K-report
 

Archiv do 29.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Archiv do 29.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 00:15:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smutny na tom je, ze pro radu nadraznich debilu z nabrezi je cestujici substrat, jen a pouze. Kdyby se aspon snazili vytrepat penize, ale oni se snazi naopak ty lidi z vlaku vyhnat. Opet pouziju vetu meho kamarada. No jo voni by nam tam nalezli a my bysme to pak museli cistit, tak to zrusime a je to aneb princip premysleni na PKP, aneb Voni by tim vlastne jezdili lidi, to snad nee.

Jen k tomu zastavovani v hranicnich stanicich, Mosty jsou fakt blbost, Cadca je nedaleko a tim padem neni absolutne nutny tam stavet. Lidec, jako jo asi jo, ale treba ECcka by mohly stavet klidne ve Vsetine a pak az v Puchove. Breclav jasna, Decin jasnej, Furth im Wald jasnej, Cheb jasnej tam vsude se stavet musi at uz kvuli lokomotivam, nebo proto ze to mesto je proste docela vyznamne. Kuty, tedy nevim jaka je tam frekvence do ECcecek, ale taky bych tam asi nestavel.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5385
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 01:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martan1484:
Ty Mosty jsou zajímavé, letos tam mají rychlíky (a vyšší), ale zastavujou tam.
Ale hlavně příští rok tam zase budou mít všecky vlaky (kromě nákladů) minutový pobyt oficiálně!
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 09:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kútech R určitě zastavovat (po odpolední špičce tam vystupuje tak 100+ lidí, zřejmě i z EC. Ostatně, je zde návaznost na Trnavu a na Sudoměřice a na zastávkový osobáky do Bratislavy a opačně zase do Břeclavi. Takže cestující potenciál je zhruba stejný, jako v Malackách, kde se taky hodně zastavuje. (Můj hrubý odhad)
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.

Lepší techniku než ČD má i albánský státní podnik na pračky.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 12:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v Lidči býva väčšia frekvencia do EC len v klasický piatok/nedeľu, takže zastavenie by postačovalo vtedy, inak by sa frekvencia dala spočítať niekedy len na prstoch jednej ruky. Teraz ,keď bude po zrušení príplatku aj úsekovka, to už bude ale troška o inom ...

Čo sa týka vlakových čiat, raz sa stalo, že kdesi medzi Záriečím a Lúkami pod Makytou v nedeľnej párnej Fatre sa zrazu ozvalo "Dobrý den, změna průvodčích, předložte prosím jízdenky ke kontrole." Nejakí snaživci si buď povedali, že "ich skontrolujú všetkých" tak sa aktívne odviezli, alebo sa len zabudli (k všeobecnej radosti slovenského personálu) opačnou Fatrou do Púchova a cestou späť na ČD sa venovali už svojej práci namiesto nich.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
paco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.143.159
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 13:28:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nenašel někdo konečné znění pro tratě zlínského kraje především trat 341? pokud jo tak at sem hodi odkaz predem diky
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 16:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa 2:
no tak ty slovenský vozy narvu na tu diskutovanou odru a můžu jezdit ostravu s příplatkem a na bezpříplatkovou lideč dám bmee.

Áno, tak nejako by som to riešil aj ja.


Hroch:
Koneckonců Bmee mají na koridoru alespoň lepší chodové vlastnosti.

Tak to sa môžete už teraz tešiť, lebo od budúceho GVD majú byť na Košičane všetky B(p)eer postupne nahradzované Bmeer ZSSK. Voľné B(p)eer-ka majú následne ísť na R Bratislava-Žilina-Košice (teda na tie, kde ešte nie sú) a zrejme niečo ostane aj na R Bratislava-Zvolen-(Banská Bystrica/Košice).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 17:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight:
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neeeeeeee! Tak přeci jen...
 
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 19:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brundalee: Bcmh su vozne od Wagon Service Travel (vozne su ex DB a teraz ich ma tato slovenska firma, jazdia na vselijake akcie...), ktore bude mat ZSSK prenajate.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 00:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto už je neskutočné: Hroch si rýpne, Euronight sa naježí a vyrazí do protiútoku. Ako malé deti. Skrátka vyhadzovať Bpeery z Košičana je blbosť. Komu nevyhovujú, nemusí do nich sadať. Beery tam tiež sedia viac než Bmeer, ale tak prosím: ich najnovšia verzia je už celkom slušná a kto bytostne miluje GP200, príde si na svoje. Hlavne že tam bude chuťovka v podobe BDshmee neRIC. Krása.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 10:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo: Hroch si rýpne, Euronight sa naježí

Fakt podarené!


P.S.: Aj ja si myslím, že B(p)eer je lepšia voľba, ale ja to Hrochovi (a jemu podobným kritikom) B(p)eer-ov doprajem, nech si užijú.
A tých ostatných mi je úprimne ľúto - preto dúfam, že sa na Košičane ešte dlho bude objavovať aj nejaké to B(p)eer...
Klimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 10:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je někde k dispozici konečný jízdni řád pro Ústecký kraj?
portal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.3.117
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:16:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nový vlakový portál odkaz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, zda se tu tahle zpráva neobjevila, tak pro jistotu:

Dráhy zruší příplatek u expresů

Vlaky Inter- a EuroCity budou o 60 Kč levnější, ale i víc napěchované

Praha - Jízda vlaky Euro- a InterCity bude od prosince levnější, ale nejspíše méně pohodlná.

České dráhy totiž podle zjištění MF DNES zruší šedesátikorunový příplatek, který si železnice k běžné jízdence v těchto spojích účtují.

Nižší cena však má vady na kráse. Expresními spoji dosud jezdili především lidé cestující na delší vzdálenost. Kdo jel kratší trasu – třeba z Prahy do Kolína – využil spíš levnější osobní vlak nebo rychlík bez příplatku. Jestliže však bude jízdenka na Euro- a InterCity stejně drahá, nic nebude pasažérům bránit v tom, aby jimi cestovali i na kratší vzdálenosti. Vlaky tak zřejmě budou častěji přeplněné, podobně jako je tomu nyní na lince z Prahy do Olomouce.

Zrušení příplatků drahám více než vynahradí stát z peněz od daňových poplatníků. I na tyto spoje bude nově přispívat jako na veřejnou dopravu: půjde o 600 milionů korun ročně navíc. Dráhy změny jízdného oznámí v úterý. Mluvčí firmy včera odmítl informace MF DNES komentovat, ale nepopřel je.

Expresy bez příplatku

České dráhy zřejmě zruší šedesátikorunovou přirážku u komfortnějších spojů

Praha - České dráhy chystají od prosince revoluci v cestování vlakem. Plánují kompletní změnu tarifních podmínek a zavedení nových slev. Podle informací MF DNES by mělo být jednou ze zásadních změn zrušení příplatku na tzv. vlaky vyšší kvality.

V současnosti musí cestující, který chce cestovat spoji Euro- a InterCity, zaplatit k ceně jízdného šedesátikorunový příplatek.

Tato povinnost by však měla skončit 9. prosince, kdy začne platit nový jízdní řád. „Do úterní tiskové konference nebudeme žádné změny tarifu komentovat,“ odmítl zrušení příplatku potvrdit mluvčí drah Ondřej Kubala.

Šedesát korun navíc platili zhruba ve čtyřicítce mezinárodních (EC) a vnitrostátních (IC) spojů cestující proto, že je dráhy provozovaly na vlastní riziko a stát na ně nic nepřispíval. „Jejich ztráta však činí kolem půl miliardy korun ročně,“ řekl MF DNES na začátku roku šéf drah Josef Bazala.

Tuto ztrátu dosud mohly dráhy dotovat ze ziskové nákladní dopravy. Ta se ale z rozhodnutí vlády od prosince od osobní přepravy oddělí, a drahám tak vznikne díra v rozpočtu.

Začne stát platit i na mezinárodní vlaky?

Bazala už dříve anoncoval, že dráhy budou chtít navýšit úhrady od státu zhruba o šest set milionů korun. Příplatek za vlaky vyšší kvality totiž pro drážní rozpočet znamenal nemalé přilepšení. Podle výpočtů MF DNES jim přinášel nejméně 100 milionů ročně.

Ministerstvo dopravy požadavek drah vyslyšelo. „Vláda minulý týden projednávala spolu s návrhem na oddělení nákladní dopravy také navýšení úhrady drahám o šest set milionů korun,“ potvrdil náměstek ministra dopravy Petr Šlegr. Podle něj ale zatím vláda peníze drahám neslíbila. Jenom letos ČD od státu dostanou tři a půl miliardy korun, další čtyři a půl miliardy dávají kraje.

Po navýšení státní dotace za účelem úhrady ztráty z provozu mezinárodních spojů se tyto vlaky stanou součástí tzv. závazku veřejné služby a kvůli tomu bude muset být zrušena povinnost platit příplatek.

Šedesáti korunám navíc se však mohli cestující vyhnout už dnes, když si nekoupili klasickou jízdenku a pro cestu využili kilometrickou banku.

V ní si sami vypíšou, odkud kam a kdy cestují, a průvodčí jim při kontrole odečte odpovídající počet kilometrů. Díky výhodnosti banky však byla řada mezinárodních spojů především ve směru na Slovensko přeplněna a cestující neměli navzdory příplatku zaručeno dostatečné pohodlí. „I to mohlo hrát při debatách o zrušení příplatku roli,“ potvrdil MF DNES zdroj obeznámený se změnou. Některé spoje ve směru na Ostravu navíc od příštího roku přejdou do méně prestižní kategorie expres. Zrušení příplatku však může cestujícím ve vlacích EC a IC paradoxně zhoršit přepravní komfort. Je pravděpodobné, že vlaky začne využívat i řada cestujících na kratších trasách (např. Praha–Kolín), pro které se mezinárodní expres stane rychlejší alternativou osobáku či obyčejného rychlíku.

***

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 10:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tak ještě zapojit EC/IC do příměstských IDS...
Mně osobně (cestující jsem více méně příležitostný) by krok zvaný zrušení příplatků použít tento vlak skoro i odradil. V exponované dny a časy určitě. Vždyť to sakra znamená, že vlak koncipovaný a dimenzovaný pro pohodlné cestování na dálkové relace z části obsadí silná úseková frekvence, která ráda využije o něco slušnějších vozů a rychlejšího svezení. Že se kvůli tomu prodlouží doby pobytu ve stanicích (Kolín, Perníkov, Ústí n.L. ad.)!!! Že by byla hned vyšší pravděpodobnost, že i do EC/IC se natáhnou "živly" se všemi oblažujícími důsledky pro cestujícího i vlak samotný... Méně by pak byla zajímavá i stávající KMB, pokud by zůstala.
Už nyní jezdí EC/IC často přeplněné (nedávno jsem jel sudým Dvořákem nebo Pernerem, no síla!). No jo, já vím, ještě je tu možnost předražené (a ničím výjimečné) jedničky či místenky, ale u místenkování se dostaneme na úroveň SA, u nichž je také nutné cestu plánovat (a někdy to dost dobře nejde), nikoli jen přijít na nádraží a jet.
(Pokud by snad ČD už teď zároveň připravovaly opatření proti výše uvedeným problémům, tak se jim hluboce omlouvám. Ale mlží pěkně.)
MCh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.224.205
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 11:16:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Počkejte si do úterka, až se zveřejní nový tarif ČD. Řekl bych, že vlaky už nebudou přeplněné ani dálkovou, ani úsekovou frekvencí. Ale naštěstí je vlak pouze alternativou k autobusové dopravě.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 11:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tým príplatkom:
ČD v tom ide narobiť totálny chaos, pretože reálne nebude žiadne pravidlo, ako rozlišovať medzi Ex a IC/EC - Ex budú mať často rovnaké zastávky ako IC/EC a v niektorých prípadoch dokonca kvalitnejšie vozne. Bežní cestujúci z toho bude mať chaos a značka IC/EC môže ísť do... ČD idú skrátka z extrému do extrému-najskôr každý druhý vlak IC/EC, teraz navyše chaotický systém.

A ten argument, že keď je vlak vyťažený resp. preplnený, tak z neho spravme EC/IC, pretože to je s príplatkom a odradí časť cestujúcich... Nehnevajte sa, ale to je choré! Kategorizácia vlakov sa predsa nerobí podľa vyťaženosti, ale podľa určitých štandardov, ktoré by ten vlak mal spĺňať.
Na regulovanie vyťaženosti sú iné nástroje, napr. povinné miestenkovanie, príp. aj v kombinácii so systémom tzv. slabých a silných dní (slabý deň-lacnejšia miestenka, silný deň-drahšia miestenka). Pozrite sa na IC-vlaky Bratislava-Žilina-Košice! Tam to funguje už niekoľko rokov a je to celkom v pohode.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: teraz navyše chaotický systém...Na regulovanie vyťaženosti sú iné nástroje, napr. povinné miestenkovanie, príp. aj v kombinácii so systémom tzv. slabých a silných dní.

Nejsem zastánce rušení příplatků, ale jestli považujete za větší chaos, že nemusím řešit, zda je vlak s příplatkem/bez příplatku, než jestli je pro ten jeden konkrétní vlak silný nebo slabý den, tak to jste vážně vedle.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 7-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde příští grafikon pojedou lúžkové a lehátkové vozy na IC Moravia?
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 14:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Vôbec Ste nepochopili (zrejme zámerne, aby Ste si mohli zasa rýpnuť), o čom to celé je.

Tá kategorizácia by mala byť práve na to, aby sa cestujúci mohol lepšie orientovať. Na to sú tie štandardy, o ktorých som hovoril:
napr. idem IC/EC - tak viem, že môžem očakávať vlak, ktorý bude plne klimatizovaný, s reštauračným vozňom, je najrýchlejší na danej trati, povinne miestenkový, k dispozícii denná tlač a zásuvky na notebook, k dispozícii 1. a 2. trieda.
idem Ex- viem, že to bude vlak s menším počtom zastávok, než R, ale napr. nemusí byť plne klimatizovaný, minimálne s občerstvením (mobil-bar), povinne miestenkový, na výber 1. a 2. trieda
R - môžem očakávať vlak zastavujúci v každej dôležitejšej stanici, radené vozne 1. a 2. triedy, bez zvláštneho vybavenia
Sp - zrýchlený vlak s väčším počtom zastávok než R na regionálnych a vedľajších tratiach, zväčša na kratšie vzdialenosti
Os - vlak zastavujúci v každej stanici/zastávke
EN - nočný vlak s radenými lôžkovými a ležadlovými vozňami, ktoré zároveň dosahujú vyššiu kvalitatívnu úroveň IC/EC (min. klimatizácia, uzavretý WC-systém) a s minimálnym počtom zastávok
SC - povinne miestenkový vlak s globálnou cenou a osobitným vybavením s minimálnym počtom zastávok
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight : Povinné místenky jsou nesmysl, který odradí část cestujících co jezdí vlakem proto protože jsou neradi vázáni konkrétním spojem nebo protože nemůžou být vázáni konkrétním spojem. Znám takové cestující např. v relaci Praha - Brno nebo Praha - Plzeň.
Jinak ale souhlasím.
moje nové stránky http://www.richardovystranky.cz (původní blog opouštím)
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si polemizovat na téma povinných místenek - tady má Euronight naprostou pravdu a kdo jezdí slovenskými IC, tak to může potvrdit. Pokud se nechce vázat na konkrétní spoj, nikdo ho nenutí. Ale vědět, že se nemusím pachtit za místem, když mám bágly nebo děcka nebo je mi x let a neustojím to v narvaném vlaku a já nevím co ještě, to stojí za to.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 16:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to stačí možnost zakoupit místenku jako je dnes. Kdo chce ať si ji koupí, kdo nechce ať riskuje, že bude stát. na co místenky přikazovat všem ???
moje nové stránky http://www.richardovystranky.cz (původní blog opouštím)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 16:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Přesně tak!

Euronight: Tedy jednodušeji, aby jste to pochopil - silné a slabé dny je chaos největší!
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 16:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aby jsem, aby jsi, aby jsme, aby jste
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokomotivy kterého depa budou od nového GVD zajišťovat osobní dopravu na trati 280, když v Ostravě má být depo carga ?
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak příplatky na IC a EC se zruší na 99,9%, jelikož vlaky EC a IC začne dotovat stát (alespoň dráha s tím jaksi počítá). Má to své jisté výhody i nevýhody, já tak např. nebudu platit za EC z Brna do Břeclavi a zpět 200Kč, ale jen 76, což je super, ale na druhou stranu, bude-li tím někdo jezdit z Kolína do Prahy, z Třince do Českého Těšína, z Českého Těšína do Bohumína apod., tak kvalita poklesne. Na druhou stranu alespoň dráhy budou moci s čistým svědomím dát na tyto vlaky Bmee a Beer. Avšak se zrušením příplatků se neruší kritéria vlaků IC a EC, která se však z 60% nedodržují, ať už vozy, nebo jejich výbavou, rychlostí... prostě má to své klady a své zápory, já jsem i nejsem pro, protože poklesne kvalita v jistých úsecích, ale zase třeba bude vlak více dostupný, pro důchodce je 60Kč k 38Kč do Břeclavi už hodně (nejsem důchodce, ale student). Na trati 320 se zrušilo hrozně moc rychlíků, které byly nahrazeny vlaky EC a IC, takže lidé by asi prskali, kdyby měli dát např. pro cestu do Přerova ještě 60Kč za to, že pojedou z Jablunkova do Bohumína nějakým IC... ale je to prostě tak, že vše nese nějaké klady (větší dostupnost) a nějaké zápory (zhoršení kvality). V Rakousku už se myslím příplatky ani neplatí. Je možné, že část lidí se začne díky zroršení pohodlí stěhovat z Ec do Pendolina, ale o tom pochybuji, páč v 1. třídě moc nárust asi nebude. Ale každý raději pojede rychleji a levněji EC, než Os. Z Brna do Břeclavi je mezi EC a Os rozdíl v jízdní době asi 1 hodinu, a to je celková vzdálenost 59km. Na druhou stranu jsem dnes jel z Dresden do Brna EC Vindobona a můžu říct, že do Prahy v poho, z Prahy ve dvojkách po 6 lidech v kupé... já bych zrušil příplatky třeba jen držitelům In-karty.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak když tata dělal v Drážďanech asi před 15 - 12 lety a jezdil EC, tak mi říkal, že příplatek činil asi téměř 200Kč. Myslí, že v ceně byla i místenka, ale už si to také nepamatuje.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

povinné místenky mají něco do sebe - totiž samotná místenka mi ještě nezaručí, že se povezu v lidských podmínkách - protože přeplněný vůz je samozřejmě výrazně nekomfortní i pro sedící ... např. posledně - jedu s místenkou, nastupuji, vagon plný, na mém místě babka ... samozřejmě mi místo uvolní a sune se na chodbu, ale já ji stejně pouštím sednout, protože to nikdo jiný neudělá ... ano, měla si koupit místenku, stejně jako rodinky s dětmi atd., ale komfort cestování (zavalené uličky, nemožnost dostat se na wc, narvaný špajzák atd) je nižší i pro sedící.

proto byl svého času úspěšný sc manažer - zaručil jistý standard přepravy, a přitáhl tak lidi, kteří vlakem nejezdili, to samé pendolino

člověk který jede rád levněji a s rizikem nekomfortu, či ten kdo se rozhodne na poslední chvíli, ten ať použije vlak bez povinné rezervace - ale vnucovat asociální sockoidní formu přepravy všem, jen proto že mě to nevadí ... to železnici odepíše, protože ji budou využívat akorát režisté, důchodci a studenti
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johnson: DKV Olomouc, PJ Bohumín, Přerov...
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik bude stát místenka - stejně jako dosud? Dá se očekávat větší poptávka po místenkách (zajistit si aspoň nějaké místo). Jen tak mimochodem, myslíte, že budou lidé z Čech na sever Moravy cestovat rychlíkem v odpudivém Béčku do Přerova (kde jim častokrát ujíždí přípoj na Ostravu) a pak přestoupí na další rychlík...? Doufám, že se vrátí éra 13 vozových IC/EC, protože těch 8 vozů (6 dvojek) bude ukrutně málo. Zvlášť, když budou IC zastavovat: Třinec - Český Těšín - Karviná - Bohumín - Ostrava hl. n. - Svinov - Studénka - Suchdol nad Odrou - Hranice na Moravě. Sudý Ostravan bude z Třince do Bohumína dělnický vlak a vlastně i opačně.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris:
jezdil EC, tak mi říkal, že příplatek činil asi téměř 200Kč. Myslí, že v ceně byla i místenka

Nejdřív trochu OT - to je zajímavé, jak si člověk myslí, že je stále mladý, ale pak zjistí, že zažil věci, které ostatní mladí znají už jenom z vyprávění... konec OT

Ano, dříve se platil EC příplatek i k mezinárodním jízdenkám, bylo to těch necelých 200 Kč (198 Kč). Místenka byla v prvním použitém EC/IC zdarma, to platilo i vnitrostátně. A člověk musel dávat pozor, aby měl místenku na zvláštním formuláři, protože EC/IC příplatek s místenkou způsobil, že i ten EC/IC příplatek platil pouze ve vlaku, pro který byla rezervace udělána.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Radek p:Docela souhlas,ač režista,tak schvaluju,plná ulička válejících se lidí jedoucích do práce a z práce apod,nemožnost se dostat na WC....

Nechci vidět třeba EC z UnL do DC odpoledne Vindobónu a Hungárku.To je pak oničem,tam naleze 200 studentů a bude po nějaké kvalitě.Navíc se nebude v takových úsecích na takovou úsekovou frekvenci vůbec stíhat revize a plno lidí začne jezdit na černo - resp vracet jízdenky jako nevyužité.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 753006: Zrovna relace Ústí-Děčín bych se vůbec nebál, s výjimkou pár vlaků bývá volná kapacita už z Prahy, natož z Ústí n.L. Navíc vlaků ÚL-Děčín jezdí hafo a těžko se budou lidi koncentrovat do EC jen proto, že je to EC. Prostě pojedou nejbližším vlakem.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina: pokud budou IC a EC zastavovat v Třinci ... a dokonce i v Suchdolu (tj. tam, kde zastavují dnes normální R), tak už to považuji za rychlík, co ještě zastávka v Třinci - Konské, ta se pro EC neplánuje ???. No je pravda, že EC už není noblesní, jak tomu bylo kdysi, protože to, kolik kdysi stálo EC, dnes stojí Pendolino, takže ty kategorie se snižují, rychlíkový příplatek (16Kč(s) u také neznáme, protože R kdysi zastavoval v místech, kde dnes staví jen Ex, ale dnes už vlastně i kdejaké IC a EC, takže ty kvality se fakt posouvají dolů... No tak to vidím asi tak, že za nějakou dobu bude třeba EC součástí linky R3 IDS JMK. No a takové EC brzy začne stavět třebas i v Brně- Židenicích.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě nejvíc štve,že budu platit stejnej peníz,za to,jestli pojedu v Bmz nebo v 810!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladeňká: v mnohých případech to bude i tak, že se budeš moci svézt v Ampz (na Vindoboně jako 2. třídou) za stejný peníz, jako v 830... no to už fakt budou rozdíly... aby se pak příplatky zpětně nezavedly, protože úbytek cestujících např. ze Slovana a jejich přesun do dnes již dosti plného Haška není vyloučen, navíc ten Hašek by se mohl alespoň o 2 vozy posílit, ale kde je vzít, navíc H-Start na ty své IC, které jezdí naše vozy z Hašíka nechcou. Ale myslím, že lidem je i tak celkem jedno v čem jedou, jde jim spíše o rychlost a dochvilnost. Bratrovi je jedno, jestli jede z Prahy do Brna Beéčkem, nebo Bmz, ale není mu jedno, jestli jede či nejede vlak včas. A myslím, že obdobně smýšlí více lidí.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A celkem často se setkávám s tím, že si lidé myslí že Ex jsou příplatkové vlaky a někdy se ani nezeptají. Nojo, líná huba...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 21:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zrušení příplatků je fakt neštěstí. Když třeba dneska jedu ráno Manažerem, nemusím se bát, že mě někdo přepadne a oloupí. Ve vlaku je klid a mír. Po zrušení příplatků bude spíš sloužit jako levný dopravní prostředek z různých zábav pro opilé mladistvé a podobnou chátru. Prostě zrušení příplatků je největší pitomost od nákupu Pendolína. A to si příplatky poctivě platím, ale radši dám pár korun navrch než abych se celou cestu bál, jestli dojedu domů celej nebo po kouskách, jak tomu u některých dnešních rychlíků je..Kvality vozů na příplatkových vlacích radši nezohledňuji, protože bych si musel protiřečit - vozy Bmee jsou na EC s příplatkem opravdu hodně silné sousto..Myslím, že tohle rozhodnutí odradí spousty potencionálních cestujících, kteří se rozhodují mezi autem a vlakem. A silně pochybuji o tom, že naopak nové zákazníky tohle naláká...
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 01:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: musím súhlasiť s tým, že silné/slabé dni sú totálna blbosť. Asi som ešte nevidel šialenejší a neprehľadnejší tarifný systém, a to som zo Žiliny, kde nám po tarifnej stránke pripravuje pravidelné dávky absurdít dopravný podnik.
Nech radšej vyberajú 100 Sk plošne a zahrnú do toho aj tú miestenku, než mať kalendár pre každý vlak a človek potom môže hľadať, čo to dnes ako vlastne ide.

Povinné miestenkovanie je v tomto super, hoci sa tým stráca cenená flexibilita - teda to, čo robím teraz, že vlakové spojenie volím často na poslednú chvíľu podľa toho, čo mi práve vyhovuje (bežne trojica Fatra - Košičan - Hradčany). Na druhej strane by to šlo urobiť podobne ako napr. u SNCF alebo Thalysu
- jednak miestenky, ktoré je po zakúpení možné vymeniť až do hodiny pred odchodom spoja v automate (TGV...)
- drahšie flexibilné lístky, kde stačí včas potvrdiť rezerváciu na konkrétny vlak
ZSSK už raz zároveň mala zaujímavú akciu IC SuperPlus, ktorá by určite mala budúcnosť - lacnejšie neflexibilné lístky na meno vs. drahšie flexibilné bez obmedzení. Dá sa na tom psotaviť podobný systém, aký funguje u iných dopravcov.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 10:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se má udělat povinným místenkováním z IC/EC autobus? Jak to vidím já tak tady je řev ohledně přeplnmění URČITÝCH vlaků 2 DNY V TÝDNU. Zbytek týdne to vesměs vozí vzduch. Nevím proč bych musel mít povinnou místenku řekněmě v úterý nebo středu na Pernera když je obsazený ani ne z 50% (v jedničce někdy ze třetiny. A povinná místenka do úplně prázdný sudý Fatry kde si lze vybírat z prázdnejch kupé je už úplně mimo. To jako kvůli tomu že v neděli je narvaná?

Hašuk se nijak extra nepřeplní proti dnešku neb se tam objeví nějaké ty Ex Brno - Praha. Dnes před ním nejed skoro 3 hodiny nic (nepočítám povinně místenková SC).

To by asi i mně donutilo ke služebním cestám v týdnu typu Praha - Brno/Ostrava používat ouřední IGK. Do něj místenky netřeba a jede kdy potřebuju.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 10:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řev je proto, že nejspíš budou zrušeny ty příplatky, což problém přeplňování jen zhorší

řešením nebývá ani cesta v 1, v exponovaných dnech je to špaténka i tam, nejčistší řešení by bylo zavést posilové vozy, jenomže asi není kde brát

s těmi silnými/slabými dny to taková blbost není, naopak - nejde o to, že by v některý den něco nejelo, ale například v některý den by to mohlo být dražší - tím by to tlačilo lidi k tomu, zvážit i cestu jiný den
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím by to tlačilo lidi k tomu, zvážit i cestu jiný den no to by asi většina zvážila cestu po silnici.
Nevidím problém když jsou ty dva dny v týdnu tak kritický prostě nandat posilový vozy. že není kde brát je pravda ale to se vědělo už dávno a přesto se dráha nedávno chubila jak za poslední roky rozřezala až2000! vozů klasický stavby. Námitka, že nebyly komfortní neobstojí, páč lepší Bh+ Bg a další, než Bmz do kterýho se nelze dostat.
různý ceny v různý dny, nebo dokonce v různý denní časy je mi dost proti srsti, páč tím bysme z toho udělali podobnej bordel (omlouvám se za to slovo) jako je SA, nebo kde jaký letadla. A hlavně jak byste to zkombinovali s režijema nebo síťovkama? Lidi se už takhle v tom tarifu nevyznaj, ještě jim to "vyšperkujte" (podobne sou na tom sloveský místenky v silný slabý dni). Prostě posilovat, posilovat a zase posilovat. No dobře zas tolik ne, aby se nám to vešlo k peronům a hlavně odvezt všechny kdo chtěj a ne je přesvědčovat ať jedou jindy
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 14:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U vyprodaného SA autobusu je vždycky šance, že přijdu, a pokud se neobsadí, jedu. U povinně místenkových vlaků mi pravděpodobně nebude dovoleno bez hrozby několikasetkorunových sankcí nastoupit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36731
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 14:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U perverzace pro jízdní kolo to možné je (za cenu pisného, tedy o 20 Kč dráž).
Mmch, konečně asi někomu svitlo a povinná rezervace pro jízdní kolo do úschovny nebude vyžadována přes zimu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 16:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo:
No neviem, mne ten systém silných a slabých nespôsobuje ako cestujúcemu žiadne "orientačné" problémy... ale ok, možno som výnimka.
V každom prípade som to chcel uviesť len ako príklad trhového prístupu dopravcu, ktorým možno regulovať počet cestujúcich v určitých spojoch. Napr. tí, ktorí nepotrebujú nevyhnutne cestovať v konkrétny deň sú takto motivovaní cestovať inými spojmi, pričom existuje predpoklad, že ak by k tomu neboli motivovaní (lacnejšou miestenkou, príplatkom), tak by tú možnosť cestovať iný deň nevyužili a prispeivali by tak do masovej tlačenice. Naopak, v určité dni, keď je málo cestujúcich, zasa nie je dôvod, aby IC-vlak vozil vzduch - som za to, aby sa radšej využil, než chodil poloprázdny. V takom prípade je lepšie vyjsť cestujúcim v ústrety a dať im možnosť odviezť sa vlakom vyššej kvality aj lacnejšie (povedzme za cenu obyčajného cestovného alebo s minimálnym doplatkom). A toto nie je možné, ak by bol doplatok resp. cena miestenky paušálna.

Povinné miestenky skutočne majú svoje čaro. Plne súhlasím s tým, že ak je vlak natrieskaný, znižuje to komfort cestovania aj cestujúcemu so zakúpenou miestenkou (ťažkosti dostať sa na WC, do reštauračného vozňa, nehovoriac už o tom, keď nad Vami niekto "visí" - v horšom prípade nejaká stará babička a vy potom musíte bojovať s vlastným svedomím -pustiť-nepustiť sadnúť - a napokon pustíte a stojíte na jednej nohe aj s miestenkou vo vrecku).

Odhliadnuc od toho si stále myslím, že by sa mal v prvom rade urobiť poriadok v kategorizácii vlakov (ktorá na ČD od nového GVD nebude mať už takmer nijaký systém): každý vlak (kategória vlaku) by mal zodpovedať určitému štandardu, ktorý by bol cestujúcemu známy (viď môj príspevok vyššie).
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 16:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řazení ZSSK vč. osobních vlaků

http://sweb.cz/danone39/razeniZSSK-08.zip
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silný a slabý dny - dumám kdo se bude rozhodovat dle ceny a tipnu si že ti kvůli komu jsou vlaky o víkendech narvané (některé vlaky - zdaleka ne všechny) t.j. studenti a dojížděči do zaměstnání - kvůli ceně ve středu místo neděli nepojedou. To může platit tak maximálně na důchodce a tam je daleko jednodušší než regulace cenou místenky neuznávat ve špičkách seniorpas.

Jinak pořád mi nikdo nevysvětlil proč chce povinné místenky do prázdných EC/IC během týdne. Ty vlaky fakt nejezdí jen v pátek odpoledne a neděli večer.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36742
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi aby se stejně jako u kol po nějaké době zjistilo, že je to hovadina.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3202
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že vzhledem k tomu, že se jak od Olomouce, tak od Brna zhustil počet spojů, nebude to s tím přeplňováním tak horké ... ale skutečnost ukáže až čas.
Rezolutně jsem proti povinným místenkám, neboť se tím, jak správně mnozí podotkli, dostáváme na úroveň, kam nechceme a vlak by tím ztratil jednu ze svých hlavních výhod jakou doteď má. Jednině bych byl snad schopen uvažovat o povinně místenkovém voze, kde by se nesmělo stát... (ale berte to jen jako momentální nápad).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud se EC-IC neliší od rychlíku ani povinnou místenkou, ani povinným příplatkem, pak je zbytečné tuto značku vůbec uvádět - ztrácí totiž jakýkoli praktický význam, kvalita vlaku je stejná (stejně nízká) jako u R.

Povinná místenka funguje jako filtr - část cestujích dá přednost levnější variantě. Podobně existoval EC příplatek - ten ale nezajistil, že si všichni sednou a že kultura cestování splní minimální standard. Proto je jedině povinná místenka zárukou jisté kultury cestování. Ano, je tu daň za tuto záruku pohodlí - stejně jako u pendolina nebo u letadla si musím zajistit místo včas, abych měl 100pro jistotu že odjedu. Nikdo mi ale nebrání použít IGK pokud jsou místenky vyprodány. A pokud vyprodány nejsou - vezu se vlakem. A s jistotou, že to nebude jako v dobytčáku.

Dosud jsem tu od zastánců "nepovinného" místenkování neslyšel nějaký reálný argument, jak jinak situaci v tuto chvíli vyřešit. (nějaké masy nových vozů se asi do prosince nedočkáme) To že musí mít místenku i ve dnech kdy je volno se může zdát podivné, nicméně jaký je v tom problém - pokud je tak volno, místenku vždy dostanu a jedu.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:10:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no to by asi většina zvážila cestu po silnici

ti kteří si mohou dovolit zaplatit příplatky a místenky tak rádi učiní - z vlaku je vyžene spíš situace která nevyhnutně nastane po zrušení těch příplatků, ti kteří si to dovolit nemohou těžko pojedou autem, byly to právě dražší povinně místenkové vlaky (manažer, pendolino) které přetáhly část cestujících z IGK zpět do vlaku, nikolí levné R
Jog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Pes38
je to konečný návrh radenia?
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard, Hroch: ještě k těm místenkám, je to nejen o kultuře, jak už tady bylo řečeno, ale vůbec o jistotě místa. Je vidět, že se vám ještě nestalo, ža byl vlak tak natřískaný, že jste si mohli u WC strčit místenku za klobouk a být rádi, že stojíte. Zažil jsem i na vlastní kůži (a stát v prosinci v představku je opravdu chuťovka, zvlášť u některých vozů), znám i od jiných. Že to není tak častý jev, není dostatečný argument.
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry za double - seklo se mi to :-(
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 19:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty argumenty, že místenka či EC příplatek zajistí komfort nechápu. Ve všech diskutovaných vlacích existuje 1. třída, která toto v principu řeší. Povinně místenkový celý vlak, to by měl tedy cestující v první třídě třeba také požadovat celojedničkový vlak, aby náhodou neprošlo chodbičkou nějaké druhotřídní individium. A co by cestující, který platí 2. třídu chtěl, zvlášť pokud sedí - místenku mu i nadále koupit nikdo nebrání. Co vlastně chcete - vyloučit z přeplněných pátečních vlaků ty, kteří si nesednou?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 20:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radek_p: Vaše teorie má malou trhlinu, Představte si, že pojedu služebně do Prahy s tím, že nevím, kdy odpoledne skončím. V takovém případě budu muset jet rovnou autem (což mi ale třeba na služebku neuznají) nebo se klepat, abych sehnal místenku nebo si zajistit dopředu místo v nějkém pozdním vlaku, abych měl rezervu a případně trčet na nádraží. Ani jedno řešení není dobré. Kdo místenku chce, má možnost si ji koupit už teď. Kdo ji nechce, riskuje, že bude stát. Jediné, co by se snad dalo uvažovat, jsou Hrochem navržené povinně místenkové vozy. Vzhledem ke komfortu nejlépe asi 1. třídy.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 20:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: právě že neřeší, kolik tam těch jedničkovejch vozů je ? :-)) a nejde jen o to, že individum neprojde chodbičkou - ale že třeba nepo... záchod atd, čemuž zabránit nelze. Přeplněnost vlaků snižuje komfort všude - a pokud nemohu přidat vozy, zbývá mi buď ubrat cestující, nebo dělat z vlaku dobytčák ... chápu že ideální by bylo přidat ty vozy, ale to je v tuto chvíli naprosto nereálné.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3203
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p, Mitas24:
Jestli ono to není spíš tak, že Vy ty argumenty nechcete slyšet.

ani povinným příplatkem, pak je zbytečné tuto značku vůbec uvádět - ztrácí totiž jakýkoli praktický význam Souhlasím. Ale jsem pro příplatek.

ti kteří si mohou dovolit zaplatit příplatky a místenky tak rádi učiní...
Ale Vy to nechápete! Tady nejde o tu cenu místenky, ale o tu povinnost jí mít a nutnost dopředu vědět, kdy pojedu! Místo jednoho příplatku bych si musel koupit třeba 4 místenky, abych pokryl všechny možné eventuality odjezdu. A platit 60 Kč anebo 344 Kč (4x86) je už slušný rozdíl!
I kdybych přišel na nádraží tzv. "nablint" a čekal, zda místenka bude, tak mám stejně utrum, protože při cestě dejme tomu z Pardubic do Brna Vindobonou (odj. 14:36) bych tam musel být někdy ve 4:00, abych si jí vůbec ještě mohl koupit.

z vlaku je vyžene spíš situace která nevyhnutně nastane po zrušení těch příplatků, ti kteří si to dovolit nemohou těžko pojedou autem
Naopak! Z vlaku vyženet spousty lidí s nepevnou pracovní dobou, účastníky obchodních schůzek ad.

že jste si mohli u WC strčit místenku za klobouk a být rádi, že stojíte Pak by mě ale zajímalo, jak to bylo s cestujícími, kteří chtěli vystoupit! Já myslím, že v narpsoté většine tu funguje ten systém, že překážející cestující buď uhnou anebo "dočasně" vystoupí.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by čd spustily skutečně funkční rezervační systém (třeba po vzoru Student Agency), ať jsou EC klidně povinně místenkové.. Za současného stavu, kdy není možné rezervaci pružně měnit, je to naprostý nesmysl, který jen odradí typ cestujících, o nichž píše Chomutovák..

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace