K-report
 

Archiv do 11.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 11.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je provozuschopná tak by měla z té kůlny vyjet ne?tak proč ji tahat??Jinak pozor na řazení směru a zcela jistě při tom nepoužívat kladivo (byly i takové rady) s jednou takovou sem tam i jezdím a mají ty stroje své přechodné i trvalé mouchy s nimiž je potřeba počítat.
Osožák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.50.244
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:35:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nenašel by se někdo, kdo by prodal 2 hunty(aspoň 1 s brdou) o rozchodu 600 mm, stačí jen pojezd. dobře zaplatím
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kořka : Měla by to být nějaká Resita, zapůjčená (?) z Drákulstánu . Víc o ní nevím. Jak jste dopadli s tím jednáním na kraji a co je u Vás novýho? Díky motorová myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem že dochází k mýlení pojmů či názvů různých druhů vozíků.Jak už psal Cogw.hunt je důlní vozík, nemá výklopnou korbu a neviděl jsem ani na šachtě nikdy hunt s brzdou (klikou a špalky) oproti tomu kiplory či také jinak kocábky brzdy mívají.Ty mají i rám s uložením náprav.Hunty rám nemívají, jsou jeden svařenec.Hunty i menší huntíky mají v OKD, konkrétně na R 600 mm na dole ČSM ve Stonavě, pokuste se tam zeptat zdali by vám nějaký nepotřebný šrotoidní nepřenechali.
Kýňa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.126.174
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:30:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny uzkokolejné nadšence...Myslím že můj drahý předseda(Nyplzet) tomu docela rozumí a proto když říká hunty myslí hunty a né kiplorky...
Jinak bych vám ještě chtěl oznámit že naše skromná zahradní "železnice" zapracovala na svých internetových stránkách: http://npz.wz.cz/

PK
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gratulace k oblouku i ke stránkám letí na Novopacko
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kýňa : moc pěkné, jen tak dál .

Něco nového z Kolína http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie .
A kdo budete mít možnost, 6. září na ČT 2 od 15.25 jde pořad Svět na kolejích, který je věnován řepařské drážce. motorová myš

(Příspěvek byl editován uživatelem mixmouses.)
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek: Děkujeme.

Jinak ještě dodám. Výklopné byli i hunty(jeden moc pěknej stojí v Barboře na place, tam kde se běžně vyskytuje ukázka vrtání do kamene). Nic méně sem vživotě neslyšel o bržděném huntu.

Nejlepší bude to ukázati obrázkem

Hunt:
 
Kiplora:
 

Jen nevím zdali se do kiplór může řadit i ten původní dřevák z Mladějova.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nyplzet.)
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Kolína také Gratulace ku řádně se rozvíjející drážce (musíme se tam zase někdy podívat, ale chtělo by to na páru, na stanoviště ).
Ono letošní rok je co do rozrůstání drah velice úrodný. Barbora, Zbýšov, Kolín aj. se krásně rozrůstají, že to člověk ani nestačí sledovat natož navštěvovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nyplzet.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Nyplzet.)
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses

Díky,znamenám si .. a VHS připravuji ...


ICQ 237-113-861
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet : díky, stanoviště není problém, Kovářskej rád povozí . motorová myš
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:44:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet : Proč by dřevěné kiplory neměly být považovány za opravdové kiplory ?
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Můžu použít ty výkresy kipplory a huntu na své stránky ? Jinak nevim jestli jsi tam koukal na odpovědi ohledně té zelené BN30R.Je to lokomotiva z rašelinné drážky u Františkových Lázní (viz:odkaz).

Jinak nemáte někdo prosim nějáký katalog prospekt či výkres k lokomotivě BNE50?

A ještě bych měl jednu otázku. V lomu v Liticích nad Orlicí sem objevil tento úzkorozchodný vozík:
odkaz a)
odkaz b)
odkaz c)
odkaz d)
a v něm byl kromě starého nářadí tento bzučák:-).Je naprosto identický s bzučákem na lokomotivě BN30R která je provozována panelárnou Ž.P.S.V. Litice nad Orlicí která vlastní i zmíněný lom.Na bzučáku je vidět zbytek žluté barvy stejné se zmíněnou BN30R ale ta bzučák má.Jedná se skutečně o bzučák z BN30R? :-) Ivošek

(Příspěvek byl editován uživatelem Ivosek.)
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.wgz.cz/
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet: zaujal mě hunt na dopravu raněných. Já vím, ono se při rubání může stát mnoho velmi nepříjemných věcí a nehodlám je jakkolivěk bagatelizovat nebo dokonce zesměšňovat,ale představa, že mě "Ufpuf" poveze jsa naložen v huntu k záchraně života, to je jako vidět Neapol a zemřít. Jinak taky koukám, jak se Vám vede.
Zbýšováci: nic víc než paráda. Máte tam, na rozdíl od nás dost moc pěkných věcí na ukazování. Ať Vám "Šestnáctka " běhá, alespoň jako naše "Káča".
Všem
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 06:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K diskuzi o kiplorach - viz: https://www.hornictvi.info/prirucka/technika/l_koleje.htm
Jinak na Morave se kiploram obcas rika "Hunty" - pred takovymi 10 lety jsem to casto slychal na Mladejove :o)
David
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 06:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Dobra prace! Ta samodomo ohybacka je pekny kousek. Jen tak dal. Jen na tech vasich strankach mi to porad hlasi nejake chyby a nejcasteji "cssdropdown" neni definovano... :o(
Jinak dobry!
David
M19
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.76.232
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 09:04:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofan: Tvrdíte, že BND-30 není rozchodu 600 mm. Mohl byste napsat jakého tedy?
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 09:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivosek: Zminovany bzucak (houkacka alias klakson) je bezny typ pouzivany v nakladnich autech a stavebnich strojich, lokomotivy BN30R nemeli zadne specialni klaksony, z vyroby na ne byly montovany bezne 24V houkacky. Za provozu byla nekde menena elektroinstalace z 24V na 12V (pravdepodobne kvuli uspore baterie a sjednoceni s BN15R). Pokud je houkacka 12V, tak mozna pochazi z te druhe BN30R, ktera byla castecne rozebrana.
David
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 09:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmous a Nyplzet: jo, není problém, pokud ten den na mně vyjde šichta na stanovišti.Je konec dovolených tak už je nás na ježdění víc
Kyna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.126.174
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:07:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_k: Mohl bych se zeptat jaký jsi používal prohlížeč když ti to ty chyby házelo já bych to rád opravil ale zatím jsem se s nimi nesetkal..
Osožák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.50.244
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:48:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Díky, dobře, opravím se: Jde mi o 2podvozky z kiplory na rozchod 600 mm, aspoň 1 s brzdou. Pojezd z huntu mi je na nic....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.inselbahn.de/index.php?nav=1401002
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 07:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo,kiplora (podvozek)s brzdou by se hodila...

to Myšák - to víš,je to na dlouhý lokte,ale nevypadá to nejhůř....
Chtěl jsem se stavit,ale asi to tak úplně nevyjde.Jinak držím palce v dalším budování.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 14:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím o radu, či názor. Na firmním prospektu BNE50 je obrázek stroje, který má poněkud odlišnou přední masku a chyty na bočnicích, než dochované stroje. Myslíte, že se jedná o prototyp, nebo některé stroje byly skutečně takto kapotovány? Zřejmě byla odlišná kapotáž strojů s tatrováckým a škodováckým motorem - ex-bohumínská tatrovácká BNka v MPŽ má místo žeber čelní masky pouze větrací prolisy. Co vy na to? Byly některé béénky kapotovány tak, jak je uvedeno na prospektu?
 
 
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 19:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osožák: Cit:"Pojezd z huntu mi je na nic...."Konec Cit.

Teda nevím kdo jste, ale co já bych dal za pojezd k huntu. Jste moc vybíravý.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 23:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Osožák:
Již vidím tu velkou hromadu nabídek které se na vás hrnou.........
Kdo chtěl víc nemá nic.
Ad Nyplzet: yes......
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 09:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan: jo jo ono spodků pod kiplory s brzdou se zrovna moc nevidí.Na 20 kiplor máme obrzděnou jen jednu.Ale tu brzdu není nic těžkého udělat..
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 17:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo , jak se označuje lokomotiva jezdící mezi Balogem a Vydrovem ? Děkuji
Osožák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.50.244
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 18:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Kdybych měl výkresy nebo aspoň pořádnou fotku, tak nelením a pustím se do toho. Ale protože nemám ani jedno, tak jsem v
To Nyplzet: když náš na trati sklon 85 promile, tak se s pojezdem, který nemá nápravu a kdy ti 2 vozy brzdí jen jedno jediný kolo, brzdí docela blbě.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 18:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osožák : co se bržděný kiplory týče, není problém, ofotím a pošlu na mail. Doplním i nějaký základní rozměry. Pokud bude trošku slušný počasí, spáchám to zítra. motorová myš
Osožák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.50.244
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 18:51:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mixmouses: můj e-mail je Osozak@seznam.cz
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 19:11:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý Hektor: Mezi Balogem a Vydrovem jezdila a jezdí řada různých lokomotiv. Ale jestli myslíš v letošním roce a na pravidelných osobních vlacích, tak nejvíc toho asi najezdila DH120 původem z Podbrezovských železáren. Když si zadáš DH120 do vyhledávače, nějaké stránky ti to určitě najde a dozvíš se o ni kde co.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 20:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 22:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi někdo potvrdit informaci, že v Pribilině je Rába č. 32 a ne 23. Nejlépe očitý svědek. Prameny se totiž rozcházejí, třeba si udělat pořádek...
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 07:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Myšák - svět na kolejích byl dobrej,jen škoda,že místo více záběrů řepařky se tolik věnovali "osvětové" činnosti týkající se překvapivého zjištění,že v troleji je proud.(a nejlepší byl ten vyskákanej ciglista,kterej mluvil o "kabelu" na kolejema a že nikdy neslyšel o nějakém proudu....)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 09:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..a ještě jezdí po peronu aby dalším blbům ukázal že to jde..jo řepařce mohli dát víc prostoru,čekal jsem víc..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 11:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kořka, Alf et al: Blba nepřesvědčíš. Tomu se takováhle věc přece nemůže stát!!! On je borec !!! A platí to napříč životem: silnice, dráha a já nevím co a kde ještě. Jen potom ti, co za něj brečí na funusu říkají, jaký to byl bezva člověk.
K řepařce mám taky trochu výhrady, leč co činiti. Prostě letem - světem a ještě trochu nepřesně, ale takové jsou sděl. prostředky.
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 13:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martink Na PLZ jazdila jedna podobna gebuska so skodovackym motorom ale budku nemala taku placatu a mala klasicky nos ale to spriahlo ako by jej z oka vypadlo.Poslal by som ti aj fotku ale momentalne som v Prahe takze neskor.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 15:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav,jak dopadneme my,jsem ale optimista,přístup štábu k tématu byl vinikající.Dneska u nás dělali krátkou reportáž z ČT,cca 1,5 minuty.Mělo by to být někdy o víkendu ve večerních zprávách z regionů.Ale vzhledem k tomu,že nepřestává pršet,tak pro nějaký mašinky asi nebude prostor...
Jo,četl jsem,že se nejezdí do Osoblahy,viz.: odkaz
gmfrp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.120.123
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 17:17:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martink:
Fotky Ráby PLŽ z 26.8.2007. Na zádi má číslo 32.
 
 
 
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2007


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 17:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtel bych se zeptat na tento Deutz z této drážky.Co je to za typ? popř pokud někdo víte v.č. r.v. nebo nějakou historii k této lokomotivě.dík
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.wgz.cz/
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 20:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČT 1 o Frýdlantu
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 11:49:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Držím palce v prospěch úzkorozchodky.Ta přivede turisty jistě také.Chce to pořádný a precizně vykovaný projekt aby bylo možno následovat Kolín.V budově by mohl býti např. hotýlek či podobné určení...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 13:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na kole se dá jezdit i tak,doufejme to rozhodnou tak aby se dalo znovu smysluplně jezdit-plácání o obnově dvou kilometrů nemá smysl..Chlapi držte se a bojujte!
..pořádná mašina má kotel a komín..
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 16:37:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že i ty zamýšlené dva kilometry mohou mít smysl. Čím je dráha delší, tím víc stojí běžná údržba. Krátkou trať stačí zvládnout pár nadšenců, zatímco dlouhá trať může zajít na nedostatek peněz na opravu. Když se ukáže, že se dá zvládnout víc než 2 km, je možné později prodloužit. Ale kdyby se odpočátku utrhlo velké sousto, mohlo by to pak celé zbytečně skončit špatně. Dráha dnes stejně nebude mít význam jako dopravní prostředek, ale jako atrakce. V takovém případě za ní návštěvníci přijedou ať už to bude mít 2 km nebo 10 km.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 18:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Držím palce spolku FOD, i ty dva kilometry mají smysl, zájem lidí ukáže, jestli pokračovat dál . Cyklistům bych to nenechával, beztak si jezdí jak a kde chtějí a frýdlantsko může definitivně přijít o kus krásné historie... motorová myš
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rába v Pribylině - myslel jsem si to. V druhém vydání Žilinčíkovy monografie o KOLŽ se tato chyba opět opakuje. V roce 1988 shořela tedy skutečně Rába č. 23 zapůjčená z PLŽ, a ne 32, jak se v knize mylně píše. Pokud ovšem v Liptovském Hrádku lokomotivy nepřečíslovali. Příležitostně zkusím prověřit ještě archívy,kde chyba vznikla. Jinak díky za informace a fotky - je to krasavice
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:50:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V době, kdy se jedna Rába odesílala z Liptovského Hrádku na Vychylovku (kde později shořela), tak se údajně tehdejší správce depozitáře v L. Hrádku vyjádřil, že tam poslal tu špatnou, která stejně měla samé problémy, zatímco tu lepší si nechali doma.
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23 byla skutečně horší,byla již z depozitu v Hrádku zapujčena do Podbrezovských železáren.
Zapůjčkou se hradila první oprava Kč 4 která se
dělala v železárenském depu.
Rába dostala nové spřáhla a na ostrých obloucích
závodní vlečky dostala dobře na prdel.
Od vedoucího provozu mám informaci že víc stála
jak jezdila.Hlavní problém -gumokovové spojky na kardanech.Pokusím se najít datum a čas jejího působení v ŠŽ.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 07:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky za podporu FOD, alespoň jste v reportáži viděli na vlastní oči, s kým máme tu "čest". Nakonec pozorný divák si jistě udělal představu a na to, že je teprve pondělí ráno jsem už od místních lidí obdržel nejméně deset kladných reakcí.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 07:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČHŽ minulý týden:
Na hlavní trati Čierny Balog - Chvatimech místní remotorizovaná Rába, na posunu v Balogu DH 120 a na trati do Vydrova BN (něco něco). ČOuda Kolbenka vyjíždí výjimečně stejně jako motorák M 21.
Ve čtvrtek byla na ČHŽ akce pro účastníky nějakého filmového festivalu - se zvláštním vlakem jela čouda, Rába i M 21 - celkem asi 10 plných vozů. Jinak čouda Kolbenka má tento podzim končit ....., bude jiná k dispozici.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:02:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta jiná bude nejspíš Smoschewer, co jiného.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má to být kromě Smoscheweru čtyřkolák U 46.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2693
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 12:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U46.9? Co jsem viděl fotky, tak to vždycky byla hromada volně se povalujících elementů na vagóně. Nebude to spíš nějakej další rumun?
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 12:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci roznášet bludy, ale co jsem slyšel tak U 46...Částečně rozebrána v Hronci a pak po různých opravárenských firmách.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 12:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak jsem konečně navštívil předminulý víkend parní provoz na osoblažce - mašinka i vagónky moc hezké. Jízda taky super, ovšem co mi silně rozladilo - všeobecný bordel v mezilehlých stanicích a zastávkách. Pochopil bych neutěšený technický stav budov, ale ten svinec okolo....Např. Slezké Rudoltice - tam, kde čouda bere vodu a vlak má půlhodinovou přestávku, je odstrašující příklad. Když se chtějí obce zapojit do turistického ruchu, nemůžou si dovolit prezentovat ohromným rumištěm, rozházenou lepenkou po stanici, napůl zbořeným barákem a všeobecným svincem.

Úklid a zkulturnění by obce ve spolupráci s místními vlakovými nadšenci snad zvládnout mohli ne?
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 12:58:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta původní balocká U 46.901 (výroba Budapešť 5277/1942) má údajně kotel na opravě v Maďarsku, ale její kompletace a zprovoznění bude velmi náročné. Na ex-rumunské "rešice", které bychom pracovně mohli říkat U 46.003 (výroba Reghin 604/1985) oprava do provozního stavu nejspíš ještě nezačala. Nejpravděpodobnější pro příští sezonu tedy bude ten Smoschewer (výr.č. 625/1918). Ale i jeho náročnou opravu provádí prakticky jeden již starší člověk, který ještě nad rámec svého zaměstnání dojíždí z Čech...
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes hromadným mailem prosvištěla prosba Karla Beneše o tom, že v Debrecíně koupili před časem BNE50 a shánějí jakoukoliv dokumentaci k této lokomotivě. Pokud máte někdo něco z těchto materiálů k dispozici, prosím o info přímo na můj mail - v případě potřeby zprostředkuju kontakt. Díky.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 09:20:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PROVOZNÍ DEN ZŽZ
(300mm v obci H.Chvátliny) bude
v sobotu 15.září 2007
těšíme se na Vaši návštěvu!
www.posazavsky-pacifik.cz
 
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj! Hele nevíte něco bližšího o tomto?
Ve snaze trošku si zkrátit cestu ze Sarajeva do Višegradu, kde je nedaleko v Mokre Goře hraniční přechod do Srbska, jsem volil tuhle ŽLUTOU silnici z Ljubogošty do Goražde. Z počátku byla silnice v perfektním stavu a pak přišlo tohle.
najednou za zátáčkou se objevil tunel. V levo je vidět tubus moderního silničního tunelu, který vyčníval i na druhé straně. Ale ve válkou zničené zemi asi vyšlo levněji zalít bývalý úzkorozchodný železniční tunel . Měřil cca 1,5 - 2 km a není osvětlený. Provoz řídí jednosměrně semafory.

 
 
 
 
 
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace