K-report
 

Archiv do 16.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 16.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 11:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bafy: Prohrabni archivy, uz se to tu resilo...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s filmem "železnej dědek" jen jedno, nevybavuji si žádný konkrétní příklad železnýho dědka a jeho lokomotivy, vždy jen, že to po válce bylo. Ostatně v tom vlastním filmu to bylo podáno trochu nerealisticky, pochybuji, že by poměrně mladé mikádo jen tak zahálelo v kopřivách vedle hrbouna a že by po náletu hloubkařů zase bylo opravitelné jen tak pod širým nebem s ruční vrtačkou a na jeden svár půjčeným autogenem. To ale v žádném případě nesnižuje kvality filmu. Navíc v polovině devadesátých let ten "Matysův" dům na Smíchově ještě stál včetně schodiště, po kterém běhal avizér Hanousek. Pochopitelně to tam vypadalo dost tristně, jaký je stav nyní, nevím. Hezká byla i scéna s úpravčími koleje při ručním podbíjení. Kde byla točena scéna na nadjezdu, kde se dvoukolejka rozšířila a z jedné koleje cosi odbočovalo?
pozorující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:25:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten důvod odstavení byl trošku přemrštěný, ale jinak je tak vidět značná role odborných poradců o kterých je pouze zmíňka v závěrečných titulcích jako o pracovnících MŽ. Škoda, že nebyla uvedena konkrétní jména. Vždyť avizér Hanousek nemá chybu a hovoří za vše.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:19:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

<i>to bylo podáno trochu nerealisticky<i>
Taky se ministerstvo tehdy mohlo zvecnout.
 
 
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle je bomba!!To je za 100bodů!
..pořádná mašina má kotel a komín..
Mourekk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a na přebalu je , že strojvedoucí chce zachránit starou lokomotivu.Myslím že moc mladších rychlíkových tu za války nebylo.Mladší byly leda němky.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom přípise z ministerstva mne zaujala zmínka o době uplatňování výskytu symbolu "V" - myslím, že nejen já jsem se domníval, že po zavedení (začátkem roku 1943? - teď přesně nevím, a odbornou literaturu zde v práci jaksi po ruce nemám ) to vydrželo až téměř do konce války...
Jinak sarkastická poznámka o soukromých oslavách v pracovní době - to nemá chybu, jako ze současnosti...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:20:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mourekk - Mladší byly jen litevky 399.0.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4458
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale je vidět, že mnoho připomínek MŽ bylo nakonec ve scénáři akceptováno...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:46:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo v dnešní době natočí podobný celovečerní film?Takový skreslený "bazmek" o jedné rodince je oproti Dědkovi pohádka všech pohádek jen tam chybí nejvyšší pan železničář.No ale ještě k dotazu.Z velké jízdy v cizině se všichni vrátili takže:Víte kdy byl předisponován Arcivévoda karel z Kolína do Podmokel a kdy poté odešel z Podmokel do Lužné?
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidim, ze uz to tady pisete, ze vysel Zelezny dedek na DVD. Ja z toho mam velkou radost, protoze ten film uz nejak poslednich let prestali davat a s blizici se digitalni TV klesa sance na jeho nahrani ve slusne kvalite...

Ja jsem to nemel nikdy nahrany, cili jsem ty mista moc nestudoval. A rikate, ze je to z casti toceny na Smichove? Muzete to prosim nekdo vic popsat? Podivam se na tom pak na tom videu. Jestli je tam nejaky dum, ktery jeste nahodou existuje, ale uz brzy nebude, dost rad bych to jeste osobne videl. Ale predpokladam, ze uz tam vymlatili, co se dalo, kvuli dalnici apod. Anebo se jedna o nejakou stavbu v okoli Severniho nastupiste ???
Oběhy 350, rok 2007 KNIHA JÁZD rušňov 350 Babitron Poloha vlaku ČD XLS Brno-Praha
Tom350
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Kašpar: Dost scén bylo natáčeno v Nymburce a okolí, to na mostě (pokud je to místo, co máš na mysli) je na odbočce Babín (směr na Poděbrady), dnes to tam vypadá malinko jinak. Odbočka je na vjezd na seřazovací nádraží, most je výjezd ze seřazováku směr Poděbrady.
Scény z výtopny (otáčení při odchodu do důchodu apod.) je ve staré výtopně (dnes v podstatě areál zdecimované ŽOS) před tím, než byla přesunuta do nově vybudovaného areálu depa v Babíně u seřazovacího nádraží.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železnej dědek je rozhodně fajn film, který už dneska asi nikdo co se autentičnosti nenatočí. Ale taky bych měl pár postřehů chybiček z filmu a pár otázek na místa natáčení :

Tak třeba k jízdě do Ouklic pro rychlík a potom chytání ujetých vozů. Někde jsem četl, že je to snad točeno v Prokopském údolí, tedy trať 173. Loko 275 010 s Matysem a topičem Vaškem Kajdošovým vyjíždí z nějakého depa a cestou : je pohled topiče na levou stranu kotle a je vidět, že se jedná o jednokolejnou trať, zrovna v pravém oblouku. Ale když topič říká Matysovi že "na Ouklice je volno" je vidět jednoramenné mechanické návěstidlo v poloze volno, ovšem je u druhé koleje vlevo a lokomotiva jede po té vpravo. Následně je záběr jak lokomotiva projede kolem návěstidla pro opačný směr (jedná se o dvojramenné, čili nejspíš vjezdové) a návěsti "začátek práce zavěšeného postrku). Následuje příjezd k nějakému Hr3 (kde to je?), kde mu shodí návěstidlo a na to, že mu je dávána návěst "stůj zastavte všemi prostředky" Matys zastaví klidně a volně provozním brzděním a zeptá se "co jééééé??" :-)
Co je to za stanici z níž ujedou vozy? Ujíždějící vozy, které projedou kolem dopravní kanceláře, bůh ví proč pronásledují nějací 4 zaměstnanci, ač je z toho jasné, že je nikdy nemůžou dohonit, projedou totiž už dost před nimi. Pátý vběhne do kanceláře telefonovat, zřejmě na to Hr.3. Vozy jedou...Matys zareverzuje a rozjedou se s Nohatou zpět, po té je záběr vozů, které projíždí kolem Hr.3. Hradlař nečiní už žádné opatření k jejich zastavení, zarážky či Schönovy saně a pod....jen tam sedí :-)

Dále by mě zajímala ta budova, ze které vyběhne Jandera když jde Matysovi "na trať naproti" kde to je?
A ještě jsem si všim, když jde jakási "škodní komise" s přednostou Podrouškem kontrolovat odstavené stroje i Matysovu "osmnáctku" je tam těsně před parními lokomotivami jakási elektrická jednotka, je vidět motor se dvěma sběrači a vložený vůz, potom už je nějaký tendr, za kterým vylézá Matys. Copak to je za jednotku a kde se tam bere v 48tým?
Jinak díky za postřehy Tom350, ten Babín si vybavuju, odbočka na ranžír, ale kde je točna ve zdecimované ŽOS nevím...
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 18:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen mimochodem, k těm připomínkám od MŽ. V obecné škole se pánům filmařům také zalíbila náhlá změna návěstního znaku, těsně před lokomotivou. Čtyřkoláku to spadne takříkajíc před čumákem
Jinak v seriálu Prima sezona, je véčko na 423,009 z papíru asi toaletního a nejsou zatemněné světla a jsou osazené mosazné tabulky. Snad to aspoň na obrazovce nebylo vidět
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: no, kdyby mě ujel vůz, asi se budu taky zoufale ho snažit dohonit...
Ono už se to probíralo dříve v několika diskuzích, ale klidně to zopakuji: Hr.3 je ex-hláska Nová Ves. Našla by se mezi P-Hlubočepy a P-Holyně. Dodnes tam leží zbytky z plechové boudy. Hr.3 je asi číslování stanovišť, ale pokud to není fikce filmařů, neb by to muselo jít od Smíchova. Ta odjezdová mechanika je dle p. Šilhavého, t.č. spokojeného důchodce, dříve výpravčího na Smíchově se jedná o P-Hlubočepy (mechanika nalevo od trati) a ujetý vůz ujíždí z P-řeporyj.
http://www.kromerizske-drahy.com/
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit že se tam mihne i moment z depa Vršovice - Matys vychází z remízy(s vrtačkou)a naproti je druhá remíza..možná se pletu..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže by film skutečně vytvořil mýtus o železných dědcích? Umím si představit, že třeba osádka lokomotivy spolupracovala v dílnách ve svém volnu na opravě svého stroje, který byl však do opravy přistaven jaksi z vyšší moci. Poznámka ministerstva ke způsobu opravy popsaném ve scénáři je dostatečně výmluvná. A filmaři se za šedesát let moc nezměnili v přístupu k autentičnosti při přípravě filmu.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar to je jasné, lokomotivu po útoku leteckými kulomety by asi pod širým nebem neopravili jedním svárem autogénem a novými šoupátky :-)
Jako kluk pamatuju dědu když jezdil, vím že tím hodně žil a na mašině trávil hodně času, chodil si k řezníkovi pro kůže od špeku, tím mašinku leštili :-)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám se taky troškou do mlýna :-). Vždycky mně vrtalo hlavou, že Matysovo "poslední otočení" je na traťmistrovské drezíně. Od "železných dědků" jsem vždycky slýchal o "posledním otočení" s mašinou jako výsadě už od dob císaře pána. Ale možná to byla zvyklost místo od místa a v různých dobách. V Plzeňské dráze (později PO Plzeň) v padesátých a šedesátých to prý byla samozřejmá tradice. Co jinde?

Fýra: ten německý panťák se tu probíral po posledním promítání "dědka" v televizi někdy loni.
Polabský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.40.46
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:05:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny 11: Někde jsem dokonce nedávno viděl takovou hrůzu, něco "jako" parní lokomotivu, zbastlenou na traťováckým Tatra vozíku, určenou pouze k otáčení důchodců, v období sešrotování všech schopných parniček. Ahojky!
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 23:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V našem okolí (pokud vím)vždy na lokomotivě,nejlépe na té,kde ten který dojezdil,příp.jezdil nejdéle nebo měl nejvíc rád..Každopádně je to vždy smutná akce..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pár(opravdu jen pár) fotek z Švýcarska
http://web.dragon.cz/~ladislav/index.htm

ČmoudČmoudik: Dík za pěknou dovolenou i s jistýmy komplikacemi které jízdu dále nikterak neovlivnily...
ICQ 134407993
79
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.17.18
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:35:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádherné fotky, umíte se opravdu podívat na svět (na želpage by asi vyšilovali, že to není přísně z poloprofilu s nasvíceným čelem). Jediné co mi tam chybí je foto některých plzeňských spolucestujících.
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 18:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

79: kašlu na nějaký normy neb i se stíny se dá dobře hrát .... spíše v oblasti staveb...
ICQ 134407993
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudík: Mám jednu otázku. Jak moc těžké bylo získat povolení pro Albatrose a Pětasedmu na německé a švýcarské koleje? To trojspřeží je nádherné, je vidět, ža tam mají bytelné mosty :-)
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přišla mi ta Šlechtična při návratu pěkně umouněná na dýmnici nebo se mi to zdálo?
http://vrbam.ic.cz/
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zatím první nalezené fotky z cesty na netu z německa (čtvrteční cesta) http://www.redrockrail.com/September07/Albatros.htm

nenašel někdo něco dalšího ???
ICQ 134407993
Rum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 09:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silenymax: Nádherné fotky!
Nebyla by fotka pětasedmy a vedle francouzské stojednačtyřicítky? To by byla nádhera!
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 10:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rum: bohužel tedy ne umě ...

ale našel jsem dalších pár odkazů:
odkaz tento sem našel ve dvou verzí (článek z novin)
odkaz a odkaz a tady dve galerie (jedno formou fóra).... uvidíme co se kde vyklube do večera...
ICQ 134407993
František_souček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezisek:
Že by ujeté vozy ujížděly z Řeporyj se mi nezdá pravděpodobné. Já osobně si myslím, že to je Rudná u Prahy. V pozadí je totiž pravděpobně vidět stožár vedení velmi vysokého napětí, spojující mé pracoviště s pracovištěm Hlavatého (Ervěnice), resp. rozvodnou Výškov.
Ale když na to sáhnu a nezčernám, tak na tom můžou pracovat montéři.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silenymax: Super fotky

btw: Pokud bys z toho dal dohromady reportáž, na ŽP by určitě nikdo nevyšiloval. Snad možná tady 79, protože by byla vyvrácena jeho poněkud pomatená teorie
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4488
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 13:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SilenyMax: ten zabalený kostel je skvělý...
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 14:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro kolegy,kteří provozují par.lok.Možná se Vám hodí Abeceda strojvedoucího parních lokomotiv.Můžete si ji stáhnout zde http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/73730/Abeceda.pdf_24.11MB.html
Tom350
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 17:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Břeclavi byla viděna 475.179(zajížděla do depa) na cestě na Grand Prix do Budapeště.Tady přidávám foto
 
 
 
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 18:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hafbubu -> Pekne, budiz Vam hluboke diky ... ;-)
Akorat jedna drobna - nebyl by i druhy dil ? ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusím to stáhnout..24MB je teda pálka..mám bezdrát 256Kb/s..Jinak též díky!
..pořádná mašina má kotel a komín..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm,tak mi to nejde stáhnout-po opsání kódu to hodí hlášku"Soubor je poškozený a nelze ho opravit"A ani se to nezeptá kam to uložit..Tak nic..Tak mi alespoň někdo napište o čem ten text je.Je to nějaký scan staré příručky,nebo co?a jsou tam obrázky?
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me to slo bez problemu, teda akorat se me to otevrelo rovnou v Adobe Reader (soubor pdf), coz bude mozna ten zadrhel, cili mozna to bude chtit update Adobe Reader (mam v8, des) ...
Jinak je to sken stare knizky, v teto casti je popsana priprava a kontrola lokotky pred vyjezdem na trat. Teda aspon po letmem prohlednuti a je to pouze dil 1. Co je v dilu 2 neni ani naznaceno ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 20:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nick: Díky, no pokud vím tak ste tam měly jednoho člena tak ten by se mohl činit sám já dovoluji použít fotky.

Jena: Podotknu že nejen kostel ale i další objekty byly zabalený do červéné látky a to Krokodíl v Ersfeldu(nemám focen), hydroelektrárna u Airola (jezdila tam lanovka), vagony někde stanice před Biascou od Airola, výše zmiňován kostel a ještě něco sem dočetl že by tak mělo být obaleno do červena holt si myslím že ukazují čím je Švýcarsko zajímavé v oblasti Gotthardu...(názvy měst sem uvedl doufám že dobře)

A ještě jeden odkaz nalezen nebo i to co proběhlo v TV

A dnešní návrat 498.022 z Jíčína u Velelib A Nymburk město
 
 
ICQ 134407993
Silenymax
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 21:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nalezeny opět další dvě galerie odkaz a odkaz a kdo chce něco dále nechť hledá já se snažit již nebudu....
ICQ 134407993
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 07:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny 11: Celé přípravy na Gotthard zabraly celý jeden rok. K povolení pro 498.022 a 475.179 jsme museli pro drážní úřady BAV a EBA dodat veštkerou technickou dokumentaci od mašin,která byla vysoká asi 10 cm. A když to vše posoudili a povolili,tak potom na ta povolení přišla faktura a nabyla malá. Jinak povolení je pouze na dobu omezenou,nikoliv na pořád a to do 30.9.2007.

All: Nezlobte se,že neodpovídám,máme ježdění s Albíkem až do neděle,tak se u compu jen vždy na chvilku zastavím,po neděli bude času více.. Samozřejmě všem cestujícím děkuji za účast na Gotthardu,snad jste si to všechno užili k vaší spokojenosti a očekávání.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 07:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silenymax : Paráda
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
...zadíval jsem se na její posmutnělý chrup a řekl:"Jó pani, nikdo nejsme komplet." (M.Šimek)
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 08:09:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík:Zlobit se jistě nelze.Albík je teď v jednom kole.Gothard.Hned zase do Jičína,v neděli potom do Žatce no a aby toho nebylo málo tak v hned začátkem října do Brna na veletrh.To je kilometrů jako zamlada...
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Alf:Je to scan příručky z r.1956 a mělo by to jít stáhnout.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:08:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Dne 15.06.2002 naposledy vyjel Arcivévoda Karel z Děčína přes Benešov n/Ploučnicí,Českou Lípu,Benešov n/Ploučnicí do Děčína.Fotku jsem zde slíbil ale nikdo neodpověděl na otázku:Víte někdo přesněji kdy byl předisponován z Kolína do Děčína (Podmokel) a kdy došlo k jeho převozu do Lužné?Za odpovědi děkuji.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tak to je fajn, že se děčínská pětasedma cestou do ciziny rozhejbala , odhodila revmatismus a zase maže na jih.Tak to má bejt, mašinky mají jezdit a ne postávat někde uprášené, zrezlé a pološrotní.Taky je potřeba pochválit dobrou práci lidí kolem obo loko, taková dálka a bez problémů jsou obě doma a už zase mažou na další teď už drobnější akce.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 09:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad dvaašedesátka: na ten převoz z Kolína do Děčína se ti pozeptám pamětníků, byli nakvašení jak hejno okurek tak si to natuty pamatujou.Na Karlovi se nadřeli a pak byl najednou fuč.Pak myslím ještě Arcivévoda byl zatopen při natáčení Doktora Živaga ne??v Praze na hlavním?
Getttttttttt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 20:44:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

živago - To bylo předtím. V dubnu 2002.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 08:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte prosim, kdy se bude vracet 475.179 z Grand Prix v Budapešti zpatky do Brna a dal na Prahu? Grand Prix konci dneska, tak ze by zitra? Nevite nekdo podrobnosti? Dekuji!
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 08:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea:Je tak vrací se zítra.V podvečer dorazí do Kůtů.Rozpis jídzy je na vlaky.net
Stemba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 09:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nevite, kdy bude projíždět přes Č. Třebovou?
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 11:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bude asi až v noci. Z Kůt odjíždí v 18.40
Stemba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 11:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A konkrétně? Udělal bych noční fotku.
Tady je foto z vinobraní v Kuksu.
 
Kokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 12:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se zeptat. Dozvěděl jsem se že u ČSD jezdily 365 ex DR64 se svařovanými plechy na vanách. Chtěl jsem se zeptat zda je to pravda a jaké měly tyto loko čísla. Případně můžu poprosit o nějaké fotky.
Tom350
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 12:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iša:Třeba bude přes noc zase v Břeclavi jako po cestě tam
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 12:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
 
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 15:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook-moooc hezký ,kde to je ?
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 15:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidávám zde pobyt 475.179 v Břeclavi
dne 13.září 2007 v depu
 
 
při své cestě do maďarska :-)
STOP PROTI PŘELÁKOVÁNÍ 363 037 A 363 009 !!! Vím že 363 009 patří pod Cargo ale já ŘÍKÁM STOP PŘELAKOVÁNÍ UNIKÁTNÍCH NÁTĚRŮ !!!!!!!!
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 18:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 15.9. zakouřené depo v Lužné u Rakovníka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 21:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf
25/26.8. - S.E.M. Chemnitz - Hilbersdorf

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace