K-report
 

Archiv do 26.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 26.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 09:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_j: Takový model, co navrhujete, navrhli už zde mnozí jiní diskutující, já také, byť ne v tomto případě, ale v případě trati 011, což je tentýž případ. Navrhovat můžete cokoliv, ale ROPID má jiný názor. Žádné zrychlené vlaky neprovozovat, vše v zastávkových osobácích. To¨, že zastávkový osobák jedoucí přes hodinu je odpuzující, ROPID nezajímá.
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 09:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... ale třeba na tý 221 existuje silný přepravní proud Říčany - Mnichovice a další stanice směrem k Benešovu, bo Říčany jsou pověřeným spádovým městem. Přineslo by to spíše více zla než užitku, zákazníci by určitě nebyli nadšeni, že musí přestupovat ve Strančo... Naopak bych časem přivítal zastavování rychlíků od ČB ve Strančo s možným přestupem na SBahny
Ich verstehe Bahnhof....
Kdo má informace, má moc....
Ponožky do sandálů PATŘÍ!!! :-)
Kdyby rychlíků na 221 nebylo, jak krásně a pohodově by se tu žilo...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 10:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrychlenky by samozřejmě Říčany neprojížděly. Také by v Říčanech měly stavět všechny rychlíky. Město je to velké a takto ho vynechávat je nesmysl.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 10:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psámování (=rozdělení příměstské dopravy na dvě linky, z nichž jedna obsluhuje zastávkově tu bližší oblast, kterou pak ta druhá projíždí a obsluhuje zastávkově vzdálenější oblast) je v principu výhodné řešení tam, kde jsou opravdu velké přepravní proudy. To je rozhodně příklad většiny příměstských tratí kolem Prahy (určitě 011, 221, 231 a 171, na 090 bych si úplně jistý nebyl).
Výhody jsou zejména v tom, že se zkrátí jízdní doba pro tu vzdálenější oblast a zároveň umožní optimalizaci přepravních kapacit, protože cestujících zpravidla váýrazně ubývá se vzdáleností od centra. Také umožňuje zvýšit kapacitu tratě a odstranit/zredukovat zbytečné předjíždění osobáků rychlíky ve stanicích. Celkově to obvykle vede k vyšší efektivitě provozu (více spojů se stejným počtem souprav).
Má to ale i některé háčky. Za pásmový bod je třeba vzít ne stanici, kde je významný zlom frekvence cestujících (typicky Český Brod), ale až tu další, jinak bude zrychlená linka stejně narvaná a kapacitně nedostatečná. Problém pak nastane s tím, existují-li přepravní proudy mezi první a druhou oblastí, protože pro ně vzniká přestup navíc a zpravidla i prodloužení jízdní doby. Konkrétně v tom Českém Brodě existuje i silný přepravní proud do Kolína, který by nebyl z přestupování odvázaný.
Konkrétní jízdní řád je pak stejně třeba udělat "na míru" podle místních podmínek.
Já bych to v případě 011 viděl (v rozporu s předchozím tvrzením) na pásmování v Českém Brodě, přičemž v úseku Praha-Č.Brod by byl 15timinutový špičkový interval, zrychlenky by pak jezdily ve špičce po 30timinutách, mimo špičku dvojnásobek. Otázka by byla, zda by si cestující do Českého Brodu zvykli spíše na "svůj" 15minutový takt nebo by se naučili jezdit i zrychlenkami (přičemž zrychlenka by při těchto intevralech pravděpodobně předjížděla jeden osobák, čili cestující by vyjel později, ale do Brodu dorazil dříve). Pak by totiž systém nemusel tak dobře fungovat a pásmovat by se muselo v Poříčanech. Možná by se našlo i nějaké kompromisní řešení např. v podobě pásmování v Poříčanech a několika přímých špičkových všudezastavujících osobáků Praha-Kolín.
Ostatní tratě až tak neznám. 231 vzhledem k dominantním obcím ČelákoviceLysá-Nymburk-Poděbrady by spíše potřebovala špičkové spěšné vlaky odlehčující zastávkovým, pásmovat by se mohlo v Nymburce. Na 221 se jeví vhodně Stránčice, na 171 možná DObřichovice či Třebáň.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 10:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram Zrychlenky by samozřejmě Říčany neprojížděly: takové zrychlenky ztrácejí smysl, pokud projedou jen Světice a Kolovraty (dál v Praze stavět musí, nejedou všichni na hlavák), tak je časová úspora nula nula nic.
Také by v Říčanech měly stavět všechny rychlíky
Jak už jsem psal v začátku této diskuse v tématu 4. koridor: zastavování dálkových vlaků v sídlech tohoto typu není žádoucí, protože zde převažuje jednostranná vazba na centrum. To ve výsledku znamená velkou poptávku směr centrum a minimální opačným směrem, takže by bylo potřeba pro úsek Praha - Říčany soupravu posílit, aby pak z Benešova dál vezla vzduch ... podobný efekt je samozřejmě i v tom Benešově, ale tam končí příměstská, takže je tam třeba stavět kvůli přestupu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7165
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 13:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová nástupiště ve Strančicích mají 200 metrů a v Říčanech 230 metrů, takže zastavování rychlíků posílených o několik vozů kvůli městské či příměstské dopravě by bylo obtížné i technicky.
V Kolovratech (počet obyvatel se blíží ke 3000) nastupují desítky cestujících (převážně směrem do Prahy, ale hodně i do Říčan), ty nemá smysl projíždět, ve Světicích také nastupuje docela hodně lidí ve směru Praha, žádní jednotlivci. Co se týká Říčan, tak frekvence je veliká v obou směrech celodenně. Není to jen vazba na dojíždění do Prahy, zdaleka ne, naopak slušné množství lidí dojíždí za prací do Říčan z Prahy. Dále velké množsví lidí přijíždí i z úseku od Benešova, jak za prací, tak na úřady, nákupy či na přestup na autobus směr Opatov. V současné době díky koridorovým pracím velmi silně pokles počet cestujících ve vlaku(asi o třetinu, možná i více), takže nějaké přesné počty teď nemají smysl. Ale příklad: včerejší Os 9143 z Prahy do Benešova, ze Říčan odj. v 16:50, výstup něco přes 100 a nástup 50 lidí.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 13:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My pamětníci víme, že pásmový model částečně dřív fungoval jak na 221, tak i na 171. Osobák do Prahy z Řevnic projížděl na Smích a za ním jela zastávková tlama. Na 220/221 to v neděli vypadalo tak, že Os z Budějic jel z Tábora dál jako zrychlenka (stavěl Benešov), za ním z Tábora vyrazil Os co projel Benešov - Praha, pak byl Os Benešov - Praha co stavěl po Stránčice a osobák Stránčice - Praha....
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 14:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček: jo ale to jěště jezdily os 6 až 8 vozové a plné..pokud si pamatuji tak tohle fungovalo v neděli a ten os se jmenoval 8208 a jezdil po 17 z Tábora.Z Olbra už byl nacvaklej a tak se potom vymyslelo a stavěl v Olbra Ex Smetana...
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zastavování rychlíků v Říčanech by bylo dobré, neboť pokud někdo jede z Budějovic třeba do Hostivaře, musí se teď buď z Benešova trmácet osobákem, nebo jet do Vršovic a vracet se. Odrazení příměstské frekvence by vyřešilo nezařazení rychlíků do PID.
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snad to tu ještě není:
moravskoslezský kraj:
http://www.kr-moravskoslezsky.cz/dop_0301.html
http://www.lokomotivy.net
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5119
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera sem se na stránky kraje díval a ještě to tam nebylo

Nějak nechápu Beskyda, který je Ex, ale jsou u něho "tečky" jako u vlaků IC/EC
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_j: jaký je rozdíl, jestli přestoupí v Benešově, nebo by jel až do Říčan a tam čekal na ten samý osobák?
Jedině když by se jezdilo pásmově (každý druhý Os ze Strančic), mělo by smysl v těch Strančicích nebo Říčanech zastavit pro přestup ... pak by se zastavení hodilo i proto, že R jedoucí Strančicemi těsně před Os je třeba cestou někde zdržet, jinak před Vršovicemi šlape na paty předchozímu Os.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se dívám že v tomto GVD přijde o "život" poslední zbytek Ondráše...začlo to tím když mu sebrali jméno a rozděliho na R a Sp a ted ho nahradili tak nějak všelijak...z Frýdku sice pojede Sp které doufám pojede jako přímé vozy až do Jeseníku,ale už o tři hodiny dříve.V poloze Ondráše sice nejspíš pojede kvalitní jednotka 843 jak si spoustu lidí zvyklo,ale pojede jako Os a k tomu na hlavní ne směr Svinov,Opava a dál..at žije cestování s přestupy!!
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když se na to dívám tak nám na Ostravsku vypadl jeden garantovaný Elefant
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se mi vůbec nelíbí, že se zruší přímý rychlík Brno - Žilina. Dále je minus, že se na trati 320 omezily R, udělalo se víc IC (tož dráhy si asi musí vydělat) a třeba R Budatín nenavazuje v Bohumíně na R do Brna, což třeba v případě dnešního Javorníka je plus. Byl bych raději, kdyby R 734 jezdil z Bohumína v 10:38 a ne v 10:23. Kéž by se udělal nějaký pořádný JŘ, který by byl výhodný pro cestující i pro dráhu a který by procházel jen malými úpravami. Kdyby nechali Beskyda tak jak je, neco něco v podobě loňské Kysuce (Brno 12:42 - Žilina cca 17:00) tak by to bylo fajn. Dále mohli udělat třeba nějaké Ex Brno - Bohumín po 2 hodinách a po 2 hodinách R Brno - Bohumín.

Já vím, že je těžké se zavděčit každému, v návrhu 2007/2008 mě ČD udělali radost snad jen v tom, že na R z Brna do Bohumína budou Beer, i když jezdím častěji 1. třídou. Ale tak třeba se zas někomu zavděčí lépe než mě, já jen doufám, že ČD někdy začnou myslet na cestující a ne na sebe. Mám takový pocit, že to tak je, protože co se týče návazností, tak je to bída a děs.

Závěrem příklad: nyní jezdím z Mostů u Jablunkova do Brna Beskydem, když mi ho zruší, pojedu Budatínem, který přijede do Bohumína v 10:35, v 10:23 ujede R na Brno, takže já tam budu čekat do 11:38. Fakt, díky pěkně. Osobákem se mi jet moc nechce, ale asi co mi zbyde. Nic. Kdyby raději ČD mysleli na cestující a ten Budatín navazoval na R do Brna, tak by se hodně lidem zavděčili, bylo by to asi tak, jako dnes s R Javorník, který přijede do Ovy a navazuje na něj R do Brna, na který hodně lidí přestupuje.

Kdy se přiblížíme západu jinak než cenami...
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dále mohli udělat třeba nějaké Ex Brno - Bohumín po 2 hodinách a po 2 hodinách R Brno - Bohumín.

To taky udělali - akorát je to obojí v kategorii R. V lichou:38 odjíždí z Bohumína "expres" (čísla 8XX) a v sudou:23 "zastávkový rychlík" (7XX).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2908
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:
Jste si jistý, že z Hodonína a Moravského Písku je víc lidí za Olomouc než z Veselí (+přilehlé lokálky) a Uherského Hradiště? Já tak úplně ne.

M_v:
Přesně tak. Myslím, že podobně to s těmi Sp funguje i v Německu.

Iaya:
Tady je problém, že Malá Bělá je jen jedna vesnice. Buď by tam také musely zastavovat současné R anebo by se musely protrasovat ty Waľbrzychovy osobáky až do Bakova nebo Mladé Boleslavy (příp. Turnova), ale je otázka, zda by se zaplnily. (Případně vést osobáky (Boleslav-)Bakov-Bělá .) Musel bych mít k dispozici víc údajů o počtech lidí.

Jirka_j, ad.:
Já bydlím v Horních Měcholupech, takže by se mi Hostivař určitě zamlouvala, ale právě tohle je to proti čemu bojuju - aby rychlíky suplovaly místní dopravu a zastavovali na každém rohu, takže . Dálkové cestující to zbytečně obtěžuje, tahají se tuny železna navíc. Jedině bych si v budoucnu dovedl představit tu Hostivař místo Vršovic (kde bohužel návaznost na D-čko jak se zdá nebude) až by tam bylo protaženo A-čko, ale to budu dřív v důchodu .
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 17:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: tož, sorry, omlouvám se ČD, kdyby ten "Ex" jel v těch 10:38 a ne 11:38, tak by to byla značka ideál.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 17:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Chtělo by to udělat nějaký průzkum - zavést jeden rok vlaky tam a druhý zase jinam a kde budou vlaky více využity tam je posílat. Sice dráhy něco takového provádí, nicméně si nemyslím, že se tím řídím, protože pak by grafikon nemohl vypadat tak jak vypadá..
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 17:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch, Nádražák:
...Jste si jistý, že z Hodonína a Moravského Písku je víc lidí za Olomouc než z Veselí (+přilehlé lokálky) a Uherského Hradiště? Já tak úplně ne...

Přesně tak. Z Rohatce do Staráku jsou lvi, zatímco přes Sudoměřice - Veselí - Hradiště téměř souvislá ( ) dědina.
Jestli něco udělali ČD chytře a "pro lidi", tak právě převedení přímého ramene do Veselí/Brodu (namísto Břeclavi). Relace Břeclav - Olomouc nepřišla zkrátka. A koho (normálního) od Veselí dolů by napadlo jezdit do Prahy přes Přerov, když na Břeclav/Brno to mám pořád rychlejší/pohodlnější ECčkem?
(Btw. pokud jde o Nádražáka, mám deja vu - ca před rokem tu podobně horoval Peno).
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7168
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 18:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: no, to by muselo zkoušet v dvouletých cyklech, neboť sotva v prosinci začne platit řád a než se ty vlaky stačí odzkoušet, tak už v březnu je hotova podoba příštího grafikonu, ve kterém je zas všechno úplně jinak. A bez ohledu na to, jak se osvědčily ty aktuální vlaky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 18:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Klidně ať třeba 5 let testují, dělají extrémní GVD, ale po té době by musel přijít takový jízdňák, že by si nemohl stěžovat téměř nikdo a pak by se nemusel měnit každý rok tak razantně, jako je tomu doposud. Lidé si vždycky na něco zvyknou a za rok je to jinak. Tohle může dost odrazovat od jízdy vlakem..
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2912
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 21:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:
by musel přijít takový jízdňák, že by si nemohl stěžovat téměř nikdo Sorry, ale tohle je dost naivní představa.

by se nemusel měnit každý rok tak razantně
Pořád se někde staví a jsou výluky a myslím, že to jen tak neustane. Změny také přicházejí ze zahraničí a z momentálního množství finančních prostředků a tudíž vlkm, které si objednatelé objednají.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 00:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris:
Kdy se přiblížíme západu jinak než cenami...

My jsme se přiblížili Západu cenami? V železniční dopravě určitě ne. Jinak by Praha - Brno stálo 1200 Kč, Praha - Ostrava stála 1700 Kč apod. A pak by určitě mohly jezdit Bmz i na rychlících, být přípoje všude možně a nemožně, půlhodinový takt mezi Prahou, Brnem a Ostravou atd.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 00:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Tak jestli můžu něco o 080... Ale je to jen můj subjektivní pohled. R jezdím často, Os již méně...

Rychlíky - z Nymburka slušná frekvence osazenstva, v MB tradičně polovina lidí vystoupí. Přistoupí lidé od Prahy, těch bývá spíše méně než počet vystoupivších. Nástup a výstup v Bakově a zejména v Bělé se dá spočítat na prstech jedné ruky...(v Bakově nejsou přípoje od R z/do Turnova). Doksy tam je to lepší, ale mimo sezonu také žádná sláva. No a z Lípy jede dále do Boru a dále tak třetina lidí. A to ještě část vystoupí na Střelnici.

Os - Srní - velmi slabá frekvence, v létě možná nějaký houbař, jinak spíše jednotlivec
- Provodín - po Doksech asi nejvýznamější zastávka, řekl bych, že frekvence cestujících je tam vyšší než v Bělé a Bakově dohromady...
- S.Splavy - solidní i mimo sezonu, v sezoně jsou to davy
- Doksy - zlomový bod na trati, často dojde k téměř úplné výměně osazenstva
- Okna - platí téměř to co u Provodína, zastávka je blízko obci a lidé vlakem jezdí
- Bezděz - význam zastávky je jen v sezoně, jinak je zastávka zbytečná
- Bělá - město - zastávka v lese, tady bych neváhal ani minutu a zrušil ji
- Bělá hlavní - chtělo by to návazný autobus do města, jinak je to vážně bída
- Bělá zastávka - často mi přijde, že právě zde je největší frekvence cestujících z celé Bělé a to i když nejedou pracující do práce, ale dohromady také žádná sláva
- Malá Bělá - i přesto že je zastávka v obci, frekvence cestujících je nízká a nastupují řádově jednotlivci.....
- Bakov - kdyby nebyly přípoje, nejede sem nikdo..
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 06:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: Popsal jste 080 velmi dobře, ale s mírnými úpravami můžeme popis lehce aplikovat (zvláště úsek Doksy-Bakov) na 50-60% tratí v ČR...
Pozor u té Bělé město, pořád je to s přehledem nejbližší stanice vlaku k centru Bělé... ;-) Chybí ten navázný BUS Bělá, žel.st.-Bělá, centrum
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 08:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Matess111: Trať 080 je praktická ukázka méně vytížené, leč důležité tratě. Osobně si myslím, že by tu mohlo jezdit více cestujících, ale vyžaduje to splinit další podmínky:
- opravdu kvalitní přípoje, zejména v Č: Lípě, Boleslvai a Bakově, popř. i v Rybniště a Rumburku. Tady občas nějaký chybí a na frekvenci cestujících se to projevuje.
- omezit prostoje na cestě
- prodloužit vlaky opravdu do přestupního bodu. Nymburk je sice dobré přestupní místo, nicméně ještě důležitější je Kolín a prodloužit tyto vlaky do Kolína by nemuselo být extra drahé.
- a pak pochopitelně nevyhánět cestující např. odpudivým tarifem či zpackanými výlukami. Ale to je u ČD omletá písnička.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 08:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: To, že by si nemohl stěžovat téměř nikdo jsem asi trošku přehnal, protože nikdy to nebude vyhovovat všem, ale právě bych se snažil najít to nejoptimálnější řešení a to pak ponechat několik let bez výraznějších změn. Alespoň co se týče vnitrostátních R a IC.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35510
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 14:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z postřehů:
Osobně si myslím, že by to chtělo častěji jedoucí Vihorlat (lůžka a lehátka na Šírava jsou přes léto obvykle vyprodána a nejspíš ani není možné přidat jakýkoliv vůz...) a mimo hlavní sezonu pak nějaký více zastavující vnitrostátní spoj (Šíravě naopak sebrat MuN možná výměnou za Zábřeh). Ráno by se tak ušetřilo 20 minut na přidávání 2 vozů v Olomouci, které stejně často jezdí nevytížené (možná i kvůli poloze na peronech, kde jsou už dost vzadu - dneska na zastávkách to byl ale extrém, případní vystupující z posledních 5 vozů měli smůlu, vystupovali by často do PHS).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 15:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Šírava v Zábřeze zastavovat bude v obou směrech. Bohužel výměnou za Excelsior. Nic není zadarmo..:-(
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 16:48:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co takhle R z Prahy do Břeclavi přes Přerov,Veselí.V podstatě kompromis.
Tak by obsloužili nejvíce: Uherské Hradiště,Veselí,Strážnici i Hodonín.
Z Veselí se obslouží i Bzenec a Kyjov.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 17:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do Břeclavi přes Přerov,Veselí.

To už spíš křídlit ve Starém Městě. Přes Veselí to do Hodonína sice kilometricky není až taková zajížďka, ale jede se tam podstatně pomaleji.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 18:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď koukám po delší době na plánvoaný řazení a nestačím se divit. Vlak IC 582 s příjezdem do Prahy hl.n. v 21:59 má poznámku, že souprava odjede do ONJ v 20.XX Že by vlastnily ČD stroj času
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečný návrh pro královehradecká hraj na stránkách OREDA
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 22:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Oredo: koukal jsem taky do zveřejněného doplnění konečného JŘ a objevily se tam vlaky 5760 - 5763 Trutnov - Hostinné 2x tam a zpět ode dne vyhlášení . Nemá někdo bližší informace (odkdy, dopravce ČD nebo Viamont)?

Taky mě dost překvapily posilové Sp Trutnov - Choceň a zpět - to není špatný nápad.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 22:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: tak on přestup v Bakově na Turnov nemá prakticky cenu, spíše bych prodloužil stávající Os až do Ml. Boleslavi, popř. bych je v Bakově spojoval s Os od Turnova a obráceně z Boleslavi. S prodloužením do Kolína naprosto souhlasím, protože většina lidí stejně v Nymburku přestupuje právě na Kolín, popř. na Hradec. Ono by nebylo ani od věci např. některý vlak trasovat Rumburk-Praha resp. Turnov-Kolín, ale to by zřejmě nabouralo současný systém taktových vlaků vždy ve stejné trase...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 23:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S přestupem v relaci Turnov-Česká Lípa v Bakově bych si dovolil nesouhlasit. Je potřeba pro spojení Turnova a okolí s Podbezdězím (i když na to by asi stačil osobák, nebo alespoň jeden z nich), ale z Turnova je to nejrychlejší přes Doksy např. i do Děčína.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.175
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 23:31:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zrychlenky na 221/220 (23.8.):

Připojuju se k myšlence, že by se zastávkové Os měly doplňovat se zrychlenými vlaky.

Budoucí model osobní dopravy na 221 bych navrhoval takhle:

Ex Praha-Č.Budějovice-...
Mimo taktovou polohu, jaksi navíc, čili jen ve dnech a časech největší poptávky. To aby v mezilehlých zastávkách nebyly díry v taktu.

R Praha-Č.Budějovice
Celodenní hodinový takt. Přidat jednu zastávku v Praze (Hostivař nebo Strašnice, později Zahradní Město) a Sezimovo Ústí. Zrušit zastávku Olbramovice (a Planá a Hluboká, pokud tam ještě něco staví).
V Benešově střídavé přípoje zast. busem do Vlašimi-T.Štěpánova a "polozrychleným" vlakem do Vlašimi (Struhařov a Domašín ponechat zastávkovému busu, Lhotu Veselku projet bez náhrady).

Sp Praha,hl.n.-Vršovice-Strašnice-Zahradní Město-Hostivař-Čerčany-Benešov-Bystřice,město-Olbramovice-Votice-Heřmaničky-... atd. zastávkově ...-Tábor.
Takt odpovídající poptávce. T.j. asi 1 hod. ve špičce všedního dne a v nedělní podvečer. V ostatních dnech a časech 2 hod.
Poptávku posílit taktovými přípoji v Čerčanech (směr Poříčí-Týnec, Chocerady-Sázava, bus Pyšely), Benešově (busy směr Neveklov, Postupice-Louňovice, Divišov), Olbramovicích (bus směr Janovice,obec-Vojkov,hl.sil.-Kos.Hora-Sedlčany-Příbram), Voticích (busy směr Votice,město-Jankov, Mladá Vožice), a Heřmaničkách (směr Prčice-Sedlec)

Zastávkový Os Praha-Strančice-Benešov
Pouze každý druhý do Benešova, ostatní by končily ve Strančicích.

Tohle řešení by podle mě mohlo vystihnout poptávku z různých měst a obcí do různých větších či menších center. Zbývá jen pár podružných otázek, jako kdy bude koridor v jakž takž použitelném stavu, zda se takovýto model vecpe na dvojkolený příměstský úsek, kdo to objedná a zaplatí ...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 00:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nádražák:
Optimální řešení je zjednodušeně za daných podmínek nejlepší dosažitelné řešení. Co je potom to nejoptimálnější řešení ?

Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 07:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad prodloužení R z 080 do Kolína: technicky realizovatelné až po skončení přestavby Kolína.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.189.227
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 09:59:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: provézt více než dva rychlé vlaky v úseku Benešov - Praha za hodinu bude i po dokončení rekonstrukce (včetně zečtyřkolejnění ZM - hlavní) obtížné. Buď by se muselo někde předjíždět, nebo rychlík zpomalovat. Spíše tedy za hodinu buď R+Sp, nebo R+Ex, vždy proloženě po půl hodině.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 10:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpomalování rychlíků je běžné řešení v civilizovaných zemích: nabízí nejlepší poměr užitek/cena. Ovšem s nástupem tzv. "svobodného" přístupu na dopravní cestu může nastat zvrat: dopravce rychlých vlaků se prosadí vahou stupidních zákonných ustanovení o přednostech vlaků. Pomalé vlaky pak mají smůlu; ve vyšším levelu ještě mohou politici začít uvažovat o stavbě dalších kolejí (jak už se stalo v případě libereckého nesmyslu). Výsledkem pak je trochu vyšší užitek (nezpomalování ani rychlých, ani pomalých vlaků), ovšem za příšernou cenu.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 10:46:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ: Čeština není vždycky logická. V současné době se slovo optimální používá ve významu ideální, a ideální (optimální) řešení bývá často nedosažitelné (např. jízdní řád vyhovující všem). Nejoptimálnější se používá ve významu nejlepší dosažitelné.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.130.61
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 11:40:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad vlaky Trutnov - Hostinné
Vlaky 5760-5763 by měly být provozovány ČD. Budou zavedeny od rozšíření IDS IREDO na oblast Krkonoš, kdy je toto předpokládáno od 1.9.2008 (stejně jako na oblast Novoměstska). Na trase Trutnov - Hostinné by mělo dojít k výraznému omezení autobusů a ve frekvenčně nejdůležitějších časech dojde k zavedení výše zmíněných posilových vlaků bez nárůstu náležitostí.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.54
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 12:25:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F.: Píšete, že v úseku Praha,hl.n.-Zahradní město se uvažuje zečtyřkolejnění. Pak tedy propustnost závisí zejména na jízdních dobách Os a R v úseku Zahradní Město-Benešov, resp. Zahradní Město-Strančice(event. Říčany a Senohraby). Mohl byste sem hodit orientační nástin uvažovaných jízdních dob po rekonstrukci?
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 14:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-ds- Moc díky. Jsou již někde zveřejněny nějaké informace o dalším rozšiřování IREDA, třeba orientačně kdy bude která oblast zaintegrovaná? Bydlím v Nové Pace a mám strach, že mi sem IREDO dorazí až už tu nebudu .
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 14:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajíždění českolipskejch (rumburskejch) rychlíků do Kolína zřejmě přestavba Kolína nebrání, jelikož ústecký rychlíky z 072 tam stále jezděj a u 5. nástupiště taky tolik nepřekážej. Problémem by spíš bylo najít v současné taktové dopravě takové polohy, aby se rychlíky na 231 z Nymburka do Kolína (střídavě z Rumburku a Ústí Západu) vhodně doplňovaly.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.189.227
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 15:57:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: podle toho, co spočítal Sudop Praha
R Benešov 0:00, Stránčice 0:17, ZM 0:31/32
Os Benešov 0:08, Stránčice 0:34/35, ZM 0:58/59
Čtyřkolejka je myšlena tak, že by R jely po kolejích trati Malešice - Vršovice.

Sants: jasně. Když ale bude model R-Sp-Os nebo Ex-R-Sp, tak rychlíky zpomalovat (moc) nemusí; když Ex-R-Sp-Os (to vše v jedné hodině při 15min. taktu Stránčice - Praha), tak ano.

Představuju si dva možné modely (ten druhý pochází od příslušného objednatele):
1. R a Sp z Prahy vzájemně po 30 min. R staví ZM, Benešov, Tábor (zde v x:00), Soběslav, Veselí, ČB. Sp staví Vršovice, ZM, Hostivař, Stránčice, Benešov, dále "skoro všude" do Tábora (kde ho předjede R), SÚ, Planá, Soběslav, Veselí (dál nevím - třeba do Velenic)
2. Ex a R z Prahy vzájemně po 30 min. Ex staví jako výše uvedený R mimo Soběslav, ale jede do skupiny x:00 v ČB a tedy nekřižuje v Táboře. R staví Vršovice, ZM, Hostivař, Stránčice, Benešov, Bystřice, Olbramovice, Votice, Střezimíř?, Tábor (zde v x:00), SÚ, Planá, Soběslav, VnL, VnL zast, Ševětín?, ČB.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 16:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F.: jj, chápu, ale jaká je pravděpodobnost spolupráce regionálního objednatele, dálkového objednatele a k tomu ještě investora do dopravní cesty?

Telini: no když to píšete vy, tak se teda vejdou a ti, co do těch výluk vidí, jsou blbci.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 16:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, kouzlo internetový komunikace
Jestli do těch výluk vy vidíte, tak mě klidně poučte, ale jako hloupej vydlák si myslím, že když jednu hodinu zavazí u toho 5. nástupiště rychlík z Ústí, proč by tam druhou hodinu nemohl chvíli postát ten z Lípy (Rumburku)?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.84
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 17:19:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F.: Díky za jízdní doby.

ad Vaše vatianty:
1. R - OK.
Sp - lepší by bylo, aby Benešov-Tábor stavěl úplně všude (s vyjímkou Tomic). Pak by stačily nějaké 2-3 páry couráků BN-TA v časech, kdy by už/ještě nejel Sp.
Určitě bych přidal zastávku Čerčany, z nich je to do Prahy courákem příliš daleko, o Týnci, Poříčí, Choceradech, Sázavě nemluvě (celkem spádové území cca 12 tisíc lidí).
V téhle podobě bych Sp ukončil v Táboře, pro cesty dál by šlo o příliš pomalý vlak.

Je úspornější než 2.var. V principu umožňuje nenavyšovat vlkm v mrtvém úseku Benešov-Tábor. Část Os by se mohla ukončit v Senohrabech (Čtyřkoly bez Javorníku mají necelých 300 obyv., zast. Pyšely je na mezi, Čerčany by obsloužil střídavě Os a Sp.)


2. Ex - OK
R - místo Střezimíře bych stavěl v Heřmaničkách kvůli přípoji ze Sedlce-Prčice (Střezimíř bez přidružených obcí necelých 300 duší. Heřmaničky necelých 400 a Sedlec+Prčice cca 1500 obyv.)
Opět chybí zastávka v Čerčanech.

Pokud by měly Ex i R jezdit v hodinových taktech, tak by po určitých korekcích šlo pro většinu cestujících o poměrně atraktivní variantu. Taky pěkně drahou.
Pokud by ale jeden z vlaků měl jezdit ve dvouhodinovém taktu, nebo jen tak občas, byla by lepší varianta 1.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 17:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když r v hodinových intervalech, proč ještě ex? já bych k jože plečnikovi přidal ještě nějaké 2 ec, třeba do grazu a linze a ic do budějovic (časně ráno do prahy, večer z5), ve čtyřhodinovém taktu
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 19:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 080: Tak ono je sice pěkné střídavě vézt R Ústí-Kolín a Rumburk-Kolín, ale druhá věc jsou pak přípoje v Kolíně. Dnes navazují oba takty v Kolíně na R do Brna a EC do Olomouce, což považuji za dobrou variantu. Zrealizovat střídání spojů by se dalo jedině v případě, že u toho druhého by zase navazovaly na EC do Brna a R do Olomouce.

Ke všemu je nutno počítat i s přípoji v Ml. Boleslavi na Prahu...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 20:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V GVD 04/05 přijížděl R 811 Č.Lípa - Kolín do Kolína v 8.07 a hned v 8.14 stavěl v Kolíně Ex 279 Hašek do Brna a Budapešti. Já sám jsem z Čelákovic jezdil v sobotu 9405 do Poděbrad a následně R811 do Kolína, kde jsem přeskočil na Haška. Takže pokud by R z Rumburka přijížděly do Kolína v sudou:07, tak by to byly přípoje na EC směr Brno. Ty jsou v Kolíně v sudou:17, jestli se nepletu.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.130.61
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 22:05:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv IREDO v Nové Pace by se mělo objevit taktéž k 1.9.2008, minimálně po železnici a na bus linkách vedoucích z Krkonoš (Vrchlabí,Hostinné), možná však i více.Dozvíte se to samozřejmě na stránkách OREDA, nejdříve však musí být vše schváleno samosprávou.Ještě k těm Sp vlakům Choceň-Trutnov, pokud se osvědčí, není vyloučeno, že by se z nich do budoucna stalo něco více, než Pa/Ne posila, i když by spíše asi byly vedeny po 026 a TU by byl z přestupem ve Václavicích a Starkoči
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.16
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 22:59:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdenek 84: v dané variantě by R byly příliš pomalé pro cesty Praha-ČB. Pokud čtu dobře, jde o nějakou oficiální představu tras. Intervaly jen hádám.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 23:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čelakovičan: To sice ano, ale zase by nebyly rozumné přípoje na Olomouc (čekalo by se 40 minut). Ale pravdou je, že dneska je spojení uměle zpomalené jízdou v Os....
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 00:27:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věčná škoda železnic v kraji Ústeckém.Až budou mít lidé peníze za práci v zóně triangle na kterou se zde spásně mnoho let čekalo,tak už konečně nebudou mít kam vlakem jet.Rušení spojů,může být na věky,naposled!!!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 06:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-ds- Díky za dobré zprávy
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 18:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje něco jako návrh řazení vlaků? Konkrétně mě zajímají expresy Praha - Brno. Budou stavět méně často než EuroCity, budou narozdíl od nich bez příplatku - ale s jakými vozy?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace