K-report
 

Archiv do 29.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 29.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rick_hunter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan:Galileo bude jezdit na trase Budapest Keleti - Františkovy Lázně a ani nebude mít přípoj do reichu

Konečně se v Karlovarskym kraji objeví pořádný vozy:Bmz61 a Bcmz61 od MÁV
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 19:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj la defense:A v tom autě máš jídelní vůz?A navíc mě podle není o co stát...šíleně předražené jídla...sortiment nic moc,polívky instantní,Cola,pivo taky hrozná cena a podobně....
Sou:Aha,já jsem se právě díval na jeho stránky a tam byl nejdál na východ Vsetín,Zlín...a loni jsem myslel že tady nejezdil,ale myslet znamená...ví víte co
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2829
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rick_hunter:
No sem zvědav, kolikrát se do Chebu ty vozy vzhledem k výlukám na III.koridoru skutečně podívají. Nechápu, proč to maďarské lehátko neutnou stejně jako zbytek spacích vozů už v Plzni.

Co jsem postřehl, tak se nějak rozmáhají A150. Z R Kolín-Ústí zmizely Bdt279. Naopak se objevily jako posily na Budějovice i Plzeň. Zajímavé jsou rovněž vozy Praha-Jeseník vedené přes Brno . Nikdo myslím také zatím nenapsal, že se R podívají po delší době do Železné Rudy, a to ve složení BDs+B255+2xBp . Co se těch brněnských Ex týče, to je fakt parodie. Hlavně, že jezdí Beer-y na rychlících .

Dj_La_défense: A co letošní Moravia nebo loňské Hradčany? To Vám nevadí? Netvrdím, že je to případ Hradčan, ale nasazovat na nějaký vlak restaurák jenom proto, že je to EC, je podle mě nesmysl (,i když se tím porušuje nějaká smlouva o jejíž existenci ale nejsem přesvědčen). Pokud na té relaci v daném čase nejezdí tím vozem lidi, tak nevím, kdo má jeho jízdu pak platit. Myslím, že příplatek 60 Kč to moc nezachrání.

Ris: Nechápu, proč vytrvale a neustále nadáváte na Bmee, přičemž, jak Vás znám, jistě stav vozového parku ČD znáte. Mě to taky s..e, zejména kvůli existenci něčeho tak nemoderního (a zákazníky nelákajícího) jako je B nebo B(d)t na takovém množství vlaků, ale ta situace tu prostě je a neustále to omílat je myslím zbytečné.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rick_hunter: Neradoval bych se předčasně. I letos jezdí velmi často na 376/7 místo WLABmz oslizlé WLAB a místo Bcmz ještě oslizlejší Bc. A to jezdí do Německa. Obávám se, že když to bude jezdit "jen" do ČR, tak už se Maďaři vůbec nebudou obtěžovat to řazení nějak zvlášť dodržovat. Takže to vidím častěji na B+Bc :-)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: průjezdný model, kdy R od Třebové pokračují na Olomouc a naopak, se v Brně praktikuje už letos .. takže nic nového. Beer-ům na rychlících do Ostravy říkám 'konečně!', na téhle trase bylo vzhledem k jejímu významu na čase nasadit něco kulturnějšího než obyč B-čka. Tak nějak nechápu, proč letos brněnská Bee-čka jezdí na rychlících obsluhujících vesničky na Vysočině a ne do Ostravy.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Kdyby jste věděl co obnáší provoz restauračního vozu, asi byste nepsal o předražených nápojích a instatních polévkách. Když vám do restauráku příjde za cestu třeba jen 10 lidí, z toho 2 si dají polévku, tak je bláznovství vařit hrnec polévky, a pak ji na pětkrát ohřívat. S jídlama je to totéž. Mají těžké podmínky a hlavně nestálou klientelu. Je důležité, aby si člověk uvědomil, že dát si jídlo nebo pití ve vlaku je nadstandart, a že nemůže čekat ceny jako někde ve čtvrté cenové....
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 23:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: jeden obrat Bee do Ostravy jezdí- R743/748. Jinak od nového GVD tam přejdou všechny a pokud jste tamní, tak si jich užijete.

A proč obsluhují vesničky na Vysočině ? No na trati 250 se zrušili EC, tak tam dali alespoň Bee.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 01:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Loňské Hradčany, a letošní Moravia mi nevadí, jelikož to nebyly EC, ale pouze IC vlaky. (a mám dojem, že IC mít jídlo nemusí, alespoň kdysi mi to bylo tvrzeno) Jde o to, že loni Hradčany a Moravia se obešly tím, že to byly mezinárodní IC vlaky, je to taky blbost, ale je to tak. Jde tu pouze o princip. ČD tímto v podstatě kazí jméno kvalitě v podání EC. Jde tu především o turitsty.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Eurocity#Krit.C3.A9ria

Michalis: V autě na trase Praha - Brno budu časově za cca 1 h a 15 minut, kdežto nejrychlejší spoj vlakem, je za 2 h 23 min (Pendolino) čas vyhraje auto.

auto mě vyjde při použití dvou pasažérů na 420-480 Kč pro oba, vlak mě vyjde na 800 Kč (opět Pendolino) to se stinhnu cestou najíst i dvakrát a ještě ušetřím.

Ale k meritu věci, myslel jsem to tak, že když už cestuji vlakem snažím se ušetřit čas, tudíž pokud v poledne vyjedu na jednání, rád si po cestě dám oběd, pakliže jsem z bohatší klientely, tak zvolím spoj vyšší kvality, a chci se cestou najíst, jak mě napadne, že spoj EC pro který má být určitou kvalitou jakási záruka, nemá jídelní vůz?? Je to zkrátka opět ostuda jelikož si ČD zavádí spoje na způsob ČD EC. Ve stylu, vy plaťte, dostanete navíc hov... kulový.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 06:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi:když to má být podle vás poněkud luxusní tak by tomu mohlo odopovídat i prostředí což vůz řady WRm jaksi nesplnuje...jasně cena by měla být vyšší protože ten provoz něco stojí ale měla by tomu odpovídat úroven nabízených služeb...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 08:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V autě na trase Praha - Brno budu časově za cca 1 h a 15 minut.

Takovýhlenc kecy miluju. Málo mrtvých na D1, že?
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 09:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se divíte, že kvalita EC spojů klesá? Pokud nebudou dráhy (nejen ČD) za porušování kritérií sankciovány, tak se tento stav nezmění.

Bývaly doby, kdy EC byla značka kvality. Poté přišlo Pendolino a ČD se na to vys...

Asi by to chtělo změnu ve vedení.
810 - trabant na kolejích.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 10:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Jo, přesně kvůli takovým si ani neplánuju dělat řidičák
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 10:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: ano, chtělo by to tvrdé sankce. Jediné, kam si ČD nedovolí poslat něco pod úroveň je Německo (hlavně EC Vindobona) a pak také do Rakouska. To, co pošlou na Slovensko (Beer), a to co jezdí IC, to už je dráhám jedno. Pendolino snesu, ale někdy ho považuji za šlápnutí do ho**a. ČD předpokládaly, že si na něm úžasně vydělají... ovšem na ONJ se teď lítá hlavně okolo Pendolina, aby vůbec vyjelo, takže třeba odpadlé Bmz z EC je až "na druhé koleji"....
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 12:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_la_défense:
Ať počátím jak počítám 195km:130km/h=1,5h. A to nepočítám nějaké ty uzavíry a kongesce a už vůbec nemluvě o výjezdu z Prahy (nejlépe někde z Prahy 6) a dojezdu do centra Brna.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 12:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
Vím. Jen je to teď tím Jeseníkem ještě "vylepšeno".
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 13:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se stihla trasa Praha - Brno autem za 1 h 15m, tak by ten dotyčný musel jet celou cestu min 160km/h. Což je při dnešní situaci na D1 a na stavu vozovky dálnice nemyslitelné. I když znám takovýho borce, který stihl trasu Praha - Plzeň (od cedule k ceduli) za 15 minut. Jenže ten člověk na to měl auto a bylo to v noci, téměř bez provozu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34771
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 14:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvládnout se nechá lecos...
http://www.youtube.com/watch?v=dtiz8X1uJAA
http://www.youtube.com/watch?v=vw5ytCVCGqw
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 15:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hustý....než potkat takovýho magora na silnici, tak klidně pojedu do budějovic po 220 6 hodin a 3x budu přesedat do busu....To už je o život, ani ne tak jeho, ale hlavně těch ostatních.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 16:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohoto "z.rda" bych dal na 30 let nepodmíněně do thajského vězení.Pak by si uvědomil,kolik životů ohrozil.
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34783
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 16:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi:
O život byly i Čerčany... (A na silnici jsem pro změnu nedavno málem nabral v zatáčce v klesání nad Olbramojcema srnku pasoucí se u svodidel... Taky by to asi nebyla příjemná srážka. O některých řidičích radši ani nemluvit.)
Přes Tábor prostě jedno lepší než druhé. :-(

Já jezdím radši přes Písek/Plzeň/Jihlavu a doufám, že aspoň v příštím GVD budou některé rychlíky ČB - Beroun minimálně na Smíchov při podobně rozesrané 220 protaženy, stejnak je tam místo a ty koťátka v Berouně akorát stojí.

Když je zpoždění občas a přiměřené, tak se to nechá snést (aspoň se ve vlaku déle vyspím :-O), ale všeho s mírou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 16:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842 DKV ČB už budou jezdit v režii DKV Plzeň.
Které ze současných výkonů jim zůstanou?

Jinak podle toho, co jsem četl, se na trati 200
údajně mají 842 vrátit i na osobáky. No a bylo by to být zřejmě v maxioběhu Plzeň-Domažlice-Horažďovice předměstí-Březnice-Beroun-České Budějovice atd.
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 17:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na uvedeném odkaze to řazení už nejde stáhnout, nenajde se nějaká dobrá duše, která by mi to poslala mailem? Dík
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Nikdo nemluvil o rychlosti. Prostě, všichni víme, že po dálnici se 130 nejezdí, co si budeme nalhávat. Nota bene máme-li silné auto (v životě jsem nezažil kravaťáka s Audi A8 jet 130)Nepatří to sem, já osobně jezdím Praha - Brno cca za hodinu patnáct až hodinu třicet (nejedu až do centra, nebo ještě dále)

Nepočítáte, uzavírky, já jsem zase pendolinu nepočítal zpoždění díky koridorizaci. Suma sumárům stejné časy.

Ale stále se odsouváme od problematiky, že vlak bez jídelního vozu, nemůže být veden, jako EC vlak. Dost se divím, že zrovna přísnost, šotoušova měřítka, se zde zastává dopravce.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34789
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivo:
Nohužel, první plody zkvalitňování dopravy díky elektrizaci.

Koťátkům krom rychlíků zůstanou výkony na Velenice plus výkon do Písku, celkově by to mělo být pro dva motory. A návoz se uvažoval nočním osobákem přes Beroun. Nicméně aktuální verzi oběhů neznám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 19:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_la_défense:
A není problém třeba taky v nedostatku restauračních vozů?

... a taky byste mohl napsat, že se v obci nejezdí 50. Přesně proto já za volant nelezu. Z takových jako jste Vy bych akorát dostal infarkt (pokud by mě dřív někdo nenabral).

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 19:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: To se domnívám, že bude právě ono, pak by bylo vhodné koupit nějaké nové, což by bylo ideální, pokud se rozšiřuje síť vlaků vyšší kvality a nebo proč nemůže jet alespoň jedno Bistro ŽSSK, jako tomu bylo na Slovenské strele, je vůbec zajímavé, že ŽSSK nepustí z republiky jediný jídelní vůz.

Každý musí vědět, kde jsou jeho hranice řízení, když řeknu, že v dnešních autech za relativně přijatelného provozu (ne kamion na kamion) se dá jet bezpečně i po D1 cca kolem 160 km/h, tak si nevymýšlím. A ruku na srdce, kdo jede po dálnici za jakékoliv situace 130 km/h, málokdo. To není o infarktu, ale o pevných nervech, jako daleko větší zlo vidím, kdo vesnicí jede 70, kdo si dá pět piv a jde řídit, kdo po silnici první třídy jede 130 km/h, kdo naopak na dálnici jede 80 km/h, policista, který vleze do dálnice, aby zastavil někoho, kdo jede místo 130, stočtyřicítkou a ohrozí i vozy okolo a další a další...

Bohužel, ať už jde o jídelní vůz, či ne, tak dráhy D1 nejsou schopné konkurovat ani časem a ani cenou.

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 22:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_la_défense: ad reštauráky ZSSK:
Nie je celkom pravda, že ich ZSSK nepúšťa von: WRReer ZSSK jazdia pravidelne na troch IC (Košice-)Bratislava hl.-Wien Westbf.
Inak, v ŽOS Vrútky sa ešte tento rok majú robiť nejaké WRRmeer (reko z BRcm, klíma, v max 160, celkovo má byť 5 až 7 ks), ale či sa z nich niečo dostane na ČD, to naozaj neviem, pretože problém je nájsť pre ne vhodný medzinárodný obeh...
Slov. rešt. sa napr. vyložene ponúka na EC Košičan, kde bude od 2008 celá súprava ZSSK, no zrejme kvôli 3-dňovému obehu súpravy bude WRm ČD.
Prechádzajúce EC Budapest-BA-Praha-Berlin by sa musel vymyslieť nový obeh z BA resp. KE a do Slov. Strely rešt. ZSSK by sa radil asi dosť ťažko (leda že by sme rešt. časť pendolina premaľovali zvonku logo a dali ZSSK náter blonski).
Len pre úplnosť, od 2008 by mal podľa neoverených info slov. rešt. jazdiť okrem relácie Košice-BA-Wien aj na IC Košice-Budapešť + ASI vnútroštátne IC v Maďarsku.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 22:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EN: Máš pravdu, vlastně mi nedošlo, že Tatran a Gerlach už nějakou dobu nejsou vnitrostátní a vlastně i nový Dunaj, jsou mezinárodní, ale to přeci jen neni ten "pravý" mezinárodní provoz. Nemyslím Strelu pochopitelně, ale na ty Hradčany by stačil, mám dojem, pouze jeden jídelní vůz a to by už nemusel být takový záhul. Počítá si na příští rok také s Arpeer na Horehroncovi, i když jsem se díval, že se to už nějak zrušilo.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4990
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 23:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw., když se tu řešily ty loňské Hradčany. Loni na IC 146/7 Hradčany jídelňák jezdil, klasický WRm, brzo však byl nahrazen vozem BR(c)m a od (druhé?) změny JŘ byl zrušen úplně.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 00:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj: No ten ZSSK reštaurák na Hradčany by sa snáď teoreticky dal...,
ALE celá súprava je, a aj v 2008 bude, súprava ČD, čo má zrejme svoj dobrý dôvod (tá súprava asi prechádza na nejaký vnútroštátny obeh v ČR). Ten slov. reštaurák z Hradčian by potom musel mať aj vnútroštátny obeh v rámci ČR, aby sa nestalo, že bude pol dňa neefektívne odstavený niekde v Prahe v depe. Z hľadiska efektivity by potom bolo pre ZSSK výhodnejšie radšej ho za ten čas aj 2x otočiť medzi Blavou a Košicami na nejakom R.
A myslíte, že na Hradčanoch by sa rešt. "uživil"? (to je otázka, nepoznám dobre tú trasu)
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 07:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EN: Máš pravdu, je tam pak vnitrostátní oběh na Hutníkovi, ovšem příjezd 128 je v 12:59 a odjezd 129 15:06, tudíž nemusel by dál jít s kmenovou soupravou a mohl by mít vlastní obrat. Ale je otázka, zda by se uživil, pak bych, ale asi celý vlak vedl v kategorii Ex, eventuelně IC (podle toho, jka jsou nastavena pravidla, pro provoz IC), mě jen rozezlelo, že ČDnedají do klaku "evropské kvality" (ty úvozovky jsou na místě) jídelní vůz.
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mz:Tím pádem skončí i zájezd na 8121 (3)/8120 do Kájova?
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Wikipedii jsem našel, že EC má mít občerstvení, např jídelní vůz - tedy ne nutně jídelní vůz. Ostatně EC Hamburg - Kodaň taky jídelní vůz nemají.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 10:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, ale vypadá to, že někteří zde diskutující jsou stálými zákazníky v restauračních vozech, jelikož se bez nich asi neobejdou. Já vím, tu nejde ani o to, zda-li tam chodíte, ale spíš o princip. Ale vycházejte z toho: chodíte vůbec do jídelňáku při každé cestě EC ? Já nevím, já tam chodím tak z 30%, dám si kávu, zaplatím 100Kč (alespoň u DB) a toť vše.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34810
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 11:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivo:
Nevím, takovými detaily jsem se zatím nezabýval.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 11:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ris: Já jsem sice do debaty o hospodách ještě nezasáhl, nicméně bych se přikláněl k tomu, že EC má mít určitý standard a k němu patří určitě i to, že se můžu cestou kulturně najíst a nemuset shánět na nádraží bagetu a vodu v PETce. Zejména pro bohatší klientelu manažerů, podnikatelů a jinak služebně cestujících by právě toto mohlo být argumentem pro použití vlaku místo auta (byť do hospody nevlezou pokaždé). Prostě jde o to, že ta možnost tu je a lze se spolehnout na to, že EC = hospoda.
Můj výrok by se dal dokonce zobecnit nejen na hospody. Nejlepší klienti pro dopravce nejsou studenti nebo dělníci, kteří pasou po co nejnižší ceně, ale právě bohatší klientela, která bohužel zhusta jezdí výhradně autem, potažmo letadlem. Tito klienti jsou ochotní utratit za cestu podstatně víc než např. ti studenti, nicméně se jim za to musí něco nabídnout. A to něco je rychlost, komfort, spolehlivost a dobrá nabídka spojů. S tím souvisí jak přítomnost hospody na určitých vlacích, tak např. existence pozdních večerních vlaků, které sice nejezdí až tak plné, ale prakticky znamenají menší omezení z hlediska nabídky spojů.
Pokud se ČD (potažmo dalším dopravcům) povede uchvátit značnou část těchto cestujících, budou za vodou.

Osobně pravidelně vymetám Urblíkovy hospody co zavítaly na rok k nám na sever (příští rok máme zase utrum). Nabídka je tam slušná, ceny přiměřené a obsluha obvykle velice ochotná. V EC je to s cenami horší, i když jsem si konečně polepšil na nadprůměrný plat, tak na kafe, potažmo oběd za Německé ceny např. na Vindoboně to pořád ještě není, resp. jsou důležitější rodinné výdaje než oběd za 15 EUR.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4993
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle návrhu řazení na příští rok bude posilový R Vihorlat (Košice - Praha a opačně) jezdit každý čtvrtek a pátek / pátek a sobotu a nebude jezdit přes Valachy, ale přes Bohumín.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Do značné míry souhlasím. Nicméně moje nedávná zkušenost tomu moc neodpovídá. Jel jsem na Slovensko Košičanem a kolem poledne jsme si s přítelkyní zašli na kafe do jídeláku. Kromě nás byla ve voze dvojice týpků, kteří pili pivo a vodku, a jeden pán, který jedl nějaký párek. Na to, že byl čas oběda, to byla dost bída. Tak je otázka, jestli to má smysl.

Ale například s EC směr Berlín mám opačnou zkušenost - zvláště za hranicemi.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: s tou obsazeností v Německu to bude asi tím, že přejezdem hranic jídlo o 300% nezdraží, aby to bylo pro Němce zhruba cenově stejné jak pro čechy. Jedná se hlavně o restaurace u DB, které jsou na můj vkus až drahé.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 21:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Vihorlatovi. Lichej Vihorlat jede z hlaváku, ale sudej jede až na Smíchov. Jinak zatím není stanoven přesný čas odjezdu z Košic a příjezdu do Žiliny. Je tam pouze: 20.__ a 0.__-0.05
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 21:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Jasně, když jsem přišel mezi Berlínem a Drážďany do našeho WRmz, obsluha byla dost překvapená, že jsem mluvil česky

Ovšem cena se někdy během jízdy mění, viz odkaz
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 00:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I na našem území se v jídelňácích na EC pohybují převážně cizinci. S ohledem na ceny se není čemu divit.

Chomutovák: V textu o standardech máte pravdu, jen myslím, že i na onen "pomyslný" vyšší standard jsou i tak ceny neuměrné. Sám do jídelního vozu taky čas od času chodím, ale většinou mimo EC (kam si raději koupím onu zmiňovanou bagetu s PETkou vody). na EC si rád dávám Cappuccino z barového vozíku, kde je cca 30kč relativně únosných.
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 11:48:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja mám otázku,predpokladám,že za zrušenim Galilea v úseku Praha-Dresden budú DB.Je to prekvapujúce,lebo to muselo byť dojednané dodatočne.Neviete niekto prečo?Žeby prestavba stanice v Dresden??Dokonca sa v prvých návrhoch objavoval Berlin...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Ono to s těmi manažery aspol. není tak jednoduché. Spousta z nic nesedne do vlaku už z principu, za volantem se vyžívají ... (asi jako šotouš, který projíždí tratě)

Já jsem vlezl do hospody na EC (Praha) jednou a jsem zase na dlouho vyléčený, poněvadž na toto peníze fakt nemám.

Euronight:
Nejezdil nějaký ARxxx na Horehroncovi už loni?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Na R 810/811 Horehronec jazdil ARpeer (klimat.) dokonca ešte v tomto GVD, no bol zrušený, tuším už k prvej zmene CP. Bolo to asi v rámci nejakej reorganizácie radenia reštaurákov ZSSK, pretože v rámci zmeny sa naopak novo zaviedol reštauračný vozeň na večerný R 612 Váh, ktorý dovtedy na tomto poslednom R z KE do BA nejazdil.
Vyzerá to tak, že ZSSK má prioritu reštauráky radiť predovšetkým na všetky R/IC Košice-Žilina-Blava, a ak niečo ostane, potom sa uvažuje, kde ešte by ich nasadenie mohlo byť efektívne (napr. spomínaný Horehronec). Na iných vnútroštátnych R okrem ramena KE-ZA-BA ZSSK reštauráky vôbec neradí, preto bol aj ten Horehronec vlastne výnimka.
Osobne si ale myslím, že by sa reštaurák uživil aj na niektorých R z KE cez Zvolen do BA. Pamätám si, že istý čas chodil ARpeer aj na IC Hron z BA do Banskej Bystrice, neskôr mu skrátili trasu len po ZV a chodil mobilbar, reštaurák zrušili. Dnes chodí Hron zasa z BA až do BB, no reštaurák už nechodí, ani mobilbar.
Jog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 18:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si že ten Vihorlat mohol chodiť ešte viac krát ako je navrhovaný napr: počas celého leta, každý deň.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 19:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jen blbě vidím. Ona bude Šumava jezdit do Nového Údolí?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34828
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 19:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč by neměla?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 19:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já si ji taky nějak nedokážu v Novym Údolí představit
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34832
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 20:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To však naštěstí nemá na její trasu pražádný vliv.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34833
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 20:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To spíš se těším na hlášení Plečky v Praze - až za mezinárodní částí do Ljublaně budou hlášeny přímé vozy do Nového Údolí.

Jinak se tato záležitost již docela zevrubně rozebírala v příslušných diskusích (částečně už někdy před rokem a letos začátkem roku), takže případně doporučuji projít si to tam.

Zjednodušeně:
Dřív do Najtálu nemohla, do Volar nemá kloudný smysl (dlouhý objíždění, tedy i JD, sunutí je šílenost, druhá barča by sice šla, ale zbytečný peníze navíc) a přípoj hned tam bude zajištěn osobákem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 01:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: a čím se dosáhlo toho, že teď najednou může?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34847
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 10:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kompletním vyškubním starých kolejí a položením nějakého výzisku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 11:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští rok bude asi půlroční nepřetržitá výluka Letohrad - Lichkov, tak kdoví, jak to s těmi rychlíky do Polska ještě dopadne ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 14:00:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Je v Novém Údolí možnost objíždění, nebo se bude sunout? A dějí se nějaké kroky pro obnovení tratě do Pasova, nebo je to na mrtvém bodě? A bude ta klasika jezdit i na dalších spojích do ČB, nebo bude stát celý den v Novém Údolí (Černém Kříži)? A konečně, je do Nového Údolí nějaká (byť jen příležitostná) nákladní doprava? Dříve se tam překládalo dřevo na auta a ta mířila do ciziny.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 14:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: V Oudolí je možnost objetí, sice se musí sunout asi cca 150 metrů, ale je to v dopravně.
Žádné viditelné kroky k obnově se nedějí a myslím si, že už je obnova trati přes čáru v propadlišti dějin.
Podle mne dojede 1431 do Údolí, objede, pojede jako osobák do Volar tak, aby v ČK dělala přípoj od 8145. Co bude dělat dál je otázkou, ale pak pojede zase jako osobák do Údolí otočí a pojede 1430. Takže obrat by mohl být následujicí: 1431/18549/18552/1430. Další možnost je to protáhnout jako osobák do ČB, ale to by bylo potřeba víc souprav, víc velkých mašin a asi to je zbytečné. Uvidíme, bylo by fajn, kdyby se do Údolí protáhly i další vlaky 8143,5,7,9.
Nákladní doprava tam není žádná a je to škoda. Uvažovalo se o dříví ve Stožci, ale snad kvůli velkému množství aut to bylo zamítnuto, Ssoumar by mohl vědět více.
Martin
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34868
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinem zmíněný oběh by měl platit. Po zbytek dne (tak jako dosud) bude souprava stát v Volarech. Je to už snad třetí cílová stanice Šumavy, původně jezdila jen do Nové Pece.
U ostatních vlaků je upřednostňována přímá vozba Volary - Najtál a moc nevěřím, že se něco změní, dokud tam budou jezdit 810. Co bude pak, to asi nikdo neví.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 18:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem se vratil z dovolene a nasel jsem tu odkaz:
http://www.kvetakov.net/upload/razeni2008.pdf

bohuzel uz neni funkcni :-( neporadila by dobra duse, zda se nekam neprestehoval?? na mail. diky pripadnemu odvazlivci
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 20:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ona Šumava bude stát ve Volarech jen asi 1,5 hodiny a dřív do Oudolí stejně nic nejede.
Martin
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v novém GVD bude jezdit R Budatín (440) zhruba v čase dnešního R Javorník. Souprava bude ve složení Apee142+Bpee+Bpee+Bee240

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace