K-report
 

Archiv do 03.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 03.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peter_colotka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pane to není vůbec o bordelu, to je prostě o tom, že provozních zaměstnanců je stále méně (o strojvedoucích to platí až v první řadě), musí být v práci častěji, a tím pádem jsou více unaveni. A pak si snadno spletou dny.

Peter_colotka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to tu zas, včera v Přelouči se taky chytl fíra nákladu s výpravčím

Fíra za to nemohl, byl jen moc v práci.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak si snadno spletou dny.

Až na to, že ani jeden z těch vlaků nemá v Bavorově zrušenou ohlašovací povinnost, a to celotýdenně. Na dané trati navíc ohlašovací povinost vůbec nezáleží na dnech v týdnu a v neděli neměl ject vlak, co podle všeho srážku zavinil.

Ale vono je jednodušší a pohodlnější hned startovat a něco řvát o přepracovanosti...
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení pánové - jděte si to zkusit a pak tady tlachejte.
standart není to co standard
vím jak se píše standard, můj nick je však něco jiného
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jděte si to zkusit

Co jako - nepodlehnout tzv. "tlaku kolektivu" něco ojebávat ?
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, to bylo chvalozpěvu, že k nám začnou jezdit Slováci..., nezáleží na tom, jestli na mašině seděl cizí nebo náš fíra, vysílačka je nahrazená mobilem na všech slovenských mašinách, které k nám zajíždějí.
Z vlastní zkušenosti vím, že výpravčí v některých stanicích ani neví, že má možnost zavolat na mobil, při turnusovém nasazení slovenské mašiny.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz na tr.197 je obnoven...
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 14:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ a standart:tady to není o ojebávání něčeho.Vy někdo víte,jestli mu někdo nezrušil ohlašovačku nebo nepřeložil křižování?Víte prd.A ono ty řeči o přepracovanosti jsou na místě.Fírů je čím dál míň.Víte já osobně mám za 7 dní 5 nočních a to v souladu s kolektivní smlouvou.Jsem 62 hodin v práci a zaplaceno 37.A to nemluvím o tom,že za měsíc z 18 směn mám 13 nočních.Myslíte si,že tady není nárok na únavu z přepracovanosti?To si páni v kancelářích neuvědomují.Jsou zvyklí na svých 8 hodin a padla.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 14:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanklewar: Na toto jsou odbory, ale FS to nevyřeší. FS kývala hlavou jak nemocný osel, když nás fíry posílala dráha na úřad práce.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 14:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se ani nedivím,stačí když předseda ZO,turnusák prohlásí na dotaz leťáků,NA CO JE VLASTNĚ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA,snad nechcete,abych já,turnusák jezdil 40 kiláků do práce na 6-ti hodinovou směnu.Od toho jsou leťáci.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 15:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Milanklewar
Souhlasím s tebou.Pro zajímavost.Tady v České Třebové to je samé, ale mají to hlavně leťáci...Také 5x za sebou do práce a max.délka výkonu dáva denně 5-6.hod.
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
zajímavost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.70.254
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 15:52:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, ale ČD jsou soukromník, že?
Takže je možné jít kamkoliv.
Zde je si možné vybrat.
Např. nejmenovaná akciovka, dostali zaměstnanci zákaz přesčasů, takže si všichni došli ve 14:30 odpíchnout a pak šli pracovat dál. příkaz je příkaz!!
Další akciovka práce na rekonstrukci technologie 170 km od firmy, každý jedním služebním autem za den 340 km přes Prahu, takže cca 6hodin na cestě a pak cca 8 práce na místě.

Stačí si vybrat.
Peter_colotka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 17:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte já osobně mám za 7 dní 5 nočních a to v souladu s kolektivní smlouvou.Jsem 62 hodin v práci a zaplaceno 37.A to nemluvím o tom,že za měsíc z 18 směn mám 13 nočních.Myslíte si,že tady není nárok na únavu z přepracovanosti?To si páni v kancelářích neuvědomují.Jsou zvyklí na svých 8 hodin a padla.

Poděkujte svým odborům.
Limm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 18:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanklewar :Tak když se ti nelíbí směny,tak jdi jezdit k soukromníkům a jsem zvědav jak se ti to bude líbit
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi někdo nepochopil smysl mého příspěvku-chtěl jsem jen ukázat,že přepracovanost existuje.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl jsem jen ukázat,že přepracovanost existuje.

To Vám nikdo nebere , ale

1) Máte nějakou indicii že konkrétní jedinec byl přepracován ?

2) Jesliže se strojvedoucí přizná, že vyjel bez dovolení, protože si myslel že je neděle, tak je to při pohledu na GVD a SJŘ docela silná indicie, že se tam něco ojebává.

si páni v kancelářích neuvědomují.Jsou zvyklí na svých 8 hodin a padla.

Já taky pracuju v kanceláři (nikoliv u ČD) a předminulý měsíc jsem měl průměr asi 12 hodin denně. Myslíte že kdybych se vracel utahaný z práce a někoho bych zmrzačil/zabil, tak by za to mohl můj zaměstnavatel ?

PS: Poděkujte svým úžasným oborům.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky pracuju v kanceláři (nikoliv u ČD) a předminulý měsíc jsem měl průměr asi 12 hodin denně. Myslíte že kdybych se vracel utahaný z práce a někoho bych zmrzačil/zabil, tak by za to mohl můj zaměstnavatel ?

A nemícháte tak trochu ovocné kompoty?
Follow the reaper...
Limm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanklewar:Chtěl bych tě vidět mít 60-120 hod.přesčas za měsíc,možná by sis svého turnusu vážil
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ: 2) Jesliže se strojvedoucí přizná, že vyjel bez dovolení, protože si myslel že je neděle, tak je to při pohledu na GVD a SJŘ docela silná indicie, že se tam něco ojebává.
to ještě neznamená, že se tady hned něco ojebává, kdo dělá noční směny, tak moc dobře ví, jak jednoduché se je ztratit v orientaci, co je vlastně za den, ti co si dělají jen denní směny to asi nikdy nepochopí.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s tím, že přepracovanost na ČD zcela určitě existuje... Když má někdo na konci září pomalu 300 hodin přesčasů, asi už možná netrefí domů. Ostatně proč by tam chodil, stejně by se jen otočil a šel zpátky do roboty.

Jestli se na dráze něco ojebává, tak jsou to lidi v provozu.
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lim:Nejsem v turnusu,jsem letmo a mít 60-100 hodin přesčas není pro mne novinka.A protože nechci skončit na JIPce nebo na ARU tak jsem odmítl podepsat přesčasy na více jak zákonem stanovených 150 hodin:Nebudu tady diskutovat o tom,kdo dělá práci navíc a proč.To patří na jiné fórum.A je to každého věc.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2332
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ještě neznamená, že se tady hned něco ojebává, kdo dělá noční směny, tak moc dobře ví, jak jednoduché se je ztratit v orientaci, co je vlastně za den

Jistě. Akorát že na té trati ohlašovací povinnost právě vůbec nezáleží na dni v týdnu - čili to vysvětlení působí poněkud divně (pokud je pravdivé). Celá nehoda může samozřejmě mít 10 jiných důvodů.

Ad Krysolet - jasně - takjinak - prostě jsem šel potom na kutě, namísto toho, abych vysedával po hospodách, okopával ředkvičky či zveleboval svoje doupě - a nemělo to tudíž vliv na prac. výkon.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 22:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by na to měly mít vliv dny v týdnu, tak někdo musel strojvedoucímu zrušit ohlašovací povinnost v Bavorově. Ten někdo mohl být pouze dirigující dispečer. Pokud mu jí nikdo nezrušil a přesto jel s tím, že je neděle, hovoří to o nějakých divných poměrech. Samozřejmě, strojvedoucí bez povolení dispečera k další jízdě nebo bez rozkazu dispečera o zrušení ohlašovací povinnosti nesmí ani na krok.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 08:30:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět pitváte teorii!Praxe je takováto:Doba dovolených.Šichta stíhá šichtu.Turnusáci u moře a leťáci na ...dnes je pondělí po neděli nebo pondělí po svátku.V sobotu projíždíme ale kterého je dnes?Je svátek nebo je pátek?Za optání nic nedám,jen se ze "židle" zvedám.Kdo se ptá je za blbce a později za tupce...Tak klidněte hormony a z uší si vyndejte "tampóny"...Po válce je každý generál,tím se staneš by ses nenadál...Kdo si myslí že je nejlepší,možná se záhy o opaku přesvědčí...Kurňa nechte toho pitvání a blbého plkání...Stalo se,je to pravda.Příčinou byla třebas travou zarostlé koleje a adheze...další důvody výše uvedené a stresy v drážní dopravě na dnešním pořádku vinou různých vylepšovatelů a šetřičů způsobené...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 09:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehody na D3 :ať se chytne za rypák ta banda darmožroutů co vyřadila vlakvedoucí z ohlašovaček!! Tady to máte ty vaše "úspory"!!!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 09:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Oldcerry:
považuji za výrazně lepší, že byli vlakvedoucí z ohlašovaček vyřazeni.
Je to o přímé odpovědnosti a o předpisové úrovni. Ta je u strojvedoucích výrazně vyšší.

ad Dvaašedesátka: Odjezd bez vykonání Ohlašovací povinnosti vysvětlíte jak? Přepracováním? To je na D3 prostě základ!
(Teda v rámci teorie předpokládám, že mu Dirigující Dispečer ohlašovačku rozkazem nezrušil)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 10:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral:Jenže byli prostě dva! zůčastnění na provozu.Takhle je to jen na nás a že člověk se splete se stane...Tam tu D3 neznám tak nebudu spekulovat co ,kdo ,kde ale dovolím si upozornit že kdyby byl vlakvedoucí zůčastněný na provozu tak by fírovy řekl nebo se aspoň zeptal proč jede dál?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 10:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Protože předpokládám že jste z vedení ČD, tak nechci na veřejnosti prát špinavé prádlo. Ale navrhněte šéfovi diskuzní fórum zaměstnanců.Posledně jsem četl že ho zavedl šéf DP Praha. Myslím že to není špatná myšlenka. Protože by snad zmizely ty hovadiny které od stolu vypadají dobře ale v provozu jsou na mrtvici...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 10:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nez zas nekdo zacne bezhlave operovat s letadly a jejimi protisrazkovymi systemy, tak sem radsi tam ten odkaz driv - http://www.flarm.com/. To je asi tak jedinny system, kteri s tech leteckych by se dal pouzit i v tomto pripade bez jakychkoliv dalsich nalezitosti. Teda jeste udajne maji neco v australii, ale to se me hledet opravdu nechce.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože předpokládám že jste z vedení ČD

Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry

DF pro už na intranetu existuje ..

P.S. Jinak PŠ je z vedení,ale nikoli /prozatím/ ČD ..


ICQ 237-113-861
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa : jo holt jsem naivní...PŠ téda smekám znalosti hluboké a vyjadřování na úrovni..Njn jsem holt jen kočí ze vsi...:-))
Ne každý má přístup na intranet a hlavně čas v práci se na něm brouzdat...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry


Nic se neděje .. i já pocházím a stále jsem ze vsi .. a nestydím se za to ...
Ale Petra jste jistě veelice rozesmál ..

Jinak samozřejmě,že všichni nemají přístup na podnikový net,ale snad v depu či stanici ano .. bohužel z veřejného se tam nedostaneme ...


ICQ 237-113-861
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem sice ten poslední, co má k tomu co říct, ale jesliže měl povinnou ohlašovací povinnost (tj. nebyla mu zrušena), tak jak už bylo výše napsáno, težko to bude z přepracování. To je jako kdybych chtěl odjet s autem a zapomněl ho nastartovat (z přepracování).

Můj názor je, že se tam na nějaké ohlašování tak trochu sr..o (a zvláště o víkendu, kdy ten druhý vlak kromě dvou víkendů v roce NEJEDE.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 12:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: dobře mi tak,to si můžu furt řikat nehádej se s koníčkářema,ví toho víc jak ty a stejně si naběhnu...:-))) A funguje to jako tady nebo jen pokládáš konkrétní dotaz konkrétnímu člověku,nebo i uvidím co se ptají jiní...???
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3928
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 12:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: Všichni tady vidí to samé.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 12:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry: pokud máte pocit, že vlakvedoucí chodil se strojvedoucím k telefonu, tak jste na omylu. Prostě vlakvedoucí oešel někam telefonovat, pak přišel a řekl: "Jeď". Já osobně léta na D3 jezdil a jezdím, a jsem moc rád, že si na D3 za to odpovídám já sám.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 12:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral:Na D3 jezdím střídavě už 17 let,no a pamatuji i časy kdy musel strjv. s vlakvedoucím k telefonu (překládání křižování..svědek).Jen že i když ti vl. řekl "jeď" tak si mohl reagovat ("blbneš a co osobák?) ale teď si na to sám...doprovod vůbec netuší co kdy kde a co z toho...
mmch toho vykání necháme ju?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 13:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to vlastně dlouho, co už vlakedoucí nehlásí? Před takovými asi 5-ti lety ještě hlásili. (někdy hlásí i dnes, ale pššt :-))

PS: D3 je podle mě hned po anarchii nejnebezpečnější způsob řízení dopravy.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 13:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry

Je to stejné,jako odkaz na DF ČD .. jen s tím rozdílem,že se na interní fórum dostanete jen ze "služebních" PC ...


ICQ 237-113-861
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 13:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D-3 samotný není nejnebezpečnější způsob dopravy, když se dodržuje . Ale nejnebezpečnější jsou ty změny které se do něj zhruba za posledních 10 let nadělaly.Samoobslužný způsob dopravy os.vlaků, vyjmutí vlakové čety z dopravního procesu na D 3 atd, atd. Já sám jezdím na D-3 bezmála 30 let. Dříve měl dopravní stránku na starosti vlakvedoucí, strojvedoucí byl veden jako svědek v případě psaní rozkazů a tím byla vyloučena, nebo alespoň minimalizována chyba lidského činitele. Když se však porušily předpisy D 3,nebo články prováděcího nařízení došlo k nehodám i dříve. Současný stav se dá posuzovat za nebezpečný a to nejen co se týče D 3, ale i jiných tzv.úsporných změn na ČD.
nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.12.192
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 14:44:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky,radši,že si zato zodpovídá fíra a ne vlakvedoucí, protože při představě, že by to měl dělat zmatený a rozespalý vlakvedoucí,který ani neví,že má jet tenhle vlak...
nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.12.192
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 14:54:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím předchozím příspěvkem jsem nechtěl napsat, že všichni vlakvedoucí jsou tací, ale vyjímky jse najdou.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 18:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě není problém tolik v předpisech ale v tom,že úroveň zaměstnanců za poslední léta klesá především díky bezhlavému nabírání lidí z ulice,kteří mají nevalnou kvalitu,udělají si ve Velenicích maturitu za docházku a už mají nos nahoře a cpou se do kurzu na výpravčí apod. a kvalifikovaní se zkušenostmi dávají výpovědi,to je problém,nad kterým se zavírají oči.Nejmarkantněji to je vidět v uzlovce Praha pohlavní nádraží
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 18:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pes38: D3 je relativně bezpečný způsob zajištění dopravy. Nehody se na něm stávaly, stávají a budou stávat, úplně stejně jako při jiném způsobu zabezpečení na pusinku. Jaký je rozdíl mezi Čerčany a Bavorovem? V principu žádný, selhal člověk. A člověk selhávat bude, bude a ještě jednou bude. Nic moc se nestalo, poděkujme pánu bohu. Zvětšovat kontrolní ansámbl nepomůže, protože to stojí peníze a tudíž místo zvýšení ansámblu by mohlo být najednou rozumné trať zavřít. A teď babo raď. Osobně považuji provoz dle D3 za velice výhodný a bezpečný. Předpis bych ale kompletně předělal, inspiraci bych hledal na JHMD.
Nový předpis D3, kde byly do té doby nevídané změny platí od podzimu 1997.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 18:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa: děkuji, pokusím se to zvládnout až půjdu do práce.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 18:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: De facto je ten předpis z počátku minulého století...jen úpravy a řekl bych že ne všechny ku prospěchu věci...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 19:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D-3 samotný není nejnebezpečnější způsob dopravy, když se dodržuje .

Ano a to je ten kámen většiny úrazů .. totiž,že se nedodržuje nebo ne důsledně ...
Českej človíček je českej človíček a tak valná většina průšvihů je uzavřena na "selhání lidského činitele" .. si prosím povšimněte ... Ono dokud se nic nestane,tak se nic neděje .. ale nedej bóže,když ano .. chvíli se jezdí tak jak má a za čas ..??
Na D3 jsem chvilku kdysi sloužila,ale je to už hóódně dávno ...

P.S. A to ne/dodržování čehosi neplatí jen pro dráhu .. podotýkám ..!!



ICQ 237-113-861
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ať se chytne za rypák ta banda darmožroutů co vyřadila vlakvedoucí z ohlašovaček!!

A neni takhle náhodou úplně jedno, jestli se ohlašuje stojvedoucí. Co to mění na principu věci ? Řekl bych že nic.

PS: Nevím jak Vy, já při řízení mot vozidel zásadně nespoléhám na takovéto "Franto můžeš, můžeš... až nemůžes.. a zvedám a radši se "tam dozadu" jdu podívat.
veger
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.114.36
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:40:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není D3 jako D3.Tam kde je slabý provoz se dá s výhradami souhlasit,ale proč jsou ty průšvihy na šumavských lokálkách? Myslím si,že je tam docela silný provoz navýšený ještě dnes dřevem a předtím cementem a proto by si měli "odpovědní" pořádně sáhnout do svědomí.Jediným řešením je zatím podle mne urychlené vybudování rad.sítě a řízení dopravy přes vysílačky (dir.disp.-strojvedoucí jako je to na bechyňce,popř.GPS o čemž se zatím jen mluví i když tuším,že je tento systém už vyvinutý i pro tento typ tratí.Po nehodě u Krouny se našly peníze na TRSky,snad se i tyto nešťastné události projeví podobně.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D3 je relativně bezpečný způsob zajištění dopravy

Svůj výrok trochu upřesním: v českých poměrech je D3 je podle mě hned po anarchii nejnebezpečnější způsob řízení dopravy.

Aneb "Proč bych měl někam volat, když tam stejně nic nejde, von Tonda bude jenom rád, že ho nebudu votravovat"

Tohle si může dovolit tak leda skladník ve šroubárně, ale ne ten, na jehož odpovědnosti závisí lidské životy (a platí to i pro řidiče IGK!!) Nemyslím, si, že by fíra na to ohlašování zapomněl...spíše se tam "zapomínalo" bežně.

veger: Ani vysílačky nejsou všespásné, maximálně umožní, aby fíra nemusel zvednout a vyřídil si to ze stanoviště, pokud se dovolá. (mj. na těch motorech TRSky byly/podle fotek/, ještě tak dát jednu dir. dis. a mít je zapnuté, že jo...

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doprava na žádné D3 určitě nezávisí na tom, jestli se fíra podívá do kalendáře nebo ne. Jak tu bylo naznačeno, problém je asi v ohlašovací povinnosti, která se tam nejspíš běžně neplní (možná tichá domluva typu "stejně nic proti nejezdí, tak se nebudem hlásit"). Kdyby se dodržovaly předpisy (což je spoustě takyželezničářů proti srsti), myslím, že ani tahle, ani ta minulá nehoda u Bavorova by se nestaly (tenkrát si fíra pokud vím nepřečetl rozkaz o přeloženém křižování, protože si myslel, že je tam jako vždy jen informace o nejedoucím manipuláku).
Jenže pořád je na dráze módní porušování předpisů, protože to je mazácké, zatímco kdo je dodržuje, je v očích ostatních chudák a idiot, který ještě ničemu nerozumí a bojí se. A dokud se nebude potírat tenhle přístup k práci, nehody tohohle druhu se budou stávat pořád.

veger: Pokud jsem správně pochopil z článku na iDnes, tak na trati u Bavorova vysílačky jsou.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že Pes38 už mě předběhl...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 00:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jsem správně pochopil z článku na iDnes, tak na trati u Bavorova vysílačky jsou.

IDNES neber za bernou minci, TRSka tam není určitě a jestli si tam "plkají" na nějakém simplexu(s nevyzpytatelným dosahem), to netuším. Maximálně až ve Volarech je ofiko S 05 (150,475)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Peter_colotka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 00:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale proč jsou ty průšvihy na šumavských lokálkách? Myslím si,že je tam docela silný provoz navýšený ještě dnes dřevem a předtím cementem

Jenže tady se nesrazil žádný mimořádný násled, ale dva zcela pravidelně jedoucí šukafony.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 06:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peter_colotka : Nepoznám terajšiu D 3, ale podľa federálnej ČSD D 3 sú následy zakázané. Každý mim oriadny vlak musí mať vypracovaný cest. poriadok, každý dotknutý vlak musí byť vopred o jazde mimoriadneho vlaku vyrozumený písomne !
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2334
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediným řešením je zatím podle mne urychlené vybudování rad.sítě a řízení dopravy přes vysílačky

Představte si, že do té tratě bylo v posledních letech nainvestováno docela dost peněz, mj. do rad. sítě, samovratných přestavaníků a RZZ v Prachaticích. Dost možná tam bude i nějaké záznamové zařízení. Takže nikdo nemusí zvedat a někam chodit a postačuje toliko zvednout mikrotelefon. Jak vidno je i tohle pro někoho problém.

protože to je mazácké, zatímco kdo je dodržuje, je v očích ostatních chudák a idiot

Přesně.
Peter_colotka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepoznám terajšiu D 3, ale podľa federálnej ČSD D 3 sú následy zakázané. Každý mim oriadny vlak musí mať vypracovaný cest. poriadok, každý dotknutý vlak musí byť vopred o jazde mimoriadneho vlaku vyrozumený písomne !

Tím spíš jsou výmluvy na mimořádné vlaky jen nesmyslné bláboly.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po nehodě u Krouny se našly peníze na TRSky,snad se i tyto nešťastné události projeví podobně.
Připomenu že mezi lety 2007 a 2009 má na proběhnout stavba "Zvýšení bezpečnosti na trati Číčenice - Volary" za 8,5 miliardy haléřů. čeho se to týká nevím, ale pravděpodobně to budou nějaké TRSky či co.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 09:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zažil v dobách, kdy byly na vlaku na D3 průvodčí + vlakvedoucí situaci, kdy se podařilo při posunu ve stanici našíbovat čtyřkolákem do stojícího motoru (ve stanici byly právě a jen tyto 2 vlaky). Příčina? Celkem jasná když po ráně a zabrzdění obého vylítnul fíra z páry s nešťastným výkřikem "já myslel že už to odjelo".

Takže víc lidí nic neřeší. Ono se stačí začíst kolik lidí fatálně kikslo současně čehož důsledkem byla Stéblová...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace