva ešusy se také dají rotrhnout a spojit.

3. A kde chcete brát vozidla na zahuštění netaktu? To je snad to samé.

4.,5.,6. A je důležité mít přímé vlaky přes půl republiky, tedy pokud mluvím o Os ? Pokud vím, tak ztaktování spíše přiláká lidi.

7. ... a v těch různých jízdních řádech se určitě s velkou chutí prohrabuje. Když jeden den potřebuje být ráno někde na 7. tak si prolistuje JŘ a zjistí, že mu to jede v 6:17, zatímco když druhý den pojede k zubaři do toho samého města na 9., tak si nalistuje spojení v 8:33. No a třetí den pojede večer na večeři s manželkou, protože má narozeniny. Domluveni jsou na 19. V JŘ stojí v řádku odjezd 18:22. Určitě má z toho neustálého listování radost.

8. Pokud je dostatečná poptávka, tak v tom nevidím rozdíl. Samozřejmě, že interval je delší.

Kde vznikl takt nevím, ale jestli to tam funguje, tak nevím proč by to u nás mělo být jiné. A určitě tam takt, po naplnění vlaků, neruší.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si to projdeme:

Vychází totiž z nesmyslného předpokladu, že je poptávka po celý den stejná, což není. Každá doprava je ve své podstatě návozová, a to i na rekreačních tratích.
Vychází z předpokladu, že stání vozidla v sedle je velmi drahé a z hlediska služby zákazníkovi (a objednavateli) je lepší jezdit celý den pokud možno stejně hustě.

Poloprázdné spoje odjeté v taktu v sedle zbytečně užírají peníze, které se měly dát na spoje ve špičkách.
Vedou k lepší použitelnosti VHD a umožňují lépe rozprostřít fixní náklady (= vozidlo vydělává jen když jezdí).

Spoje odjeté ucelenými jednotkami, neumožňujícími soupravy v sedlech zkrátit, dále podporují plýtvání a ekologickou zátěž.
Viz Zapa a zdvojování/půlení ešusů.

Takt je i těžší zahustit - šlo by to jen posilovými vozidly, ale kde je vzít a kde vzít pro ně vlakový personál?
"Netakt" by se zahušťoval lépe za předpokladu, že by v taktu vycházely dlouhé obraty a bylo by tak možné místo dvou obratů zajet třeba tři. Čili takt může být dobrý a může být i špatný. Ale úplně stejně na tom může být netaktový JŘ.

Takt protahuje jízdní dobu přímých vlaků, které musejí cestou čekat v místech, kde se normálně přestupuje.
Tuhle poznámku umím pochopit u rychlíků Praha - Plzeň - Cheb, které mají v Plzni poměrně dlouhý pobyt, aby vyšly přípoje na R na 190. Ale obvykle je možné mít hlavní linku průjezdní s krátkým pobytem a čas na přestup mají ve své "jízdní době" zahrnuty přípoje.

Všechno toto čekání se přenáší na návazné tratě a autobusové linky. A aby ty zase mohly jezdit v taktu a vycházelo křižování, prodlužuje se celková doba přestupu (čekání ve vlaku).
Jak kde a jak co. Např. na trati 200 se zavedením taktu výrazně zkrátily JD rychlíků a bohužel se natáhly JD osobáků na severní části. Pokud došlo k prodloužení JD, tak by se dopravce ani objednavatel nebo spíše koordinátor neměli spokojit s nastalým stavem a měli by hledat další lepší řešení.

V tomtéž důsledku ubývá přímých vlaků a je snaha je nahrazovat kratšími linkami. To vyhání lidi z VHD do aut, kde žádné čekání na takt ani přestupy nejsou.
Osobáková ramena Cheb - Budějce opravdu byla rozlámána, ale k cestování na takovéto vzdálenosti slouží jiný segment vlaků. Lépe několikrát denně v taktu s přestupem* než jednou denně přímo a jinak nic. To pak člověku opravdu nezbývá nic jiného než auto.
*) Přestup vždy ve stejném městě a pokud možno u stejného nástupiště. To se lidi dokáží naučit.

Argumenty typu, že si takt lidé snáze zapamatují, neberu, protože spousta lidí-nešotoušů má různé kapesní jízdní řády.
Znám řadu nešotoušů, kteří si pamatují taktové jízdní řády a vo době předtatktové vždy museli hledat v JŘ. A pochvalují si, jak jim to umožňuje chodit na vlak po paměti.

Takt vznikl na Západě jako snaha přilákat cestující zpět z aut do poloprázdné veřejné dopravy, tj. ve zcela jiných podmínkách, než jsou u nás dnes.
Takže počkáme až lidí z VHD zmizí a pak je budeme lákat zpátky .

Takt v dálkové dopravě v současnosti zastavil řadu let trvající pokles počtu přepravených cestujících, takže smysl má.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 00:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
z hlediska služby zákazníkovi (a objednavateli)
Reagoval jsem na otázku, co si myslím o taktové dopravě. Samozřejmě, že když si něco objednavatel zaplatí, tak mu to ČD odjezdí. Samozřejmě, že na větší počet spojů má ve faktuře nižší podíl fixních nákladů. Záleží taky, jestli jsou ČD schopny vyčíslit údaje pro jednotlivý spoj, což nejsou, tak můžete mít pravdu. Ale když si odmyslíte všechen tenhle balast, tak jsou spoje málo obsazené méně ziskové než ty více obsazené, protože vozidla jsou plus mínus stejná.

Fixní náklady lze stejně tak rozpočítat na více špičkových spojů jako na stejný počet spojů v sedle plus ve špičce.

že by v taktu vycházely dlouhé obraty
Jenže tratí, kde to vychází dobře, asi moc nebude.

v taktu s přestupem* než jednou denně přímo a jinak nic.
Ale vždyť přímý vlak není přeci jediný, který po té trati pojede. Klidně může být deset cest s přestupem, ale ať na fiktivní přestupy nečeká přímý vlak. Na delší cestě se zbytečně zdrží o desítky minut.

Takt v dálkové dopravě v současnosti zastavil řadu let trvající pokles počtu
Otázka, jestli takt nebo zkrácení intervalu. Občas dojde k obojímu najednou a všichni si pochvalují takt, ale myslím si, že on není důvodem.

Zapa:
dva ešusy se také dají rotrhnout
Myslel jsem třeba RegioNovy, kde může být kapacita v sedle dost vysoká.

kde chcete brát vozidla na zahuštění netaktu? To je snad to samé.
Není. Bez taktu nemusejí soupravy zbytečně čekat v koncových stanicích, lze vymýšlet zrychlené vlaky, soupravy se také mohou vracet proti směru špičky bez zastávky atd.

Takt se přeci dá prodlužovat
Dá, nebo i zkracovat, ale pak to není takt, nýbrž návozová doprava, po které volám.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 09:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
Co výrok, o perla. Na tohle nemám sílu reagovat.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.218
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:49:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: hradeckému Oredu se podařilo ztaktovat vlakovou dopravu skoro v celém kraji. Protože jde o jednokolejky, jde spíš o takový skorotakt s lokálními vylepšeními a vyjímkami. Většinou bez zahuštění ve špičce, protože tamější jednokolejky to zahuštění moc neumožňují. Myslím, že jde o podstatně funkčnější model než to, co bylo dřív.

V PIDu je na většině tratí taktový JŘ, ale pro každé denní období je takt jiný! Na některých tratích je dokonce takt ráno cca 15 min., dopol. 60, odpol. 30, večer 60.
Vaši hlášku, že takt nereaguje na rozdílnou poptávku v sedle a ve špičce, v tomto světle nechápu.

Obecně se dá říct, že páteřní doprava musí mít jistou pravidelnost, zatímco pro vyloženě vedlejší málo frekventované linky je vhodnější spíš návozový charakter.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 21:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Vaši hlášku, že takt nereaguje na rozdílnou poptávku v sedle a ve špičce, v tomto světle nechápu.

V tomto světle také nebyla myšlena. To, co uvádíte pro PID, je podle mě spíš návozová doprava. Když dám příklad, taktem rozumím odjezdy 5:40, 6:40, 7:40, 8:40, 9:40, 10:40 atd. tj. bez ohledu na reálné potřeby, jenom aby se jelo. Zde je i šance vyhnout se tomu, jak už tady někdo psal, že celý den někde vzniká nepřípoj, a dá se udělat přípoj alespoň ve špičkách.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.171
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:35:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka: ad PID a takt:

Porovnejte tato dvě schémata:
A Horní dolní odj. 4,30 5,30 6,00 6,30 7,00 8,00 9,00 10,00 11,00 12,00 13,00 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,30 18,30 19,30 20,30 22,00

B Horní dolní odj. 4,45 5,45 6,15 6,45 7,15 7,45 8,45 9,45 10,45 11,45 12,45 13,45 14,15 14,45 15,15 15,45 16,15 16,45 17,45 18,45 19,45 20,45 21,45

Jedno ze schémat je celodenní hodinový takt s vloženými vlaky. Po osekání vložených vlaků snadno použitelné pro víkend.
Druhé ze schémat je intervalová doprava, ale stěží se dá označit za celodenní takt. Víkend by musel buď vypadat jinak, nebo by neměl pravidelný interval.

Mrkněte do JŘ na trati 011, 091, 171, 221, 231. Uvidíte, že se tam základní celotýdenní hodinový takt dá vystopovat.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1, 753006:
a co je na tom za kravinu?Běžná praxe u nočních vlaků na západ od nás
naopak někde by projížděl i ty Pardubice

Tak buď nevíte o čem mluvíte nebo jste nikdy na "západě" nebyli a neviděli ani jejich jízdní řád.

Za noc zde jede několik vlaků kategorie EN a stavějí i v menších městech (cca nad 8000 obyv.) a nikoliv pouze jeden jediný supervlak kategorie "noční rychlík" pod jménem Galileo Galilei a projíždějící 150km v kuse a města jako Svitavy nebo Blansko.

Tak tedy místa zastavení a vzdálenosti mezi nimi "západního vzoru" dle ÖBB:
Wien West -6km- Wien Hütteldorf -54km- St. Pölten -56km- Amstetten -40km- St. Valentin -24km- Linz Hbf -25km- Wels Hbf -31km- Attnang-Puchheim -61km- Salzburg -peáž DB- Wörgl -25km- Jenbach -35km- Innsbruck

Dovolte proto skromný dotaz. Kde je těch projížděných 150km?
Nevím jak vy, ale já vidím největší vzdálenost 61km, což je přibližně vzdálenost Pardubice - Č.Třebová a není to ani polovina ze 150km.


Navíc "na západě" jede a v těchto stanicích zastavuje za noc několik EN vlaků a ne jeden supervlak kategorie "noční rychlík" Galileo.
Příklad ze žst. Attnang-Puchheim (8700obyv.)
Odjezdy vlaků EN směr Innsbruck: 21:07, 23:07(rychlík - přípojný vlak k EN463), 23:22, 0:56, 2:22
Odjezdy vlaků EN směr Wien: 3:04, 4:55, 5:33, 5:53


Já pracuji s fakty a ne s doměnkami typu "západní vzor"!

Proto nechápu jak se přišlo na to že noční vlak - pozn. red. jediný! noční vlak v tomto směru - bude projíždět celkem hustě obydlenou krajinu. Zatímco těch několik vlaků ve směru východní Slovensko budou zastavovat v Chocni, Ustí, Třebové i Zábřehu. Ale zřejmě jde o to aby si pražáci pohodlně usadili a nebyli rušeni přistupujícími ve tři ráno? Anebo je to příprava zániku vlaku? ÖBB jde totiž v prvé řadě zřejmě o cestující.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 00:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Je to zajímavé, ale nevidím mezi nimi rozdíl. Ten druhý je přeci také hodinový takt (x:45) s vloženými vlaky (x:15).

Nevím, jestli se dojíždí z nebo do "Horní dolní", ale pokud je ten první odjezdový z města, tak je v něm večer 1,5 hodiny pauza, což je pro mě nepřijatelné. Akorát bych přidal vlaky ve 22:45 a 23:45, nějaké ještě vložil (x:15) v kladiva večer a nekompromisně zrušil v 10:45, to už ale odbíhám.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:28:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Batyr:Nic si necucám s prstu. Nemám sice teď čas hledat nějaké vlaky ale jednu věc vím jistě. Minimálně u DB je praxe taková, že +- do půlnoci noční vlaky stojí ve významných městech a poté projíždí zase do +- páté hodiny vše aby nebyly rušeni spící cestující. Ono neni příjemný když stojí vlak na každé mezi když spíte.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Batyr:tak třeba vlaky CNL v německu,NZ mezi Německem a Francii,NZ po Francii,Některé noční vlaky po Itálii (projíždí třeba Řím).Takže v obraze trošku jsem.Vybral jste si účelově Rakousko,kde noční vlaky někde plní funkci flamendráků,kde vlaky EC vymetají některé díry a v některých úsecích (Landeck-Bludenz) nahrazují Os vlaky.Kde se ráno podobně jako v ČR zaplní noční vlak dálkových cestujících školáky a dělníky do práce (ČD Kepler ÖBB Walzer).A kde vlaky EC jezdí jako obyčejné vlaky a nehrají si tam na nějaý nadstandart.Taky už to ale v rakousku pochopili a začínají dělat tzv. lepší EC vlaky,které staví třeba jen ve Vídni,Salzburku a Innsbrucku.(A projíždějí Linz.)
Pokud se k tomu ČD postaví a budou chtít z Galilea udělat nějaký "lepší" vlak,tak jim to schvaluji a s projížděním souhlasím.Aby jím jezdil někdo z diskotéky ze Svitav do Blanska,tak k tomu asi určen není a měl by být určen jiný vlak,(nebo zůsob obsluhy-Švýcarsko - noční busy).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:57:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: chybička se vloudila: první = B, druhý = A
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, kam až se rozvinula diskuze na mnou položený dotaz ohledně vašich názorů na takt...
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 10:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách www.kr-karlovarsky.cz je již uveden 2. návrh GVD 2006/2007 pro Karlovarský kraj
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Kauza" noční vlaky. Vlak EN 352 jede z Lipska v 00:54 a staví až Hanau v 5:49hod. A projíždí i Erfurt nebo Fuldu. Ale když může stát Pannonia v Tišnově...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad wien:nakopni mě kde přesně.....já vidím jen první návrh
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice je Karlovarský kraj úplně mimo mě, ale asi to bude ten 2. návrh (u PDF je vytvořeno 14.června)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny, 753: Zběžně jsem koukl na stránky KV. Sice se tam píše, že jde o PRVNÍ návrh, nicméně bych řekl, že už je to druhý, některé věci se mi zdály odlišné (např. žádný rychlík na 140, který by vezl jídelní vůz).
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 10:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde skutečně o 2. návrh GVD 2007/2008, i když je zde uvedeno, že se jedná o první. Od toho 1. návrhu se nepatrně liší - např. na trati 170 větší četností jízdy spojů a i v trošku odlišné časové poloze. Není to však definitivní verze... Apropo už má někdo k dispozici celkový 2. návrh GVD 2007/2008???
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 13:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dobrých zkušenostech ČD 2.návrh úzkostlivě tají,přitom nevím proč,když by ho měli mít obecní úřady k dispozici.Ikdyž v Šulcově bych to chápal,aby se nestačilo protestovat,když tam chtějí opět plno tratí zavřít.Tj na intranetu už není k dispozici,tam kde býval.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 22:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan:
Ona Panonka staví čas od času i jinde než v Tišnově ... a u nástupiště to neni.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 23:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečný úplný návrh má být až v polovině srpna, jako vždy, ne?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 19:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem možnost nahlédnout do neřádů připravovaných pro naše suchdolské tratě a žasnu.Doufám jen,že to nemyslí vážně.Takovou pitomost by nevymyslel ani Říman.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 07:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: A to chcípla loko? Nebo si nějaký sebevrah lehl na koleje a vyšlo mu to...
Jinak, co kdyby některé noční rychlíky jezdily z Prahy do Kolína přes 231-ku? U nočních R není přeci jen rychlá JD tak důležitá.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 11:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad čelakovičan: Spíš banda tmavočechů si zastavila záchranou brzdou vlak vhodně v polích a zdrhla i s lupem...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 13:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Tak, tak.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 09:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proč ta lebka? Alespoň já to pochopil tak, že někdo (něco) to má za sebou.
Robertantonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Batyr:
Západní substrát je zhýčkaný, a když jede nočníkem, předpokládá že večer nastoupí, přes noc se nerušeně vyspí a ráno vystoupí. Rakousko neznám, ale v Německu, Švýcarsku i Skandinávii jezďí nočníky přesně tak jak popsal T679.1.
Východní substrát je odolnější povahy, a tak skousne i vlak, na který musí nastoupit/vystoupit i ve dvě ráno.
Proto Pannonka staví všude a Galileo ne.

Čsad_zastávka:
Fixní náklady lze stejně tak rozpočítat na více špičkových spojů jako na stejný počet spojů v sedle plus ve špičce.

Hluboký omyl. Nedávno jsem si odhadem počítal, jaké jsou náklady a výnosy hypotetického IC pendlujícího mezi Prahou a Brnem (s novou mašinou a vagóny). Při přepočtu na jednu cestu tvořili největší část nákladů (50-60%) odpisy vozidel, resp. jejich nájemné.
Přičemž je nutné si uvědomit, že náklady na vozidla jsou jedinými významnými fixními náklady dopravce (dopravní cestu si platí za každý vlak a vlkm) "Rozpočítat je ve špičce na více spojů" je proto nesmysl, protože ve špičce potřebujete více souprav než v sedle. Rozumný dopravce tedy raději nechá vozit poloprázdné soupravy v sedle - náklady mu to až tak nezvýší a pravidelný takt po celý den přiláká více platícího substrátu :-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2809
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelakovičan: Poněvadž je to často "o život".
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 15:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Tak to jo. A teď zpět k tématu. Měla by se u nočních vlaků využívat mezi Prahou a Kolínem trať 231? Eventuelně, měl by nějaký R jezdit přes HK a Týniště jako kdysi Devín?
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 16:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: Podle mě je to naprosto zbytečné. Nemyslím, že by to bylo nějak zvlášť užitečné. Jen by to prostě zbytečně natahovalo jízdní doby a přínost pro lidi by byl asi stejně minimální. Chápu, že u nočních vlaků se na JD tak nekouká, ale jen tak zbůhdarma tahat vlaky po takový tratích opravdu nevidím jako dobrý nápad.
blaf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.58.205.36
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 23:10:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

razeni 2008


http://www.kvetakov.net/upload/razeni2008.pdf

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace