K-report
 

Archiv do 03.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 03.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kim: Na Zbýšově se dějí bezva věci. A věřím, že časem si pořídí i vlastní Janičky. A to pak bude mazec.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbýšováci, paráda, držíme palce, ať máte co nejdřív dokončenou trať, aby si mohla pěkně zajezdit . motorová myš
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 22:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co člověk taky nevygůglí... Achenseebahn 1965, Zillertalbahn 1965 (1) (2)

Ostatně celý http://www.treindienst.nl stojí za pokoukání... ale to už je vesměs mimo rámec normálněrozchodných tratí...
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 12:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ja! Das ist aber Massaker, nich wahr herr Petr_K...!

Mimochodem - hezký gumokolový Poršadlo je tam na jednom Lichtbildu, co?
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím.chci poprosit jestli někdo nevíte výrobní čísla ke strojům z Mladějova na Moravě.Konkrétně k těmto:

01)odkaz a)
02)odkaz b)
03)odkaz c)
04)odkaz d)
05)odkaz e)
06)odkaz f)
07)odkaz g)
08)odkaz h)
09)odkaz i)
10)odkaz j)
11)odkaz k)

Budu vděčný za jakékoliv výrobní číslo :-) díky moc.
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ješte bych se chtěl zeptat mate někdo nějake info nebo foto BN60H prvního prototypu? díky
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.wgz.cz/
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obracím se zase na odborníky a zkušenější:

Ohýbáme první oblouk (kolejivo Staré Místo u Jičína) a stalo se nám to že při ohýbání kolej praskne jak špejle (byť malé ohnutí). Praskne přímo v místě bývalého pražce z pásoviny který jsme odstranili.
Vyzkoušeno na dvou pokusech.
A moje otázka zní jak se tomu vyvarovat nebo proč a jak vlastně to vzniká...
Viz foto:
 
 
 
 
Na fotce v pravo nahoře je vidět v levé části uřízlí pražec. Na fotce vpravo dole byl pražec prímo pod úrovní zlomeniny.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tuhle, tu znate?
 
David
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Nyplzet: Praska to, protoze v miste svaru je ocel zkrehla. Neda se s tim delat nic, teda bud vyzihat (coz je temer neresitelne) a nebo se snazit ohybat mimo mista byvalych svaru.
David
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mista vzniku to vypada, ze tam mate vrub (zarez, ja nevimco ...), asi od uchyceni na byvalem prazci.
Ale libi se me ta struktura kovu, ta je fakt nadherna, ale delat s tohoto polotovaru nejaky strojni vyrobek bych opravdu nechtel ... ;-)
Pravdepodobne metalurgicka vada vyroby v kombinaci s vyse uvedenym vrubem.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_k: velice děkuji. Sice jsi mě nepotěšil, ale aspoň si potvrdil naše doměnky. Problém je ten že takhle přivařených máme 60m kolejí (10 platíček. ) Takže pravděpodobně nemůžeme použít nic. To znamená shánět nové koleje.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Nyplzet: Na rovnou trat se to pouzit da. My z nich mame trat ke kompresorovne (teda az od konce oblouku) a i kdyz nejsou na prazcich ale jen na tech puvodnich pascich, tak vpohode unesou BN30R nebo Asuan plny pytlu cementu (2 palety).
David
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_k: To já je využiji, rovinek tu bude dost, ale nejhoší je to že jsme kousek za depem a potřebujem udělat oblouk k veksly. Celej včerejšech sem to připravoval, dnes jsem položil kolej a myslel jsem že ji ohnu.. Všechno to vypadalo dobře,ale najednou lup.. a bylo vymalováno. Myslíš že takhle prasknou všechny? Některé mají jiné pražce (plechové macaté účka).
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Obavam se ze budou. Je pravda, ze nektery material je na zkrehnuti nachylnejsi, ale pocitam, ze vsechny 80mm kolejnice za St. Mista jsou z jedne "varky". Jak psal Pjp - je tam vrub, v tomto pripade zpusobeny zmenou krystalicke struktury a pnutim v miste svaru. Pokud jsi v krizi, tak zkus kolejnici nahrat autogenem, a nebo alespon PB horakem v miste ohybu a ohybat za tepla. Druha moznost je vyhybat se s ohybem mistum, kde byly pasky privareny - nemylim li se, je to tak po 90 - 120 cm, ne?
David
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď sem to šel zkusit. Ohýbal jsem to mezi pásky. Dalo se to ani to nepuklo, ale je vidět že je to na etapy. PB tu mám, myslíš že by stačil? On to sice nerozehřeje do červena, ale asi by něco zvládl. Zkusím ještě (až si zajedu koupit kotouče do flexi) jíné plato.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych tem vrub spis mozna prirkl odtavenemu naterialu pri svarovani a pri tom jinomistnim ohybu, bych se max spolehal na absenci vrubu, protoze ta struktura vypada na vadu vyrobni, nikoliv jen tepelne pretvareni pri svarovani, to by tim horakem musel objet celou kolejnici i s hlavou a tomu moc neverim.
To pnuti by neudelalo vrub, ale plynule prohlou hranu ci jinou podobnou plynulou deformaci, nikoliv takhle striktne lokalni zalezitost.
V kazdem pripade vhodne zvolena teplota pro ohyb by mohla pomoct. Da se zkusmo, da se na zaklade diagramu, ale asi bude jednodussi to proste zkusi ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do cervena v tomto rozsahu radsi nee, to by se mohla v lepsim pripade ta kolejnice zbortit, nemluve o dalsich zmenach struktury, bez diagramu tezko odhadnout zda zadoucim, ci nezadoucim smerem. Ten diagram prave urcuje rozsah kdy uz jo a kdyz uz v zadnem pripade nee, ale rozhodne teploty ohybaci nejsou doporvazene zadnou "barvou".
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svar bude mit podstatny vliv, nebot obecne mnohem vetsi vruby, nez odtaveny material vznikaji korozi a mechanickym namahanim v miste hrebu a presto takoveto kolejnice ani pri hrubem ohybani nepraskaji. Tady to bude spatna konstelace materialu kolejnice a pouziti navarenych prazcu.
Pokud nebude stred ohybu v miste byvaleho svaru, tak by nemel byt problem; pokud ano, tak muze Tomas zkusit vybrousit do hladka spodek a okraje paty kolejnice (lestit ho to nebudeme nutit).
D.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohrati do cervena bych se nebal, ona ocel zase neco vyrzi.
D.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třetí prdnutí - fotky zpracuji. Moment
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
 

Pár poznatků:
Umístím-li ohýbačku mezi sváry můžu ohýbat poměrně hodně a zlom nenastal. Tak jsem udělal celý oblouk, pak jsem chtěl zkusit mírně doohnout v místě svárů. Stačilo 5 půlotoček (což je jen tak letmo ohnuté (běžně se to vrátí skoro celé) a už jsem seděl na zadku jaká rána se ozvala. Tentokrát kolej nepukla a ani nedala vědět že by chtěla odletět. Příští pokus udělám s PB v místě sváru.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PB zkuste a taky zkuste vhodne zabrousit ten vrub, co tam opet byl a radsi na vnitrni i vnejsi strane, vnitrni by mel byt jedno, ale preventivne. Melo by stacit vhodne do ztracena.
To PB by melo, podle me, taky stacit pripadne na vnejsi strane pasnice (spodku kolejnice, nevim zda se to tak jmenuje) - misto nejvetsich deformaci pri ohybu.
Akorat si rikam, to jsou lite kolejnice ? Tohle snad neni valcovane, ne ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to divný materiál. Po prasknutí to vypadá jak písek. To sem zase narazil. Výhybka zohýbaná (na té je ještě práce), koleje prozměnu ohýbat nejdou. Du na ten PB. Uvidíme co to udělá (když už ta kolej byla odsouzena k pokusům.)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsak prave, proto tipuji to liti, nejlepe formou volneho liti nebo neceho podobneho, pripadne jako vychozi polotovar pro dalsi evoluce. Neznam technologie co byli v tomto smeru pouzivane, takze az tak tezko soudit.
Ale uz jsem to videl i na strojnich soucastech a taky na to vsici okolo koukali jak husa do flasky ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Koleje jsou valcovane za tepla (bily zar :o), pak nejakou dobu lezely a tise rekrystalizovaly. Pak prisel nejaky Jouda s elektrickou svareckou a privaril prazce. Tim se material prudce ohral v pomerne uzkem okruhu svaru a rychle zchladnul (okolni material absorboval teplo) cimz doslo k zakaleni - material se stal v pate koleje enorme krehkym.
Jinak kolejnice novejsi jsou delane z "blata" - sice se rychleji ojizdeji a reznou, ale nepraskaji. Nektere starsi kolejnice jsou tvrdsi, ale krehci (myslim, ze na to ma vliv obsah fosforu a siry).
D.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propanbutan očividně pomáhá. Budu bádat dál a večer se pochlubím.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si mirne odporovat, teda aspon podle toho, co znam s vseobecneho strojirenstvi, prece jenom kolejnice nejsou muj obor.
Ale pokud by tam doslo ke krehkemu lomu, tak by to nemelo tuhle strukturu, ale cast lomove struktury by byla hladka, ale tady prave neni ani snaha. Nemluve o faktu, ze pokud budu varit pasnici, tak se me to v podstate hlavy ani nedotkne, teda pokud to tam nebudu "stavit" pulhodiny, ale to by ten spodek mezitim v klidu a v pohode doslova a do pismene odkapl.
Tolik aspon na zaklade mych znalosti a zkusenosti.
Ostatne i v literature se da docist o "litich" kolejnicich, ostatne tohle taky muze byt v konecnem vysledku po odliti valcovane, ale s minimalnim pretvorenim prurezu, spis bych to nasledne nazval pouze kalibraci prurezu.
co se tyce tvrdci a krehci, tak tomu bych i veril, ale to nebude blato, to je jev zvany samozakaleni, bezne to potkavajici se u materialu serie 11500 a 11600 vyjma 11523, ktera na rozdil od mezinarodnich (nemeckych) ekvivalentu na toto netrpi.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 17:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odborník nejsem, ale ve škole nás kdysi učili, že svařovat kolejnice plamenem je nepřípustné (pro změnu jejich struktury), nemůže být problém někde tu??
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale tady jde o privareni k prazci, nikoliv jedne kolejnice k druhe. V tomhle bych problem nehledal.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 20:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak s PB a pomalu zatím stáčíme tvar a vypadá to dobře. Mám taky pocit že nová kolejnice co jsem použil je víc pružná. Na poklep kladívkem se tváří o mnoho přívětivěji. Možná že ta předchozí byla nějaká aušus.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 22:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet:
Přeji hodně štěstí a hlavně at se kolejnice umravní.
Jsem rád že se to u vás již rýsuje, ale takovej krásnej trávník to byl, skoro jako na golfovém hřišti...............ach jo........
Držím palce a pozdravuj tátu.
Pot
Deutz_42919
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 00:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:Kdyby čast lomu byla hladká tak by šlo nejspíš o lom zpusobený únavou materiálu. V tomto případě došlo k zkřehnutí vlivem svařování, nevadí že se nedotkolo hlavy i zbytek kolejnice je křehký, sice méně. Lité kolejnice se používaly v železničním "pravěku" před vynálezem válcovaní materialu.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 07:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jábych problém viděl jinde - nejde náhodou o kolejnice,které byly v peci??(což už dneska nikdo nezjistí) - při vypalování cihel působí značná teplota i na kolejnice.Později mohla být kolej v peci nahrazena něčím jiným a ta z pece použita venku.- a tím by se vysvětloval ten lom - takhle se kolejnice lámaly před sto lety.
Jo,někdo psal,že se jedná o 80 mm kolejnice.Pokud vím,tak se používaly 70 mm kolejnice venku a 93 mm kolejnice v peci.80 mm tam byly pouze výhybky.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 09:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomůže někdo prosím s identifikací lokomotiv na Chrustenické šachtě?
 
 
Děkuji, v úzkém rozchodu nejsem odborník.
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_o: Metalist B 345?
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:39:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výletní vlaky Slezských zemských drah o.p.s. pojedou na trati Třemešná ve Slezsku - Osoblaha ještě v So a Ne 1. a 2. září 2007, tím letošní sezóna končí. JŘ na www.osoblazsko.com.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potkan: Děkuji. Kolej se už umravnila (nová) a krásně se už rýsuje oblouk. Sice pojížditelné to ještě nebude (na výhybce je ještě spousta práce), ale už to de kupředu.
Jinak ten trávník se tak jenom tváří. Je to samej plevel ... Jinak stejnou hlášku o trávníku pronesla i rodina zhruba před dvěma dny. Pak už promlouval jen krumpáč.
Zdař bůh Tomáš. (Taťka děkuje a taky zdraví).
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

  Děkuji Davidovi a Pjp
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcelku neni zac.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honza_o: Metalist, typ nevím, můžu se zeptat. Lze také přes www.chrustenicka-sachta.cz
Jak jste to jeli ????
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:54:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také tady je k vidění metalistka: www.solvayovylomy.cz/uzke.php?u=METALIST
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 13:07:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další metalistky se vyskytují v Příbrami. Viz např. www.muzeum-pribram.cz/akce/05vlacek/05vlacek.html
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 13:13:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna metalistka: http://members.chello.cz/cmc/TEXTY/Montanik/Metalist.htm
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 18:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotázek - nemáte někdo náhhodou navíc jednu kipploru na jakýkoliv roizchod?
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Lokofan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 05:37:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete někdo BND30? Není rozchodu 600 mm.
Filipes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 08:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My bychom možná chtěli. Záleží na ceně...
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My taky BND30 nepohrdneme. Ale jak pise Filipes - zalezi na cene, stavu a kde to je :o)
David
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofan: Všichni chceme BND30 :-) Jsou k dispozii nějaké bližší informace o lokomotivě?
Filipes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde najdete aktuální fotky MPŽ za uplynulý měsíc.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filipes : teda koukám jako blázen, to jste s tím pěkně pohnuli . Kolik Vám asi dorazilo lidí na den otevřených dveří? Držím palce a těším se na další . motorová myš
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidí dorazilo cca 600 (pěkný číslo). Na to, že se jednalo prakticky jen o část odpoledne všedního dne, to bylo celkem hodně. Další open je plánováno na některou podzimní sobotu, záleží, jak budem stíhat.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 20:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filipe a Bobši, díky za obrázky z Vašeho otevřenodveřního dne, potěšilo mne zvláště že jste vyjeli s čoudou.Nech to para tlačí
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 21:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo super........jen tak dál, už ted se to u vás moc pěkně rýsuje. My jsme také před lety začínali od naprosté nuly a navíc zcela bez prostředků.
Držím palce.............
M19
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.92.128
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:39:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofan: Je ta BND30 na rozchod 450mm?
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nenašly by se u někoho hunty (2) ? Nic mimořádného , prostě hunt. Pokud ano tak bysme koupili.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:21:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby bylo jasno: pod pojmem hunt si představím důlní vozík, třeba JDV. K jejich pohodlnému vysypání potřebujete rotační výklopník. Vozíkům s výklopnou korbou pro povrchový provoz se říká kiplory. Tak co vlastně chcete? Hunty nebo kiplory?
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukal jsem na program oslav JHMD - v září bude akce oslavy 110 let Bystřičky.Zaujalo mě,že na manipuláku pojede s Resitou i loko No.5 CFI (z Rumunska) - o jakou loko jde?Fotka by nebyla?
Díky
Lokofan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BND30 je provozuschopná, ve stavu v jakém dojezdila na dolech. Pošlete mi na mail nabídky. Nejvyšší nabídce...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:32:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to potenciálním kupcům neukážete ani její fotku?
Lokofan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotku zájemcům zašlu, jen ji musím vytáhnout z kůlny a pořádně ji ofotit digitálem.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace