K-report
 

Archiv do 12.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 12.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 10:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loko : To je super, ale ještě chybí adekvátní večerní spoj zpět.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loko: Že já takový spoj v návrhu nevidím. Buď jsem slepý, nebo oba považujeme za Slovácko něco jiného. Každopádně, z většiny území Slovácka bohužel přetrvává söučasný stav, kdy se před desátou do Prahy (skoro) nedostanu jinak než Pendolínem. A o spojení do Ostravy jsem se tu zmínil už před časem, takže se ani nebudu opakovat. Tím svým výkřikem byste proto mohl většinu obyvatel Slovácka naštvat.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2961
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Meridian, Batyr:
Kdo se chce za Třebovou bít, koeficient si vždycky najde.

ve Třebové nástup poměr režijkář:nerežijkář činí v průměru 1:5 Tak toto bych prosil dokázat! Třeba pak změním názor.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 12:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Meridian:
Nejste náhodou příbuzný Glexe? Tahle debata tu už jednou probíhala a on se také oháněl Poličkou a Litomyšlí.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 14:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno : Ten se objevil až teď v konečném návrhu, trať 330 je uvedena v návrhu pro jihomoravský kraj.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 14:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: To je mi známo. Já jsem narážel spíše na to, že Staré město je nejsevernější okraj Slovácka. Kdyby měl být pro Slovácko jako celek, musel by jet z Hodonína (nebo lépe z Břeclavi) nebo alespoň z Veselí, případně by na něj měl být z těchto míst alespoň přípoj. Takhle je pro Slovácko použitelný jen velmi omezeně.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 14:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba budou časem i přípoje, ale ty už musí zajistit kraj.
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 18:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z duveryhodneho zdroje mam info, ze budou zavedeny v pracovni dny prime vlaky Nymburk-Poricany-Praha a zpet s tim, ze v Poricanech se budou soupravy spojovat/rozpojovat s vlaky Praha-Kolin. V konecnem navrhu vsak ani zminka...
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k té Třebové mám několik výhrad:

1. Kolín má i autobusové spojení s Prahou a to je dalších 22 spojů
2. kritérium počet obyvatel je naprosto zcestné - důležitá je spádovost centra, tradice cestování vlakem, vzdálenost nádraží od centra apod.
3. většina R v místech s více než 10000 obyvateli staví
4. při argumentu, že většina cestujících jsou režijkáři mě napadá, že bychom pak mohli vlastně rušit celé tratě, kde jezdí především režijkáři
5. Česká Třebová leží na koridoru, kde prostě více vlaků jezdí z podstaty věci
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111:
ad 1) Tady ale nejde o dojíždění do Prahy, ale zejména o přestupy od Nymburka na jih a východ, případně od KH na východ (vše i opačně). Právě ta příměstská frekvence je jediná věc, která mnou v tom zastavování EC/IC trochu viklá, ale myslím, že moc lidí příplatek na tu vzdálenost platit nebude.
ad 2) Souhlas. Ale není to jen toto.
ad 3) To ale zase trošku přeháníte. Rychlíky Vám přeci nikdo nebere. Proti zastavování R v Třebové neřeknu nikdy ani popel.
ad 4) No neříkám to rád, ale máte pravdu - takové tratě jsou na zrušení.
ad 5) Že tama jezdí víc vlaků neznamená, že tam musí také zastavovat.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Co dodat? . Opět absolutní souhlas. Řekl jste to vše za mě.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111:
většina R v místech s více než 10000 obyvateli staví

To s tím nemá co dělat, jde-li o posilový návozový rychlík, tak není důvodu stavět všude cestou. Kategorie vlaku vypovídá o tom, jaký šrot na to seženou a že v tom neplatí levná SONE+, nic víc.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:Je to sice jen obyčrychlík č.700 ze Starého Města odj.4.19 a přípoje má jak od Veselí tak i od Bojkovic/to je taky ještě Slovácko/,v pondělí až Bylnice/chceš li už Valašsko,region cca.150tis.obyv/Po takovém ranním spoji jsme dlouho volali.Jsem rád ,že si toho grafikonáři všimli.Brzy ráno jezdí odsud několik busů na Prahu,jen proto,že po změně časové polohy Šohaje a dříve pondělní půlky Moravanu není vhodný vlak.Jinak se podivej na JRtrain je konečný návrh JŘ.V předešlých návrzích tento vlak nebyl a první spoj odsud byl až Ex520 ze Zlína s příjezdem 9.00 do Prahy
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 23:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hroch:
asi jsem nepochopil uplně důvod sporu o zastavování... Jinak s tím nezastavováním EC souhlas, ale zase ne vždy. Třeba spojení Brno-Praha pomocí R Brno-HK a následně přestup v Třebové na EC/IC z Ostravy je poměrně využívaný...

A ještě k tomu bodu 5... Dle mého názoru by se dalo dokázat, že čím blíže koridoru město leží, tím více lidí používá vlak.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 23:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba Hrádek nad Nisou vs. Kaplice
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 13:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych: se dá aplikovat pouze na města, kam je železnice zavedena, ne pokud se po některém jenom jmenuje stanice za kopcem
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111:
Jedná se o spor o zastavování vs. nezastavování nových Ex Praha - Brno v České Třebové.
Podle mě by tam nemusely zastavovat ani ty EC, což je v současné době (myslím GVD 08) vynuceno zachováním taktu. Ex budou moci maximálně 140 km/h, tak se musí EC nějak zpomalit. Jiný důvod ale pro zastvování EC v Třebové moc nevidím.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět se ukázalo, že komunikace mezi krajem a ČD není zase až tak růžová, jak by se mohlo zdát:

Vážený pane Wintere,


tím, že jsme se „dostali“ k Vaši korespondenci s panem Dušanem Schofferem z GŘ ČD z Prahy, který má na starosti dálkovou dopravu, bylo potvrzeno, že nefunguje tok informací v rámci Krajského centra ČD v Olomouci a Generálním ředitelstvím ČD v Praze. Doufáme, že se tato negativní zkušenost už opakovat nebude, neboť požadavek na zastavovaní předmětného IC jsme odeslali již v červnu letošního roku oficiálním dopisem a nikdo nám do dnešního dne nesdělil, jako objednateli regionální dopravy, žádné informace. Podmínka na zastavovaní tohoto vlaku IC 581 nám byla potvrzena z „centra“ až minulý týden na našem společném jednání. Každopádně se podařilo ještě provést i časovou úpravu spojů na trati 291 (zajištění přípojů), a proto i vlak IC 581 bude, ke spokojenosti cestujících nejen z Olomouckého kraje, i v novém jízdním řádu v Zábřehu zastavovat. Ještě jednou děkujeme za poskytnuté informace, které významně přispěli k řešení situace.

S pozdravem a přáním hezkého dne



Petra Mazalová
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 18:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hroch: tak kdyby to bylo tak, aby to vyhovovalo mně, tak Třebovou nestavět, Kolín stavět...:-)

Mě ale celkově přijde smutný fakt, že kvůli dodržení taktu bude jeden vlak stavět druhý projíždět.... Vím že je to vše o penězích, ale stejně...

Jinak k těm Ex.. V současné podobě (stavění jen v Pardubicích) mi přijdou takové trochu nepoužitelné... Praha-Brno, žádná konkurenční výhoda, Praha-Pardubice nyní poměrně hodně spojů, takže jedině Brno-Pardubice.... Ale to mě přijde málo...
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: hlavní účel těch expresů je vyžrat poslední použitelné trasy skrz výluku Libeň - Běchovice, tak aby už se tam nevešel zlý soukromník. Z tohoto pohledu je pak úplně jedno, jestli s nimi někdo jezdí
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mates111: Praha-Brno nemůže dráha konkurovat do té doby, dokud nebude jezdit alespoň jednou za hodinu. Což je díky novým expresům splněno. Osobně si myslím, že pokud to ČD nějak extra nezmrší (pravidelná zpoždění, humusní soupravy apod.), tak mají šanci nějaké cestující v této relaci přetáhnout. Samozřejmě, že by to chtělo relační slevy, popř. nějaké ty Jančurovy vychytávky (alespoň nějaké noviny), ale potenciál relace Praha-Brno je takový, že se určitě platící cestující najdou.
Praha-Pardubice bych nepodceňoval, lidí tu jezdí velmi mnoho a dodatečná kapacita není na závadu, alespoň se odlehčí jiným vlakům.
Nepodceňoval bych ani přestupy. Dobré vazby od Podkrušnohorských expresů v Holešovicích přiblíží Brno Severním Čechám (teď je třeba jet Pendolinem, dlouho čekat, jít na autobus nebo osedlat auto), podobně přípoje v Pardubicích umožní zatraktivnit cesty typu Liberec-Brno apod (zmenší se hrozba ujetí přípoje, protože pojede už za hodinu další). A samozřejmě přestupující v Brně budou také spokojeni.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Pokud na ty expresy vážně vyjedou pražská B-čka v současném stavu, tak tím opravdu moc lidí nenalákají. (Akorát mě se bude ráno dobře spát.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.2
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:35:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch 09. září 2007 - 20:42:51:

Naprostý souhlas.

Chomutovák

"Praha-Brno nemůže dráha konkurovat do té doby, dokud nebude jezdit alespoň jednou za hodinu."

S touto větou naprostý souhlas. Problém je v tarifní politice ČD, kdy budou střídavě jezdit IC a Ex, a v tom, že tzv. obyčejné (rozuměj zlodějské) jízdné je už z podstaty nekonkurenceschopné.

Radši bych, kdyby tuhle relaci převzal někdo jiný než ČD, kdo nasadí základní ceny stejné pro většinu cestujících. Nicméně lepší jsou pravidelné Ex od ČD v hrsti, než příslovečný holub na střeše.

Ani ten soukromník není samospasitelný. Aby to pak nedopadlo, jako když kamarád potřeboval na jaře v sobotu po ránu z Prahy do Liberce: V pokladně Student Agency mu řekli, že nejbližší volný spoj jede až odpoledne. Konkurence už neexistuje, byla zničena Jančurou. Příhodný vlak nejel, tak vyrazil busem do České Lípy, a z Liberce mu jeli naproti autem.
Jindy jsem na vlastní oči viděl ve Zličíně, v pátek v 10 dopoledne, vývěsku SA "nejbližsí volný spoj směr Plzeň: 21,00".
Mám tenedenci věřit tomu, že až bude Jančura provozovat vlaky, tak to bude vypadat podobně, že budou ve špičkách vždy vyprodané. Čili nic pro mě.

Americký Greyhound (či jak se to přesně jmenuje) prý garantuje každému cestujícímu, že ho odveze. Takže se těším, že se za nějakých 5 let objeví někdo nový, kdo Jančuru s jeho manýry a permanentně vyprodanými pátečními spoji (lhostejno zda autobusovými či v té době už i vlakovými) razantně zlikviduje. Těším se na to.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun: Souhlasím s tarifní politikou ČD, ta je opravdu k ničemu. Uvidíme, co vymyslí (co ještě zprzní).

Z hlediska Jančury vyprodaný bus = maximální zisk. Objektivně je třeba dodat, že situace před Jančurou byla podstatně horší, rozdíl byl v tom, že např. ČSAD Liberec bral do starých Karos lidi i na stojáka, takže byla větší šance se dostat, byť ta cesta byla utrpení. Díky Jančurovi také přešlo dost lidí z aut do busů, to je třeba ocenit a vzít si z toho příklad (i pro dráhu).
Do mnoha pátečních vlaků se dostanete také jen na stojáka, tj. jsou fakticky vyprodané. Je ale pravda, že člověk alespoň jede a to je často k nezaplacení (i když už jsem viděl před pár lety situaci, kdy dobíhači v Praze do páteční Fatry se prostě nevešli, tedy alespoň ne do vagónu nejblíž schodů).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2971
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Americký Greyhound prý garantuje každému cestujícímu, že ho odveze. A garantuje taky, KDY ho odveze?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem jel naposledy z Prahy do Brna v pátek večer (z pohledu ČD v noci, protože to bylo PO odjezdu posledního denního vlaku v 18:26 ), tak jela s každým spojem ještě posila = o něco horší bus (pořád o dvě třídy lepší než Karosa), za stejnou cenu, akorát bez novin, bez kafe a bez stevardky. To mi přijde jako férový přístup a snaha vyhovět zákazníkům. Rozhodně lepší, než sedět v autobusu na schodech (jako jsem si před pár lety užil do Liberce u ČSAD)
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bručoun: tak já nevidím nic špatného na tom, že jsou busy vyprodané. Jančura je snad jediný člověk v ČR, který vylepšil kulturu cestování převážně ze svých prostředků a který je schopen jezdit na všech svých spojích bez dotací (pokud nepočítáme žákovské průkazy, což je ale jiná kategorie)

Jinak ještě k těm Ex..
Nevím, proč na tak výnosné trase jakou beze sporu Praha-Brno je musí MD dotovat spoje každou hodinu....???
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
že se za nějakých 5 let objeví někdo nový, kdo Jančuru s jeho manýry a permanentně vyprodanými pátečními spoji (lhostejno zda autobusovými či v té době už i vlakovými) razantně zlikviduje

Opět nepochopil.
Vyprodané spoje nejsou žádná Jančurova manýra, ale nutnost vyplývající z maximální orientace českého cestujícího na minimální cenu.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
hlavní účel těch expresů je vyžrat poslední použitelné trasy skrz výluku Libeň - Běchovice, tak aby už se tam nevešel zlý soukromník.

To tomu "zlému soukromníkovi" nesmíte zase všechno věřit. Zhušťování taktu na hlavních tratích na jednu hodinu není ničím neobvylým, naopak, po expresním hodinovém taktu Praha - Ústí n. Labem (od současného JŘ), příští rok mají přijít na řadu Praha - Olomouc a právě Praha - Brno, zde poněkud zkomplikovaným různými kategoriemi vlaků (Ex, EC, SC) a silnou konkurencí a axiomem, že z Prahy do Brna se vlakem nejezdí.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.201
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:08:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: "Do mnoha pátečních vlaků se dostanete také jen na stojáka, tj. jsou fakticky vyprodané. Je ale pravda, že člověk alespoň jede a to je často k nezaplacení"

Ano, tak nějak.

Racek: "Když jsem jel naposledy z Prahy do Brna ... tak jela s každým spojem ještě posila"

To ale není zrovna pravidlem. Pravidlem je spíš vyprodaný prakticky celý pátek. Například ve směru na Plzeň jsem si nikdy žádné posily nevšimnul. Na Liberec posilám taky moc nevěřím, protože obdobné zkazky o nemožnosti dostat se v pátek nebo v sobotu do Liberce už jsem slyšel z více stran. Leckdo by radši jel na stojáka jako v dobách ČSAD, než aby nejel vůbec. Mně teda to co SA předvádí směrem do Liberce moc férové nepřijde. Lidi, kteří nemají možnost stanovit si pár dnů dopředu čas odjezdu, už zase radši jezdí do Liberce autem. Hlavně že má Jančura zisk.

Hroch: "A garantuje taky, KDY ho odveze?"

Údajně v čase přibližně stejném jako pravidelný spoj.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4001
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně teda to co SA předvádí směrem do Liberce moc férové nepřijde.

A CO na tom - podle Vás - férové není?!

Hlavně že má Jančura zisk.

Bože, už zase...
Ano, má z toho prospěch - no a kvůli tomu to dělá, kdyby ho neměl, tak by to nedělal.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.201
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:46:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Otázka je kdo co nepochopil. Přehlížíte tři zdánlivé maličkosti.
Za prvé se jedna a tatáž firma jinak chová na trase, kde reálně hrozí konkurence, a jinak kde už je konkurence vyřízená. (Způsob, jakým SA likviduje konkurenci, je hodně agresivní, a na hraně zákona.) Aktuální chování SA na lince na Liberec je Jančurova manýra, zvlášť když na Brno to jde jinak.

Za druhé, nikde nebylo psáno, že si SA musí pořídit vozy, které nemají v techničáku zapsaná místa k stání.

Za třetí nic Jančuru nenutí expandovat tempem jedna nová celotýdenní taktová linka ročně. Je pochopitelně že při takovém tempu rozvoje nemůže mít dost polovysloužilých busů, co se vytahují jen na špičkové posily.
Přeplněné špičky samy o sobě sice nejsou Jančurova manára, ale "pouze" důsledek těchto manýr.

Nechci být dalším špatným prognostikem, nicméně: Až přibrzdí dosavadní šílené tempo rozvoje, tak buď začne vnímat některé pro něj dosud podružné detaily, nebo mu dřív nebo později někdo ukáže, zač je toho loket, stejně jako to on ukázal Čebusu, Českému národnímu expresu, Capital expressu, ČSAD Plzeň, ČSAD Liberec, Hotlineru, Asianě,... Někdo, kdo stejně nemilosrdně zanalyzuje cestování s SA jako nedostatečně "uživatelsky přítulné", a přijde zase s něčím novým.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.201
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:52:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Ach jo. Tak po lopatě: Zisk toho kdo agresívně zlikvidoval konkurenci, a pak jako monopolista není ochoten vyhovět veškeré poptávce, mi opravdu vadí. Protože to je zisk získaný nefér způsobem. Nebo snad chcete tvrdit, že to, co SA dělá ve fázi likvidace konkurence, není dumping? Už Vám propána krále svítá?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4004
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 00:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za prvé se jedna a tatáž firma jinak chová na trase, kde reálně hrozí konkurence, a jinak kde už je konkurence vyřízená.

A co jako? Tak to přece na tomto světě chodí.
Třeba fotbalová reprezentace také hraje jinak proti San Marinu a jinak proti Irsku...

Někdo, kdo stejně nemilosrdně zanalyzuje cestování s SA jako nedostatečně "uživatelsky přítulné", a přijde zase s něčím novým.

Ano, až lidé přestanou klást (velký) důraz na výši jízdného, tak současný model nebude udržitelný.

není ochoten vyhovět veškeré poptávce

Bože, to jsou zase výrazy.
Rozumný podnikatel vyhový poptávce pouze a jen v případech, kdy to pro něj bude přínosné. Pokud vyhovění poptávce by znamenalo (přímý) prodělek, není důvod tak učinit - naopak, je to ekonomická sebevražda je zcela iracionální po někom něco takového požadovat.

Nebo snad chcete tvrdit, že to, co SA dělá ve fázi likvidace konkurence, není dumping?

Nevím, do hospodaření SA nevidím; příslušné orgány v této kauze - pokud vím - doposud nerozhodly a křik vyřízené konkurence nepovažuji na argument.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 06:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA a Plzeň, tam snad je dostatečná nebídka spojů i konkurenčních dopravců, ve kladivaz Florence minimálně X za hodinu.
Pokud jde o Liberec, to je problém, ale SA teď zdražovalo, šance pro konkurenci, která s emůže navíc ohánět tím, že Radim jen slibuje a pak zdražuje. Mimochodem do Liberce se dá dostat přes Jbc, já vím, je to dražší... Ale zase nemusíte použít služby nenáviděné SA, která soustavně ničí autobusovou dopravu v ČR, a což je přímo šokující i přes twento na první pohled vyditelný fakt, mají naravné spoje (myšleno jako nadsázka, aby se do mě někdo nepostill).... ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: zkrácení intervalu do Brna na jednu hodinu mělo přijít už dávno. Ovšem skutečnost, že se tak stává přesně v tom roce, kdy je brutálně omezená kapacita z Prahy na východ + zatím známé informace o složení soupravy expresů z vozů B skládají poměrně jasný obraz toho, že účelem těch vlaků není vozit cestující ...
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 09:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bručoun: Když někdo podniká na vlastní triko (jako že takových ve veřejné dopravě moc není), nelze se divit, že sleduje zisk a proto jeho cílem je v první řadě obsadit spoje. Nelze se pak tedy divit, že pátek je kritický...

Co se týká jinému chování na linkách, kde hrozí konkurence a kde nehrozí, považuji to jako normální jev. Činí tak i ČD.

Spíše mě to celé přijde jako klasická česká závist. A slova o tom, že spousta lidí začíná jezdit z Prahy do Liberce zase autem považuji za plané volání do větru, protože dle mého názoru díky Student agency naopak zase někteří začali busem jezdit. Ale někteří prostě tu tržní ekonomiku nechápou.....

A ještě k těm Ex... Ano hodinový takt do Brna je sice moc pěkný, ale pořád si myslím, že trasy z Prahy do Brna a z Prahy do Olomouce jsou úplně jiné. Do Olomouce je konkurence o dost nižší... Proto když už hodinový takt tak:
1. vyšší kultura cestování, tzn. min. Bee
2. nižší cena, tzn. pro zákazníka bez In-karty max kolem 200 a ne 294; pro ty s In-Kartou max. 150 Kč, stejně tak i u KMB
3. zastavování v Kolíně a zde přípoje na Ústí nad Labem, resp. Českou Lípu, v Pardubicích přípoje na Hradec Králové (Liberec, Trutnov)
Pokud nebudou splněny všechny 3 body naráz, je to jen plýtvání penězi, protože nové cestující ČD nezískají, spíše se rozmělní ti stávající...
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 09:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč chce stále ČD konkurovat trase Praha - Brno nechápu.Po dálnici je to o dost kratší, rychlejší a tím i busem levnější.Pro velkou většinu cestujících je rozhodující cena.Dnes ještě náš člověk neslyší na tragickou nehodovost na silnicích a na neustálé stání v kolonách.Vždyď ani reklama ČD netěží z této absolutní výhody nad silniční dopravou.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u Jančury, tak jsem zvědav, jak se mu povede na nové lince Praha - České Budějovice a zpět, kterou rozjíždí od 1. listopadu letošního roku. Ale vzhledem k často kritické situaci na 220/1 asi dobře....
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jančura konečně bude jezdit do ČB? Hurá! Sbohem, smrdutá Béčková špíno...
Meridian
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.230.129
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:07:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak předně.Já jsem zde nikdy nepsal,že bych byl pro zastavování Ex Praha - Brno v Třebové.
Já jen argumentuju,že vyšší počet zastavujících vlaků v Třebové není tak na závadu,jak si někteří myslí.

Pak klidně můžu říct,že příbuzný Glexe nejsem.No ale Litomyšl mně napadá z prostého důvodu.Když totiž cestující bude z Litomyšle chtít jet do Brna,Ostravy,nebo někam dál na východ či jih,tak je lepší jet na vlak do Třebové,než to objíždět přes Choceň.Choceň můžou používat ve Vysokém Mýtě.

A teď ještě pro Hrocha.
Tvé názory ti neberu,ale sám vidíš,že nejsem sám,kdo má jiné názory,jako ty.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_k : zatím jsou psány 4 spoje tam i zpátky. 2 spoje pojedou přes Písek s jízdní dobou 2hod 20min a 2 spoje pojedou přes Tábor s jízdní dobou 2hod 50min.
jízdní řád: http://portal.idos.cz/Data/pdf/L133109_070304_58082.pdf
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, takže žádný zázrak, doufal jsem ve dvouhodinový takt...
Vážně se dá autobusem dojet z Knížecí na Florenc za 5 minut?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 12:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážně se dá autobusem dojet z Knížecí na Florenc za 5 minut?

Snad ani ve tři ráno.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 12:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také si říkám, že to Jančura trochu s jízdní dobou 2 hod 20 min z Prahy do ČB via Písek trochu přehnal. Adekvátní by bylo alespoň tak 2 hod 30 min, jinak bude mít v případě dodržování pravidel silničního provozu dost velké problémy se zpožděním. No a být jim, tak se v současné době na linku Praha - ČB vykašlu, protože vzhledem k nízké kapacitě obou silnic z Prahy do ČB ta zpoždění budou docela častá. Minulý týden jsem jel z Prahy do ČB a zpět vlakem, v případě zpáteční cesty vylepšené o NAD mezi Veselím a Táborem. Silnice byla ucpaná, jelo se přískoky, hrůza a děs. Takže tady mu pšenka asi nepokvete.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35906
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I autem to při doržení předpisů (bez zastávek a zajíždění na autobusáky) a na volné silnici jde obvykle přes dvě hodiny, přes Písek se dá i pod dvě, i když asi těžko až na Florenc.
Přes Písek to docela ujde (silnice se plíživě vylepšuje), 2:20 by snad neměl být problém, přes Tábor by při takovém čase dopadal asi jako Kovařík/Řezníček (jede jak vrah a stejně většinou moc nestíhá).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram : Problémy bude Jančura mít přes Tábor, kde si ovšem nadsadil jízdní dobu na 2hod 50min, což by se mohlo s trochou štěstí dodržovat. Přes Písek myslím žádné problémy nebudou a jízdní doba 2 hod 20min je myslím tak "akorát". Kdyby jste si našel autobusovou společnost jistého p. Záruby a podíval se do jeho jízdních řádů, zjistíte, že jízdní doba jeho autobusů z Prahy do Budějovic via Písek je 2hod 13min a nemá s dodržováním jízdního řádu žádné problémy, dokonce někdy přijíždí i dřív.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 14:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jančura Myslím, že ta přeplněnost je o tom, že Jančura nemá žádné vozidla jako ČD své kopřivové Bg,B250,B255,Bc,AB350 apod, která by v pátek vytáhl a v neděli zase zagarážoval. Ono se tomu ani nedivím, protože takové vozidlo, pokud není "za babku", tak musí vyjít pěkně draho.

Ex Praha-Brno; To tomu "zlému soukromníkovi" nesmíte zase všechno věřit. Pravda bude asi někde mezi. Hodinový takt se hodí a zároveň se tím značně zkomplikuje jednomu konkurentovi vstup na trh. Říká se tomu zabít dvě mouchy jednou ranou.

Meridian:
1) My si tykáme? Že jsem si nevšiml...
2) Já se svým názorem také nejsem osamocen. Nějaký koeficient zastánců ale počítat nebudu.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4018
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
Ovšem skutečnost, že se tak stává přesně v tom roce, kdy je brutálně omezená kapacita z Prahy na východ + zatím známé informace o složení soupravy expresů z vozů B skládají poměrně jasný obraz toho, že účelem těch vlaků není vozit cestující ...

Omezená kapacita z Prahy... to je trvalý stav již někdy od roku 1993, a ještě pár let to vydrží.
Nějaké drážní drby hovoří o nějakých rekovozech, mj. kvůli novým vnitroexpresech.

Loko:
Proč chce stále ČD konkurovat trase Praha - Brno nechápu.Po dálnici je to o dost kratší, rychlejší a tím i busem levnější. Dnes ještě náš člověk neslyší na tragickou nehodovost na silnicích a na neustálé stání v kolonách.Vždyď ani reklama ČD netěží z této absolutní výhody nad silniční dopravou.

Kratší to je, ale busech rychlejší víceméně ne. Stání v kolonách... Zatímco vlaky jezdí jak švýcarské hodinky. Jaký je rozdíl rozdíl mezi tvrdnutím v zácpě u Průhonic a čekáním kvůli vyloučené koleji u Běchovic?

Sipi:
zatím jsou psány 4 spoje (Student Agency Praha - České Budějovice; pozn. bkp) tam i zpátky. 2 spoje pojedou přes Písek s jízdní dobou 2hod 20min a 2 spoje pojedou přes Tábor s jízdní dobou 2hod 50min.

No to bude odliv cestujících od ČD...
Mmch, to snad bude nejpomalejší Jančurův start, obvykle snad začínás dvouhodinovým taktem...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Zlín-Brno-(Praha)má 5ět párů spojů,což rovněž není moc.
Řekl bych,že ani Čsad Vsetín to zatím moc nepociťuje ,vidívám je často vyprodaný a Housacar to zabalil ještě před vstupem SA.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Jj. Až se vyloučí dvě koleje Běchovice - Úvaly, to bude teprve mazec!
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: Ovšem skutečnost, že se tak stává přesně v tom roce, kdy je brutálně omezená kapacita z Prahy na východ + zatím známé informace o složení soupravy expresů z vozů B skládají poměrně jasný obraz toho, že účelem těch vlaků není vozit cestující ...

Uff, to je ale blbost! Vycerpat kapacitu trati muzu i bez expresu. Staci neodklanet napr. rychliky od/do Havl.Brodu ci od/do Olomouce pres Vrsovice a hnat je pres Liben a je to .
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4019
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Naštěstí tam jsou (budou) odbočky Blatov a Klánovice (dočasná).
Ale i tak se snažím pochopit důvody, proč je časový postup rekonstrukce ŽUP takový, jaký je, stejně se mi nelíbí, že rekonstrukce šedesátikilometrové trati Praha - Kolín, mimochodem z hlediska osobní dopravy nejvytíženější v ČR, je roztahaná do asi 18 (!!!) let (1993 - 2011).
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4021
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xanri05:
Uff, to je ale blbost! Vycerpat kapacitu trati muzu i bez expresu. Staci neodklanet napr. rychliky od/do Havl.Brodu ci od/do Olomouce pres Vrsovice a hnat je pres Liben a je to .

To úplně ne, protože dokončování a napojování Nového spojení. K "zaplácávání kapacity" jsou v JŘ 2008 vlaky z/do Holešovic použitelnější.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
a Klánovice (dočasná) Bude? Jestli ano, tak je to fajn. To by se mělo podařit procpat všechny vlaky vyšší kvality, osobáky a i nějaké ty rychlíky.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
hlavní účel těch expresů je vyžrat poslední použitelné trasy skrz výluku Libeň - Běchovice, tak aby už se tam nevešel zlý soukromník

Kdyby to tak bylo, tak jedině dobře. Proč mají být přiděleny trasy vlakům, které nikdy nevyjedou, na úkor společností, které mají reálné vagóny a lokomotivy a vyjedou? Oba soukromí "dálkoví přepravci" z nového GVD již deklarovali, že své vlaky nevypraví. Nestačí, že v současném GVD čekaly desetitisíce cestujících na předjetí neexistujícími vlaky? Nahradí jim hodný soukromník ztracený čas?

Ze začátku jsem RailTransu fandil, pak jsem rychle vystřízlivěl. Dneska se za svou naivitu stydím a jsem příznivcem unitární železnice, silného podniku, který může reálně konkurovat na otevírajícím se železničním trhu zahraničním gigantům typu DB.

To jsem trochu odbočil. K těm expresům jednu věc - reálnou šanci mají jen za předpokladu relační slevy, tak doufám, že to někdo u ČD pochopí. Zácpy na D1 zas nejsou tak hrozné a časté, aby se lidé hnali do Béček za 294 Kč/osoba.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.177
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 00:39:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Spíše mě to celé přijde jako klasická česká závist. ... někteří prostě tu tržní ekonomiku nechápou..... "

Obávám se, pane kolego, že chápu praktickou tržní ekonomiku lépe než 9 z 10 zde diskutujících.
Snaha dosáhnout co největšího zisku je naprosto legitimní, pokud si u toho počínám legálně a dodržuju elementární etická pravidla. Což se v ČR běžně nedodržuje, při podnikání ve VHD už vůbec ne. Udělejte aspoň tu maličkost, že přestanete neslušným praktikám tleskat.

"slova o tom, že spousta lidí začíná jezdit z Prahy do Liberce zase autem považuji za plané volání do větru ..."

Asi nedokážete pochopit, že jsou lidi kteří jezdí dálkovým vlakem/busem zejména v pátek (resp. sobotu) a neděli, a že jim různé povinnosti nedovolí si přesný čas odjezdu naplánovat pár dnů předem.
Mmch, co podle Vás dělají ti, na které často nezbývá místo směr Liberec? Myslíte že jedou vlakem? Nebo všichni přes Jablonec?

Do té doby, než odpadla konkurence na trase Praha-Liberec, jsem Jančurovi spíš fandil, i když některé jeho kroky byly "trochu" sprosté. Omlouval jsem je tím, že má proti sobě často postbolševické darebáky. Názor jsem skutečně změnil na základě těch (podle Vás asi vymyšlených) historek o cestách do Liberce. Jančuru nyní považuju za gaunera, který si do "svaté války" s z ČSAD Liberec vzal cestující jako rukojmí.

Obloukem se vrátím k původní myšlence. Soukromníci (nejen) na železnici nejsou samospasitelní. V ČR, kde je obecně problém s vyvářením a dodržováním funkčních pravidel na pomezí veřejné a soukromé sféry, může být provozování soukromých expresů v určitém smyslu kontraproduktivní. Právě kvůli nedostatečně nastaveným a nedostatečně vymáhaným pravidlům.
Čili soukromé expresy ano, ale nastavit jasná pravidla, a důsledně a po všech stránkách hlídat jejich dodržování.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 06:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čili soukromé expresy ano, ale nastavit jasná pravidla, a důsledně a po všech stránkách hlídat jejich dodržování.

Třeba můžeme začít důslednou kontrolou u největšího... ;-)

Asi nedokážete pochopit, že jsou lidi kteří jezdí dálkovým vlakem/busem zejména v pátek (resp. sobotu) a neděli, a že jim různé povinnosti nedovolí si přesný čas odjezdu naplánovat pár dnů předem.


Ja to pořád nechápu, ten management ČSAD Liberec snad spí. Podle toho co slyším, jsou davy lídí v pátek, v sobotu ráno, neděle večer, který se nedostanou do autobusu a smutně koukají na ČM/Liberec a nadávají na Jančuru. Kurnik šopa, kde jsou autobusy ČSAD Liberec, které těmto lidem pomůžou, přičemž vše doplní masovou reklamní akci, typu "My Vás odvezeme vždy!", nasadí cenu o pět korun menší (zvláště teď, když bude Radim zdražovat)+ nějaké výhody pro příští cesty a dle mého skromného názoru je o úspěch linky postaráno. A nemusí být kurňa žádná stewardka, je spoousta lidí, kteří by se bez ní obešlo.

PS. Líbilo se mito u Asiany, kdy při nástupu jsem si mohl u řidiče vzít vychlazenou Matonku a pak už mě nikdo neotravoval a mohl jsem spokojeně dřímat.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 07:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Dneska se za svou naivitu stydím a jsem příznivcem unitární železnice, silného podniku, který může reálně konkurovat na otevírajícím se železničním trhu zahraničním gigantům typu DB.
To, co jste napsal, je nesmysl, protože na unitární železnici konkurence neexistuje. V takovém případě může železnice konkurovat pouze jiným druhům dopravy.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.133
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 08:37:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Třeba můžeme začít důslednou kontrolou u největšího..."

Ano. V normálně fungujícím státě je každý, kdo ovládne více než nějakých 50-70% trhu potenciální podezdřelý z porušování pravidel. Ne tak v ČR. Zde se přísně kontrolují hovadiny u těch nejmenších a nejsnáze zranitelných firmiček. Nikdo se ale nehrne do toho, aby kvalifikovaně a včas posoudil, zda ten, kdo směřuje k ovládnutí trhu, hraje férově, a v případě sebemenšího porušení pravidel ho ostře osolit.
Čili jsem všemi deseti pro tvrdě osolit ČD za každý sebemenší prohřešek vůči soukromým dopravcům. Například, dostaly ČD vůbec nějakou pokutu za to, že vymáhaly ošlapné?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace