K-report
 

Archiv do 27.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 27.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu autom. ladění a neladění... Ono by stačilo, pokud by naflákali všude, tam kde mají být, radiovníky. Nevím kdo je zato zodpovědný, ale jak vidno, je mu to lehce u zadku. No a pro Corlina, ten simplex by mohl být u každé stanice na vjezdu jednoduše navěštěn cedulí. Viz Č.Třebová... Jenomže proč to dělat jednoduše, když se na tom může živit x prapodivných technologů atd.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Steamer:Jestli to dobře chápu,tak vlasntě se ty dva předpisy dají do jednoho, nazveme je D1/2 nebo jinak a tím bude novela udělaná??Počítáte s tím,že tam něco přibude nebo ubude?
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové předpisy budou kvůli tomu,že se musí oddělit povinnosti dopravce a povinnosti provozovatele dráhy.Takže by měl mít dopravce a provozovatel každý svůj předpis,pokud to dobře chápu
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha - Ano, ten čtvrtý to mohl zachránit, kdyby ho ovšem ten třetí neujistil o tom, že není co zachraňovat...

Mám pocit, že z diskuze už jasně vyplynulo že to ujišťování třetího nemělo pro čtvrtého vůbec žádný význam a že čtvrtý si měl počínat prostě jinak.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Samozřejmě to není jen pouhé smíchání obsahu obou předpisů. Nový předpis byl upraven podle současných požadavků a používaných technologií.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Steamer:Není možnost vidět nějaký návrh popřípadě mít připomínky k připravovanému předpisu??Jinak děkuji za odpovědi.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ten čtvrtý to mohl zachránit, kdyby ho ovšem ten třetí neujistil o tom, že není co zachraňovat...

Tuhle výmluvu NEBERU. Fakt ne. Stejně jako výlmuvy že je tam špatně vidět, atd. atd - to je právě přeci důvod, proč měl ject ještě opatrněji a pomaleji než jel.


To je jako kdybych Vám řekl skočte z okna a Vy jste skočil.

Nebo jinak - taky jedete v autě 90km/h do ostré zatáčky, za kterou nevidíte a kdyby tam byla překážka, tak nemáte šanci zastavit ? Takový způsob jízdy je nejen nebezpečný, on je i proti předpisům.

Nikdo Vás nenutí nést zodpovědost - běžte pracovat jinam, kde třeba můžete maximálně zlomit tužku za tři koruny.

Všem ostatním se omlouvám za ostrost reakce, ale na tenhle druh nesvéprávných výmluv jsem hodně alergický.
Polomacenej_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že si za Čerčany půjde někdo sednout a ne jako u Vojkovic: oba výpravčí dostali podmínku (to je trest jak , nic nedělej a šoupej nohama) a jeden z nich si obnovuje zkoušky a bude sloužit ve Varech
LIBOVOLNĚ MÁČENÁ LENOST ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ, NENÁVISTÍ A 60CM PRUHEM.
Každý večer počítám na osciloskopu sínusovky: bude rušit, nebude rušit, bude rušit, nebude rušit...
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Pokud se dostanete na intranet, tak je návrh předpisu na stránkách Odboru strategie a informatiky (O26) v sekci Dokumenty - Info.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Polomacenej_petr:A jak by se líbilo tobě, kdyby tě zavřeli?Myslím si,že trest sám o sobě pro všechny zůčastněné je, že tam zařval člověk.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
ofce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:13:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ: No já nevím tedy, ale zřejmě to posuzujete z Vašeho hlediska teorie.
Pokud jedu na PN a výpravčí mi do TRS sdělí obecně - můžeš ject ( kord na 220/221 v tomhle výlukovým marastu), máš to postavený- tak do doby Čerčan by se téhle informace chytli 4 z 5 fírů.
Váše argumenty nemají z provozem nic společného. Jen se děláte zajímavým jak byste dodržoval přesnou dikci předpisu. Ale v provozu je to něco jiného.
To není výmluva ale REALITA. Vaše srovnaní pasujou na žáka základní školy.
Omlouvám se, ale na tyhle svépravné chytrolíny jsem dost alergický. Sám nezkusil ale je chytrej.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha kolejové pole můžou 30, ale je vidět, že jsi to nikdy nebrzdil.
Já vím, že je složitější zabrzdil 4 vagonky ze stovky no...
Já musím brzdit 2000t z 80ti sááákra, to bych chtěl vidět, co by zbylo z toho panťáku, kdyby tam naburáceno něco takovýho 40tkou "do tmy".
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu autom. ladění a neladění... Ono by stačilo, pokud by naflákali všude, tam kde mají být, radiovníky. Nevím kdo je zato zodpovědný, ale jak vidno, je mu to lehce u zadku. No a pro Corlina, ten simplex by mohl být u každé stanice na vjezdu jednoduše navěštěn cedulí. Viz Č.Třebová... Jenomže proč to dělat jednoduše, když se na tom může živit x prapodivných technologů atd.

V některých stanicích je těch simplexů několik....
ofce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:26:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ: Co si asi tak musí myslet Fíra z 633 když by náhodou četl tyhle vaše připomínky??? V duchu Vás kamsi kope.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:30:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jako kdybych Vám řekl skočte z okna a Vy jste skočil.

Ale ten výpravčí nebyl"někdo",ale ve stanici nadřízený strojvedoucího,který v té stanici řídí drážní dopravu.
To je podobné,jako když zastavíte před křižovatkou na červenou,policista,který na ní řídí provoz vám řekne,že semafory jsou v poruše a můžete jet a pak se srazíte s jiným autem.Pak vám řekne,že se spletl,ovšem vy jste ho neměl poslechnout,protože neměl bílou čepici,jakou mají mít dopravní policisté a porušil jste předpisy jízdou na červenou a viník nehody jste vy.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedu na PN a výpravčí mi do TRS sdělí obecně - můžeš ject ( kord na 220/221 v tomhle výlukovým marastu), máš to postavený- tak do doby Čerčan by se téhle informace chytli 4 z 5 fírů.
Váše argumenty nemají z provozem nic společného. Jen se děláte zajímavým jak byste dodržoval přesnou dikci předpisu. Ale v provozu je to něco jiného.
To není výmluva ale REALITA.


Takže vlastně máme štěstí, že se podobné věci nestávají častěji?

A kdyby mu ten řekl "svlíkni si trenky a vystrč kolem perónu z okýnka" tak to taky udělá? Tak realita?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rambuteau kdyby tam byla sličná výpravčí, opáčim, že trenky nemám, ale slipy, ale že je klidně sundám, když si to přeje a nemusí to psát ani do V rozkazu
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ: Co si asi tak musí myslet Fíra z 633 když by náhodou četl tyhle vaše připomínky??? V duchu Vás kamsi kope.

Jo ale zatím "kopnul" kolegu do penálu....
ofce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.249.185
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:51:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra a Rambou: Jste s odpustenim volove, pokud pisete tyhle prirovnani. Ted jste vsichni chytry. Ale pozde.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4309
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdyby mu ten řekl "svlíkni si trenky a vystrč kolem perónu z okýnka" tak to taky udělá?

Srovnáváte jabka s hruškama případně nesrovnatelné. Jinak viz reakce Apolla 17...

Teď jsou všichni strašně chytří ve směru, že fíra té vysílačce neměl vůbec věřit. K čemu ji tam ale jinak má?? Možná ji neměl důvěřovat bezmezně, ale na druhou stranu neměl důvod nevěřit kolegovi, který by měl ze všech nejlépe vědět jak to ve stanici vypadá. Stejně jako předtím, předtím, předtím... Navíc v případě, kdy krz vůluky asi nebyla PN v této stanici ničím neobvyklým...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jena:Viz můj příspěvek 273 v archivu.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PN se nemusí mačkat, až když je vlak u klacku. Má se mačkat tak, aby vlak zbytečně nezastavil.

Jestli je fíra z R633 normální člověk a skutečně dal na blbou radu výpravčího a vzal za to, tak teď toho jedině lituje.
Fýro, máš pravdu, nevím, co tu někteří se snaží předvést. Vždyť dát na kecy výpravčího, máš postaven průjezd, vem za to, když jede na PN, je úplně to samé, jako jet autem do zatáčky, kam nevidím a dát na radu někoho vem za to, nic tam není. Nebo skočit do bazénu, když mi někdo řekne je tam dost vody a nepodívat se, jestli v něm té vody dost je. Je to prostě stejná nezodpovědnost, jako to, že výpravčí fyzicky nezkontroluje volnost VC.
Na Drnovo argumenty mohu odpovědět jen toto:
Kolik Drne pojedete na Volno na vjezdovém návěstidle, když budete vědět, že ta stanice má návěstidla nezávislá na obsazení kolejí? Taky jen podle rozhledu, protože nevěříte výpravčím?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Samozřejmě má věřit kolegovi, co mu po TRSce říká, jinak by na Volno do stanice bez KO či PNa musel jezdit podle rozhledu, páč by výpravčímu nemohl věřit, že skutečně zkontroloval volnost VC. Jenže PN narozdíl od Volna nařizuje JPR, a JPR nelze zrušit ústní informací do vysílačky. Tedy výpravčí vůbec nesměl říct fírovi "vem za to" (tedy nejezdi podle rozhledu) a fíra tuto informaci nesměl uposlechnout. Vždycky se musí jednat podle povážlivější informace. A PN (krom odd. návěstidla) je vždy povážlivější než "vem za to".

(Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.)
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polomacenej_Petr:
Doufám, že si za Čerčany půjde někdo sednout

Jistě, ti lidi ráno vstali a řekli si, dneska někoho zabijeme. Oni šli do práce a ty je chceš rovnou pověsit jako by to byly nějaké chladnokrevné bestie?
Ale tobě se to stát nemůže, že? Buďto ještě nechodíš do práce, nebo sedíš někde v kanceláři.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se tu opět řeší co by kdyby.Jak říká Jacek nikdo to neudělal schválně a právdu máte vlastně všichni a nikdo.Zamyslete se nad tím co říkáte než něco vypustíte.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - Jenže PN narozdíl od Volna nařizuje JPR, a JPR nelze zrušit ústní informací do vysílačky. Tedy výpravčí vůbec nesměl říct fírovi "vem za to" (tedy nejezdi podle rozhledu) a fíra tuto informaci nesměl uposlechnout.

Tak.

Ofce - Ted jste vsichni chytry. Ale pozde.

Proč pozdě? Já žádnou nehodu nezpůsobil.
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak říká Jacek nikdo to neudělal schválně

Jak je vidět ani se nemusí chtít a neštěstí je hotovo.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ofce ne chytrej jsi ty asi jako ta ofce. Prostě a jednoduše, nějakej korunovanej vůl to postavil na obsazenou a ještě větší vůl pak řekl rychlíku, že jede na volnou. A pak nejmenší vůl bohužel uvěřil a nejel podle rozhledu, jak mu nakazovala PN, ještě ve stanici v oblouku, kde je H vidět. Věšet je za to nikdo nebude, jsou to jen chybující lidi, akorát bych v dalším životě v jejich kůži být nechtěl, vždyť nepřímo zabili člověka...
Rambuteau
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejel podle rozhledu, jak mu nakazovala PN

Přesně tak, jak mu nakazovala PN. Chápete to?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych prostě počkal na uzavření z inspekce a později i na rozhodnutí soudu.To co tu předvádíte je prostě teorie a každý si hájí svoje zájmy.Každá práce má něco.Pokud se vám to nelíbí,běžte do pekárny nebo prodávat do obchodu.Tam na vaši práci nezávisí lidské životy.

(Příspěvek byl editován uživatelem corllin.)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4310
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže PN narozdíl od Volna nařizuje JPR, a JPR nelze zrušit ústní informací do vysílačky.

Já vím že ne, ale když mu tohle výpravčí řekne, tak nemá důvod předpokládat, že "mele blbosti". A už vůbec ne, že jede proti vlaku. Ta obezřetnost kterou by zachoval, kdyby vysílačka mlčela, tam pak už prostě není...

Navíc, jak jsem řekl, v případech, kdy se z "mimořádnosti" stává "pravidlo" (zde ale "vařím z vody", nevím do jaké míry bylo ježdění v Čerčanech na PN krz výluky "pravidlem" a nakolik skutečnou mimořádností) časem taky trochu "otupíš"... To máš podobný jako v jedný dnes těsně zahraniční stanici s už asi 10let rozkuchanou zabzou. Celou tu dobu se tam jezdí na přivolávačku případně proti stůj na rozkaz. A takovou obezřetnost, jakou si člověk zachováná v místech, kde PN netvoří vlastně jedinou možnou návěst a stále více než cokoli znamaná "nmimořádnost" tam prostě už nemáš...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedu na PN a výpravčí mi do TRS sdělí pak nejmenší vůl bohužel uvěřil a nejel podle rozhledu, jak mu nakazovala PN, ještě ve stanici v oblouku, kde je H vidět. Věšet je za to nikdo nebude, jsou to jen chybující lidi, akorát bych v dalším životě v jejich kůži být nechtěl, vždyť nepřímo zabili člověka...


Ták... přesně.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by vážně zajímalo, o čem tahle "diskuze" je... Pořád tu omlouváte fíru z esa. Beru ale jen potud, že se možná nechal zmást pokynem z vysílačky. Ale to je prostě riziko, do kterého zcela dobrovolně šel. Kdyby tam byla zeď místo panťáku, tak co ? Od toho je to návěst PN a ne výstraha nebo výstraha na nedostatečnou. Uvědomte si, že ty barvičky na tom pruhovaným klacku jsou k něčemu a má se podle nich jezdit. Už to tu zaznělo hodněkrát, ale prostě návěst PN má určité podmínky, za kt. se použije a za kterých se podle ní jede. Ta návěst není samoúčelná. Pokud ty podmínky dobrovolně a vědomě poruším, resp. bez patřičného důvodu spolehnu, že se nic nestane, pak to není problém nikoho jiného než toho strojvedoucího. U ostatních, kteří tomu přispěli se bude řešit maximálně spoluvina, ale pozor je tam to "spolu-". Vina bude na fírovi. Takže až se to bude řešit v teple a klidu soudní síně, tak se ho budou ptát, zda je mu ta návěst známa, a jak se má zachovat při jízdě kolem a za ní. A bude na něm aby soud přesvědčil, zda to co slyšel ve vysílačce bylo dostatečným argumentem, aby dělal něco jiného nepředpisového. Podle mě bude mít to přesvědčování hodně těžké. Prostě, když to na mě bíle mrká, tak jedu s rukou na brzdiči, oči nejlíp jak šnek až do oblouku a tuším jen to nejhorší, teprv až vidím na další klacek, tak za to můžu tahat a to ještě s rozmyslem. A stejně je to s tou vysílačkou. Jsou předpisové rozkazy a pokyny a jako takové se mají používat a poslouchat. Dráha prostě je o předpisech a těžko to změnit. A pokud riskujeme za hranicí, tak holt se všemi důsledky. Což se taky stalo. Jinak to můžeme všechno zrušit a jezdit jak tramvaje na dohled...
Ne nadarmo mě napadlo přirovnání s letadýlkama - vzlítnout umí skoro každej, ale přistát.....
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Prostě a jednoduše, nějakej korunovanej vůl to postavil na obsazenou a ještě větší vůl pak řekl rychlíku, že jede na volnou. A pak nejmenší vůl bohužel uvěřil a nejel podle rozhledu, jak mu nakazovala PN, ještě ve stanici v oblouku, kde je H vidět." -
vlakovou cestu stavěl a pokyn do TRS dával ten stejnej vůl a tak stejně velkej vůl tomu uvěřil,tady se nedá rozlišovat,kdo jak byl blbej,chybovali všichni.Na této diskuzi je přesně vidět,kdo se koho snaží zastávat
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdu máte vlastně všichni.Mohl za to signalista na pražském zhlaví, protože si nezjistil volnost vlakové cesty.Pak za to mohl výpravčí, protože si nezjistil volnost vlakové cesty a pak tu máme třetího viníka strojvedoucího z rychlíku 633, který nerespektoval přivolávací návěst.O přivolávací návěsti hovoří předpisy jasně.To, že selhali všichni tři je, jak to již v těchto případech bývá, naprosto normální.Když má něco selhat,tak všechno.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 15:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průser má geniální vlastnost řetezit se a růst geometrickou řadou... bohužel
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 15:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel reiser:
nerespektování jízdy podle rozhledu bude mít podle mě důsledek podílu viny strojvedoucího 50-60%
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 15:45:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy-1350 a M62-43 ano ano.
Bohužel musím ještě dodat, že nešťastnou skutečností, která se dostala do D2 je to, že na PN může jet vlak i na obsazenou kolej. To nikdy nebylo a vědomé postavení na obsazenou by mělo být kryto opatřením provozovatele dráhy, které platilo již před změnou, kterou dal do předpisu D2 předchozí gestor J.S. Upřímně jsem se tedy moc divil, že tuto změnu Federace myslím v roce 2002 vzala... A teď budou zase tlaky, aby to bylo zase jinak. Doufám, že podle původního. Jet na PN tzn. jet po nezabezpečené vlakové cestě a to je něco jiného než jet na obsazenou kolej ! A tak to mělo zůstat. Ve vztahu k SZZ je to jasné i filozoficky. Protože totiž vědomé postavení překážky v koleji nemůže být návěstěno ale jen předvěstěno (např. Výstrahou na vjezdové straně - jen jako upozornění, aby fíra nezapomněl), ale to přesné označení, KDE bylo vždy označeno v rozkaze "V" nebo při pokynu daném rádiem u vjezdu, které se náhrálo na záznamovém zařízení a které musel taky fíra zopakovat, že rozuměl. Jen takové opatření provozovatele dráhy je účinné. Čili myslím, že tak jak to bylo to bylo před rokem 2002 resp. v roce 1996 bylo rozhodně správně... Bylo jen otázkou času, kdy to tak dopadne a mj. došlo bohužel na má slova. Ale radost z toho fakt nemám. Nikdo mně nechtěl věřit...
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc se tímto PN často zneužívá,když je potřeba vjet na obsazenou a "nechce" se volat do vedlejší stanice o zpravení a kdyby něco tak co,vždyť to měl čekat.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to jinde, v jiných zemích? Existuje tam něco jako naše přivolávací návěst, tedy jízda v podstatě kamkoli bez žádného zabezpečení, třeba na hlavní trati?
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje ve všech zemích býv.východního bloku,kde má v podstatě stejný význam,samozřejmě nevim,za jakých podmínek se vjíždí do stanice co má fíra čekat.Ale třeba v Maďarsku je PN na vjezdovém náv. směrem na trať,takže to použití je rozdílné.Na DB mají dva typy PN,jedna dává znamení fírovi,že VC je zabezpečená a může jet rychlostí x a druhá dává znamení,že je nezabezpečená a asi se jede dle rozhledu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6423
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když tu jsou i tvůrci předpisů, tak mě napadlo: co zavést návěst na vjezdu "vjezd na obsazenou"? tj. červená s něčim. a fíra by musel předpokládat, že kolej je obsazená už od úrovně námezníku.....
vim, že zavázat to do zabzař asi nepujde, ale jenom mě to tak napadlo.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo při dobrém (přímém) dohledu a dobré anténě se na těch 10W dá udělat spojení pár desítek kilometrů. Ale je to spíše vyjímka.


K Čerčanům. Podle mne neměl fíra tak zásadní informaci tomu hlasu z vysílačky vůbec věřit. Ano, tentokrát to byl opravdu výpravčí, ale příště třeba nemusí. Zaměňme jeden nepodstattný detal. Ten někdo (v tomto případě výpravčí) by mu nevolal TRSkou, ale simlexem. Jak si může být fíra jistý, že mluví s výpravčím. Vždyťna druhém konci může být prakticky kdokoliv...

BTW: Ani ta té TRSce to není 100% ní jistota, ale ještě bych tomu jakž takž věřil.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad pes38:
To je to stejný jako může někdo zavolat výpravčímu na služební tel.,propojit ze st.sítě se dá a říct mu,tady fíra bla,bla a nařikat mu nějakou kravinu a průser taky může být na světě.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč by to někdo dělal???To by musel být duševně chorý jedinec.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: A od čeho je jako PN (lhostejno zda samostatně kmit. BSL či v kombinaci s červenou)? Pro srandu králíkům? To jako podle Vás by měl být vjezd udělán jako výstraha se stůj nebo jak? NEbo mát utkvělou představu, že z klacku má být barevná hudba či vánoční stromek?
Možná jste si toho nevšiml, ale dost často je vidět na nádražích s praporkem, kterak návěstí stůj. Výstraha (+40) + výpravčí s praporem je Vám málo?

(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M62: To samozřejmě může...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka: Já znám spíše situaci, kdy jeden krátký vlak vjede na barvu a druhý krátký za něj bez zpravení na PN, mlha se v té době dá krájet a vysílačka není.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já pořád nechápu co proti PN máte?Jak jinak dostanete vlak do stanice?Jak to psal Z1 chce to jenom upravit předpisy.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy: "Svítí li na návěstidle PN, musí jet fíra podle rozhledových poměrů k dalšímu návěstidlu a předpokádat vjezd na obsazenou kolej. Toto ruší pouze písemný rozkaz výpravčího předaný osobně, nebo rozkaz Pv nadiktovaný telekomunikačním zařízením." Vyřízeno, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 18:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z1:
Jak dostanu vlak do stanice, když PN nebude v žádném případě dovolovat vjezd na obsazenou kolej? Vlak už bude stát u vjezdu, stanice nebude mít signalisty, nebo ještě lépe bude dálkově řízena, TRSka nepůjde (což je časté), telefon u vjezdu bude vybrakovaný?

Naopak na PN se jezdí běžně na obsazenou kolej na reléovkách, což považuiji za zvěrstvo. Na pouhý plně zabezpečený vjezd na obsazenou by měla být speciální návěst. Například kmitavá červená (na tlačítko s počítadlem).
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 18:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci proč, pokud tedy PN je, měl by si každý kdo na ni jede uvědomit, že je to mimořádnost a podle toho jednat, ne jet ve stanici, kde nevidím co je za rohem 40. Klidně ať se na PN jede na obsazenou, jízda podle rozhledu už překážku v podstatě stejně předpokládá. Na druhé straně výpravčí by PN měli používat opravdu v mimořádných případech, ne, když se jim něco nechce....
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 19:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně PN na obsazenou až tak nevadí. Ale "Z1-kovi" a jiným jo. Tak se ptám jak to chtěj udělat, když nepujde TRSka ani telefon u vjezdu.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.7
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 20:44:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Ne, já nejsem proti PN, přečti si moje vysvětlení prosím znovu. Na obsazenou se na PN můžu dostat, jde jen o to, že o tom obsazení koleje MUSÍ fíra vědět. A to:
1) v sousední dopravně "V" rozkazem
2) pomocí rádia u vjezdového návěstidla se záznamem a strojvedoucí to zopakuje
3) pomocí rádia bez záznamu, že mu nadiktuje PV příkaz
4) telefonem od vjezdu
5) Když všechno předešlé není nebo selže, tak jako se jezdilo dříve, když nebylo nic z toho předešlého a to "V" rozkazem doručeným u vjezdového návěstidla osobně dopravním zaměstnancem. Puntík. Tím je v rozkaze také objasněno, jak pojede do stanice:
1) Např. "Vjezd do stanice na obsazenou třetí kolej dovolen"
nebo
2) "V ŽST XY jedete mimořádně na třetí obsazenou kolej. Vjezd bude dovolen návěstí PN u vjezdového návěstidla správné koleje" (nebo náv.1S) - v případě Čerčan, kde nebylo z nesprávné vjezdové návěstidlo a PN návěstilo vjezdové návěstidlo ze správné koleje. Takto to lze, když byla 1.TK vyloučená. Pár takových rozkazů jsem psal, ještě když jsem sloužil.

Domnívám se ještě, že pokud byla kolej obsazena dokonce již na záhlaví, obsazení před změnou D2 v roce 1997(?) se dokonce muselo připsat do "V" rozkazu, kde je kolej obsazená např. "Kolej obsazena na záhlaví".

A to vše, aby byla záruka, že si fíra nerozbije nos, protože když byla tma, tak bude-li na té koleji jako poslední plošiňák nebo více plošiňáků, které splynou s kolejí jako se již stalo při objíždění nákladní soupravy s lokomotivou 751 dříve (nemohu si vzpomenout ve které stanici)je vidět fakt kulový. A když budou koleje trochu slizský, musí pak fíra brzdit i očima.
Takže vše už tu takto bylo a fungovalo to myslím k oboustranné spokojenosti a to jak výpravčích, tak strojvedoucích.
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 20:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Z1: konečně někdo odkoho se dá dozvědět pár informací. Bylo by možné dostat se legálně k předpisům Z1 a Z2? Nebylo by špátné je mít k dispozici alespoň ve škole (obor Zabezpečovací a sdělovací technika v dopravě). Odpověď prosím do mailu pod nickem
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 21:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD Z1 lze legálně koupit.

pro Z1:
No ale jak dovolím podle tebe vjezd na obsazenou, když všechny tebou uvedené možnosti selžou? TRSka nejde, vlak už stojí u klacku, stanice je dálkově řízena, tr. telefon je rozbitý. Kdo tam s tím rozkazem dojde? Spousta stanic (zejm. výhyben a odboček) je neobsazených. Právě aby to nějak šlo, tak se povolilo to ježdění na pouhou PN na obsazenou. Někteří výpravčí toho bohužel občas zneužijí, s výmluvou, že TRSka nešla.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 21:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Z1:
Přesně o tom to je. Dnes se vše vyřeší tím, že se to jednoduše hodí na fíru. A jeď jak umíš... D2 se ubírá směrem, jako kdyby byl vlak auto. Hlavně ať nemá stanice moc starostí... Možná to přeháním, ale ve finále je to tak.
Z1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.46
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 22:15:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Víš, dříve to taky nešlo a tak se tomu výpravčí vyhýbali a navíc to byla vždy ostuda výpravčího, když si zaflákal nádraží tak, že něměl kam vzít vlak na volnou kolej. Po slavné revoluci se to zvrhlo přesně v opak a to mě děsí. Zkrátka ta nejposlednější možnost byla vždy "V" rozkaz u vjezdu a šmitec. Ať to trvalo dlouho jak chtělo. Pak si to musel výpravčí taky zdůvodnit - vjezd na obsazenou a tím zpozdění vlaku. Opravdu. Nekecám. Už hodně pamatuju...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 22:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi hodně dávno jsem někde četl něco o "podmíněném projetí stůj". Platilo / platí to ještě někde? Myslím, že jsem toto četl v nějakém starém tisku na téma autobloku, kdy po 3 minutách čekání se mohl plazit dle rozhledových poměrů za předchozím vlakem tak, aby byl s to zastavit.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 22:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To teda Plho přeháníš a to těžce. Chudáčci fírové, že? A co chudáčci výpravčí, kteří jsou nuceni k použití takových zvěrstev? Kdyby se na PN bez písemného zpravení nesmělo na obsazenou vjíždět, pak by to výpravčí nědělali. Holt by se občas stalo, že by vlak stál někde u vjezdu půl dne, než by se našel nějaký zaměstnanec, který tam s tím rozkazem dojede třeba autem.
A nakonec: kdopak si vyřval to ježdění na PN na obsazenou bez písemného rozkazu? Nebyla to náhodou vaše slavná Federace strojvůdců, he?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace