K-report
 

Archiv do 23.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 23.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5106
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nechápu, proč by měl noční rychlík někdy ve 2 ráno zastavovat v díře, které nemá ani 10 000 obyvatel.
Btw., Žďár má skoro bajoko 25 000 obyvatel, takže asi tak.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Avantime: Jestli ten odjezd ve 21.53 není třeba kvůli taktu. Denní R přes HB odjíždí z Prahy v XX:53. Tak asi proto.
Pokerna: A kolik lidí z/do Pannonky v Tišnově vystupuje/nastupuje? Silně to připomíná diskusi kolem (ne)zastavování Galilee na trati 260.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka : Co je smysluplného na tom, že vlak, který se bude hrabat do Lovosic téměř 2 hodiny bude "použitelný", protože rychlíků je málo? Slovem "použitelný" jsem myslel, že vyrazí z Prahy později a je na místě dříve než další R. Že by s tím skutečně někdo jel, nepovažuji za pravděpodobné.

Nedomnívám se, že by osobní vlaky na trase Praha-Ústí byly určeny pro dopravu Lovosice-Praha. Proto myslím, že tím někdo pojede, protože lidé cestují i mezi Roudnicí a Ústím :-) Pro ty by byla 471 příjemnou novinkou. Už chápete? :-)

Neodpovídá významu obce, v minulosti zde jezdil alespoň jediný dálkový vlak během dne, dnes se dostanete akorát do Prahy.

Chomutovák : Období mezi 18:50 a 20:52 je z Prahy špičkové a žádná náhrada dnešního EN nejede. Ještě v této době projíždí R do Chomutova celý úsek Praha-Ústí (a hodinu za ním i EN). Přitom by tento R mohl jet do taktu R Praha-Děčín a zastavovat - o půl hodiny by se posunulo "poslední spojení" do Podkrušnohoří.
V sobotu a v neděli ráno to najednou nevadí a R z Chomutova může zastavovat i v Bohušovicích nad Ohří :-D
Já nic nemám proti "určení" Podkrušnohorských expresů. Bohužel ale nevidím, že by ta frekvence byla natolik obrovská, aby se vyplatilo projet 100 km. Odhaduji, že je tak na 30%-50% frekvence R Praha-Děčín. A jak vidíte i na DF, je víc lidí, kterým nezastavování vadí. Opravdu to nejsou žádní moji komplici :-D Navíc to hraní si s několika minutami-do Teplic pojedete kvůli novému zajíždění na hl.n. v Ústí o 5 min. déle (možná méně, nevím) a vůbec Vám to nevadí :-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též jsem pro, aby v Lovosicích zastavovaly všechny vlaky krom EC a IC. Lovosice nejsou jen Lovosice, ale též Litoměřice.
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo nic proti ale když budu potřebovat se dostat ráno na burzu do prahy myslim modelů vy my ten Zvl zaplatíte ?????
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebo když budu chtít jet do Thesaloniky jak se tam kuvaa dostanuu??? Z panonky tam jedou přímé vozy !!!!!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4378
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 14:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna: jak často jezdíš do Thesaloniky?? A kolik lidí denně tam z Tišnova míří?? Nebo aspoň do Blavy...

Vlastně máš pravdu. A ještě bych navrhoval zastavení v Níhově, co kdyby chtěl z tama taky někdo jet Thesalonik?? A pro jistotu zastavíme i v Kuřimi, Říkoníně, Vlkově, Křižanově.... Nebo ještě jinak, raději zastavíme všude, aby se někdo necítil ukřivděn
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 15:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: Obsazenost expresů rozhodně není špatná, vzhledem k tomu, že jezdí sotva půl roku a poměrně dost zpožděné. Kdyby k tomu byla ještě relační sleva do Podkrušnohoří, tak množství cestujících ještě stoupne.
Období kolem 18:50 bych nepovažoval už rozhodně za špičku, odpoledními rychlíky z Prahy do Ústí jsem jezdil celkem pravidelně a nejvíc natřískané byly v 15:35 a 16:26 (když jsem přišel na poslední chvíli, tak jsem stál až do Roudnice), 18:26 už se dalo sednout i v Praze, ve 20:26 to nebyl problém vůbec. Ale hodinovému taktu bych se v principu nebránil po celý den, mohly by se zkrátit soupravy a obraty a celkový efekt by možná byl pozitivní.
Zajíždění expresů na hlavní nádraží v Ústí mi rozhodně nevadí, byť se tím pravda jízdní doba mírně prodlouží (ale opravdu mírně). Jsem ale přesvědčen o tom, že se konečně bude dodržovat jízdní řád. DVě minuty pobytu v Ústí na západě jsou fatálně málo a je zjevné, že tvůrci GVD si toho byli vědomi, protže rezerva v jízdních dobách do následující stanice je vždy dostatečná (západ-Teplice za 17 minut je luxus, dá se to ujet i za 12, podobně západ-Holešovice za 1:06 má taky cca 5 minut rezervu). 6 minut pobytu na hlavním nádraží by mělo na obměnu cestujících bohatě stačit a jízdní doby se pak mohou pokrátit. Hlavně je tu ale rezerva do budoucna, pokud se povede časem jezdit se soupravamií s vmax 160 km/h podle vvýj rychlostníků, tak se jízdní doba Ústí-Holešovice bude moci zkrátit na čistou hodinu, ne-li ještě méně.
Za ukončení vlaků v Praze buďte zatím rádi. Přímé spojení např. z Teplic do Otrkovic je pěkná věc, ale díky souběhu výluk na koridoru nejezdí sudé dálkové expresy prakticky vůbec načas. Až bude Nové spojení i dodělaný koridor, pak bude možné protáhnout skrz Prahu jak expresy, tak rychlíky od Děčína a všichni budou spokojeni.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 15:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jena: Zastavování nočních vlaků i v "dírách" bych se v principu nebránil. Většina nočních rychlíků má stejně dosti dlouhou jízdní dobu a prostoje v uzlových stanicicích, časově by to nevadilo. Záleží ale pochopitelně na tom, kolik by v dané lokalitě vystupovalo/nastupovalo lidí, zastavovat deset vagónů pro jednoho člověka se nevyplatí.
Jiná otázka je, že těchto zastávek ponejvíce využívají různé nažádoucí živly a normálních cestujících moc ne. Živly by to ale chtělo z vlaku dostat jinak, např. z neprůchodněním vlaku alespoň v ubytovací části (což se někde dělá, nevím ale, zda je to v souladu s předpisy). Pokud bude dost obětí, tak zloději budou jezdit Galileem klidně i z Pardubic až do Brna.
Poptávka po noční dopravě na kratší vzdálenosti tady existuje a je zbytečné se těchto cestujících zbavovat. Navíc je třeba hledět i na to, že právě možnost dojet v nějakou nekřesťanskou hodinu může být argumentem pro to, aby člověk použil vlak i v nějakou rozumnou hodinu. Např. taková půlnoční Větruše s návazným osobákem do Chomutova umožňuje udělat i jednodenní cestu na Moravu a ještě se použitelně vrátit (=pokud člověk nemusí být v 6 v práci). A dálkové noční vlaky mohou tuto funkci plnit taky, zejména když stejně jedou a oázka je jen zda zastavit či nezastavit.
Avantime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 16:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: Ano, máte pravdu, vypadá to, že je to kvůli taktu. Na jednu stranu jsem za toto uspíšení rád, protože v letošním GVD byla po odjezdu R 685 (Praha hl.n. odj. 18.54 h) s přestupem (a 48min čekáním) na Os v Havl. Brodě do odjezdu R 375 více než 4hodinová pauza pro spojení alespoň do Žďáru nad Sázavou, takto bude "jen" 3hodinová. Na druhou stranu, pro návraty na Vysočinu po skončení "kulturních akcí" v Praze pak zbývá jen R 673 s odjezdem v 5.49 h...

Jinak s nezastavováním R 374/375 v Tišnově souhlasím a přikládám i dle mého relevantní zdůvodnění: Havlíčkův Brod 24 296 obyv., Žďár nad Sázavou 23 469 obyv., Tišnov 8 235 obyv. (via Wikipedia.org).
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 16:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jena: nevim proč sem pleteš i Níhov apod.???? R375/R374 vždy v Tišnově zastavoval nevidím důvod proč by se to mělo rušit !!!! A navíc když se potřebuje nějaký fíra dostat na Hl.n. a má tam být v 3:00 tak by mne zajímalo jak by se tam jinak dostal pane chytrej ?? A ber v potaz to že nemá auto ani řidičák na auto. A už vidím někoho jak ochotně ve 2:00 ho zaveze do Brna na hlavas. Jo pokud si dobře pamatuji nejezdí nahodou i přímé vozy až do soluně??? Tzn. jak bych se jinak tam dostal???
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 16:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo take mě štve že zruší dnešní R 675. To bych ráad věděl důvod proč ho ruší pokud si pamatuji kvůli obsazenosti vlaku to asi nebude ten byl vždy dosti obsazený
Avantime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 17:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna: R 675 se neruší, byl vypuštěn jen v návrhu GVD, v konečném návrhu již zase figuruje, tzn. že je přes den zachován dvouhodinový takt R přes Vysočinu.

BTW, řekl bych, že Níhov apod. byl myšlen ironicky. Navíc, když někdo bude nutně potřebovat z Tišnova do Soluně (a řekl bych, že takových příliš mnoho nebude, že), může využít nabídky denních spojů, čí využít IAD do Brna hl.n.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 17:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram : Jediné, co pro to můžete udělat, je napsat na Ministerstvo dopravy. Ti rozhodují o tom, kde vlak bude stavět a kde ne. Loni jsem dostal takovéto stanovisko : "Ministerstvo dopravy zastává názor, že by po dobu přepravních špiček v rámci systémového řešení dopravní obslužnosti Lovosic, měli mít cestující možnost přestupní vazby na vybrané vlaky dálkové dopravy, případně na vlaky kategorie spěšný vlak, ve směru do Prahy i zpět v časovém rozmezí cca 1 hodiny."
Výsledkem je, že 2 vlaky zase ubydou (Galileo a Kepler) :-)
Chomutovák : Sotva půl roku? 8 měsíců :-D Nebudu rejpat :-) No já nic proti superexpresům nemám (kromě toho, že nestaví v Lovo, ale to víte už dlouho :-), mám jen dojem, že kdyby ten projekt byl úspěšný, že by se staly změny v autobusové dopravě, ale nestalo se nic. Dokonce s busy do Ústí se ani nehlo a nezaznamenal jsem úbytek cestujících...
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 18:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Avantime: No můj nevlastní bratranec tam každý rok jezdí nevim jak je to ted myslim do soluně.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 18:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna: Vy ty své příspěvky asi nemyslíte moc vážně, že ne!
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 19:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hele mě de o to abych mohl někdy se jít podívat na panonku jak zastavuje v tišnově. o to mi de dosti mne stve ze to rusi. Jedno vam reknu ti nahore myslim tim skoro cele vedeni CD, celou vladu CR tam delaji uplne hovno akorat nam serou zivot to je muj nazor
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 19:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hele mě de o to abych mohl někdy se jít podívat na panonku jak zastavuje v tišnově. o to mi de dosti mne stve ze to rusi.

To je ovšem problém pro psychiatra,to tvůrci grafikonu nevyřeší.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 20:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna: Pokud si to zastavení zaplatíte, tak nebude problém.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 20:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Denny: S tím půlrokem jsem ujel, to uznávám...
Nicméně jisté změny tady jsou, z Chomutova do Prahy přestal jezdit Kavka a spojů tak ubylo (poslední přímý z Chomutova do Prahy teď jede v kladiva v 16,00).
Problém s Keplerem a spol. bych viděl tom, že ho stát pravděpodobně nedotuje a tudíž si o zastavování rozhodují ČD samy.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 21:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Já to ani po dráze nechci, aby tu zastavoval Kepler, ale náhradu neposlaly žádnou :-(
Heh o tom Chomutově nevím, já sleduji hlavně Ústí a Teplice a hlavně busy do Ústí vlaky dublují... A taky jsem navrhoval dopravci na TP-Praha, aby posunuli busy na sudou:30, aby vznikl proklad s vlaky. Na to mi odpověděli, že nechtějí přijít o cestující, že jsou léta na spoje zvyklí a že nezaznamenali pokles cestujících...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4380
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 21:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno vam reknu ti nahore myslim tim skoro cele vedeni CD, celou vladu CR tam delaji uplne hovno akorat nam serou zivot to je muj nazor

Máš recht, nezastavování Panonky v nějaké je samotážní čin vlády a počátek konce světa...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 01:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman:
Co je smysluplného na tom, že vlak, který se bude hrabat do Lovosic téměř 2 hodiny bude "použitelný"

Smysluplné je to, že představuje plnohodnotné spojení z Prahy do Lovosic. Os, který je předjet rychlíkem, nikdo pro tuto cestu nevyužije (kromě SONE+ Os, Sp a podobných okrajových cestujících). Jízdní doba nezávisí na jeho poloze k rychlíku, tj. argument 2hodinové cesty neberu.

Neodpovídá významu obce ... dnes se dostanete akorát do Prahy.

Od nás se taky dostanu jenom do Prahy, a to máme více než 2 x tolik obyvatel, co Lovosice s Litoměřicemi dohromady. Kromě toho lze cestovat z Litoměřic na východ ČR po trati 072 + 231 přímými vlaky do Nymburka nebo Kolína.

Bohužel ale nevidím, že by ta frekvence byla natolik obrovská, aby se vyplatilo projet 100 km.

Dálnice D8 představuje obrovskou konkurenci pro VHD ve směru Ústí nad Labem. A hlavně pro vlaky, které si velmi zajíždějí v porovnání s autem. Tady skutečně jde o každou minutu času a komfort nepřetržité jízdy.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 01:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna:
nebo když budu chtít jet do Thesaloniky jak se tam kuvaa dostanuu??? Z panonky tam jedou přímé vozy !!!!!

Domluvte se s nevlastním bratrancem a uhraďte půl na půl mimořádné zastavení vlaku. Vy můžete fotografovat a nevlastní bratranec předstírat vadu chůze, abyste stihl ošotit celou Panonku.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2892
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 14:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dálkové vlaky do Lovosic i jinam
Je sice pěkné mít spojení do mnoha a mnoha měst po celé ČR, případně i do zahraničí, ale stačí, když se každý den podívám na Babitron a jsem si jist, že pro drtivou většinu cestujících je lepší, že pojede jejich vlak včas než že se jednou za rok dostanou bez přestupu k příbuzným na Moravu. Věřím, že až se stavebníci přesunou na jiné tratě, tak nebude problém to dálkové spojení zase obnovit. Je totiž na druhou stranu pravda, že pro starší lidi nebo pro cestující s haldou zavazadel jsou přestupy nepříjemné, zvlášť pokud to není v rámci jednoho nádraží. Poslouchám to u prarodičů velmi často. Dnes se ale musí přizpůsobit většině.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 14:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna:
Na Pannonii přímé vozy do Thessaloniki řazeny nejsou, ty jedou v sezóně na EC 279 Jaroslav Hašek, který naštěstí přes Tišnov nejezdí
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 15:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokerna: Nyní Pannonka v Tišnově staví. Kolikrát jste se tam byl podívat? To ať raději Galileo staví ve Svitavách... Nebo ranní rychlíky z HK do Prahy v Čelákovicích... Bylo by to smysluplnější.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 15:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zastavování Pannonky v Tišnově: já s ní párkrát do roka z Prahy do Tišnova jedu, a obvykle tvořím 100% výměny substrátu v této stanici. Jsem rád, že dosud v Tišnově stavěla (před nádražím se tam parkuje podstatně líp než v Brně), ale naprosto chápu, že zastavovat tam kvůli 0 - 1 cestujícím je pitomost ...
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 19:55:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slovenský predbežný návrh by sa mohol pozrieť na www.thomasweb.webz.cz
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 20:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Některé nezveřejněné konečné návrhy 2007/2008 jsou i na stránkách Olomouckého kraje. Např. 301, 303, 310 ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 08:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Panonnia: Ráno ve vlaku jsem se probíral jízdním řádem Panonky a zjistil jsem, že má opravdu dlouhou jízdní dobu. Oběma směry je to přes 24 hodin Praha-Bukurešť. Tato jízdní doba by se při tom dala o dost zkrátit, Praha-Budapešť přes Pardubice se dá udělat za cca 7,5 hodiny, Budapešť-Bukurešť za 13-13,5, celkem tedy 20 hodin. Pak by mohl být odjezd z Prahy cca v 18,00 a do Bukurešti by se přijelo ve 14,00, podobně zpět. Prakticky by to znamenalo ještě rozumný odpolední/podveřerní odjezd a příjezd ještě ve dne, navíc by se ušetřila jedna souprava.
Nevýhoda takovéhoto řešení je v tom, že Maďarskem bude vlak projíždět v nekřesťanskou noční hodinu, tj. nebude příliš použitelný pro cesty Čechy-Maďarsko (vyjma okrajových oblastí) a ani Maďarsko-Rumunsko. Z Prahy ale tuto úlohu bude plnit pordloužený Galileo-Galilei, z Maďarska by pak mohl jet normální denní rychlík (bez ubytovacích vozů). Ještě jedna nevýhoda je ve zrušení nočního spojení Prahy na Vysočinu, ale i to by se dalo řešit, např. večerním rychlíkem Praha 22,00-Jihlava 0,30.
Co si o tom myslíte? Jaká je frekvence cestujících do Maďarska a jaká dále do Rumunska?
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 11:36:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pannonia:

V podstatě mám názor,že by Pannonia mohla být vedena přes Pardubice.Důvody jsou logické: větší potenciál cestujících,kratší jítdní doba.

Další věci už jsou trochu na přemýšlení.V podstatě,pokud se týče spojení Česko-Rumunsko,by poloha tebou navržená byla vhodná.Další otázka stojí,kdo a kam s jede.Je pravda,že když jsem nedávno studoval řazení,tak mi neuniklo,že mezi Prahou a Bukureští není řazená 1.tř. a vozy 2.tř. jsou jen 3,z čehož je 1 lůžkový a 2 na sedění.V podstatě torzo.Nevím ale,jestli třeba něco přivěšují v Budepešti.
Druhá otázka je,kdyby se změnila časová poloha,třeba by situace byla lepší.Rumunsko vstoupilo do EU,možná ta výměna lidí bude v budoucnu vyšší.
Jinak ještě píšeš o prodlouženém Galileo Galilei a že by z Maďarska mohl jet jako denní rychlík.
Chápu to tak,že by jely potom dva vlaky Česko-Rumunsko?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 12:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Budapešti se přivěšují se i odvěšují vozy. Ovšem tranzitních cestujících mezi Rumunskem a Čechami jsem napočítal při jízdě tímto vlakem jen co se na prsty jedné ruky vejde, tedy respektive jsem se to dozvěděl od průvodce spacího vozu. A kolik lidí asi jelo z Čech do Rumunska na sedáka, si lze domyslet. Je pravda, že to bylo v dubnu, takže teď je to možná lepší.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 12:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pannonia:
Domnívám se, že k razantnějšímu zkrácení jízdní doby Praha-Bukurešť nebude za strany zúčastněných železničních správ vůle, tento rychlík je využíván k přepravě vnitrostátního substrátu (ve vozech na sezení).
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 13:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Panonka: Děkuji za názory. Já jsem Panonkou nikdy nejel, ale objevují se tu protichůdné názory, tedy jednak narvaná už z Prahy a pak taky, že nejezdí do Rumunska skoro nikdo. Já jsem tedy ještě neměl potřebu jet do Rumunska, ale na druhou stranu mnozí ji mít mohou, např. Rumunští dělníci.
Rozhodně jsem nemyslel tahat dva vlaky z Prahy do Rumunska. Podle mého diskuzního návrhu bych Panonku urychlil a vedl až do Bukurešti, Galilea použil pro noční dopravu do Maďarska a nějaký vnitrorychlík Budapešť-Bukurešť by pak nahrazoval tamní pravděpodobně o dost vyšší frekvenci cestujících. Ale možná by s tím z Prahy pak nikdo nejezdil, kdo ví.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 14:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou k Pannonii:
Při svých cestách Pannonií většinou cestuji vozem Bmee CFR, který mi přijde pohodlnější než B ČD a B MÁV. Zaplněnost od Prahy je hlavně frekvencí do Brna (předchozí vlak do Brna jede už v 18.26,pak až Pannonia), Bratislavy. Další početnou skupinou ve vlaku jsou v relaci Praha-Budapešť batůžkáři. Rajka-Gyor-Budapest další silná vnitrofrekvence, ve dnech školního vyučování občas musí cestující stát na chodbičce vagónu. Z Budapešti směr Szolnok je vlak o něco prázdnější. Relace Praha/Brno - Rumunsko je využíváná v sezóně turisty, kteří cestují do rumunských hor. Jinak asi nic moc.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 15:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zámčan: EC 382/383 "Jozef Bem" Varšava - Košice - Budapešť a zpět je budoucí novinka, nebo jezdí již letos?
Košičan zastavující ve Štrbě.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 16:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CHomutovák: Já bych nechal Panonii tak jak je. Občas jezdím z Brna do Kladna a je to úplně ideální spoj. 2:30 v Brně nastoupím a kolem osmé jsem v Kladně.. Potřebuji se tam dostat vždy co nejdříve, a tak mi toto spojení 100% vyhovuje..
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde, a udělá to.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2901
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 16:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z diskuze "Trať 220/1 - čtvrtý koridor":
Myslím, že čtyři kategorie jsou vcelku únosné. Já mám pohled na kategorie vlaků takovýto:
EC/IC pro rychlou mezinárodní dopravu a dopravu mezi nejvýznamnějšími centry v ČR
R pro méně rychlou dopravu mezi velkými městy v ČR (i menšími než v případě EC/IC)
Sp pro regionální dopravu, obvykle v rámci kraje
A teď trochu kacířskou myšlenku ... vlaky kategorie Os bych na některých tratích snad ani vidět nemusel, na některých tratích bych výrazně upřednostnil Sp. Opravdu nevím, proč musí - v extrémním případě - zastavovat každou hodinu vlak v lese 2-3 km od obce. V takovýchto případech stačí buď nějaký řidší interval (pokud je obec ještě dosažitelná) anebo tam prostě nezastavovat vůbec (viz ten les). Myslím, že typickými případy takových zastávek by mohly být například Pavlov (120) nebo Opočínek (010).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 17:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle obecně se jistě shodneme. Zdá se, že pes bude zakopán v tom, co lze považovat za "velká města" a co za "nejvýznamnější centra".
Já bych za nejvýznamnější centra považoval právě ta velká města, tedy města krajská + ostatní města obdobné velikosti a významu. Potom ovšem nejblíže nižší kategorií měst jsou ta menší o zhruba 10 - 50k obyvatel, obsluhovaná rychlíky a spěšňáky.
Co se týká zastavování Os, opět musím souhlasit. Zastávky v lese (polích) neobsluhovat, tam kde je takových většina, vůbec Os nejezdit. Střídavé zastavování mi ovšem přijde jako blbost - buď to má cenu zastavovat, nebo ne .. Jedinou výjimkou je, pokud je potřeba zkrátit JD kvůli návaznostem, pak lze třeba dvě takové zastávky obsluhovat střídavě (pokud ta minuta pomůže) nebo třeba střídat zrychlenky a zastávkové vlaky, pokud je to odúvodněno jinak (krátké - dlouhé rameno ap.)
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 17:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch, Racek - na obecné úrovni rovněž souhlas. Nicméně si myslím, že je potřeba rozlišovat konkrétní případy. Nevidím důvod, aby rychlíky stavěly třeba v Říčanech, kde jezdí dostatek Os. Na druhou stranu projíždět s rychlíky podstatně menší Malé Svatoňovice by asi byla chyba, protože na 032 tvoří R podstatnou část vlaků.

Asi je problémem, že R a Sp mají často stejnou nebo nelogicky převrácenou funkci, protože je rozdíl v tom, kdo je objednává. Osobně jsem zatím nepochopil, proč to musí být takhle rozdělené právě kategorií vlaku - a ne případ od případu. Přivítám objasnění...

Vlaky Os skutečně jezdit nemusí - v úseku Martinice v Krk. - Kunčice n. L. jezdí téměř výhradně Sp, protože se to tak hodí líp
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2902
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 18:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek, Hrubyv:
S těmi městy bych to pro přiblížení viděl třeba na 010+270 zhruba takto:
EC/IC: Kolín,Pardubice,Olomouc,Ostrava. Nejsem si úplně jistý se Zábřehem a Hranicema, ale spíš ano. Ráno do Prahy a večer z Prahy pak klidně přidat i Suchdol a Studénku (za předpokladu přípojů)
R navíc: Choceň,Ústí n.O.,Č.Třebová,Přerov,Suchdol, Studénka
Přelouč, Červenku, Lipník a další bych už obsluhoval Sp.

Ke spěšňákům a projíždění: Docela se mi líbí právě model tratě 032, kde se rychlý a pomalý vlak střídají. Tento model lze samozřejmě různě upravovat třeba na dva rychlejší a jeden pomalejší anebo ty pomalejší vlaky odstřelit úplně a vybrané obce obsluhovat busem společně s dalšími, které na trati vůbec neleží.
Je třeba také říct, že pro takovéhle akce je vhodná integrace, aby pro cestující v těch menších obcí třebas vznikl proklad mezi vlakem a busem, resp. tam třeba zastavil školní vlak a šichťák, ale v sedle už tam jezdil jen bus, záleží případ od případu. Možností je spousta.

for Hrubyv: Na 032 R de facto suplují Sp, zde to vidím opravdu jen ve financování. Možná by bylo lepší to značit Sp s přímými vozy...nevím. Na této trati už ale není žádná dálková doprava. Je to jen využití náležitostí R a umožnění cestujícím zbytečně nepřestupovat. Třeba na té 010 ale tímto stylem budeme mít za chvíli mnoho Os (leckdy zbytečných), mnoho Sp s označením R a pak už jen příplatkové vlaky.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 19:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: s 010/270 souhlas.

Možností je skutečně mnoho, stačí se inspirovat třeba v zahraničí. Co se týče Os a Sp poblíž velkých měst, líbí se mi model, který jsem viděl občas v Německu a Rakousku - Sp staví blízko města jen minimálně a obsluhu malých zastávek zajišťují Os. Od poslední stanice Os přeberou jejich úlohu Sp a dál staví všude jako Os. Domnívám se, že to vede k lepšímu využití kapacity vlaku a umožňuje to rychlejší spojení města se vzdálenějšími místy. Dost mě zaráží, že např. na 010 nejsou téměř žádné Sp. Z Přelouče, Chvaletic a podobných míst je cesta do Prahy v Os zbytečně dlouhá a zastavování dálkových R není vhodné řešení.

Trať 032 se mi taky líbí. A líbí se mi i dost "odvážná" 040, kde bydlím.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 19:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

032 a 040: ano. Myslím, že podobný systém by měl smysl i jinde. Tak například místo směšné R trasy Nymburk - ČL (-Rumburk) bych uvítal co 2h Sp Kolín - Rumburk, který by až do Bakova jel jako R, dál by zastavil v Bělé p. B., Bezdězu, Oknech, Doksech, (St. Splavech), ČL, ČL-Stř., N. Boru, Svoru, Jedlové a pak všude až do Rumburka. K tomu Os linky Nymburk-MB město, Okna-ČL-Svor. Malou Bělou a papírny by holt obsloužil autobus, zbývá Jedlová zastávka, kde ale není vůbec nic. No a v úseku Jedlová-Rumburk by mohl vzniknout hodinový takt proložením Sp od Děčína, zastavujících v DC východě, Benešově, Kamenici a pak všude, k tomu Os linka DC-Kamenice. A tak dál - podobný systém "Sp + někde Os" by se myslím dobře uplatnil i na 160, 120, 238 a jinde.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K projíždění zastávek s malou frekvencí cestujících:
pokud je na dané trati taktová doprava, tak bych např. v sudou stavěl a v lichou projížděl. Otázka je, zda by zrychlením některých Os např. na exponované trati 010 nebyla rozhozena osobní doprava jako celek, případně se získaný náskok oproti všude zastavujícím vlakům nerozplynul v delším čekání ve významnějších stanicích z dopravních důvodů.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hroch 010/270: mě třeba připadá jako pitomost jezdit s R z Prahy do Ostravy ... to už se mi líbí spíš vize Dr. Záhuby z DF ČD: z Prahy každých 30 minut "rychlý vlak" stavící Kolín - Pardubice - Česká Třebová - Zábřeh? - Olomouc. Z Olomouce by první z nich pokračoval do Ostravy bez zastavení, druhý Hranice - Valašsko (- Žilina), třetí Hranice - Suchdol - Studénka - Ostrava a čtvrtý do Přerova - Otrokovic a dál do Zlína, Luhačovic nebo Veselí. A pak znovu dokola, takže všechny 4 linky by jezdily po 2 hodinách.
Přelouč, Choceň a Oustí by řešily R Praha - Brno. Dál za ČT není při takové frekvenci vlaků rychlík z Prahy potřeba (tím padá ta Červenka, až na R Brno - Jeseník). Z Olomouce jede R do Přerova a dál na Břeclav s obvyklými R zastávkami, z Přerova pak brněnský R na Ostravu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vozejk78: pokud je někde taktová doprava, pak je samozřejmě blbost jednou stavět a podruhé ne, protože ušetřenou minutu vlak prostojí na následující zastávce, jinak by vyběhl z taktu. Jedině v případě více (nejméně dvou) takových zastávek je možné některé z nich obsluhovat v sudou a jiné v lichou, aby se v obou případech něco ušetřilo.
Druhou možností je mít dva různé takty (rychlých a pomalých vlaků), ale to má smysl až od dvou vlaků za hodinu výše.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 21:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Racek:
asi jsem se nepřesně vyjádřil. Měl jsem samozřejmě na mysli dva různé takty. Příkladem je vzpomínaná trať 032.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 21:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: pokud je někde taktová doprava, pak je samozřejmě blbost jednou stavět a podruhé ne, protože ušetřenou minutu vlak prostojí na následující zastávce, jinak by vyběhl z taktu.
Pokud je to taková blbost jak píšete, tak proč přesně takový systém zastavování každého druhého vlaku funguje ve stanici Mstětice na trati 231 ? Funguje to zde přesně jak píšete, ačkoliv vlak ve stanici nezastaví, tak do další stanice přijede s náskokem a čeká.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 21:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Váš model bych klidně bral. Takhle nějak kdyby to fungovalo tak je radost jezdit vlakem a ne kodrcat se tzv. EC/IC nebo R . IC/EC Kolín-Pardubice-MOŽNÁ MuN? (ale jednou za dvě hodiny-víc rozhodně ne!)-Zábřeh-Olomouc-Hranice-Ostrava. Od věci by možná nebylo IC Praha Břeclav se zastávkami z Olomouce-Přerov-Otrokovice-Hodonín. Vlaky Typu Praha-Veselí nad Moravou podle mě smysl nemají. To za chvíly budou jezdit vlaky z Uničova a nevím odkud. Přímé vlaky by podle mě měly obsuhovat hlavní tratě a ne se v půlce od nich odloučit a pokračovat po lokálkách. Nebo končit a začínat R ve Starém Městě je podle mě podobný příklad. Buďto ukončit v Přerově nebo přinejhorším Otrokovicích s tím, že bude přpoj na jih Os nebo ukončit až Břeclavi. Jinak se mi podařilo zjistit, že v Zábřeze nemá stavět IC 581 z důvodu neobjednání přípoje směr Šumperk Olomouckým krajem. Je to banda....!
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 22:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka : Nějak si protiřečíte. Nejprve hodina sem, hodina tam (osobák 1h 44 min, hypotetický superexpres 46 minut) a pak je najednou každá minuta dobrá kvůli dálnici D8. Tak si prosím vyberte.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2907
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 22:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
Moje varianta R a současná varianta EC/IC k sobě už mají docela blízko. Jezdil byste snad do Ostravy jen Pendolinem?
Varianta 30-minutového taktu do Olomouce neni špatná, ale uvažoval bych možná už o jednotkách než o klasických soupravách, které by v takovém případě byli ještě více kráceny.

Nádražák:
Přímé vlaky by podle mě měly obsuhovat hlavní tratě a ne se v půlce od nich odloučit a pokračovat po lokálkách. Tady se asi neshodneme. Pokud se na těch "lokálkách" najde dostatečná frekvence, nevidim v tom problém. V těchto "koncových"!! úsecích už můžou ty vlaky klidně jezdit jako Sp obdobně jako ty na 032.

Problém těchto Sp alá R na 032 je samozřejmě větší náchylnost na přenášení zpoždění z jednoho konce republiky do regionální dopravy na druhém konci. V případě nějakého většího zpoždění by bylo lepší, kdyby třeba na té 032 vyrazila hydra s Btn-kem z HK včas a lidi z R si počkali na další spoj.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 22:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Já si právě myslím, že právě na těchto lokálkách se dostatečná frekvence nenajde, navíc přímé vlaky by měly přímo spojovat velká města a z nich se pak musí dělat přípoje na tyto lokálky. V opačném případě by pak jak říkám mohlo dojít k situaci, kdy bude každé větší městečko požadovat přímé spojení s Prahou a dálkové vlaky typu Praha-Břeclav (jak se tomu již bohužel stalo) nebo třeba Praha Ostrava, České Budějovice nebo třeba Cheb se stanou minulostí a bude muset přestupovat daleko více lidí, než kolik lidí pojede právě přímo do těchto různých vesniček a měteček. Ta Břeclav mě opravdu štve - tohle je prostě jeden příklad za všechny..Trasy přímých vlaků se zkracují a přibývá přestupů a to podle mě těch pár lidí, co jede třeba do Veselí nebo Ustrožské nové vsi určitě nezachrání.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 22:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sipi: proč přesně takový systém zastavování každého druhého vlaku funguje ve stanici Mstětice na trati 231 ?
To by mne taky zajímalo. Logiku to žádnou nemá.

Nádražák: proč do Břeclavi, když tam se dá jet přes Brno mnohem rychleji, a Olomouc - Břeclav je zase relace spíš na rychlík?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Praha - Břeclav jezdí každé dvě hodiny, Praha - Ostrava asi 15x denně. Kdy jste se naposledy díval do jízdního řádu?
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha - Břeclav jsem ale myslel samozřejmě přes Zábřeh-Olomouc-Přerov. A proč do Břeclavi přes Olomouc, když se tam dá jezdit přes Brno? Protože tady nejde jen o Břeclav a Prahu, ale i o další města. Třeba když by někdo Chtěl já nevím z Chocně do Hodonína, tak podle Vás je lepší jet R do Munu, tam čekat půl hodiny na EC, zaplatit příplatek, jet EC do Břeclavi a pak zase čekat kdo ví jak dlouho na R nebo Os? Prostě jde o to, že je nelogické ukončit R někde ve St. Městě. R by měl podle mě končit jízdu tam, kde jede dostatečné množství lidí pro jejichž něž obsluha osobákem nestačí. Podle mě tohle ten případ rozhodně není. Těchto vlaků jezdilo dříve několik a byly dobré. Co se týče Praha-Ostava tak nemyslím Superkrámy, ale obyčejné vlaky. A navíc jsem neříkal, že nejezdí, ale že to tak může dopadnout. Příště si to raději pozorněji přečtěte. Prostě mám jen z toho, že budou vlaky jezdit kdo ví kam jen ne do větších měst..To IC z Břeclavi by stačilo klidně jedno ráno do Prahy a večer zpět - tak jak jezdil dříve Šohaj, když to byl ještě slušný expres. Vždycky byl natřískanej po střechu. Rozhodně by to bylo smysluplnější než Ex z Veselí!. Přes den by pak pochopitelně stačily R. Tady jde o to, že v Olomouci tak vzniká jeden zbytečnej přestup navíc. Přští rok to bude zase třeba v Pardubicích a pak zase jinde a pak budeme muset nakonec přesedat po 50ti kilomoetrech. Stejně jak je s postupným přidáváním nových a nových stanic pro zastavová R nebo IC/EC.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 00:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denny_hozman:
Nejde o mě, abych si vybíral. Praha - Ústí nad Labem a event. dále do Podkrušnohoří má zcela jiný, mnohem vyšší, potenciál cestujících než Praha - Lovosice. Proto je z mého pohledu vhodnější obětovat Lovosice a nepřijít o Ústí nad Labem.

Osobáky, které nejsou předjety rychlíkem, mají smysl pro dopravu v tom úseku, to je jedno, jak dlouho jedou.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 00:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: Jo, to už jsem před léty navrhoval a měl jsem proto i název - dvoutaktní systém :-), jenže každý si představil akorát Trabanta. :-( Třeba v Itálii jsou základem spěšňáky a úplné "vymetáky" tam jezdí jen párkrát za den, něco jako u nás ZDO.

Nechápu, proč se u nás na hlavních tratích pořád drží osobáky jako základ dopravy. Třeba na jih od Brna by vynechání Heršpic, Popovic, Vojkovic... u každého druhého vlaku dopravu z velkých obcí urychlilo, zefektivnilo a zlepšilo ekologické parametry. Kolik asi stojí zastavení a rozjezd pantografu kvůli jednomu cestujícímu do/z Popovic? Teď se to řeší jen tím, že některé osobáky projíždí z Vranovic do Brna všechno.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 08:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walzbrych: Já myslím, že bez dopravy by měly zůstat zastávky v lese a ne Malá Bělá, která je přímo ve středu vesnice, není to škoda, když máme plno zastávek, kam je to k nejbližším barákum pár kilometrů?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 09:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se zastavování a nezastavování týče, například na 221 bych udělal takový model, že by jel zastávkový vlak z Prahy do Strančic a za ním zrychlený, který by do Strančic projel a dál jel jako zastávkový. Ten druhý by do Strančic dojel hned za tím prvním, tam by byla přestupní vazba. Zrychlilo by to cestování z Benešova až Strančic do Prahy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace